Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyasi görüşünüz

Gannush
25.06.2006, 00:54
Bu anket sticky olabilir mi...

karizma serko
25.06.2006, 01:55
sosyal demokratım

SivanA SimyacI
25.06.2006, 10:47
bende sosyal demokratım ve bu düşüncemden ötürü kendimden onur duyuyorum.

Haci
25.06.2006, 11:00
Hep kemalist
Devamli kemalist

can85
25.06.2006, 11:19
sosyal demokratım desem bana bi itirazı olan var mı?

Gannush
25.06.2006, 15:04
yohtir

dewrano62
25.06.2006, 15:15
ya gelmıs faşist yazıyo ankette kım faşist oldugunu kabul ederkı))

Gannush
25.06.2006, 15:23
siyasi görüşleri sıralarken soldan sağa bütün görüşleri almaya özen gösterdim. sağ tarafın görüş sayısı sol taraftakilerden az sayıdaydı. eşitliği sağlamak için faşistleri de ekledim :p

Serkan_Devrim
25.06.2006, 15:32
anketin gizli olması daha yararlı olurdu bence. kişiler tercihlerini özgürce yapabilirdi. :)

Gannush
25.06.2006, 15:32
faşist seçeneği gizli olsun o zaman :)

tuncerbio
25.06.2006, 16:24
lazio nun yakım kaptanı faşist olduğunu inkar etmiyor..............

manifesto
25.06.2006, 16:31
:)

Bayana yaşı,erkeğe maaşı...üyeyede siyasi görüşü...:)

canugur
25.06.2006, 16:36
anketin gizli olması daha yararlı olurdu bence. kişiler tercihlerini özgürce yapabilirdi. :)
Cok haklisiniz,
bu tip dünya görüsü belirten anketerde, bazen birden fazla secenegi de biriklte getireceginden; ve psikolojik anlamda üyelerin biribirlerine antipati duymamasi ve kendiliginden guruplasmanin önüne gecmek acisindan isimlerin görünmemesi daha güzel olabilirdi.

Bakiniz, bir arkadas, ironik olsun diye kasitli olarak kendisini fasist olarak tanimlamis.
FAsizm dünyanin her yerinde suctur, kimse kimseye belgelemeden fasist diyemez. Bir insan kendine fasist diyorsa, ironik te olsa anketi sulandirmis, gercekligin disina cikmistir.
saygilar

Gannush
25.06.2006, 16:38
Öyle istiyorsanız.. öyle de olabilir. Ali ekber editleyebilir misin anketi..

rinda
25.06.2006, 16:42
oylamaya baktımda maifesto arkadaşımız faşisti işaretlemiş,hay allah birde yanlışlıkla komünisti işaretliyormuş:D

Serkan_Devrim
25.06.2006, 16:47
Öyle istiyorsanız.. öyle de olabilir. Ali ekber editleyebilir misin anketi..yapamıyorum bunu sanırım. önemli değil aslında. anketten daha iyi sonuç almak için söylemiştim. istersen yeniden açabilirsin anketi. bende bunu kapatırım. :)
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
oylamaya baktımda maifesto arkadaşımız faşisti işaretlemiş,hay allah birde yanlışlıkla komünisti işaretliyormuş:Dyok daha neler. :D :yamukgul:

Nesimi
25.06.2006, 16:47
Manifesto makara adam ya:)

Ayrıca anket keşke gizli olsaydı çünkü bu konuda çekinenler olabilir.

Açık olmasıda insanların gerçek tercihlerini yansıtması bakımından faydalı olabilir yani 2 ucuda hem faydalı hem zararlı yönleri var :)

Gannush
25.06.2006, 16:52
tamam..ben anketi açıyorum..sen kilitli bunu.. ali ekber

Hüseyin69
25.06.2006, 16:58
valla ankette fasist var ama komunist yokmus
ben biraz daha bekliycem oy icin daha erken
acelem yok yavas yavas kullanirim oyumu
isin ucunda idam yok dimi gannush

rinda
25.06.2006, 16:59
yok daha neler. :D :yamukgul:

hayat bu ummadığın şeyler olur..gezdiğin yada yaşadığın yerlerdeki kültürü her an kapabilir vede belkide fazlasıyla benimseyebilirsinde:)

Hüseyin69
25.06.2006, 17:02
marmasir agasi (kenan evren)nin meshur lafidir anarsist
birazdan silinecegi icin öylesine anarsist oyu kullandim

Gannush
25.06.2006, 17:08
bu başlık kapatılabilir artık....

manifesto
25.06.2006, 17:09
Deşifre olmak kötü birşey ...
aslında oyumun görüneceğini hesaba katmamışdım...ben kimin ne oy kullandığını göremeyince sandım ki...neyse...ironide olsa sulandırmak değil...

Ankete o seçeneği koymak aslında gizlide olsa davetiye gibi..
Hem bazı geceler anarşist oluruz sabah güneşle birlikde demokrat..sıcak tepemize vurduğunda kominist..kim bilir...hayatımız yekpare olmadı hiç...

Nesimi
25.06.2006, 17:43
Gannush diğer açtığın topic'in linkini verebilirsin 2 aynı konu olmaması açısından

canugur
25.06.2006, 17:49
ama lütfen fasizm maddesini koymayiniz.
dünyanin hic bir yerinde anketlerde fasist görüsü destekleyenler ya da en fasistim gibi bir madde konmaz.
sygilar

Nesimi
25.06.2006, 18:18
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=13292
buda açılan 2. anket hangisini kullanalım açık olan mı kapalı usule göre oylanan mı =)

Alevimen
25.06.2006, 18:19
faşist çağdışı kalan kelime olarak görüyorum, sakız gibi bi oraya buraya şekillendirilip bize sunuldu, faşist kötünün simgesi oldu. halbuki faşizm italyan diktatör mussolini tarafından veya onun sayesinde üretildi.

günümüzde artık faşizm gitmiş yeni kelime ve tanımlama gelmiş mesela totalirite sistemi (Türkçe farklı mı yazılır) veya indoctrination (Türkçe nedir..?).

Türkiyede çok şey manipule ediliyor insanın özel hayatı bile manipulasyon ediliyor insan düşüncesi ve inancını sorgulanmaya başlıyor..
Veya siz alevi yerleşimlere kullanılmayan cami inşaa edilmesini nasıl tamınlyorsunuz? veya genel olarak gün artıkça cami sayısı artmakdadır, şehirde 1 hastane 2 okul varsa 50 camii var.

Tükiyedeki insan zaten zor açıklıyor siyasi görüşününü sizde meraklılığınızı gidermek için açık anket yapmışsınız katılım olsun diye değiştiriyorum. (gerçi benzer bir anketimizde var..)

Not: bu konuda dağılmasın, 'siyasi görüşünüz' nedir diye soru soruluyor.

Karduk Medya
25.06.2006, 18:24
Ne olduğunu hissettiğin değil ne olmasını istediğin için harcadığın emektir senin kimliğini belirleyecek olan. Hem kim ne kadar bilebilir ki bir şeyleri. Lenin bile kendini daha sosyalist görememişti....

manifesto
25.06.2006, 18:40
Alevimen : Veya siz alevi yerleşimlere kullanılmayan cami inşaa edilmesini nasıl tamınlyorsunuz? veya genel olarak gün artıkça cami sayısı artmakdadır, şehirde 1 hastane 2 okul varsa 50 camii var.
Diğer yazdıklarınıza katılıyorum ama burada bir sorun var..
Mesela bir köy düşünelim..bin nüfuslu bir köy..veya kaza..şimdi burada ki alevi nüfusunun 800 olduğunu düşünelim yanş %80'i alevi..
Bu köye camii yapmak faşistlik mi? ben işin o kısmını anlamadım..
azınlıkda olsa eğer sünni bir cemaat var ise cami yada mescid yapılması kadar doğal ne olabilir...
Ve Faşistlik Mussuliniden öncede vardı..belki insanlık tarihi kadar eski olabilir...
Ama insanlık suçu olduğu aşikar..

KURŞUNveli
25.06.2006, 20:00
heryerde herzaman kemalist

Siya Saperen
26.06.2006, 06:04
Sosyal demokraside ne olaki :p

Demokratik sınıfsız toplum anlayışı. Çelişkisel gördüm :p

Komunizm; üretim ve tüketimin ortak mülkiyeti... (yanki'siz bir dünya)

Sosyalizm; bunda uzun süre düşündüm. Evre, geçiş...

Sır olarak kalsın en iyisi yorum yok :p

nusayri
26.06.2006, 07:52
Ne olduğunu hissettiğin değil ne olmasını istediğin için harcadığın emektir senin kimliğini belirleyecek olan. Hem kim ne kadar bilebilir ki bir şeyleri. Lenin bile kendini daha sosyalist görememişti....
merhaba karduk Medya, kişinin eyleminden yazılarında ve olaylara karşı tutumundan ne oldugunun kanıtıdır, kişinin düşüncesi doğrultusunda verdiyi emekle o emek kadar kişilik kazanır düşüncene katılyorum, kişilikler lafla deyil eylemle kendini gösterir,ankete gerek duyulmadan kişinin yorumu ne olduğunu göstergesidir.leninin kendi kendini sorgulaması çok güzel bir örnek sergilemiştir,kendi kendimini sorguliyabilen herkese saygılar.

Erkan Sevgi
26.06.2006, 08:31
" Korkularımızdan kaynaklı solcu, yüreğimizden kaynaklı sağcı olamıyoruz." Demiş birisi ...

Sistem insanları işte ne hale getirdi.
Yaratılmak istenilen bireyler (orta yolcu : ne sağcı ne solcu).

Tolgamanco
26.06.2006, 09:15
" Korkularımızdan kaynaklı solcu, yüreğimizden kaynaklı sağcı olamıyoruz." Demiş birisi ...

