Orijinalini görmek için tıklayınız : forumun düzeninde değişiklik

polata
02.09.2005, 16:27
öncelikle böyle bir site düzenleyenlere teşekkür etmek gerekiyor.içerik olarak büyük bir eksikliği doldurmakla birlikte bazı eksiklikler var gibi.öncelikle konuları belirleme yetkisinin üyelerde olması hata gibi geliyor.üyelerin gönderdikleri değerlendirilip bir konu başlığı açabilir ondan sonrasında bu konu hakkında diğer üyeler bilgi-fikir-düşünce alışverişinde bulunabilir.bir başka konuda tamamen üyelerin verdiği bilgilere veya yazılarına bağlı olması.örneğin alevi köyleri formu altında üyeler dışında site yönetimince verilen bir bilgiye rastlanılmamaktadır.bilgi doğruysa güzeldir yararlıdır, yanlış bilgi zor silinen birşeydir.bu nedenle site yönetiminin bilgileri sunmasını eksik kısımların üyelerce tamamlanmasını, bilgilere yönelik eleştirileri ve tamamlayıcı bilgilerin yine üyeler tarafından verilmesi yerinde olacaktır.
sitenin amacı insanları buluşturmak, kaynaştırmak, bilgi alışverişinde bulunmak, sosyal aktiviteyi sağlamak ve belkide en önemlisi uzun yıllar boyunca alevilik ve bektaşilik konusunda bilgiye ulaşamamış ya da yanlış bilgilerle donanmış genç-yaşlı insanlara gerçekçi ve doğru bilgiler vermek olmalıdır.
bir diğer tam çözemediğim konu ise -ki bu konu hakkında yazmış olmama rağmen tekrarlamak gereği duyuyorum- üyelere verilen rütbeler.öncelikle üyeler verilen rütbelerin gönderdikleri mesaj sayısına göre verilmesi pek de objektif vede reealitesi olmayan birşey.önemli olan gönderilen mesaj mı yoksa bir konu hakkında bilgiyi paylaşmak, doğrulara akışı sağlamak, konunun içeriği konusunda bilgi alabilmek mi?.bu açıdan bakıldığı zaman bilginin esas alınacağı bir rütbe sisteminin baz alınarak değerlendirilmesi gerekmektedir.ancak üyeleri rütbelendirmek de bana pekde anlamlı gelmemekte.sonuçta rütbeniz yazdığınız yazının içeriğini değiştirmemekte veya yazınızın üst kısımlarda yer almasını sağlamamakta kısaca her hangi bir artı vermemektedir.
rütbelendirmeyi ki isimlerinin bir kısmı cem de görevlilerin ismi olduğunu düşünürsek bilgiye göre yapılması gerekmektedir.çünkü bilgi insanın yerini,rütbesini,görevini,sorumluluğunu ve diğer özellikleri artırır.

Alevimen
02.09.2005, 23:26
Merhaba İlk başta ilginiz için çok teşekkür ederim.

Önerdiğiniz sadece yöneticiler tarafından konu açma sistemi bizim hedefimize ve düşüncemesi uymuyor. Burası açık bir forumdur, her üye konu açabilir hatta konu açmak bir mevcut konuya cevap yazmaktan benim gözümde daha değerlidir. Yönetim ekibi tüm açılan başlıkları hatta atılan her mesajı okuyor ve herhangi bir kural ihlalı veya yanlış bilgi (aldatmaca bilgi..) olduğunda gerekeni yapıyor. bu konuda üyelerimizde çok titizdir gereken bildirileri bize yazıyorlar, sağolsunlar.

Rütbe konusu:
forumda 4 çeşitli rütbe sistemi var
- Mesaj sayısına göre
- İtibar seviyesi (üyeler tarafından puanlanmış mesajlar) en önemlisi, bence
- tasdiklenen üyeler, nicklerin yanında rozet olanlar (güvenilir üyeler olarak görülür veya kimliği belirli kişiler)
- özel rütbeli üyeler (yönetim ekibi, özel üyeler)

Bu 4 çeşit rütbeleri göz önüne alarak bir üye hakkında düşünce kurulur. Bu nedenle rütbe olayı forumda doğru olduğunu düşünüyorum.

Terazi simgesi taşıyan itibar seviyesi en önemli rütbedir, faydalı/bilgili mesaj yazan üyeye taktir göstermek için itibar puanı verilir ve seviyesi yükselir. Asıl rütbe budur.
Çoklu mesaj yazarak biyere varılmaz burda, zaten bu tür girişimleri tespit ederek sözkonusu kişileri uzaklaştırıyoruz.

polata
05.09.2005, 08:59
Merhaba İlk başta ilginiz için çok teşekkür ederim.

Önerdiğiniz sadece yöneticiler tarafından konu açma sistemi bizim hedefimize ve düşüncemesi uymuyor. Burası açık bir forumdur, her üye konu açabilir hatta konu açmak bir mevcut konuya cevap yazmaktan benim gözümde daha değerlidir. Yönetim ekibi tüm açılan başlıkları hatta atılan her mesajı okuyor ve herhangi bir kural ihlalı veya yanlış bilgi (aldatmaca bilgi..) olduğunda gerekeni yapıyor. bu konuda üyelerimizde çok titizdir gereken bildirileri bize yazıyorlar, sağolsunlar.

Rütbe konusu:
forumda 4 çeşitli rütbe sistemi var
- Mesaj sayısına göre
- İtibar seviyesi (üyeler tarafından puanlanmış mesajlar) en önemlisi, bence
- tasdiklenen üyeler, nicklerin yanında rozet olanlar (güvenilir üyeler olarak görülür veya kimliği belirli kişiler)
- özel rütbeli üyeler (yönetim ekibi, özel üyeler)

Bu 4 çeşit rütbeleri göz önüne alarak bir üye hakkında düşünce kurulur. Bu nedenle rütbe olayı forumda doğru olduğunu düşünüyorum.

Terazi simgesi taşıyan itibar seviyesi en önemli rütbedir, faydalı/bilgili mesaj yazan üyeye taktir göstermek için itibar puanı verilir ve seviyesi yükselir. Asıl rütbe budur.
Çoklu mesaj yazarak biyere varılmaz burda, zaten bu tür girişimleri tespit ederek sözkonusu kişileri uzaklaştırıyoruz.

Merhaba,
Her eleştiri ve önerinin değerlendirilip uygulanacağı diye bir hüküm yok. Ancak bunların okunup değerlendirilmesi çok güzel.Bu nedenle teşekkürlerimi sunmak isityorum.
Çalışmalarınızda başarının devamı dileği ile.

Merhaba,
Formda en çok dikkatimi çeken nokta üyelerin kendileri hakkında çok az bilgi vermiş oldukları.Profil kısmında yer alan bilgilerin bir kısmının doldurulması, en azından yaş, meslek, iş, yaşanılan yer gibi, zorunlu olmasında yarar var. ilaveten doğum yeri ve memleket bilgileri ile üyelerin nereli hangi şehir ve köyden oldukları konusunda istatistik bilgiler yapılacağı gibi aynı zaman da anadolunun nerelerinde gizli kalmış alevi köyleri olduğuda anlaşılmış olur.
Bu bilgilerin bulunmasında yarar görmekteyim. yazan kişinin yaşı, mesleği yaşadığı yer o kişinin düşünceleri yaşadıkları bilgisi konusunda az da olsa bilgiler verebilecektir.
Saygılarımla