Orijinalini görmek için tıklayınız : OkuduĞunuz En GÜzel Kİtap?
Merhaba arkadaşlar, okumanın öğrenmeyi sevenler için hala en hızlı kaynak olduğu ortada. Öğrenme işlevi dışında gerçek bir terapi, gerçek bir yaşam, gerçek bir eğlence... Kitap üzerine söylenmiş onlarca söz var ama ben kendimce en güzelini söyleyeceğim... ''... ancak okuyarak yaşamadığımızı tadabiliriz...''
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
konuyu madem ben açtım... benim okuduğum en iyi kitap; Yaşar Kemal İnce Memed 4 lüsü... herkese tavsiye ederim... ayrıca amin mooluf semerkant...
byybilgin 20.06.2006, 20:15 yazar:tekiyüddin ennebhani,kitap ismi:kıvrak zeka.konu:zeka konrolü ve yönlendirilmesi.
ANTHONY ROBBİNS => içindeki devi uyandır
cagdascetin 21.06.2006, 08:56 metal fırtına güzeldi tam kendimi kaptırdım son 3 sayfa ama berbattı o kitap bence öyle bitmemeliydi 1 den bahsediyorum 2 sini okumadım "şu çılgın türkler gene güzeldi ama benim favorim her zaman için Dostoyevski Suç ve Ceza'dır bitane daha kitabı vardı ama tam hatırlamıyorum onu.
cigdem81 21.06.2006, 09:36 çok fazla kitap okudum ve okurum ama en çok"Vedat Türkali-Güven "Adlı kitabı
oldukça etkilenmiştim hatta orda Turgut diye bir karakter vardı aşık olmuştum ona yaww...adamın anlatımı çok güzeldi öyle bir anlatımı vardıki olayı yaşamış gibi oldum.okumayanlara tavsiye ederim..
Erkan Sevgi 21.06.2006, 10:50 Michael Baigent - Richard Leigh - Henry Lincoln : Tapınak Şövalyeleri Savaşçı Keşişler
Oldukça sıkı ve derin bir araştırma
sincap1978 21.06.2006, 11:09 En beğendiğim kitap Ünsal Öztürk'ün Alevilerin Büyük Sırrı.
Şuanda okuduğum kitap Vural Savaş'ın Dip Dalgası adlı kitabı tavsiye ederim. Tükiye üzerindeki oyunları ve su anki hükümetin gerçek yüzünü görmek için okunması gereken bir kitap diye düşünüyorum.
ulalıgenç 21.06.2006, 11:28 Maksim GORKİ---->ANA
Yaşar Kemal----->Fırat suyu kan akıyor baksana-1
karyelist 21.06.2006, 12:15 sun tzu savaş sanatları
bu kitrabından en önemli özelliği rusyada ki en kominst adamda okuyor washintndaki en kapitalist adam da okuyo çünkü kitap stratejiler nasıl kullanılır ondan bahsediyor....
dostoyevski --- suç ve ceza
keşke bitmese dediğim kitaplardandı :)
dostoyevski --- suç ve ceza
keşke bitmese dediğim kitaplardandı :)
yaws o nasıl kitaptı öyle lise yıllarında okumuştum... kitabı elimden düşürmemekle kalmayıp çok da etkilenmiştim.. sanki suçlu benmişim, sanki vicdan azabı çeken benmişim gibiydi.. hayattan elimi ayağımı çekmiştim:D harbi beni çok etkilemişti o kitap.. aslında roman okumayı sevmem ama bu okuduğum sayılı romanlar arasındadır... acaba tekrar alıp okusam mı:p
bu arada yaşar kemal bir ada hikayesi 3 lüsü...
jack london martin eden
çernişevski nasıl yapmalı ( özellikle tavsiye)
oğuz atay tututanamayanlar
moskova önlerinde
ilha ehrenburg tüm kitapları...
tavsiyemdir:)
Yaşar KEMAL'in tüm kitapları harika hele "Bir Ada Hikayesi" adlı bir üçlemesi varki gerçekten diyecek birşey bulamıyorum.
bu arada simyacı, martı, bir çift yürek, ana, semerkant, doğunun limanları ve son olarak pek tanınmamıştır ama fareler ve insanlar.
dünya klasiklerinin tamamını okudum ama gerçekten beni etkileyen kitaplar bunlar..
son olarak okumaya başlamak için simyacı çok uygun olur hikaye ve anlatımı süper...
yasar kemal yalcin kücük musa anter ismini yazmadigim bir cok
yazarlarin kitaplarini okurum cok guzel seyler anlatiyorlar
yaws o nasıl kitaptı öyle lise yıllarında okumuştum... kitabı elimden düşürmemekle kalmayıp çok da etkilenmiştim.. sanki suçlu benmişim, sanki vicdan azabı çeken benmişim gibiydi.. hayattan elimi ayağımı çekmiştim:D harbi beni çok etkilemişti o kitap.. aslında roman okumayı sevmem ama bu okuduğum sayılı romanlar arasındadır... acaba tekrar alıp okusam mı:p
Katiliyorum, son yillarda alman felsefeci ve aydinlarinin saptamasi da bu yolda; tüm zamanlarin en iyi kitabi, SUC ve CEZA romanidir demislerdi.
