Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da P K K dehşeti..

onurtt
04.09.2005, 19:55
459İstanbul'da PKK terör estirdi http://www.internethaber.com/mays/images/haber/42462.jpg
04 Eylül 2005 18:44
Öcalan'a destek icin Gemlik'e gitmek isteyen bazı gruplar, İstanbul'da terör estirdi. Karakollar taşlandı, belediye otobüsü yakıldı, banka şubelerine molotof atıldı.
Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Abdullah Öcalan'a destek için yapılmak istenen yürüyüş İstanbul'da da gerginliğe yol açtı.

Gösteriye katılmak için Gemlik'e gitmek isteyen bazı gruplar, İstanbul'un çeşitli noktalarında olaylar çıkardı.

Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki şartlarını protesto etmek için Gemlik'te gösteri yapmak isteyen tutuklu yakınları, Bursa Valiliği'nden izin çıkmayınca eylemlerini İstanbul sokaklarına taşıdı.

Sabah saatlerinde Beyoğlu'nda yürüyüş yapan bir grup Beyoğlu Polis Merkezi'ne taşlarla saldırdı. Ardından da Şişli'de bir banka şubesine molotof kokteyli atıldı.

Belediye otobüsü yakıldı

Alibeyköy Karadolap mahallesinde de gösterciler, çevreye molotof kokteylleri atarak yürüdü.

Bağcılar'da ise Tem otoyoluna çıkan bağlantı yollarına taş konularak yol trafiğe kapatıldı.

Eylemler Gazi mahallesinde de sürdü. Bir belediye otobüsü yakıldı. Yaklaşık 2 bin kişi de çevreye rastgele monotof kokteyli attı. İstanbul'un çeşitli yerlerindeki bu gösterilere polis biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler daha sonra olaysız dağıldı.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'ın çağrısı üzerine Abdullah Öcalan için toplu ziyaret kampanyası başlatılması planlanıyordu. Ancak Bursa Valiliği gösteriye izin vermedi, polis de otobüslerin ilçeye girişini engelledi.
İstanbul'da PKK terör estirdi
04 Eylül 2005 18:44
457

458
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=312351

Alevimen
04.09.2005, 20:25
Atv ana haberinde Halk mitingine gidin otobüs 'kahrolsun pkk, şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları ile taşlandı. Saldırı yapanlar hepsi gencecik delikanlılar.

Ezo
04.09.2005, 21:21
Bende izledim haberli üzucu ve endiseverici yasananlar herkesim sagduyulu olmali.

onurtt
04.09.2005, 21:35
460Bende izledim haberli üzucu ve endiseverici yasananlar herkesim sagduyulu olmali.

Bence de sağduyu gerekli ancak toplumun bam teli var, iki kişinin öldüğü iddia ediliyor, birileri 10 milyon Kürtlerin milliyetçiliğini yaparsa diğerleri de 60 milyonluk Türklerin milliteyçiliğini yapar..

Bakınız Türk milliyetçiliği son yıllarda ne zaman yükselişe geçmiş, Kürt Milliyetçilerinin provokasyonlarında...

Ceyhun
04.09.2005, 22:25
Bence de sağduyu gerekli ancak toplumun bam teli var, iki kişinin öldüğü iddia ediliyor, birileri 10 milyon Kürtlerin milliyetçiliğini yaparsa diğerleri de 60 milyonluk Türklerin milliteyçiliğini yapar..

Bakınız Türk milliyetçiliği son yıllarda ne zaman yükselişe geçmiş, Kürt Milliyetçilerinin provokasyonlarında...

Burada herhangi birinin propogandasını yapmanız yanlış. Ben bunlara ırkçılık diyorum. Öcalan'a destek diye dağdan inmiş gibi sağa sola saldıran Kürt ırkçıları da, otobüsleri taşlayan Türk ırkçıları da aslında özünde aynı yolun yolcusu. Provokasyonun, ilkelliğin, gericiliğin simgeleri bunlar. Birbirlerinin kanıyla beslenip birbirlerinin gücüyle güçlenenler. Kimsenin bam teli falan yok. Herkes bir "bam teli" tutturmuş sağa sola saldırıyor. Yok şu benim bam telime bastı, yok bu benim hassasiyetimle oynadı. Dingonun ahırına döndü memleket resmen. Tutan tuttuğuna saldırıyor.

Bu arada bunlar Gazi'yi de savaş alanına çevirmişler. Arkadaşlar anlatıyordu ne kadar ilkel olduklarını.

hasan1
05.09.2005, 11:15
bu rezilikleri yapan isder türk ister kürt olsun kiniyorum

izmirksk
05.09.2005, 11:19
460
türk milliyetçiliği yine ekseriyetle türk olan alevilere karşı yükselişe zamanında geçmiş ve bir çok cana mal olmuştur.
bu ırkçı türkçülüğün kürtçülükle bir alakası yok.kürt milliyetçiliği olmasada var olacaktı ve vardıda.
türk milliyetçiliği de kürt milliyetçiliğide zararlı.benim diyeceğim bu.tarih ırkçılık ve milliyetçilik nazariyelerini savunanların bıraktığı kan ve gözyaşını halen temizleyemedi

onurtt
05.09.2005, 12:25
türk milliyetçiliği yine ekseriyetle türk olan alevilere karşı yükselişe zamanında geçmiş ve bir çok cana mal olmuştur.
bu ırkçı türkçülüğün kürtçülükle bir alakası yok.kürt milliyetçiliği olmasada var olacaktı ve vardıda.
türk milliyetçiliği de kürt milliyetçiliğide zararlı.benim diyeceğim bu.tarih ırkçılık ve milliyetçilik nazariyelerini savunanların bıraktığı kan ve gözyaşını halen temizleyemedi

Demek istediğim tam olarak şudur,

Türk Milliyetçiliği 90 sonrası PKK ve diğer Etnik bölücülerin sayesinde yükselişe geçmiştir.Daha fazla bilgi için bakınız, bir sonraki seçim sonuçları..

izmirksk
05.09.2005, 12:33
evet arkadaş buda doğru .ama kürt milliyetçiliğine karşı yükselen türk milliyetçiliğini savunmakta yanlış(genel konuşuyorum.size yönelik değil).
ayrıca zorla faşizan bir türkçülük dayatması da bence kürt milliyeçiliğini doğurdu.bu iki kavramından zararlı olduğunu düşünüyorum.bence ikisinede karşı çıkmalıyız.kötünün iyisi yaklaşımı hoş olmaz.
dediğim gibi genel konuşuyorum.

onurtt
05.09.2005, 12:50
Mesela Bursa'da oturan bir vatandaş açısından bakın, birileri gelse mahallesine çıkartma yapar gibi girmeye çalışırsa, bank şubelerine molotov kokteyli ile saldırsa her gün kullandığı belediye otobüsünü ateşe verse, şehrinin altını üstüne getirirse, otobanı kapatırsa o güne kadar belki hiç bir siyasi eğilimi dahi olmayan bu vatandaş bir şekilde bunlara karşı olan siyasi yöne kayar benim demek istediğim bu...Örneğin Türk Milliyetçiliğini savunan parti APO'nun yakalandığı (ki ona da ABD Irak'taki kendi ileride kuracağı Kürt devletinin başına geçirmeyi düşündüğü kişinin önünü açmak için yaptı deniyordu şuan baktığımız tabloda bunu doğruluyor) 99 seçimlerinde en yüksek oyunu aldı, terör bitti denilen 99-2003 arası oyuna bakın bu partinin, şimdi ABD DESTEĞİ İLE HAYAT BULAN PKK/KADEK'IN TEKRAR YÜKSELİŞE geçmesiyle bir sonraki seçimlerde aldığı oya tekrar bakalım...

izmirksk
05.09.2005, 13:11
bu dediklerine yanlış diyemem.

chatlakalper
06.09.2005, 15:08
Eğer bana gemlike yürümek isteyenleri verselerdi. Bütün otobüsü ya benzin döker yakardım yada çocuklar hariç otobüsteki herkesin kafasına birer kurşun sıkıp öldürürdüm sonrada tekrar yakardım sonrada hepsinin küllerini köfreze savururdum. Aslında Öcalan kundaktaki bebekleri bile öldürdü ama ben o kadarda cani değilim günahsız yavruları öldürmek yakışmaz bana.Diğer damarım attı bu haberleri okudukça.

