Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi kimliğiniz

Sayfa : 1 [2] 3 4

manifesto
19.04.2006, 23:46
Redhead alevilik nezamandır ataistlik tanrı tanımazlık?
:) Komik ya aleviliği ne hale getirdiniz.
İş ehli sünnete sövüp sayma olunca mangalda kül bırakmayan arkadaşlar aleviliğin içinde ki ataist düşüncenin açtığı derin yaraları acaba nasıl saracaklar
Kapatalım dükkanı

Nesimi
19.04.2006, 23:50
Nedenini uzakta aramamak lazım

Hejar
19.04.2006, 23:53
Arkadaşlar,

Belli politikalar üzerinde seyreden belli ayrılımlar yaşanmıştır, yaşatılmış,öğretilmiş,yüklenmiş ya da her ne olmuşsa birşeyler ters gitmiş ve olmaması gereken, düşünülmemesi gereken şeyler cereyan etmiştir. Bir diyeceğim yok, lakin insanları bizden, sizden , onlardan, bunlardan diye ayırmayalım.. Alevi değilim ama yeri ve zamanı geldiği her daim söylüyorum bir inanıştır, mezheptir saygı gösteriyor ve içinde antipati duyacak hiçbirşey bulmadığım gibi imrenerek dinliyor, gözlemliyorum her defasında.. Sunniymişim daha doğrusu ailem, dedelerim vs vs den duyduğum bu.. Ama İnsanım.. herşeyden ve hepsinden önce.. sizler gibi, sizler kadar insanım..Kendi adıma insanı insandan sadece insan olarak ayırıyorum..

Erki
19.04.2006, 23:59
36 yaşındayım irili ufaklı 10 iş yerinde çalıştım ve her nedense sünilerin vede takunyacıların iş yerleri denk geldi iş hayatımda ya inanırmısınız okadar büyük fabrikalarda sadece ben alevi mişim gibi geliyor bana hep alevi vatandaşlar kimliklerini saklıyor neden saklıyorlarki yada neden saklıyosunuz?

sn redhead

topic acmadan önce, forumumuzu gezin dolasin. amacimizi görün.
bir topicde (suan kazanda) allaha inanmiyorum yaziyorsunuz ve simdide aleviligi kullanarak bisilere cekiyorsunuz.

hem buna benzer bi konu acmistim ben. (Alevi oldugunuzu saklarmisiniz)

saygilar

Nesimi
20.04.2006, 00:00
Arkadaşlar,

Belli politikalar üzerinde seyreden belli ayrılımlar yaşanmıştır, yaşatılmış,öğretilmiş,yüklenmiş ya da her ne olmuşsa birşeyler ters gitmiş ve olmaması gereken, düşünülmemesi gereken şeyler cereyan etmiştir. Bir diyeceğim yok, lakin insanları bizden, sizden , onlardan, bunlardan diye ayırmayalım.. Alevi değilim ama yeri ve zamanı geldiği her daim söylüyorum bir inanıştır, mezheptir saygı gösteriyor ve içinde antipati duyacak hiçbirşey bulmadığım gibi imrenerek dinliyor, gözlemliyorum her defasında.. Sunniymişim daha doğrusu ailem, dedelerim vs vs den duyduğum bu.. Ama İnsanım.. herşeyden ve hepsinden önce.. sizler gibi, sizler kadar insanım..Kendi adıma insanı insandan sadece insan olarak ayırıyorum..

Demokrat insanlara her zaman ihtiyacı var bu ülkenin, Ne zamanki hoşgörü, demokrasi gelişti o zaman ayrımcılıklar, problemler kalkacak insanlar yanyana kol kola gezecek ama yobaz, geri kafalı, örümcek beyinli, şovenist güruh Türkiyenin ve dünyanın dört bir yanını sarmış bu konuda tedirginim doğrusu...

Hejar
20.04.2006, 00:20
Demokrat insanlara her zaman ihtiyacı var bu ülkenin, Ne zamanki hoşgörü, demokrasi gelişti o zaman ayrımcılıklar, problemler kalkacak insanlar yanyana kol kola gezecek ama yobaz, geri kafalı, örümcek beyinli, şovenist güruh Türkiyenin ve dünyanın dört bir yanını sarmış bu konuda tedirginim doğrusu...

Ama sizin yaşadığınız aynı şeyi bende farklı bir açıdan yaşıyorum.. Alevi olan biri ile nerelisin ? sorusu sonrasında verdiğim cevapla birlikte bizden değil söylemi ile üzülüyorum ve duyduğunuz tedirginliğin aynını duyuyorum :(

leomali
20.04.2006, 01:02
slm arkadasim alevi oldugunu saklayan arkadaslara ben kizmiyorum yilarca zulüm horlanma dislanma görmüs bir toplumun bireyleriyiz sonucta ve saklamakta sonderece dogal yadirganmamali diye düsünüyorum yasadigimiz toplumda hala alevileri öldüren cennete gider zihniyeti var ve var oldukcada kan durmaz biz insanimizin ölüsüne degil dirisine sarilmak isiyoruz benim brader alevi oldugu icin bir 2 is yerinden de cikarildi daha ne olsun gerekiyorsa saklyin

Derya 44
20.04.2006, 01:38
Bence ne olursa olsun insan kendi özünü saklamamali... Tabi önce o kadar ezilme ve iskence ceken alevileri anlayabiliyorum.. ama bizim kendi kimligimizi saklamak icin hicbir neden yok.. Bence biraz cesaret edip cesur olup söylemek gerek...

hena
20.04.2006, 02:05
Bence ne olursa olsun insan kendi özünü saklamamali... Tabi önce o kadar ezilme ve iskence ceken alevileri anlayabiliyorum.. ama bizim kendi kimligimizi saklamak icin hicbir neden yok.. Bence biraz cesaret edip cesur olup söylemek gerek...sevgili ezgi söylediklerine tamamen katılıyorum neden saklayacakmışız ya bizim utanılacak gizlenilecek birşeyimiz yok ki asıl onlar saklasınlar sivasları ,maraşları,dersimleri ve daha birçok tarihe kazınmış lekeleri varken onlar saklamıyorda biz neden saklayalım .ALEVİYİM VE ALEVİ OLMAKLA GURUR DUYUYORUM.NE MUTLU ALEVİYİM DİYENE

candost60
20.04.2006, 12:37
hiçbir yere kendimizi saklamıyoruz??? kendi özünü seven bu yola canını koyan kimliğini açıklamaktan korkmaz...yeter ki bi insan ikili oynamasın...

Serkan_Devrim
20.04.2006, 13:25
36 yaşındayım irili ufaklı 10 iş yerinde çalıştım ve her nedense sünilerin vede takunyacıların iş yerleri denk geldi iş hayatımda ya inanırmısınız okadar büyük fabrikalarda sadece ben alevi mişim gibi geliyor bana hep alevi vatandaşlar kimliklerini saklıyor neden saklıyorlarki yada neden saklıyosunuz?http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1353&highlight=alevi+oldu%F0unuzu
benzer topikler mevcut. neden yeni topikler açıyorsunuz ki? topik açmadan önce arama butonundan mutlaka sorgulatın. konuları birleştiriyorum.

eylemm82
20.04.2006, 13:37
asla asla saklamam.Aslını insan inkar edebilir mi!! her yerde gururla soylerim açıkçası

mateus
20.04.2006, 21:27
bir alevi nekadar bir sunniyi sevse bir sunni zerre kadar aleviyi sevmez

Bu sözünde herkesi kastetmek istedinmi tam anlayamadım ama bence herkese mâl etmek yanlış. Alevileri sevmeyenler, alevileri tanımayanlardır. İyi tanıyıpta sevmeyen ben görmedim hiç. Millet genelde sadece ne olduğunu veya neyi savunduğunu bilmeden çevrede sevmeyenler var diye sevmiyor bence ki en büyük yanlış. Bir defa insanın inancından ötürü değerlendirilmesi hoş değil bence. İnsana insan olduğu için ve insan olduğu kadar değer verilmelidir.

gamsız seyyah
21.04.2006, 15:17
ne zamanki talebe yetiştirir memlekette irfan sahibi makamlarda oluruz,emniyette-silahlı kuvvetlerde-kamu kurumlarında ve diyanette demokratik bir şekilde (aleviliğe yakışacak şekil budur) bizi savunacak yetki sahibi insanlarımız olur ozaman geçmişten gelen eziklik ve mazlumluktan kurtulur rahat rahat "aleviyim" deriz.

pirrsultann
21.04.2006, 17:37
ne zamanki talebe yetiştirir memlekette irfan sahibi makamlarda oluruz,emniyette-silahlı kuvvetlerde-kamu kurumlarında ve diyanette demokratik bir şekilde (aleviliğe yakışacak şekil budur) bizi savunacak yetki sahibi insanlarımız olur ozaman geçmişten gelen eziklik ve mazlumluktan kurtulur rahat rahat "aleviyim" deriz.

kesinlikle doğru. bazı arkadaşlar soyumu inkar etmem soyunu inkar eden bilmem nedir diyorlar. alevi olduğunu saklamak soyunu aslını inkar etmek demek değildir bizim atalarımız korunmak için bu yolu seçmişlerdir.

gamsız seyyah
21.04.2006, 18:17
sevgili pirsultan;
bence alevilik zaten bir soy değildir.her dinde olduğu gibi bir inanış,bir dünya görüşü ve felsefedir.aleviliğini saklamak sadece inanışını saklamaktır.bu gurur meselesi yapılacak bir konu değil,tamamen hür iradeye dayanan bir konudur.seninde söylediğin gibi atalarımız bunu konunma amaçlı olarak yapmış ve yıllar boyu böyle gelmiştir.bir nevi genlerimize işlemiş bir tabu halini almıştır.bunu yıkmak ancak bizi ifade edebilecek insanları yetiştirerek ve bu insanların arkasından yürüyerek gerçekleşir.yoksa ben aleviyim diye bağırmak don kişotluktan öteye bir hareket olmadığı gibi daha büyük yaralar almamıza sebep olur.konunun özü şudur;akıllı adımlar atarak insanlara gerçek aleviliği göstermek...

zero
21.04.2006, 18:23
biz tokat ile den 3 ağız 3 yurek 3 talib...... turkiye yi bolmeye calısan ataturk un laiklik ilkesini hiçe sayan tum adilere bi sozumuz var:
TURKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK......(EN AZINDAN BİZ VARKEN)

zine
22.04.2006, 01:01
sizleri bu kadar kortkutan ve seviyesiz konuşturan nedir açıklada herkes bilsin zero.
türkiye bölünecek kabusundan ne zamn kurtulacaksınız sizler.türkiyede gerçek anlamda kaç tane türk var sanıyorsunuz?
bizler diyorsun ya hani sakfan sizler türkiye nüfusunun kaçını oluşturuyorsunuz?
hiç düşündünüzmü?

deniz gibi
22.04.2006, 01:07
Biz gelene gidene el avuç açan,gelene gidene ağam,paşam çeken zihniyetten değiliz.
Hiç bir yerde saklamam.Sonucu önemli değil.

Hüseyin69
22.04.2006, 01:07
biz tokat ile den 3 ağız 3 yurek 3 talib...... turkiye yi bolmeye calısan ataturk un laiklik ilkesini hiçe sayan tum adilere bi sozumuz var:
TURKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK......(EN AZINDAN BİZ VARKEN)

millet ankara diyor sen bilmem neyim kara diyorsun
iyi ozaman laikligini al tursunu kur üc arkadasinla aksama ........
zero siz oldugunuz sürece laikligin sonu yaklasiyor demektir sizin gibi laiklikleri allah basimizdan eksik etmesin :) :) :)

selva
22.04.2006, 01:23
bugüne kadar saklamadım saklamda alevilik bana bir eziklik değğil girdiğim toplumlarda bir ayrıcalık sağlamıştır.kendini bilmez insanlarda çıktığı zaman ağızlarının payını alıyorlar.bu konuda kimseye taviz vermem ve alttan almam

deniz gibi
22.04.2006, 01:29
:sook bugüne kadar saklamadım saklamda alevilik bana bir eziklik değğil girdiğim toplumlarda bir ayrıcalık sağlamıştır.kendini bilmez insanlarda çıktığı zaman ağızlarının payını alıyorlar.bu konuda kimseye taviz vermem ve alttan almam

yürü be kim tutar seni kimin ablası

mali
22.04.2006, 01:51
slm ben mali ben ankaralıyım fakat şu anda ıspartada okuyorum ve okuduğum yer tamamen şeriatci ve ülkücü ve bende kılıçsız çıkmıyorum dışarı korkusuzca haykırıyorum alevi olduğumu. bence kendini sakalayan bir kişiye yani bir aleviye ben alevi deyildir

alevikiz
22.04.2006, 14:08
insan aleviligini inkar ederse zaten ben o kisiyi alevi olarak saymam. ama bir gercek var nerde oturduguna ve cevreye bagli. bizim misal cevremizde hic alevi ailesi yok en yakinlari bizden 50 km uzakta. annen yada babam bize hicbir zaman icin alevi yada sunnliligi anlatmamisti cünkü gurbetdeyik demislerdi ve herkezi olduklari gibi kabul etmeliyiz demislerdi. ama yas büyüdükce ister istemez ögreniyorsun yada en gec ramazan aylarinda biz oruc tutmayinca sunnliler baska gözle bakiyorlardi bize sanki uzaydan gelmis gibi. hemen onlarin gözünde dinsiz oluyorsun. ben kimseden saklamiyorum alevi oldugumu ama etrafdada ben aleviyim diye bagirmiyorum. boynuma zülfikarimi takiyorum ve gören görüyor zaten. ama laf gerekmiyor bakislar herseyi söylüyor ve boynumda zülfikari görünce millet cok sasiriyorlar yani nerdeyse sen nasil alevi olabilirsin diyecekler, ama demelerine hacet yok dedigim gibi bakislar herseyi söylüyor.

kurtulus58
24.04.2006, 16:54
bence insan aslını inkar ederse ozaman yanlış yapmıs ve o zaman utanması lazım.
ama işte önceden öyle gerekiyormus nerede bir dag köyü daglıkarazide köy varsa bakın alevi köyüdür. ozamanalar bizleri almamıslar içeriye dıslanan yakılan yıkılan biz olmusuz. ama yakılsakta yıkılsakta ben ve biz hiç bir zaman aslımızı inkar etmeyiz. sivaslıyım aleviyim ve çok büyük gurur duyuyorum iyiki ben alevi dogmudum diyorum.
bence utanılacak bir sey degil övünülecek bir seydir alevilik.

deniz
24.04.2006, 17:28
bende saklamam arkadaslar burası özgür bır ülke onlar rahatsa söyleyıp gezebılıyorlarsa ben nıye saklım hem alevıler kadar ılerı görüslü demokrat ve acık sözlü bır mıllet varmı

iyidost69
24.04.2006, 17:35
Valla sünni arkadaşlarım benim alevi oluğumu öğrendikleri zaman, sünni olduklarından utanırlar. Çünkü, maraşın, sivasın, çorumun, malatyanın, türkmen katliamlarının, kızılbaş katliamlarının, kerbelanın utangaçlığını ve mahcubiyetini hissederler.

