Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi kimliğiniz

Sayfa : 1 2 [3] 4

ZülfüKakul
21.08.2006, 10:08
Saklamak için sebep varmı?

A
L
E
V
İ
Y
İ
M

:clap:

Umudum_Sende
21.08.2006, 10:10
ben insanım
ben bektaşiyim
ben kızılbaşım
ben aleviyim

saklarsam yazıklar olsun bana

kavaklı
21.08.2006, 10:23
sizde şah diyeni asarlarsa
bende bu yayladan şah-a giderim.

açık yürekli olmak lazım hiç bir yerde hiç bir zaman saklamadım ve saklamam için bir neden yok.

nesslimm
21.08.2006, 16:35
temiz mi temiz bi geçmişim var nie saklıyım
eskidenmiş o

zeynel_can
21.08.2006, 22:30
hiç bir zaman saklamadım bundan sonrada saklamam

Tokatlim_60
22.08.2006, 00:01
arkadaslar be nalevi oldugumdan gurur duyuyorum ve hic bir zaman saklamam sakliyanida kinarim, insallah aelviler olarak cok güzel bi gelecek beklyior bizi!
ama türkyiedeki aleviler bana hic umut vermiyor, biraz kalkip silkelenip ben buyum dememiz lazim gecmisimizle yüz yüze gelip yapanlardan hesap sormamiz lazim! sadece alevi oldugumuz icin alevi olmayalim saklamayalim tam tersine ayaga kalkalim zamani gelmistir arti mademki sirf türkiyemde 20 milyon alevi var ki öyle deniliyo birlik olup güclü bi sekilde biz burdayiz diyelim!

aydınn
22.08.2006, 00:19
biz aleviyiz bu gurur verici... çünkü bizim kalbimiz temiz içimiz pak..bizlerde ayrımcılık olmaz bizler her insan ve topluluğa eşit davranırız, karşımızdaki hangi mezhepten ve hangi ırktan olursa olsun bizim için insan insandır...çünkü sevgi bizim dinimizdir.

BÜTÜN EVREN SEMAH DÖNER

Aşık Hüdai
Bütün Evren Semah Döner
Aşkından Güneşler Yanar
Aslına Ermektir Hüner
Beş Vakitle Avunmayız
Canan Bizim Canımızdır
Teni Bizim Tenimizdir
Sevgi Bizim Dinimizdir
Başka Dine İnanmayız
Hüdayiyim Hüdamız Var
Dost Elinden Bademiz Var
Muhabbetten Kalamız Var
Ölüm Ölür Biz Ölmeyiz...

kesinlikle saklamam, vede gurur duyarım...

yasemen
22.08.2006, 09:14
asla saklamam saklamadımda her yerde gururla söyledim
dönen dönsün ben dönmezem yolumdan..

boranali
22.08.2006, 13:06
genelde saklarım çünkü daha anlamayan beyin özürlüler var.

haydar cebeci
22.08.2006, 14:04
bende bir aleviyim hiç bir ortamda kendimi saklamam hiç kimseninde saklaması doğru değildir insanlar senin ne olduğunu bilsinler ona göre tavrını alsınlar bu menfi veya müsbet olabilir ama neticede bunun faydasını gene sen göreceksinbiz kendimizi sakladığımızda başkalarının bizi yok saymasınada kızma hakkımız olmamalıdır müslümanım diyen birinin aleviliği bilmemesi bizim değil onların eksiği ve hatta ayıbıdır.

SivanA SimyacI
22.08.2006, 14:25
saklamam kesinlikle faşiştler bizi yakanlar saklıyormu kimliğini?
onlardan korkan onlar gibi olsun.
saklamak demek korkmak demek
derki mahzuni baba
bize dinsiz diyen ey cahiller sevgidir dinimiz bizim...

seyhan
22.08.2006, 17:03
Sevgİlİ Canlar Bende Alevİyİm Tuncelİ PÜlÜmÜr Şu Ana Kadar Saklamadim Saklamamda Onlar Kendİlerİnİ Sakliyorlarmi Heryerde Kendİlerİnİ GÖsterİyorlar Gelİn Canlar Bİzde Bİrlİk Olalim Aslimizi Saklamayalim.

Medet Ya Alİ

saheser
22.08.2006, 23:53
Eskiden aleviyim diyemiyordum.Diyordum ama herkese söyleyemiyordum.O zamanki ortam biraz farkliydi.Basima gelen hic unutmadigim abime misafirlige gitmistim bayagi orda kalmistim ve yengen bana burda alevi oldugumuzu bilmiyorlar demisti uyarmisti beni orda oturan bir kizla tanismistim oturup sohbet edince laf nasil olduysa alevilige geldi acayip kötüledi ben ise abimler orda zor durumda kalmasinlar diye hic sesimi cikarmadim.Oturdugu cevre cok yobazdi yengem pislik cikmasin diye mecbur susacagiz demisti.Bu olaydan sonra ben alevi oldugumu hic saklamadim beni kabullenen böyle kabullenir yada kabullenmez kimse mecbur degil herseyden önce insan oldugumu bilmeleri insan olan insana ayrimcilik yapmaz yüregiyle icinden gelerek sever vede saygi gösterir.

piryolu60fd
23.08.2006, 18:55
bir insan özünü saklıyorsa o kişi insan değildir o yüzden alevi olduğumu saklamam ne pahasına olursa olsun

veli.topcu
23.08.2006, 18:56
bana bu soru soruldugun da soran kişiye önce fark edermi diye sorarım dogal olarak farketmez cevabını alıyorum ama aksi bir cevap geldiginde direk söylerim ve hiç bir yerde de saklamam.saklayan gizli kalsın diyen cok kişi tanıyorum ve bu kişilerin korkuları işini kayıp etme korkusu iş arkadaşlarının ona karşı tutumlarının degişmesinden korkuyorlar bana göre

ahmet_ali
23.08.2006, 19:16
elhamdullilah nusayriyim asla kimseden saklamam

zohre-35
24.08.2006, 10:43
bende aleviyim saklanacak hiç bir şey yok önemli olan dürüstlüktür
karşındakı insanın sevgi ve saygısını kazanmaktır

tanocan_
25.08.2006, 04:04
insan hiç kendini aslını inkar edermi ben saklamadım saklamamda

eylüleren
25.08.2006, 11:22
saklamama gerek yok zaten hiç ihtiyaçta duymadım memleketim ve ismim yetiyor.

alev zile
25.08.2006, 12:34
HİÇ Bİr Zaman Alevİ OlduĞumu Saklamam Hatta SÜreklİ GÜzel DavraniŞlarimi AlevİlİĞe Dayandirirm ...

mendires
26.08.2006, 02:35
NE SAKLICAMM TERSİNE böyle bi soru sorulduğunda saklamakmı odane içimden volkanlar patlarcasına içim içime sığmıyor dilimden kelimler dökülüerken evet ALEVİYİM KARDEŞİMMMMMM

kayıra seydi
31.08.2006, 15:34
selam yaptıklarına sevindim sen hiç değilse alevi olduğunu saklamıyosun açık sözlüsün çoğu kimliğini açıklamıyo sen en iyisini yapmışsın seni tebik ederim

bıldırcın24
03.09.2006, 18:54
şu ara net'e fazla vakit ayıramıyorum.onun için güncel mevzuları kaçırabiliyorum.Geçmiş mesajlara,konulara ve katılımcılara şöylesine bir göz gezdiriyim istedim.
Kimliğini saklama mevzuuna takılıp kaldım.birçok arkadaşın malum sebeplerden ötürü günümüzde dahi alevi olduğunu çevresinden,tanıdıklarından sakladığını söylüyor.geçmiş dönmelerde olsaydı bir nevze olsun anlar anlayış gösterirdim.çünkü o dönemlerde siyasi olayların,etnik kavgaların ve cehaletin; kol gezdiği dönemlerdi.ama şimdi:durum çok farklı artık farkllı din ve mezhepte insanlar bize imreniyor.bizi seyrediyor ve bizi takdir ediyorlar.neden mi ? çünkü gerçekleri biliyorlar artık geçmişte anlatılan yalan dolan ve aldatmacalara inanmıyorlar artık.bilinçli nesilller anlayışlı yarınlar var tüm bunların ötesinde geçmişte olduğu gibi geleceğe ışık tutan yolundan çizgisinden sapmayan alevilik düşünce ve anlayışı var.bu anlayış ile hareket eden tüm canların artık çekinmesi kimliğini açıklayamayışının altında bence (özür dileyerek)kendini ifade edememe sorunu var.bu aşılabilecek bir sorun. kimin ne tepki verip yada vermeyişine aldırmaksızın gönül rahatlığı ile alevi olduğunu önce kendine sonra bilmesini en çok istediği kimselere söylemeli....
okuyanız varmıdır ? bilmiyorum!hürriyet gazetesi köşe yazarı rahmetli duygu asena manşete taşıdığı yazısında hayran kaldım.kadın-erkek ayırımı yapılmadan taşınanın bir can olduğu düşünülerek secde eden bir ibadet gördüm.istisnayız varız herzaman olacağız çünkü aleviyiz.sevgi ve anlayışla kalın

tsira
03.09.2006, 20:04
kesinlikle saklamam fakat saklayan bir çok alevi tanıyorum, hatta kabul etmeyenleri bile. onlar için de şunu söylüyorum:
ASLINI İNKAR EDEN BİZDEN DEĞİLDİR.

mawzer
03.09.2006, 23:00
sizi bilmem ama benim çevremde çok asker var.....

er değil..rütbeli asker....ve çoğu saklıyor alevi olduğnu...

tanıdıklarımda var....

yazık...

bana gelince....saklama gereği duymadım şimdiye kadar...belki yaşadığım yer ile alakalı olabilir bu....

daha tutucu ve yobaz kafaların olduğu bölgelerde yaşasaydım napardım bilemiyorum....

ama artık neden saklayalım ki ....

gerçekten bizim alevi toplumu KABUĞUNU KIRMIŞ BİR DÖNEMDE....artık eskisi gibi bastırılıp kafasına vurup ekmeğğni alınan toplum değilz.....artık taşradan kente göçüp çocuklarnı okutmuş eğitmiş bi jenerasyon var ki bu gençler bizleriz,artık ülkenin ekonomsinde çok önemli yerlerdeyiz...aynı şeklde gerek siyaset gerek akademik kariyer sahibi bir çok canımz var ki bunu herkes bilmekte...

ayrıca kendi tw lerimiz radyolarımız gazetelerimz ve ALEVİ FORUMlarımız var...

KENDİNİ AŞMIŞ KABUĞUNU KIRMIŞ ÖĞRENMİŞ ARAŞTIRMIŞ bi toplumuz artık....

sesimizi çıkarıyoruz artık....

gelecekten çok umutluyum....

saygılar...

Şoreş
03.09.2006, 23:05
Düne kadar Aleviyiz diyemezdik.Öyle zamanlar olurdu ki Deyiş Semah dinlerken sesi açamazdık.. Ama artık Deyiş ve Semah dinlerken ortalığı inletiyorum.Ben onların Ezanları okunduğunda ortam sesini kısıp saygı duyuyorsam, kendi deyişlerimide yeri geldiğinde yüksek sesle dinlerim... .

cirkin_05
04.09.2006, 13:49
soreş sonuna kadar haklısın bizde gönlümüzce dinleye biliriz ayrıca bugüne kadar hiççç saklamadım alevilimi

Rose
04.09.2006, 15:49
canlar tabiki alevi olduğunuzu saklamayın neysek oyuz demi hepimiz. sizlerde alevisiniz ve bunu saklamanızın bir gereği yok. soran olduğunda çıkıp haykırın ben aleviyim diye.

keanu_1907
04.09.2006, 17:40
mekana göre değişir:D:D:D

Balta
04.09.2006, 18:07
Ben onu saklıyorumda o beni saklamıyor.

Hemen hemen nerde konuşsam ilk lafları ben söylemeden "Sen Alevisimisn?" diyorlar.

MeRaLiNa
04.09.2006, 19:27
Ben onu saklıyorumda o beni saklamıyor.

