Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarık....

Zahir
21.06.2006, 21:46
Tarık Suresi: Meal Y.N.Ö

1 Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana. (Bütün Mealler ve yorumcular Tarıkın Yıldız olduğunda hem fikir, evet yıldız ama özel bir isim olarak kullanılan yıldız değil. Tarık kelimesinin Arapça Kullanışını çevirmen Y.N.Ö vermiş, vurmak çarpmak. Tarık yerine vuran çarpan derseniz de ayetin anlamını vermiş olabilirsiniz. Tark kökünden türemiş olup aynı zamanda yol anlamınıda içerir. )

2 Nereden bileceksin sen nedir Târık? (Böyle bir yıldızı kavrayamayacağımızı sölüyo)

3 Parlayan, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o.

4 Hiçbir benlik yoktur ki, üzerinde bir koruyucu/bir gözetleyici bulunmasın (bütün canlıların üzerinde koruyucu bulunduğu belirtilir. Tarıkla ilişkisi olabilir. Mesala bizi koruyucu olan melekleri ışın olarak düşünebilirsiniz)

5 İnsan, neden yaratılmış olduğuna bir baksın! (Uyarı)

6 Fırlayan bir suyun bir parçacağından yaratıldı o. (Yaradılış su veya Meni)

7 Bel ile kaburgalar arasından çıkar o su.

8 O Allah, o insanı tekrar hayata döndürmeye elbette kadirdir.

9 Sırların/gizlilerin yoklanıp ortaya çıkarılacağı gün, (Diriliş)

10 Artık onun için ne bir kuvvet vardır ne de bir yardımcı

11 Yemin olsun o, dönüşle/döndürümle dolu göğe (Fizik Bilgimizin çok iyi olması gerekir. :)

12 Çatlayışlarla/yarılışlarla dolu yere de yemin olsun (Jeoloji bilgisi gerektirir:komik Aynı zamanda Allahın yemin etmesini görüyorsunuz. Bu ise konuşulacak önemli konlardan biri)

13 Ki o, tam bir biçimde ayırt eden bir sözdür (Kuran için yapılan yemin ve tam her şeyi ayırt eden)

14 Şaka değildir o.

15 Onlar ha bire tuzak kuruyorlar/oyun çeviriyorlar

16 Ben de tuzak kuruyorum (Allahın Tuzak Kurmasıda İlginç konuşulması gereken bir konu)

17 O halde, o küfre batmışlara mühlet ver, süre tanı onlara birazcık...

"1967 yılında İngilterde nötron yıldızları ile ilgili bir araştırma yapılır. Uzayda kalbin atışı gibi düzenli vuruşların olduğu sinyali alınır. Bu sinyallerin kaynağının nötron yıldızlarının çok büyük bir hızla dönmeleri neticesinde olduğu anlaşılır. Tabiki nötron yıldızına adlar verilir. Bu nötron yıldızlarının içinden alınacak bir kaşık maddenin bile milyarlarca ton geldiği sölenir. Bu yıldızlardan alınacak küçük bir maddenin bile dünyayı delebilecek güçte olduğu tahmin edilir. Güneşin bir kaç misli büyük yıldızlar sıkışarak bu nötron yıldızlarını oluşturur.
Sıkışan bu nötron yıldızının çapı 1520 km olabilir. Eğer dünya bu şekilde sıkıştırılırsa çapı 100 metre olur. Dünyamız kendi etrafında 24 saatte dönerken sıkışarak bir araya gelen nötron yıldızları saniyede defalarca kendi etrafında döner. Tabiki böyle bir yıldız radyasyon ve radyo dalgaları yayar." (Yıldızlarla ilgili yaptığım araştırmada neticesinde bir siteden aldım kısaca derlemeye çalıştım böyle bir araştırmanın doğruluğu nasıl teyit edilir bilmem)

Ama Bu nitelikteki olduğu sölenen bir yıldızın 1. ayette belirtilen durumu benzerlik gösteriyo.

