Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiyat ve Değer!...

ecem_m
25.06.2006, 18:51
Bir gün Avrupa'nin ünlü sanat merkezi kentlerinden birinde gezen çocugun biri bir vitrinde çok hos bir tablo görür. Tablo bedeli oldukça pahalidir.

Çocuk bu tabloyu bir sonraki sene abisinin dogum gününe almayi ister ve bir is bulup kit kanaat geçinerek biriktirdigi tüm para ile magazaya gider.

Sanslidir tablo hala satilmamistir. Içeri girer ve tabloyu bir süre
yakindan izledikten sonra resmi yapan sanatçiyi bulur ve "Abimin dogum günü için bu resmi satin almak istiyorum, tüm paramda bu kadar" der.

Ressam birsüre düsündükten sonra. Resmi paketler ve resmi satar. Çocuk paketini alir ve tesekkür ederek çikar.

Magazada adamin arkadaslari da vardir ve saskin saskin sorarlar:
"Sen ne yaptin o resmin degeri milyonlar ederdi. Neden bu
kadar cüzi bir rakama sattin?"

Adam cevap verir:
"Evet ben bu resme milyonlarini verecek bir sürü insan bulabilirdim, ancak tüm servetini bu resme verecek kaç kisi bulabilirdim?..."

Günümüzde insanlar her seyin fiyatini biliyor, fakat hiçbir
seyin degerini bilmiyorlar.
Oscar Wilde

Derya 44
25.06.2006, 19:17
cok haklisin " insanlar herseyin fyiatini biliyor ama degerini bilmiyor.... bu hem materiel hemde insanlar ile iliskilerimiz de de gecerlidir... sagolasin paylasimin icin can...

KaRTaL_58
25.06.2006, 19:17
emeğine sağlık can gerçekten ders alınması gereken bir hikaye..

ecem_m
25.06.2006, 19:23
çok teşekkür ederim arkadaşlar beğenmenize sevindim...

aykut1312
25.06.2006, 20:32
umarım ders alması gerekenler heşeyin para oldugunu düşünenler ders almıştır teşekkürler ecus

murat_ank20
25.06.2006, 20:43
İnsanlar Bir şeyin değerini kaybettikten sonra anlarlar adam onu anlamış ve gerçekten tablosuna değer verecek bir insan bulmuş bende olsam bende aynı davranışı sergilerdim.

karyelist
25.06.2006, 22:08
formal mantıkla değerlendirdiğimiz zaman herşeyin bi değeri vardır.Emeğide...Fakat eski zamanlarda sömürü yapan toplumsal kapitalist yanlılar verilen fiyatların üstüne neden daha fazla kazanmayalım demişler.sonrada kapitalist dünyamızdaki düşünce yerini alarak faiş fiyatlar uygulanmaya başladı.
İstanbul'da ikamet edenler bilir piyer lotti de çay ne kadar ? 7,5 ytl bir fincan çay.Bunun sebebi ünlü birinin o civarda oturup,diyer insanların para getirici kapitalist düşünceyele orayı restore ederek hayatımıza yansıtıyor. Yaşasın Sosyalizm...

student
26.06.2006, 22:06
Teşekkürler! Çok güzel bir yazıydı.

duygu_m
27.06.2006, 11:31
Günümüzde insanlar her seyin fiyatini biliyor, fakat hiçbir
seyin degerini bilmiyorlar.

bu doğru insanlar hesapsızca yaşıyolar.İlerde ne olucaklarını düşünmeden yaşadıkları için sonradan pişmanlıklar yaşamaları kaçınılmaz oluyo.Değerlerimize sahip çıkalım elimizdeyken kıymetlerini bilelim.Paylaşımın için saol cnmm

ecem_m
27.06.2006, 19:50
valla sizin beğenmenizi beğendim ve çok sevindim:D