Ceyhun
06.09.2005, 19:36
Eğer bana gemlike yürümek isteyenleri verselerdi. Bütün otobüsü ya benzin döker yakardım yada çocuklar hariç otobüsteki herkesin kafasına birer kurşun sıkıp öldürürdüm sonrada tekrar yakardım sonrada hepsinin küllerini köfreze savururdum. Aslında Öcalan kundaktaki bebekleri bile öldürdü ama ben o kadarda cani değilim günahsız yavruları öldürmek yakışmaz bana.Diğer damarım attı bu haberleri okudukça.

5.yy'dan mı bağlandın internete? Bu memleket tutanın tuttuğunu öldüreceği Dingo'nun Ahırı değil. Hukuk diye birşey var. Savaş alanına çevirdiniz karşılıklı memleketi. Bari şehir dışında sıkın kurşunu birbirinize de halk zarar görmesin. Ortalık kurşun sıkan, sağı solu taşlayan, birbirini linç edenlerle doldu. Yeter artık. Ben olsam bu Öcalancıları şöyle dağ başı biryere çağırıp miting izni verirdim. Otobüslerini tutardım. Sonra bu "kurşun sıkanlar"a da haber salırdım. Onlara da otobüsler beleş. Orada buluşsunlar. Hırtlaklıyorlar mı, kurşunluyorlar mı ne yaparlarsa yapsınlar. Memleket temizlenir.

DiyaR_02
06.09.2005, 23:37
Arkadaşlar şimdi burada bazi kişilerin yapmış olduğu şiddet türünden açıklamalar, hem oradaki kürt milliyetçileri hemde oradaki kendilerini orada ülkücü olarak tarif eden milliyetçilerden farkınız kalmıyor onu söyleyeyim öncelikle. Kürt meselesini Apo'ya endekslemek çok ama çok yanlış bir tutumdur bu durum tc'nin kurulmasından öncede yaşanmış ayaklanmalar vardır! İşte bu yaşananların hepsi göz önüne alınarak kürt sorunuyla konuşulmalı.Lütfen demogojiye gerek yok eğer yapılacaksa konuşmayalım bunu daha iyi. Şöyle bir düşünün bir ailede ailede 5 tane çocuk var sizler bunların her birine farklı türden davranışlar sergilerseniz ergenlik yaşına geldikten sonra o çocuğun kafasında bir olumsuz hava oluşacaktır bu bilimsel olarakta kanıtlanmıştır bu büyüyen çocuk zamanla nasıl bir yapıya kavuşacaktır?? her türlü sorunda etki tepkiyi doğurmuştur o yüzden tek taraflı acımasızca konuşmaları terk edelim. Yaşanılası bir dünya için her beraber bir birliktelik sağlamalıyız. Özellikle milliyetçiliklerin tırmandığı bu zamanda. Ha şunuda belirtmek isterim her zaman için olsun sizin doğrunuz başkasının doğrusu olmayabilir aynı şekilde karşı taraf içinde düşünebiliriz. Demek istediğim yerine ulaşılmıştır umarim.

Ercan
10.09.2005, 12:39
Olaylar baslamadan önce basindaki gelismeleri takip etmek icin internette gezinirken PKK´nin yayin organi Özgür Politika´yi da biraz inceledim.
Bu gazetenin basligi su idi: "20 Eylüle kadar süre"
Ateskes icin 20 eylüle kadar süre veriyor daha sonra büyük olaylarin olacagini yaziyor.
Abdullah Öcalani desteklemek icin Dogu Anadolu illerinden otobüslerle halkin Bursa/Gemlik´e akin etmeye basladigini yaziyordu.Hangi ilden kac otobüsün kalktigini siralamisti.
Bu acikca bir tehdit ve gözdagi vermek anlamina geliyor.Hedef Türkiye Cumhuriyeti
Herhangi bir miting veya yürüyüs degil.
(Not:Özgürce Politika gazetesi Almanya´da yayin yapmaktaydi ve bu haberlerden bir gün sonra kapatildi.)

Buradaki yazilarda PKK gösteri yapiyor, ona karsi Türk irkcilari karsilik veriyor otobüsleri tasliyor izlenimi edindim.Yani basit bir irkci catismasi.
Oysa hedef Türkiye Cumhuriyeti.Bunu acikca söylüyorlar.Herhangi bir hak arayisi degil.
Peki bunlara karsi gelenlerin hepsini MHP li fasistler olarak mi görecegiz?
Siradan bir kisi tepkisini gösterince MHP li gibi görmek yaniltici olur.
Yillarca terörden zarar görmüs ve ayni seylerin yasanmasini istemeyen halkta tepki gösterebilir.
Her olayi PKK-MHP catismasi gibi görmek en cok PKK nin ekmegine yag sürmek olur.
Özellikle sol daha dikkatli olmali,MHP ye olan kinlerimizden dolayi oyuna gelmemeliyiz.
Cünkü PKK sol söylemleri kullanarak sempati toplamaya calisiyor.

Gecikmis bir yazi, maksadim olaylari körüklemek degil.

Ceyhun
10.09.2005, 14:23
Peki bunlara karsi gelenlerin hepsini MHP li fasistler olarak mi görecegiz?
Siradan bir kisi tepkisini gösterince MHP li gibi görmek yaniltici olur.
Yillarca terörden zarar görmüs ve ayni seylerin yasanmasini istemeyen halkta tepki gösterebilir.
Her olayi PKK-MHP catismasi gibi görmek en cok PKK nin ekmegine yag sürmek olur.

Tepki gösterenler sadece MHP'liler demedim. Faşistler tarafından kışkırtılmış cahil insanlar da mutlaka vardır. Birincisi kışkırtıp örgütleyen faşistler. Ama elbette ki o kalabalıkların tamamı faşist değil. Ama gene de aklı başında, ilerici, aydın bir insanın eline taş alıp şehrinden geçen PKK sempatizanlarını falan taşlayacağını düşünmüyorum. Evet PKK'ya tepkimizi gerektiğince belirtmeliyiz, evet PKK'nın hareket alanını genişletip ırkçı siyaset ve pratik tarzını gündeme taşımasına izin vermemeliyiz. Ama aynı zamanda faşistlerin memleketi dingonun ahırına çevirmelerine de alkış tutamayız. Tarihimiz bugün PKK'lılara saldıranların yarın aldıkları güçle hoşlarına gitmeyen herkesi linç etmeye kalkabileceklerini gösteriyor. Belki bu uzun saçlı, küpeli bir kişi olur; belki bildiri dağıtan birkaç genç, belki de haracını vermeyen bir esnaf. Ki zaten otobüs taşlama işi biraz daha ayrı. Oradakilerin PKK'lı veya en azından sempatizanı olduğu bir gerçek. Ama ben diyorum ki; faşistler buradaki vahşiliklerine verilmeyen tepkiden aldıkları güçle memleketi savaş alanına çevireceklerdir. Nitekim gazetelerde bir uzman çavuşla tartışan 4-5 kişinin "PKK sloganı attı" diye linç edilmeye çalışılması; bir adada haracını vermeyen Kürt asıllı esnafın "Kahrolsun PKK" diye camlarının indirilmesi vs. İşin asıl endişe vermesi gereken tarafı bu lokal hadiselerdir. Bu otobüs taşlama olayına taşlanan ve taşlayan ekseninden değil de; sonunda taşlanan ve taşlayanların kimlere dönüşebileceği ekseninden bakmak gerekiyor.

Bu ilmekte yazılan çoğu yazı zaten hem PKK'yı, hem de hukukun dışındaki vahşi saldırıları lanetliyor. Ben birini öne çıkaran bir yazı olduğunu düşünmüyorum, son sizin yazınızı değerlendirme dışı bırakarak. Niyetinizin iyi olduğuna eminim. PKK'nın ne kadar tehlikeli ve vahşi olduğunu tartışmamıza bile gerek yok sanırım. Ama meydanı faşistlerin kışkırtmalarına bırakmanın, bir sivil-etnik çatışma ortamına sessiz kalmanın sorumluluğu da en az PKK'ya karşı sessiz kalmanın sorumluluğu kadardır. İki tane zibidinin gösteri yapmasıyla Apo denen zat serbest kalmayacağı gibi, iki tane faşistin gazlamasıyla hukuku ve insani değerleri de bir kenara bırakacak değiliz.

izmirksk
10.09.2005, 19:56
ben şunuda bir türlü anlamam(aslında anlarım da..).
tamam pkk terör örgütü onların yaptıkları suç.bu zaten tartışılmayacak bir şey
ama faşistler eylem yapınca kan dökünce hemen tahrik bahanesi.neden ülkücüler ,faşistler suç işleyince bizm medya tahrik olgusuna sığınır anlayamıyorum(bizim medya dediğime bakmayın ağız alışkanlığı).
suç suçtur.adamına göre muamele olmamalı.
tabi aslında biliyorum neden olduğunu.çıkar çevrelerinin menfaatleri yada korkuları onları yönlendiriyor.aman biz sermayemizi artıralım ,paramıza para katalım falanca zihniyetide incitmeyelim ,önümüze taş koymasınlar diyerek yazılı ve görsel medya yaşanan her olayı olayı istediği yöne çekebiliyor.