Bu yıldızdan gelen sinyallerin Dünyamızdaki, Bizdeki etkisi nasıl bilemiyorum. Mutalaka bizi dolaylı etkiliyor olsa gerek. 3 ve 4 ayetlerle bağlantı kurabilir.

-Aynı zamanda Allahın yemin etmesi,
- her canlı üzerindeki koruyucu benlik (bu çağda ışın adını vermek doğru olabilir)
- Şira Galaksisi
- LaT Uzza Menat adı verilen putlar ayrı bir konu olabilir.

Benim dikkatimi çeken özellikle Lat Uzza Menatın tahtadan yapılmış putların ismimi yoksa o Döndemde ve önceki dönemlerde her hangi bir yıldıza verilen isim mi , yoksa Müşrikleri için ölmüş bir evliyamı...

Bunların araştırması ve konuşması yapılabilir.

yusufçukgecegez
21.06.2006, 22:52
tarık ve yıldız ile ilgili bir yazı okumştum.lat ve menat ile bağlantıyı kuramadım,yıldız adı olsa ne olabilirki sizce.

Zahir
22.06.2006, 09:44
tarık ve yıldız ile ilgili bir yazı okumştum.lat ve menat ile bağlantıyı kuramadım,yıldız adı olsa ne olabilirki sizce.

yusuf; Aslında mekke putperstleri somut bir putperstlik anlayışında değil, soyut bir putperstlik anlayışına sahiptiler. Çünkü İbrahimin mücadelesi sonucu somut putperstlik biçim değiştirdi. Haliyle İbrahim soyundan gelen Mekke putperstleride onun yolunu izlediklerini sanıyorlardı. Kendilerini Tanrıya yakın sandıkları Meleklerin ve ölmüş evliyaların isimlerini şefaat amacıyla anıyorlar kendilerini monotesit yani tek tanrıcı sanıyorlardı. Kurandan dikkatini çekmişse Allah Resule şöle der. Putperestlere hitap ederek " Deki sizi kim yarattı? Diyecekler ki Allah..." yani Kurandan da gördüğümüz gibi putperestler Allaha inanıyor ancak Lat Uzza Menat gibi adını melek veya ölmüş evliya koydukları aracılar ile Allaha yakın olduklarını sanıyorlar. Bunun yanında yargı günündede inanmıyorlar.

Bu bize şunu gösterir. Lat Uzza Menat adı veya başka adlar verilen putların tahdadan heykelden yada başka bişeden yapılmış somut şeyler olmadığı.

Muhammedden sonra peygamberle birlikte bir çok kişi putlaştıran ve şefaatleri için onların isimini ananlar Araplar belkide yıllardır inanları kandırdı ne dersin???

Şimdi adı Lat Uzza Menat değilde felan şehy felan evliya diye falan aracı filan aracı diye yutturdular.

müttaki
22.06.2006, 11:37
saffat suresi
95. Ibrahim: Yonttugunuz seylere mi ibadet edersiniz!
96. Oysa ki sizi ve yapmakta olduklarinizi Allah yaratti, dedi.

----------------------------------------------------------

şu put olayını BİRLEYELİM.... Tevhid olalım abi kafamızı karıştırdın, tarık, şira, metta :p

96. ayet aslında herşeyi anlatıyor... biz memuruz Yapanda, Yaratanda, Yazan da, Okuyanda Allah....... Razı olsakta olmasakta :)
Bizi de yonttuğumuz putlarımızı da yaratan Allahtır.... putçulukta aracılar varken diğer yontulanlar put sayılmaz... hayır her put şekil ve suret Allahındır.. sadece biri ikisi değil... hepsinde Allah vardır ama hiçbiriside Allah değildir... İbrahimin tevhid dini budur...

yoksa bir Allah var eee bir de Muhammed var .... birde ben varım...... eeeeee say say bitmez......... Allah üçün üçüncüsüdür diyenler kafir olmşlardır gibi bir ayet vardı.... Hepsi Allahtır... Biri Allahın zatıdır.. diğeri Batın olan Allahtır..... diğeri zahir olan Allahtır...