Tabiki bu sistemde oportanüst olmamak mümkün değil.
Sosyalistim bende

Erkan Sevgi
26.06.2006, 11:49
Siyasete farklı bir bakış açısı;

http://www.hemenpaylas.com/download/1058921/SiyasiTerimlerSozlugu.pps.html

izmirksk
26.06.2006, 12:48
ben biraz daha düşüneyim.bana uygun bir seçenek yok..devrimciyim ama...şahsıma münhasır bir hayat felsefesi ile süslenmiş bir devrimcilik..:)

KızılBant
26.06.2006, 16:20
Devrimcilik örgütlü olmaktır. Komünizm'e ulaşabilmek için öncelikle çevremizdekilerin fikirlerini değiştirmeliyiz yozlaşmaya karşı olmalıyız. faşist egemen sınıflara karşı durmalıyız. Etnik gruplara karşı önyargıyı yıkmalıyız

Dünya karanlığa doğru giderken ışık yakmalıyız

Azrail
26.06.2006, 16:29
böyle bir anket vardı diye düşünüyorum, yinede oyumu verdim :)
sosyal demokrat

KızılBant
26.06.2006, 16:34
Dostlar sosyal demokratlar bir nevi yorgun demokratlardır =)

bknz.Deniz Baykal

bu çok yorgun bir demokrat, demokrat diyebilirmiyiz o ayrı konu ancak sosyal demokrasi bugüne kadar insanlığa pek fayda sağlamamış aksine komünizmin tabanını sisteme uygun bir biçimde entegre edilip eritilmesini amaçlamış bir siyasi yapıdır bu açıdan egemenler her zaman soyal demokratları güçlü tutmayı hedefler.

Gannush
28.06.2006, 16:24
Canlandıralım :)

sunam
28.06.2006, 16:37
anketi cevapladık da sonuçlarına kim bakacak:)))bilelim .

dewran_5858
02.07.2006, 15:45
ne kadar seçenek var kafam karıştı valla:) sizi bilmem
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
sunam arkadaşımız sonuçlara nasıl bakacağız demiş alt köşede yazı var orayı tıklayan tüm arkadaşlar görebilir:)

Demali
02.07.2006, 17:58
benim siyasi görüşümü temsil eden şık yok.Eklermisiniz??? "demalizm"

tuno
02.07.2006, 19:14
önce sosyal demokratim.

tamerx
08.07.2006, 12:56
kendimi sosyal demokrat olarak görüyorum,üstelik almanyadaki sosyal piyasa ekonomisini sonuna kadar destekliyorum...

ezo.24
08.07.2006, 23:20
bende seçtim ama bencede anket yapılacak bir konu değil mesela ben hem kemalist hemde sol yönlerim baya ağırdır ozaman ne olacak tek seçenekle olmuyor birbirini tamamlayan görüşlerde var bende bu ikisini savunuyorum

seher.yeli
08.07.2006, 23:25
sectim ama istedigim degildi neyse gizli kalsin

tamerx
09.07.2006, 11:58
anket sonuclara bakilirsa, burda sosyal demokratlar dan cok sosyalistler var...
beni düsündürüyor bu sonuc..
sectim ama istedigim degildi neyse gizli kalsin

peki neden istedigini secmedin?

Agop
09.07.2006, 13:20
ben kendimi sosyalist+ kominist olarak görüyorum. aslında aralarında pek fark yok

tamerx
09.07.2006, 13:49
ben kendimi sosyalist+ kominist olarak görüyorum. aslında aralarında pek fark yok
birsey sormak istiyorum, benim tanidigim sosyalistler ve koministler hep sunu diyor: " simdiye kadar gercek bir sosyalist sistem hic olmadi, eski rusyayi, kübayi veya cini sosyalizmin örnegi olarak alamasiniz" ..peki sen bir sosyalist olarak dünyaya birgün dünyaynin bir tarafinda "gercek bir sosyalist düzen" olusabilecegini inaniyormusun? sadece bir soru.

Mansuri
17.07.2006, 10:17
Şeyh Bedrettin'den, Dersim'den bu güne komünistiz.

CcEeMm
17.07.2006, 17:24
şuan bende bir komünistim

Gannush
17.07.2006, 17:27
Diğer iki liberal kim .. birisi benim?

KomünistAlevi
11.08.2006, 18:03
Komünistim....
Dikkat ettiyseniz oylamaya hep sol kazanmıştır ....buda biz alevilerin baskılara zulümlere ateşlere katliamlara rağmen onurumuzdan hayat felsefemizden dünya görüşümüzden hiç birşey kaybetmediğimizin göstergesidir....

ayvaz58
12.08.2006, 15:04
sosyal demokratım

barabar
12.08.2006, 15:12
komünist bir düşünceye sahibim

muhammedordusu
13.08.2006, 17:45
müslümanım!?

CcEeMm
29.08.2006, 19:52
futbolcu di canio faşit olduğunu kabul ediyo

ilknur_23
29.08.2006, 22:46
sosyal demokratım....

denizçokuzak
30.08.2006, 00:20
Şu an tek yeşillere oy atan benim:)

KomünistAlevi
30.08.2006, 00:27
Şu an tek yeşillere oy atan benim:)
Ya abi bu yeşiller dediğiniz nasıl bir görüş oluyo sölermisin??...Ben bilmiyom yani...

denizçokuzak
30.08.2006, 00:33
dalga geciyor olmalısın açıklarım ama eğer dalga geciyorsan çok üzülürüm bastan söyleyeyim yani.

KomünistAlevi
30.08.2006, 00:37
dalga geciyor olmalısın açıklarım ama eğer dalga geciyorsan çok üzülürüm bastan söyleyeyim yani
Ayıp ettin abi ya....Allah çarpsın dalga geçmiyorum...Dalga geçiyosam Faşist olayım....Ya ben her türlü siyaseti okurum aydınlarım ama bu yeşillere bir günden bir güne bakmadım okumadım nedir diye....Yani hep duyorumda ama bilmiyom işte:(

denizçokuzak
30.08.2006, 00:46
link vermem doğru mu bilmiyorum ancak burda yeşilleri anlatmak uzun zaman alır eger incelersen linki gerekli bilgilere ulaşırsın,tabiki her zaman önceliğimiz yasanabilir temiz yesil sağlıkli bir dünya, barış ve kardeşlik içinde şiddete karşı durarak...

http://www.yesiller.org/index_tr.htm

KomünistAlevi
30.08.2006, 00:55
link vermem doğru mu bilmiyorum ancak burda yeşilleri anlatmak uzun zaman alır eger incelersen linki gerekli bilgilere ulaşırsın,tabiki her zaman önceliğimiz yasanabilir temiz yesil sağlıkli bir dünya, barış ve kardeşlik içinde şiddete karşı durarak...

http://www.yesiller.org/index_tr.htm
Siteye baktım iyice irdeleyip inceledim...Sizin görüş aynı isminiz gibi bir görüş..Yani çevre vs. bunun gibi...Ben daha farklı bir siyasi görüş çizgisi zannediyodum...Ama olsun şimdi öğrenmek kısmetmiş..
İlgin için saol abi....
Eywallah...

denizçokuzak
30.08.2006, 01:01
Siteye baktım iyice irdeleyip inceledim...Sizin görüş aynı isminiz gibi bir görüş..Yani çevre vs. bunun gibi...Ben daha farklı bir siyasi görüş çizgisi zannediyodum...Ama olsun şimdi öğrenmek kısmetmiş..
İlgin için saol abi....
Eywallah...
Türkiye'de Yeşiller siyasi olarak örgütlenmeyi başaramayıp bir doğa ve çevre derneği gibi kaldı partileşme calışmalari meyvelerini vermedi birçok yeşil arkadaş sol yelpaze altındaki partilerde siyaset yapmaktadır.Birçok ülkede ise Yeşiller göçmenlerin hakları,ırkçılık,sendikal mücadele içinde ciddi çalışmalar yapmaktadır.

puduhepa
31.08.2006, 23:30
devletin bir memuru olarak hiçbir siyasi partiye üye olamıyoruz.ama tabii düşünmemizi de engelleyemezler,oy da kullanıyoruz.bu ne yaman çelişki.
hümanistim diyelim şimdilik:)))bu bir siyasi görüş müdür?bilmem,tez zamanda öğrenile:)))

duygugemisi
06.09.2006, 14:39
Bakıyorum da forumumuzda bayağı bir sosyal demokrat varmış..Ee ne yapalım,beni de ekleyiverin....

hafikakpinar
16.09.2006, 19:58
Komunistim fakat materyalizm ilkesini kabul etmiyorum ..

isditanlebulda
22.09.2006, 16:22
sosyalist. il önce bilinçsiz olarak gelişti bu görüş bende ne de olsa igd ci bir babanın kızıydım kkızlar en çok babalarını severler ve onlara özenirler.. :) sonra büyümeye öğrenmeye başladım şimdi ne olduğunu bilerek de sosyalistim ama desteklediğim hiç bir siyasi parti yok hiç biri benim kafamdaki sosyalismle örtüşmüyor hepsinle ayrışıyoruz bir şekilde ..

sonerk
22.09.2006, 17:00

ben ederim arkadaş :yaw diplomali faşist olacam hemde diplomalı kıro oldum sıra faşistlikte varmı faşist olamak gibisi:yamukgul: hehheehe

şaka bir yana konuyu açan arkadaşı kutluyorum ben anarşizmi seçiyorum ben bütün ideolojilere ve mezheplere karşıyım az kaldı yakında tüm dinlerede karşı olacam ama bi taraftar bulamamaktan yalnız kalmaktan korkuyorum darda kalınça arkanda birilerinin olması gerekiyor demi arkana yani kıçına güvenmek gerekiyor:) hehhehee bi kaç tane anarşiiiid buldukmu tamamdır dinlerede karşı olacam yakında bekleyin çok yakındaaaaaa:001_tt2: her ideoloji ve din insanların iyiliği ve mutluluğu için geldikleri söylerler ama bu bizim polikacıların seçim öncesi vaadlerinin ötesine gitmez....en basit örneği ırakta tüm halk işgalci ve hıristiyan olduğu için amerikaya karşı müslümanlar birleşir topyeküm savaş yapar sonra bakarsın ki mezhep farklılığı yüzünden el kaide denen ne yaptığını bilmez ekibi şia camisine bomba koymuş o kadar müslüman halkı telef eder aynı dinden olursun bu seni birleştirir bu sefer faklı mezhepten olursun ayrılırsın aynı mezhepten olursun bu seferde dünya görüşün ideolojin uyuşmaz yine ayrılırsın yani ne kadarda ortak bi nokta bulamaya çalışsan hep farklı bi boyut kazanır buuuuuuu ....