şükür ki aleviler büyük çoğunlukla ne türk milliyetçisidir ne de kürt milliyetçisidir.aleviliğin engin felsefesi bu iki kavramın içine sığmaz diye düşünüyorum.
yaşanan olaylar gerçekten üzücü.bazı siyasetçilerin ise ağzının suyu akıyor.bu gerginlikten faydalanıp milliyetçi söylemlerle oy depolamaya çalışıyorlar.

bütün siyasi parti liderleri bunu yapıyor.insanlık bu kadar mı düştü.ülkedeki gerginlik elbette ülkeye zarar verir ve tabiki bu ülkede yaşayan herkese

hasan1
11.09.2005, 13:11
Eğer bana gemlike yürümek isteyenleri verselerdi. Bütün otobüsü ya benzin döker yakardım yada çocuklar hariç otobüsteki herkesin kafasına birer kurşun sıkıp öldürürdüm sonrada tekrar yakardım sonrada hepsinin küllerini köfreze savururdum. Aslında Öcalan kundaktaki bebekleri bile öldürdü ama ben o kadarda cani değilim günahsız yavruları
öldürmek yakışmaz bana.Diğer damarım attı bu haberleri okudukça.

sana yakisir elinden geliyorsa yap insan sevgini gösterdin

Arkadaşlar şimdi burada bazi kişilerin yapmış olduğu şiddet türünden açıklamalar, hem oradaki kürt milliyetçileri hemde oradaki kendilerini orada ülkücü olarak tarif eden milliyetçilerden farkınız kalmıyor onu söyleyeyim öncelikle. Kürt meselesini Apo'ya endekslemek çok ama çok yanlış bir tutumdur bu durum tc'nin kurulmasından öncede yaşanmış ayaklanmalar vardır! İşte bu yaşananların hepsi göz önüne alınarak kürt sorunuyla konuşulmalı.Lütfen demogojiye gerek yok eğer yapılacaksa konuşmayalım bunu daha iyi. Şöyle bir düşünün bir ailede ailede 5 tane çocuk var sizler bunların her birine farklı türden davranışlar sergilerseniz ergenlik yaşına geldikten sonra o çocuğun kafasında bir olumsuz hava oluşacaktır bu bilimsel olarakta kanıtlanmıştır bu büyüyen çocuk zamanla nasıl bir yapıya kavuşacaktır?? her türlü sorunda etki tepkiyi doğurmuştur o yüzden tek taraflı acımasızca konuşmaları terk edelim. Yaşanılası bir dünya için her beraber bir birliktelik sağlamalıyız. Özellikle milliyetçiliklerin tırmandığı bu zamanda. Ha şunuda belirtmek isterim her zaman için olsun sizin doğrunuz başkasının doğrusu olmayabilir aynı şekilde karşı taraf içinde düşünebiliriz. Demek istediğim yerine ulaşılmıştır umarim.

insanlari birbirine düsürmeye calisanlar bu yaziyi okusun örnek
olsunlar yikmak kolaydir yapmak zordur

Ercan
11.09.2005, 16:30
insanlari birbirine düsürmeye calisanlar bu yaziyi okusun örkek
olsunlar yikmak kolaydir yapmak zordur

Türkiye Cumhuriyeti demeye dili varmayan bildigimiz kisiler tc (okunusu tece)seklinde yaziyorlar.
Neden bu sekilde yazildigi sorulunca da kisaca yazdim derler.
Kimlerin insanlari birbirine düsürmek istedigini iyi biliyoruz.
Dogru.Yikmak kolaydir yapmak zordur.Kimlerin yikici oldugunu da iyi tespit etmek lazim.

gulizar
11.09.2005, 19:37
ercan abi neden hemen böyle tespitler yapiyorsun ki, hemen damgalamak gerekmez esas bu sekil yikici oluyor.
Alevilik biraz daha tolerant istiyor...hemen vatan haini olunmaz o kelimelerle bence.

chatlakalper
11.09.2005, 19:37
böyle insanlara sevgi gösteremem sevgim yok bunlara

hasan1
12.09.2005, 01:26

selam aleviforumdakilere bu gördügünüz chatlakalper bu yazdigi yaziya cevap
yazdim silindi gine yazacam bu kisi burada moditör dedigim sudur
uste yazdigi yaziyi iyi okuyun sana sunu söyleyecegim sen nasil bir
insansin bebek katili aptulah öcalan papayi vuran agca susurluk cetesi
catli sivasda 37 insani canli canli atese veren insanlarla ne farkin var
bumu senin insanligin birde diyorsinki cocuklari oldürmezdim insan insandir hukukta büyük insani öldürmek nasil insanlik sucuysa cocuk
öldürmekte ayni suc büyükleri öldürdin diye 3 yil cocuklara 10 yil
diye birsey yok sende bu katiler gibi birisin bilmem anladinmi
seningibi lerin yüzünden güzelim ülkemiz ne halere getirdiler

mehmet_06
19.12.2005, 15:17
chatlakalper
Moderatör

sizin yaptıgınız ırkçılık degilde nedir alper bey siz demokratik hukuk devletinde yaşıyorsunuz siz diktatör bir rejimde yaşamıyorsunuz bak ben kürdüm ve pkk yı kesinlikle reddediyom ama sienin yazdıkların tam bir ırkçılık

mehmet_06
19.12.2005, 15:18
zaten ben bu siteye bie arkadaşın tavsiyesiyle takıldım sözde demokrat bir site bu yaptıklarınız demokratlıksa faşiştlerin yaptıgı ne oluyor alper bey

Oli
19.12.2005, 18:23
işte benim ülkem bu yahuu... kaç insan grubu varsa o kadar farklı yorum var...

Mesela türk acaba hiç kürdü anlamak istiyor mu? kürt hiç türkü anlamak istiyor mu? sünni aleviyi anlamak ister mi? alevi sünniyi anlıyor mu?

Biri diyor kürt milliyetçiliği türk milliyetçiliğini artırdı. peki kürt milliyetçiliğini kim çıkardı? sorarım "onurtt" a "chatlakalper"e ve onlar gibi düşünen diğerlerine... bu ülke kürtlerin elinde olsa ve türkçe yok sayılsa türk kürtçesi dense, asimile edilmek istense. ne düşünür. demek istiyorum ki türk milliyetçiliği kürt milliyetçiliğini doğurdu. sonra artan kürt miiliyetçiliği türk miliyetçiliğini artırıyor sonra obürü diğerini artırıyor. en sonunda hangisi hangisini doğurdu birbirine giriyor. buna da kısır döngü denir.

acaba bu arkadaşlar alevi mi? eğer alevi iseler düşünme yetenekleri kıstlı. onların bakış açısı ile bakacak olursak ülkemiz türk devletidir, başka etnik yoktur, varsada ses çıkarmamalı hak istememelidir.