Allah Ademe secde edin dedi... meleklere.... kerata anlamadı...... benim yeryüzünde ki ismim İNSANdır dedi Allah..... kendisine Halife İnsanı seçti eee İnsanı kim yarattı yine Allah onu kendisi için tasarladı kendi Sıfatları ile donattı...

herşey kendisinden kendisine..... evvel, ahir, zahir, batın Huuuuuuuuu.... :)

Tarık..... olayına gelince...

2 Nereden bileceksin sen nedir Târık?

evet müttaki bilemez.... akılın kavrayacağı bişey değil çünkü... aynı Allah gibi.. göz görmez kulak duymaz burun koklamaz...... ama O TARIK Kalbe iner ve karanlığı deler AYdınlatır bir Hissediş bir Hal bir deneyimdir ....

gökyüzünde bi yerde ki TARIK yıldızı varsa banane :p ben bakarım kendimde ki tarıklara.... :yamukgul:

sertur
22.06.2006, 11:49
yusuf; Aslında mekke putperstleri somut bir putperstlik anlayışında değil, soyut bir putperstlik anlayışına sahiptiler. Çünkü İbrahimin mücadelesi sonucu somut putperstlik biçim değiştirdi. Haliyle İbrahim soyundan gelen Mekke putperstleride onun yolunu izlediklerini sanıyorlardı. Kendilerini Tanrıya yakın sandıkları Meleklerin ve ölmüş evliyaların isimlerini şefaat amacıyla anıyorlar kendilerini monotesit yani tek tanrıcı sanıyorlardı. Kurandan dikkatini çekmişse Allah Resule şöle der. Putperestlere hitap ederek " Deki sizi kim yarattı? Diyecekler ki Allah..." yani Kurandan da gördüğümüz gibi putperestler Allaha inanıyor ancak Lat Uzza Menat gibi adını melek veya ölmüş evliya koydukları aracılar ile Allaha yakın olduklarını sanıyorlar. Bunun yanında yargı günündede inanmıyorlar.

Bu bize şunu gösterir. Lat Uzza Menat adı veya başka adlar verilen putların tahdadan heykelden yada başka bişeden yapılmış somut şeyler olmadığı.

Muhammedden sonra peygamberle birlikte bir çok kişi putlaştıran ve şefaatleri için onların isimini ananlar Araplar belkide yıllardır inanları kandırdı ne dersin???

Şimdi adı Lat Uzza Menat değilde felan şehy felan evliya diye falan aracı filan aracı diye yutturdular.

evet söylediklerin doğru katılıyorum fakat unutmaki hz muhammed (sav) olmasaydı yani senin aracı dediğin tabire binaen söylüyorum kuran bize nasıl ulaşacaktı her insana teker teker mi gelecekti bütün mevcudat onun hürmetine yaratılmışken

Zahir
22.06.2006, 11:55
Abisi kafan karışmasın. Ben öyle laf olsun torba dolsun diye yazıyorum :p

müttaki
22.06.2006, 11:55
evet söylediklerin doğru katılıyorum fakat unutmaki hz muhammed (sav) olmasaydı yani senin aracı dediğin tabire binaen söylüyorum kuran bize nasıl ulaşacaktı her insana teker teker mi gelecekti bütün mevcudat onun hürmetine yaratılmışken

mahşer günü herkese bir kitap verilecek sağından solundan.... senin yazdıkların olacak sadece, tas tamam ne eksik ne fazla :)

Kuran Hz. Muhammedin kitabı.... ona o verilecek.... bize bizim kurduğumuz kitap verilecek artık kim ne yazmışsa...

