Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat / Turhal / Ormanözü

candost60
20.02.2006, 10:08
Merhaba CANLAR gördüğüm kadarıyla Tokatlı ve Turhallı olan hatta komşu köyden olan canlar gördüm. Mesela Ağcaşar Köyünden. Aleviforuma yeni katıldım ama çok hpşuma gitti sitenin içeriği. Hep birlikte kendi kültürümüzü ve özümüzü kaybetmeden birlik içinde olalım.

Ormanözü Köyü

Hüseyin AKCAN

candost60
20.02.2006, 10:13
Haklarin Kardesligi Dedik,
Kerbelada Susuz Birakip Kan Döktünüz...
Enel Hak Dedik,
Carmiha Gerip Yüzdünüz...
Emek Hakdir Dedik,
Dar Agacinda Astiniz...
Özgürlük Ve Kardeslik Dedik,
Diri Diri Yakip Can Aldiniz...

Iste Biz Bunun Icin Aleviyiz...

candost_20
20.02.2006, 12:25
Mrb can formumuza hosgeldin umarım degerli vakit geçirip güzel paylaşımlarda bulunursun.Evet formumuzda tokatlı hemşerilerimiz oldukça fazla bende tokat merkezdenim ama kayseride kalıyorum.
saygılar...

Lamekan
20.02.2006, 14:30
Merhaba öncelikle hoşgeldin.

Ben de Turhal / Ağcaşar'lıyım ve böle bir ortamda karşılaşmış olmakdan da mutluyum. Umarım iyi paylaşımlarda yaşarsınız....

eerkan82
20.02.2006, 14:41
mrb dost ben amasyalıyım ama ovacık a bir defasında gitmiştim orada bir gün kalmıştım

candost60
20.02.2006, 19:24
Burda sizinle birlikte çok şey paylaşağımdan dolayı çok mutluyum,paylaşımımız ve beraberliğimiz en güzel şekliyle devam edecektir CANLAR... Çoğu kardeşiminde köyümü bilmesinden dolayı mutlu oldum...

lamekan arkadaşım soy adından olan bir kaç kişiyi tanıyorum mesela Rıza Adıgüzel. Turhal derneğinin başkanı idi. bizde bu dernekteydik ama sonradan ayrıldı tabii ki...

sevgiyle kalın....

Hüseyin AKCAN

Günü gelir sanma, hesap sorulmaz,
dayanir kapina, Pir Sultan ölmez...
Su Sivasin elinde, Sazim calinmaz..
güllerim yandi..yüregim dayanmaz...

candost60
25.02.2006, 13:40
canlar gerçekten çok güzel bi ortam oluşturuyoruz. aynı memleketten olmamızdan ziyade aynı düşünce ve fikirlere sahip olduğumuzdan dolayı çok mutluyum. çaylılı arkadaşlar varmış forumda çok iyi bilirim çaylı köyünü...

hepinizi saygı ile selamlıyorum canlar...

Hüseyin AKCAN

GÜZEL ÇULDA GİYSE OLUR İPEK TÜL,SALINIP GEZDİKÇE GÖZE HOŞ GELİR...

Sema
27.02.2006, 18:37
Slm Hüseyin, naber?
Biz seninle çok yakından tanışıyoruz
Acaba ben kimim :yamukgul:
Ormanözüden biri

candost60
28.02.2006, 16:16
Walla Sema ben seni tanıyamadım... İsmini tam söylersen tanıyabilirim. Ama içimden senin Semiha olduğunu zannediyorum ama... Sen yinede bi tam adını yazar mısın???