Yine bu bizim forumdada aynı aynı mezhepten olursun bu seni birleştirir ama ırkların başka olur(kürt-türk) bu sefer farklı düşünürsün veya ideolojin faklı olur sen kemalist olursun öteki sosyalist olur bu senin fikir çatışmasına neden olur veya dahada ileri giderek silahlı çatışmaya ölmeye öldürmeye kadar götürür

....sözün özü insanlar birbirleriyle savaşmak,öldürmek,yakmak,yıkmak için hep bi bahane bulmuşlardır BU BAHANELERİDE DİNLER VE İDEOLOJİLER (Dinsel ve ideolojik farklılıklar) OLMUŞTUR onun için tüm ideolojilere ve mezheplere karşıyım ve onun içinde ANARŞİ diyorum....

tamerx
22.09.2006, 17:11
sosyal demokrati sectim..ama buna layik miyim onu bilmiyorum.

bolşevik_1917
22.09.2006, 23:16
proleter devrimciyim

KomünistAlevi
22.09.2006, 23:29
Selam Yoldaşlar...

Komünistim Allaha Şükür,
Komünistim hemde Aleviyim Hakka şükür....Daha bir insan ne isteyebilir ki demi?
Filizim'de var çok şükür... Oda Komünist çok şükür...Kurban olayım ona ben ....

Ben Filiz'e Filiz Demem Filiz benim olmayınca....:001_wub: :001_wub: :001_wub:

isditanlebulda
23.09.2006, 02:54
Selam Yoldaşlar...

Komünistim Allaha Şükür,
Komünistim hemde Aleviyim Hakka şükür....Daha bir insan ne isteyebilir ki demi?
Filizim'de var çok şükür... Oda Komünist çok şükür...Kurban olayım ona ben ....

Ben Filiz'e Filiz Demem Filiz benim olmayınca....:001_wub: :001_wub: :001_wub:

çok tatlı ya Allah seni komünizimden , alevilik yolundan e tabi bir de filiz den ayırmasın o zaman ne diyim..:sorcerer:

ThassosIsland
23.09.2006, 03:12
Babam AKP li
Annem MHP li
Ben TKP liyim :devil2:

hayata itiraz boyle olur :clown:

Saka bir yana Ailecek Kemalistiz :001_tongu benımde gözdem var ama o Kemalıst değil ne edeceğiz KoministAlevi :) ben onu asimile edecem ama :)

KomünistAlevi
23.09.2006, 11:01
---

Aydın.
23.09.2006, 12:33
Sosyal demokratım ama bundan sonra kominist olmaya karar verdim:D

Thereja
23.09.2006, 12:35
Marksist -Leninist görüş digerlerine nazaran daha yakın geliyo

tuncerbio
23.09.2006, 13:16
ben komünizm yanlısıyım ama geçişte sosyalizm in şart olduğunu düşünüyorum özellikle türkiye gibi dinin ve polititik yapının insanlara anlatılabilmesi için ara kademeler şart herhalde ,hala bir çok insan sosyalizmin ne olduğunu bilmediğini düşünürsek...birde sosyalizmi kabullenip materyalizmi kabullenmemek nasıl olur açıklarsan sevinirim çünkü Marksist-Leninist anlayışın temel direklerinden biri materyalizmdir..

Nesimi
23.09.2006, 13:22
Marksist - Leninist fikirlere öldü deselerde biz ALeviler bunun özünü geçmişten günümüze yaşatıyoruz.

Aleviliğin temeli Paylaşım ve insanları eşit görme.

Osmanlıdan beri yaşatmaya çalışıyoruz. Özümüzden ayrılmayalım canlar.

tamerx
23.09.2006, 13:27
kommünist arkadaslarima bir soru:

büyük bir firmada üst düzeyde yönetici olsaydiniz yinede kommünist olurmuydunuz? ( kötü niyetle sormuyorum)

MeRaLiNa
23.09.2006, 13:30
her hangi siyasi bir görüsümün olmasi icin yeterli bilgiye sahip degilim

sol'a sempati duyuyorum yaziyim en iyisi

KomünistAlevi
23.09.2006, 16:25
kommünist arkadaslarima bir soru:

büyük bir firmada üst düzeyde yönetici olsaydiniz yinede kommünist olurmuydunuz? ( kötü niyetle sormuyorum)
Selam...

Ya zaten ben öyle o biçimde yönetici olamam..Hem zaten olsaydım bile emin olun ki ben yine Komünist olurdum...Öyle olsaydım bile işçilere ve emekçilerimize en iyi şekilde davranırdım...Onları tam bir Liberal düşünceyle yönetmezdim onlara o gözle bakmazdım abi...Çünkü bu ülke şartlarında Büyük bir şirketin başındada olabilirsin...Ama zaten Komünist olan insan öyle bir kademede olmaz ,ama bunun tarihtede örneği var...
Hatta bununla ilgili size küçük bir örnek vermek istiyorum:

Karl Marx'ın en yakın arkadaşı ve bu davadaki en yakın yoldaşı fikir arkadaşı Friedrich Engels 'tir ....Ve bu Friedrich Engels isimli ünlü önderimiz ve Yoldaşımızda Fabrika işletiyodu ve oda Babasından kalma Fabrikasında binlerce işçi çalıştırıyodu....Ama 1 numaralı Komünistti bildiğiniz gibi....Engels'te bir burjuvaydı ve burjuvalığınıda çok iyi yönlere kullanmıştı...Karl Marx maddi durumdan hiç iyi yönde olmadı....Parasız kaldığı zamanda Karl Marxa en büyük destek Engels'tir...Ve Engels hiç bir zaman ezici bir burjuva gibi davranmıyodu hatta kendi fabrikasındaki çalışan işçilerin zorluklarını görüyor ve buna karşı doğru politiklar ve doğru etüdler ve doğru analizlerde bulunuyordu Enternasyonalist İşçi Hareketinde....

Benim stajımı yaptığım bir şirkettete ismini kesinlikle veremem...Büyük bir kademediki insan Komünistti ama onun Komünist olduğunu kimse bilmiyordu...Çünkü şartlar bugünkü ekonomik sistemde buna elveriyo....Büyük bir ihtimalle ama yinede Komünist olan görüşler kesinlikle hayat şartlarını bilerek bu davaya sahip çıkıyolar...

Saygılar .....Tek yol Devrim..Yaşasın Pir Sultanlar ,Şeyh Bedreddinler ,Karacaoğlanlar.....Eşitlikten ve paylaşımdan yana olan Alevi önderlerimize selam olsun....

diablo21
23.09.2006, 17:43
Manifesto makara adam ya:)

Ayrıca anket keşke gizli olsaydı çünkü bu konuda çekinenler olabilir.

Açık olmasıda insanların gerçek tercihlerini yansıtması bakımından faydalı olabilir yani 2 ucuda hem faydalı hem zararlı yönleri var :)

Çekinilicek hiç bir sey yokkı bunda.Her insan özgurdur dusuncelerınde ve gorusunde.

tamerx
23.09.2006, 18:19
Selam...

Ya zaten ben öyle o biçimde yönetici olamam..Hem zaten olsaydım bile emin olun ki ben yine Komünist olurdum...Öyle olsaydım bile işçilere ve emekçilerimize en iyi şekilde davranırdım...Onları tam bir Liberal düşünceyle yönetmezdim onlara o gözle bakmazdım abi...Çünkü bu ülke şartlarında Büyük bir şirketin başındada olabilirsin...Ama zaten Komünist olan insan öyle bir kademede olmaz ,ama bunun tarihtede örneği var...
Hatta bununla ilgili size küçük bir örnek vermek istiyorum:

Karl Marx'ın en yakın arkadaşı ve bu davadaki en yakın yoldaşı fikir arkadaşı Friedrich Engels 'tir ....Ve bu Friedrich Engels isimli ünlü önderimiz ve Yoldaşımızda Fabrika işletiyodu ve oda Babasından kalma Fabrikasında binlerce işçi çalıştırıyodu....Ama 1 numaralı Komünistti bildiğiniz gibi....Engels'te bir burjuvaydı ve burjuvalığınıda çok iyi yönlere kullanmıştı...Karl Marx maddi durumdan hiç iyi yönde olmadı....Parasız kaldığı zamanda Karl Marxa en büyük destek Engels'tir...Ve Engels hiç bir zaman ezici bir burjuva gibi davranmıyodu hatta kendi fabrikasındaki çalışan işçilerin zorluklarını görüyor ve buna karşı doğru politiklar ve doğru etüdler ve doğru analizlerde bulunuyordu Enternasyonalist İşçi Hareketinde....

Benim stajımı yaptığım bir şirkettete ismini kesinlikle veremem...Büyük bir kademediki insan Komünistti ama onun Komünist olduğunu kimse bilmiyordu...Çünkü şartlar bugünkü ekonomik sistemde buna elveriyo....Büyük bir ihtimalle ama yinede Komünist olan görüşler kesinlikle hayat şartlarını bilerek bu davaya sahip çıkıyolar...

Saygılar .....Tek yol Devrim..Yaşasın Pir Sultanlar ,Şeyh Bedreddinler ,Karacaoğlanlar.....Eşitlikten ve paylaşımdan yana olan Alevi önderlerimize selam olsun....

yazini gercekten büyük ilgiyla okudum,tesekkürler:thumbup1:

emreank
23.09.2006, 18:38
Hiç biri Diğer hiç birine benzemeyen liste dışı. Listede olan ne varsa hepsini dışlayan siyasi bir oluşum. İstenilen kadr adalet hukuk ekonomi demokrasi sosyal haklar değil de hepsinin varolduğu ve herkese verilebilen bir siyasi oluşum var ise işte ben o siyasi görüşe sahibim.

ThassosIsland
23.09.2006, 19:23
Benım asıl anlamadıgım şudur.. lutfen bunuda yanlsı anlamayın artık..

madem komınızm bu kadar iyidir. neden uygulandıgı her ulkede çökmustur..

artı komınızm ile birlikte uygulanan Ateizm doğrumudur..

ve bu uygulanan ateizm ın Alevi kulturune zararı ne boyutta olacaktır?

müttaki
23.09.2006, 19:26
Bizim siyasi görüşümüz vardı ama artık yohtir biliriz ki her görüş kendince haklıdır vardır bi bildiği :yamukgul:

o yüzden medeniyet ve aydınlık saçan tüm anlayışlar benim siyasi görüşümdür medeniyet ve aydınlık ise hiçbir İsme sığamayacağından ismi de yoktur...