Peki ülkemiz sünni-türk devleti değil mi? öyleyse alevi camiye alternatif cemevi istiyorsa alevide bölücüdür!

ben türküde anlıyorum kurulmuş bir egemenlik var ve de kimse ile paylaşmak istemiyor. ancak kürtünde lazında bu egemenlikten pay almaya çalışması meşrudur bana göre. demogoji yapılmasın bebek katili falan demek boş laf. 1-eğer ben 2 yaşında bir çocuksam ve birileri gelip annemi babamı öldürecekse beni de öldürsün derim ben. ufacık çocuk ayaklaramı düşsün.
2-ermeni çocukları öldürülmedide ne oldu yetimhanelerde ona buna peşkeş çekildi. mesela dersim olaylarında paşalar kızları yanlarına alıp gitmişlerdir. ya hizmetçilik için ya da adını anmak istediğim şey için.
3-devlet masum değildir ki hiçbirzaman daha aylar önce baba ve oğulu arkadan vurmadılar mı sonrada yok teröristmiş bilmem neymiş. 10 yaşındaki çocuğun teröründen ne olur.

sünniyide anlarım alevi ile neden payşassın maddiyatı ve egemenlik hakkını. ama sonuna kadar hakkımı da ararım.

kendini türk gören ve otobüsteki herkesi öldüreceğini söyleyen kişiden ricam bebekleride öldürsün. yoksa o bebekler ne olur. bebek anneden bağımsız değildir.

daha yeni devlet kitapçıyı bombalamadı mı?. bombalayanlar masum bombalananlar tahrikçi. trabzonda bildiri dağıtmak tahrik, linç girişimcileri masum... bunlar ne büyük çelişkiler...
ülkede polis yürüyüş yapar bir tanesi görevden atılmaz. çünkü polis "bizim çocuklardır" türktür sünnidir fethullahçıdır türkeşçidir.

aslında bu bakış açısının altında yatan gerçek gücün yanında bulunma içgüdüsüdür. mesela osmanlıya göre mustafa kemal isyancıdır vatan hainidir. çünkü osmanlı devlettir. türkiye için ise vahdettin haindir. mustafa kemal allahtır. yarın ne olur ve o zaman gücün yanına geçer mi acaba şimdiki güçlüler.

TheGodfather
19.12.2005, 18:26
işte benim ülkem bu yahuu... kaç insan grubu varsa o kadar farklı yorum var...

Mesela türk acaba hiç kürdü anlamak istiyor mu? kürt hiç türkü anlamak istiyor mu? sünni aleviyi anlamak ister mi? alevi sünniyi anlıyor mu?

Biri diyor kürt milliyetçiliği türk milliyetçiliğini artırdı. peki kürt milliyetçiliğini kim çıkardı? sorarım "onurtt" a "chatlakalper"e ve onlar gibi düşünen diğerlerine... bu ülke kürtlerin elinde olsa ve türkçe yok sayılsa türk kürtçesi dense, asimile edilmek istense. ne düşünür. demek istiyorum ki türk milliyetçiliği kürt milliyetçiliğini doğurdu. sonra artan kürt miiliyetçiliği türk miliyetçiliğini artırıyor sonra obürü diğerini artırıyor. en sonunda hangisi hangisini doğurdu birbirine giriyor. buna da kısır döngü denir.

acaba bu arkadaşlar alevi mi? eğer alevi iseler düşünme yetenekleri kıstlı. onların bakış açısı ile bakacak olursak ülkemiz türk devletidir, başka etnik yoktur, varsada ses çıkarmamalı hak istememelidir.

Peki ülkemiz sünni-türk devleti değil mi? öyleyse alevi camiye alternatif cemevi istiyorsa alevide bölücüdür!

ben türküde anlıyorum kurulmuş bir egemenlik var ve de kimse ile paylaşmak istemiyor. ancak kürtünde lazında bu egemenlikten pay almaya çalışması meşrudur bana göre. demogoji yapılmasın bebek katili falan demek boş laf. 1-eğer ben 2 yaşında bir çocuksam ve birileri gelip annemi babamı öldürecekse beni de öldürsün derim ben. ufacık çocuk ayaklaramı düşsün.
2-ermeni çocukları öldürülmedide ne oldu yetimhanelerde ona buna peşkeş çekildi. mesela dersim olaylarında paşalar kızları yanlarına alıp gitmişlerdir. ya hizmetçilik için ya da adını anmak istediğim şey için.
3-devlet masum değildir ki hiçbirzaman daha aylar önce baba ve oğulu arkadan vurmadılar mı sonrada yok teröristmiş bilmem neymiş. 10 yaşındaki çocuğun teröründen ne olur.

sünniyide anlarım alevi ile neden payşassın maddiyatı ve egemenlik hakkını. ama sonuna kadar hakkımı da ararım.

kendini türk gören ve otobüsteki herkesi öldüreceğini söyleyen kişiden ricam bebekleride öldürsün. yoksa o bebekler ne olur. bebek anneden bağımsız değildir.

daha yeni devlet kitaçıyı bombalamadımı. bombalayanlar masum bombalananlar tahrikçi. trabzonda bildiri dağıtmak tahrik, linç girişimcileri masum... bunlar ne büyük çelişkiler...
ülkede polis yürüyüş yapar bir tanesi görevden atılmaz çünkü polis "bizim çocuklardır" türktür sünnidir fethullahçıdır türkeşçidir.

aslında bu bakış açısının altında yatan gerçek gücün yanında bulunma içgüdüsüdür. mesela osmanlıya göre mustafa kemal isyancıdır vatan hainidir. çünkü osmanlı devlettir. türkiye için ise vahdettin haindir. mustafa kemal allahtır. yarın ne olur ve ozaman güzün yanına geçer mi acaba şimdiki güçlüler.

Haklı olabilirsiniz ama konuyu uzatmanın anlamı yok...

YOZCAY
13.01.2006, 10:22
Bu haber son derece ilginç

Laviron’da Yapılan Saldırıya Tepkiler
PKK’lilerin 1 Ocak günü Yuanistan’ın Lavrion Mülteci Kampı’nda DHKC taraftarlarına saldırmalarıyla ilgili olarak, Bahçelievler Temel Haklar, Esenler Temel Haklar ile Karanfiller Kültür Merkezi’nce yazılı açıklama yapılarak saldırıya tepki gösterildi.
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ
http://www.halkinsesi-tv.com/images/LavrionKamPKKSaldiri_4.jpgBahçelievler Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği 4 Ocak günü yaptığı yazılı açıklama ile devrimcilere yönelik saldırılara son verilmesini isteyerek şunları belirtti; “Kürt milliyetçi hareketinin son yıllarda devrimcilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara 1 Ocak 2006 tarihinde Yunanistan’daki Lavrion kampında bir yenisi daha eklenmiştir.
4.5 saat süren saldırıda en aşağılık küfürler sarf edilmiş, baltalar ve satırlarla saldırılan devrimciler molotoflarla yakılmak istenmiştir.
Bu saldırılar düşmana değil devrimcileredir.

‘Kitlemizi kontrol edemiyoruz’, ‘bilgimiz dışında gelişmiştir’ gibi bahanelerin bir inandırıcılığı yoktur. Bu son saldırıdan önce yine Lavrion’da, Gazi’de, Nurtepe’de, Alibeyköy’de ve Diyarbakır’da gerçekleşen saldırıların devamıdır.
Saldırılar halkadır, sosyalizmedir. Temelinde ise milliyetçilik, benmerkezcilik, mülkiyetçilik vardır.

Gelişebilecek yeni saldırılara karşı devrimci-demokrat tüm kurumları uyarıyor, yaşananları kınamaya, muhataplarından özeleştiri istemeye çağırıyoruz.
Ve devrimcilere yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.”
DEVRİMCİLERE YÖNELİK SALDIRILARA SON
http://www.halkinsesi-tv.com/images/LavrionKamPKKSaldiri_1.jpgEsenler Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, Lavrion’da yaşanan saldırıya 5 Ocak günü yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Saldırıların, provokasyonların devrimci mücadelenin önünde engel olamayacağını belirten Esenler Temel Haklar’ın açıklamasında; “1 Ocak günü Yunanistan’ın Lavrion mülteci kampında Kürt milliyetçi hareket devrimcilere saldırmıştır. Molotoflarla, satırlar, taş ve sopalarla ve aşağılık küfürlerle saldırmışlardır. Bu saldırıya karşı devrimciler barikat kurup 4.5 saat direnmişlerdir. Çeşitli yerlerinden yaralanmışlardır.
Kürt milliyetçi hareket bu tür saldırılarla neyi hedeflemektedir? Bu tür saldırılar sisteme hizmet etmektedir. Bu saldırının arkasında milliyetçilik, benmerkezcilik, mülkiyetçilik vardır.