Hemen hemen nerde konuşsam ilk lafları ben söylemeden "Sen Alevisimisn?" diyorlar.

cok cok cok dogru yawssssssssss:lol: :lol: :lol:

ben onu sakliyorum o beni saklamiyor:thumbup1: öldüm burda gülmekten:D :D :D :D :D

mutlumusuncan
04.09.2006, 20:28
Kendi değerleriyle barışık bir aleviye bu soru sorulursa iradesinin dışında şu kelimeler dökülür ağzından.
Ben Aleviyim...Ben Kızılbaşım...

heval19
04.09.2006, 20:56
niye saklayayım ki alevi olmak bi ayrıcalıktır...eee herkes alevi olamaz

siliye
11.09.2006, 00:44
Şunu açıkça söyleyeyim erzincandan ilk kez istanbul a gelip liseye yazıldığımda çevremde aşırı derecede sunni olmasından dolayı alevi olduğumu saklamıştım ilk zamanlar. Çünkü geldiğim ortamda 1 tane sunni arkadaşım vardı o kadar. Ve tabi bilinçsizliğin verdi bir şeyle söylememiştim ama zamanla bunun çok saçma bir düşünce olduğunun bilincine vardım . ve artık kimseden alevi olduğumu saklama gereğini hissetmiyorum çünkü saklamanında saçma olduğunu düşünüyorum. eğer özgürlükse benim özgürlüğüm benim inancım bu bunun kimseyi ilgilendirmeyeceğini ve saklamanın kişliğimize de zararı olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde baskıyı hissetmek üstümüzde bizi daha kapatır inaçlarımıza karşı. Yani ben aleviyim demek benim için bi saklanacak şey değil sorulmadan söylenebilecek bi güzelliktir diye düşünüyorum.

Erki
11.09.2006, 01:45
11,000 üstü okuyan olmus valla...

alevi oldugunu saklamayan 95% bi oranda sanırım...

burdan ''rahatca'' alevi diyebilirim yazan arkadaslara bir isteğim var:

saklamak zorunda kalan arkadaslara yardımlarını eksik etmesinler.

biryerde okumustum: aleviligini saklayan. sivas katliamını. corum olaylarını vs. yaratanlardan bir farkı yoktur diye....

bence doğru...

saygılar

KomünistAlevi
11.09.2006, 01:58
11,000 üstü okuyan olmus valla...

alevi oldugunu saklamayan 95% bi oranda sanırım...

burdan ''rahatca'' alevi diyebilirim yazan arkadaslara bir isteğim var:

saklamak zorunda kalan arkadaslara yardımlarını eksik etmesinler.

biryerde okumustum: aleviligini saklayan. sivas katliamını. corum olaylarını vs. yaratanlardan bir farkı yoktur diye....

bence doğru...

saygılar
Sayın Erki...

Bu sözleriniz biraz ağır olmuş ama...Yani insanların çalıştıkları veya oturdukları ortamı siz biliyormusunuz da böyle acımasızca bir eleştiride bulunabiliyorsunuz...Maraş,Çorum,,Sivası Faşistler yaptı yani kimliğini saklayan canlarla nasıl olurda bu faşistleri ilişkendirebilirsiniz??

Sevgi ve saygılarımla...

Erki
11.09.2006, 02:16
Sayın Erki...

Bu sözleriniz biraz ağır olmuş ama...Yani insanların çalıştıkları veya oturdukları ortamı siz biliyormusunuz da böyle acımasızca bir eleştiride bulunabiliyorsunuz...Maraş,Çorum,,Sivası Faşistler yaptı yani kimliğini saklayan canlarla nasıl olurda bu faşistleri ilişkendirebilirsiniz??

Sevgi ve saygılarımla...

evet ağır olduğu doğrudur. ama birde ayrı yönden bakmak lazım. hep susar. hep saklarsak birnevi onlar gibi düsünür olmazmıyız? tabiki cıkıp avaz avaz bağırılmalı demiyorum. anlatmak istediğim şu:
saklayan milletimize öğrendiklerimizi devam ettirip aleviliğin nerde olması gerektiğini gösterelim.ve böylece saklama zorluğu hissetmesinler. soru yağmuruna tutulduklarında cevaplaya bilsinler.
zor diye bırsey yoktur arkadaşım.

saygılar

not: ilk yazımda demek istediklerim tam olarak o değildir

Serkan_Devrim
11.09.2006, 12:08
zaten alevi olduğumuzu saklayacak ne yşadık ki? bizden öncekiler maraş, çorum, sivas görmüşler; Yavuz katliamı yaşamışlar; kerbeladan gelmişler. biz ne gördük ki saklayalım.:)

sevilkipirti
11.09.2006, 12:16
Bazılarının alnında yazarmış gibi anlaşılır ya hemen alevi oldukları, ben de onlardan biriyim galiba. Beni tanıyan herkes anlar hemen alevi olduğumu. Söylememe gerek bile kalmaz, bölesi de en güzeli galiba :)

coşkun
11.09.2006, 12:34
canlar bende aleviliğimi saklamam ama saklayanlarada saygı duyarım, neden saygı duyarım iş dolayısıyla veya okul dolayısıyla belki mecbur kalmıştır, size kısa bi olay anlatayım, ben üniversiteyi ülkücülerin bol olduğu bi şehirde okudum, büyüklerimin anlattığına göre (duyduğum) bir öğrencinin alevi olduğunu öğrenmişler peşpeşe 3 gün çocuğu dövmüşler, zorla okulu bıraktırmışlar, belki o öğrenci alevi olduğunu saklasaydı okulu bitirip iyi bi iş sahibi olup elemanlarını alevi canlar arasındanda seçebilirdi! yanlış anlamayın canlar benliğimizi saklayalım demiyorum! benim zamanımdan 3-4 sene önce olmuş bi olay, ben soyumu saklamadım saklamamda, açık konuşayım 4 kez dövdüler ama yılmadım... dediğim gibi canlar ben benliğimi saklamam ama saklamak zorunda kalanlarada saygı duyarım...!

Kizilbas 66
11.09.2006, 12:44
canlar bende aleviliğimi saklamam ama saklayanlarada saygı duyarım, neden saygı duyarım iş dolayısıyla veya okul dolayısıyla belki mecbur kalmıştır, size kısa bi olay anlatayım, ben üniversiteyi ülkücülerin bol olduğu bi şehirde okudum, büyüklerimin anlattığına göre (duyduğum) bir öğrencinin alevi olduğunu öğrenmişler peşpeşe 3 gün çocuğu dövmüşler, zorla okulu bıraktırmışlar, belki o öğrenci alevi olduğunu saklasaydı okulu bitirip iyi bi iş sahibi olup elemanlarını alevi canlar arasındanda seçebilirdi! yanlış anlamayın canlar benliğimizi saklayalım demiyorum! benim zamanımdan 3-4 sene önce olmuş bi olay, ben soyumu saklamadım saklamamda, açık konuşayım 4 kez dövdüler ama yılmadım... dediğim gibi canlar ben benliğimi saklamam ama saklamak zorunda kalanlarada saygı duyarım...!

Bu Aleviler hep dayak mi yer ? Ne zaman tarihin akisini degistirecegiz ? Ben söyleyeyim..Ne zaman birlik olursak ..ne zaman Örgütlenirsek canlar..!!!!

nesly
11.09.2006, 13:44
Alevi olduğumu hayatımın hiçbir devresinde saklamadım buna gerek bile duymadım...

Çocukluğumda ailem aman kızım kendini belli etme derdi, en basit örneği ; ramazanda oruç tutuyormuş gibi yapki anlamasınlar alevi olduğunu derlerdi, şiddetle karşı çıkardım bu düşünceye.. Gizlenecek bir durum göremiyorum derdim, korkularından bahsederlerdi... Yıllar öncesine dayalı korkularını anlıyordum ama kendi hayatıma asla yansıtmadım... Her ortamda gerek düşüncelerimle gerekse direk alevi olduğumu belirtmekten asla çekinmedim. En azından iç huzurumu korumuş oldum..... Bunun karşılığında ne hor görüldüm, ne dayak yedim:wink: , ne de bulunduğum ortamdan dışlandım...

fehat60
13.09.2006, 22:16
slm arkadaşlar ticaretle ugraştıgım icin bazen saklayabıliyorum cunki bazı muşterilerim aşırı dinci oldugun icin onlarla tartişmak istemiyorum nedeni alevileri dışlayan muşterilerim var eee ekmek parası icin katlanmak zorundayım ama diyer zamanla hic saklamam tartışırım tartışıyorumda.

poyrazz
15.09.2006, 00:58
Türkiyede Açık ve aleni şekilde Ben Aleviyim diyebilmek ,bence Güner Ümit vakasından sonra kolaylaşmış söylenmeye başlanılmıştır.Daha önce ve dahadaha önce bu hiçte kolay degildi.Alevi köyleri neden Dağlık ve ulaşımı zor yerlerdedir bilen varmı??
Şimdi Gögsümü gererek Aleviyim diyebiliyorum,diyebiliyoruz..
Sevgilerimle..

sefaryo
15.09.2006, 01:40
size sorulmadıkça, sizin "aleviyim" demeniz tepki çeker.. fark burada.. yoksa herkes inandığı gibi ya$ar, kimseyi ilgilendirmez..

alevi_can35
15.09.2006, 02:40
alevi oldugum için gururlıyum neden saklayım ki bu benim onur verici bi şey dünyaya bi daha gelsem gene alevi dogmak isterim aleviyim özümde bir sözümde tşkler

PirO_62
15.09.2006, 03:00
:D:D:D
Seviniyorum çünkü Şu topiği okuyunca okadar keyif alıyorum ki bir birlikteliğin örneği Ben Aleviyim diyebilmek veya diyememek ama Aleviyiz savundugumuz degerlerımız var.

Ve Ben Aleviyim

Can kulağı ile beni dinleyin... Dost Dost
Ey arifler ehli Hakka Söyleyin... Dost Dost
BİRLEŞEREK beni Tavaf eğleyin... Ali Ali
Çünkü Lamekanın Mekanı Oldum Mekanı oldum...Hü Hü Hü

Saygılar

Özgür-Taylan
15.09.2006, 03:55
saklamam ama illa da "ben Aleviyim" diye haykirmam!
o benim içimde olan birseydir, ne yaparsan kendine düsüncesinde misali..
bazilari kos koca kiliç felan takarlar,bunlar hos seyler degil, sonuçta Aleviysek davanisimizdan, düsuncelerimizden, hareketlermizden belli olur, "Alevi etiketiyle" degil bence..

ama bazi ortamlar vardir ki, Aleviyim demek güç ister, çünkü insanlar yanlis yorumluyor, "bölücülük" yapiyormusuz gibilerinden.. oysa ne alaka? ben buyum ve kendi özümden gurur duyuyorum... kimseyi kimseden bölmek de istemiyorum, ama bazi örümcek kafali canlar bunu anlamakta zorluk çekiyor... ama neyse onlar nerede biz neredeyiz ya!

saygilar

zafergngr
18.09.2006, 07:13
aslını inkar eden kendini inkar eder niye kendimi inkar ediim ki?
hiçbir zaman hiçbir yerde saklamam ve bunun üzerinden ucuz siyaset yapmam

serdar sinan
18.09.2006, 20:03
eğer ALEVİ olduğumdan utanacak veya saklayacaksam kuytu bir köşede çürümeyi değil en kalabalık alanda kafama silah dayayıp sıkmayı yeğlerim nedenmi!yıllardır içimizdeki ezikliği benliğimizi saklamak yerine ben buyum deyip allahın aleviliği bizlere lütuf sayıp bizi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği verdiği için her defalarca dua ediyorum yanlış anlamayın yaşım 47 ne askerde ne sivilde ne özelde ne bütün iş yaptığım çalıştığım alanlarda ne yaz ne kış ne ilkbahar ne sonbahar ne arap ülkelerinde ne avrupada nede en önemlisi kendi ülkemde hiç ama hiç alevi olduğumdan utanmadım utanmıyacam ne sakladım nede saklıyacam ve hiçbir güç boynumdaki ZÜLFİKARI çıkarmaya gücü yetmiyecek ben aleviyim diyemediğim an yaşamak istemiyorum saygılar

şahan62
18.09.2006, 20:53
sevgli arkadaşlar bende hiç saklamdım saklamamda
ölüm olsada saklama öleceğimi bilrim asla sakalam hiç bir şeyi
ALEVİ olmak suçmuki ben saklıyayım bizlere saklamyı kimse öğretmedi bize kendinizi heryerde ifade edindedi bide öyle yaptık bu böyle ve böyle devam edecek ben kendi resmimmi koymuşum kimseden korkum yok
ben buyum bu kalcağım ölene kadar.