Hüseyin AKCAN
candost60

"DAĞLARDA GEZEN KARTALIM,KIRILDI MI KANATLARIN?.."

ormanözü
12.03.2006, 15:19
ORMANÖZÜ (OVACIK) KÖYÜ
Köye yerleşim tarihi 1750 yılıdır. Ormanözü Köyü'nün ilk gelenleri İran ve Doğu Kökenlidir ve zaten çağrışımları da o yöndedir. 1514 Çaldıran Savaşı sonrası Şah İsmail yenilir, Yavuz Selim'in ağır baskılarından kaçan insanlar kendilerine sığınacak yer ararlar. Darbazoğul ve Ateşalioğlu kaçıp Tunceli'ye İmamoğlu ve Uzunoğlu Sivas Yıldızeli Alayurt Köyüne yerleşir. Karakürtler, Karsa, İnceoğlu Erzurum'a yerleşir. 1 asır kadar sonra Darbazoğlu ve Ateşoğlu bugünkü adı Bekirgil olan, Tunceli'den Sivas Yıldızeli Uzamış Köyüne gelirler. 1 asır kadar da burada kalıp, buradan 4 kabile Turhal'ın Hamidiye Köyüne yerleşirler. Kısa süre burada kalırlar, tahminen 1750 yıllarında ilk önce Darbazoğlu ve Bekirgil arkasından Ateşoğlu Köye yerleşirler. Arkasından devamı gelir; Uzunalioğlu, İmamoğlu, Karakürtlar, Hıdırlar, İnceoğlu, Hasogil devamı gelir. Köyümüzün Anılan Belli Başlı Sülaleri : 1- İmamgil 14- Hıdırgil 2- Darbazgil 15- Zefilgil 3- İnceoğlugil 16- Hamogil 4- Karakürtlar 17- Aliustagil 5- Hasogil 18- Hebipgil 6- Ateşaligil 19- Martincigil 7- Uzunaligil 20- Ücüfgil 8- Evsanagil 21- Çolakgil 9- Karaaligil 22- Palazgil 10- Çuvalgil 23- Murtazagil 11- Câlegil 12- Pinecigil 13- Karaoğlangil Kaynak: Tokat İl Kültür Araştırma Müdürlüğü Tarih: 1946 Araştıran : Öğretmen Hüseyin GÖYNÜ www.ormanozukoyu.dernegi.com

ormanözü
12.03.2006, 15:19
ORMANÖZÜ (OVACIK) KÖYÜ
BULUNDUĞU YER: Tokat ilinin batısında Turhal ilçesinin kuzeyinde Tokat'a 75, Turhal'a 22, Amasya'ya 55 ve Zile'ye 23 km. uzaklıkta ulaşım minübüs, traktör ve Kızoğlu tren istasyonuna kadar trenle. 1300 rakımlı Ulutepe tepesi kuzeyinde Ulutepe kasabası, Sarıkaya köyü, Hasanlı köyü, Eriklitekke köyü, Karacavuş (Kayı) köyüne komşu Amasya Turhal Zile merkezin yer aldığı üçgende yer alan Karadeniz iklimine yakın ulaşım imkanları iyi olup ilçeye kadar asfalttır.
TARİH: Köy Hititler, Romalılar, Bizans ve Firigyalıların yaşamış oldukları şimdiki kilise önü dediğimiz yeri seçmişlerdir. Burada tarihi kalıntılara, mezar yerlerine, küplere raslanmaktadır. İlk yerleşimi 200 yıl öncesine dayanan köyümüze Alayurt, Alan ve Sivas'tan gelen sülaleler vardır. Köyün eski adı ovacıktır. Köyün yine eski geçim kaynakları demircilik, taş işçiliği, hayvancılık,
çiftcilik ve değirmencilik yer almıştır.

KÜLTÜR : Köyümüze okul 1943 yılında yapılmış olup okul yapılmadan önce öğretim köy odalarında yapılmakta imiş. Köyümüzün ilk eğitmeni Hasan, Hüseyin Göynü olup bir çok öğrenci yetiştirmiştir. Köyümüzde okuma yazma oranı %95 civarındadır.

GELENEKSEL KADIN GİYİMİ:İç göyneyi-işlik-üstüme-"saya" yada üç peş denen yandan yırtmaşlı entareler giyilir.Entarenin önüne uçları bele sarılır ve kuşağa sokulur.Belbagı ve kuşaklar püskülle örtülür ,önlük yün dokuma üzerçeşitli füğürlerin işlendiği ünlük bağlanır.saçlara saçipidenilen çeşitli boncuklarla işlenmiş catkı takılr,başa fes olarak bilinen fesin ceşitli altın ve turalarla işlenmiş fes takılır yazma ,örtü baglanır.

