Orijinalini görmek için tıklayınız : Nazım'a Türk vatandaşlığına ret...

seheryeli
22.06.2006, 09:50
TBMM İçişleri Komisyonu, Türk vatandaşlığının kazanılmasına ve kaybına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı'nı benimsedi

TBMM İçişleri Komisyonu, Türk vatandaşlığının kazanılmasına ve kaybına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı'nı benimsedi. CHP'li üyeler, şair Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığından çıkarılmasına dair 1951 tarihli Bakanlar Kurulu kararının yürürlükten kaldırılmasına yönelik önerge verdi. Komisyon Başkanı AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, komisyon üyelerinin aykırı görüşü bulunmadığını ancak etik olarak konunun Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Oylamada önerge reddedildi.

22.06.2006/Vatan Gazetesi

SivanA SimyacI
22.06.2006, 17:00
AKP den ancak bu beklenir zaten biz CHP ye muhalif olmaya devam edersek Nazım daha 10 asır bekleyecek anlaşılan.

Hüseyin69
22.06.2006, 17:22
bende red ediyorum nazim türk vatandasi olacakta ne degisecek
yine vatanseverler vatan haini ilan ederler buda yetmez temsili mezarina bile saldirirlar
nazim hikmet yilmaz güney ve ahmet kaya kaldiklari yerlerde kalsinlar sakin rahatsiz etmeyin onlarin naaslarini türkiye ye getirsek ertesi gün vatanseverler mezari kazar o cesedleri yok ederler en iyisi yatiklari yerde kalmalari yasarken rahat birakilmadilar ölürken bile rahat birakilmiyorlar ya naaslari getirilirse ne olur hesabini siz yapin

SivanA SimyacI
22.06.2006, 17:26
memleket sevdalısı nazımın en büyük hayali değil mi bu.Ben böyle bir şey olacağını zannetmiyorum yani cesed yok etme gibi.eğer koca ülke vatansever denen ülkücülerden korkup o koca NAZIMI T.C vatandaşı yapamayacaksa bu ülkenin neden bu durumda olduğu gayet nettir.

cagdascetin
22.06.2006, 17:38
ya ona üzülmedimde reddedildiğine adamı mezarında bile rahat bırakmadılar bu sanatçılarımızın katilleri onlardır bu tür şeylerlede vicdanlarınımı rahatlatacaklar yattığın yer toprağın altı olduktan sonra nerde olursan ol hem bence nazım ın orda kalması daha iyi burda hergün satılmış siyasetçileri satılmış devleti ve insanları için göz yaşı dökmektense türkiye nin bugün ki haline görmemesini tercih ederim