Biz Esenler Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği olarak, bu tür saldırıları kınıyor ve devrimcilere yönelik Kürt milliyetçi hareketin bu tür saldırılardan ve tavırlardan vazgeçmesini istiyor ve bu konuda özeleştiri vermeye çağırıyoruz. Tüm devrimci, demokrat ve kendine aydınım diyen her kesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.” denildi.
BASKILAR PROVAKASYONLAR BİZİ YILDIRAMAZ
Karanfiller Kültür Merkezi ise devrimcilere yönelik saldırıyı 5 Ocak günü yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Karanfiller Kültür Merkezi’nin açıklamasını yayınlıyoruz;
BASINA VE KAMUOYUNA
DEVRİMCİLERE YÖNELİK SALDIRILARA SON.
http://www.halkinsesi-tv.com/images/LavrionKamPKKSaldiri_3.jpg1 Ocak 2006 günü Yunanistan’ın Lavrion mülteci kampında Kürt milliyetçi haraket devrimcilere saldırmıştır. Molotoflar, taş, sopalarla ve aşağılık küfürlerle saldıranları karşısına devrimciler barikat kurarak, sloganlarla karşı koyarak, 4.5 saat direnmiştir. Kürt milliyetçi haraketin son yıllarda devrimcilere yönelik saldırılarına bir yenisi daha eklenmiştir. Saldırının altında mülkiyetçilik ve benmerkezcilik yapmaktadır. Bu saldırı sol içi değil, sistem içi bir saldırıdır. Biz Karanfiller Kültür Merkezi olarak bu saldırıyı kınıyor, mahkum ediyoruz. Ve bütün devrimci-demokrat kurumları bu saldırıyı kınamaya ve muhataplarından özeleştirisini istemeye çağırıyoruz.
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ.
YAŞASIN HALKLARIN BİRLİKTE MÜCADELESİ
BASKILAR PROVAKASYONLAR BİZİ YILDIRAMAZ
KARANFİLLER KÜLTÜR MERKEZİ

hasan1
13.01.2006, 10:54
tam olarak bilinmiyor ama pkk lilerin baska isi yokta yunanistanda devrimcileremi saldiriyor devrimciler yunan istanda ne ariyorlar turkuye demi
devrim yapacaklar yoksa yunanistandami anlayamadigim bunun gibi olaylar
insanlari birbirine düsürmek icin iyi firsatir bunlar benim icin hikayedir kürtleri kötüleyebilmek icin atilan yalanlar kimse inanmaz

hasan1
13.01.2006, 11:15
Türkiye Cumhuriyeti demeye dili varmayan bildigimiz kisiler tc (okunusu tece)seklinde yaziyorlar.
Neden bu sekilde yazildigi sorulunca da kisaca yazdim derler.
Kimlerin insanlari birbirine düsürmek istedigini iyi biliyoruz.
Dogru.Yikmak kolaydir yapmak zordur.Kimlerin yikici oldugunu da iyi tespit etmek lazim.

ercan bey diyorsunki tc cumhuriyeti demeye dili varmayan kisaca yaziyoruz dogrudur bunu ben yazmadim bütün mühürler söylüyor türküyede bizlerde biliyoruz otobisteki insanlari yakmaya calicanlari
ne kadar desteklediginizi onlarla farkli bir yaninizin olmadigini gösderdiniz

Ceyhun
13.01.2006, 12:03
tam olarak bilinmiyor ama pkk lilerin baska isi yokta yunanistanda devrimcileremi saldiriyor devrimciler yunan istanda ne ariyorlar turkuye demi
devrim yapacaklar yoksa yunanistandami anlayamadigim bunun gibi olaylar
insanlari birbirine düsürmek icin iyi firsatir bunlar benim icin hikayedir kürtleri kötüleyebilmek icin atilan yalanlar kimse inanmaz

Haber doğrudur. Başka yerlerde de okudum. Benzer başka haberler de vardır. PKK ve DEHAP yandaşı gruplar daha önce Gazi Mahallesi, Nurtepe ve Alibeyköy'de de aynı sol gruba saldırmıştır. Fakat o mahallelerde bu sol grubun iyi örgütlü olmasından dolayı başarı elde edememiştir. Yunanistan'daki saldırı ise PKK'nın Türkiye soluna karşı her türlü vahşi yöntemi kullanabileceğinin açık göstergesi olmuştur kanımca.

YOZCAY
13.01.2006, 13:21
Ulusal kurtuluş mücadelesi olarak gören var,terör ile eş anlamlı gören var.

Uğur Mumcu gibi bu konuyu yazamadan havaya uçurulan var,birde bizim gibi her şeyi konuşabilir kılanlar var.

PKK nedir?

Kendilerini ifade etme biçimlerini teorik kaynaklarına bakarakmı,uygulamadaki faaliyetlerine bakarakmı değerlendireceğiz.Yoksa uygulamadakiler teorilerinden mi kaynaklanıyor.

Uğur mumcu'nun çalışmasında da belirtemediği gibi aslında rotası şaşmış bir harekettir PKK.

Yola çıkarken haklı sebepler öne sürüp haksızlıklar yapabilecek gücü kendinde görmek doğru bir tavır olamaz.

Devletin PKK ya karşı mücadelesinde ezberlediğimiz reflexleri var ve PKK bu reflexleri her seferinde haklı çıkaran eylemlere imza attı.Doğruları yanlışlarının altında kaldı adeta.Türkiye Devleti'ne cepheden savaş ilan eden bu oluşum her seferinde askerlerle girdiği çatışmaları ve bu devletin her türlü varlığını yok etmekteki çabalarını övücü yazılarla karşılaşırsınız.Eskiden sadece belirli bir faşizan kesimce yapılan Kürt karşıtlığı,PKK nın "eşsiz" desteği sayesinde artık Anadolu'nun her yerinde destek bulan bir görüş oluşmuştur.Artık öyleki sadece sağ yelpazeden değil solun legal ve illegal tüm alanları PKK çizgisiyle adeta hesaplaşmaya girmiştir.

Bu arada dikkat edilmesi çok önemli bir konu var ki bunu her duyarlı inan yapmalıdır.PKK Kürt insanıyla eşdeğer tutulmamalı.Bu bir çizgidir ve tecrit edilmelidir ancak bunu kafatasçı bir zihniyetle yapmak PKK nın yanlışlığını yanlışla kapatmak demektir.

Pkk bu ülkede verilen Devrimci mücadeleyi arkasına almak için bazı dostane yaklaşımlar sergilemiştir ancak bu konuda ne kadar tutarsız olduğunu hep beraber gördük.Sonuç olarak bu gün PKK çizgisini destekleyen bir sol parti yok varsada ben bilmiyorum.
Kürtlerin sorunları başlığı altında yazılar yazmak çok doğru değil.Türkiye özelinde ve çevresinde yaşanan sorunları birbirinden bağımsız düşünmek Devrimci bir tarzın dışındadır.

Aleviler,Sünniler,Kürtler,Lazlar,Çerkezler ve dahası Anadolu'da yaşamakta olan her vatandaşın sorunları vardır.Tek başına ayrı bir devlet kurmakla yada (bu gün zaten bir çoğu elde edilmiş olan) kültürel hakların verilmesi talepleriyle öne çıkan milliyetçi bir anlayışın Halkların Kardeşliğine katkısı varsada kalmamıştır.Aynı milliyetçilik anlayışıyla hareket eden kim olursa olsun aynı yanlışa düşer.

izmirksk
13.01.2006, 13:35
kürtlerin ve zazaların dil sorunu vardır.(kısmen çözülsede)
daha düne kadar kürtçe ve zazaca şarkı/türkü söyleyenler konser bitmeden gözaltına alınırdı ama ingilizce şarkıalr söylemek hep serbestti.
bunu lazlar,çerkezler o derece yaşamadı.sorunları büyüklükleri ölçüsünde tartışmak lazım.
kürtler ve zazalar türkçü asimilasayondan çok çektiler pkk gibi örgütlere yayılma fırsatı verende(doğru veya yanlış) bu asimilsayona karşı verilen tepki idi.
devrimciler herkese ırkı mezhebi dili dini ne olursa olsun bu çerçevede eşit gözle bakmalı bu doğru ama kısmen daha rahat olan gruplarla fazla vakit kaybetmeden asıl sorun yumağı olanlara sahip çıkmalı

hasan1
13.01.2006, 13:59
[quote=izmirksk]kürtlerin ve zazaların dil sorunu vardır.(kısmen çözülsede)
daha düne kadar kürtçe ve zazaca şarkı/türkü söyleyenler konser bitmeden gözaltına alınırdı ama ingilizce şarkıalr söylemek hep serbestti.

dogru kürtce söylemesinlerde hangi dilde söylerlerse söylesinler serbest
ama bu iktidar kürt sorununu avrupanin baskisiyla cözecek gibi geliyor
bana yoksa tc devleti kendiliginden vermez mutlaka baskalarindan dayatilinca verirler yilardir birlikte yasadiklari kardes haklara

YOZCAY
13.01.2006, 14:30
Kürtçe yasağı yada Alevilerin tanınması yada işsizlik yada sendikal hakların alınması,düşünce özgürsüzlüğü,eğitim hakkının engellenmesi,fikir belirtmenin yasaklanması....vs konularından hangisi daha acil yada ayrı tutulabilir sizce?