Allah örnek olsun diye Kuran göndermiş... iyi öğrenciden Notları alın çalışın.... üniversitede not toplamadınız mı arkadaşlarıınız dan :p Kuranda öyle...

ama sınavda herkes kendi yazdığını veriyor ona göre.... bakın kendi yazdıklarınıza... yani teker teker yazılıyor kitaplar sahipleri tarafından... :)

Zahir
22.06.2006, 11:57

sertur; bugün itibaren senlede firkir alışverişinde bulunmayacam. Allah kolaylık versin sana. Bana yazma zorunluğunu hissetme kendinde. Bırak heva hevesimle konuşuyorum eğleniyorum kendimce.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

Kuran Hz. Muhammedin kitabı.... ona o verilecek....

Bugün ammada eğlendirdiniz beni. Allah iyiliğini versin hemi müttaki :p

müttaki
22.06.2006, 12:09
Bugün ammada eğlendirdiniz beni. Allah iyiliğini versin hemi müttaki :p

Allah cümlemize iyilik versin..... bende olmasam sıkıntıdan ölecen :p

Allah baktı zahirin canı sıkılıyor müttaki git biraz eğlendir zahirin canı sıkılmasın dedi bizde Eyvallah dedik..... geldik :komik

Kuran tüm İnsanlar için gönderilse de..... mahşer günü verilecek kitapdan bahsediyorum

Yeryüzü Rabbinin nuruyla aydınlanır. kitap (amel defterleri) ortaya konur. Peygamberler ve şahitler getirilir ve haksızlığa uğratılmaksızın aralarında adaletle hüküm verilir. (zümer-69)

İşledikleri her şey ise kitaplarda kayıtlıdır. (kamer-52)

Her insanın amelini boynuna yükledik. Kıyamet günü kendisine, açılmış olarak karşılaşacağı bir kitap çıkaracağız. (isra-13)

bu kitapdan bahsediyorum.... herkes kendi kitabını yazıyor.... o verilecek ona mahşerde....

peygamber Efendimizin yazdığı kitap amelleri yazılmış ismi KURAN..... ona da mahşer günü o verilecek sana bana verilmeyecek..... bize kendi yazdıklarımız verilecek... mesela benim burda yazdıklarım gibi :)

Zahir
22.06.2006, 13:10
peygamber Efendimizin yazdığı kitap amelleri yazılmış ismi KURAN..... ona da mahşer günü o verilecek sana bana verilmeyecek..... bize kendi yazdıklarımız verilecek... mesela benim burda yazdıklarım gibi :)

Niye peygamberin amellerinin yazıldığı kitap Kuran? Bizim gibi insan değilmiydi? Sistemde farklı bir uygulamaya mı tabi tutulacak??

müttaki
22.06.2006, 13:31
Niye peygamberin amellerinin yazıldığı kitap Kuran? Bizim gibi insan değilmiydi? Sistemde farklı bir uygulamaya mı tabi tutulacak??

Bizim gibi değil di İNSAN dı..... :)

sistemde farklı uygulama yok.... herkes kendi kitabını yazıyor şimdi şu ANDA... DEM bu DEM

Nice peygamberlerin amellerinin hepsi Hz. Muhammedin ameli idi.... kendisinden önce gelen tüm peygamberlerin yolundan geçti Efendimiz.... Adem oldu Ruhlandı... Nuh oldu.... İbrahim oldu yandı... Musa oldu zahir şeriat sahibi oldu.. Yusuf oldu kuyulara atıldı........ İsa oldu Hakikat oldu.... Muhammed oldu hepsini CEM etti... Zatı oldu...

Mirac tamamlandı.... Meleklerden üstün İnsan selamını verdi meleklere zamandan mekandan çıktı Zatının huzuruna... Zatıyla....

İNSAN bir sürü değil... BİR tane..... biz İnsanı en güzel şekilde yarattık denilen İNSAN... farklı suretlerde BİRdir... ışık ve renkler gibi... Işık İnsandır renkler müttaki, zahir abi... bir sürü farklı surette.... Işık olmasa renklerde olmazdı...

yusufçukgecegez
22.06.2006, 13:39

burdan şunumu anlamalıyım,araplar ibrahimin dinini,putlaştırarak allah ile aralarına önemli zatları temsil eden putları koydular.muhammed ile putlar gitti sanılsada,putçuluk zihniyeti yine devam etti.yine allahla arada put mahiyetinde kişler veya görüşler var ve bu arap geleneğinden kaynaklanıyor,bizde bunu devam ettiriyoruz,islam cemaati olarak.ben böyle algıladım fikrini.

