Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviliğin maruz kaldığı ve çirkin saldırılar( Mum Sondu dedikosu ve Sivas Katliamı)

Heyula
04.09.2005, 17:52
muslumanın diye geçinip ortaya anmamsızca o kadar dedikodu ve iftira atan insanlar varki. ben aleviyim diyince bazen değişik şekilde bakıyorlar. istanbulda bir arkadaşım siz mum sondu yapıyormuşşunuz dedi bende burda yazamam ama ilk once bir guzel cevabını vermiştim daha sonrada bir guzel dovmuştum haa onun sucu varmıydı tartışılır o duydugunu soruyor
birde Sivas Katliamı neden bu kadar sessiz kaldık ve neden sesimizi çıkaramadık. 37 can yandı ama o zaman hiçbirşey değişmedi . belediye binasının karşısında olan yobazlık gosterine neden kimse mudahele etmedi.
o zamanın belediye başkanı (yobazın onde gideni ) çıkıpta belediye binasının balkonuna ''gazanız mubarek olsun '' diye bağırıyor bu adama bilmem bu soz hafif gelir mi.
işte dostlar boyle bir ortamda yaşama savaşı verdik. o zaman cocuktum ve kapımızın onunde askerlerin nobet tuttugu gunleri hatırlıyorum ve insanların gosteri yaptıgını bir kaç gun kimse dışarı çıkmamıştı ve bu olayları başlatanların hepsi çeşitli avrupa ve arap ulkelerine kaçtı hemde o zamanın siyasi kişilikleri tarafından boyle bir haksızlık işte.