çünkü zamana ve mekana göre değişen bir AYdınlık söz konusu... Atatürk işte bunu anlatıyordu sanıyorsam ama Atatürkçülerde 100 yıl öncesinde ki zamana ve mekana bağlı kaldıklarından Kemalist değilim.... :)

divrigli
23.09.2006, 19:38
sosyal demokrat diyebilirim

tuncerbio
23.09.2006, 23:44
komünizm le uygulanan şey ateizm değildir diyalektik materyalizm ve tarihi materyalizm in gerkliliğidir...ayrıca rejimin aslı insanların dini konularda istedikleri inancı taşımalarını öngörür (E.From barışın strajesi ve taktiği)...fakat uygulamalarda meydana gelen hatalar sanki komünist rejimde herkesin ateist olma zorunluluğu varmış gibi bir düşünce oluşturmuştur...çökme nedenide zaten uygulamadaki yanlışlıklar ve halka inememekten kaynaklanır...halkı yanına alamayan hiçbir düşünce ayakta duramaz ...

serkanbaki
24.09.2006, 06:16
sonuna kadar Atatürkçüyüm...

yusufçukgecegez
24.09.2006, 13:57
komünizm le uygulanan şey ateizm değildir diyalektik materyalizm ve tarihi materyalizm in gerkliliğidir...ayrıca rejimin aslı insanların dini konularda istedikleri inancı taşımalarını öngörür (E.From barışın strajesi ve taktiği)...fakat uygulamalarda meydana gelen hatalar sanki komünist rejimde herkesin ateist olma zorunluluğu varmış gibi bir düşünce oluşturmuştur...çökme nedenide zaten uygulamadaki yanlışlıklar ve halka inememekten kaynaklanır...halkı yanına alamayan hiçbir düşünce ayakta duramaz ...çok mantıklı bir açıklama.

heval19
02.10.2006, 14:10
sınıfsız bir toplum yaratmak adına komünizm diyorum ben......

Özgür-Taylan
05.10.2006, 05:47
(h)Er Türk Atatürkçüdür!!!

saygilar

MetinK
05.10.2006, 06:29
Sosyalizm ve Sosyal-demokrasi disinda Sosyalist-demokrasi tanimi da var.
Buda bir siyasi görüstür...

Serkan_Devrim
05.10.2006, 11:28
Sosyalizm ve Sosyal-demokrasi disinda Sosyalist-demokrasi tanimi da var.
Buda bir siyasi görüstür...sosyalist ilkelerin ağırlıkta olduğu demokrasi galiba.:) bende duymuştum bu tanımı. :)

özgürf
05.10.2006, 11:55
sosyal demokrat.

gercege_huu
08.10.2006, 17:50
bu güne kadar hiç oy kullanmadım akp iktidara geçtiği dönem ben askerdim ve kullanamadım yerel belediyelikler seçiminde ise ben istemedim oy kullanmayı o neden ile 1 seçimim yok. ama kullasaydım eğer bağımsızlara atardım oyumu neden derseniz kendi için seçme şansı oluyor onların eğerki diğer bir partide kayıtlı 1 kişiye oy verseydim tekrardan oradan ayrılacak ve benim istemediğim bir partıde devam edecek siyasi hayatına ama bu şekilde zaten bağımsızdı ne yaparsa yapsın diyebilirim.

ayaren
12.10.2006, 11:52
kemalistim

Akgüney
01.11.2006, 20:49
sosyalist

doktor62
01.11.2006, 22:40
sosyal demokrat ne demek anlamış değilim.sağcımı solcumu neyin nesi bildiğim kadarıyla ortada gidenler için söylenir.

sibbara
06.11.2006, 01:27

öyle deme can.her sene avrupanın hatırlayamadığım bir kentinde faşist adı altında toplanıyorlar.amaç komünizimle mücadele.türkiyeyi de doğal olarak mhp temsil ediyor.kabul ediyorlar hemde övünerek.

atlas
07.11.2006, 13:28
selamlar sosyal demokrat ve kemalist arkadaşlar. mrb. cepheli kardeşim dediklerine aynen katılıyorum. hitlere sorsalardı ben faşistim dermiydi hiç.istanbulda ne iş yapıyorsun okuyor musun çalışıyor musun tanışmak isterim.cvp bekliyorum

atlas
07.11.2006, 13:39
mrb arkadaşlar neden bu anketin ısrarla gizli olması taraftarısınız. sivil hayatımızda tecriti hücrelerimize kadar yaşıyoruz zaten özellikle de biz alevi toplumu. bırakın bari burada rahat rahat haykıralım içimizdekileri selamlar

Serkan_Devrim
07.11.2006, 14:18
mrb arkadaşlar neden bu anketin ısrarla gizli olması taraftarısınız. sivil hayatımızda tecriti hücrelerimize kadar yaşıyoruz zaten özellikle de biz alevi toplumu. bırakın bari burada rahat rahat haykıralım içimizdekileri selamlar

kendi tercihinizi yazabilirsiniz foruma. ama gizli kalmasını isteyenlere saygı duymak lazım. buyrun yazın siz kendi seçiminizi. :)

umut_cagan
07.11.2006, 14:24
ben umut cagan ıstanbuldan ben demoktarık ve ataturkçu bı ınsanım

ErDaL24
07.11.2006, 14:37
dürüst,katılımcı,düşünen, her hangi bir ideoloji...

MeRaLiNa
07.11.2006, 14:48
Alevistim :)

Serkan_Devrim
07.11.2006, 14:52
sana bunu bıraktıracam. kafayı taktım bi kere. :yamukgul: yok öyle bir parti ve olmayacak. :olmadi

ErDaL24
07.11.2006, 14:53

hımm ilginç meral yaşam tarzı olarak güzel de
eger siyasi boyutta alevisizim diyorsan buna katlılamam çünkü bence laiklik açısından kabul edilerbilir olamaz ve bu düşüncenin siyasette aşındırılmasına göz yumulamaz...

MeRaLiNa
07.11.2006, 14:56

aynen canim bende :thumbup1: :thumbup1:

Bakır
07.11.2006, 15:06
adım ulaş olmasa siyasi görüşüm yok diyecektim de ne yazıkki kendimi ele veriyorum :)

Serkan_Devrim
07.11.2006, 15:07
aynen canim bende :thumbup1: :thumbup1: kendi kendine katılıyorsun demek. :yamukgul: sen bunu daha öncede yapmıştın dimi. :yamukgul: yazık yav kimse görüşüne katılmayınca kendi kendine katılıyor. bende sana katılıyorum ama gülmekten. :p :yamukgul:

MeRaLiNa
07.11.2006, 15:12
kendi kendine katılıyorsun demek. :yamukgul: sen bunu daha öncede yapmıştın dimi. :yamukgul: yazık yav kimse görüşüne katılmayınca kendi kendine katılıyor. bende sana katılıyorum ama gülmekten. :p :yamukgul:

bir söz vardir, her dogru görüs ilk etapta komik sacma bulunur, ikinci etapta siddetli bir karsi gelisle karsilasir, ücüncü etaptada dogrulugu kabul edilir... yani son gülen iyi güler:yamukgul: :p

tuncerbio
07.11.2006, 16:31

nasıl bir şey bu alevistlik ? varmı bir ideolojik temeli ve yansıması ?anlatta belki traftar toplarsın....

bektaşi44
30.12.2006, 17:08
Sosyal demokratım yazdım solcu oldugum dogruda bu konuda biraz kafam karışık şeriat milliyetçilik dışında mualif olan her ideolojiyi desteklerim ama oy verirken şu andaki kendini sosyal demokrat sayan partilere oy vermedim sosyalistlere oy verdim anketin açık olmasının bir sakıncası olacagını sanmıyorum burda bizbizeyiz diye düşünüyorum saygılar....

KomünistAlevi
01.01.2007, 09:43
Sosyalizm-Komünizm seçeneklerinin birleştirilmesini istiyorum Canlar...

Sonuçta Sosyalizm ,Komünizm'e geçiş süreci demi?

ayhancalik
06.01.2007, 18:45
Sanırım hepsinden biraz karışığım . Sadece faşist değilim ona eminim . Ama merkez tanımının ne olduğunu bilmiyorum belki biraz da ondan olabilirim .

Anarşistim : Haksızlığa karşı kesinlikle anarşistim .

Koministim : İnsanların eşit haklara sahip olması en büyük özlemim . Ama yönetimin tek bir zümrenin elinde olmaması gerektiğine inanıyorum .

Sosyal demokratım : Çünkü demokrasi aşığıyım .

Kemalistim : Çünkü Kemalizm bence eğer doğru özümsenirse . Putlaştırılmazsa bence çok akıl dolu ve geleceğe uzanan çok ciddi bir akım . (Putlaştıranlar hayranlıklarından Sevgilileri Atatürk ün arkasından çıkıp bir adım dahi atamıyorlar)

Merkez : ?

Liberal : Artık savaşlar çokta silahla olmuyor . Ekonomisi güçlü olanın ; Parası olanın düdüğü ötüyor . O zaman Ateşli silahlara karşı kılıçla savaşan samuray olmanın manası yok . Liberalizmi kurallarını bilip çok iyi uygulamalıyız . Yoksa hiç bir zaman uşaklık etmekten öteye gidemeyiz .

Sağcı : Bu kanattan çok azda olsa tasvip ettiğim fikirler var .

Milliyetçi : Bakın buna verdiğim cevaba mutlaka kızacaksınız . Ben KÜRT üm . Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım . Türkiyeli Alevi bir Kürdüm . Ülkemi seviyorum . Vatanımı seviyorum . Hangi ırk olursa olsun başka bir ırkı sadece mensup olduğu ırk sebebiyle hakir görürse ben onlardan değilim .

Yeşiller : Biraz da ondan var .

Faşizm : Yok . Bende yok inşallah dünyada da kalmamıştır .

Servan
06.01.2007, 22:43
ne varsa sosyalizm de var canlar.ama tam demokratik bir sosyalizm...

KomünistAlevi
06.01.2007, 22:50
ne varsa sosyalizm de var canlar.ama tam demokratik bir sosyalizm...

Acaba Demokrasi'den kasıtınız ne?

Yani nasıl bir Demokratik Sosyalizm?