Zahir
22.06.2006, 13:39
Ok. Değerlendirelim bu bilgiyi.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
burdan şunumu anlamalıyım,araplar ibrahimin dinini,putlaştırarak allah ile aralarına önemli zatları temsil eden putları koydular.muhammed ile putlar gitti sanılsada,putçuluk zihniyeti yine devam etti.yine allahla arada put mahiyetinde kişler veya görüşler var ve bu arap geleneğinden kaynaklanıyor,bizde bunu devam ettiriyoruz,islam cemaati olarak.ben böyle algıladım fikrini.

Evet aynen dediğin gibi

Serkan_Devrim
04.07.2006, 15:56
4 Hiçbir benlik yoktur ki, üzerinde bir koruyucu/bir gözetleyici bulunmasın (bütün canlıların üzerinde koruyucu bulunduğu belirtilir. Tarıkla ilişkisi olabilir. Mesala bizi koruyucu olan melekleri ışın olarak düşünebilirsiniz)
işte merakım bu. tarıkla ilişkisi varmı acaba? bu yıldızın sirüsB yıldızı olduğu söylenir. ve sirüs B yıldızı nötronlardan oluşan çok ağır ve çok yoğun bir yıldızdır.
Benim dikkatimi çeken özellikle Lat Uzza Menatın tahtadan yapılmış putların ismimi yoksa o Döndemde ve önceki dönemlerde her hangi bir yıldıza verilen isim mi , yoksa Müşrikleri için ölmüş bir evliyamı...
mümkün. mekke putperestliğinin neyle başladığı tam olarak bilinmiyor. sabiilik dini(ki çok ilgimi çekiyor. kuranda ilahi dinlerden zikredilmiş olması ilginç. İbrahim'in de sabi olduğu söylenir. ne kadar doğru bilemiyorum. haniflik, ibrahimci sabilerin ta kendisidir diyenler var. :) bu konuda bizi aydınlatabilirsin zahir abi. :) ) çok eski ve tek tanrılı bir inançtı. yıldızları melek olarak görürlerdi. tanrıya ulaşmak için onları birer şefatçı olarak görürlerdi. ama yıldızların bir görünüp bir kaybolması onlar için bir sorundu. bu sebeple suretlerini yaptılar. nesiller geçtikçe dejenere olan inanç suretlere tapmaya başladı. putperestliğin doğuşuda böyledir. en azından bilinen yönü bu. :) bu sebeple lat uzza ve menat birer yıldız yada sabilerin birer meleğide olabilir. mekke müşrikleri meleklerin dişi olduğunu düşünüyorlardı. lat uzza ve menatta dişidir.(onlara göre)
ama bir nokta kafamı karıştırdı. mekke müşriklerinin putperestliği sabilikle ilişkili ise mekke müşrikleri neden hz Muhammed ve taraftarları için sabii oldu diyordu?

leonfree
06.07.2006, 08:17
[ Muttaki isimli üyeden alıntı:yoksa bir Allah var eee bir de Muhammed var .... birde ben varım...... eeeeee say say bitmez......... Allah üçün üçüncüsüdür diyenler kafir olmşlardır gibi bir ayet vardı.... Hepsi Allahtır... Biri Allahın zatıdır.. diğeri Batın olan Allahtır..... diğeri zahir olan Allahtır... ]
muttaki sanırım fazlaca tasavvuf kitapları okumuş olcakki herşeyi ALLAH yapıverdi.
İslam "Lailahe illallah" (Allah'tan başka ilah yoktur) esasını getirmiş ve insanlar arasında bunu yerleştirmeyi hedef almıştır. Tasavvuf ise bu esasla bağdaşması mümkün olmayan "La mevcude illallah" (Allah'tan başka mevcud yoktur) akidesinin sahibi olmuştur. Ki bunun meşhur adı "VAHDETİ VÜCUD" (Vücud Birliğidir)alıntıdır.