Aydın.
18.09.2006, 20:54
Artık eski devirde Değiliz canlar artık kendimizi saklamanın hic bir anlamı yok
artık sesimizi tüm dünyaya haykırma zamanı biz varız diye...

ulupınar
19.09.2006, 01:01
aslını inkar eden haramzadedir ben aleviyim ne mutlu banaki aleviyim niye inkar edeyim baba bizim utanacak bir şeyimiz yokki başkaları utansın

sılam
19.09.2006, 12:26
bencede alevilik saklanacak bişey değilki çünkü alevilik bizim özümüz ben üniversite ortamında kılıcımı hiç çıkartmadım o benim inancım ve kimsede bişey demedi diyemezde çünkü söyletmem

destiny
23.09.2006, 21:56
doğruyu sölemek gerekirse ben liseye kadar pek alevi süni olayına bakmazdım.ama nezamn liseye geldim ki işte ozamn insan ayırımı yapıldığını öğrendim bunları öğrendiğim zamn başımdan kaynar sular dükülmüştü sanki çünki benim alevi olduğumu bilmeden bizler için çok laflar sölemişler di.mum olayı falan.ki mum olayı ne onu bile bilmezdim ama şimdi çok ii birşey biliyorum bunu söliyenlerin insan olmadığını bunlara inanların müslümanlığa saygıları olmadığını bir müslüman din ayrımı yapmazken alevi ayırımı yapamaları bence çok cahilce bir davranıştır.ben o günden sonra kim sorarsa sorsun heryerde aleviliği savunur oldum ve tartışmaya bile girmişimdir ama ne yazık ki karşıdaki cahil miş ki anlamıyorlar.onların gözünde sadece müslüman kendileri.ama ne yazık ki bunu anlamıyorlar artık anlamalarınıda beklemiyorum açıkcası çünki büyüklerinden duyduklarıyla yetişen üniversite öğrencileri varsa artık hiç birşey söliyemiyorum onlara.sadece adı var üniversiteli kültürlü ama nerdeee. bunları bilmedikten sonra din le ilgili...Alevilik saklanacak birşey değil tam tersi bu dünya ya birkez daha gelsem yine alevi olarak gelmek isterim..çünki kimse alevi olmaz...kolay kolay...

kardelen_c
23.09.2006, 22:26
İnsan HİÇ Aslini İnkar Edermİ Ben Mesala Kİm Ne Derse Desİn Hz. Alİ'nİn Resmİnİ Boynumda TaŞiyorum Hemde Bikmadan Ve Çikarmadan HİÇ Kİmsenİn Aslini İnkar Etmemsİ Lazim....

yusufçukgecegez
23.09.2006, 23:06
ne yazıkki alevi arkadaşlarda bir çekingenlik var.tabi bunda büyük etken sünnilerin alevi bakış açısı.fakat aleviler kendini gösterdikçe,örnek hal ve hareketleriyle,sünni önyargısını kıracaklardır.yeterki çekinmesinler.insanlar bilmediklerini kötü sayarlar.aleviliğin faziletlerini tanıdıkça ,sempatileri artacaktır.ilk başta tavır koysalar bile.satgılar.

Mesut Gündüz
23.09.2006, 23:22
ne yazıkki alevi arkadaşlarda bir çekingenlik var.tabi bunda büyük etken sünnilerin alevi bakış açısı.fakat aleviler kendini gösterdikçe,örnek hal ve hareketleriyle,sünni önyargısını kıracaklardır.yeterki çekinmesinler.insanlar bilmediklerini kötü sayarlar.aleviliğin faziletlerini tanıdıkça ,sempatileri artacaktır.ilk başta tavır koysalar bile.satgılar.

Dünyaya müslüman olarak gelmek istiyorsun.Din zaten önyargılarla ve kırılmaz kavramlarla dolu.Acaba dünyaya bir sünnü olarak gelse idin acaba ne kadar kırabilirdik önyargılarını hiç düşündünmü aleviyken kıramazken. Hiç kimsenin bir sünniye aleviliğin erdemlerini anlatıpta onu alevilik yoluna çevirebileceğini sanmıyorum.Alevi iken sünniliğe sempati duyan arkadaşlarımızı bile çeviremiyoruz. Kendilerine kurdukları düzeni yıkmış oluyoruz kabul etmiyorlar.

meryem demir
23.09.2006, 23:28
Müslümanmısın yoksa alevimisin diye sorulan bir ülkede alevi olmak her zaman zor olmutur.
Alevilik,yanlış bilindiği sürecede aleviliğini saklamak zorunda kalan bir sürü kişi olacaktır.
Bizler önce önyargılarımızdan bir kurtulabilsek, kendi iç savaşımıza dur diyebilsek, belki o zaman birilerine aleviliğin dinsizlik olmadığnı anlatmak için biraz dahi olsa zaman kazanmış olucaz.

cemal
23.09.2006, 23:38
ben erzurum merkezde buyudum mahelemizde alevi olarak 4 ev vardi diyerleri suniydi ama arkadaşlarimin hepside biliyordu alevi olduğumuzu ramazanda öylenleri oldumu ben eve giderdim yemek yemeye bana derlerdiki kizilbaş yemeye gidiyor erzurum gibi bir yerde saklamadim alevi olduğumu sanirim erzurumun nasil bir yer olduğunu ve bu olaylara nasil tavir aldiklarini çoğunuz biliyorsunuz ama ben onlara defalarca alevi olduğum için gurur duyuyorum dedim onlarda anlayişla karşiladilarbeni her hangi bir sorun çikmadi

nesly
25.09.2006, 09:39
Müslümanmısın yoksa alevimisin diye sorulan bir ülkede alevi olmak her zaman zor olmutur.
Alevilik,yanlış bilindiği sürecede aleviliğini saklamak zorunda kalan bir sürü kişi olacaktır.
Bizler önce önyargılarımızdan bir kurtulabilsek, kendi iç savaşımıza dur diyebilsek, belki o zaman birilerine aleviliğin dinsizlik olmadığnı anlatmak için biraz dahi olsa zaman kazanmış olucaz.

Tek kelimeyle sevgili meryem demir;

Ağzınıza sağlık....

diablo21
25.09.2006, 11:17
18 yıldır istanbuldayım.kendımı bıldım bılelı zülfikarsız dısarı cıkmam ve herkes de gorur.bazıları cıns cıns bakıyo ama kımene ben gurur duyuyorum ve her soruldugunda alevıyım dıyorum.Ters tepkiler alıyorum ama tepkılerın coguda unw ınsanlardan gelıyo.Kültürlü dedıgımız ınsanlar Türkiyenin en cahil insanlarıdır.Saygılar.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
18 yıldır istanbuldayım.kendımı bıldım bılelı zülfikarsız dısarı cıkmam ve herkes de gorur.bazıları cıns cıns bakıyo ama kımene ben gurur duyuyorum ve her soruldugunda alevıyım dıyorum.Ters tepkiler alıyorum ama tepkılerın coguda unw ınsanlardan gelıyo.Kültürlü dedıgımız ınsanlar Türkiyenin en cahil insanlarıdır.Saygılar.

Gariip
27.09.2006, 16:34
arkadaslar bende saklamasdim nasil olsa herkesin bir inaci var bizimkiside bu dur diye düsünüyorum mesala bened sülfükar kilincimi boynumdan cikarmadim hic ama bazen oluyor bazi yerde cikarmak sorunda kaliyorsun ister istemez ama sonucta aleviyim be alevi kalicagim bunuda cok iyi biliyorum...

HoZaTLi_62
27.09.2006, 17:44
ben elazığda okulda sakladım. okuduğum kadarıyla yurtdışındaki arkadaşlar hiç saklamamışlar ama oralarla buralarda dünya kadar fark var. oralarda normal karşılarlar ama şimdi eskisi kadar yok ama benim anlattığım zamanlar elazığda alevi olduğu için sürekli birileri öldürülürdü. yani okadar kolay değil saklamadan yaşamak. şuan istanbulda yaşıyorum aslada saklamam. dediğim gibi sadece elazığda okulda sakladım onun haricinde elazığdada saklamadım

ilkay123
03.10.2006, 18:10
Arkadaslar alevililigimizi saklayarak bugunlere gelindi oniki Eylül döneminde Türkiye üzerine oynanan oyunlarin basinda azinliklar geliyordu.Sirf aleviler degil ülkemizde yasayan tüm azinliklar kimliklerini saklamak zorunda birakiliyordu.Müslüman ni Alevi kabul etmeyen zihniyetlerin bu fikre kapilmasinin sebebi yine bizleriz.Müslümanmisin sorusu karsisinda ben Aleviyim diyerek biz zaten gerekli olumsuzluklari karsimizdakilere veriyorduk zaten.Müslümanmisiniz sorusuna elhamdülillah müslüman ALEVIYIM demekten hep kacindik ,kacindirildik.Bu nedenle simdiki genclerin kimliklerini gizleme dertleri yok.saygilar.

ilknur_23
03.10.2006, 18:52
her zaman her yerde gurur duyarım...

frtsutoprak
03.10.2006, 19:00
bence ne olduğunu saklamak, insana vicdan azabı verir.

...hayatta yaşanacak değerler vardır, bunlardan biride dünyaya hangi pencereden baktığın. bu konuda her insanın hür iradeye sahip olduğunu düşünüyorum.

...ben bir aleviyim, bu gurur kaynağım ve yaşama açılan kapım ve bu kapıyı açarak güne başlıyorum!

...kime ne bizbize!
:thumbup1:

derya
03.10.2006, 21:44
Kesinlikle alevi oldugumu saklamadım ve saklamam da ben aleviyim ve bununla gurur duyuyorum

<BuKeT>
03.10.2006, 22:05
alevi olduğumu bu zamana kadar saklamadım saklamam da

CanTanem
05.10.2006, 20:11
@Erki
Alevi oldugunun saklayacak bir sebebi yok. Alevi olmak günah veya suc degilki saklayasin. Ben hic bir zaman saklamadim alevi oldugumu. Ama sadece boynuna Hz.Zülfükar'i takmaklada bitmiyor. Takincada alevi ne oldugunu bilmek lazim. Cevremde ne yazikki Zülfükari herhangi gibi bir kolye sanip takan var ve alevi olupda boynuna kendini yigit sanip sagda solda dolasan ama aleviligi bilmeyenlerde var. Ben Hz. Zülfükari takinca karsi tarafdan sorularla karsilasirsam cevap vermem icin bilgim olmasi gerek. Sadece takipda "Millet ben aleviyim" olmaz.

findikim
05.10.2006, 22:20
ben onceleri cocukken mesala sakliyodumm bilmedigim icin bana ogretilmedigi icin ama cevremdeki sunni cocuklari neyin ne oldugunu biliyoduu bana sakladigim halde kizilbas diye bagiriyolardi ama simdi kim ne derse desin aleviligi cok guzel bi skilde yasiyorum kimsedende saklamiyorummm cunku cevabini verebiliyorum bana sorulan sorularinn IYIKI ALEVIYIMMMM

gercege_huu
08.10.2006, 18:48
bende bugüne kadar hiç saklamadım adam aslını inkar edebilirmi yaaaa neysen osundur kim ne derse desin adamı kıracağımı bilsemde onu yaparım kimse benim hakkımda kötü söyleyemez.

silisli
12.10.2006, 01:29
bende yurt disinda oturuyorum ve bisuru gurbetci var karicik alevisi sunisi ama bende ayrim yapmam zulfikari tasisam bile kimse birsey demiyor zaten beli oluyo alevi oldugum ama tabi bazen geri kafalar oluyo ve birseyler soyluyolar benim okuldaki ogretmenlerim bile biliyordu alevi oldugum onlar bile bana saygi duyorlar. ve ben isbir zamanda alevi oldugumu saklamam gereyinide duymam ben buyum ve boyle kalcam...

