Orijinalini görmek için tıklayınız : sol ittifak mümkünmü?

taylan34
28.06.2006, 18:31
bildiğiniz gibi uzunca bir süre önce disk in başlattığı yeni bir sol harekati ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. önümüzdeki aylarda yeni bir sol parti kurulacak büyük ihtimalle. peki bu çözümmü? cevabı kesin . hayır çözüm değil, çünkü bu ülkede solcular hep kendi kişisel ihtiraslarının peşinden koştular, politika üretmediler , halka yakın duramadılar. partinin yönetimi mütahitlerle dolduruldu.
son halkada baykal adlı herifin CHP nin başına gelmesidir,bu olay solun iktidar olma şansını sıfıra indirmiştir. adam tam bir faşist diktatör, kendinde olmayanları partiden atan bu adam milyonlarca insanın sol iktidar umutlarını kırmaya devam etmektedir.dün rahşan ecevitin yaptığı gayet olumlu teklifi alay edercesine , partinizi kapatın gelin benim kölem olun diyerek redetti. bence toplumun bu adama artık bi ders verme zamanı geldide geçiyor. yerel seçimlerden önce mustafa sarıgüle övgüler düzüp partiye getiren ama kendisine rakip çıkıncada yerden yere vuracak kadar ikiyüzlü olan bu adam hakkında, bir sürü yolsuzluk söylentileri bulunan kadıköy belediye başkanını sırf kendisine yakın durduğu için ses çıkarmamaktadır. artık midem bulanıyor bu parti yönetiminden vede istifa ediyorum CHP den.oysa son yapılan araştırmada (SONAR IN YAPTIĞI) CHP-DSP-SHP nin toplam oy oranları yüzde otuz, işbirliği yapılsa belkide sol yüzde 35-40 arası bir oy alacak. çünkü AKP nin balonu patladı. ülkeyi yönetemiyorlar.parti küçük olsun benim olsun anlayışındakiler bunuda ret ettiler, akp nin bir beş yıllık daha iktidar olması ülkeyi tamamen bir kaos ortamına sürükler ama kişişel çıkarlar ön planda tutularak solun bütünleşmesinin önü kesiliyor. toplum artık karar vermeli ya hep muhalefet edeceğiz yada iktidarı başka yerde arayacağız. benim tavsiyem YILMAZ BÜYÜKERŞEN in etrafındsa oluşacak yeni sol birlikteliğe destek vermemiz yönündedir. görüşlerinizi bekliyorum . geçen yıl solingene giden baykal sivasa neden gelmiyor? bu adam alevileri sadece oy deposu olarak görüyor, maalesef bizde yıllardır bu görevimizi eksiksiz yerine getirdik. kerhende olsa bütün oylarımızı CHP ye attık. düşünün kerhen verilen oylarla iktidar olunurmu? saygılar

KızılBant
28.06.2006, 18:52
Merhaba!

ilk olarak şunu belirtmeliyimki oy vermek istiyorsak bilinçli oy kullanmalıyız kerhen verilen oylar hiç kimseye fayda sağlamaz sadece Deniz Baykal gibi koltuk sevdalılarının ekmeğine yağ sürer.

Solda gerçek anlamda birleşme ancak Sisteme gerçek anlamda karşı olanların ve toplumun tüm ezilenlerini kucaklayan bir yapıyla mümkün olur. Bu birlikteliğin temel amacı Haklar ve Özgürlüklerin kazanımı olmalıdır.

Türkiyede Demokrasi yok ilk olarak bunu kabul etmeliyiz.
AKP iktidarı Burjuvaların desteğiyle( Aydın doğan gibi medya patronu seçim çalışmaları için özel helikopterini tahsis etmişti hatırlarsanız) ve Amerikadan icazet alarak kurulmuştur.

Irak operasyonu öncesi Türkiyedede ABD güdümlü bir hükümet kurulması Emperyalistlerin işine geliyordu. Nitekim AKP hükümeti ABDden icazet alarak kuruldu ve Irağı ABD incirlik üssünden kalkan uçaklarla vurdu. İncirlik üssünde 90 atom bombası olduğu açıklandı.

Öncelikle Türkiyenin bu yarı sömürge durumu ortadan kaldırılmalı ve buna yönelik siyaset yapılamlıdır. Bu ortadan kalkmazsa kendine sol diyen partiler birleşse dahi halk için bir kazanım elde edilmez.