müttaki
06.07.2006, 10:47
muttaki sanırım fazlaca tasavvuf kitapları okumuş olcakki herşeyi ALLAH yapıverdi.
İslam "Lailahe illallah" (Allah'tan başka ilah yoktur) esasını getirmiş ve insanlar arasında bunu yerleştirmeyi hedef almıştır. Tasavvuf ise bu esasla bağdaşması mümkün olmayan "La mevcude illallah" (Allah'tan başka mevcud yoktur) akidesinin sahibi olmuştur. Ki bunun meşhur adı "VAHDETİ VÜCUD" (Vücud Birliğidir).

bizde ikilik yok... elbette ki vücud bir... Allahın vücudu bir..
şahsen benim kendi adıma bişeyimin olmadığını biliyorum yapabiliyormuyum yapamıyorum... ama mülk Allahın... beden Allahın.. ilim Allahın... egemenlik Allahın.. hüküm Allahın... eee bana ne kaldı :ehyani

1 Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana
3 Parlayan, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o.

burada ki Tarık tasavvuftur... kişinin karanlığını AYdınlatır... Gökden maksat İnsanın iç alemidir... seyyid nesemi diyor ya kah çıkarım GÖKyüzüne seyrederim alemi... yeryüzü ise Zahir alemi...

Tarık... benim anladığım Tarık yoldur varana... yoksa yıldızmış.. göğü yararmış boşverin çıkın Hayal alemlerinden :yamukgul:

leonfree
06.07.2006, 23:28
Alıntı: Muttaki isimli üyeden alıntıdır.
...burada ki Tarık tasavvuftur... kişinin karanlığını AYdınlatır...

Muttaki bol keseden felsefe yapacagına,bu PANTEİST görüşlerini kuranın hangi ayetlerine dayandırdıgını açıklarmısın.Madem tassavvuf kişinin karanlıgını aydınlatır.Bizde sayende aydınlanmış oluruz.

müttaki
07.07.2006, 12:24
Alıntı: Muttaki isimli üyeden alıntıdır.
...burada ki Tarık tasavvuftur... kişinin karanlığını AYdınlatır...

Muttaki bol keseden felsefe yapacagına,bu PANTEİST görüşlerini kuranın hangi ayetlerine dayandırdıgını açıklarmısın.Madem tassavvuf kişinin karanlıgını aydınlatır.Bizde sayende aydınlanmış oluruz.

sayın loonfree

panteizm Allahın sadece zahir kalıbıdır... bu evrenin dışında bir yerde Allahı aramak komiktir... evren zahir olan Allahtır bu evren Allahın Vücududur..

bu zahir vücudu Allahın batın yönü var etmiştir.. batın yönünü de Zatından gelir..

bunlar müttakinin Rüyaları rüyasını anlatıyo :yamukgul: ...

Serkan_Devrim
07.07.2006, 12:31
sayın loonfree

panteizm Allahın sadece zahir kalıbıdır... bu evrenin dışında bir yerde Allahı aramak komiktir... evren zahir olan Allahtır bu evren Allahın Vücududur..

bu zahir vücudu Allahın batın yönü var etmiştir.. batın yönünü de Zatından gelir..

bunlar müttakinin Rüyaları rüyasını anlatıyo :yamukgul: ...Allah ne bu evrenin içindedir nede bu evrenin dışındadır. mekandan münezzxeh olan yaratıcıyı mekanda(evren) armak boşadır. bu sebeple tasavvuf içe yönelmektir. kendi ruh alemine. :)

müttaki
07.07.2006, 12:37
Allah ne bu evrenin içindedir nede bu evrenin dışındadır. mekandan münezzxeh olan yaratıcıyı mekanda(evren) armak boşadır. bu sebeple tasavvuf içe yönelmektir. kendi ruh alemine. :)

evet Allahın kendi alemine :yamukgul: bakalım Allahın hangi alemlerindeyiz.. :D

mesela Aleviforum alemi... O da Allahın zahir olan bir alemi... :komik
mesela müttakinin fiilleri kelamları yazıları.... bunlar nerden geliyor müttakinin gönül aleminden... orası da Allahın sadece müttakide ki batın olan Alemi...