ELINE DILINE BELINE SAHIP OL...ne guzel demis dimi HZ.ALI

deli gönül
12.10.2006, 09:11
İnsanın özünü saklaması kadar saçma birşey yok.Ben her yerde ve her koşulda
alevi olduğumu söylerim.Bundan da gurur duyuyorum.Bu okul yaşamımda da böyleydi ,iş hayatımda da böyle.Zaten özümü saklarsam başka bir kimliğe bürünmek zorunda kalırım ki bu da bana göre değil.Ben bu uğurda işimden bile oldum ama yılmadım.
Ben aleviyim ,alevi kalacağım.Dönen dönsün ben dönmem yolumdan

Hüseyin Kaplan
12.10.2006, 19:53
Ben Alevİ OlduĞumu Hayatta Saklamam Benİ Taniyan BÖyle Bİlen BÖyle Bİlsİn Ben Buyum KardeŞİm.he Benle KonuŞmayacaklarmi KonuŞmasinlar.bu Zamana Kadar Saklamadim Şİmdİden Sonrada Saklamam!!!!!!ama Alevİ Olupta BaŞkalarina KarŞi KİmlİĞİnİ Saklayan Çok ArkadaŞim Oldu.neden Sorusundan Hep KaÇindilar.bence Toplum TarafindaŞ DiŞlanmaktan Korkuyorlar.ama Korkunun Ecele Faydasi Yok Be KardeŞİm Nereye Kadar Saklayabİlİrler Kİ.........

Hüseyin Kaplan
12.10.2006, 20:32
ben hayatımda hiç alevi olduğumu saklamadım saklamam da.ayıp mı kardeşim alevi olmak.neden saklaman gerektiğini bilmiyorum ama toplumumuzun sana karşı davranışlarının değişeceğinden korkuyorsun.bence..

berximin
12.10.2006, 20:42
aslını inkar eden bizden değildir..

birdal can
13.10.2006, 20:14
ben mesela kilincsiz cikmam disari. Bu benim ayrim yaptigim anlamina gelmez, ben sadece gösteririm "ben buyum diye". cok sünni arkadaslarim vardir, onlarla hic ayrimiz gayrimiz olmadigi icin hic bisey demiyolar.

ama ise baslayinca (markette calisiyorum) arada sirada cikartmayi düsünüyorum, cünkü cogu almanca bilmeyen kapali kadinlar bana soru sormuyolar, ayirici oldugumu düsünüyolar sanirim. Nekadar yardimci olmaya calissamda umursanmadigim oluyor. Isvicrede (bizim cevrede) cok bakilir bu alevi/sünni olayina.

benimde merak ettigim konu bu. Aleviliginizi saklarmisiniz, yada hic sakladiginiz oldumu????

her ne olursa olsun alevi olduğumu asla saklamam.aslını inkar eden alevi olamaz.alevi olduğunu inkar eden çok insan gördüm ben.hepside korktukları için alevi olduklarını sakladıkılarını söylüyolar.

geçen hafta arka sokağımızda oturan bi komşumuz vefat etti.onların alevi olduklarını yanlızca bizim aile biliyodu.adamı cami ye götürdüler.dedem kardeşlerine sordu neden cem evine götürmediniz? gelen cevap beni baya bi şaşırttı: "burda bizi sünni bildikleri için cem evine götürmeye korktuk.eğer cem evine götürseydik bizi bu mahallede barındırmazlardı." Dedem adama şu şekilde karşılık verdi:"aslını inkar eden ve mezhebini saklayan bir kişi asla alevi olamaz.sizde alevi olmadığınız için cem evine götürmediniz"

ASLINI İNKAR EDEN ALEVİ OLAMAZ.

didem63
21.10.2006, 00:06
Aslını inkar eden müslüman değildir(sünni tabiri ile)
Haketen öyle neden saklımki aleviyim özgürüm.Allahtan saklamayan kuldanmı saklayacak..
Ne mutlu ALEVİYİM diyene..............

Urfalı
21.10.2006, 00:13
Aslını inkar eden haramzadedir.
Ama aslını inkar edenler değil sadece, inkar etmediğini sananlar da...

ozgurgunler
21.10.2006, 23:05
bu söylediklerimi kimse üzerine almasın ama ben faşistlerin yoğun bazı üniversitelerde alevi olduğunu bildiğim çok insanın kendini sakladığını gördüm. hatta biz solcu ve alevi kimliğimizden dolayı dayak yedik diye onunla gezersem bende dayak yerim korkusu ile bizim konuşmayan çoooook alevi biliyorum.
şimdi yazılanları okuyunca gülesim geldi. herkes burada asla saklamam diyor ya benim merak ettiğim kimse saklamıyorsa bu saklayanlar kim?

rewhat
21.10.2006, 23:12
saklarim, aleviler ve alevilik hakkinda insanlar ne biliyor diye. hatta sorarim bunlar kim, nasil ibadet ederler. insanlarin alevilik ile ilgili dusuncelerini ogrenmek icin. ve hic bir zaman aleviler iyidir diyeni duymadim. o kadar ilginc yorumlar duydum ki sonra gozlerim yasarincaya gulduklerim bile vardir. bi tanesi eger bir alevileyle tokalarsirsan hemen abdest al bile demişti. ama bilmiyordu ki dort senedir tokalastigi adam bir alevi. gayet zevkli oluyor. ve insanlar giza pitamidini uzaylilar mi yaptiya ayiracaklari zamanin yarisini alevilik hakinda bilgi almaya harcasalardi herhalde bu komik durumlara dusmezlerdi.

Urfalı
22.10.2006, 11:46
bu söylediklerimi kimse üzerine almasın ama ben faşistlerin yoğun bazı üniversitelerde alevi olduğunu bildiğim çok insanın kendini sakladığını gördüm. hatta biz solcu ve alevi kimliğimizden dolayı dayak yedik diye onunla gezersem bende dayak yerim korkusu ile bizim konuşmayan çoooook alevi biliyorum.
şimdi yazılanları okuyunca gülesim geldi. herkes burada asla saklamam diyor ya benim merak ettiğim kimse saklamıyorsa bu saklayanlar kim?

İnkar etmek başka şey, saklamak başka şey.
Gizlenmek, saklanmak, duymamak gibi konular zaten, inkar etmemek içindir. Yani ortaya çıkmak üzere saklanmaktır. Yaşamı sürdürmektir; ölmek değil, asimile olmak da değildir yani.
Saygılar

peri
22.10.2006, 14:24
alevi olup olmadığınızı saklarmısınız yada saklamazmısınız denmiş.arkadaşlarımızın çoğu saklamam demiş ne mutlu olması gereken de budur belki burda oluşumuzun amacı bilgi paylaşımı ve varlığımızdan heberdar olmak olduğuna inanıyorum.foruma üye olduğumdan beri bazı kardeşlerimizin arkadaşlarımızın alevilik konusunda yaşamış oldukları zorluklardan bahsediliyo...olmuşlara yapacak bu saatten sonra bişi olduğuna inanmıyorum yalnız yaşamakta olan canlara tafsiyemiz 'ben aleviyim işinize geliyo ' gibi tavırlarla söylevlerimizi dile geytirmenin yanlış olduğudur.demekki tam anlamıyla özümüzü bilmemiz gerekiyo bunun içinede belki biraz zamn alacaktır en azından kendini özünü dile getirecek kadar bilgi birikimide olsa yeterlidir.
özgürgunler canın, bahsetmek istediği doğrudur ünideyken bizde gördük inkar edilen özümüzü, savunulmasız kalınışı yezid dediğimiz kesimin ağızlarında alevilerin ne şekilde dile geldiğini gördük fakat rewhat23 arkadaşın dediği gibi gülerken gülünç duruma aslında kendisinin düştüğünün biz farkındaydık yani arkadaşımız gibi kendimizi gülünecek duruma düşürmedik.
urfalı arkadaşımızın dediği gibi söylenmeme durumu olabilir o anki ortam hakkında bi bilgimiz olmadığı için asimile, inkar ayrıdır oan söylenmemsi ayrıdır...

sonuç olarak aleviyiz ve aleviliği ne kadar yaşayabiliyoruz elimizden geldiği kadar inkara gitmeden özümüze sahip çıkmak ve ibadetimizi o denli yaşayabilmektir...
Bayramınızı kutlarım arkadaşlar,
saygılar,

yorgun demokrat
22.10.2006, 18:41
bende okul hayatında bu sorularla karşılaştı arta okuldayken sınıfta beni denemek için (alevi olduğumu bildikleri için) güreş düzenlemişlerdi ama yenilmedik lisede ramazanda kantinde yemek yediğim için köpek sürüsüyle birbirimize daldık yenildim ama daha sonra yendik hayatın her kesiminde bu zihniyete sahip insanlar var önemli olan bizim tek bir vucut gibi hareket edebilmemiz.ünüversitedede okudum orda durum farklı deyildi ama sağlam dostlar sağlam kelimeler düzenl
i yapılanma herzaman için ses getirir okulum bitmedi başka mesele

ZülfüKakul
22.10.2006, 18:47
Neden saklayayım?
Suç mu?
Günah mı?
Ayıp mı?

Neden saklayayım... Gurur duyuyorum bununla..

Öyle bir aşk ki bu ;

SOFULAR HARAM DEMİŞLER BU AŞKIN ŞARABINA..
BEN DOLDURUR BEN İÇERİM GÜNAH BENİM KİME NE?

Başka söze gerek yok sanırım:shifty:

Şoreş
22.10.2006, 18:55
Neden saklayayım?
Suç mu?
Günah mı?
Ayıp mı?

Neden saklayayım... Gurur duyuyorum bununla..

Öyle bir aşk ki bu ;

SOFULAR HARAM DEMİŞLER BU AŞKIN ŞARABINA..
BEN DOLDURUR BEN İÇERİM GÜNAH BENİM KİME NE?

Başka söze gerek yok sanırım:shifty:

:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

Benim Pirim Şahı Merdan Alidir
Sefiller destini tutan Alidir
Kopardı Hayberin kapısın kırdı
Kaldırıp arşumana atan Alidir

ez_u_te
22.10.2006, 22:04
arkadaşlar kesinlikle saklanmasından yana değilim bakın benim kayınpederde ana yezit kızı diye sesleniyor yetmedi bizi mirasındanda mahrum etti ama biz yılmadık her kesimde kendini bilmez insan var tepkiiler anada geliyor boşverin gitsin önemli olan insan olmak

mutlumusuncan
23.10.2006, 20:17
Merhabalar;

Gördüğüm kadarı ile büyük çoğunluk doğal olarak kimliğimizin saklanmamasından yana. Evet, biliyorum her doğru her yerde söylenmez; ama biz bu gün göğsümüzü gererek aleviyim diyebiliyorsak bu bizden önce aleviyim diyebilenlerin ve bu yolda bedel ödeyenlerin sayesindedir. Bakın bin yıldır alevi sorunu var. O zaman düşünelim niçin olduğunu. Cevap çok basit bu sorun hep ertenmiş ve gizlenmiş. Netice bin yıldır sorun devam ediyor. Demek ki saklamak çözüm değil sadece ertelemek oluyor. Ancak ertelendiğinde de kendini hiç hoş olmayan bir şekilde meydana çıkarıyor. Öyleyse ertelememeli ve kalıcı çözüm arayışı içinde olmayız. Yoksa daha nice yıllar bu kısır döngünün içinde döner dururuz. Bu ülkemizin geleceği açısından da birinci dereceden önem arz ediyor.