Saygılar..

lion12
24.04.2006, 18:54
Bende asla saklamam.Kimseye de sormam.Bu tür konuların hassas olduğunu da bildiğimden fazla herkesle de muhabbetini açmam fakat soran olduğu zaman da saklamam.Alevilik İslam'ın özüdür.İnşallah bu güzel felsefelerimizi diğer insanlarımız da anlarlar.

DENIZCENK
24.04.2006, 19:00
ben utanmadım haykırırım alevi olduğumu beni kınıyanlar utansın .. .. yeri geldiğinde dayakta yedim yeri geliğinde dayakta attım..
İNANCIM UĞRUNA ÖLMEYİ bile göz önünde bulundurabilirm yarın bakışlı çocuklara armağan olur..

Alpha_Phonixis
24.04.2006, 19:01
yeri geldiğinde dayakta yedim yeri geliğinde dayakta attım..

Yerini yaratmamak mevzu zannımca ..

gulsum
24.04.2006, 19:07
arkaadaşlar sanırım siz şanslılardansınız.ben alevi olduğumu sakladım, yine olsa yine saklarım. insanın hayatta öncelikleri vardır. huzurlu olmak, güvende olmak, eğitim görmek gibi. benim okuduğum üniversitede şahit olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. bizim bölümde bir arkadaşımız alevi olduğunu söyledi ve bir şekilde yayıldı.çocuğu tam vize zamanı dövdüler ve okulu bırakmak zorunda kaldı. bu iş ortamınd ahuzursa yine saklarım benim ne düşündüğüm kimseyi ilgilendirmez,her görüşede saygım var ama herkes aynı olgunlluğu maalesef gösteremiyor. benimde sünni arkadaşlarımvar benim alevi oldğumu biliyorlar. çok da iyi anlaşıyoruz. bence ayrım yapanlar önyargılı, hoşgörüsüz insanlar.

Alpha_Phonixis
24.04.2006, 19:12
Gazide mi okuyosun sen ?

utkuuluer
24.04.2006, 19:18
canlar Merhaba Ben Bu Zamana Kadar Yanİ (14-15 YaŞlarina Kadar) Alevİ OlduĞumu Bİlmİyor Ve De ÖzÜm Hakkinda Bİr Bİlgİye Sahİp DeĞİldİm. Ama Şİmdİ Alevİ Nedİr Dİye Sorarsaniz Ben Sİze İlk Önce Hz. Alİ'nİn Yoluna Ve Elİne Belİne Dİlene Sahİp Olana Derİm. ÇÜnkÜ Alevİlİk Bence Çok Ayri Bİr Kavram Gerek TÜrkÜlerİmİz Olsun Gerek De BaĞlamamizin O GÜzel Sesİ Olsun Kendİ Adima KonuŞmak İsterİm Bana Huzur Verİyor. Ve Ben Ezo Ablamizin (HOLLANDA'DAN) Da DedİĞİ Gİbİ Ben Alevİyİm Ben KizilbaŞim Ben İnsanim Ben Canim Dİyorum Hepİnİze Saygi Ve Sevgİlerİmİ GÖnderİyorum Canlar. BÜyÜklerİmİn Ellerİnden KÜÇÜklerİmİn GÖzlerİnden Öper Hizir YoldaŞiniz Olsun Derİm. Utku Uluer

utkuuluer
24.04.2006, 19:27
Merhaba Burada Olmaktan Çok Mutluyum İyİ Kİ Burayi KeŞfetmİŞİm. Hepİnİze Candan Sevgİler.
AŞik Olmak HoŞtur Amma Sadik Olmak BaŞkadir.

Şoreş
24.04.2006, 19:29
Merhaba Burada Olmaktan Çok Mutluyum İyİ Kİ Burayi KeŞfetmİŞİm. Hepİnİze Candan Sevgİler.
AŞik Olmak HoŞtur Amma Sadik Olmak BaŞkadir.

Hoşgeldin can ;)

utkuuluer
24.04.2006, 19:36
HoŞbulduk SoreŞ SelAmini Aldim Eyvallah Hizir YoldaŞin Alİm Yanimizda Olsun Saygilar.

utkuuluer
24.04.2006, 19:40
KARDEŞ SOREŞ EĞER MSN ADRESİN VARSA VER BEN SANA YAZIYORUM SEN YAZ BENİM MSN AÇIK HEPSİ KÜÇÜK YAZILACAK utkuuluer@hotmail.com

canugur
24.04.2006, 19:44
Elİne Belİne Dİlene Sahİp Olana Derİm.
Haklisiniz, 5 bin yil öncesinin Samanist dininin genel ilkelerini saydiniz.
saygilar

Şoreş
24.04.2006, 21:32
HoŞbulduk SoreŞ SelAmini Aldim Eyvallah Hizir YoldaŞin Alİm Yanimizda Olsun Saygilar.

Kaydettim can:komik

KoCGiRiLi_
24.04.2006, 22:04
bizi bizden ayıranlar bizden değildir. hz muhammed sav

FaLLeN
24.04.2006, 22:45
Adım CEM Gerek varmı saklamaya özümde sözümde adımda alevilidir..beni kabul eden böle eder..

Hüseyin69
24.04.2006, 22:56
eger alevilik adi altinda ister sanalda ister reel dünyada fantaziler kullaniliyorsa kusura bakmayin alevi oldugumu saklamak hatta dahada ileri gidip türlü fantaziler ve maceralar pesine kosmaktansa alevi olmadigimi söyler ceker giderim isime gücüme bakarim benim maceraya fantaziye ayiracak pek zamanim olmaz ha alevilik adini kullanip türlü maceralar pesine kosanalara sözüm olmaz cünki ne söylesek fantaziler karsisinda sözümüz ezilip yok oluyor gidecegi yere degil gitmesini istemedigimiz yere gidiyor sözümüz

istanbul60
25.04.2006, 02:45
alevilik kadar geniş, anlamlı ve güzel bir kültür yoksa, Yaşadıklarımız yüce bir sevgiden daha fazla ise, admızıda, geçmişimizide gururla söyleyebiliyorsak neden saklayalım ki..

Bizimkisi görülmemiş bir sevgidir.. Çekilen acıları içimizde hissedebiliyoruz.

pukeleka
25.04.2006, 10:19
belki bundan 10 yıl öncesi bunu açıklamak çok zordu.o baskıları ve tecritleri düşünürsek ki bazı alevi aileleri ramazanda sahura kalkmadığı halde kalkmış gibi ışığı açık tutarlardı.yanlarında alevilere ağır ithamlarda bulunurlar ama kimse ses çıkaramazdı.ama artık canı çok yanan insanımız kendini saklamanında bir fayda getirmediğini anlamış bulunmaktadır.ben açıkca alevi olduğumu söylüyorum.hem de utançla değil gururla.ama şunu da unutmamalıyız biz alevi veya sünni olmadan önce insanız.benim için tüm insanlar birdir.

gülsen58
25.04.2006, 10:37
gururduyuyorum ben alevi doğduğum alevi olduğum için

hasret_eylul
25.04.2006, 10:42
alevilik başlı başına bir kültürdür.. ve gurur duyuyorum evet ben sunnilerden nefret ediyorum şimdi bana kızanların olduğunu hissedebiliyorum ama şu bir gerçekki yıllardır aleviliği yok etmeye çalışan bu zihniyetleri sevmem benden beklenmesinn

iyidost69
25.04.2006, 11:21
alevilik başlı başına bir kültürdür.. ve gurur duyuyorum evet ben sunnilerden nefret ediyorum şimdi bana kızanların olduğunu hissedebiliyorum ama şu bir gerçekki yıllardır aleviliği yok etmeye çalışan bu zihniyetleri sevmem benden beklenmesinn

Sevgili Can,

Bizde kin, nefret, kan davası, intikam, kana kan gibi insani olmayan düşünceler ve tutumlar olmaz, olamaz. Bizi sünnilerden farklı kılanda zaten bu değerler. Sünnilerden nefret etmek gibi bir genelleme çok yanlış olur. Sünniliği eleştirebilirsin, sevmeyebilirsin ama sünnilerden nefret etmen çok yanlış. Kimden veya kimlerden nefret edebiliriz; dini kendi siyasi ve ekonomik çıkarları için kullananlardan, yobazlardan, softalardan, katillerden, hırsızlardan, insan yakanlardan, cana kıyanlardan, doğaya kıyanlardan, hayvana kıyanlardan, namusuna göz koyanlardan, vs.vs. Bunların sünni doğmakla veya sünni olmakla ilgisi olmayacağı gibi alevi doğmakla veya alevi olmaklada ilgisi yok. Tamamen kişilere ait değerler ve davranışlar.

Tüm din, mezhep, görüşteki gruplar ve bu grupları oluşturan insanlar bizim kardeşimizdir. Sünniler ise bizim öz kardeşimizdir. Biz onlardan nefret etmeyiz. Erenlerimizinde, velilerimizinde, aşıklarımızında, tüm ehlibeyt' inde bize tavsiyesi ve vasiyetleri bu yöndedir. Biz yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Bunu daha ötesi yok. Unutma nefret nefreti doğurur. Savaşlarda kazanan sadece şeytandır. İnanaki her iki tarafda çok şey kaybeder. Tarih bunun örnekleriyle doludur.

Deli Aşık...

Sevgiler..
Saygılar..

gulsum
25.04.2006, 12:28
merhabalar sayın iyidost69 fikirlerinize canı gönülden katılıyorum .

Niwan
25.04.2006, 12:49
tabiki alevi olduğunu saklamak yanlış ama hala alevileri yanlış tanıyan insanlar var bizi ermenilerden bile az seviyolar

Niwan
25.04.2006, 12:58
biri bana alevilerin neden sevilmediğini anlatırsa çok sevinirim

Niwan
25.04.2006, 13:18
ha bide su var;

lise 2 de benim alan derslerim 5 üzerinden 4 yada 5 iken DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ dersim zayıf gelmişti:3D_NG (4) benim için ne büyük onur:sas: olay söyle gelişti;dincimiz bir gün herkes eline bi kagıt,kalem alsın ve bu ders hakkındaki düsüncelerini yazsın bakalım dedi...altına imza atmayın diyede ekledi... dururmuyum kanka....

düsüncelerimi hakaret içermeyecek sekilde yazdim ve altına da imzamı yazdım tabii ki..:sas: benim ailem alevi inançlı bir ailedir ve bu derste bana ailemin inancı olmayan sünnilik/hanefilik zorla dayatılarak,ben ve diger alevi arkadaslarım asimile edilmek istenmektedir!!! diye baslayan yazım uzun bir tartısmaya yol actı.... tabii adamlar nato kafa nato mermer!!! sen ne anlatabilirsin ki bu adamlara... vesselam sene sonunda karnemizdekocaman bir 1 ile ewimizin yolunu tuttuk:uhhm:

pişmanmıyım tabii ki diiilim...senelerce içimde tuttugum bazı seyleri dısarı attım/rahatladımmm cesaretinden dolayı kutlarım

Alpha_Phonixis
25.04.2006, 13:20

> Belki bizi sevmeyenlere göre çok medeniyiz. Kültürümüzün bize sunduğu şartlar yüzünden devamlı bir ilerlerme sürecindeyiz. Sırf bu sebepten ötürü bizi sevmeyenlerden (!) daha çok şeye sahibiz.

> Bizi birbirimize bağlayan kültürümüz, inancımızdır. bu bağı çekemeyenler bizi iyice bir kutu içine kapanmaya zorluyor. Dışarıda kimseyide bu kutu içine almamayı zorluyor.