Varmıdır aciliyet sıralaması?

Bir hakkın diğerinden önemli olması kişisel, bölgesel yada kültürel çıkarlarımıza göremi yoksa evrensel ölçüler içindemi değer kazanır?Benim bölgemde kültürel haklar sorunum acikliyet içerir demekle yanında yada beraber yaşadığın kimi zaman eşin kimi zaman arkadaşın yada sırada,askerde,işte birlikte olduğun insanın uğradığı haksızlıkları ikincil saymak,lazların dil sorunu yok,azerilerin kültür sorunu yok,gürcülerin bilmem ne sorunlarının aciliyet,i yok tanımlaması çok devrimci bir bakış değil.

Kuş gribi sorunu hepimizin değilmi,AİDS hepimizin değilmi,global saldırı hepimizin değilmi,Vietnam kimindir,internetteki virüsler kimin sorunu,burnu kanasa kürtlerin önce biz üzülmezmiyiz?

Birleştirici olmadığınızı ve bir kez daha düşünerek yeniden yazılar yazmanızı dilerim.

Oli
13.01.2006, 14:42
(bu gün zaten bir çoğu elde edilmiş olan) kültürel hakların verilmesi talepleriyle öne çıkan milliyetçi bir anlayışın Halkların Kardeşliğine katkısı varsada kalmamıştır.

bu yanlış bir fikir... televizyonda henüz 30 dk. yayın yapılan ve müzik yapmak bile hala suçken (aynur doğanın albümü diyarbakırda yasaklanmıştı.) Hangi çoğundan bahsediyorsun yozcay açarmısın?

bunu lazlar,çerkezler o derece yaşamadı.sorunları büyüklükleri ölçüsünde tartışmak lazım.

Lazlar ve Çerkezlerde sorun yok demekte yanlış. Lazların nüfusu çok az ve konuşan kalmamış nerdeyse lazcayı. Çerkezlerde yaklaşık olarak aynı. Kürt ve Zazalar ise birçok ilde ve Alevi olanları hariç dillerini hala evlerinde kesinlikle kullanmaktalar. Sorunu sadece Kürt sorunu gibi görenler işin sadece PKK yönünden bakıyorlar. Sorun Türk ırkından olmayan ve Sünni olmayan herkes için aynı orandadır.

izmirksk
13.01.2006, 14:53
oli dikkat edersen onların sorunu yok demedim o derece yok dedim
çerkez dili ile yayınlar yapılma aşamasında iken çerkezler hep bri ağızdan biz türküz bizim dil sorunumuz yok dediler
iyi yoksa yok diyorum bende
asıl sorunu zazalar ve kürtler yaşadı.çerkezler sorunumuz yok diyorsa sorun yoktur.

maaalesef kimi arkadaşlarımız devrimcilik adı altında türk milliyetçiliği ekseninde bir sol yapılanma ihtiyacı hissediyorlar gibime geldi.bende bunu yazmayı o yüzden lüzumlu gördüm

YOZCAY
13.01.2006, 14:59
yaa arkadaşlar sorun var adı belli daha niye ayrı ayrı yerlerdeymişiz gibi detaylara inmek gereğindesiniz.Yani kürtçe özgürce dolaşıyor olsa sorun bitermi bu derce yanlışmı tartışılacak bu konular.

çiğerparem
13.01.2006, 15:26
şerefsiz Apoyu halen savunuyorlarsa diyecek bir şey yok.Zaten Türk milliyetçiliğini ayağa kaldıran bu anlayış değilmi?

YOZCAY
13.01.2006, 15:29
Alagöz kardeşim sitedeki tartışma seviyesinden şikayetçi olanlardan biride benim.

Eğer Abdullah ÖCALAN ile ilgili sabitleşmiş fikirlerin varsa bunu yaz bizde öğreniriz yada bilmeyenler bilgilenir ama küfür etmek için çok uygun bir site seçmedin.Küfür etmek bizim gibi insanlara yakışmaz dahası insan küfür ederek bi yere varamaz.

Daha bilimsel yazılarda görüşmek dileğiyle.

izmirksk
13.01.2006, 15:30
çözüm çok zor değil(ya da çok zor)
herkes egolarından kurtulmalı .örneğin devrimci çatı altında kürt,arap,türk,zaza hep beraber buluşmalı.ama böyle bir çatı oluştuğunda birisi çıkıpta bir kürde ,-arkadaşım türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür sende türksün , geyiğini yaparsa nasıl bir birliktelik sağlanabilir.
türk türktür,kürt kürttür ,arap araptır ,zaza zazadır.insanlar kendilerini nasıl tanımlıyorlarsa bırakalım tanımlasınlar.ondan sonra herşey karşılıklı iyiniyet ve ititfakla çözülür.ama en baştan insanlara bu güvenin verilmesi lazım.biz devrimciyiz bizde hiç bir ırk baskın değildir anlayışının olması lazım.türk milliyetçiliği(açıkça söylenmesede gizlice bir türk milliyetçiliği potasında) bu insanları eritme gayreti ve solu öyle tanımlama düşüncesi olmamamalı.
bu çok önemli ve esaslı bir konudur.diğer sorunlar bundan sonra çözülebilir.

ama bu sorun gözardı edilirse ittifak sağlanmazki sorunlar tartışılabilsin ve görüşülebilsin.
UNUTMADAN SÖYLEYEYİM TÜM DEVRİMCİLERİN TEK YUMRUK OLMASINI BENİM KADAR İSTEYECEK ÇOK AZ KİŞİ VARDIR

çiğerparem
13.01.2006, 15:38
yozçay kardeşim küfür etmedim şerefsiz dedim şerefsiz olduğunuda söylüyorum ve sözümün arkasındayım.Elbette küfür bizlere göre değil insanlara sevgi ile bakan toplumuz fakat ırkçılık yapan adilere karşı değil

Ezo
13.01.2006, 15:40
şerefsiz Apoyu halen savunuyorlarsa diyecek bir şey yok.Zaten Türk milliyetçiliğini ayağa kaldıran bu anlayış değilmi?

Türk toplumun sornu bu, dogru durust konusmasini bile beceremiyoruz kufurle, sorbalikla ve birde aklimiz sira milliyetcilik yapiyoruz kime neye karsi oda soru isareti....

YOZCAY
13.01.2006, 15:41
işte ilan ederimki ben devrimcimiyim sen karar ver..

Hiç bir ırk baskın olamaz,hak arayışında öncelikler konjektüreldir sadece.

YOZCAY
13.01.2006, 15:47
küfür kötü bir şeydir mesela "adi" cümleside küfürdür ama senin kızgınlığını anlamaya uğraşıyorum ötesinde aslında biliyorum.Ancak diyorum her şart altında biz bizliğimizi yapalım yada dostane uyarıları dikkate alalım.Apoyu tartışmaya açmak istiyorsan daha bilimssel kaynaklardan yararlanmalısın.Sokak insanından ayrılan bir yanımız olmalı.Bizler sokaktayız ama ağzımız sokak literatüründen kurtulmalı.Aponun ne olup olmadığı bu şekilde anlatımlarla belki anlaşılır ama sende bu arada Türkçeni kaybetmiş olursun.

Aponun politik yaklaşımlarının taraftarı asla değilim bu da bilinsin.

Sana belkide destek olacak fikirlerim var ama uslupta anlaşamıcaz belkide.