YEMEKLERİMİZ: Tevek dolması,gatıhlıaş ,topulluhelle, çatalaşı, haşıl, keşgah, bulguraşı, erikliaş, gendimeaşı, cırıhtı, kesmeaşı, madımak, yemlik, bat, kısır, gömbe, sacarası, gatmer, kadayıflı, burmalı, işgeve, hetil, hamşur.

İSTANBUL'DAKİ ORMANÖZÜ:1960 ların başından itibarenbaşlayan köyden kente göç olayı ile birlikte ve 1980 Ekonomik politikaların acmış oldugu geçim sıkıntısı sonucu istanbul un çeşitli yerlerine yerleşmişlerdir.Akatlar,Karanfilköy, R.Hisarı, Kavacık, Ümraniye, Alemdağ, Cayırova, Yenibosna, Kumburgaz, Silivri, Füruzköy, Haramidere, Çatalca, Alibeyköy, gibi semtlere yerleşmişlerdir.köylülerimiz sevecen misafirperver sıcak kanlı gelenek ve göreneklerine baglı yardım sever insanlardan oluşmaktadır.

KÖYÜMÜZDEKİ SÜLLALELER: Uzunaliogulları, Karaaligil, Darbazgil, Çuvalğil, İmmamgil, Hasoggil, Martincigil, Evsanagil, Zefilgikl, Palazgil, Colakgil, Pinecigil, İnceoglugil, Aliustagil, Karakürtler, Bekirgil ve aklımıza gelemeyenler bir çoğu....

ORMANÖZÜ KÖYÜ DERNEĞİ: Dernek 1999 yılında Akatlar'da köyümüz gençleri tarafından kurulmuştur. İlk ve kurucu başkan Murat Demirci'dir. İlk kırgezisini 23 haziran 2000 de Çatalca da düzenlemiş ve binlerce kişi katılmıştır. Yine 24 Haziran 2001 de Alemdağ Cumhuriyet Köyü piknik alanında gezi yapmıştır. Ve binlerce köylümüz ve dostlarımız katılmıştır. 1 Ekim 2001 günü köyümüzde birinci Erikli Tekke Kurban Kesme Şenliklerine İstanbul'dan dört otobüsle ve çevre köylerden katılanlarla birlikte geleneksel olan asker kurban kesim törenini yapmıştır, 2 Ekim günü gasilhane, kütüphane, hamam, vb lerin yer alacağı köy konağının temelini atmış dört ay gibi kısa bir zamanda tamamlanmıştır. 22, 23, 24 Haziran 2002 Tarihlerinde açılış ve temel atma törenleri için köye bir gezi gerçekleştirecektir.

KÖYÜMÜZDEKİ MEKANLAR: Dereyayla, Ortayayla, Kasımınöyek, Piroğlu, Karapınar önü, Sarılık, Yazı, Almalıeşme, Çöppamuğu, Soğukpınar, Kiliseyini, Dümbelek, Alışlıboyun, Kuzkaya, Karaahmetli, Isıtma, Yerardı, Harmankaşı, Bağlarca, Boğaz, Harmanlar, Gıran, Bulgurpınarı, Katmerkaya, Paralı, Çamlık, Kurtini, Söğütlü, Tuzla, Buğruabdal, Kaynarca, Çadıryeri, Çatındere, Bozburun, Bozkuş, ve benzeri gibi birçok mekan bulunmaktadır köyümüzde.

DERNEK YÖNETİMİ: Başkan Kamil Dalda, Sekretel Rıza Akcan, Sayman Ahmet Göynü, B. YArdımcı Musa Aydın, Ali Karakuş, Dursun Polat, Murat Yazıcı, Murat Çağan, Ali Denizhan

NOT: Köyümüzün tarihinin daha iyi bilinmesi için değerli dostlarımız ve köylülerimizin katkılarını bekliyoruz.