bunları bildik mi cüzzi Hakikati... nefsini bilen Rabbinin külli Hakikatini de bilir..

leonfree
07.07.2006, 16:46
Dedigim gibi bol keseden edebiyat.Boş boş konuşacagınıza bu dediklerinizi ayetlerle delillendirmeye cagırıyorum.Buyrun kolay gelsin..

müttaki
07.07.2006, 17:52
Dedigim gibi bol keseden edebiyat.Boş boş konuşacagınıza bu dediklerinizi ayetlerle delillendirmeye cagırıyorum.Buyrun kolay gelsin..

sayın leonfree bizimde dediğimiz gibi bunlar bizim rüyalarımız... rüyamızda ne gördüysek onu söylüyoruz... inan yada inanma keyfin bilir :)

ama rüyamdan bikaç ayet hatırlar gibiyim Allahın izni olmadan yaprak dahi kımıldamaz... bütün varlıklar Allahı zikreder... Alemlerin Rabbi Allah dilemeden siz dileyemezsiniz...

yani burada yazılanlar Allahın dileğiyle yazılıyor müttaki sadece memur...

rüyalar güzeldir.. :yorgun:

Serkan_Devrim
07.07.2006, 19:48
ikinci defa aynı saygısızlığı yapıyorsunuz. kişilere daha seviyeli bir şekilde hitap edin.

leonfree
08.07.2006, 08:24
Ali ekber saygısızlık ettigimin farkına vardım.özür dilerim.fakat sözlediklerinizinde hiçbir gerçeklik payı olmadıgını üzülerek söylemek istiyorum.Bana herhangi delil getiremediniz.getirmenizde mümkün degil.Kuranda Allah kendisi için Benden başka ilah yoktur der.Sizler ise bunu degiştirmiş Allahtan başka hiç bir şey yok diyorsunuz.Eger yanlış anladıysam beni düzeltin .yada dogruysa bu dedikleriniz için ayetleri ortaya koyun.

müttaki
08.07.2006, 14:32
sayın leonfree önemli değil.... Hamd Allaha mahsus....

Allahtan başka ilah yoktur.....

Ben varım diyorsan kendini ilah edinmişsin demektir... vücud Allahın vücudu... mülk Allahın mülkü... egenemlik hüküm ve hikmet de Allahın... ilim bilgi Allahın.. gören duyan işiten basir ve semi olan Allah... kendine ait neyin varsa söyle de bilelim..

saffat suresinin 95-96. ayetlerinde yazan elinizle yaptığınız putlaramı tapıyorsunuz halbuki onları da Allah yaratmıştır..... ayeti kerimesinde anlatılan bizlerin sadece memur olduğudur... kimi İŞleyene Razı olur, kimi İSYANKAR... kimi de ben yaptım der şirk koşar....

Serkan_Devrim
08.07.2006, 14:37
Ali ekber saygısızlık ettigimin farkına vardım.özür dilerim.fakat sözlediklerinizinde hiçbir gerçeklik payı olmadıgını üzülerek söylemek istiyorum.Bana herhangi delil getiremediniz.getirmenizde mümkün degil.Kuranda Allah kendisi için Benden başka ilah yoktur der.Sizler ise bunu degiştirmiş Allahtan başka hiç bir şey yok diyorsunuz.Eger yanlış anladıysam beni düzeltin .yada dogruysa bu dedikleriniz için ayetleri ortaya koyun.anlayışınız için teşekkür ederim. gereken açıklamayı yapmaya çalışacağım. :)