Yani tüm sebepler çekememezlik diye özetleyebiliriz. Gerçi sevmemenin de sebebi aranmazmış :p

Niwan
25.04.2006, 13:23
arkadaşlar biz aleviler neden sevilmiyoruz bu konuda herkesten düşüncelerini istiyorum

Niwan
25.04.2006, 13:26
ülkemizde tek sevilmeyen topluluk aleviler biz ne yapmışız?

ufuk44
25.04.2006, 13:29

aleviler her zaman için kişisel değil toplum menfaatini düşündükleri için.

aleviler hiç bir zaman kin,öfke ile değil sevgi ve hoşgörü ile hareket ettikleri için.

aleviler şekilci ve göstermelik ibadetle değil içlerinden yaptıkları için.

aleviler insanlar arasında dil,din ve ırk ayrımı yapmayıp herkesi yaradandan ötürü sevdikleri için.

aleviler doğmatik inançlara değil bilimselliğe ve çağdaşlığa inandıkları için.

aleviler kadın erkek ayrımı yapmayarak,özelliklede kadına daha fazla değer verdikleri için

daha bunun gibi çok maddeler yazılabilir.

saygılarımla

Alpha_Phonixis
25.04.2006, 13:29
Yoo. Ülkücülerde sevilmez aslında . :D Ben kendimden biliyorum :p

alevikiz
25.04.2006, 14:07
bence sevilip sevilme konu degil aslinda malesef sunnliler baska inancin oldugunu kabul etmiyorlar. yani hem müslüman oluyorsun hemde düsünceler farkli oluyor bence bunu kabullenemiyorlar. ve cekememezlikte var bakin bizim cemlerde herkez bir oluyor yani kadini olsun erkegi olsun bir odada ama camide öyle degil kadinlar ve erkekler ayri ayri odada. cemde herkez herkeze bir kardes can gözü ile bakar ve hickimsenin aklindan pislik yada fesatlik gecmez ama camide galiba öyle degil. ve daha büsürü böyle seyler iste. biz aleviler özgür ve ilerigörüslüyüz. uzun lafin kisasi yani ortada cekememezlik var bence.

iyidost69
25.04.2006, 14:27
Sevgili Canlar,

Sünnilerin sadace çok küçük bir kısmı bizi sevmiyor.
Belki eskiden alevi-sünni ayrımı ve sünnilerin alevileri kabullenmemesi durumu ile daha fazla karşılaşırdık, ancak onlar bizi tanıdıkça, karşılıklı ilişkiler ve kaynaşmalar ortaya çıkınca kabul ettiler. Bizi sevmeyen sünniler marjinal ölçülerdedir.

Onun için; alevi/sünni ayrımından çok, biz kendi aleviliğimizi nasıl ileri götürebiliriz, nasıl birleşebiliriz gibi konularda yoğunlaşalım.

Not: Benim eşim, ailesi, bir çok özel ve iş arkadaşım, forumdaki müttaki ve manifestoda sünniler ve hepsinin bizi sevdiklerinden eminim.

Deli Aşık

sertur
25.04.2006, 14:34
sana katılıyorum iyi dost bizi çok seven sünni kardeşlerimiz var insanlığı bilen insan gibi yaşayan çok insan var sevgi her şeyin özü üç beş kendini bilmez laf atar konuşur i.. ürür kervan yürür değilmi

iyidost69
25.04.2006, 14:38
sana katılıyorum iyi dost bizi çok seven sünni kardeşlerimiz var insanlığı bilen insan gibi yaşayan çok insan var sevgi her şeyin özü üç beş kendini bilmez laf atar konuşur i.. ürür kervan yürür değilmi

Sevgili hemşerim bence yukarıdaki son cümleyi kullanmasan iyi olurdu.

Sevgiler.

eren_erzincan
25.04.2006, 14:45
kardeş ne olursa olsun aleviliğimizi saklayamıyacağımızı düşünüyoorum sakalasakta insanlığımızdan bişekilde bellii olur anlıycağın bizim özüümüz sözdür zaten özümüzüde sözümüzden süzdürürler EYVALLAH.

istanbul60
27.04.2006, 14:33
Yoo. Ülkücülerde sevilmez aslında . :D Ben kendimden biliyorum :p

Ülkücülüğün alevilikle ne bağlantısı var çözemedim.. Sevilmeyen grup olarak bunu gösterdiğinsen, gerek yok, dünyada yaratılmış herşeyi sevmeyen birileri vardır. :s

dersimkizi
28.04.2006, 18:08
bir çok yazıları okudum ve herkesin sölediği bir çok şey var saklamam evet arkadaşlar bizler saklamıyoruz.sizlere bir olay anlatmak istiyorumve gerçekten bu benim çevremde gördüğüm bir olay.
anlatacağım kişi ankara'da komiser ve eşi polis
komser alevi ve alevi olduğunu şuanda eşinin ailesi bilmiyor ve komiserin aileside düğün olduğu gün hiçbir şekilde akrabalarına davetiye vermediler.
nedek ki saklanıyormuş hala.......
bizler saklamıyor ve açıkça söyleyebiliyoruz.ama atalarımız bu zamana gelene kadar sakladılar saklamasalardı belki kökümüzü kurutacaklardı buda bir yaklaşım değil mi?ama özünü saklayan bizden değil lafıyla atalarınıza hakaret ettiğinizi özellikle vurgulamak istiyorum

deniz gibi
28.04.2006, 18:24
Şu atalarımıza hakaret sayılma olayına katılmıyorum.Ozamanla bu zamanı kıyaslamak bile yanlış olur.Tabiki onlar saklamasalar kökümüz kazınacaktı belki ama biz bugünün şartları ile olayları değerlendiriyoruz ve artık bektaşi dernekleri ile pirsultan abdal dernekleriyle örgütlenmiş bir yapıdan söz ediyoruz.Bunu taksime çıkıp bağırmasını değil,özüne sahip çıkmasını istiyoruz insanlardan.

Saygılar.

denizunal
28.04.2006, 18:52
Alevi oldugumu hic saklamadım ve saklamayacagım da.. Alevi olmakla da herzaman gurur duydum ve duyacagım... Fakat alevi oldugunu ısrarla saklayan ve inkar eden birçok insan tanıyorum..Ve hepside iyi yerlerde görev yapıyor.. Sordugumda ise bu yerlerini kaybetmekten korktuklarını söylüyorlar...
Sevgiyle.....

m.kemalozturk
28.04.2006, 20:11
ya arkadaşlar ben bayağı bir zamandır bu sitede geziyorum. ama gerçekten doyurucu birşey bulamadım. yani burada alevi olup olmadığımızı saklayıp saklamama konusunda çok basit düşünüyoruz. bir zamanlar saklanma gereği duyulmuş şimdi gerek yok. bunun tartışmasını yapmak bile çok komik. atı alan üsküdarı geçiyor biz yok ülkücüleri sevmeli miyiz,sevmemelimiyiz; saklamlımıyız saklamamalımıyız derken üzerinde oturduğumuz topraklar aktımızda kayıyor. ülke satılıyor. artık ayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp çözüm üretmeliyiz. nasıl ki sünni kökenli kardeşlerimizin bazıları dini kullanıp ihanet içindeyseler başka birileride alevi islamı (alevilik islam dışıdır açıklaması, Avrupa alevi birlikleri federasyonu ve birkaçtane pirsultan abdal dernekleri örnek:diyarbakır pirsultan abdal derneği, hem kürtçülük yapıyor hemde içkili lokal işletiyor.) kullanarak ihanet içindeler. bunları iyi gözetlemeliyiz. hepimiz OĞUZ KAAN'ın torunlarıyız. dinsel ya da mezhepsel duygularımız ulusal duygularımızın önüne geçmemeli. örnek rayo barış, cemvakfı, karacaahmet dergahı. o hlde daha çok çalışıp ulusumuza daha göneçli bir yaşamı nasıl sunarız ona bakmalıyız. gelecek kuşakları aydınlatıp daha fazla kardeş kanının dökülmesine engel olmalıyız.

canugur
28.04.2006, 20:22
Bunun icin elimizdeki demokrasinin degerini bilmek, ona layik oldugu gibi sahip cikmak zorundayiz.

murat_ank20
28.04.2006, 22:13
Asla Saklamam ...

Seyduna
28.04.2006, 22:20
Saklamadim hic, saklayan da odun olsun, top olsun emi ?

Sevgi Erkan
02.05.2006, 13:23
merhabalar,
ilk tanışmada mrb. ben aleviyim denmiyor.ama birçok arkadaşın yazdığı gibi farkımızı anlıyorlar.o zamanda söylüyoruz.alnımız açık yeri zamanı gelince neden saklayalım ki..benim ailem 1978 yılında izmir e taşınınca yaşadığımız çevrede dışlanmamak için gizlemişler.ama şimdi onlar da rahatlar.belki de iş kaygıları yok.bizler de okuyup meslek sahibi olduk.çevremdekiler alevi olduğum için sıkıntı duymuyor.duyan varsa zaten arkadaşım olamaz değil mi? insan olmak daha önemli bence .sizin sünni (sünni demokrat)arkadaşlarınız yok mu?dürüstlük bu konuda önemli bence.saygılar.

hena
02.05.2006, 18:33
[quote=m.kemalozturk]hepimiz OĞUZ KAAN'ın torunlarıyız. quote/]Asıl provakasyonu sen yapıyorsun ne demek OĞUZ KAAN ın torunlarıyız biz onların torunları falan değiliz sen kendi adına konuş biz bu ülkede neler yaşandığının senden daha çok farkkındayız ülkücülere çok takılıyorsun anlaşılan baya iyi yıkamışlar senin aklını ayrıca derneklerimize laf atma en azından islam diye diye kimsenin cebini ve inançlarını sömürmüyoruz.bu ülkede kan akıtanlar belli zaten akan kanın kimin kanı olduğuda belli.

hena
02.05.2006, 18:36
m.kemalozturk}hepimiz OĞUZ KAAN'ın torunlarıyız.

Asıl provakasyonu sen yapıyorsun ne demek OĞUZ KAAN ın torunlarıyız biz onların torunları falan değiliz sen kendi adına konuş biz bu ülkede neler yaşandığının senden daha çok farkkındayız ülkücülere çok takılıyorsun anlaşılan baya iyi yıkamışlar senin aklını ayrıca derneklerimize laf atma en azından islam diye diye kimsenin cebini ve inançlarını sömürmüyoruz.bu ülkede kan akıtanlar belli zaten akan kanın kimin kanı olduğuda belli.

sivaslıburcu
05.05.2006, 22:14
Insan aslini inkar edermi saklarmi ya o öncedenmis......Hemde Haykirarak söylerim gururla ki ben alevi oldugum icin kendimi sanli göruyorum....

saygilarbende san katılıyorum bende alevi olduğumu inkar etmem gururla sölerim gerçektende alevi olmakla şanzlıyız..alevi olmak bir ayrıcalıktır

okan02
05.05.2006, 22:18
vallahi acik konusuyorum ben 1993 yilina kadar cok arkadasimda sakladim . ne zamanki sivas katliami geceklesti o zaman aleviler örgütlendiler ve bende her yerde acik acik söylüyorum...

canugur
05.05.2006, 22:19
Insanin alevi olmayla kendini sansli görmesi ile; alevi olmanin ayricalik olmasi arasinda Himalaya daglari kadar fark vardir bence.

Hic bir dine, inanca, vb seyele mensup olmasi ayricalik degil, zorunluluktur.

KIMSE AILESINI SECEMEZ.???
Bu ancak sansli olmakla dillendirilebilir.

Ayricalik, bir digerinin yok sayilmasi; giderek asagilanmasi demektir.
saygilar

arslan
05.05.2006, 22:37
gercek lise yillarinda sakladim. ama bizim oralarda saklanmaz. kim ne oldugu bilinir, simdide saklamaya hic gerek oldugunu dusunuyorum. alevi olmaktan mutluyum.

shulphicare
05.05.2006, 22:41
kesinlikle utanılacak veya gizlenecek bir konu değil.kişinin inancı ne olursa olsun her ortamda rahatça söyleyebilmelidir.hele hele Türkiye nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan canlarımız için bu kesinlikle düşünülemez.eğer gerçekten utanması gereken birileri varsa bu ülke için canını dişine katarak çalışan alevi vatandaşlarımızı her fırsatta kötüleme ve aşağılama amacındaki ırkçı şahıslardır.yeri geldiğinde alevi olduğumuzu söylemek bizim en doğal hakkımız.saygılar...

dnz06
05.05.2006, 23:01
ben üniversitelerde ve hatta yanlız olduğum zamanlarda ülkücülerin,faşistlerin ve şeriatçıların en en kalabalık olduğu yerlerde tek başıma onlar bana bir şey demeden haykırdım alevi olduğumu.
hatta aralarına alıp dövmeye kalktılar ama nafile.hep söyledim hep de söylerim.

ben de üniversitede bir cok bagnaz düşünceye karşı tepki gösterdiğim için çoğu kişi bana alevi olup olmadığımı sordu ve çekinmeden söyledim hatta alevi oldugum için kendimi onlardan üstün gördüğümü de söylerim.daha saygı duyulması gereken ve aydın kesimin oluşturduğu bi mezhepten oldugum için gurur duydugumu her seferinde tekrarlarım...

stalwart
05.05.2006, 23:02
hiç saklamadım saklamamda.. alevi olduğumdan rahatsız olan kendisini benden uzak tutsun..

karam22
05.05.2006, 23:22
ben aleviyim arkadaş ama biz alevilerin azlıgı olan ortamlarda yetişdik benim gibi olan arkadaşlarda vardır sanırım ama biz çocukkende sunni olan arkadaşlarımız bizi çok sıkıştırırlardı müslümanmısın veya namaz nasıl kılınır oruç tutmazmısın vb olaylarla karşımıza çıkarlardı ve çok sinir olurdum sanane kardeşim ben neysem neyim sen kimsin beni sorguluyon ...... ama şimdiki nesillerde bu tür olaylar olmuyor bilidigim kadarıyla olmamasıda daha iiyidir biz kardeşiz alevsi olak sunnisi olak ama ayrımcılık yapan kesimlerde yok değil bunları allaha havale ediyorum ben inançlarımla mutluyum mahzunı şerif bile nedemiş .... ben alevi olamamki olsam da olamamki bizde... aşık gülabide alevi demişler sunnıler bize aliyi severiz aleviyiz biz

ali_naki
06.05.2006, 05:58
hiç saklama gereği duymadım.. zaten adımdan da anlaşılıyor (ali naki)
ayrıca soranlara da söylerim.. bana adımı veren anneme burdan teşekkür ediyorum.. :)

pelinn_n
09.05.2006, 13:41
küçükkken evet.örneğin ilkokulda...koca 50 kişilik sınıfta ben ve 1 arkadaşımın annesi açıktı..diğerleri bırakın türban takmayı,hepsi çarşaflıydı...açıkcası birazda çocukluktanda olsak gerek hiç söyleyemedim.ama şimdi gayet rahat söyleyebiliyorum.ayrıca önceki yıllara oranla aleviler kendilerini biraz daha belirginleştirmeye başladııı.....