Sema
12.03.2006, 18:46
Ben başkanımızı Arslan Göktaş diye biliyorum, siz Kamil Dalda yazmışsınız. Diğer bilgiler için teşekkürler, sağolun

candost60
13.03.2006, 13:38
Köy Derneğimizin başkanı Aslan Göktaş dır. Kamil Dalda eski başkandır. Diğer bilgiler gayet açıklayıcı ve güzel olmuş. Elinize sağlık.

candost60

Hüseyin AKCAN
h_akcan85@hotmail.com

"DAĞLARDA GEZEN KARTALIM,KIRILDI MI KANATLARIN?.."

candost60
28.03.2006, 21:26
bizim turhallılar sustu kaldı walla....

candost60
15.04.2006, 01:10
ovacıklılar,bu topic de yazabilirsiniz yaniii...

Şoreş
15.04.2006, 01:34
Arkadaşlar TURHAL da Alevi oranı nedir?

Günes
15.04.2006, 01:56
Herkeze merhaba
orada atesoglu dan olan ocak zadeler varmis dogru MU?
Arkadaslar atesoglu ocagin dan olan var mi?

ben bunu arastiriyorum.
saygilar

dolunaydaki
15.04.2006, 17:44
hepınıze selamlar olsun
tokat/almus alan koyu

ormanözü
17.04.2006, 18:55
Zorunlu din dersine 'durdurma'

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, inancı gereği çocuğunun zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmasını isteyen Alevi bir babanın başvurusunu haklı buldu

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, tarihi bir karara imza atarak, çocuğunun zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmasını isteyen Alevi bir babanın başvurusunu haklı buldu. Kararda, dersin dini ve felsefi inancına uygun olmadığını belirten davacının talebinin, "Dini inanç özgürlüğü gereği kabul edilmesi gerektiği" vurgulandı. Halbuki yine bir Alevi öğrencinin zorunlu din dersine girmeme talebi yargıda kabul edilmeyince, aile davayı AİHM'ye taşımıştı. Böylece ilk defa yargıda aynı konuda farklı kararlar ortaya çıkmış oldu.
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Üsküdar Rasathane İlköğretim Okulu'nda okuyan oğlu Mustafa Berkay 4. sınıfa geçtiğinde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Kenanoğlu, 4. sınıfta zorunlu din dersi okutulduğunu, Alevi olduklarını, dini ve felsefi inançlarına uygun olmayan dersten oğlunun muaf tulması gerektiğini belirtti.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, talebe herhangi bir yanıt vermedi. Mevzuata göre bu "olumsuz yanıt" sayıldığından, Kenanoğlu İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Valilik savunması
İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına mahkemeye savunma gönderen Vali Yardımcısı Ali Sözen, Anayasa'nın 24. maddesine göre, din dersinin zorunlu olduğunu, Eğitim Öğretim Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın 1990 tarihli kararına göre, sadece azınlık okullarında okumayan Hıristiyan ve Musevi öğrencilerin bu dersten muaf tutulabileceğini ifade etti. Sözen, davacının, farklı dinden olduğuna dair herhangi bir beyanı bulunmadığını kaydetti.
Mahkeme, kararın yürütmesini 30 Aralık 2005'te durdurdu. Geçen hafta taraflara tebliğ edilen kararda, Anayasa'nın 24. maddesine göre herkesin, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9. maddesinin de aynı yönde olduğu ifade edildi. Kararda, uluslararası anlaşmalarla yasaların çeliştiği durumlarda, anlaşmaların uygulanacağı vurgulanırken, Anayasa'nın din derslerini İslama mensup olanlar için zorunlu saydığının kabul edilmesi gerektiği, aksini düşünmenin dini inancın korunması ilkesiyle çelişeceği belirtildi.

Dilekçesi dikkate alındı
1990 tarihli kararın asıl amacının, İslam dinine mensup olmayanların zorunlu din dersi almaması olduğu ifade edilen kararda, Kenanoğlu'nun dersin dini ve felsefi inancına uygun olmadığını belirten bir dilekçesi bulunduğu anımsatıldı.
Valilik bu karara Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz edebilecek. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırırsa, Kenanoğlu ailesi 5. İdare Mahkemesi'nin davayı esastan sonuçlandırmasını bekleyecek. Bölge İdare Mahkemesi kararı yerinde bulursa, dava emsal niteliği oluşturacak.