Devrimci Marksist
07.01.2007, 02:16
Marksist anlamda sosyalizm proletarya diktatörlüğünün dünya çapında kurulmasıyla gerçekleşebilir. Proletarya diktatörlüğü ve onun öteki yüzü proletarya demokrasisi çoğunluğun azınlık üzerindeki diktatörlüğü olacağından azınlığın çoğunluk üzerindeki diktatörlüğü olan burjuva demokrasisinden çok daha demokratiktir. Türkiye gibi ülkelerde bu burjuvademokrasisinden bile uzağız.
Sosyalist bir iktidar demokratik olmazsa karşıtına bürokratik bir baskı yönetimine dönüşür. Bugüne kadar kurulmuş olan 'sosyalist' rejimlerin hiçbiri demokrasi konusunda Batı Avrupa ülkelerine yetişememiştir. Küba bile demokrasi konusunda bu ülkelerin çok gerisinde. Çin ve Kuzey Kore'yi saymaya gerek yok. Sosyalistler olarak sadece kendimizi inandırabildiğimiz günü bile kurtaramayan açıklamaları bir kenara bırakıp tarih boyunca pratikte yapılan hataları sorgulamalıyız. Eski 'sosyalist' ülkelerden gelen insanların sosyalizme ne kadar inandığı malumumuz, bu insanların hepsinin kandırıldığını düşünmek marksizmin düşmanı idealizm olurdu. Rus Devrimi forumunda tartıştığım Stalin'i savunan sosyalist arkadaşların yazdıkalarına bakarsak sola lider kültünün ne kadar hakim olduğunu, sosyalizmin çok tehlikeli bir şekilde üretim araçlarının devletleştirilmesi yoluyla sanayileşme olarak algılandığını görürüz. Oysa devletleştirme Marx'ın da vurguladığı gibi burjuva bir reformdur. ABD, İngiltere,Fransa gibi ülkeler bile belli dönemlerde devletleştirmeye gitmiştir.

Servan
07.01.2007, 22:57
Acaba Demokrasi'den kasıtınız ne?

Yani nasıl bir Demokratik Sosyalizm?

yani ulkemizfeki gibi laiklik deyip laiklikle alakasız olmamak.gercakten de herkese esit olşarak tavır alunan bir yonetim.....saygılar......

spartacus
05.02.2007, 00:00
Marksizim ve Leninizmin bir üst evresi olan Maoizmdir. Dünya görüşü olarak Maoizmi benimserim.

kuzey1982
05.02.2007, 00:32
İnsani olan tüm değerleri bilip uygulayanlar. Var ise?Öyle bir grup,
Ben o gruba dahilim.

özdilek
09.02.2007, 10:54
kemalistim

CeZaM
09.02.2007, 11:04
İnsan yaşamını konu alan terimler zamanla ayrışmalara gitmiştir. Sosyalizm diyoruz ama hangi sosyalizm? demokrasi diyoruz ama hangi demokrasi? Komunizm diyoruz ama hangi komunizm? Bazıları sosyalistim, milliyetçiyim şuyum buyum diyor ama daha savunduğu düşünceyi bilmiyorlar yani demem o ki insanlar neyi savunurlarsa savunsunlar iyi bildikten sonra savunsunlar! Anarşizmi savunursak nasıl bir toplum oluruz? sosyalizmi savunursak nasıl bir toplum oluruz milliyetçiliği savunursak nasıl bir toplum oluruz ve bizlere etkisi ne olur. Bana göre bütün bunları tartıp biçip ona göre davranmak gerek ileride çelişkilere ve hatalara düşmemek için saygılar...

koşmatlı-erkan
09.02.2007, 11:07
sosyal demokratım tabikii

serkan2058
10.02.2007, 03:54
Sol görüşe Sahip Milliyetci Duyguları Hat Safhada Olan Bir Kemalist ;)
3 ü bir arada yoktu Şıklarda
Kemalizm Daha Ağır Bastı :)

Yazgar
10.02.2007, 05:35
liberal her zaman her yerde

aliko
10.02.2007, 07:17
Aslında komünizm ile kemalisti seçmek isterdim ama zaten Mustafa Kemal'İn görüşleri ve yaptıkları komünizmi içeriyor.

Bakır
10.02.2007, 11:59
Aslında komünizm ile kemalisti seçmek isterdim ama zaten Mustafa Kemal'İn görüşleri ve yaptıkları komünizmi içeriyor.

aliko arkadaş kemalizmi ve komünizmi bir daha araştırmanı tavsiye ediyorum.

Alevi_Fenerli
10.02.2007, 12:03
komünizm ile kemalizmi nası bi araya getirirsin yav? atatürk demişki: komünizm bir tehlikedir ve görüldüğü yerde başı ezilmelidir!, atatürkü solcu yapma çabalarınız boşa bence çünkü kendinizde bilmiyonuz atatürkün neler yaptığını

azel24
10.02.2007, 12:16
insanları ayrım yapmadan seven,seçim zamanlarının dışında bizlere duyarlılık gösteren, insanlara yaşasın türk-kürt kardeşliği şeklinde sloganları attırmaya sebep olmayacak kadar güzel işlere imza atan bizlerin gözünün içine baka baka sömürmeyen yeri geldiğinde bizlerin daha güvenli yaşaması için ağırlığını koyan devlet gibi devlet anlayışını benimseyen bir siyasi görüş hangisi ise benim bakış açım o siyasi görüşten yanadır...

sevgiyle...

nuhmelek
10.02.2007, 12:37
benim siyasi görüşüm herkes kadar atatürkü severim ozaman atatürkçüyüm tüm insanlar aç kalmasın eşit olsun diyorum o zamn biraz komünistim dini vecibelerimi az çok yerine gtirmey çalışıyorum o o halde birazda dindarım insanları severim herşeyden önce insna derim o zamn humanistim ülkemi çok sevrim türkiye gibi memleket yok ozamn milliyetçiyim yani hepsinden var bu şekilde fakat şimdi yaklaşan oyda hiç kimseye oyumu vermiyceğim onalara oy moy yok yeter artık türkiye gelişemediyse çoğu siyasetçinin yüzünden yetişemed türkiyede siyaset yapan yok

Nesimi
10.02.2007, 12:41
Sosyalistim.

Avedis
10.02.2007, 14:00
Ben tum halklarin bagimsizligindan, ozgurlugunden yanayim "anlasamiyorsaniz ayrilin" . dunya gorusum Turkiye uzerine odaklidir.Dolayisiyla Komunist,Sosyalist,Milliyetçi,Sagci,Solcu herkesi bu ugurda destekliyorum.

Nesimi
10.02.2007, 14:06
Ben tum halklarin bagimsizligindan, ozgurlugunden yanayim "anlasamiyorsaniz ayrilin" . dunya gorusum Turkiye uzerine odaklidir.Dolayisiyla Komunist,Sosyalist,Milliyetçi,Sagci,Solcu herkesi bu ugurda destekliyorum.

O zaman sana da kısaca milliyetçi diyebiliriz :)

CeZaM
10.02.2007, 14:06
Sol görüşe Sahip Milliyetci Duyguları Hat Safhada Olan Bir Kemalist ;)
3 ü bir arada yoktu Şıklarda
Kemalizm Daha Ağır Bastı :)

milliyetçi duyguların hat safhası ırkçılıktı sanırım ya da ona yakın birşeyler, türkiyedeki milliyetçilik ötekini yok saymakla eş değerdir şimdi bütün bunları nasıl bir arada barındırabiliyorsun zararı dokunmuyor mu? solcu olupta had safhada milliyetçi olmak nasıl bir kavram ya da nasıl bir duygu anlayamadım birisi bana anlatabilir mi mümkün mü? bazı şeyleri bana göre birbirine karıştırıyoruz.

aykudgöksun
10.02.2007, 14:19
bende sosyalist yönleri ağır basan aşırı ırkçı liberalist..:D:D:D

Nesimi
10.02.2007, 14:26

Bizler Milliyetçiliği, destekleyenleri savunmayız. Maraşda katliam yapan Irkçılar Ermeni sorununu çözse o zaman MHP yi mi destekleyeceksiniz? Bu tutum oldukça yanlış Biz her türlü ırkçılığa karşıyız İster Türk olsun ister Kürt ister Ermeni.

Milliyetçilik (aşırısı) her zaman sorun yaratıyor.

seyhunbey
10.02.2007, 14:32
Sosyal Demokrat / Kemalist

Avedis
10.02.2007, 14:35
O zaman sana da kısaca milliyetçi diyebiliriz

Aslinda Milliyetçide degilim. kendi Milletimi baska Milletlerden ustun gormek gibi bir anlayisim yok .beni taniyanyanlar solcu oldugumu soyluyorlar :)rahmetli dayim radikal solcuydu. benimde kendisi gibi dusunmemi isterdi ,dusuncesi fena sayilmazdi .
Savaslara karsi yuruyuslere, Irkçilik karsiti yuruyuslere,1 Mayis Isçi bayrami yuruyuslerine katilirim ,solcu konserlerine mutlaka giderim Amnesty International ,Greenpeace gibi orgutlere uye oldugum gibi, her yilda bagista bulunurum belki size abarti gibi gelebilir ama inaninki yazdiklarim dogrudur.
Kemalistim, suyum buyum diyenleride goruyorum.

tanno
11.02.2007, 11:42
merkez sağa yakın, atatürk milliyetçisi, ulusalcı

tanno
11.02.2007, 11:47
antiemperyalist.org dan haldun çancı'nın yazısından bir bölüm kopyalıyorum altına imzamı atıyorum.

"Söz konusu ulusalcığın kökeninde, Türk ulus-devletinin kurucu ideolojisi olan, Atatürk Milliyetçiğinin yattığını da belirtmemiz gerekmektedir.

Pekiyi, ulusalcılar, bugün, neye karşı tepki duymaktadırlar?

Elbette, en temelde, ülkelerinin düştüğü ya da düşürüldüğü duruma karşı.

Vergisini ödedikleri, gayri safi milli hasılasını bölüştükleri, iyisine ya da kötüsüne ortak oldukları, sıkıntısını çektikleri, ortak dilini konuştukları, biricik kültürünü paylaştıkları ve gerektiğinde uğrunda hayatlarını ortaya koydukları ülkelerinin, yüz yüze olduğu, yok olma tehlikesine karşı.

Ulusalcılar, daha başka nelere tepki duymaktadırlar?

Her tür sömürüye, aldatılmaya, kullanılmaya, geri bıraktırılmaya, yoksulluğa, yolsuzluğa, komşudaki işgale, Guantanamo'ya, Ebu Garib'e, başa geçen çuvala, Kürdistan'a, bölünmeye, kaybedilen Kıbrıs'a, ekümenik olmaya çalışan patrikhaneye, soykırım iddialarına, dış borca, cari açığa, özelleştirme adı altında peşkeşe, Atatürk düşmanlığına, din istismarcılığına, uşaklığa, onursuzluğa, küreselleşmeye, AB'ye, ABD'ye, AKP'ye, v.s..