Bildiğimiz gibi alevi kelimesini duymaya tahammülü olmayanlar çoğunlukta. Bunun birçok nedeni vardır. Gerek aleviliğin üzerinde oynanmak istenen oyunlar ve gerekse devletin bu konudaki eksikliği ki en büyük neden bu. Neticede başta devletin en üst kademesindeki yöneticiler dahil olmak üzere alevilik hakkında çok fazla ön yargılar olduğunu biliyoruz, görüyoruz. İşte biz alevi kimliğimizi saklamaz ve inandığımız gibi yaşarsak insanların bu konda tabuları yıkılacaktır. İnsanlar alışmalı alevi kelimesini duymaya.
Arkadaşlar, bir konuda tartışırken bazen sorarlar bana sen ne düşünürsün bu konuda diye. Ben de "ben bir kızılbaş olarak" diye söze başlıyorum. Benim ecdatlarım baskı ve zülümlere karşı aleviliğini saklamamış da ben mi saklayacağım.

Bu arada tüm canların şeker bayramı kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Bir gün kapı komşularımızın bizim de muharrem orucu tuttuğumuzu bilmesi dileğiyle.

Aşk ile.

Urfalı
23.10.2006, 20:27
İnkar etmek başka şey, saklamak başka şey.
Gizlenmek, saklanmak, duymamak gibi konular zaten, inkar etmemek içindir. Yani ortaya çıkmak üzere saklanmaktır. Yaşamı sürdürmektir; ölmek değil, asimile olmak da değildir yani.
Saygılar

İnkar etmek başka şey, saklamak ve saklanmak başka şey.
Aradaki fark anlayamayanlara, uzun vadedeki sonuçlarının etkilerini kavrayamayanlara ve de don quijote'lara duyurulur.

Balta
23.10.2006, 20:31
İnkar etmek başka şey, saklamak ve saklanmak başka şey.
Aradaki fark anlayamayanlara, uzun vadedeki sonuçlarının etkilerini kavrayamayanlara ve de don quijote'lara duyurulur.

Hep hep sakladım ama o beni saklamadı hiç:devil2: Sanki alnımda yazıyor gibi ilk tanışanların sorduğu hep bu oldu.:komik

Urfalı
23.10.2006, 20:42
Sen de hep akıllı adamlara denk gelmişsin be kardeşim! Onlardan zaten zarar gelmez. "Cahil dostum olacağına, akıllı düşmanım olsun" demiş atalarımız.
Aslını inkar etmek konusu nerelere gelmiş bak. Aradaki farkı anlayamayanlara idi sözüm.
Yani sen, saklamamışsın zaten. Ortamın saklamaya da yer vermemiş yani.

Balta
23.10.2006, 20:50
Sen de hep akıllı adamlara denk gelmişsin be kardeşim! Onlardan zaten zarar gelmez. "Cahil dostum olacağına, akıllı düşmanım olsun" demiş atalarımız.
Aslını inkar etmek konusu nerelere gelmiş bak. Aradaki farkı anlayamayanlara idi sözüm.
Yani sen, saklamamışsın zaten. Ortamın saklamaya da yer vermemiş yani.
Yok üzerime almamıştım zaten:yamukgul: Akıllılıktan değilde azlıktan. Malum yurtdışında fazla insan bulamıyorsun hele benim gibi dünyanın öbür ucunda isen. Ve bu anlamda görüştüğün konuştuğun kişiler belli oluyor. Seninle tanışmayanlar bile önceden senin hakkında bilgi sahibi oluyor tanışıncada bile bile soruluyor teyit amaçlı:komik
Evet katılıyorum inkar ayrı şey Saklamak ayrı şey. Biz okumaya giderken büyüklerimiz sıkı sıkı tembihlerdi "aman alevi olduğunu belli etme, biri etmezse diğeri mutlaka rahatsız eder" diye. Evet biri etmese diğeri mutlaka ediyordu da.

ONU®
23.10.2006, 21:56
Aslını inkâr edip bile bile yalan söylemekten ve söyleyenlerden nefret eden biri olarak alevi olduğumu asla saklamam.

Akgüney
23.10.2006, 21:58
Neden Inkar Edeyim?

Kizilbasim Ben Ya GÖgsÜm Kabara Kabara SÖylerim

ardahanli
25.10.2006, 01:21
bende hicbir zaman saklamadim aleviligimi.bazen bu yüzden dislandigim oldu ama umursamadim.cünki ben gurur duyorum alevi olmaktan

deniz
25.10.2006, 09:29
Bende saklamam sordukalrı zaman acık yüreklılıkler söylerım zahten alevi olmak ayrıcalıktır bence

Nihat
25.10.2006, 10:42
alevi olduğumuzu saklamakmı o niyeki bizim saklıyacak birşeyimiz olacağını düşünmüyorum insanın fikri ne ise zikride odur.:36_5_10:

gurbuz
25.10.2006, 18:35
25 yaşındayım bugüne kadar ki yaşantımda hiçbirşekilde ve neyle ilgili olursa olsun inkar etmedim etmem ve etmeyeceğim

MeRaLiNa
25.10.2006, 19:35
Hep hep sakladım ama o beni saklamadı hiç:devil2: Sanki alnımda yazıyor gibi ilk tanışanların sorduğu hep bu oldu.:komik

bunu bir kere daha yazmistin, cok begenmistim, bayiliyorum bu söze :D:D:D

ben onu sakladim o beni saklamadi, hehehehehe :lol: :thumbup1:

Şoreş
25.10.2006, 20:30
bunu bir kere daha yazmistin, cok begenmistim, bayiliyorum bu söze :D:D:D

ben onu sakladim o beni saklamadi, hehehehehe :lol: :thumbup1:

Sivaslıyım, Erzincanlıyım, Tunceliliyim, Tokatlıyım, Hataylıyım vs. diyince zaten hemen Alevi olduğunu anlıyorlar.... :wink:

deniz_kizi
25.10.2006, 21:03
alevi olduğumu hiç saklamadım, hatta bi dönem bağıra bağıra alevi olduğumu söylemek için kılıç taşırdım. şimdi işim gereği kılıç takamıyorum ama herkes benim alevi olduğumu biliyor. bu güne kadar hiç saklama gereği duymadım. Alevi olmak benim için ayrıcalıktır..... :)

bektas83
25.10.2006, 21:57
25 yaşındayım bugüne kadar ki yaşantımda hiçbirşekilde ve neyle ilgili olursa olsun inkar etmedim etmem ve etmeyeceğim
Neden saklayayimki islamın özü biziz kimden korkucam yada çekinicemki.

Urfalı
25.10.2006, 22:26
Neden saklayayimki islamın özü biziz kimden korkucam yada çekinicemki.

Bektaş,
"islamın özü olduğunu" söylemişsin.
Bir başka topik'de ise "ramazan bize uğramadı, geldiği yoldan gitti" diyen bir arkadaşımıza DA KATILDIĞI söylemişsin.
Hani derler ya, "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?"
Arkadaşım benim, canım kardeşim, bunlar çelişkili şeyler.
Saygılar

sibbara
25.10.2006, 22:56
ben de saklanmamalı diyorum.geçmiste bir cogumuz gibi bende alevi oldugum icin kötü muamelelerle karsılastım.saklamak istedigim zamanlarda oldu.sonra neden saklamalıyım diye düsündüm.bu benim gururum.daha sonraları bir kılıc aldım ve taktım.zamanla bunu inat ugruna yaptıgımı farkettim.alevi oldugumuzu saklamanın bir anlamı yok.ama cıkıpta ben aleviyim diye sembollerle kendimizi insanlara ilanında bir anlamı yok.kültürümüz inancımız insanlar tarafından yanlıs biliniyor kendimizi tanıtmalıyız diyorsanız amenna.saklanmayalım anlatalım kardesligi,anlatalım sevgiyi,Ali'yi...

essnipes
26.10.2006, 00:15
Önceleri evet saklardım ama daha sonra saklayacak bir şey olmadığına inandım.Bu kültürün içinde olmaktan gurur duyduğumu hep soyledim.Bu da bana bir ozgüven verdi.Bulunduğum ortamda farklı olduğumu gostermek istedim hep.Doğrunun tek oluşundan bu geleneğin güzel yanlarını gostermek istedim.

YoRuM78
26.10.2006, 00:22
bende zamanında alevi olmadıgımı soyledim canlar bunu yasamak lazım ortamında olmak gerekir cok tuhaf ama söyledim cocuktum simdi bagıra bagıra soylerim korkmadan benim yasadıklarımın aynısını yasıyan canlar mutlaka vardır yoksa öyle aslımı ınkar edecek biri diğilim şartlar onu gosterdi :(

Lazoşa_62
28.10.2006, 23:00
Ben sahanım.Ben 1975 yılında Malatyada daha 11 yaşinda iken aleviyim dedigimden dolayı eşşek yükü dayak yedim.Gözlerime biber koydular,sabah ögle akşam ve yatsı olmak üzere günde 4 posta dayak yedim.Korkmadım,utanmadım son sesime kadar aleviyim diye haykıdm.Bunu üniverside hayatimda da saklamadim.Şimdi 20 yıllık devlet memuruyum çalıştığım kurumda,arkadaş ortamında korkmadan ve gururla alevi oldugumu söyledim halada söyliyorum.
Asla ve asla aleviligimi gizlemedim ve alevi olduğumdan dolayı korkmadım. Alevi olduğumla gurur duyuyorum.Saygılarımla...

aylin58
29.10.2006, 01:48
Ben hiç saklamadim aleviligimi... Gerçi anam bazen korkardi, yavrum ulu orta söyleme alevi oldugunu derdi... Onu da anliyorum aslinda... Ne de olsa aleviler bazen yanlis anlatiliyor, yanlis gösteriliyor, ve o yüzden bir yerde tehlikeli olabilir...
Mesela dayim anlatti, askere gitmis, ordaki birine ben aleviyim demis, adam da "Nee?? Aleviler bize benzeyen insanlar mi?? Ben sizi baska bir sey sanmistim" demis... Ne türlü anlattilarsa alevileri o adama...
Ben yine de hiç gizlemedim, açik açik söyledim, gurur duyarak... Hep de böyle olacak bu=)

aylin58
29.10.2006, 01:51
Ben sahanım.Ben 1975 yılında Malatyada daha 11 yaşinda iken aleviyim dedigimden dolayı eşşek yükü dayak yedim.Gözlerime biber koydular,sabah ögle akşam ve yatsı olmak üzere günde 4 posta dayak yedim.Korkmadım,utanmadım son sesime kadar aleviyim diye haykıdm.Bunu üniverside hayatimda da saklamadim.Şimdi 20 yıllık devlet memuruyum çalıştığım kurumda,arkadaş ortamında korkmadan ve gururla alevi oldugumu söyledim halada söyliyorum.
Asla ve asla aleviligimi gizlemedim ve alevi olduğumdan dolayı korkmadım. Alevi olduğumla gurur duyuyorum.Saygılarımla...

Agzim açik kaldi okurken... Cok üzüldüm kardesim ya...
Ne biçim insanlar var, ne bu ayrimcilik çabasi... Bir insana, alevi oldugu için bu kadar iskence yapilir mi?? O da insan degil mi...
Hiç mi degismeyecek bu düzen, hep mi ayrimcilik yapilacak... Usandim artik bu irkçiliktan, dislamalardan...