saygilar
Çok güzel kitaplar okudum ancak Gabriel Garcia Marquez'in "Yüz Yıllık Yalnızlık" eğer tanrı bir kitap yazsaydı o kitap bu olurdu diye düşündüğüm bir kitap..Açık ara fark ile birinci sırada..Okumayan arkadaşlar lütfen yarın sabah kendinize bir iyilik yaparak bu kitabı edinin..
Türkçe romanlardan Kemal Tahir'in Devlet Ana'sı.. Bu Tanrısal değil ancak harika bir roman..Lütfen okuyun..
cagdascetin 22.06.2006, 06:39 bide arkadaşlar okudunuzmu bilmiyorum ama ben bi kaç yıl öncesine kadar programını izliyordum TRT de Dr. Üstün Dökmen var onun kitabı Küçük Şeyler diye bana iki yıl oluyo okuyalıda o kitabı okuduktan sonra hayatı çevrenizi ve ailenizi daha iyi yorumlaya biliyorsunuz.
Son Yaprağıydı 25.06.2006, 20:25 Erdal Öz- gülünün solduğu akşam
ve beni çok etkileyen tekrar okuyacağım Murathan Mungan-üç aynalı kırk oda
murat_ank20 25.06.2006, 20:38 Tarik Akan - Anne Kafamda Bİt Var
izmirksk 25.06.2006, 22:08 stephen hawking in zamanın kısa tarihi beni çok etkilemişti..Milliyet yayınlarından çıkan kitabını okumuştum..daha sonra ingilizce orjinalini bulup okuduğumda türkçe çevirisinin(bence) çok eksik ve yetersiz yazılmış olduğunu gördüm..tekrar doya doya okudum ..ve daha çok sevdim..ama yaklaşık 2 yıldır o kitabın bendeki etkisi azaldı..çünkü o muhteşem kitaptaki karadelikler ile ilgili ilginç fikirler ,evrenin gizemine yönelik teoriler vs..hawking bunlardan 2 yıl önce caydı..ve kitabın etksi azaldı ..ama yinede beni en çok etkileyen kitaptır..
tabi iranlı şii müslüman ali şeriatide (farklı görüşlerde olsakta) beni etkilemiştir...
özellikle insanın dört zindanı eseri ile..
Turku_Yurekli 27.06.2006, 00:54 Cezmi Ersöz ' ün bütün kitapları.
Özelliklede Yine Seninle Geldi Hayat ve Sizofren Aska Mektup
pastoralsenfoni 27.06.2006, 01:10 stefan zweig acımak,
gorki ana.
arkadaşlar ayrıca turhan feyizoğlunun deniz adlı kitabını okuyun,birde erdal öz gülünün solduğu akşam mükemmel bir kitap.bence cezmi ersözle vakit kaybetmeyin.
dostoyevski / insancıklar
veli yılmaz / emırle gelen idam kararı
okudugum iki güzel kitap
SivanA SimyacI 28.06.2006, 19:24 Vasconcelos-Şeker Portakalı onun devamı olan
Güneşi Uyandıralım ve tabi ki de
Paulo Coelho-Simyacı...
Son Yaprağıydı 28.06.2006, 20:20 bence cezmi ersözle vakit kaybetmeyin.
eğer sen "gülünün solduğu akşam"ı sevmişsen ve Cezmi Ersöz'le vakit kaybına gerek yok diye düşünüyosan ters düşüyosun arkadaşım...
Cezmi ersöz'ün yine "Ölürsem Beni Seninle Ararlar Şimdi" adlı kitabı ve "Zarfını Ben Açardım Yolladığın Mektupların" adlı kitapları çok güzel..
bi de Uğur MUMCU'nun Rabıta kitabı..
KaRTaL_58 28.06.2006, 20:49 Ben bu konu hakkında topic açmıştım ama bu kadar kişi görüntülememişti.Kıskandım valla:) Emin KARACA'dan Sevdalınız Komünisttir ve Orhan KAHYAOĞLU'ndan ""Sıyrılıp Gelen""GRUP YORUM
klasıklerden biri TESLİM OLMAYANLAR ÖLMEZ yazarın adını tam yazılışını unuttugum için yazmıyorum.