Benzer bir dava AİHM'de

Kenanoğlu ailesinin açtığı davanın bir benzeri daha önce AİHM'ye gitti. 2 Nisan 2001'de, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, "Zorunlu derstir" diyerek, Alevi bir ailenin kızı E.Z'nin din dersine girmeme isteğini geri çevirdi. Aile İstanbul 2'nci İdare Mahkemesi'ne başvurdu ama mahkeme Milli Eğitim'i haklı buldu. Danıştay 8'inci Dairesi, 14 Nisan 2003'te yapılan temyiz başvurusunu yerinde görmedi. Şubat 2004'te AİHM'ye taşınan dava "Kabul edilebilir" bulundu. AB İlerleme Raporu'nda da davaya atıf yapıldı. AİHM'nin haziranda karar vermesi bekleniyor. Eğer AİHM Alevi ailenin başvurusunu haklı bulursa, Anayasa'nın 24. maddesinin kaldırılması yönünde atılacak adım gündeme gelebilecek.

candost60
18.04.2006, 00:54
soreş kardeş turhalda ki alevi oranı ilçe bazında düşünürsek, %30-%35 civarıdır...
bu oranın içine turhala bağlı alevi köyleri dahil değildir...

"derman vermez derdi veren"

candost60
16.05.2006, 14:26
kİm DemİŞ Alkol KÖtÜdÜr Ben HerŞeyİmİ Ayikken Kaybettİm

Kemalizimm
16.06.2006, 23:15
mebhaba Canlarrrrrrrrrrrrr

alevi2
23.06.2006, 14:35
tokat turhal ormanözü köylülerinide aramızda görmek istiyoruz

cancan60
25.06.2006, 00:04

buradayız kardeş merak etme sen! geliyoruz yavaş yavaş!

Lamekan
25.06.2006, 00:57
Daha öncede Ormanözü ile ilgili konu başlıgı açılmıştı. Konuları birleştiriyorum tek konudan devam edelim...

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4997

Sema
28.07.2006, 20:57

Hoşgeldin arkadaşım

Geçen haftasonu köyümüzün Hacıbektaş'a gezi vardı, çok güzel geçti
Alemdağ, kumburgaz, silivri vb. uzak semtlerden kimse gelmedi
Söyle bakayım Özcan sizler neden katılmıyorsunuz?
Tam Dernekçi kızı gibi konuştum beee :biggrin:

cancan60
28.07.2006, 21:47
Geçen haftasonu köyümüzün Hacıbektaş'a gezi vardı, çok güzel geçti
Alemdağ, kumburgaz, silivri vb. uzak semtlerden kimse gelmedi
Söyle bakayım Özcan sizler neden katılmıyorsunuz?
Tam Dernekçi kızı gibi konuştum beee :biggrin

Kilyos'a gezi düzenlendiğini duymuştum!

Bizim Silivri'liler küstüler gelmediler!

Hacıbektaş'a düzenlenen geziyi senden duyuyorum! Hiç haberim olmadı!

Dernekçi kızı gibi konuşmayı biliyorsun! :biggrin:

İnsan köylüsünü davet etmez mi? Haber vermez mi?

Mesela bana forumdan ulaşabilirdin!

Sema
30.07.2006, 21:43
Kilyos'a gezi düzenlendiğini duymuştum!

Bizim Silivri'liler küstüler gelmediler!

Hacıbektaş'a düzenlenen geziyi senden duyuyorum! Hiç haberim olmadı!

Dernekçi kızı gibi konuşmayı biliyorsun! :biggrin:

İnsan köylüsünü davet etmez mi? Haber vermez mi?

Mesela bana forumdan ulaşabilirdin!

Valla babamda herkezin telefonu var ve dernek mesajlarını biz atıyoruz yani eğer babanın telefonu dernekteyse babam onada haber vermiştir ( Kıvırmayalım :biggrin: )

cancan60
30.07.2006, 22:08
Valla babamda herkezin telefonu var ve dernek mesajlarını biz atıyoruz yani eğer babanın telefonu dernekteyse babam onada haber vermiştir ( Kıvırmayalım :biggrin: )

o zaman muhakkak babama sms gönderilmiştir!

kıvıdığım felan yok; dedim ya benim haberim olmadı!

takip etmek lazım! uzaktayız! iç içe değiliz köylülerimin bir çoğunu tanımıyorum!

gezilere kesinlikle katılmak gerektiğini düşünüyorum!

her geçen gün kopuyoruz birbirimizden!

hele bizim nesil nasıl olacak bilemiyorum!