SivanA SimyacI
28.06.2006, 19:53
solda ittifak olması çok zor Sn.Baykal uzak duruyor bu işten.halbuki o da birleşmelidir.öncelikle sözkonusu olan laik Türkiye Cumhuriyetinin laik ilkeleri Atatürk ilkeleri ise Sn.Baykal kesinlikle birleşmelidir.Sol için birleşme vakti çoktan geldi.Lakin sayın siyasi sol parti liderlerimizin bu kafayla pek birleşmelerine olanak yoktur.

manifesto
28.06.2006, 23:11
Na-Mümkün...:)
Envay kere denendi buda onlardan biri olarak kalacak..
solu toparlayacak karizmatik bir lider olmadıkça bunu beklemez bana göre nafiledir...mühim olan LİDER kişiyi yetiştirmek...

duygugemisi
29.06.2006, 11:12
Walla CANLAR;Türkiye'deki ittifak arayışlaru içime sinmiyor...Niye diyeceksiniz...Rahşan Ecevit;hangi sıfatla ve yetkiyle böyle bir arayışın içerisine girdi anlamış değilim...Bana göre bu arayışın,Murat Karayalçın tarafından yürütülmesiydi....Saygılarımla

EŞİTLİK PARTİSİ
29.06.2006, 12:45
Değerli Canlar...

Sonra insanlar sanki çok çok afedersiniz koyun,gelin biz birleşelim de bize oy versinler de...kim ne derse desin esas korku AABF nin ADANA toplantısından sonra yaptığı açıklama üzerine,anladılar ki ALEVİ oyları artık çantada keklik değil,seçim sistemimize göre seçim BARAJINI aşmak için mutlaka ALEVİ oylarını almak gerekir...bakmayın siz onların hava atmalarına konu bu...biz dünden itibaren çeşitli ALEVİ örgütlerinin sitelerinde yayınlanmaya başlayan yazılarımız toplumumuzca şu ana kadar olumlu karşılandığı yönünde gelişmeler var...
Her kes bilir ki,bölünme diye gözüken farklı örgütlenmelerin temelinde esasen sınıfsal neden yatar,eğer kendinizi DEVRİMCİ görüyorsanız bunu bilmeden yada bilmez gözükerek bir şeylere kalkışmak hemde net,anlaşılır,yaptırım gücü olan,bir aşama da vaz geçildiğinde cezai müyeddeler olan bir anlaşma statüsü hazırlamadan gelin birleşelim...bu düpe düz AKP ye çalışmak,yada MHP ye...bunun başka izahı yok...
Evet biz bundan yaklaşık bir yıl önce,DİSK toplantıları üzerine ACİL ÇAĞRI başlığıyla ve nasıl birlikte haraket edilir şeklini madde,madde sıralayıp ve genel,anlaşılmaz ve muğlak fadelerden kaçınarak çağrı yaptık...tekrarlayalım,
1-) CHP,DSP,EMEP,ÖDP,SHP,TKP,DTP,EMEP.EP ve adını sıralayamadığımız İP dışındaki diğer tüm sol partilerin birer temsilcilerinden oluşacak TÜRKİYE DEVRİM KOMUTA KONSEYİNİN KURULMASI...
2-) Bu konsey karaları oy birliğiyle alması,oy birliğiyle alınmayan kararların alınmamış sayılması.
3-)Genel siyasi kural gereği yapılacak seçimden önce kimin ne kadar oy alacağı belli olmadığından,her tüzel kişiliğin eşit sayılması.
4-) Konseyin ilk toplantısının en yaşlı üye başkanlığında yapılması,kura ile belirlenecek sıraya göre eşit zamanlı ve döner sistemli başkanlık görevinin sürdürülmesi.
5-) Adayların bu konseyce belirlenmesi,uygun göreceği bir parti listesi ile seçime girilmesi.
6-)Her hangi bir zamanda Konseyden çekilmek belli koşullara bağlanarak dönülmesi adeta imkansız ağır maddi yaptırımlara bağlanması.
7-)Derhal çalışmalara başlanarak,Mahalle-Köy,Belde,İlçe ve illerde aynı statüye tabi komitelerin kurulması,ilişkilerinin zincirleme bağlılık esasına göre yürütülmesi.
8-)O anda kurulu bulunan,eşit sayılma koşuluna göre tüm ALEVİ örgütlenmeleri tüzel kişiliklerinin kendi iç işleyişlerine göre belirleyecekleri MİLLETVEKİLİ adaylarının seçilebilir yere konulması,bu oranın % 50 den az olmaması.
9)Konsey gündemi,ayrım gözetmeksizin tüm Sendikalardan,Derneklerden,Meslek Odalarından,Birliklerden,Akademisyenlerden gelecek önerilerin geliş sırasına göre görüşmesi,görüşmelere zaman sınırı konulması,başkaca bir öneriyi gündemine almaması.
Tabi bu bir öneri,gelecek önerilerle bu zenginleşebilir diye düşünüyoruz...
Çoğu,efendim ya karşımıza başka bir cephe çıkarsa...yani Allah Aşkına böyle bir cephenin karşısına kim çıkabilir...ha tabi dışımızda ki tüzel kişiliklerin hakları elbette saklı.
Ha diyebilirsiniz ki başta yaptığınız eleştiri ile çelişmiyormusunuz,bize göre hayır.
Saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