Ali_Yolcusu
29.10.2006, 02:37
Agzim açik kaldi okurken... Cok üzüldüm kardesim ya...
Ne biçim insanlar var, ne bu ayrimcilik çabasi... Bir insana, alevi oldugu için bu kadar iskence yapilir mi?? O da insan degil mi...
Hiç mi degismeyecek bu düzen, hep mi ayrimcilik yapilacak... Usandim artik bu irkçiliktan, dislamalardan...

arkadaşımıza kötü şeyler yapmışlar doğru da bu yaptıkları diğer yaptıklarının yanların da ne ki :yamukgul: bebeği karnında olan anneleri öldürüyolar sadece alevi oldukları için maraştaydı sanırsam.sivasta ozanları diri diri yaktılar bunları yapanlar şahan arkadaşımıza da onları yapmışlar , bunlardan herşey beklenir ve şahan arkadaşımızı canı gönülden kutluyorum bu inancı ve direnci için :thumbup1:

aylin58
29.10.2006, 02:40
arkadaşımıza kötü şeyler yapmışlar doğru da bu yaptıkları diğer yaptıklarının yanların da ne ki :yamukgul: bebeği karnında olan anneleri öldürüyolar sadece alevi oldukları için maraştaydı sanırsam.sivasta ozanları diri diri yaktılar bunları yapanlar şahan arkadaşımıza da onları yapmışlar , bunlardan herşey beklenir ve şahan arkadaşımızı canı gönülden kutluyorum bu inancı ve direnci için :thumbup1:

Tabii öyle, daha çook beter olaylar geçti alevilerin basindan... Yine gelecek maalesef, biliyorum... Cünkü hala alevi-sünni düsmanligini sürdürenler var, kolayca bitmeyecek bir sey bu...
Daha bariscil, dostça, esit bir gelecek umuyoruz, bakalim sonumuz nasil olacak...

Akgüney
01.11.2006, 00:35
ne kadar kötülük gelirse gelsin basimiza dimdik biz ALEVIYIZ diyecegiz her zaman!

Lazoşa_62
01.11.2006, 09:30
ne kadar kötülük gelirse gelsin basimiza dimdik biz ALEVIYIZ diyecegiz her zaman!

Evet akgüney alevi demekle neler geldi başımıza.ama tınmadık mücadele ettik.Çok şükür şu anda avrupadan da yayın yapsa iki televizyonumuz bile var.Tabiiki bunlar kolay olmadı daha öncesinde yazdığım gibi bunları canımızla,kanımızla,yanarak ve haykırark bu güne getirdik.Ne mutluki simdi Türkiye gibi bir ülkede artık korkmadan ben aleviyim diyebiliyoruz.

deniz20
01.11.2006, 11:33
:thumbup1: :thumbup1: ben şu zamana kadar ALEVİ oldugumu saklamadım çünkü ALEVİ olmak utanacak birşey degil benim için ben ALEVİ oldugum için gurur duyuyorum tekrar dünyaya gelsem yine ALEVİ olarak gelmek isterim:...................

denis
01.11.2006, 13:28
oturduğum mahallenin nüfusunun %90 ının alevi olması dolayısıyla böyle bir sorun hiç yaşamadım.. gerçi şimdi başka bir şehirde üniversite okuyorum ancak yine böyle bir sorunla karşılaşmadım.. umarım karşılaşmam da.. alevi olmamın bana getirdiği tek dezavantaj kolaylıkla kategorize edilmemdir.. insan alevi ve solcu olunca direkt komünist olarak adlandırılıyor.. ne mantıksa anlamadım.. ha bu arada ben ateistim aslında ama ailem alevi olduğu için aleviyim demek durumunda kalıyorum.. arkadaşlarım benim ateist olduğumu bildikleri halde alevi diye nitelendiriyorlar biliyorum.. napalım "ateist alevi" olarak yaşamaya devam edeceğiz(: bu da mantığa uygun bir kavram olmadı ya neyse(:

ferro
01.11.2006, 13:32
aslında görüşümü saklama gereksinimi olmayan bir ortamda olmak isterdim ama bu her zaman mümkün olmuyo koşullara göre davranmak gerekiyo. belki bir gün insanların gorüşlerine göre yargılanmayacağı bir ortamda yaşarız .yeri gelmişken alevi olmaktan her zaman gurur duyarım

ferro
01.11.2006, 13:33
:pinch: aslında görüşümü saklama gereksinimi olmayan bir ortamda olmak isterdim ama bu her zaman mümkün olmuyo koşullara göre davranmak gerekiyo. belki bir gün insanların gorüşlerine göre yargılanmayacağı bir ortamda yaşarız .yeri gelmişken alevi olmaktan her zaman gurur duyarım

nazann
01.11.2006, 23:20
acaba asıl mesele söyleyip söylememek mi?
kime söyleyip kime söylemeyeceğin mi?
herkes bilmek zorunda mı?
bilenler neden bilmeli?

"alevilik" gibi yüce bir kavramın bazı ağızlara yakışmayacağını düşündüğüm zaman söylemem...benim kalbimde olanı başka birinin bilmesi çok da mühim değil.

Akgüney
02.11.2006, 01:40
acaba asıl mesele söyleyip söylememek mi?
kime söyleyip kime söylemeyeceğin mi?
herkes bilmek zorunda mı?
bilenler neden bilmeli?

"alevilik" gibi yüce bir kavramın bazı ağızlara yakışmayacağını düşündüğüm zaman söylemem...benim kalbimde olanı başka birinin bilmesi çok da mühim değil.
bence yasadigimizi duyurmamiz gerek,kim olursa olsun...sen söyleme ama insanlar konusmandan,hal ve hareketlerinden bunu zaten anlayacaktirlar:thumbup1:

Şoreş
02.11.2006, 01:42
Alevi olduğumu saklamam ama Ehlibeyt'e İhanet etmiş, geçmişi bilen bir Müslüman olsaydım, asla Müslümanım demezdim utancımdan.:p

İyiki Aleviyim, Aleviyiz... Gurur duymalıyız..

Akgüney
02.11.2006, 01:50
Alevi olduğumu saklamam ama Ehlibeyt'e İhanet etmiş, geçmişi bilen bir Müslüman olsaydım, asla Müslümanım demezdim utancımdan.:p

İyiki Aleviyim, Aleviyiz... Gurur duymalıyız..

aynen katiliyorum:1eye:

musa1985
02.11.2006, 13:46
arkadaşlar hiçbir zaman sklamayın alevi olduğunuz ben camaat yurdun da 6 ay kaldım orda bile saklamadım şu an hiç alevi olmayan bir ilçede okuyorum üni ama yinede saklamıyorum

Serkan_Devrim
02.11.2006, 13:51
daha öncede yazmıştım. genede yazıyorum.
biz çok yeni bir kuşağız ve eskilerin neler yaşadıklarını da az çok biliriz. biz bugün manevi baskı altında kalan bir kuşakken eskilerimiz maddi baskı altındada kalan kişilerdi. eski devirlerde alevi olmak büğyük bir suç sayılırdı. hıristiyanlara ve yahudilere gösterilen müsamaha alevilere gösterilmezdi. aleviler şahitlik yapamazlardı. haklarını savunamazlardı. Atatürkün dönemine kadar toprak sahibide olamazlardı. ibni teymiye adlı ünlü sünni alimin aleviler hakkındaki ölüm fetvası insanların aklını başından almıştı. osmanlı şeyhülislamların fetvalarıda cabasıydı. bütün bu kötü koşullarda eskilerimizin aleviliklerini saklamasını hor göremem. şimdi eskiye oranla bu kadar rahat bir ortamda yaşayarak aleviliğimi asla saklamayıp; eskilere laf edemem. bugün de alevilerin sorunları devam etmektedir ama eskiye oranla çok daha rahat olduğumuz muhakkaktır. böyle bir ortamda artık saklanmak doğru değildir. gerksiz yere olmamak şartıyla insanların aleviliklerini bugün saklamalarını doğru bulmuyorum ama eskileri anlamak gerek. zira alevi felsefesinden sır saklamayı almış olan bu insanlar o zamanki koşullar karşısında buna bağlı kalmaktan başka bir şey yapamışlar. yani bugün aleviliğimizi saklamayız ama bununla eskilere caka satmak ta pek adil değildir. zaman değişmiştir. aleviliğimle gurur duyarım. bunu bütün yüreğimlede haykırabilirim. ama eskilere de saygı duymak gerek diye düşünüyorum.
saygılar.

eskici
02.11.2006, 14:00
Yaşadığım mahhale zaten alevilerin olduğu bir yer.Genelde arkadaşlarımın çoğu alevi..Sunni ortamlarda bile saklamamışımdır....Alevi olmaktan son derece mutluyum.......

f_adar
02.11.2006, 14:00
neden saklıyım ki,gerektiği yerde ve zamanda bir alevi olduğumu saklamam.

serkan devrimi okuyunca aklıma geldi dün bi turan dursun röportajı okudum,bi alevil-sunni olayında müftü olarak görüş bildirmiş görüşü alevileri haklı çıkartan yöndeymiş,sırf bu yüzden turan dursunun babası oğlunu evladlıktan red etmiş.
o zaman aleviler bir hristiyan yada yahudiden bile daha aşağı görülürmüş.

er@y
02.11.2006, 14:14
aslında girdiğim ortamlarda alevi sünni ayrımı yapmam arkadaşlarımı seçerken veya girdiğim ortamda meseb ayrımı yapmam zaten alevi insanı her zaman görünüşü hareketleri ve konuşmasından kendini belli eder. ben söylemesem bile kısa bi zaman içinde bana soruyolar çekinmek için hiç bi sebebim yok sunni olmak isteyen bi alevi duymadım ama alevi olmak isteyen sunni çok duydum en basit örnekleri savaş ay ve hıncal uluç'tur.

ceto
02.11.2006, 17:32
asla ve hicbir zaman kimseden korkmadan her yerde alevi oldugumu söylerim

anibal
02.11.2006, 22:55
bu güne kadar hiç saklamadım.

alevi_nafta60
02.11.2006, 23:17
bi keresinde bi arkadaşım o kızılbaş onu aramıza almayalım die bi tabir kullandı durakladım ve yüzüne baktım hemen anladı tabi ' zaman benide aranıza almaycan hemi 'dedim yüzünü görmeliydinz ben senden nasıl özür dilerim nasıl affedersin die bana bi soru sordu ben bende affetmek bana diil allaha yakışır dedim
ve sonrasında sordum bizleri yani alevileri sana nasıl anlattılar die sordum
dinsiz imansız kendilerini bilmeyen kafirler olarak anlatmışlar ben kafire benziyormuyum dedim ve bi cem evine götürdüm boynuma sarılarak ağladı ben seni ve sizleri yanlış tanımışım die
ne den bizleri bu kadar yanlış görüyollar bu memmlekette bizde allah a inanmıyormuyuz yoksa şimdiye kadar ne annem ne babam bana yanlış yol göstermediler

CananYildiz
03.11.2006, 18:06
HAYATTA SAKLAMAM ALEVI OLDUGUMU pattttt diye vurum insanlarin yüzüne :-) saka saka ,,,,:-) yok ya niye saklim ki mesela sunniler sakiyormu sunni oldugunu yooooooooo, e biz neden gizleyelim o güzel alimizin yolunda gittigimizi??
Sevgiler CANO

Şoreş
03.11.2006, 19:35
bi keresinde bi arkadaşım o kızılbaş onu aramıza almayalım die bi tabir kullandı durakladım ve yüzüne baktım hemen anladı tabi ' zaman benide aranıza almaycan hemi 'dedim yüzünü görmeliydinz ben senden nasıl özür dilerim nasıl affedersin die bana bi soru sordu ben bende affetmek bana diil allaha yakışır dedim
ve sonrasında sordum bizleri yani alevileri sana nasıl anlattılar die sordum
dinsiz imansız kendilerini bilmeyen kafirler olarak anlatmışlar ben kafire benziyormuyum dedim ve bi cem evine götürdüm boynuma sarılarak ağladı ben seni ve sizleri yanlış tanımışım die
ne den bizleri bu kadar yanlış görüyollar bu memmlekette bizde allah a inanmıyormuyuz yoksa şimdiye kadar ne annem ne babam bana yanlış yol göstermediler

TV lerde Cemevlerimiz gösterilse, Aleviliğin Oruçları insanlara gösterilse, İnsanlarda bizim ne kada bir doğru yolumuzun olduğunu anlayacaklar...Ama Devlet anlatmıyor çünkü korkuyor.. Çünkü İnsanlarda Aleviliğin güzelliğini anlayacaklar diye Devlet Korkuyor.

Divani
03.11.2006, 19:37
Bugüne kadar gizlemedim bundan sonrada gizlemem.
ALEVİYİM VE BUNDAN GURUR DUYUYORUM...