Sema
30.07.2006, 22:15
Sitemize giriyormusun?
Arada birde sitemize gir, kuzenim yaptı siteyi, onunda enişteminde emeği çok fakat bizim köylülerimiz pek kıymet bilmiyor

cancan60
30.07.2006, 22:21
Sitemize giriyormusun?
Arada birde sitemize gir, kuzenim yaptı siteyi, onunda enişteminde emeği çok fakat bizim köylülerimiz pek kıymet bilmiyor

eline sağlık güzel yapmış!

sürekli giriyorum o siteye zaten!

birşey yapmadan çıkıyorum!

her zaman bakım aşamasında oluyor!

inşallah daha güzel olur!

o zaman sen Akcan'lardansın? hıııımm.

Sema
30.07.2006, 22:24
eline sağlık güzel yapmış!

sürekli giriyorum o siteye zaten!

birşey yapmadan çıkıyorum!

her zaman bakım aşamasında oluyor!

inşallah daha güzel olur!

o zaman sen Akcan'lardansın? hıııımm.

Hayır teyzem Akcanlardan evli
Eniştemde bu sitede

Sevim Karadağ
28.08.2006, 09:55
Hepinize tekrar merhaba; gününüz istediğiniz gibi geçer umarım

songülll
29.08.2006, 18:24
Merhaba Ben Songül
Hasanlı Köyündenim eniştem sizin köyünüzden ve bir çokta komşumuz var. Turhalın her köyünden var üyeler ama sanırım bizim köyden kimse yok :(

psiko_alevi
04.09.2006, 22:22
yoldaş öncelikle hoşgeldin
yoldaş sen bilirsin turhalda bildiğin alevi köyleri nereler bana bi haber eder misin

candost60
24.09.2006, 11:03
slm canlar,askerlik sebebi ile bir zaman ara verdim foruma,kaç aydan sonra yeni giriyorum...paylaşımlar baya genişletmiş ağını.ve bizim ovacıklılar da buraya gelmiş artık ne kadar güzel...

Hüseyin AKCAN

(TANKÇI)

Sema
05.10.2006, 12:27
slm canlar,askerlik sebebi ile bir zaman ara verdim foruma,kaç aydan sonra yeni giriyorum...paylaşımlar baya genişletmiş ağını.ve bizim ovacıklılar da buraya gelmiş artık ne kadar güzel...

Hüseyin AKCAN

(TANKÇI)

Ooooo Hüseyinciğim nasılsın?
Tankçı mı oldun?
Tez teskereler dilerim kardeşim sana

doğacakgüneş
15.04.2007, 19:57
merhaba canlar siteyle yeni tanışmış bulunmaktayım turhalın ormanözü köyündenim fakat köyümden ayrı ismi ve anılarıyla yaşamaktayım

hakan60
15.04.2007, 22:36
doğacakgüneş hoşgeldin kardeşim aramıza

Sema
16.04.2007, 19:52
Merhaba Ben Songül
Hasanlı Köyündenim eniştem sizin köyünüzden ve bir çokta komşumuz var. Turhalın her köyünden var üyeler ama sanırım bizim köyden kimse yok :(

Merhaba Songül,
eniştenin ismi Murat mı yoksa? :sas

candost60
05.09.2007, 19:57
uzun bi zamandır kimse bişey yazmamış... :(

ayyıl
08.09.2007, 14:59
merhaba ben de tokat turhal ın ağcaşar köyündenim ve aranıza yeni katıldım .

Sema
16.09.2007, 22:15
merhaba ben de tokat turhal ın ağcaşar köyündenim ve aranıza yeni katıldım .

Hoşgeldin

candost60
03.10.2007, 18:57
susmuş herkes yaaa?..