taylan34
29.06.2006, 15:56
ben bi alevi olarak DTP le aynı karade bulunmaktan rahatsız oluyorum. çünkü DTP son kongresinde PKK nın siyasi kanadı olduğunu açıkça belirtti.

Siya Saperen
29.06.2006, 16:08
Sn. Bektaş Çelebi;

Yazdıklarınız gerçekten çok olumlu ve iyimser gibi görünüyor. Fakat benim anlamadıgım nokta devrim komuta konseyi ile kastınız. Dogan Avcıoglu'nun bir zamanlar öne sürdügü bu oluşum; sözde sol, hafif meşrep bir parti ile ne kadar bagdaşabilir? Sözüne ettigim parti elit tabaka siyaseti yapmaktan ne zaman vazgeçecek? Veya buna ne kadar inanıyorsunuz? Oluşumun başını çekmesini ümit ettiginiz parti (CHP) siyasal konjektürde çıkar ilişkilerinin ötesine gidememiş, halk ile bütünleşememiş durumdadır. Kaldı ki sistem ile mücadele etmesi gereken bir durumda hala sisteme en sadık şekilde hizmet etmesi düşündürücüdür.

Bu durumda sizce şöyle bir tesbitte bulunmamız dogru olabilirmi? Oluşumun ana görevi mevcut hükümete karşı cephe oluşturmak ve bu dogrultuda oy kazanımı.

İyimser yaklaşımınıza saygı duyuyorum fakat sözüne ettiginiz oluşumda mevcut partilerin kendi kitlelerini yok sayıp böyle bir oluşum içinde bulunmayacaklarını düşünüyorum. İşin daha da ilginç yanı böyle bir oluşum saglanabilse dahi oy kaygısı ile kendi içerisinde ortak bir mütabakata varamayacagı varsayımında bulunmak hiçte zor degil.

Saygılar...

sevilkipirti
29.06.2006, 21:29
[QUOTE=taylan34]bildiğiniz gibi uzunca bir süre önce disk in başlattığı yeni bir sol harekati ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. önümüzdeki aylarda yeni bir sol parti kurulacak büyük ihtimalle.

Dün Süleyman Çelebi'nin açıklamasını okudum. Böyle birşeyin olmadığını, DİSK'in böyle bir oluşumun lideri yada katılımcısı olmayacağını söylemişti...

Solda birleşme konusunda ise; bir ittifakın yapılabilmesi için tarafların özveride bulunması gerekiyor. İttifakın lideri konumunda olacak partinin genel başkanının ise kendi çıkarlarından başka düşünecek birşeyi olmadığı için "özveri" kavramı ona çok uzak kalıyor. Baykal ve kadrosu CHP yi terketmedikçe CHP'nin içinde yer alabileceği bir bütünleşme yaşanamaz.

EŞİTLİK PARTİSİ
29.06.2006, 22:41
Sevgili Canlar...