çiğerparem
13.01.2006, 15:48
ezo arkadaş bugün pkk terörünün sola verdiği zararı kimse vermemiştir.Biraz gerçekçi olalım en ufak örnek vermek istiyorum.Küçük moskova denilen Uşak ili bugüm mhp nin kalesi olmuş durumda bunun gibi daha somut çok örnek var.

izmirksk
13.01.2006, 15:52
teori değil pratik lazım
bunları pratiğe döken herkesi devrimci kabul ederim.tabi ki herkes bir devrimciliktir çizmiş gidiyor.önemli olan biraraya gelmek.
biraraya gelmek çok önemli ve hepimiz artık egolarımızdan arınmalıyız(tüm dünyadaki devrimciler için ama özellikle türkiyedekiler için söylüyorum)
yani artık kabul edelim (bunu kabul etmek kimi arkadaşlara çok ağır gelsede) bu ülkede yalnız türkler yaşamıyor.bu çerçevede ilk adımı atalım.
ben her zaman devrimcilerin tek yumruk olmasından yanayım ve başımıza gelen bu sıkıntıların temelindede bu var.örgütsüzlüğün getirdiği başıbozukluk ,ırkçılık ve bunların türevi olan davranışlar sonucu başımıza gelen felaketler...
biz devrimciler neden akıllanamıyoruz ve neden beraber hareket edemiyoruz?
dünyada büyük felaketlere sebep olan ırkçılık ve milliyetçilik belasının içimizde egemen olmasına izin vermeyelim

çiğerparem
13.01.2006, 15:56
yozçay arkadaşım biz seninle farklı dillerden konuşuyoruz en iyisi konuyu kapatalım.Yada bana Türkçe sözlük lazım;)

Oli
13.01.2006, 16:02
sevgili İzmirksk!
Devrimciler şu anda ne kadar tek yumruk olsada bu yumruğun çok cılız bir yumruk olacağını unutmamak gerek. 80 öncesi devrimcilik bir furyaydı ve belki zorunluluktan sağ ve sol arasında kalmamak için herkes bir saf seçiyordu kendine. 10 kişi 100 kişi ile gösteri yapan bir soldan bahsediyorsak eğer esas sorun tek yumruk olmak değilde halk nasıl bilinçlendirilir olmalı gibi geliyo bana.

YOZCAY
13.01.2006, 16:02
bu çerçevede ilk adımı atalım.

Atalım mesela özgüreren e bir cevap yazalım beraberce.PKK ırkçılığı yanlıştır burada PKK lı yok...

Ama Kürt meselesinde Devrimci bir tavır alınacaksa bu tavır Türkiye geneklinde yaşayan diğer insanların sorunlarından ayrı yada öncelikli olmamalıdır.Doğunun yada Kürtlerin kendine has sorunları yoktur demiyoruz sadece beraber çözelim diyoruz birleşelim diyoruz.

Somut adım için senide aramızda görmekten yanayız.

Ceyhun
13.01.2006, 16:07
yozçay kardeşim küfür etmedim şerefsiz dedim şerefsiz olduğunuda söylüyorum ve sözümün arkasındayım.Elbette küfür bizlere göre değil insanlara sevgi ile bakan toplumuz fakat ırkçılık yapan adilere karşı değil

Apo'yu kameraların önünde veya mahkeme salonunda vs bir sürü çelişkili hareketler yaparken veya birgün ölümü savunup birgün yaşam dağıtıyormuş gibi bir hava içinde gezerken çokca defa gördük. Fakat kullandığınız cümlelere dikkat ediniz. Bahsi geçen Apo bile olsa forum seviyesine uymalısınız. Burası diğer forumlardaki gibi "Kim en çok küfür ederse o haklıdır" forumu değil. Yazdığınız hakaret terimi hariç bütün sözlerinize katılmama rağmen seviyeniz konusunda sizi uyarmalıyım.

YOZCAY
13.01.2006, 16:11
halk nasıl bilinçlendirilir

Bunun bir çok yolu var ve şu an o yol üzerinde yazılar yazıyoruz.Her şahıs bulunduğu alanda kendini bilinçlendirmekle beraber topluma bir şeyler verebilmeyi amaç edinmeli.Nasıl bilinçleneceğiz ve topluma neler verebiliriz?

Biliçlenmede gerçek yol bilgiyi tekelden çıkarıp genele yaymakla daha hızlı olacaktır.Bunu başaracak en etkin yol şu an internettir ama bununla sınırlandırılmamalıdır.Bakış açımızı özgürce yansıtabildiğimiz bu sitede bize sağlanan bu hakkı yerinde kullanmak bile büyük bir katkıdır.Ayrıca üzerinde uzlaştığımız değerler yada uzlaşamadığımız değerleri uzun uzun tartışma fırsatımız var.Bizden önce oluşturulmuş eşsiz bir literatür ve sayısız kaynağa sahibiz.

Ancak teorik detaylarda boğulmadan somuta yönelmek adına belirli etkinlikler çerçevesinde bir araya gelişler yaratmalıyız.

Burası ANKARA ve burada bir yürek çağdaşlık,ilericilik,sevgi,paylaşım için atıyor.

izmirksk
13.01.2006, 16:13
sevgili İzmirksk!
Devrimciler şu anda ne kadar tek yumruk olsada bu yumruğun çok cılız bir yumruk olacağını unutmamak gerek. 80 öncesi devrimcilik bir furyaydı ve belki zorunluluktan sağ ve sol arasında kalmamak için herkes bir saf seçiyordu kendine. 10 kişi 100 kişi ile gösteri yapan bir soldan bahsediyorsak eğer esas sorun tek yumruk olmak değilde halk nasıl bilinçlendirilir olmalı gibi geliyo bana.
sevgili oli ırkçılık temeline çekilmeye çalışılan bir hareket elbette sınırlı olur.ayrıca geçmişteki faşizan uygulamalarında burada etkisi var
ayrıca hepsinden önemlisi sayı ile çok bağlı kalmamak lazım
sayımız sınırlı olursa ne yapacağız düşüncelerimizden taviz mi vereceğiz
önemli olan nitelikli kendisini iyi yetiştirmiş ırkçılıktan uzak bir devrimci kitlesi yetiştirmektir.aslında özü budur zaten devrimciliğin
halkı bilinçlendirmek için önce biz bilinçlenmeliyiz.

Oli
13.01.2006, 16:21
Bunu başaracak en etkin yol şu an internettir ama bununla sınırlandırılmamalıdır.Bakış açımızı özgürce yansıtabildiğimiz bu sitede bize sağlanan bu hakkı yerinde kullanmak bile büyük bir katkıdır.Ayrıca üzerinde uzlaştığımız değerler yada uzlaşamadığımız değerleri uzun uzun tartışma fırsatımız var.Bizden önce oluşturulmuş eşsiz bir literatür ve sayısız kaynağa sahibiz.

sevgili yozcay en etkin yol internet olamaz. internette belli bir kesim girebiliyor. bakın sitenin çoğu üniversite okumuş mesela. İnternette kendi kendimize propaganda yapar dururuz. Gazete iyi gibi görünse bile...hem gazete okuyan yok hemde takvim posta gibi ucuz gazeteler rağbet görüyor. en önemisi herkes kendi görüşüne yakın gazeteyi okuyor. mesela elinde radikal veya birgün okuyan biri gördüğümde kesin bana yakın şeyler düşünüyordur diye düşünüyorum mutlu oluyorum. yeni şafak görünce bu adam benim ne olduğumu bilse beni yer diyorum... uzatmıyım herkes kendi görüşü açısını veren kitabı veya gazeteyi okuyor.

En etkili araç televizyon aslında... ancak oradada meseley din afyondur bakış açısıyla girilmemeli... işçinin ezilmişliği anlatılmalı ama bu sınıf edebiyatı ile yapılmamalı... yani biraz nabza göre şerbette verilmeli siyasette. ancak bizdeki sol... fazlaca entel... halktan kopuk...

üniversitede milliyetçi-dinci olan bir arkadaşımla okuldan sonra karşılaştığımızda.. nasılmış aslında solcu olman lazım di'mi? işyerinde sömürüyorlar dediğimde... haklısın çalışan herkes aslında solcu olmalı demişti. hâlâ da sağcı belki ama bu insanlar onlara ulaşılması durumunda bazı şeylere hazır aslında... ancak onlara ulaşması gereken bizler onlara çok uzağız..

izmirksk
13.01.2006, 16:40
üniversitede milliyetçi-dinci olan bir arkadaşımla okuldan sonra karşılaştığımızda.. nasılmış aslında solcu olman lazım di'mi? işyerinde sömürüyorlar dediğimde... haklısın çalışan herkes aslında solcu olmalı demişti. hâlâ da sağcı belki ama bu insanlar onlara ulaşılması durumunda bazı şeylere hazır aslında... ancak onlara ulaşması gereken bizler onlara çok uzağız..
evet insanlara ulaşmak lazım
internet,gazete,radyo,tv herşey kullanılmalı tabi

YOZCAY
13.01.2006, 16:45
Türkiye topraklarında filizlenen nice sol düşünce parti ve bunlara bağlı yayın organları var.Tümümün dışında yeni bir siyasi arayışa girişilebilir ancak bunu yaparken mevcut durumun tahlilini en iyi biçimde yapmak bilimsel olacaktır.İçinde bulunduğumuz site aslında bizim için küçük çaplıda olsa bir takım bilimsel verilerin genelle özdeşmesine yarayacaktır.Hali hazırda hedeften şaşmamak düşüncesine vurgu yapmalıyız.Hedef iktidar ve bu yolda ilerlerken kullanacağımız basın yayın organları yada kitle iletişim araçlarının sınırlaması yok.Şekil ve etik açısından sınırlar olacaksada araçların seçimi konusunda tv bencede çok iyi bir seçenek.

