Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana Direniş Evi’nden

KızılBant
28.06.2006, 19:39
Adana Direniş Evi’nden - 28 Haziran 2006
http://www.halkinsesi-tv.com/images/AdanaDE3Ekip260606_3.gif
Adana Direniş Evi’nde ölüm orucu eyleminin 55. gününde olan Gülcan Görüroğlu tarafından 26 Haziran günü yazılı bir açıklama yapıldı. Gülcan Görüroğlu yaptığı açıklama ile sağlık durumu hakkında bilgi verirken, yanında destek açlık grevi yapan 2. ekibin, 3. ekibe direnişi devrettiğini belirtiyor. Görüroğlu ayrıca Trabzon’da TAYAD’lı Aileler’e yönelik yapılan linç girişimine değiniyor. Gülcan Görüroğlu; “Ne AKP iktidarının yasakları, ne de provokasyon saldırıları direnişimizi teslim alamayacak” diyor.
http://www.halkinsesi-tv.com/images/AdanaDE3Ekip260606_1.gif
Gülcan Görüroğlu’nun açıklaması şöyle;
AKP iktidarı 6 yıldır devam eden tecrite karşı direnişi kırmak için çıkarmadığı, başvurmadığı kanun, yasa kalmadı!
122 insanın hayatını kaybetmesine, yüzlerce sakata, her türden baskıya, yasağa, sansüre, gözaltılara, tutsaklığa, bir çok yerde yapılan provokasyon saldırılarına rağmen 6 yıldır düşüncelerimiz, inançlarımız, değerlerimiz için direnmeye devam ediyoruz.
AKP iktidarı 6 yıldır çıkardığı yasalarla hedefine ulaşamadığı için hep “yeni” yöntemler denemeye çalışıyor. Bunun nedeni hiç kuşku yok ki; dayatılan tecrit politikasına ve çıkarılan yasaya bağlı olmaksızın hayata geçirilenlere karşı ölüm orucu direnişinin devam etmesidir.
AKP iktidarının çıkarmış olduğu yasalarla amacının ne olduğunu kör gözlerin bile göreceği, sağır sultanların bile duyacağı kadar açık bir şekilde gösteriyor.
Dün Trabzon’da daha önceden denenen provokasyon saldırısı yaşanmış, TAYAD’lı Aileler polisin gözetimi altında linç güruhunun saldırısı sonucu yaralanmışlar ve polis tarafından gözaltına alınmışlardır. Saldıranlar değil, saldırıya uğrayanlar gözaltına alınmıştır.
http://www.halkinsesi-tv.com/images/AdanaDE3Ekip260606_2.gif
Provokasyon saldırısı yapanlar “vatan”dan bahsediyor ama Adana - İncirlik’de dalgalanan Amerikan bayrağına bir şey demiyor. Esaret altına alınan vatanımıza karşı bizler 122 kez ölürken, onlar satılmasına seyirci kalıyor.
Gerçek vatanseverlik ülkesi ve vatanı için mücadele etmektir. Canı pahasına onu koruyabilmektir. Bizler 6 yıldır bunun için direniyoruz. 6 yıldır vatanımız için ölüyor, sakat bırakılıyoruz.
Ölümlerimizi bize ve halka dayatılan, gündeme taşıdıkları yasalar ve provokasyon saldırıları durduramayacak. Aksine direnişimiz daha da büyüyecektir. Biz, halkı terörize edecek yasalar istemiyoruz. Bizim ölümlerimizi ancak içerideki tutsakların üzerindeki tecritin kalkmasıyla duracaktır. Ben 53 gündür açlıkla mücadele ediyorum ve gün geçtikçe ölüme biraz daha yaklaşıyorum. Sayının 123 olmaması için herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Tıpkı benimle açlığımı 10 gündür paylaşan Pınar Çalışır ve Adem Yıldız ve Aynur Bozan gibi. Kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Onların yerine bugünden itibaren Cem Ercan ve Ramazan Alabalık 10 gün yapacakları açlık grevi ile destek vereceklerdir.
25 haziran 2006 Pazar günü itibariyle: tansiyon, 95-60, nabız; 90, kilo:50,5”

www.halkinsesi-tv.com

ekinersin
30.06.2006, 23:25
MLKP adanadaki direnişcileri saygıyla selamliyorum

manifesto
30.06.2006, 23:42
ekinersin ; MLKP adanadaki direnişcileri saygıyla selamliyorum
:) demek ki F tipi gerçekden gerekli...
işe yarıyor yani...
“vatan”dan bahsediyor ama Adana - İncirlik’de dalgalanan Amerikan bayrağına bir şey demiyor.
? Kandahar da , Kabilde,Kosovada,Bosnada dalgalanan türk bayrakları var ne yapıcaz şimdi? o ülkeleri türkiye işgal mi etti?

İnsanca yaşamak için ÖLÜM ORUÇLARINA SON....:)

Alevimen
01.07.2006, 02:13
konu alevilik bölümünde açıldı, alakası yok. Kazan'a kaydırıldı.

chatlakalper
01.07.2006, 11:44
yasa dışı örgüt propagandası.konu kilit!!!