Orijinalini görmek için tıklayınız : Elbistan Denince Aklımıza Ne Geliyor?
slm canlar Elbistan diyince ne geliyor aklınıza ögrenmek istediginiz şeyler varmi? yazarsanız sevinirim
ona göre size elbistanı tanıtmaya calışacam elimden geldigi kadar
selam.Elbistan diyince aklıma sanki Arabistan geliyor:sas şaka bir yana,elbistanı ben gördüm tozlu ama şirin bir yer,özelliklede yazları çok kalabalık oluyor,malum alamancılar sezonu açılıyor:) içmeleriyle ünlü..umarım en kısa zamanda artık il olur..sevgiyle kalın..
elbistan çok güzel bir hafta geçirdi
üç konser arka arkaya Mustafa Özarslan,Nuretin Rençber,Oguz Aksaç degerli sanatçılarımızı burada görmek güzel
cagdascetin 25.06.2006, 16:08 mahzuni şenliği çok güzeldi diyolar ben gidememdim sen gittinmi bide benim aklıma
termik santral onun yüzünden kararan hayatlar ve 10-15 yıl sonra yaşanmaz olacak köyler elbistanın neresindesin
selam.Elbistan diyince aklıma sanki Arabistan geliyor:sas şaka bir yana,elbistanı ben gördüm tozlu ama şirin bir yer,özelliklede yazları çok kalabalık oluyor,malum alamancılar sezonu açılıyor:) içmeleriyle ünlü..umarım en kısa zamanda artık il olur..sevgiyle kalın..
slm rinda söledigin dogru bilmeyenler farklı bir yer olarak düşünüyorlar.il olma konusuna gelincede bu konuda ELBİSTAN ın hakı yendi bence çoktan il olmasilazimdi bakalım zaman neler getirecek biliyorsundur ülkemizde siyasi çıkarlar herzaman önde tutulur
mahzuni şenliği çok güzeldi diyolar ben gidememdim sen gittinmi bide benim aklıma
termik santral onun yüzünden kararan hayatlar ve 10-15 yıl sonra yaşanmaz olacak köyler elbistanın neresindesin
şenliklere gitmeedim ama güzel ooldugunu duymuştum termik konusundada katılıyorum sana şimdilik sorun yok ama ilerde kesin olur insanımız zehirleniyor ve yapacak birşey yok
:36_1_39: Elbistan dogum yerimdir izmirdeyken okul tatillerinde hep ziyaret ederdik hatta koyumuz sogucak'tir.
ZülfüKakul 09.07.2006, 12:00 merhabalar... konu için çok teşekkür ederim... bende elbistanlıyım ama bi nokta hiç bi zaman maraşlıyım demem ELBİSTAN'LIYIM derim..
Elbistan diyince aklıma bi sürü şey geliyo... İlki ve en önemlisin Aşık Mahsuni Şerif tabiki.. tandırlarda yapılan ekmekler... köyümüzde kapıların herzaman açık oluşu.. çeşmeler... bostanlar.... off yaaa bak ağlıcam şimdi:):):)
kazım1134 25.02.2007, 13:11 SLM CANLAR.ben de elbistanlıyım elbistan daki alevilerin etnik kimlikleri hakkında bilgi edinmek istiyorum. bu konuda bilgi verecek olan canlara şimdiden teşekkürler.
alevi_siyah 23.11.2007, 20:30 Elbistan denince aklıma Göksun geliyor :D Ben Goksunluyum ama bizimkilerde maraşlıyız demezler çok fazla kendimizi Elbistana bağlı hissediyoruz :D İl olursa kesinlikle Elbistana bağlanmalıyız
nefis maras dondurmasi bide narli daki sirin koy dugunu canm arkadasimin dugunuydu.sevgiler elbistanlilara ha birde nurhak ya unutmaman,direnisleriyle hatirliyorum nurhaki,
Elbistan denince aklıma güzel, temiz havası geliyor. Birde kaşanlı köyünden çıkan bazı değerli ozanları..
İlki ve en önemlisin Aşık Mahsuni Şerif tabiki..
Aşık Mahsuni Şerif elbistanlı değil, afşın berçenekli.
nefis maras dondurmasi bide narli daki sirin koy dugunu canm arkadasimin dugunuydu.sevgiler elbistanlilara ha birde nurhak ya unutmaman,direnisleriyle hatirliyorum nurhaki,
Nurhak 90'lı yıllarda ayrı bir ilçe oldu. Narlı hep pazarcığa bağlıydı, bizim köyde narlının hemen yanında dediğiniz gibi oranın köy düğünlerinin izi bir başka olur..
Maraş ta bir ilçe olan elbistan'ın sanıyorum termik santiral var biliyorum ama elbistan sınırlarından dışardamı onu tam bilemiyorum. ancak demircilik köyün
den iyi ustalar çıktıgını biliyorum. onun dışında tanımıyorum.
M bana kanlı olayları hatırlatır.Rahmetli aşık Mahsuni Şerifi maraş'la, elbistanla,afşinle,peçenekle hep bütünleştirmiştirim kafamda.
AlininEvi 23.11.2007, 22:02 Elbistan deyince aklıma Bir Dost geliyor... Maraşlıları (benim tanıdıklarımı) hep iyi olarak tanıdım...
Gulê, Kantarma köyü.. geliyor benim aklima
pazarcıklı 23.11.2007, 22:31 elbistan doğumlu bi tane kardeşim geliyor aklıma,onu çok özledim ne zamandır gidemedim eve...
Acıya Gülmek 23.11.2007, 22:52 Doğduğum köyüm gelir aklıma...20 yıl aradan sonra bir kış günü sadece 3 günlük bir ziyarette bulunduğum köyüm..annemden babamdan dinlediğim ve her dinlediğimde ayrı bir özlem duyduğum köyüm..orda hiç yaşamamaış olmama rağmen..(elbistan-sevdilli)
insanları çok sıcaktır,özellikle yaşlılarla sohbet büyük keyiftir...
makaay2077 23.11.2007, 22:54 Köyüm kistik aklıma geliyo
Benim aklima da sadece "Köylüm Otogar'i" geliyor... maalesef birtek orayi gördüm ama telafi edicem, içimde kalmicak
Beşiktaşli58 04.01.2008, 16:26 Hemen Asik Mahzuni Serif geliyor..
elbistan deyince aklıma yazın tozu kışın ise çamuru geliyo.ha bide termik santralinden dolayı kirlenen havası ve bu durumun pekde umursanmaması..tabi yazın gelen almancılarla nüfusun ikiye katlanması ama herşeye rağmen ben elbistanlıyım ve seviyorum memleketimi...
|