Ancak içinde bulunduğumuz yılın ve yüzyılın gerçeklerinden kopmamak ve halkın sorunlarından kendi öznelimizi ayırmamak için tv kurmanın ne kadar zor olduğundan bahsetmicem.Hak mücadelesinde her araca kendi imkanlarımızla sahip olmalıyız.Bu işler için çaba harcayan herkes toplum içerisinde örnek olacak bir kişiliğe ve bakış açısına sahip olmak zorundadır.Kendine güvenen,halka güven vermiş,sürekli gelişime açık kişilikte olmak gerekir.Yaşam teorisindeki dürüst bakış açısını pratiklerle birleştirebilmelidir.

Din afyondur cümlesi sapıtılmış bir düşünceden ibarettir.İnançlara saygı temelinde hareket edilecektir hatta bizim düzenimizde bütün ibadet yerleri korunacak farklı görüşler ve inanışlar için ibadethaneler devlet eliyle açılacaktır.Din afyon değildir ama o hale dönüştürülmüştür.Bu toprakların insanları inançlarından koparılmayacak aksine özgürce inançlarını yaşayacaklardır.

KızılBant
03.08.2006, 17:32

Bunlar nasıl sözler??? İnsanlık bu mu? Nasıl gerici düşünceler bunlar?

Sen onu yak o seni yaksın, nasıl fikirler bunlar umarım Türkiyeyi yöneten bir insan olmazsın...

chatlakalper
03.08.2006, 18:10
O insanlardan birisi olacağım emin ol.

Alevimen
03.08.2006, 18:25
O insanlardan birisi olacağım emin ol.
:huh: :thumbdown

munzur6262
03.08.2006, 18:59
Eğer bana gemlike yürümek isteyenleri verselerdi. Bütün otobüsü ya benzin döker yakardım yada çocuklar hariç otobüsteki herkesin kafasına birer kurşun sıkıp öldürürdüm sonrada tekrar yakardım sonrada hepsinin küllerini köfreze savururdum. Aslında Öcalan kundaktaki bebekleri bile öldürdü ama ben o kadarda cani değilim günahsız yavruları öldürmek yakışmaz bana.Diğer damarım attı bu haberleri okudukça.öncelikle nikinin altında sunni kızılbaş yazıyor.bu nedemek ben bir şey anlamadım bu bir sunniden kızılbaş olurmu ilk defa duyuyorum bu iki.insanları yakma hakkını sana kim veriyor bu üç.eyer bir suç işlenmişse bu suçun cezasını ne sen nede senin gibi şiddet yanlısı insanlar verebilir.artı şu yakmak tabirini ne zaman duysam aklıma sivas geliyor.gerçi siz alışıksınız insanları yakmaya damarım tuttu derken onu kastettin sanırım.nede olsa atalarınızda yakma,yıkma,zulüm etme geleneği var.sizin gibiler neden oldukları gibi görünmek yerine farklı kimliklere bürünerek karşımıza çıkmak isterler??(sunni kızılbaş )gibi anlamış değilim.bence bu forumda farklı bişeyler yapılmaya çalışılıyor.herkes ne olduğunu kime hizmet ettiği açık açık söylesin.başka kimliklere bürünerek karşımıza çıkmaktan vaz geçilsin.saygılar........

Hüseyin69
03.08.2006, 19:03
bir ay sonra bu haber ikinci yilina girmis olacak.
son okudugum mesaj site yönetiminde mod olan alper kardesimin mesajiydi umarim küück bir hata yapmistir
savasin terörün mazereti ne olursa olsun kana kan intikam ölümden zulüm acidan baska bir sey vermez insanliga,
en yakin örnek su günlerde zaten dünyanin gözü önünde yasaniyor

PirO_62
03.08.2006, 19:10
Bunlar nasıl sözler??? İnsanlık bu mu? Nasıl gerici düşünceler bunlar?

Sen onu yak o seni yaksın, nasıl fikirler bunlar umarım Türkiyeyi yöneten bir insan olmazsın...

evet katılıyorum

Çoğu mesajı okudum arkadaşlar ne yapılmalı internet, gazete , vbvbvb gibi yapıcı yaklasımlarda bulunurken bir mod dan talihsiz bir açıklama gelmis ve bunu bir ikinci mesajıyla pekiştirmiş söylenecek bir şey yok yani Yakmak ne demek ?
İnsan yakmak kelimesi bende baska seyler uyandırıyor. İster istemez düşünüyorum bunları açıklamaya hiç gerek yok zaten hepimizin yüreğinde aynı duygular boy gösteriyordur

Hepimiz insanız Bir de Böyle Düsünelim

Saygılar

Hüseyin69
03.08.2006, 19:12
öncelikle nikinin altında sunni kızılbaş yazıyor.bu nedemek ben bir şey anlamadım bu bir sunniden kızılbaş olurmu ilk defa duyuyorum .........

olmaz diye kaide yok sadece ihtimaller insani sasirtir hepisi bu
sunniden kizilbas olma ihtimali benide sasirtmistir ama belkide degerli mod kardesimizin en cok onur duyabilecegi icin öyle yazmis olabilecegi ihtimalinide sokaga atmamak lazim :) :biggrin:
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

bu mesaji 06.09.2005, tarihinde yazmistir.
o tarihte siradan normal bir üye olma
ihtimalini göz önünde bulundursak yine onayalanacak bir yani yoktur :no: :thumbdown

Hüseyin69
03.08.2006, 19:24
son olarak alper kardesimiz cevap hakkini kullansin ve topigi kapatsin eski bir konu ve gereksiz sürtüsmelere meydan vermemek yeni gerginlikler olmamasi icin kapanmasi zorunlu bir topic tir

PirO_62
03.08.2006, 19:28
evet kapatılmalı Hüseyin abi dediğin gibi Tartışmalara meydan vermeden ama

[QUOTE]O insanlardan birisi olacağım emin ol.

Ayrıca bunuda göz ardı etmemek lazım

V normal bir üye veya bir mod olması farketmediğini düşünüyorum tabi kendi düşüncem Yanlıs anlasılmasın öğle düsünüldüğünüde söylemiyorum

Umarım Yönetim Olarak konu kapansada gereken ne ise o yapılır

Nesimi
03.08.2006, 20:41

Böyle bir tutumu açık ve net olarak kınıyorum.

İlk defa forumda böyle birşeyle karşılaştım. Tüylerim diken diken oldu bunu bir insan yazmış olamaz. Bana Hitler Almanyasında Yahudileri katleden Irkçıları hatırlattı... :thumbdown

Kemal
03.08.2006, 21:04
chatlakalper cevap hakkını kullanana kadar geçici olarak konuyu kapatıyorum.
daha sonra yeniden açılacaktır.

anlayışınız için teşekkürler
saygılar,
Kemal

chatlakalper
04.08.2006, 12:26
Bu mesajların hepsi bana aittir arkadaşlar ve ben Türkiye'yi yöneten bir kişi olacağım.Sevgili Canerzincan o mesajı yazdığım tarihte mod luk görevim devam ediyordu, mod olduğumu bile bile yazmıştım o zamanlar, insanların manevi değerleriyle oynanırsa bu büyür büyür ve yukardaki mesajlarımı oluşturur.Ben yerine göre Alevilik Hoşgörüsüyle değerlendiririm olayları yerine Alman Hitleri gibi, yukardaki mesajımdada alman hitlerinden bir farkım yok biliyorum ama hitler neden öldürdü milyonlarca Yahudi'yi? ''Keyifden'' Ben neden yakarım o pkk lıları.Beni öldürdükleri için, orda ölen askerlerin hepsi benim orda kaç kişi ölüyorsa bende onlar gibi ölüyorum.Laflarım yanlış anlaşıldı da demiyorum, hepsini bilinçli ve bilerek yazdım. Masum insanın (ister Türk olsun, ister Kürt olsun)kılına dokunmam ama ülkeme zarar verecek babam olsun onu da vururum.Size yalanda söyleyemem arkadaşlar, kendime olan saygımı yitiririm.Konu kapatılmıştır.Hepinize İyi forumlar.