Bu günlerde bir süreçten geçiyoruz,işin aslı kişilerin hatasını DEVRİMCİLİĞE yüklemekte EMPERYALİSTLER ve Yerli işbirlikçileri başarılı olduklarını var sayılıyor...
Tabi DEVRİMCİ ilkeler sınıf penceresinden bakılmadan sanki birilerinin malı sanılır ki dünyada bize göre en büyük yanlış burada...mesela Hugo CHAVEZ ön plana çıkarılıyor ama onu seçtiren DEVRİMCİ güçler ve ilkeler göz ardı ediliyor...gibi.
Türkiye özelinde,DEVRİMCİ liderlerin öğretisi bir bütün içersinde gençliğe öğretilmedi,eğer öğretilseydi,yada şu senden,bu benden...mantığıyla yaklaşılmadan tecrübelerden yararlanılıp DEVRİMCİ doğru değişimle ilerlenseydi işler bu aşamaya gelmezdi.
Bu zamanları bire bir yaşamış,dikkatlice değerlendirmiş,1971 yılında aynen bu gün önerdiğni önermiş bir insan olarak önüme çok engeller çıkarıldı...bu gün ortalarda dolaşanlar açık ve net söylüyorum,
-Denize,Mahire,Kaypakkaya,Borana neler yaptıklarını iyi biliyorum ve onlarda bunu çok iyi bildiklerinden birilerini daha doğrusu Devrim ilklerini adeta ret edercesine arkalarına aldılar ama DEVRİM tarihi kısa zamanda bunları MAHKÜM edeceğini bildiklerinden ısrarla hatalarına devam edip ''viski'' yudumlayarak ''devrimcilik'' yapmaya çalışıyorlar ki onların sonu geldi...
Tabi ne neler yaptıkları dememdeki mantık.engellediler,bunu nedeni ise küçük beyinleri o yüce insanların dediklerini almıyor,küçük burjuva kısançlık hastalığıyla inatlaşıyorlardı...neyse yeri zamanı gelince yazdıklarım belgeleriyle açıklanınca DEVRİM tarhi yeniden değerlendirilecektir...şimdi sırası değil...bizi iyi tanıyan bu zevat,magazin sayfalarında yada hiç hak etmedikleri Devrimci ünvanla ''yaşamaya'' çalışıyorlar...
Denizin savunmasında,
-Perinçekle Demirel aynıdır...demesi...
Behice Boranı bir ziyaretimizde,
-Nihat ve Açık göz hakkında söyledikleri...
-Mahirin kayınbiraderi...
Denizin el yazısı ile adeta bugünlerin doğmaması için nelerin yapılması gerektiğini net şekilde anlatması...
Mahirin Atatürk hakkında candan ve samimi açıklamaları...
Bırakalım dünya Devrimci tarihinin klasiklerini de,kendi klasiklerimizi kaç gencimiz candan araştırıp okudu...
İşte bu günün sorumluları bunu yaptılar...ama,vakıflar kuranlar,buralarda geçmişte,Peynir Ekmekle zor karın doyuranların DEV-GENÇ binalarında neleri yaşadıklarını ve neleri ürettiklerini niye anmıyorda,geliri nerden sağlandığı bizce malüm ''vakıflarda'' dink atıyorlar...
Konumuza gelecek olursak,bir arakadaşın DTP ye şerh koymasını anlayışla karşılıyoruz ama,biraz daha düşünelim diyoruz...EP nasıl benim tapulu malım değilse,diğer partilerde,Sendikalar,birlikler,derneklerde kimsenin babasının malı değil...önümüzde dağ gibi sorunda olsa bunu çözmek bizlerin görevi,aydan kimse gelip bu işi çözmeyecek...Kalite ve Önderlik şartlara göre ÇALIŞARAK ve emek çekerek kazanılır ve tüm DEVRİMCİ gençlerde bunu sadece bu site özelinde bile görmekteyim,diğer alanlarda da BİRLİK haraketi başlamıştır diyor ...tamamlayıcı tartışmalar,bilgilendirici tartışmalar devam etmeliki doğru bulunup uygulansın...hiç bir Devrimci herşey benim yaş sınırlarımda çözülecek diye olaya bakmasın ama süratle çalışmaları takip ederek içerisinde olsun,bulunduğu alanlarda yapılan çalışmaları biriliğe doğru yönlerdirsin diyor saygılar sunuyorum.

Bektaş ÇELEBİ

adem_58
30.06.2006, 01:24
soru zor olsada cevap basit hayır !

Gannush
30.06.2006, 01:34
Ecevitlerin ebeliğini yaptığı ittifak sol mudur?

EŞİTLİK PARTİSİ
30.06.2006, 11:35
Değerli Canlar...

Tabi taktir sizin,kimseye illada uzun izahat yazarmısınız deme hakkını kendimiz de görmüyoruz ama,hep eleştirdiğimiz karşı devrimci gençler gibi slogan şeklinde cevaplar yazmayı sizlere yakıştırmadığımı söylersem bana kızmazsınız her halde...ben biliyorumki sizlerin bilgi dağarcığınız bizden ileri düzeyde dolu...
Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