Bu bağlamda, sağcı, solcu, İslamcı, laik, zengin, yoksul, Alevi, Sünni, doğulu, batılı, köylü, şehirli, genç, yaşlı, kadın, erkek, okumuş, okumamış, her kesimden insan, bu tavır etrafında birleşebiliyor. "

MrAliCan
11.02.2007, 18:15
Atatürk'ü,Atatürkçülüğü ve Kemalist olmayı yurdunu sevmeyi,doğru ve dürüst olmayı elimden geldiği kadar gençler aşılamaya çalışıyor ve çalışacağım da.

oconor
11.02.2007, 18:23
sosyal demokratım ve böyle olmaktan dolayı mutluyum

aliaybars
11.02.2007, 22:30
aslen marksist/komünist....ama Türkiye de Sosyal demokratım diyom...komünizmi anlamayıyolar ki...zaten asıl bi anlasalar dananın kuyruğu kopacak ya....
Komünizmden daha fazla aşağılanmış bir ideoloji yoktur diyor Fransız bir parti başkanı...hak vermemek elde değil...

Erdem12
11.02.2007, 22:32
Sosyalistim.

hanifi
11.02.2007, 22:41
ben sacığım bi problem yoktur heralde bide resim nasıl konuyo:uhhm:

Nesimi
11.02.2007, 22:47
ben sacığım bi problem yoktur heralde bide resim nasıl konuyo:uhhm:

kontrol panelinizden gerekli ayarları yapın. Ayrıca soru sormak için uygun bölümler var oradan sorularınızı yönetime sorabilirsiniz.

Sağcı olmanız sakınca yaratmıyor. Demokrat hoşgörülü her insanı kabul ederiz.

asi_peri
01.03.2007, 17:16
ben hepsiyim desem:huh: :huh: :confused1

bay®ak
01.03.2007, 17:23
can kardes ricaa etsem acaba su resmini kaldırırımısın...?

munzur_62
01.03.2007, 17:28
Merkez sol

kadirserious
03.03.2007, 22:14
Hep kemalist
Devamli kemalist

helal sana ama bunu hayatın her anına yansıt . yoksa o hayran olduğun adamı faşistler sahiplenir

KızılBant
05.03.2007, 19:38
KomÜnİzm

kadirserious
06.03.2007, 20:01

hitler mussolıini

kadirserious
06.03.2007, 20:02
helal sana ama bunu hayatın her anına yansıt . yoksa o hayran olduğun adamı faşistler sahiplenir

helal gençlik

lion12
06.03.2007, 20:21
Sosyal Demokrat...

lilith
06.03.2007, 20:40

kesinliklee cok dogruu diyen dogru demis! sagci olmak soz konusu bile olamazken tam anlamiyla kendimize solcu ve sosyalist dememize de duzen ve toplumsal baskilar engel olmaya calisiyor!!!

Serkan_Devrim
06.03.2007, 20:44
ben hepsiyim desem:huh: :huh: :confused1ablacım o nasıl oluyor yav. :D :yamukgul:

kesinliklee cok dogruu diyen dogru demis! sagci olmak soz konusu bile olamazken tam anlamiyla kendimize solcu ve sosyalist dememize de duzen ve toplumsal baskilar engel olmaya calisiyor!!! toplumsal dayatmaları görmemiz iyiye işarettir. ama her zaman söylediğim bir şey var. Solcuyum demek değil Solcu yaşlayabilmekm önemlidir. :)

Güzyeli
06.03.2007, 22:03
tamam hepimiz solcuyuz sosyal demokratız aleviyizde bunlar adına neler yapıyoruz.aslında üzerinde çok şey söylenecek bir konu ama kısa keseyim.üniversitelerde liselerde çarşıda pazarda kafelerde solculuk oyunu oynuyoruz(ben buna teorik devrimci diyorum) solcu olduğumuzu söylüyoruz bu yolda ne yapıyoruz yada ne yapabiliriz hiç düşündükmü.bu ülkede solcuyum diyen herkesin görmezden gelemeyeceği duyarsız kalamayacağı okadar çok şey varki.

ben pratikte solcu isterim, teorikte değil

aykudgöksun
06.03.2007, 22:16
tamam hepimiz solcuyuz sosyal demokratız aleviyizde bunlar adına neler yapıyoruz.aslında üzerinde çok şey söylenecek bir konu ama kısa keseyim.üniversitelerde liselerde çarşıda pazarda kafelerde solculuk oyunu oynuyoruz(ben buna teorik devrimci diyorum) solcu olduğumuzu söylüyoruz bu yolda ne yapıyoruz yada ne yapabiliriz hiç düşündükmü.bu ülkede solcuyum diyen herkesin görmezden gelemeyeceği duyarsız kalamayacağı okadar çok şey varki.

ben pratikte solcu isterim, teorikte değil

bu konuyu biraz açabilir misin??pratikte solcu devrimci nasıl olacaz??sen böle söyleyince benim aklıma dağa çıkmak geldi ama belki senin başka bir alternatifin vardır.ayrıca bence teorik devrimci olmadan pratik devrimci hiç olamazsın.

Serkan_Devrim
06.03.2007, 22:22
bu konuyu biraz açabilir misin??pratikte solcu devrimci nasıl olacaz??sen böle söyleyince benim aklıma dağa çıkmak geldi ama belki senin başka bir alternatifin vardır.ayrıca bence teorik devrimci olmadan pratik devrimci hiç olamazsın.
dağa çıkmak değil. ama gerekirse dağa çıkmak. bunu terör olarak algılama. kültürümüzde dağ isyanın haksızlığa karşı çıkmanın sembolüdür. dağ türkülerimiz, dağa çıkan efelerimiz dadaloğlu, ince memet vb hep bunun simgesidir.

arkadaşın anlattığı teoride solculuk: zihinlerde solculuktur. yani solcu olduğunu söylemekle yetinmektir.

pratikte solculuk: solcu gibi yaşayabilmektir. bunu yapmak önemlidir.

aykudgöksun
06.03.2007, 22:33
dağa çıkmak değil. ama gerekirse dağa çıkmak. bunu terör olarak algılama. kültürümüzde dağ isyanın haksızlığa karşı çıkmanın sembolüdür. dağ türkülerimiz, dağa çıkan efelerimiz dadaloğlu, ince memet vb hep bunun simgesidir.

arkadaşın anlattığı teoride solculuk: zihinlerde solculuktur. yani solcu olduğunu söylemekle yetinmektir.

pratikte solculuk: solcu gibi yaşayabilmektir. bunu yapmak önemlidir.

can beni yanlış anladın..ben dağa çıkmaya karşı değilim zaten.ve her lafı teröre yakıştıranların da karşısındayım hep.yani benim demek istediğim pratikte devrimcilik dağa çıkarsın devrimini gerçekleştirmek için bir şeyler yaparsın.ama şehirde oldukça bu düzenin içinde oldukça pratikliği nasıl sağlarsın.bir alternatif var mı onu soruorum..

ferman padişahın dağlar bizimdir:D:D(ne demek istediğim anlaşıldı umarım)

Serkan_Devrim
06.03.2007, 22:37
can beni yanlış anladın..ben dağa çıkmaya karşı değilim zaten.ve her lafı teröre yakıştıranların da karşısındayım hep.yani benim demek istediğim pratikte devrimcilik dağa çıkarsın devrimini gerçekleştirmek için bir şeyler yaparsın.ama şehirde oldukça bu düzenin içinde oldukça pratikliği nasıl sağlarsın.bir alternatif var mı onu soruorum..

ferman padişahın dağlar bizimdir:D:D(ne demek istediğim anlaşıldı umarım)vardır belkide can. :) ama bende teoride solcu kalınmasından yana değilim. pratiğe dökmek peşinde olunmalı bencede. zaten alternatif aramakta pratikte solcu olma çabasıdır değil mi? :)

solcuyum demekle yetinmeyelim, solcu yaşayalım. :)

aykudgöksun
06.03.2007, 22:39
ister istemez düzene ayak uydurmak zorunda kalıyorsun ha ayak uydurmamanın tek seçeneği var onu da belirttik:D:D

Zahir
07.03.2007, 09:59
Hiç bir siyasi kaygı taşımıyor ve hiç siyasi düşünceyi benimsemiyorum. Ama seçimler yaklaşıyor her duyarlı yurttaş gibi oy kullanmak ve yöneticileri belirlemek lazım. Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık. Benimsemesemde, aynı düşünceleri taşımasamda yinede mührü bu ülke şartlarında CHP ye basmaktan başka çare yok. Ama yinede sandık başında yırta bilirim de oyumu. Bakalım o günkü ruh halime bağlı.

Talip
07.03.2007, 10:16
Biz ailecek CHP liyizdir. Ne kadar ülkeye yararlı konularda son zamanlarda imzası olamasada.

Sosyal demokrat olmaya çalışıyoruz yaşantımızla. Evde başlamalı Eşitlik ilkesi ile yola cıkarak bizim evde herkesin söz hakkı vardı.

serap_87
07.03.2007, 12:02
kemalistim.

Güzyeli
07.03.2007, 22:37
[QUOTE=aykudgöksun;372693]bu konuyu biraz açabilir misin??pratikte solcu devrimci nasıl olacaz??sen böle söyleyince benim aklıma dağa çıkmak geldi ama belki senin başka bir alternatifin vardır.ayrıca bence teorik devrimci olmadan pratik devrimci hiç olamazsın.[/QUOTE

biraz açayım kardeş.pratik devrimci deyince belliki dağa çıkmak şiddet te yönelmek yada bir hareketlilik bu şehirdede olabilir köydede olabilir yani bir fiziksel anlamda hareketlilik anlamışsın.
nasıl olacaz sorusuna gelince.

sen alevisin solcusun ,herhangi, net bir şekilde çizgisini belirlemiş halktan yana insanliktan işten emekten emekçiden yana ezilenden yana köylüden üretenden yana (böyle bir parti şuanda türkiyede mevcut değil ama)vs... böyle bir partiye üye olabilir siyasi mücadeleni aktif ve örgütlü bir şekilde o parti bünyesinde yürütebilirsin.
ülkemizde gün geçmiyorki bir insan hakları ihlali yaşansın bir kanunsuzluk olmasın bunu protesto edebilirsin.
hangi bana söylermisin şimdiye kadar hangi öğrenci hareketine katıldın?
hangi zamı protesto ettin?kaç kere bergama köylüleri ile yürüyüş yaptın?
kaç kere tayadlı ailelerle yürüyüş yaptın?
kaç kere ölüm oruçlarını protesto ettin?
kaç kere zonguldak kömür işçileri ile yürüyüş yaptın?
kaç kere sağlık emekçileri ile yürüyüş yaptın?
kaç kere disk yürüyüşüne katıldın?
en son hangi fabrika işçileri ile sohbet ettin dertlerini dinledin?
kaç kere memursen yürüyüşüne katıldın?
yanı başımızdaki 4-5 yıldır süren savaşı protesto ettinmi yada hangi emperyalist savaşa hayır dedin?
kaç kere bilimsel demokratik eğitim hakkı için sokağa çıktın?
kaç kere en temel hakkın olan sağlık hakkın için,ulaşım hakkın için,haberleşme hakkın için sokağa çıktın?
temel hak ve özgürlüklerin için, demokrasi için,insan hakları için toplum barışı için ne yaptın ne yapıyorsun?
vs vs ....