kemal152
16.05.2006, 21:03
benim okuduğum üniversitede sayılı alevilerden biriyim...bizim okuldaki faşistler alevilere kan kusuyor ama ben kimliğimi açıklayınca adam lar hiç bir şey diyemediler...yani şu an ayrımcılıkta yapmıyorlar...

liveistodie
18.05.2006, 14:36
ya şimdi aslında bi yardımınızı isticem yozgatlıyım dini bütün bi insanımdır kendimi alevi hiç hissetmedim alevilik ndr de zaten bilmmde ama gcenlerde cumhuriyet gastesinde sivasta bi okulda abiler abla tarikatı öğrencilere ders veryolarmış ve alevilerin cinsi sapık oldunu öğretiolarmış ya bian ne yapcamı şaşıdm ve arkdslrm bi alevi dhi yok bni yobaz die bilyolar ve olanlara karşı sssiz kalyorum.bu da bni uyus edyoo

sudenurok
18.05.2006, 15:26
güzel bi soru sormuşsun ben de saklamam ben de tokattayım üniversite okuyorum okula kılıçsız gitmem boynumda hep durur herkez de belir benim alevi olduğumu tüm arkadaşlarımda sünnidir ve çoğu da kapalıdır

arguvan_1
20.05.2006, 16:45
hınzırın darağacında saklamadık
şah hüseyni kerbelada saklamadık
onca eza da cefada saklamadıkda şimdimi saklayacağız

şimdiğe kadar kapanmadı şimdikten sonrada kapatamayacaklar
canların dört kapısını

canugur
20.05.2006, 17:28
saklamak ya da söylemenin bence bir ifadesi olmadigi icin bu seceneklerden ikisine de uzagim.

murats
20.05.2006, 20:53
ben saklamadım, saklamamda
büyük gurur duyuyorum alevi olduğuma.

lise yıllarına kadar, çorumda yaşadım, bu şehirde istesen de saklayamazsın.
okulda, çalıştığın işyerinde, mahalle de ne güzel :))

ayrım yapmak düşüncem değil de..
ilginçtir karşımdaki insanla biraz muhabbet edeyim, ne olduğunu çıkartabiliryorum.

bizim insanımız saf, temiz, paylaşımcı, çok iyi niyetli,
yüzü daha bir değişik geliyor bana.(istisnalar hariç tabi)

teşekkürler.

Agop
20.05.2006, 23:41
alevi olmak bir gurur kaynağıdır. alevi olmak bir ayrıcalıktır. varmı bizim gibi adil bir topluluk. asla saklamam. inadın söylerim. saklayanıda kınarım

hasret_eylul
21.05.2006, 20:26
(iyidost69)Kimden veya kimlerden nefret edebiliriz; dini kendi siyasi ve ekonomik çıkarları için kullananlardan, yobazlardan, softalardan, katillerden, hırsızlardan, insan yakanlardan, cana kıyanlardan, doğaya kıyanlardan, hayvana kıyanlardan, namusuna göz koyanlardan, vs.vs. Bunların sünni doğmakla veya sünni olmakla ilgisi olmayacağı gibi alevi doğmakla veya alevi olmaklada ilgisi yok. Tamamen kişilere ait değerler ve davranışlar. bak iyidost69 arkadaşım kendin bile bunu söylüyon yani şöyle yobazlar, cana kıyanlar, softalar, insan yakanlar kimler peki onlar maraşta sivasta yakıp yıkanlar kimler kimler maraşta beşikteki bebeğe kadar katleden şimdi sen belki bana diycenki bunlar sonuçta kullanıldılar iyi o zaman neden kullandırtıyorlar kendilerini bu sistemin çarkına neden yağ sürüyorlar ve halada bu kafalarla yaşıyorlar dogmatik kalıplara boğarak kendilerini kendi karılarını peçelere kapatarak namusluluk taslıyorlar başkalarının eşlerinin kadınlarının arkasından da yapmadıklarını bırakmıyorlar.. sence iyi dost arkadaşım bunlar cahillikmidir? hayır kesinlikle değildir bence herşeyi kendi ölçütlerine göre yaşama isteğidir

Turku_Yurekli
12.06.2006, 12:41
Slm öncelikle siteye yeni üye oldum dolayisi ile ilk msj'im buda...Alevi oldugumu asla saklamam ve cevremde ki herkeste bilir ne oldugumu..Bir söz vardir bircogunuz bilirsiniz '' aslini inkar eden haramzadedir '' ..Birileri bana tuaf gözlerle bakacak onlarin cirkin söz ve bakislarina maruz kalacagim diye ne oldugumu gizleyemem acikcasi ki,saklamakta görüsünü bence cok yanlis.Cünkü ben nasil farkli görüsten birine saygi duyuyorsam karsidanda ayni tepkiyi beklerim ayni yanit gelmezse buda benim degil karsidaki insanin saygisizligi..Bellli süre sonra yaptiginin yanlis oldugunu anlarsa sorun yok anlamazsa kendi bilecegi birsey...

Hem alevi olmak bence ayricalik farkli bir duygu..Sokakta yürürken basin sürekli dik ve kendinle gurur duyuyorsun cogu zaman,cünkü farklisin,senin gibilerden fazla yok...O yüzden bu gözardi edilmemeli bence ve acikca yasamali ve yasatmaliyiz görüs ve düsüncelerimizi..

sivaspiri
12.06.2006, 23:53
Neyisem oyum Aleviyim saklamam amma öyle sade benim bu dünya gibide gesmem, diger insanlarin da dini kendine göre güsel misal
Sünni Safii Yahudi Hıristiyan Budis Hindu ve Yezidler :p bile var, dahada var.

Lanet Olsun ...... Şehit düşürdüler Kerbela’da!

Ayfer_A
13.06.2006, 00:03
Saklamay gerek yok ama kendimize layik gördügümüz kimlige bizimde layik olmamiz gerkiyor, aksi takdirde gerçekten Aleviligin hakkini verenlere haksizlik etmis oluruz.

schafbock
16.06.2006, 19:04
Saklamay gerek yok ama kendimize layik gördügümüz kimlige bizimde layik olmamiz gerkiyor, aksi takdirde gerçekten Aleviligin hakkini verenlere haksizlik etmis oluruz.

Çok haklısın gerçekten... Sana katılıyorum
saygılar

çiğerparem
16.06.2006, 19:48
alevi olduğumu neden saklayalımki hiç bir yerde sakıncası yok.

gizem
16.06.2006, 20:17
saklamam ama doğru zamnda doğru yerde iktidar bu olunca ortam sünnilerin kaynadığı yer olnca cesaret ister fakat bende ortaya çıkıp barım barım aleviyim diye bağırmam saklamamda sorulursa sölerim bide damarıma basılınca tabii doğru yerde ve zamnda

alevi_dede91
16.06.2006, 20:52
Neden saklamam gerektiği konusunda bir yargıya sahip değilim ama neden insanlara bunu durduk yere söyleyeyim ki.
Tabi ki Alevi olduğum için onurluyum.
"Bilmeyenler bilsin beni,
Ben Ali'yim, Ali Ben'im"

dewrano62
16.06.2006, 21:28
ben mesela kilincsiz cikmam disari. Bu benim ayrim yaptigim anlamina gelmez, ben sadece gösteririm "ben buyum diye". cok sünni arkadaslarim vardir, onlarla hic ayrimiz gayrimiz olmadigi icin hic bisey demiyolar.

ama ise baslayinca (markette calisiyorum) arada sirada cikartmayi düsünüyorum, cünkü cogu almanca bilmeyen kapali kadinlar bana soru sormuyolar, ayirici oldugumu düsünüyolar sanirim. Nekadar yardimci olmaya calissamda umursanmadigim oluyor. Isvicrede (bizim cevrede) cok bakilir bu alevi/sünni olayina.

benimde merak ettigim konu bu. Aleviliginizi saklarmisiniz, yada hic sakladiginiz oldumu????

evet can bende saklamam kesınlıkle alevı oldugumu onu saklamam ıcın hıcbır sebep olamaz ben alevıyım dıye işden kovuldugumu bılırım adımda sıyası ulaş dıye ve bundan sonra sunnılere buyuk bır kınım vardır evet hemde cook buyuk bır kın vardır
ama onalr yobaz ınsanalr oldugu ıcın bızlerı hep dıslarlar ve tarıhdede bellıdır

ama hep derler bız 72 mılletı bır goruyoruz evet oyle ama hakeden sunnılere karsıalra yobaz ınsanları bende herzaman dıslayacam sozumdurrr

tarik
18.06.2006, 14:29
slm arkadaşlar alevi olduğumu hiç bi zaman saklamadım ama şu anda kamu kuruluşunda görevliyim ve alevi olmam iş hayatımı zorlaştırıyor ama bu benim değil bu şekilde düşünen iş ve inançları karıştıran öremcek kafalı insanların sorunu

genar
18.06.2006, 14:52
sunni olanlar saklıyormu?

selin34
18.06.2006, 23:00
arkadaşlar ben bir sünniyim
eğer ki alevi olsaydım
bunu göğsümü gere gere söylerdim
çünkü neysem oyum
hiçbirzaman ayrım yapmadım
hiçbirzaman "bu alevi,bununla arkadaş dost olmam" demedim ve demeyeceğimde...herkes eşittir...
saygılarımla...

Alevi_CeM_58
23.06.2006, 16:29
Yok Yav Neden Saklayalim Erkan Zaten Kİmİn Alevİ Kİmİn SÜnnİ Oldugu Bellİ Olur Onun İÇİn Saklamaya Gerek Yok Turan :)

mehtapdersimli
23.06.2006, 19:34
tabikide söylerim asla saklamam...(kılıcım olmadan asla)

kızıl bizon
27.06.2006, 09:38
hayatta yapmadığım veya yapamayacağım kendimi aleviliğimi inkar etmektir en sıkı zamanlarda yapmadım şimdide yapmam asla. bizi biz eden alevi oluşumuzdur.

Erkan Sevgi
27.06.2006, 09:45
sunni olanlar saklıyormu?

Evet ben bir tane tanıyorum saklıyan (kendim).Espriydi ama
Yaptıkları yobazlıklardan, sapkınlıklardan, keser misali hep kendilerine yontmalarından....... v.s. utanıyor değilim zira bu utanç benim değil ama içimide sıkmıyor değil hani...

reyhan22
27.06.2006, 10:03
hayır neden saklayımki benim cok fazlada arkadaşım var sunni hiçbir şekildede yanlış bişey duymadım bazen bilmedikleri konularda yorum yaptılar ama ögrendıler tabii.......

Gülseren58
27.06.2006, 10:07
İlkokula başlayacağım gün annem Alevi olduğumu belli etmememi tembihlemişti. Bunun önemli bir nedeni vardı. Alevi bir akrabamız son derece zeki ve çalışkan olmasına rağmen yönetimin kötü davranışları nedeniyle okumayı bırakmıştı. Ailem bu nedenle kimliğimi gizlememi önemsiyordu ama şansıma ilk öğretmenim olan Hasan Bey'de bir Aleviydi.
Ailemin bir kerelik olan bu telkinine rağmen Aleviliğimi gizlemeyi hiç düşünmedim ve hiç gizlenmedim. Sanırım bunun nedeni Alevilik ile ilgili, o yaşlarda bile olsa hiç olumsuz bir durumla karşılaşmayışım olmalı. Çok bilinçli bir tavır olmamakla beraber içgüdüsel olarak kendimi bu yüzden gizleme gereği duymadım.
Şu an bir kamu kurumunda çalışmaktayım. Çevremde sayısı hiç de azımsanmayacak kadar çok Alevi olduğunu, onların bize özgü davranışlarından dolayı anlıyorum ama birçoğu kendisini o kadar istekle gizliyor ki, Alevi olmak bir şans değil de gizlenmesi, utanılması gereken birşeymiş gibi. Bazen kendini gizleyenlerin çoğunun şu ünlü mum söndü söylentilerine inandıklarını dahi düşünüyorum.
Ünlü bir söz vardır. Birşeyi sevmenin yolu, onu öğrenmekten geçer. Ancak Aleviliği bilmeyenler ondan nefret ederler ya da kendi Alevi kimliklerini gizlerler.

sunaydin
27.06.2006, 17:12
ben de saklamadım saklamam. ben ne isem oyum. hiç kimseyi ilğilendirmez.

seher.yeli
27.06.2006, 17:31
iinkar demek kendine yalan soylemek demektir ben neysem oyum inkar etmem

Hüseyin69
27.06.2006, 17:41
daha önce forumda anlattimmi bilmiyorum bir köyde kendi aralarinda
kavga eden bir alevi köyü bir birini sikayet ederler köydeki genc yasli erkek aleviler karakola götürülür
karakol komutani alevi imis tahmin etmiski bunlarin hepisi alevi bir soru soruyor hepisine diyorki
-aranizda alevi olanlar elini kaldirsin
köylüleri bir korku sariyor
-tamam komutan bizi iceri atacak bize dayak atacak
korkusuyla kimse elini kaldirmiyor iclerinden yasli biri benim yasim yetmis isim bitmis ne yaparlarsa yapsinlar
diyor ve korka korka elini kaldiriyor
komutan askerlere sesleniyor
-asker ihtiyar amcaya bir cay getir bu digerlerini nezarete götür diyor
hemen digerleri komutanim bende aleviyim deselerde
komutan
-cikin gidin gözümün önünden bir daha buraya gelirseniz sizi falakaya yatiririm diyor

eski dönemler simdiki dönem arasinda daglar kadar fark var
eskiden aleviyim demek kendi mezarini kazmak gibi birseydi
ama bugünde azda olsa halen hedef tahtasinda aleviler var demek yanlis olmaz sanirim

TiKyBuRaK
27.06.2006, 22:04
Alevi olmakta problem yok yeterki kimse bilmesin...

yaraLiCeyLan
27.06.2006, 22:14

alevi oldugumu asla saklamam

kimligim onurumdur

onursuzlar utansin senin gibileri!