Gündüz Vassaf - Cehenneme övgü
Mario Levi - İstanbul bir masaldı
ve klasiklerden tabiki Suç ve Ceza
referee59 29.06.2006, 02:31 Ahmet KAHRAMAN
3 ASILMIŞLARIN HİKAYESİ (okurken ağladım yaa... valla)
meymane_usari 29.06.2006, 09:14 Bekir Yıldız ---Ve Zalim Ve İnanmış Ve Kerbela okudğum en güzel kitaptı.
karakule 29.06.2006, 10:01 Rick leinecker Asp.net with c# and VB uzmanlar için
roman falan okuyacak vakit yok naapam bari mesleki yazayım size bidene :D
Benim zevkle okudum en beğendiğim kiap İki Aşk Arasında Atatürk'tü...Arkadaşı Salih BOZOK kitabın yazarıydı...Gerçekten güzel ve anlamlı bir kitaptı...
1-dostoyevski suç ve ceza
2- john steinback fareler ve insanlar
3- erdal öz gülünün solduğu akşam
4-100% düşünce gücü
5-antony robins içinizdeki devi uyandırın
yeri dolmayacak hayatıma yön veren kitaplar
Son Yaprağıydı 29.06.2006, 17:44 Ahmet KAHRAMAN
3 ASILMIŞLARIN HİKAYESİ (okurken ağladım yaa... valla)
ben de ağladım, insan kendini tutamıyo:bitmisbu:
peyami safa - dokuzuncu hariciye koğuşu
bide şuan yazarını hatırlamıyorum ama çanakkale rüzgarı
tuncerbio 29.06.2006, 20:44 Maksim Gorki : Ana Dostoyevski: Suç ve Ceza
Steinback: Gazap Üzümleri
J.London : Demir Ökçe
Yaşar Kemal:İnce Memet
Kemal Tahir: Devlet Ana
Manuel Tiega :Yarın Bizimdir Yoldaşlar
.................ve nicelerini yazan herkese teşekkürler
Vedat Türkali-Birgün Tek Başına..
Muzaffer Oruçoğlu-Tohum..
desert rose 28.01.2008, 14:37 Dar Ağacında Üç Fidan - Nihat Behram
Fedailerin Kalesi Alamut - Wladımır Bartol
Uçurtmayı Vurmasınlar - Feride Çiçekoğlu
Hüseyin Nihal Atsız'ın Bozkurtların Ölümü,Bozkurtlar diriliyor,Ruh adam adlı eserleri.Ziya Gökalp'in Türkçülüğün Esasları.
Bilinç Ve Bilinçaltının İşlevi - Carl Gustave Jung
Sanliurfa 28.01.2008, 14:57 Abdulkadir Konuk___Çözülme
sevdadır 28.01.2008, 14:58 AŞK GİBİ AYDINLIK ÖLÜM GİBİ KARANLIK
MEHMED UZUN
süper bir kitap
Henri Charriere-kelebek zevkle okuduğum bi kitaptı
ve Jose moura de vasconcelos_şeker portakalı çocukken okumuştum gerçekten etkilenmiştim.
menekse03 28.01.2008, 16:18 en begendıgım kitaplar amın maaof un dogunun limanları hürrem sultan bıde safiye sultan tarıh kökenli olunca böyle kitaplar ilgımı cekiyor.ayrıca cem sultan adlı okudugum kitapda cok dokunaklıydı.cok kitap okurum kitap okumayı cok sevıyorum
Cezmi Ersöz - Ölürsem beni yine seninle ararlar...
Gerçi Cezmi Ersöz'ün bütün kitapları birbirinden güzel ama bu kitabın yeri ayrı :)
hünkar62 28.01.2008, 17:20 ya çok var ama ilk etapta düşünmeden hemen aklıma gelen TOLSTOY-DİRİLİŞ- türk edebiyatından ise SEBAHATTİN ALİ-KÜRK MANTOLU MADONNA
kara_kız 28.01.2008, 18:18 ERDOĞAN ÇINAR -aleviliğin gizli tarihi
AHMET ÜMİT-patasana
ve leonarda da vinci serisi
Sadece bir gecelik (gece giysisi anlaminda) mukemmel bir roman
okuyali birkac yil oldu iki yazari var elif veyonca soyisimlerini tam hatirlamiyorum birinin soyadi dagdeviren olabilir.ayni erkeye asik iki kadinin herbirinin kendi acisindan yasadiklari aşki anlatiyor roman severlere tavsıye edrım bırde kıtabın yazarlarının tam ısmını bılen varsa bana bildrirse sevinirim.
başkent_çarşı 28.01.2008, 21:01 yaws o nasıl kitaptı öyle lise yıllarında okumuştum... kitabı elimden düşürmemekle kalmayıp çok da etkilenmiştim.. sanki suçlu benmişim, sanki vicdan azabı çeken benmişim gibiydi.. hayattan elimi ayağımı çekmiştim:D harbi beni çok etkilemişti o kitap.. aslında roman okumayı sevmem ama bu okuduğum sayılı romanlar arasındadır... acaba tekrar alıp okusam mı:p
ewt ya benide çok etkiledi suç ve ceza baya sürükleici bi kitap
|