Şoreş
03.11.2006, 19:39
Ehlibeyti unutanlar, ihanet edenler kendilerini saklamıyorsa ben neden saklayayım ki yolumu değil mi :)

Akgüney
03.11.2006, 20:04
HAYATTA SAKLAMAM ALEVI OLDUGUMU pattttt diye vurum insanlarin yüzüne :-) saka saka ,,,,:-) yok ya niye saklim ki mesela sunniler sakiyormu sunni oldugunu yooooooooo, e biz neden gizleyelim o güzel alimizin yolunda gittigimizi??
Sevgiler CANO

haklisin canim

almuslu_tuna
04.11.2006, 10:01
ya "ne olursan ol kendin ol"diye bosa dememısler alevilik utanılcak bısey deıldir.

haydar.K
04.11.2006, 12:08
bende ilkokul yıllarında alevi oldugumu söylemedim o zaman aleviliğn ne olduğunuda bilmiyordum çünkü özellikle annem ve babamde alevi oldugumuzu söyleme diyorlardı okulda sorun çıkmasın okumamıza engel olmasın diye ama ne zaman aklım yetmeye başladı alevilik bilincinin ne oldugunu öğrenmeye başladım hala tam olarak öğrenemesemde hiç bir zaman inkar etmedim
çünkü aslını inkar eden bizden değildir
yıllarca gurur duyabilecegimiz aleviliğimizi hep saklama ve susma durumunda kaldık ama artık susmanın vakti geçti diyorum haykırma ve biz buyuz deme zamanı onun içinde birlik olma zamanı tek bir vücut olma zamanı

Vapurmania
04.11.2006, 15:29
Saklamam sorarlarsa söylerim. Hiç korkmayın söyleyin. tanısınlar bizi. Zaten eğer tepki gösterirse size bilinki köpekdir. Ondan dost olmaz.

Hoşgörülüyüz evet ama kendinizi ezdirmeyin.

yüzlerine haykırın aleviyim deyin. Aslını inkar eden yezitin dostudur...

şeboist
04.11.2006, 15:30
ben şu an faşistlerin bol olduğu doğu türküsü söyledi diye adam dövüldüğü bir ortamda okuyorum.buna rağmen hiç bir zaman saklamadım alevi olduğumu..saklamamda..burada bunun için çok rahatsız edildim... bilirler benim alevi olduğumu... yanımdan geçerlerken çapulcu takımları ruhuna el fatiha diye bağırıyorlardı bana...bu gibi gövde gösterileri bizi yıldıramaz... saygılar

Vapurmania
04.11.2006, 15:39
ben şu an faşistlerin bol olduğu doğu türküsü söyledi diye adam dövüldüğü bir ortamda okuyorum.buna rağmen hiç bir zaman saklamadım alevi olduğumu..saklamamda..burada bunun için çok rahatsız edildim... bilirler benim alevi olduğumu... yanımdan geçerlerken çapulcu takımları ruhuna el fatiha diye bağırıyorlardı bana...bu gibi gövde gösterileri bizi yıldıramaz... saygılar

Bravo arkadaşım. Bende aydındayken rahattım ama istanbulda faşistlerde var ama korkmuyorum daha doğrusu özümü saklayamıyorum. Bedeli ne olursa lsun haykırırım..

Şoreş
04.11.2006, 16:54

Hak Muhammed Ali seni onlardan korusun..

YoRuM78
04.11.2006, 17:27
eskiden evet saklıyorduk bu mesken oturdugum yerden kaynaklanan bır seydi ve o zamanlarda ben daha cocuktum aleviliği bilmiyordum bile suna bütün gücümle bagırım her zamanda söylerim ben aleviyim diye

maymay
04.11.2006, 19:17
Hic bir yerde, hic bir zaman, her kimseniz, eyer aleviyseniz, saklamayin.
Boyle yaparsak kaybolucaz... Zaten benim tanidigim cogu sunni alevileri iyi tanimiyorlar, dalga cegemeye casiliyorlar, ama allah onlara kocaman kafa, icinede saman doldurmus.

gulsum_58
04.11.2006, 21:42
Ne olursa olsunnn tek başıma dahi olsamm öldürceklerini bilsem bile takarım boynuma zülfikarımıı kim ne derse desınn o bana iki sölerse ben bir sölerimm ordaaa kalırrr...........hiç saklamadım sakmammm ve bılırım ki saklamayızz............DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN....

acareftelya
05.11.2006, 10:11
Evet, yaşadığı yerde Alevi olduğunu saklamayanlar da var. Cesaret edip, tecrit edileceğini göze alıp, söyleyenler de var. Onlar ne yaşıyorlar bir de ona bakalım. Tüm ayları bir kenara bırakıp sadece ramazan ayını irdelersek, bu ayda, yaşadığımız mahalle ya da apartmanlarda ramazan ayında tüm komşuluk ilişkileri askıya alınıyor, kimse Alevi komşusunun kapısını açmıyor, çok modern insanlar olduğu halde ramazan da başka bir hal alıyorlar. Alevi komşusuyla konuşmaktan kaçıyorlar, başı açık olanlar bile örtünüp, her gün bir komşunun evinde Kuran okuma günleri, toplantıları düzenliyorlar. Çocuklar sokakta, park da akranlarıyla ramazan muhabbetine girince bizim çocuklara 'suçlu' gözüyle bakılıyor. Küçük çocuklar Kuran kurslarına gidip, bizim çocuklara öğrendiklerini anlatıyor ve isteyerek ya da istemeyerek çocukları etkiliyorlar. Akşamları tüm çocuklar birlikte Teravi namazına giderken bizi çocuk suçlu gibi onlardan ayrılıyor. Komşularla bayramlaşmalar ve sahte bayram kutlamaları da yaşanan diğer psikolojik sıkıntılar.

eguzel
08.11.2006, 11:06
Uzun süredir kimseden ama kimseden saklamıyorum...
Onlar saklasın benden sunni olduklarını :)

denizsefiri
08.11.2006, 14:55
Ben sünni kökenliyim. Alevilik hakkında hiçbirşey bilmiyordum liseye kadar. Lise1de bir grup arkadaşım aleviler hakkında ileri geri konuşurken ben de onları onaylarcasına birşeyler söylemiştim. Bir arkadaşımız susuyordu ve başbaşa kaldığımızda bana alevi olduğunu açıkladı. Onun karşısında duyduğum mahcubiyeti asla asla asla unutamam. Sonra lisede ve üniversitede en yakın dostlarım hep aleviler oldu, öyle denk geldi. Zordu yaşadıkları ama üstesinden geliyorlardı.
"Hakk şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Görelim Mevla neyler
Neylerse güzel eyler"

mahirim
10.11.2006, 21:20
merhaba
kesınlıkle saklamam gurur duyarım alevı olmaktan yaksalarda bedenımı kesıp tuza basalar vazgecemem bedel verdık bız bu ugurda sonuna kadar saavucusuyuz

deliaşık
15.11.2006, 18:12
kesinlikle alevi olduğumu kimseden saklamam aksine hep boynumda kılıçla dolaşırım

sudenurok
15.11.2006, 21:45
bende saklamam herkezde bilir çevremde alevi olduğumu boynumdan kılıcımıda hiç çıkarmam

Ali_Yolcusu
15.11.2006, 22:21
kesinlikle alevi olduğumu kimseden saklamam aksine hep kılıçla dolaşırım

ne kılıçla mı dolaşıyon :) kesecen mi milleti :p

şaka tabi :)

MeRaLiNa
15.11.2006, 22:29
Hic bir yerde, hic bir zaman, her kimseniz, eyer aleviyseniz, saklamayin.
Boyle yaparsak kaybolucaz... Zaten benim tanidigim cogu sunni alevileri iyi tanimiyorlar, dalga cegemeye casiliyorlar, ama allah onlara kocaman kafa, icinede saman doldurmus.

o dalga gecenlerle bende ayni sekilde dalga geciyorum, agzimda bazen bozuktur... o zaman essekten düsmüse benziyorlar, sende aynisini yap, o zaman anlarlar yaptiklarinin ne kadar haysiyetsizce oldugunu

ama yapacagin ilk önce Alevilikle ilgili iyi bilgi sahibi olmak...

ayrica yurt disinda oldugun icin bu konuda cok rahatsin, birda Türkiyedeki canlarin yazdiklarini okuyunca insan cok üzülüyor... örümcek kafali yobazlardan daha ne beklenirki

helige_62
16.11.2006, 08:57
tunceliliym dediğimde anlıyorlar istesemde saklaaymıyorum:):)

castronomi
17.11.2006, 00:40
arkadaşlar 17 kasım objektif programında OKTAR BABUNA denen şerefsiz mumsöndü gibi kelimeler zikretti onun sitesine girdim email attım ama hac gibi bilgim olmadıgı gibi içim içimi yedi bu serefsize dersini verelim haydi canlar koskoca beyin cerahının beyinsizligine cevap verelim

ImHoTeP
17.11.2006, 12:02
Ben alevi olduğumu hiç bir zaman gizlemedim...
Benim çevremde çalıştığım yer itibariylede çok sunni arkadaşım vardır. Aleviler hakkında bilmedikleri bir çok şeyde onları bilgim dahilinde aydınlattım.
lise yıllarında bir arkdaşım(sunni) onu ailesi şehirde olmadığı için 3 güne evimde misafir etmiştim aile ortamını gördüğünde yaklaşık bizim evde kaldıktan bir hafta sonra. bana ya bizim çevrede değişik şeyler söylerler ama siz ve biz arasında aile yapısında farklılık yok demişti.
buda malum karalama olayı sözde alevilerden nefret eden sunni kesim bir çok aslı olmayan sözler söylüyor diğer genç beyinlerde öyle olduğunu zannediyor.
ama gördüğündede aslında kendisine söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını çok iyi anlamış...

şimdi ise yaş oldu 26 yine bir çok sunni arkadaşım var ve hepsiylede çok iyi anlaşıyorum. nedeni ise sanırım arkdaş çevremin fazla tutucu kesimden olmaması.

gülçiçek
17.11.2006, 13:15
arkadaşlar 17 kasım objektif programında OKTAR BABUNA denen şerefsiz mumsöndü gibi kelimeler zikretti onun sitesine girdim email attım ama hac gibi bilgim olmadıgı gibi içim içimi yedi bu serefsize dersini verelim haydi canlar koskoca beyin cerahının beyinsizligine cevap verelim
Aslında çok doğru bir konuya değindin ama yanlış başlık altında; Oktar babuna bilindiği gibi 99 da kanserim ilik lazım uyarsa 10 milyar verme sözü vermiş islami kesimin desteğiylede aldığı örnekleri uymadı vs.gerekçeleriyle kaçırmış osman durmuş un sağlık bakanı olduğu sıralara dayanan bu hadiseye el atılmış dava açılmış vs.vs..Adnan hocacı olduğu bilinen bu sebetaist zat ın o çirkin açıklamalarından dolayı ruh hastası olduğunu da düşünüyorum,kimse bu kadar alçak olamaz çünkü,kötülüğünde sınırları vardır
Yinede dediğini yapıp bu bilim adamlığı adı altında bilime ihanet eden ruh hastasına nacizane bir iki cümle sarfettim.hoş bu onu ciddiye almak anlamına gelir düşüncesinden de kendimi alamadım..:sarkazm

castronomi
17.11.2006, 13:47
bunun gibi okumuş beyin cerrahlıg yapabilme kabiliyetine gelmiş insanlarda böle yorum yaparsa o zaman savaşımızı daha net ve keskin yapmalıyız demi gül çiçek

brestık
17.11.2006, 14:11
benim tüm arkadaşlarım sünni, bir süre sonra onlara alevi olduğumu söylediğimde çok şaşırıyorlar sebebi ise artık nasıl anlatılmışsa onlara alevilik aleviler nasıl görüyorlarsa sanki ben aleviyim dediğimde kendime hakaret etmişim gibi şaşırıyorlar yani sanki kötü bir şeymiş gibi algılıyorlar, sonra da aleviliği alevileri tanımadıklarını fark edip bir sürü sorular soruyorlar, bende en ince ayrıntısına kadar araştırmalar yapıp:biggrin: anlatıyorum her bir şeyi.
Yani geçmişte hep gizli saklı yapmışız her şeyi insanlar tanımıyorlar ya da hep yanlış tanınmış ve anlaşılmışız, doğrusunu herkese haykırarak anlatmalı ve utanıp sıkılmadan ben aleviyim diye bilmeliyiz