TiKyBuRaK
27.06.2006, 22:14
Ülkücü Hareket Engellenemez

Nesimi
27.06.2006, 22:15

bilince katliam mı yapacaksın :)

TiKyBuRaK
27.06.2006, 22:16
bilince katliam mı yapacaksın :)

edit

Nesimi
27.06.2006, 22:20
Senin gibi faşistleri çok gördüm ya polisin arkasına sığınırlar ya 5-10 kurt soyu toplanır insanlara saldırır ama tek e tek de hepsi salyangoz gibidir.

Alevi olmak onurdur, Onursuz yaşayanların hali ortada!

setko
28.06.2006, 00:05
hayır... asla... düşünmedim bile böyle bişeyi

heviznur
28.06.2006, 00:37

sen önce kendi düşüncelerinden,kendinden utan........
ben aleviliğimle gurur duyarım,
övünerek,
çekinmeden heryerde söylerim.
yanlış yer!!! sen ülkücü propagandanı başka yerde yap....

günay
28.06.2006, 12:18
Ülkücü Hareket Engellenemez
ne alaka arkadaşım anlayamadım
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

senin aklın karşmış galiba!
her zaman gurur duydum,açık açık da söyledim,söylerim de...
her zaman bu kültüre sahip olduğum için de gurur duydum

ebruLee
28.06.2006, 12:35
bilen bilir ben karaman gibi aşırı yobaz bir yerde oturuyorum. kendimi bldim bileli ailem saklamadı belki onun verdiği rahatlık olabilir ama bende hiç saklamadım. gururla söyledim hep. onlara ağızlarının payını verebilmek içinde bu konuyla ilgili kitaplar okudum. eğer hayır değilim deseydim vicdan azabı çekerdim, ihanet etmiş gibi hissederdim kendimi. hem kendini söylediğin zaman insanlar alevilein kötü insanlar olmadığını anlıyor. herkes yalan yanlış birşeyler öğretmiş bende gerçekleri söyleyincesunni arkadaşlarım bizi savunuyor benden önce.
yani aleviyim ve gurur duyuyorum.......
ebru

SivanA SimyacI
28.06.2006, 12:37
bende kesinlikle saklamam alevi olduğum için kendimle gurur duyuyorum.

Agop
29.06.2006, 16:59
asla saklamam eğer beni ben olduğum için istemiyorlarsa önce kend,ileir gitsin. çok dayak yedim boynumda zülfikar taşıdığım için ama herzaman her yerde ( ben aleviyim ) dedim

canugur
29.06.2006, 17:02
Günlük yasamimda bunu saklamayi ya da öne cikarmayi hic gerek duymadim, buna ihtiyacim da olmadi.
ne olursa olsun; insanlara düsünüslerine göre yaklasirim...
aksi halde mutlak yanilgi kapida bekliyor olabilir.
saygilar

ceto
29.06.2006, 17:10
asla kimseden korkmadık korkmayacagız

ersano
29.06.2006, 17:11
Selam arkadaşlar, ben kendi namıma saklama ihtiyacı duymadım ama saklayana da diyecek bir şeyim yok.

crewchif
02.07.2006, 13:01
erzurumda çalışıyorum aleviyim ve herkes bunu biliyor. alevi olduğum için hayatımın hiç bir döneminde sıkıntı çekmedim ama erzurum bu konuda hala çok önyargılı arkadaşalr ve olumlu yonde bir gelişmede yok ne yazıkki...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Evet ben bir tane tanıyorum saklıyan (kendim).Espriydi ama
Yaptıkları yobazlıklardan, sapkınlıklardan, keser misali hep kendilerine yontmalarından....... v.s. utanıyor değilim zira bu utanç benim değil ama içimide sıkmıyor değil hani...
hay agzına sağlık

kızılcan
02.07.2006, 13:27
hayatın her alanında kendi degerlerimden ödün vermeden kendimi ezdirmeden kendimi kendi degerlerimle ifade ederim büyük bir gururla alevi oldugumu söylerim

Ecen
02.07.2006, 14:01
alevi olduğumu saklamam ve kendi görüşümcede saklayanları kınarım çünkü saklandıkça 2 sınıf insan muamelesi görülecektir buna çok karşıyım sivasta katledilen canlar saklamadı bende saklamam

yagmur_yureklim
02.07.2006, 14:03
niye saklıyım ya benim özüm bu ..beni kabul eden önce aleviliğimi kabul etsin..

Nesimi
02.07.2006, 14:08
Saklamayın hatta gururla söyleyin. Özgürleşmek için çok bedel ödedik artık özgürce kendimizi ifade etmeliyiz.

İnancımıza sahip çıkıp, gericiliğe karşı olmalıyız.

yagmur_yureklim
02.07.2006, 14:30
Saklamayın hatta gururla söyleyin. Özgürleşmek için çok bedel ödedik artık özgürce kendimizi ifade etmeliyiz.

İnancımıza sahip çıkıp, gericiliğe karşı olmalıyız.+1 aynen katılıyorum düşüncelerine alevilik bir gururdur..

dewran_5858
02.07.2006, 15:54
ben hiç saklamadım daha önce belki insanlarımız çekiniyordur ama şimdi çekineceklerini sanmıyorum

GamzeM
02.07.2006, 16:24
aslını saklamamalı insan ama kimi zamn bazı ortamlarda da şahsen ben açıkca ifade edemiyorum birçok sunni arkadaşım olamsı rağmen hepsi alevi aolduğumu bilmez...ancak güleceksiniz ama bazıları ramazanda anlıyor oruc tutmadığım zman.........

pilli__bebek
02.07.2006, 22:24
benİm 2 Sene Öncekİ Sevgİlİm Tuncelİ PÜlÜmÜr DoĞumluydu.alevİydİ.bunu Ben Bİlmİorum Tabİ Bana Tam 1 Sene Sonra SÖyledİ Alevİ OlduĞiunu.neden SakladiĞini Sorunca Beni Kaybetmekten Korktugunu Soledİ.kizdim BÖyle BİŞey İÇİn Onu Nasil Birakicagimi Soyledim ŞaŞirdi.ayrilcagimi DusunmuŞ.ve Bana Dah Cok BaĞlandigini Soyledi.Şİmdİmİ Pekİ?ayrildik Alevi Olmasindan Dolayi Deil Özel Sebeplerden Dolayi.hala Onu Saygiyla Sevgiyle Anarim.ve Şuanda NİŞanliyim.niŞanlim Sunnİ.ve Aİlem Eski Sevgilimin Alevi Oldugunu Ogrenince Kabulde Etmiceklerdi.biliordum....

ezgican
03.07.2006, 00:31
valla ben yeri geldiğinde söylerim mesela arkadaşlar arasında onların öğrenmesi de bi bakıma iyi oluyo mesela bi arkadaşımla konuşurken konu mezheplere geldi benim alevi olduğumu bilmiyodu ben de bi şekilde konuyu aleviliğe getirmek istiyodum alevilik hakkında ne bildiğini öğrenmek için sonra bütün mezhepleri saydı ben alevilik de var dedim yok dedi o mezhep diil onlarınki tarikat gibi bişe dedi çok acayipler falan demeye başladı yok onlar yemeklerine alkol katıyolarmış yok mum söndü yapıyolarmış yok peygambere inanmıyolarmış falan sonra ben başladım konuşmaya bildiklerinin çok yanlış olduğunu anlattım doğrularını söledim neye inandığımızı ibadetimizi nasıl yaptığımızı anlattım sonra bana alevi misin diye sordu evet dedim aleviyim ama bana beklediğim gibi bi tepki vermedi ben bundan sonra benimle görüşmez falan dedim içimden ama öle olmadı sonra hep beraber olduğumuz zaman konuşurduk o arkadaşımla ve sayemde birçok şey öğrendi kısacası alevi olduğumu saklamayı hiç düşünmüyorum bundan sonra :)

kolpa
03.07.2006, 12:57
ben alevi olduğumu söylemiyorum.bu benim cesaretsiz olduğum anlamına gelir?okulumda %99u sünni . alevi olan warsa saklıyolar.ama sünniler içerisinde yarıya yakını ilerici.yakın arkadaşım gericilere hepinizn toplamından daha düşman(kendisi alevi değil) ve aleviliği beğeniyor bana aleviliği anlatıyor falan ama benim alevi olduğumu hala bilmiyor.2.bi ağızdan aleviliği dinlemek hoşuma gidiyor.
bir keresinde başka bi yerde bi arkadaşımla konuşuyoruz aslında kendisi iyi niyetli biri alevilere düşmanlığı yok.sağdan soldan duyduğu"mum söndü yapma,yiyecekleri pismiş,abdestsiz.."gibi klişe şeyleri anlatıyodu.o da inanmak istemiyodu aslında.bende"ben aleviyim" deyince kızardı...alttan almaya çalıştı.
ama suçun onda değil bu tip düşünceleri ortaya atanlarda olduğunu biliyorum.sonuçta sizden nefret eden biriyle ilişkinizi kesin ama alevilik konusunda kafası karışmış kişilerde var bu ayrımı iyi yapmak lazım.

carizma
03.07.2006, 20:49
kım saklarkı ben saklamıyorum

the_siner
04.07.2006, 23:03
ben mesela kilincsiz cikmam disari demiş arkadaşım
kilinc nedir?

kızılcan
04.07.2006, 23:18
dünyanın en onurlu şerefli insanları hayatın her alanında kendi degerlerini ödünsüz savunan kendini ezdirmeyen insanlardır alevi oldugumu hayatın her alanında büyük bir gururla söylerim
birilerine yaranmak için kendi kökenlerini inançlarını gizleyen aciz ruhlu zavallı insanlar erdemden onurdan uzak yaşarlar

ezgican
05.07.2006, 15:35
ben mesela kilincsiz cikmam disari demiş arkadaşım
kilinc nedir?

kılıç :)

ercandost
07.07.2006, 15:48
Ben de Alevi olduğumu saklamam,inancın saklanması gerekmediği gibi ben buyum diye de haykırmanın anlamı yoktur bence,ben yaptıklarımla davranışlarımla yansıtmaktan yanayım Alevi olduğumu yeri geldiğinde bildiklerimi ve doğrularımı söylerim,savunulması gerekincede savunurum ama dediğim gibi yersiz haykırmanın anlamı yok,bunu gerektiği her ortamda her Alevi nin gururla onurla söylemesi gerekir ki ben öyle yapıyorum zaten,kılıcım boynumdadır hep ama bunu kendimi iyi hissettiğim için takarım,Aleviliğimi yüreğimle yaşarım,yüzümede kalbimin Aleviliğimin parıltısını yansıtırım.

umudum
07.07.2006, 15:50
asla hatta gögsümü gere gere söylerim ben aleviyim diye

leyla can
08.07.2006, 21:26
alevi olmanin gururu, önceligi mutlulugu var iken...Hz Ali,Hz Hüseyin ,Hz Hasan ,Ehlibeyt gibi yürek doldurucu mutluluklar var iken...Kerbela gibi büyük önem tasiyan bir sinavi Hz Hüseyinin bizim icin vermesi gibi bir konu varken... ben kimimki aleviligimin bu ve bunun gibi güzelliklerini birakip onurla grurla tasiyacagim yere aleviligimi saklayacagim...kanimla ,canimla,özümle,sözümle bu yoldayim duyan duysun,kabul eden etsin,etmeyen bizden irak gitsin Allahima sükürler olsunki ben bir ALEVIYIM..ben bir ALI soyuyum...cevap yeterli degilse yine yazayim haber verinde ....Saygilar....

piyano_ozcan
11.07.2006, 00:57
Saklamak doğru değil.Sınavlar bitmiş dersler işlenmiyordu.Okula yinede gidiyorduk.Fıkra anlatmaya başladık.Bir arkadaşım sıra ona gelince şöyle dedi;
'Aranızda alevi olan var mı?Aleviler parmak kaldırsın'Bir kendini beğenmiş
'Ben değilim valla'Sesimi çıkarmadım.(kendimden utanıyorum)Sonra saçma sapan ve doğru olmayan ahlaksız bir fıkra anlattı alevilerle ilgili.Hemde doğru değildi ve terbiyesizceydi.Hakaret etmişti resmen.Ben piyanonun başında kalakalmıştım.Şaşırdım.Kıpkırmızı oldum ama sesimi çıkaramadımve kendimden utanıyorum.Bu olay olduğunda ilkokul 6.sınıftaydım ve bu pis fıkrayı anlatan kişi
annemin arkadaşının kızıydı.Öğle üzeri yemeğe bize gelir kimi zaman servisi kaçırır bizde kalırdı ve ben sesimi çıkaramadım ve sınıftaki diğer alevi arkadaşlarda sesini çıkaramadı.Dışlanmaktan korktum.Kendimden utanıyorum.

BAŞKA BİR HİKAYE
Din kültürü dersindeydik.Hocamız yeniydi ve kendimizi tanıtıyorduk.Hocamız bir doçent (dinler tarihi).Sonra isimlerimizin türkçe olup olmadığını söylüyordu.BİRİSİ ŞÖYLE DEDİ'Benim ismimde ali var ama alevi değilim'
hoca kızdı 'ne demek yani alevilik kötü bir şey değil ki ne demek istiyorsun sen?'
belki bunu doğru yere yazmadım ama içimden geldi.işte böyle kakiki hocalarda var.Hocamız alevi olduğu için çok rahatız.Kendisini takdir ediyorum.Gayet eşit bir şekilde hiç bir ayrımyapmadan bizi eğitti.

zeynep C.
11.07.2006, 14:19
yeni üyeyim daha acemiyim bi kusurum olursa özür dilerim bende asla saklamam aksine gurur duyarak söylüyorum.erzincanlıyım ama tunceli insanlarına ayrı bir sempatim vardır çok severim.