örgütlümüsün yada örgütlü olan, gücünün yettiğince bişeyler yapmaya çalışan örgütler için ne yaptın siyasi kimliğin ne.kaç kişiye doğru bildiğin şeyi anlattın kaç kişiyi örgütledin.hangi örgütün yazılı yada sözlü yayınlarını takip ediyorsun hangisine maddi destekte bulundun

vs vs vs......

kardeş bunu daha çok uzatabilirim ama zamanım yok.bunların kaçına evet diyebiliyorsun.sadece sana demiyorum bunları solcuyum aleviyim diyen bizler için yani hepimiz için söylüyorum.

bence yapmamız gereken bunlar kardeş pratik devrimcilik derken bunları kasdettim senin anladığın gibi ikili çatışmayı kasdetmedim.yada dağa çıkmayı ama gerekirse onuda yapmalıyız.serkan arkadaşın dediği gibi.

biz toplumdan, fkir olarak ideolojik duruş olarak farklıyız o yüzden düzenin dayatmasına göre şekillenmemeliyiz.
umarım soruna cevap verebilmişimdir

ayrıca teorik devrimci olunmadan, pratik devrimci olunmaz diyorsun.
ben pratikte bişeyler yapmamış insanların devrimciliğini samimi bulmam nekadar konu hakkında bilgisi olursa olsun bana içraat lazım laf değil.

nekadar kısaltmaya çalıştıysamda yazı biraz uzun oldu umarım hepsini okursun

aykudgöksun
08.03.2007, 14:26
böyle bir ülkede dediğin eylemlerin yürüyüşlerin pek işe yarayacağını sanmıyorum can..ayrıca diyorsun ki parti içi örgütlen iyi de %10'luk barajı aşamayan partiler benim için demokratik hareket yapılabiliecek partilerdir.o zaman elimiz kolumuz bağlıdır.senin demek istediğin şu sistem içinde pratik devrimci ol..ben buna katılmam can.bunlar sistemin içindeki şeylerdir ve bunları yapmakla pratik devrimci olunmaz..

(ayrıca senin eski yazında üniversitelerde liselerde kafelerde solculuk oyunu dediğin bizzat bu msjdaki dergileri çıkartmak eylem hazırlığı yapmak insanları eyleme çağırmak için uğraşlar vermektir.o zaman bu oyunculuk dediğin anlattığın pratik devrimcilik oluyo ama sen bi önceki yazında teorik devrimcilik demişsin.ikisi aynı şey oluo bu sefer)

serap_kerasus
08.03.2007, 17:44

oluyo kardeş, ben duydum ben faşistim diyeni..ama diyen ne olduğunu bilmeden diyodu buna da eminim

KızılBant
08.03.2007, 18:27
Mussolini göğsünü gere gere Faşistim derdi ancak sonu İtalyan Partizanları tarafından öldürülüp ayağından köprüye asılmak oldu :)

Türkiyede Faşist deyince akla gelen MHP BBP İP gibi partilerdir. Hatta CHP DSP ANAP DYP kesiminide bu sınıfa alabiliriz ancak bunlara oy veren kesimler saf halkımızdır bunları faşist olarak niteleyemeyiz onları o batakdan kurtarmak lazım.

Güzyeli
08.03.2007, 20:39
böyle bir ülkede dediğin eylemlerin yürüyüşlerin pek işe yarayacağını sanmıyorum can..ayrıca diyorsun ki parti içi örgütlen iyi de %10'luk barajı aşamayan partiler benim için demokratik hareket yapılabiliecek partilerdir.o zaman elimiz kolumuz bağlıdır.senin demek istediğin şu sistem içinde pratik devrimci ol..ben buna katılmam can.bunlar sistemin içindeki şeylerdir ve bunları yapmakla pratik devrimci olunmaz..

(ayrıca senin eski yazında üniversitelerde liselerde kafelerde solculuk oyunu dediğin bizzat bu msjdaki dergileri çıkartmak eylem hazırlığı yapmak insanları eyleme çağırmak için uğraşlar vermektir.o zaman bu oyunculuk dediğin anlattığın pratik devrimcilik oluyo ama sen bi önceki yazında teorik devrimcilik demişsin.ikisi aynı şey oluo bu sefer)

peki can nasıl bir ülke yada nasıl bir sistem istiyorsunki eylem yapasın.bu sözünden şu anlam çıkıyor ben problem çözeceğim ama ortada bir problem olmasın.sen nasıl bir ülke istiyorsunki bu hareketleri yapasın.bu eylemleriyapmak için küba bolivya gibi(oralardada sorun var ama bizimkinden çok çok az) ülkelermi istiyorsun.bu sistemin içinde pratik devrimci olunmaz diyorsun ya hangi sistemi istiyorsun ki devrimci hareketlerde bulunasın

%10 barajına gelince kitleyi örgütleyip barajın üstüne çikaracakta yine sensin
yukarıdaki saydıklarımı yapmazsan nasıl %10 un üzerinde oy almayı düşünüyorsun.bunları yapmak için meçliste olmak gerekmiyor.sende görüyorsun söz veripte meçliste sözünü unutanları. bende senin(aslında hepsine katılmıyorum)bu düşüncene katılmıyorum

ikinci yazımda yazdığım liselerde üniversitelerde,kafelerde ki çalışmalar sözüne gelince, evet oralarda laf yapanlara diyorum teorik devrimcidiye. yazımda çelişki yok dikkatli oku

bu konuda senin ve hepimizin yapacağı şeylerin sadece bir kısmı bunlar.önceki yazımda yazdıklarımın hepsini aynen yineliyorum ister katıl ister katılma o senin sorunun.ama katılmadığın sürece sistemden şikayetçi olma sağda solda solcuyum devrimciyim deme

yani teorik devrimci olma....saygılar can

maymay
08.03.2007, 20:53
Bende Hümanist diyim o zaman :)

aykudgöksun
08.03.2007, 21:00
peki can nasıl bir ülke yada nasıl bir sistem istiyorsunki eylem yapasın.bu sözünden şu anlam çıkıyor ben problem çözeceğim ama ortada bir problem olmasın.sen nasıl bir ülke istiyorsunki bu hareketleri yapasın.bu eylemleriyapmak için küba bolivya gibi(oralardada sorun var ama bizimkinden çok çok az) ülkelermi istiyorsun.bu sistemin içinde pratik devrimci olunmaz diyorsun ya hangi sistemi istiyorsun ki devrimci hareketlerde bulunasın

%10 barajına gelince kitleyi örgütleyip barajın üstüne çikaracakta yine sensin
yukarıdaki saydıklarımı yapmazsan nasıl %10 un üzerinde oy almayı düşünüyorsun.bunları yapmak için meçliste olmak gerekmiyor.sende görüyorsun söz veripte meçliste sözünü unutanları. bende senin(aslında hepsine katılmıyorum)bu düşüncene katılmıyorum

ikinci yazımda yazdığım liselerde üniversitelerde,kafelerde ki çalışmalar sözüne gelince, evet oralarda laf yapanlara diyorum teorik devrimcidiye. yazımda çelişki yok dikkatli oku

bu konuda senin ve hepimizin yapacağı şeylerin sadece bir kısmı bunlar.önceki yazımda yazdıklarımın hepsini aynen yineliyorum ister katıl ister katılma o senin sorunun.ama katılmadığın sürece sistemden şikayetçi olma sağda solda solcuyum devrimciyim deme

yani teorik devrimci olma....saygılar can

can elbette bir yere kadar yarar ama bi zaman sonra böyle bir sistem içinde izin vermezler.şöyle söliim elbette devrimcilik böyle sistemler için yapılır ancak onların istediği kadar.ki senin yazdıklarında onların izin verdiği kadar izin vermediği yerde bu işlerin hepsi biter.ben kurtuluşu başka yerde arıyorum yani.nese konu uzamasın tartıştığın için saol....

spawn062000
10.03.2007, 01:44
Atatürk Ve Cumhuriyet...

aykudgöksun
10.03.2007, 22:38
Atatürk Ve Cumhuriyet...

biri lider biri devlet rejimi can siyasi görüş topiği burası:D:D

kreşmir
10.03.2007, 23:08
ben siyasi anket çalışmalarında çok görev yaptım inanın bana kendini faşist olarak niteleyen bi çok insanla karşılaştım...adamlar bide bununla övünüyorlar yaaa....ve şunuda belirtiyim faşistin nerden çıkacağı belli olmuyor..

le_boss
27.03.2007, 04:41
sosyal demokrat...

baran62
29.03.2007, 20:34
hayat tarihsel koşullar üretim zinciri insanları öyle bir cendere içine sıkıştırmış durumdaki ne olduğumuzu bile düşünerek cevaplayacak duruma geliyoruz belki.
dünya da yaşanan çağ da şairinde dediği gibi:
Ya içindesindir çemberin Ya dışında
üçüncü bir alternatif yoktur. aslında.
konuyu açan arkadaş kusura bakmasın ukalalık olarak saymayın lütfen ama şu dünyada ya emekten ezilenden yana olur ve bu mücadeleyi bir şekliyle desteklersiniz yada diğer tarafta olur ezenler ve sömürenler grubuna dahil olamasanızda suskunluğunuzla da olsa onlara destek verirsiniz.(belki hiç istemesnizde bu böyle olur).
bu yüzden ben sosyalistim.
ezenlere karşı ezilenden
emperyalistlere karşı işçiden
faşiste karşı devrimciden
köylüden memurdan gençlerden halktan yanayım
siyasi görüşümde budur

herkese selam ve saygılar

iusjure
31.03.2007, 00:13
Libertarianism neden yok seçenekler arasında? Bence son dönemlerde en popüler akımlardan birisi.

isyan_atesi4268
04.04.2007, 22:55
Sosyal Demokratım.Konya'lıyım :)) Türkiye'de kişi başına en çok caminin düştüğü memlekettenim.900 civarında Camii vardır Konya'da.

