Orijinalini görmek için tıklayınız : İslam konuları formu

polata
06.09.2005, 13:21
Genel İslam Konuarı dormunun girişinde sünni kesime-kişilere ayrılmış yer yazmasını yadırgadığımı belirtmek istiyorum. Türk-Anadolu Aleviliğini İslam dan ayrı tutmak hatasına düşmüş oluyoruz gibime geliyor. Netice olarak Türk-Anadolu Aleviliğinin temelinde yapan din İslam dır. İslam ile ilgili bilgileri ögrenmek, İslam ı tanımak, yorumlamak, sorgulamak ve de Türk-Anadolu Alevilik dinsel felsefesinin çıkış noktalarına ulaşmak için İslam ile ilgili bilgileride almamız gerekmez mi?
Örneğin Kuran-Kerim in önce ilk halife Hz.Ebubekir döneminde kitap haline getirildiğini, daha sonra ise üçüncü halife Hz. Osman döneminde bir kez daha ele alınıp yazdırıldığı ve ilkinin toplatılıp imha edildiğini, ilki ile ikinci yazım arasında farklar bulunduğunu bilmek Kuran hakkındaki düşüncelerimizi netleştirmez mi?
Ya da yazılı olan Kuran-ı Kerim in iniş sırasına göre yazılmadığını, surelerin yanında yer alan ilk rakamın yazılış ikinci rakamınsa iniş sırasını gösterdiğini bilmemiz faydalı olmaz mı?
Türk-Anadolu Alevi toplumunu dinsiz olarak göstermeye çalışan yobazların karşısına bilgi ile geçmemiz gerekmez mi?

chatlakalper
06.09.2005, 14:53
bunu yadırgadığımı belirten bir mesajda daha önceden ben yazmıştım

polata
06.09.2005, 14:59
Selam
Benİmle Benzer DÜŞÜncede Olmana Sevİndİm.

Alevimen
06.09.2005, 21:34
sözkonusu düzeltme yapıldı, teşekkürler.