ErDaL24
11.07.2006, 14:28
kimligim hakıında yalan söylerisem o andan sonra aynaya bakamam..

Bir Zeynep
11.07.2006, 14:43
yeni üyeyim daha acemiyim bi kusurum olursa özür dilerim bende asla saklamam aksine gurur duyarak söylüyorum.erzincanlıyım ama tunceli insanlarına ayrı bir sempatim vardır çok severim. merhaba adasim, hos geldin aramiza.. "yürü be zeyno", biz zeynolar korkmayiz tabiki, helal bacima :)

mahir_deniz
15.07.2006, 01:01
insan özünü nasıl saklar arkadaslar yaa
ben buna kesinlikle karsıyım
bizler ALEVİYİZ ve benim görüsüm
bunu gögsümüzü gere gere herkese heryerde söyliyebilmeliyiz bence...

HideSystem
16.07.2006, 13:38
ben saklamam arkadaşım varsınlar kabullenenler beni bu şekil kabul etsinler zaten kişi eğer görüntü ve inanç ile sana değer verip dost olacaksa hiç olmasın çünkü bunların dostlukları iyi günler içindir gerçek dost hiçbir zaman kişinin görünümü ve inancı ile kişiye değer vermez ki karektere bakar ben hiçbir zaman inkar etmedim aslımı inkar edip sevileceksem hiç sevilmeyeyeim daha iyi

Ali_Yolcusu
17.07.2006, 14:54
gerektiği yerde gerektiği gibi davranmasını bileceksin yoksa başına olaylar da gelebilir

carpe
17.07.2006, 16:29
dünyaya bin defa gelsem 1000 kere de alevi olarak gelmek isterim bir alevi olduğum için ve kültürümle yetiştirildiğim için onur duyuyorum.
Alevilik saklanılacak yada utanılacak bi durum değildir gurur duymak gerekir ki böyle temiz onurlu bir kültürün felsefenin anannesi ile yetiştirildiğimiz için

karadagli
17.07.2006, 18:06
Sevgili can ben bu zamana kadar saklamadim simden sonrada saklamam ve aleviligimle gurur duyuyorum ben bunu gögsüm kabararak söylüyorum ben bir aleviyim ama bazi yerlerde kücük de olsa zararini görürsün öenegin ben basimdan gecen bir olayi anlatayim ben berlinde yasayan bir isciyim 2002 tarihinde isyerinde isci temsilcilgi secimi vardi tabi bende adaydim fakat bu arada diger adaylarin coguda alevi ve birde kürt arkadasimiz vardi kürt arkadasimiz icin PKK li dediler sonra alevilerimi basa getireceksiniz dediler biz o dönemde cok mücadele verdik bu bizim ortak cikarimiz kendi haklarimizi almak icin bu secime giriyoruz bu bir siyasi secim degil dedik ve kazandik su an görevime devam ediyorum ve önümüzdeki ay yine secim var yine ayni sey, isverenler bunu cok güzel kullaniyorlar ama ben o dönemde de saklamadim simdi de saklamiyorum ben özümüz bir sözümüz bir olsun diyorum

saygilarimla

gölgesiz
17.07.2006, 19:18
Alevi olduğumu hiçbir zaman saklamadım. Bu zamanda herkes bunu kabulleniyor anlayışlı görünüyor(bazılarının davranışı göstermelik olsa da) Ama Hatay'da (İskenderun'da) bazı arkadaşlarımın bunu sakladığına şahit oldum.

Ali_Yolcusu
17.07.2006, 19:40
Alevi olduğumu hiçbir zaman saklamadım. Bu zamanda herkes bunu kabulleniyor anlayışlı görünüyor(bazılarının davranışı göstermelik olsa da) Ama Hatay'da (İskenderun'da) bazı arkadaşlarımın bunu sakladığına şahit oldum.

dostum sen hatay-serinyol da oturuyorsan gizlememen normaldir ama bazı kişilerin bulunduğu ortamlar sünnilerin olduğu ortamlardır mecburen gizlemek zordunda kalıyorlar

gölgesiz
17.07.2006, 20:02
yok Serinyol'da oturmuyorum nick'imi o anlamda kullanmıyorum :yorgun:
ama zor şartlarla karşılaşmadığım da bir gerçek (birkaç ülkücü tehdidini saymazsak) ama hiçbir baskı olmadığı halde Alevi olduğunu gizleyenleri anlamıyorum:no: Şunu tartışalım Alevi olduğumuzu neden saklama gereği duyarız?

cangul
17.07.2006, 22:52
ben alevi olmaktan gurur duyuyorum sorulmadan alevı oldugumu soylemem bellı ortamlarda alevı oldugumu saklarım ama ii kı alevıym

Ali_Yolcusu
18.07.2006, 13:12
yok Serinyol'da oturmuyorum nick'imi o anlamda kullanmıyorum :yorgun:
ama zor şartlarla karşılaşmadığım da bir gerçek (birkaç ülkücü tehdidini saymazsak) ama hiçbir baskı olmadığı halde Alevi olduğunu gizleyenleri anlamıyorum:no: Şunu tartışalım Alevi olduğumuzu neden saklama gereği duyarız?

onu saklayanlara sormak lazım.belki de alevilik hakkında pek bir bilgileri olmadıklarındandır.

paşahan
18.07.2006, 23:30
ben ortaokuldayken saklardım ama liseye gelince sölemeye başladım aslında küçükken utanmıyodum ama sanki insana alevi oldunu söyleyince öcü gibi bakıyolardı o yüzden sölemeye korkuyodum ama artık korkmuyorum.

lucy
19.07.2006, 22:41
mrb
alevi olduğumu hep sakladım. çünkü ailem bile bana ve kardeşlerime alevi olduğumuzu hiç açıklamadı. küçükken Hacıbektaş'a gitmiştik ve ben sokakta orda olanları anlatıyordum arkadaşlara. içlerinden alevi olan aile dostumuzun kızı sessiz olmamı işaret etmişti. ve ben o an saklanması gereken bir durum olduğunu anlamıştım. bahsettiğim olay ortaokul 1. sınıfta ikendi. ama hala kimseye söyleyemiyorum. yaşadığımız yerde azınlık olduğumuz ve aleviler olarak yanlış tanındığımız için hiç anlatamadım. (bu arada şu mum söndü olayını hangi sapık zihniyet çıkardıysa ... töbe töbe - ve o zihniyete inanan doğru ile yanlışı ayıramayan mantıksız insanlar yığına Allah akıl fikir iman versin...) aaaa yine sinirlendim şimdi yazacaklarımı unuttum....

DEMIR CAN
19.07.2006, 23:10
Hatta bazen sormasalar da soylemek istiyorum.
Ozellikle Turk olmayan arkadaslarima anlattigim zaman -tabi her toplum bizim gibi degil hemen arastirip bilgi ediniyorlar- cok ilgi duyuyorlar.Hatta bu yabanci arkadaslar beni baska kisilerle de tanistirirken bunu vurgulayarak tanitiyorlar.Bazilar ilk firsatta Hacibektas'a gelmek istediklerini soyluyor.Ne kadar icten bilemem ama, guzel bir duygu.
Ama Turkiye'de durum farkli.HEr zaman acikca soylerim, ancak gordugum tepkiler farkli oldu cogu zaman.

tamerx
19.07.2006, 23:12
mrb
alevi olduğumu hep sakladım. çünkü ailem bile bana ve kardeşlerime alevi olduğumuzu hiç açıklamadı. küçükken Hacıbektaş'a gitmiştik ve ben sokakta orda olanları anlatıyordum arkadaşlara. içlerinden alevi olan aile dostumuzun kızı sessiz olmamı işaret etmişti. ve ben o an saklanması gereken bir durum olduğunu anlamıştım. bahsettiğim olay ortaokul 1. sınıfta ikendi. ama hala kimseye söyleyemiyorum. yaşadığımız yerde azınlık olduğumuz ve aleviler olarak yanlış tanındığımız için hiç anlatamadım. (bu arada şu mum söndü olayını hangi sapık zihniyet çıkardıysa ... töbe töbe - ve o zihniyete inanan doğru ile yanlışı ayıramayan mantıksız insanlar yığına Allah akıl fikir iman versin...) aaaa yine sinirlendim şimdi yazacaklarımı unuttum....
ne kötü bir duygu olmasi gerek aleviligini saklamak...
insallah birgün hic bir insan böyle zor bir durumda kalmaz veya en azindan bir saklama zorunlulugu hissetmez!

pastoralsenfoni
20.07.2006, 00:20
bende her zaman çekinmeden söylüyorum.insanlar bazen söyleyince şaşırıyorlar,nesi garip anlamıyorum onlar sünni bende aleviyim.özellikle okulumda açıkça belirttim çünkü ben faşits yuvası gazi üniversitesinde okuyorum.yanımda atıp tutmasınlar bu kötü lafların önünü keseyim diye.ramazanda oruç tutmadığım içinde bilmeyen hemen anlıyor zaten.
fakat ben hep söylenmesinden yanayım daha rahat ve huzurlu oluyor insan.
böylelikle diğer alevilerlede tanışıyorsun yani kendi toprağınla.okulda arkamdan çok atıldı tutuldu alevi olduğum için ama ben böyle çok mutluyum.

keriman
20.07.2006, 01:05
Ben alevi değilim.Bu saklama olayı ile ilgili şahit olduğum durumlar var..onun için yanıtlıyorum..Çok sevdiğim,çok tatlı bir kızcağız vardı işyerinde..O da sağolsun beni severdi..Ben onun yıllar sonra Alevi olduğunu başkasından öğrendim..Hem de özellikle benim bilmemi istemiyormuş..Beni üzen böyle birşey düşünmesi oldu..yoksa ne olduğu beni hiç bir şekilde etkilemedi...Yine birlikte çalıştığım bir kızcağız benden sakladı..
Niye bilmiyorum..Ben hiç kimseye sorma gereği duymam..Onlar da açıklama gereği..Ben Aleviyim diye kimse beyan etmiyor..Etmesi veya gizlemesi de gerekmiyor zaten..

denizbalasar
20.07.2006, 10:00
niye saklayım ki??suç mu alevi olmak?benim çevremdeki herkes bilir benim alevi olduğumu..sonuçta çağdaş insanlar sizin alevi veya sünni olmanızı kafasına takmaz..zaten çağdaşlık dışı kimselerlede hiç işimiz olmaz.. :)

tamerx
20.07.2006, 10:11
bende her zaman çekinmeden söylüyorum.insanlar bazen söyleyince şaşırıyorlar,nesi garip anlamıyorum onlar sünni bende aleviyim.özellikle okulumda açıkça belirttim çünkü ben faşits yuvası gazi üniversitesinde okuyorum.yanımda atıp tutmasınlar bu kötü lafların önünü keseyim diye.ramazanda oruç tutmadığım içinde bilmeyen hemen anlıyor zaten.
fakat ben hep söylenmesinden yanayım daha rahat ve huzurlu oluyor insan.
böylelikle diğer alevilerlede tanışıyorsun yani kendi toprağınla.okulda arkamdan çok atıldı tutuldu alevi olduğum için ama ben böyle çok mutluyum.

atilsin tutulsun arkandan, elbette bunun cezasini da daha görecekler.

leyla can
20.07.2006, 11:38
mrb

sevgili can halen alevi oldugunu söyleyememene cok üzüldüm,insan gecmisini inkarmi eder saklamakta inkar gibi birsey bence,sen yollarin en güzelini sürüyorsun bunu saklamaya ne hacet,heleki alevilik eskisine göre söz sahibi oldugu halde ne diyeyim Allah bizlerin yardimcisi olsun ...olsunki saklananlarda yolumuzu sürsün az olmadigimiz bilinsin ...

ZülfüKakul
20.07.2006, 11:57
Asla

tamerx
20.07.2006, 12:09
canlar,

tabi yerden yere degisiyor, bazen alevi oldugunuzu saklamak daha iyi gözükse bile saklamayin, korku ve umutsuzluk hangi kitabimizda yazilmis? unutmayinki yüz yillarca, kerbela sehitlerinden tut, sivas taki 37 yakilan güllerimize kadar, aleviler inanclarina, Hak Muhammed Ali askina sonuna kadar sahip cikmislardir. 12 imamlar yoldasiniz ola.

özgürf
20.07.2006, 13:43
ben saklamam benimde kolumda zülfikar dövmesi var ve içim rahat bi şekilde geziyorum. zaten ben şuna inanırım aslını inkar eden insan değildir...

ercandost
20.07.2006, 16:03
Ya sevgiyi,hoşgörüyü,adaleti ve türlü güzellikleri özünde bulunduran bi inanç neden saklansın ki tabiki saklanmaz,saklanmamalı,yeri gelincede rahat rahat büyük bi onur ve de gururla söylenmeli,benim ve bir çok Alevi canın yaptığı gibi,bizim inancımızın özünde bu vardır.

DEMIR CAN
20.07.2006, 20:45
ben saklamam benimde kolumda zülfikar dövmesi var ve içim rahat bi şekilde geziyorum. zaten ben şuna inanırım aslını inkar eden insan değildir...

Ben de yaptiracagim Zulfikar dovmesi...:)Kesin yaptiracagim sen nerde yaptirdin?

gunesligun
20.07.2006, 22:42
asla ölürümde saklamam aleviligimi mehsebin nedir diyen soranlara büyük bir gururla ben aleviyim derim canlar

özgürf
21.07.2006, 14:36
Ben de yaptiracagim Zulfikar dovmesi...:)Kesin yaptiracagim sen nerde yaptirdin?

ben geçen hafta antalyadaydım orta yaptırdım...

denizbalasar
21.07.2006, 14:43
ben de aleviyim ama bilmiyorum zülfikar'ın ne olduğunu..bana sölermisiniz arkadaşlar??

leyla can
21.07.2006, 16:11
ben de aleviyim ama bilmiyorum zülfikar'ın ne olduğunu..bana sölermisiniz arkadaşlar??