SahHatayi
27.04.2007, 00:41
milliyetciyim

milletimi sevmekten gurur duyuyorum

SahHatayi
06.05.2007, 01:58
Sosyal Demokratım.Konya'lıyım :)) Türkiye'de kişi başına en çok caminin düştüğü memlekettenim.900 civarında Camii vardır Konya'da.

ayagim kayip düssem, namaza dururum diyosun ; )

Akgüney
11.05.2007, 16:41
sosyalistim

Akgüney
11.05.2007, 16:43
milliyetciyim

milletimi sevmekten gurur duyuyorumbizde milletimizi seviyoruz amam milliyetciligin temelinde milletini sevmek yatmiyor bunuda biliyoruz

student
11.05.2007, 16:45
devrimci marksistim

KomünistAlevi
12.05.2007, 03:59
1. aşama Sosyalist...

2. aşama ise Komünist...

sahrut75yagmur
14.06.2007, 02:35
Sosyalistim.Ama hiç göremeyeceğim.Saygılarımla.

beş telli
14.06.2007, 03:46
ulusalcı ama atatürkün izinde...

meymana hızıre
28.06.2007, 19:47
1. aşama Sosyalist...

2. aşama ise Komünist...

aynen bu bir süre3ç önce sosyalizm sonrası komünizm....

sıra neferi
28.06.2007, 19:55
resimden anlaşılıyordur sanırım:p

zeki
28.06.2007, 20:46
ğözlerimde yaş ğibi..
kalbimde sırdaşım ğibi.
yollarda yoldaşım ğibi.
seni ben de ğizliyorum sevğili büyük atam ...

Westside
28.06.2007, 20:57
Bilimsel sosyalistim .

eldorado
28.06.2007, 21:01
eşitliğin ve özgürlüğün
emeğin ve alınterinin
insanın insan sayıldığı
silahsız ve kavgasız
evrensel
hakların kardeşliğinden yanayım...
varın hangi kavram ve terime uygunsa benimde siyasi görüşüm o....
farkındayım çok zor ama,belki birgün......

kızılgüneş
28.06.2007, 21:18
asi bir yaşam benimkisi;
ben komünist olmaya çalışıyorum
olabilirsem ne mutlu bana

meymane
28.06.2007, 21:50
kendimi belli bir guruba baglimiyorum, cunku her gorusunde belli bir dogrusu var :wink: ben sadece yerine gore kullanmaya calisiyorum:p ( ataturkculuk ve anarsist haric)

Servan
28.06.2007, 22:04
tek yol devrim canlar sosyalizm için.....

anadolu75
28.06.2007, 23:02
tek yol sosyalizm.

taylan mahir
28.06.2007, 23:48
ben sosyalistim aramızda bir tanede totaliter var kim bu arkadaş merak ettim

Elenorin
05.07.2007, 20:14
Proleterya ve onun kurtuluşu için,

Özgür, sınırsız, bayraksız, milletsiz bir Dünya için,

Emek için,adalet için,

Ortakça ve paylaşım içinde yaşamak için,

Bütün baskı araçlarının yok olup Dünya'nın merkezinde "İnsan" olması için,

Ve insanca yaşabilmek, yaşatabilmek için,

Durmak bilmez bir Komünistim...

http://img70.imageshack.us/img70/1959/bayragmzio1.jpg (http://imageshack.us)

jéanne
14.07.2007, 14:31
Sosyal demokratlığın Kemalizmle yoğrulup,üzerine sosyalizm serpiştirilmiş hali ...
e,taraf olmayan bertaraf olur...

Akgüney
14.07.2007, 14:40
Sosyalist

alevisefa
28.07.2007, 00:19
sosyalistim

Kaptan75
28.07.2007, 01:23
Neden gizli olsaydı!

Kaptan75
28.07.2007, 01:25
Sosyalistim,Devrimciyim,tatürkçüyüm,Kemalistim.
Atatürk devrimlerini sonuna kadar savunan bir varlığım...

ilker_che
28.07.2007, 18:31
sosyalistim...

izmir_35
28.07.2007, 19:03
bu ülkede bir kefeye konmam gerekiyosa Atatürkcüyüm milliyetciyim sosyal demokratım devrimciyim sosyalistim herşeyden önemlisi insanım insan gibi yaşamak istiyorum kardeşliğin olduğu insanların birbirini kırmadığı birbirine saygı duyduğu siyasi bir görüşün özlemi içindeyim benim hangi guruba girdiğimin kararı size kalmış

alevi_siyah
28.07.2007, 19:09
Sosyalistim,Devrimciyim,tatürkçüyüm,Kemalistim.
Atatürk devrimlerini sonuna kadar savunan bir varlığım...

hem kemalist hem sosyalıst nasıl olunuyor :S

alevi_siyah
28.07.2007, 19:11
bu ülkede bir kefeye konmam gerekiyosa Atatürkcüyüm milliyetciyim sosyal demokratım devrimciyim sosyalistim herşeyden önemlisi insanım insan gibi yaşamak istiyorum kardeşliğin olduğu insanların birbirini kırmadığı birbirine saygı duyduğu siyasi bir görüşün özlemi içindeyim benim hangi guruba girdiğimin kararı size kalmış

Sen bu söylemlerle bir grubu girmiyorsun bence çünkü birbiriyle çelişkili sistemerin hepsini benimsiyorsun

izmir_35
28.07.2007, 19:16
olabilir can benim anlatmak isdediğim ülkesini vatanını sevmek insanını herşeyiyle kabullenmek ve ayırmamak birlik beraberliğin olduğu sevgi çercevesi içerisinde insanların birbirlerini gercekden sevdiği menfeatci olmadığı bir ülke bir toplum bir siyasi görüş

alevi_siyah
28.07.2007, 19:18
olabilir can benim anlatmak isdediğim ülkesini vatanını sevmek insanını herşeyiyle kabullenmek ve ayırmamak birlik beraberliğin olduğu sevgi çercevesi içerisinde insanların birbirlerini gercekden sevdiği menfeatci olmadığı bir ülke bir toplum bir siyasi görüş

bu konuda malesef hem fikir değiliz. Ben karşı devrimcileri, katilleri, vatanı sevme bahanesi ile insnları katledenleri sevemem...

izmir_35
28.07.2007, 19:24
bu konuda malesef hem fikir değiliz. Ben karşı devrimcileri, katilleri, vatanı sevme bahanesi ile insnları katledenleri sevemem...

insan katledeleri kimse sevmez yazdıklarımın içinde insan sevgi var insanı katledenler yok ülkemi seviyorum ve bu ülkede ayrım yapıp birbirini katledenleri kınıyorum ülkesini seven insanınıda sever insan öldürmez bilmem anlatabiliyormuyum

alevi_siyah
28.07.2007, 19:38
Milliyetçilkte nasıl bir insan sevigisi olabili insanları eşit görmeyen bir zihniyet olurmu

izmir_35
28.07.2007, 21:16
bence hepsinin özü temiz milliyetci olsun devrimci olsun atatürkcü olsunherne olursa olsun bunları uygulayan insanların fikri bozuk sorun insanlarda

aslı_60
26.12.2007, 16:04
sosyal demokrat.

solcar
28.12.2007, 17:34
İnsana insan gibi bakan bütün dünya halklarını kardeş sayan her türlü siyasi görüşe EVET

journey
07.03.2008, 20:25
hangi partiye oy verdiğimi sorarsanız.chp - evet bende tabikii CHP diyorum canım türkiyemde chp ye oy verecek bir kişi dahi kalsam evet chpliyim ancak başında baykal filan var diye değil canım atatürkümün kurduğu parti olduğu için chpliyim gelmiş geçmiş hiçbir genel başkanı abd yalakası olmadığı için , hiçbirinin çocuklarının bizim canlarımız can verirken abd de çürük raporlarıyla arsızca yaşamadıkları için chpliyim,ülkemi tüm kurumlarımı babalar gibi satmadıkları için chpliyim.telekom gibi gizli sayılan güzide bir kurumu para basan bir kurumu lübnanlılara pazarlamadıkları için chpliyim,niye evet dediklerini bilmeden evet diyen bir parti tabanına sahip olmadıkları için chpliyim,içinde tescilli vatan hainlerine talabani ,barzani, gibi hainlere,sevgili kardeşim ,tabiki muhatabım olur diyen milletvekilleri,genel başkanları olmayan bir parti olduğu için chp liyim,vatan çorba ve çıkarlar için sevilmez diyen başkanları olduğu için chpliyim.en çok en çoktaaa. bir zamanların genel başkanı olduğu rahmetli karaoğlan halkçı ecevit gibi bir liderin kasırgalar estirdiği bir parti olduğu için CHP liyim.(yakın tarihten bir anı aklıma geldi ecevit erbakan gibi bir yobazla koalisyon olduğu halde istikrarlı,kararlı duruşu ile kıbrıs harekatı hemen öncesi şimdiki ampul gibi ta ayaklarına gidip icazet dilenmek yerine abd ye gitmeden cenevreye dışişleri bakanı turan güneşi yollayarak ve abd ye kafa tutarak posta koyarak. ve cenevre görüşmesinden müspet bir sonuç çıkmayınca turan güneşin parolası KIZIM AYŞE TATİLE ÇIKSIN. parolası ile cesurca kararlar alarak kıbrıs barış harekatının başlamasını sağlamış ve kendisi parti kurmayları,ve şanlı ordumuzu tarihe altın harflerle yazdırmıştır. çok ilginçtir uçaklarımız üslerden havalanır,savaş ve çıkarma gemilerimiz mersinden denize açılır, kayseri paraşütçü komandolarımız adaya ha indi ha inecek derken eceviti abd dışişleri bakanı,kissinger arar ve derhal harekatın durdurulmasını söylediğinde rahmetli ecevit aynen şöyle der sayın bakan artık ben sizin muhatabınız değilim ne sorununuz varsa bizim genelkurmay başkanımız semih sancar paşaya derdinizi anlatın diyebilen istikrarlı cesur. bir parti başkanı olduğu için tabikiii sonuna kadar CHPliyimmmm.hele hele şimdilerde mhp gibi siyasi çizgisi malum bir partinin akp ile adeta kanka olduklarını gördükçe inadına chpliyim hemde sadece ben değil tüm sülalem mezara kadar chpliyizzzzzzzzzzz..........

ercancan
09.03.2008, 15:47
Kemalİst

Alevi_Semih
27.03.2008, 14:22
Bende sosyal demokratım