Bir alevisin ve ilmiyorsun inanamiyorum buna benim kizim 4 yasindayken biliyordu,yazik ya ne olacak böyle yetismenin sonu,aileler biraz uyanin kizimiz daha zülfükari bilmiyor...

tabiki Hz.Ali'nin kılıcıdır ZÜLFİKAR. Hz. Ali (a.s) ’ın lakabıdır. Çünkü bütün savaşlarda Hz. Ali (a.s) , fedakar bir savaşçı idi, elini Zülfikar'a attığında muzaffer olması kesindi.

gerekli eklemeleri yapacaktir arkadaslar eminim saygilar biraz ögrenme duygumuzu gelistirsek okuyup ögreniriz,hele artik internet var ne bulunmak isteniyorsa bir dügmeye basmak yetiyor canlar degilmi????

özgürf
21.07.2006, 18:33
bence arkadaşın bilmemesini yadırgamamak gerek öyle bir toplumda yaşıyoruzki artık herşeyini saklar oluk. leyla en azından öğrenmek için çaba sarfediyo bunu yapmayan ne kadar alevi canlarımız var... tebrik ederim öğrenmek için uğraşmasını sevindirici bana göre.. arkdaşımız forumda daha fazla gezerse bilgilerini çok iyi bi şekilde arttırır.

denizbalasar
21.07.2006, 20:36
Bir alevisin ve ilmiyorsun inanamiyorum buna benim kizim 4 yasindayken biliyordu,yazik ya ne olacak böyle yetismenin sonu,aileler biraz uyanin kizimiz daha zülfükari bilmiyor...

tabiki Hz.Ali'nin kılıcıdır ZÜLFİKAR. Hz. Ali (a.s) ’ın lakabıdır. Çünkü bütün savaşlarda Hz. Ali (a.s) , fedakar bir savaşçı idi, elini Zülfikar'a attığında muzaffer olması kesindi.

gerekli eklemeleri yapacaktir arkadaslar eminim saygilar biraz ögrenme duygumuzu gelistirsek okuyup ögreniriz,hele artik internet var ne bulunmak isteniyorsa bir dügmeye basmak yetiyor canlar degilmi????

böyle yargılanmak biraz saçma olmadımı leyla teyze..ayrıca bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp değil mi??benim ailemde alevi-sünni konuşmaları olmuyor..bizim ailemizde alevi damatlar gelinlerde var sünni olanları da var..yani alevi-sünni diye bir ayrım veya sıfatla konuşmalar yapılmıyor insanlar hakkında.herkese insan gözüyle bakılyor..ben ne alevilik hakkında birşeyler biliyorum ne de sünnilik hakkında.daha 18 yaşındayım ve bende şimdi merak etmeye başladım..birçok şeyi bilmediğim kesin,,öğrenmek istiyorum ve bunu yaparkende lütfen dalga geçer gibi yazılar yazmayın..beni 4 yaşındaki kızınızla kıyaslama gibi bir niyetiniz olursada bana bundan sonra hiç bir şekilde cevap vermeyin teyzecim..

lucy
21.07.2006, 20:50
[QUOTE=leyla can]Bir alevisin ve ilmiyorsun inanamiyorum buna benim kizim 4 yasindayken biliyordu,yazik ya ne olacak böyle yetismenin sonu,aileler biraz uyanin kizimiz daha zülfükari bilmiyor...

biraz hoşgörülü olalım bence, sormak da öğrenmek için bir adım değil mi?

kaldı ki insanların yetişdiği koşullar dikkate alınmalı, kıyaslama yapılmadan önce.

Ali_Yolcusu
21.07.2006, 22:05

denizcim.öğrenme istediğin çok güzel bişey bakma sen bazılarına.

zülfikar : Hz.Muhammet ile Hz.Ali birlikte savaşırken Hz.Ali'nin kılıcı kırılmış. Hz.Muhammet de zülfikar adında ki kılıcını Hz.Ali ye vermiş . sonrasında da

la feta illa Ali la seyfa illa Zülfikar demiştir.

Ali den üstün yiğit,kahraman , Zülfikardan üstün kılıç yoktur.

yani zülfikar Hz.Ali'nin kılıcıdır bak ben resmimde koymuşum

denizbalasar
21.07.2006, 23:06
biliyorum bu kılıcı..ama adının zülfikar olduğunu bilmiyordum..:)sağol arkadaşım güzel bir şekilde cevap verdiğin için ayrıca size de teşekkür ederim lucy ve cdraytir

sıra neferi
21.07.2006, 23:16
alevi olduğunu söylemekten korkan bu inancı terketsin daha iyi

denizbalasar
21.07.2006, 23:25
alevi olmayı bir utanç olarak görüyormusunuz ki söylemiyor sunuz??eğer böyle arkadaşlar varsa aramızda çekinmeyin arkadaşlar..bizi insan olduğumuz için sevsinler...

leyla can
22.07.2006, 15:24
böyle yargılanmak biraz saçma olmadımı leyla teyze..ayrıca bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp değil mi??benim ailemde alevi-sünni konuşmaları olmuyor..bizim ailemizde alevi damatlar gelinlerde var sünni olanları da var..yani alevi-sünni diye bir ayrım veya sıfatla konuşmalar yapılmıyor insanlar hakkında.herkese insan gözüyle bakılyor..ben ne alevilik hakkında birşeyler biliyorum ne de sünnilik hakkında.daha 18 yaşındayım ve bende şimdi merak etmeye başladım..birçok şeyi bilmediğim kesin,,öğrenmek istiyorum ve bunu yaparkende lütfen dalga geçer gibi yazılar yazmayın..beni 4 yaşındaki kızınızla kıyaslama gibi bir niyetiniz olursada bana bundan sonra hiç bir şekilde cevap vermeyin teyzecim..

tatli kiz lafi tersinden anlama lütfen,ben insanlari ne olursa olsun asla kücümsemem,ve yargilamam hakkimda degil...ben sadece ailelerin biraz bilincli olmasini istedim,ve biz insanlari alevi süni ayirmasi yapmiyoruz,sadece geldigimiz yeri ögretiyoruz,genclerimizede ayirin demiyoruz lütfen dikkatli oku....sana oradaki tek söz vardi internetten ögrenmeye calisman,burada bir sürü 18 yasinda can var hepside benden belki daha bilgili canim...aslinda sen bilmeye bilirsin tabiki ayip degil biraz arastirman yeter alevilikle ilgili cok yazilar var degilmi?neden seni yargiladigim kanisina vardin anlamadim ama teyze yerinede abla desen daha güzel olurdu kizginligini bu sekilde yansitma lütfen olurmu?
[QUOTE=leyla can]Bir alevisin ve ilmiyorsun inanamiyorum buna benim kizim 4 yasindayken biliyordu,yazik ya ne olacak böyle yetismenin sonu,aileler biraz uyanin kizimiz daha zülfükari bilmiyor...

biraz hoşgörülü olalım bence, sormak da öğrenmek için bir adım değil mi?

kaldı ki insanların yetişdiği koşullar dikkate alınmalı, kıyaslama yapılmadan önce.

bende sadece internet gibi bir harika var ögrenmek icin dedim kücümsemedim,merak eden arastiricida olmali yanlis anlamayin lütfen....

zookey
24.07.2006, 01:00
saklamak ne kelime yaw.. ben her yerde gurula bahsediyorum..zaten saklayan insan bazı değerleri yitirmiş demektir

PirO_62
24.07.2006, 01:59
Evet Söylemek Yerine Aleviliği YAsamak Olsun

Bende hiçbir zaman saklamadım. Kimsede sormak için caba sarfetmiyor zaten.

Nasıl yasadıgın önemli.

Leyla ablamızda Farklı bır sey dememıs arkadaslar guzelce anlatmıs istediğimizi öğrenmek deil, özünü öğrenmege calısmak önemli yani zülfikar ne demek deil....
cok güzel bir sey aile sana ögretecek
anlamını bilmemek kesinlikle yargılanacak bır sey deil öğrenmeye calısmıs zaten

Saygılar

aisik
24.07.2006, 15:57
aslını inkar eden haramzadedir.insan hayatta ilkeleri namusu için yaşar ALEVİ likte bir ilke bir namustur.bunu saklı gizli yaşayacaksa insan ozaman acizdir o insan.ben ALEVİ doğdum ALEVİ yaşıyorum ve ALEVİ ölürüm

baglamaci_24
25.07.2006, 00:56
insan özünü saklamamalı bence hangi ortamda olursa olsun.. Mesela benım boynumda hem hz.alinin ve zülfikayın ayrı ayrı 2 tane kolyesi mevcut ve gurula tasıyorum.. saklayacak birsey ve saklanacak bir sey yok... okudugum okulda bazı alevi arkadaslar saklıyolardı alevı olduklarını benı gorunce onlarda acıldılar tabii.. saygılar sunarım...

Alp_Kemal
26.07.2006, 22:57
niye saklayaımki...guru duyuyorum...

siraa
27.07.2006, 13:32
niye saklayaımki...guru duyuyorum...
Muhlisi ve Hasreti.Gomduk yuregimize.Acilari serbet ettik.Kursun viz gelir bize.Pirimizin aski ile........:thumbup1:

cirkin_05
27.07.2006, 13:43
ben bu yasıma kadar(buarada yasım yanlış gözüküyo)saklamadım aileminde hiçbirzaman sakladığını görmedim

kuzeysanta
27.07.2006, 14:02
:wink: bir kışının suratına baktıgında onun alevi oldugu belli olur
kımse saklayamaz zaten aslını ınkar edenin :gun_banda

MeRaLiNa
27.07.2006, 19:22
hic bir zaman saklamadim.... Babaannemle istanbulda carsidayiz, bir pazarciyla sohbet ediyor, sivasli oldugunu saklidi, o zaman yobazlar katliam yapti diye, ben yüksek sesle sivasliyiz aleviyiz dedim cocukken bile hehehehehe

6 yasindan beri isvicrede yasiyorum, burdada hic ama hic saklamadim...
ama Türkiyede olupta saklamak zorunda olanlari cok iyi anliyorum :mad: :mad: :mad:

cogu zaman Zülfikar takarim... gurur duyuyorum Kizilbas olmaktan....:thumbup:
:wink: bir kışının suratına baktıgında onun alevi oldugu belli olur
kımse saklayamaz zaten aslını ınkar edenin :gun_banda

hahahahahaha cok dogru....
Türkiyede nasildir bilemem ama burda herkes özgür oldugundan cok cok daha kolay anlasiliyor

sevgi_82
29.07.2006, 12:18
asla saklamam ne oldugumu allevi olmak ayrıcalık demek ve gurur duyuyorum

Aydın.
30.07.2006, 12:09
erki öncelikle böyle güzel bir sayfa actıgın icin cok tesekür ederim ben şimdiye kadar saklamadım hic alevi oldugumu o eskidendi artık öyle değil şimdi artık konusma sırası bizde benim askerlik yaptıgım yerde sadece birtane alevi vardı subaylarından tut erlerinekadar hepisi sünniydi
bualevi arkadsımda alevi oldugunu saklamıs ben bununla tanıstım ve bana alevi oldugunu sakla dedi askerlerde subaylarda ezer dedi
bende ben seniin gibi yapapm ezilirsem ezilirim gercekten cok ezildim su var oradaki insanlarla sohbette girdimi basım hep dik ayrıldım boynun bükük ayrılanlar hep onlar oldu artık kimse alevi oldugunu saklamamlı nerde olursa olsun utanalacak bir inancımız yok bizim ve inancımıza sahip cıkalım...

Kartopu86
30.07.2006, 16:25
İnançların en güzeli neden saklayayım ki.........

candost_20
30.07.2006, 16:35
Ben kesinlikle saklmadım.Aksine fırsat buldugum her yerde dile getirdim ve getiriyorum alevi oldugumu.gurur duyuyorum alevi oldugum için.

Hüseyin69
30.07.2006, 16:49
almanyada aleviler genellikle ramazan ayinda kendini belli eder
biz aleviler ramazan orucu tutmayiz camiye gitmeyiz dedigimde ramazan ayinda
bir almanARKADASIM :
sigara icen bir türk ü gördü
aha buda alevi baksana ramazan tutmuyor demisti
cok gülmüstüm halbuki sigarayi icenide taniyordum alevi degildi

kemalevi
30.07.2006, 16:56
neden saklıyımki gerceğimi aleviysem aleviyim derim gurur duyarım şeref duyarım

Selina24
30.07.2006, 17:23
Ben Alevi oldugumu hiç saklamam, gurur duyuyorum iyikide Aleviyim ama arkadaslik dostluk konusunda ayirimcalikta yapmam sadece evlilik konusunda ayirimcalik yaparim.
eskiden insanlar saklarlarmis Alevi olduklarini.

Tolgamanco
30.07.2006, 17:35
Gurur duymak varken saklamak sacma. baskılarda olsa gerıcı zıhnıyet ustumuzede gelse saklamaya gerek duymuyorum. aksıne daha bılınclı yasanmalı

D-e-v-r-i-m
30.07.2006, 18:47
Sorana söyleyiriz elbette saklayacak ne var ki..

turnam
30.07.2006, 20:11
Ben ilkokul ve orta okul zamanında hiç arkadaşlarımla bu konulara girmedik(onların sunni olduğunu biliyordum) bir gün arkadaşım bana sana birşey söylüyeceğim dedi teyzemden duydum aleviler mum söndürüyormuş (bende içimden ne varki türbelerde mum yakardık ya sonuçta sönerdi öyle birşey sanmıştım) sonra işin iç yüzünü anlattı o kadar inanmış ki ve beni o kadar etkilenmiştim ki yaklaşık 1 hafta boyunca yatmadan önce hep dua ederdim. allahım ne olursun böyle birşey olmasın diye... ne kadar aptalmışım..eee tabii annem beni çok iyi tanıyor yemek yiyemiyorum konuşmuyorum birşey olduğunu anlamış olacak ki benimle konuşmaya başladı ama ben tabii çok sinirliyim nasıl böyle birşey olur diye düşünüyorum... en sonunda anneme söyledim ve annem bütün gerçeği anlattı ve rahatladım.
o günden sonrada aleviği inceledim sürekli cem evlerine gittim kitap okudum.

ALEVİ OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM VE EN YAPMAYI SEVDİĞİM ŞEY YENİ BİR ORTAMA GİRDİĞİMDE GÖGÜSÜMÜ GEREGERE BEN ALEVİYİM DİYORUM !!!!.

gözdecst
31.07.2006, 01:12
ilkokul 2 de öğretmenim yanına çağırmıştı beni dedemle zamanında aynı yerde öğretmenlik yapmışlar o konuda soru soruyordu konu birden memleket olayına geldi bende biz müslüman değiliz dedim :) dediki hayır öylesiniz ama alevisinizdir dedi dedim hayır öğretmenim biz müslüman değiliz :) kabul etmedim birtürlü oda gülmüştü sağolsun yobaz bi karekter değilmiş annemle falan konuşmuştu,o zaman müslüman değiliz demiştim ama sonra herşeyi anlıyınca hiç saklamadım bu yüzden arkadaşlık etmiyenler bile vardı ama umrumda değildi şimdide öyle asla saklamam ben buyum kabul eden eder etmiyenin yolu açık olsun derim iyikide aleviyim bununla sonsuz grur duyuyorum.

ercandost
31.07.2006, 01:27
Ben tüm Alevi canlarımızı büyük bi aşk ile seviyorum ve inancımızlada sonuna dek gurur duyuyorum,biz saklamadan büyük aşk ve gururla yaşıyoruz bu yolu ne mutlu tüm Alevi canlara hep biriz ve de diriyiz.

ausebell
31.07.2006, 13:36
Saklanacak birşey yok ki saklayayım aksine gurur duyuyorum.Fakat çevremde saklayanlar çok fazla buda konu hakkında bilgi eksiklerinin var olmasından kaynaklanıyor.Çok fazla başıma geldi gerekli durumda açıkladığımda bir süre sonra adamlar geliyor bende Aleviyim... Kardeş niye söylemiyorsun ailem öyle söyledi... çok yanlış ve bu insanlar üniversite öğrenimi gören insanlar.

kalender28
31.07.2006, 17:21
"ne'yler cehennem ateşi,hak aşkıyla yanmışız biz
erenlerin dergahında bade içip kanmışız biz
Muhammet Mustafa rehber,Şahımızdır Ali Ekber
Yollarımız Pir'i bekler,Pir yolunda kalmışız biz"

Muhammet-Ali yolundan gidenlerin cemal-i nurları farklı olur,hemen anlaşılır,
saklamaya ne gerek...O aşkla yananın gözleri farklı ışıldar,hemen belli eder kendini.....Saklamaya ne gerek,soranlara o güzel yolu anlatıyorum zaten.mezhebin ne?diye sorduklarında,"biz mezhep bilmeyiz yolumuz vardır,piri olmayan şeytandır,pirim serçeşmem Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'dir derim.Adem ata zürriyetindeniz,İbrahim Peygamber Milliyetindeniz,Muhammet Mustafa Ümmetindeniz,Güruh-u Naci'deniz.Rehberimiz Muhammet Mustafa,Şahımız Ali El Murteza,Pirimiz Hünkar Hacı Bektaş Veli,Üçler Beşler yediler On İki İmamlar On Dört Masum On yedi Kemerbest,Kırklar'ın yolundanız,tüm insanlara aynı gözle bakarız,inciniriz ama incitmeyiz,nur-u aşk-ı ilahiyle yanmışızdır,bu yol çetin bir yoldur..

.."Bu yol çetin dön diyorlar
Sen atına bin diyorlar
Bir kul gibi öl diyorlar
Ölmem Piro Vallah ölmem.."

ender77
31.07.2006, 17:42
Valla Ben Yerİne GÖre Sakliyorum.cÜnkÜ İnsanlar Alevİ OlduĞu ÖĞrendİklerİnde Bakil AÇilari Hemen DeĞİŞİyor.

ALEYNA
01.08.2006, 00:44
Mecburen ÇoĞu Zaman Saklamak Zorunda Kaliyorum..ÇÜnkÜ Çevremdekİ İnsanlarin AlevİlİĞe BakiŞ AÇisi Çok Farkli..anlatmaya ÇaliŞsanda Anlamiyorlar...offf..İnanin Alevİ Olmaktan Çok Mutluyum Ama İnsanlarin Yersİz Gereksİz Tepkİlerİnden DavraniŞlarindan Biktim...

alevi_murat24
01.08.2006, 01:04
biz erzincanın üzümlü(cimin)ilçesinin cay mahallaesindeniz en tutucu ve en cok ülkücünün oldugu bir yerden gelmeyiz (ama aslımız dersim ) ve halende orada yaşayan akrabalarımız var. devamlıda gidip geliriz biz üzümlüye yerleştikten berberi hiçbir zaman orda kendimizi saklamadık ve inaçlarımızı yerine getirmişiz eskiden alevi köylerinde bilen cem cok zor yapapılırken bizimkiler hersene düzenli cemlerini yapıp aşurelerini kaynatmışlar . kendimi saklamam ben aleviligimle kızılbaşlılıgımlan gurur duyuyorum . aeviligin allahın bir lütvu oalark düşünüyorum bize

gülsün
01.08.2006, 11:34
sivas sana ne oluyor
bak aydinlar yakiliyor
tekbir getirmis uluyor
kara sakal kara carsaf

leyla can
01.08.2006, 11:52
biz erzincanın üzümlü(cimin)ilçesinin cay mahallaesindeniz en tutucu ve en cok ülkücünün oldugu bir yerden gelmeyiz (ama aslımız dersim ) ve halende orada yaşayan akrabalarımız var. devamlıda gidip geliriz biz üzümlüye yerleştikten berberi hiçbir zaman orda kendimizi saklamadık ve inaçlarımızı yerine getirmişiz eskiden alevi köylerinde bilen cem cok zor yapapılırken bizimkiler hersene düzenli cemlerini yapıp aşurelerini kaynatmışlar . kendimi saklamam ben aleviligimle kızılbaşlılıgımlan gurur duyuyorum . aeviligin allahın bir lütvu oalark düşünüyorum bize

iste budur :-))))) dostca kal murat can.............

şir_i yezdan
01.08.2006, 15:03
saklanacak bişey oıldugunu zannetmıyom bence bız degıl onlar kendılerını saklamalı cunku yezıt soyundan gelen onlardır bence kımse alevı oldugunu saklamsın artık bu duzene bas kaldırın

the__death
01.08.2006, 17:16
Genelde İnsanlarimiz İlk Ve Orta Okul DÖnemlerİnde ÖĞretmenlerİnde Ve ArkadaŞlarinin DiŞlamasindan KorktuĞu İÇİn Alevİ OlduĞunu Saklarlar.bu Lİsede De Bazi ÜlkÜcÜ Ve ŞerİyatÇi Bazi Hocalarin Not Kirmasindan Korkmasi Şeklİnde GelİŞİr Ve Ünİversİte DÖnemİnde EĞer Solcularin Hakİm OlduĞu Bİr Ünİ. İse Bas Bas BaĞirir Fakat EĞer DeĞİlse KÜÇÜklÜkten Belİ ÇocuĞa Empoze Edİlen Korku Ütopyasi Buradada Ortaya Çikar Ve BÖylrece Devam Eder.tabİkİ Bu Anlattiklarim Herkez İÇİn GeÇerlİ DeĞİl Genelde FaŞİst İllerde YaŞayanlar İÇİn GeÇerlİ.yanİ Bu İllerde Genelde BÖyle Oluyor.ben Mersİnde BÜyÜdÜm. Ama Ben Dersİmlİ OlduĞum İÇİn DoĞuŞtan AnarŞİstİm Ve HİÇ Bİr DÜŞÜncemİ Saklamam Ve Her Ortamdada Gerekİrse Şİddetle Savunabİlİrİm.ve Savundum Da...

Göksun
04.08.2006, 20:41
Genelde İnsanlarimiz İlk Ve Orta Okul DÖnemlerİnde ÖĞretmenlerİnde Ve ArkadaŞlarinin DiŞlamasindan KorktuĞu İÇİn Alevİ OlduĞunu Saklarlar.bu Lİsede De Bazi ÜlkÜcÜ Ve ŞerİyatÇi Bazi Hocalarin Not Kirmasindan Korkmasi Şeklİnde GelİŞİr Ve Ünİversİte DÖnemİnde EĞer Solcularin Hakİm OlduĞu Bİr Ünİ. İse Bas Bas BaĞirir Fakat EĞer DeĞİlse KÜÇÜklÜkten Belİ ÇocuĞa Empoze Edİlen Korku Ütopyasi Buradada Ortaya Çikar Ve BÖylrece Devam Eder.tabİkİ Bu Anlattiklarim Herkez İÇİn GeÇerlİ DeĞİl Genelde FaŞİst İllerde YaŞayanlar İÇİn GeÇerlİ.yanİ Bu İllerde Genelde BÖyle Oluyor.ben Mersİnde BÜyÜdÜm. Ama Ben Dersİmlİ OlduĞum İÇİn DoĞuŞtan AnarŞİstİm Ve HİÇ Bİr DÜŞÜncemİ Saklamam Ve Her Ortamdada Gerekİrse Şİddetle Savunabİlİrİm.ve Savundum Da...

çok haklısın okul yıllarında çok sorunlar yaşanıyor.ama şuan çalıştığım işyerinde tek Alevi benim hiç çekinmedim söylemekten,tam tersi onlara Alevi'lerin nasıl insanlar olduğunu göstermeye çaılşıyorum hep

gamze...
04.08.2006, 23:32
evet sımdı ben sızlerden farklı bısey soyluyum yazdıklarınızı okudum ve cok gurur duydum sızlerden ben bır alevıyım ama bunu sadece sızlerın yanında yanı bu formda soluyorum 19 yasındayım ve kımseler bızım ALEVI oldumuzu BILMIYOR solemedık.ailem bunu 18 lisede bana solerken bunu sart kostu ve hala SÖLEMEMEM konusunda da uyarıyorlar.BIZIM ALEVI OLDUMUZU KIMSE BILMIYORR.. :(

Nesimi
05.08.2006, 00:25
evet sımdı ben sızlerden farklı bısey soyluyum yazdıklarınızı okudum ve cok gurur duydum sızlerden ben bır alevıyım ama bunu sadece sızlerın yanında yanı bu formda soluyorum 19 yasındayım ve kımseler bızım ALEVI oldumuzu BILMIYOR solemedık.ailem bunu 18 lisede bana solerken bunu sart kostu ve hala SÖLEMEMEM konusunda da uyarıyorlar.BIZIM ALEVI OLDUMUZU KIMSE BILMIYORR.. :(

Kesinlikle bu durumu aşmalısın can. Alevilerin kapalı yaşamı yani kendimizi dışarıya karşı saklamamız bir açıdan korunmak için ancak artık Osmanlı devri zulmü yok bir nebzede olsa demokratikleşme var. Üstelik insanlar çok Aleviyle arkadaşlar dostlar ama hiç birinin Alevi olduğunu bilmiyorlar. Kendimizi özgürce ifade edelimki insanlar Alevilerin nasıl insanlar olduklarını bilsinler tanısınlar ve önyargılarını yıksınlar.

Şoreş
05.08.2006, 04:14

Merhaba Gamze.
Benimde baba tarafımda bir korku var bunu açık bir şekilde görebiliyorum.Babamların köyü Sünni köyler içindeki birkaç Alevi köyünden biridir ve aşırı islamcı köylere rağmen köy asimile edilememiştir ama buna rağmen bir korku var..

kalender28
05.08.2006, 09:40

alevi olduğunu kimsenin bilmesine gerek yok can,zaten gözlerinden okunur bu:)

şir_i yezdan
05.08.2006, 09:47
bulundugun ortamı bılmıyom ama eger serıat ve tarıkatayanlısı cok ınsan varsa kendınızı desıfre etmeyın sonucta bu ınsanlar alevılıgı hazmedemıyo
evet sımdı ben sızlerden farklı bısey soyluyum yazdıklarınızı okudum ve cok gurur duydum sızlerden ben bır alevıyım ama bunu sadece sızlerın yanında yanı bu formda soluyorum 19 yasındayım ve kımseler bızım ALEVI oldumuzu BILMIYOR solemedık.ailem bunu 18 lisede bana solerken bunu sart kostu ve hala SÖLEMEMEM konusunda da uyarıyorlar.BIZIM ALEVI OLDUMUZU KIMSE BILMIYORR.. :(eger serıtc<ı coksa cevrende kendını desıfre etmemen daha uygun olur sızın acınızdan

keanu_1907
05.08.2006, 11:24
bende maalesef saklıyorum.mahhalemde değil ama okulumda maalesef saklıyorumm..

*gamze*
05.08.2006, 11:59
herkese selamlarr. bencede aleviliğini saklamamalısın canım. çünkü bu senin özün. gerçi sende kendine göre haklı olabilrsin tabiki, yani ben ilk bööle bi durumla ilkokul 5. sınıfta karşılaştım. bana öğrtmnim sormuştuu ama söyleyememiştim çünkü soruş tarzı okadar kötüydükii, bu olayın hakikaten çok k