Hüseyin69
17.11.2006, 15:20
tunceliliym dediğimde anlıyorlar istesemde saklaaymıyorum:):)

hehe banada soruarlar bazen nerelisin erzincanliyim dedigimde sanki biri üzerlerine kaynarsu bosaltmis gibi tuhaf bir hal aliyorlar.
ardindan kücük bir hamle ile yok erzincanli degilim gümüshaneliyim, yozgatliyim vs:biggrin: dedigimde
yanlis anlama erzincan alevi yatagi oldugu icin tabiki alevilerde kardeslerimizdir diye bir U dönüsü manevrasiyla cark ediyorlar
peki diyorum alevilerin sizlere ne zarari oldu simdiye kadar irziniza namusunuza maliniza caniniza kac yüz yada kac bin alevi kast etti dedigimde yine bildik sorulari siraliyorlar cami namaz ramazan vs vs kafasi ve beyni calisiyorsa birseyler anlatiyorum calismiyorsa konuyu degistiriyorum
zaten kafasi calismayan biri ile muhabbet etmek icin insan önce iyi bir sarhos olmasi gerekir :biggrin:

Gülseren58
17.11.2006, 16:13
hehe banada soruarlar bazen nerelisin erzincanliyim dedigimde sanki biri üzerlerine kaynarsu bosaltmis gibi tuhaf bir hal aliyorlar.
ardindan kücük bir hamle ile yok erzincanli degilim gümüshaneliyim, yozgatliyim vs:biggrin: dedigimde
yanlis anlama erzincan alevi yatagi oldugu icin tabiki alevilerde kardeslerimizdir diye bir U dönüsü manevrasiyla cark ediyorlar
peki diyorum alevilerin sizlere ne zarari oldu simdiye kadar irziniza namusunuza maliniza caniniza kac yüz yada kac bin alevi kast etti dedigimde yine bildik sorulari siraliyorlar cami namaz ramazan vs vs kafasi ve beyni calisiyorsa birseyler anlatiyorum calismiyorsa konuyu degistiriyorum
zaten kafasi calismayan biri ile muhabbet etmek icin insan önce iyi bir sarhos olmasi gerekir :biggrin:

Zaten kafası çalışmayanlara selam bile vermeyiz biz. Bu literatürümüzde dahi tescilli olarak vardır.
Alevilik gizlenecek değil, gururla ve övünerek söylenilecek bir inançtır. Bunun için ayrıca Ali'nin kılıcını taşımaya ihtiyaç duymam. Ben de bir dil var ki, kılınçtan keskin, hem de çatallı...

Balta
17.11.2006, 16:27
benim tüm arkadaşlarım sünni, bir süre sonra onlara alevi olduğumu söylediğimde çok şaşırıyorlar sebebi ise artık nasıl anlatılmışsa onlara alevilik aleviler nasıl görüyorlarsa sanki ben aleviyim dediğimde kendime hakaret etmişim gibi şaşırıyorlar yani sanki kötü bir şeymiş gibi algılıyorlar, sonra da aleviliği alevileri tanımadıklarını fark edip bir sürü sorular soruyorlar, bende en ince ayrıntısına kadar araştırmalar yapıp:biggrin: anlatıyorum her bir şeyi.
Yani geçmişte hep gizli saklı yapmışız her şeyi insanlar tanımıyorlar ya da hep yanlış tanınmış ve anlaşılmışız, doğrusunu herkese haykırarak anlatmalı ve utanıp sıkılmadan ben aleviyim diye bilmeliyiz

Yazınızdan alıntı yaptım katılmadığımdan değil sadece son paragrafı biraz açma gereği hissettim. Çünkü gizli saklı yapmışız değil yapmak zorunda kalmışız. dogrusu bu olmalıydı. Çünkü hiç kimse gizli saklı yapma düşüncesinde olmaz bunu şartlar zorlar ve bu şartlar nedeniyle tercihe mecbur kalınır. Daha yakın tarihe kadar bile jandarma korkusuyla cem yapılacak yerin güvenliğini "Gözcü" dediğimiz görevliler sağlardı. Bu bir gelenek değil zaruretti.

Diğer kısıma gelince; insanlar tanıyor ve halada tanıyorlar ama tanımamak işlerine geliyor. Hala bu bilişim dünyasında üniversite öğrencilerinin 46 ilde yapılan anket sorusuna "Alevilik sapkınlıktır" diyebiliyorsa bu tanımıyorlar değil tanımamak için gayret gösteriyorlar demek daha doğrusu olacak. Yanlış tanıtmak veya anlaşılmak önceki dönemler içinse doğru ama bugünkü koşullarda ise yanlış buna yanlış anlamaya devam etme inatcılığı denir. Aksi takdirde geçmişleriyle hesaplaşmak durumunda kalınır endişesi var.

Son söze katılıyorum. Herşeye rağmen biz meşruluğumuzu bize göre anlatacağız başkalarına benzemeye çalışarak değil.

Saygılar,

meryem demir
17.11.2006, 16:43
Aleviliğin nasıl bir öğreti olduğunu, alevi olduğumuzu saklamayıpta, aleviliği gerçekleri ile anlatmaya başladığımızda, kişileri kafalarında yer eden alevi-alevilik ilk etapta tam anlamıyla olmasada, zamanla doğru şekillenecektir

Sünilerin yoğun olduğu daha doğrusu aleviliği dinsizlik, Allahsızlık, ve mum söndü karalamaları ile lekeleyen toplumlarda , alevi olduğunu saklayan bir çok insan var ve saklamaklada haklılıar. Herkes şuan için sadece ve sadece kendi hayat kavgasını veriyor ve ailesini korumak adına belkide kimliğini saklıyor.
Onlar için çok hemde çok zor bir durum.
Alevisiniz, inancınızı yaşayamıyorsunuz, asimile edilmiş bir toplumun evlatlarıda ileride zaten sünni inancına göre büyütülüp, ve öğrenmiş oldukları inanca göre hayatlarını devam ettirmekteler.

Hüseyin69
17.11.2006, 16:55
1-Yani geçmişte hep gizli saklı yapmışız her şeyi insanlar tanımıyorlar.
ya da hep
2-yanlış tanınmış ve anlaşılmışız,
3-doğrusunu herkese haykırarak anlatmalı ve utanıp sıkılmadan ben aleviyim diye bilmeliyiz

su paragraf nasilda gözümden kacmis
1- alevilerin ayibi yokki ondan bundan saklasinlar gizlilik nedir ki
sadece can telasi inanci kaybolma tehlikesine karsi mevcut egemen güclerden uzak kalmilar sirf inanc gelenek göreneklerini bugüne kadar yasatabilmek icin
dar agaclari derilerin yüzülmesi katledilmeleri de caba
2-alevileri aleviler yanlis tanitmamis alevileri bugün nasilki
"bize alevileri yanlis anlatmislar" diyenler cikiyorsa
o dönemlerde ve bugün bile mevcut egemen güclerin tanitim bicimidir
3-asirlardan berri aleviligi bugünlere getirenler yanlismi tanitmislar
alevilik utanc oldugu cok SIKILGAN bir inanc bir kültür oldugunu kimse demiyorki
inancinizla utanin saklayin SIKILDIginizda
corap degisir gibi inancinizi degistirin
her toplumda beyin mekanizmasi yeteri kadar aktif olmayan yaratiklar vardir size birisi
gidin falan caddenin ortasinda avaziniz ciktigi kadar
ALEVIYIM diye bagirn
"hay hay bagiririm tabi neden sakliyayim" derseniz
sokaktaki insan sizin mutlaka
bir uzman psikolog gözetiminde tutulmasini önerebilir ama
günümüzde tabiki utanilacak durumlarda yok degil yani
mesela boynuna kilic adi altinda kolye takip soytarilik yapan;
züppelik yapan aleviligin A sini bilmeyen
ama her yerde ahkam kesen cirkin yaratiklari gördükce benimde bazen yüzrengim degisiyor buda aci bir gercek

Sevgi Erkan
17.11.2006, 17:01
.

Son söze katılıyorum. Herşeye rağmen biz meşruluğumuzu bize göre anlatacağız başkalarına benzemeye çalışarak değil.

Saygılar,

Sayın Balta,
Benim kafama takıldı. Nasıl anlatacağız. Durup dururken ben aleviyim diyerek mi?Yoksa yeri gelince mi?
Ben kendi adıma durup duruken ben aleviyim demiyorum.Eğer konu açılmışsa (toplum içinde) o zaman belirtiyorum.Yakın arkadaş ve dostlarım zaten biliyor.Herhangi bir konu açılmadan ben aleviyim deyince ayrımcılık olarak algılanabilyor.Bir süre sonra insanlar zaten farkınızı anlıyor.Ya soruyorlar ya da o zaman siz açıklıyorsunuz.
Söylenmesi gerektiği konusunda hem fikirim sanırım uygun ortam ve zaman önemli.Kendi kökenimizi saklamak doğru değil.Ben aleviyim dediğimde kaybettiğim pek insan olmadı.Ama sırf aleviyim diye ilişkilerde sorun olursa da hiç düşünmeden gereken tavrı koyarım.Çünkü ben onlara saygı duyuyorsam onlar da bana duymalı.
Saygılar..

Hüseyin69
17.11.2006, 17:08
Sayın Balta,
Benim kafama takıldı. Nasıl anlatacağız. Durup dururken ben aleviyim diyerek mi?Yoksa yeri gelince mi?
Ben kendi adıma durup duruken ben aleviyim demiyorum.Çünkü ben onlara saygı duyuyorsam onlar da bana duymalı.
Saygılar..

degerli sevgi kardes senin bu alintin
mizahi bir yorum yazmama sebep oldu

düsünsene bir sarhos ben sarhosum diyebiliyorsa aleviler de ben aleviyim desinler peki mantik bunu nasil kabul eder?
yani karsi taraftan bir insan selam verecek sende dur bakim ben aleviyim diye karsilik verecen :rolleyes:

Sevgi Erkan
17.11.2006, 17:13

düsünsene bir sarhos ben sarhosum diyebiliyorsa aleviler de ben aleviyim desinler peki mantik bunu nasil kabul eder?
yani karsi taraftan bir insan selam verecek sende dur bakim ben aleviyim diye karsilik verecen :rolleyes:

Hüseyin Dost,
Bu gün esprilerin üstünde:)
Ben de onu diyorum. Durup duruken ben aleviyim denir mi?
Karşındaki bunu senin yaşama biçiminden zaten anlar.
Sen çok yaşa e mi!
Sevgiler..

Balta
17.11.2006, 17:20
Sayın Balta,
Ben kendi adıma durup duruken ben aleviyim demiyorum.Eğer konu açılmışsa (toplum içinde) o zaman belirtiyorum.Yakın arkadaş ve dostlarım zaten biliyor.Herhangi bir konu açılmadan ben aleviyim deyince ayrımcılık olarak algılanabilyor.Bir süre sonra insanlar zaten farkınızı anlıyor.Ya soruyorlar ya da o zaman siz açıklıyorsunuz.
Söylenmesi gerektiği konusunda hem fikirim sanırım uygun ortam ve zaman önemli.Kendi kökenimizi saklamak doğru değil.Ben aleviyim dediğimde kaybettiğim pek insan olmadı.Ama sırf aleviyim diye ilişkilerde sorun olursa da hiç düşünmeden gereken tavrı koyarım.Çünkü ben onlara saygı duyuyorsam onlar da bana duymalı.
Saygılar..

Hüseyine espri günün yerinde derken sanırım bende aynı şeyi senin için söyleyeceğim sevgili Dost,

Ben durup dururken anlatalım diye bir söz söylemedim yada çıkıp bağıralım yada hiçbir sebep yokken "haberin varmı ben aleviyim" diyelim demedim:yamukgul: Sözüm çok açık

Saygılar,

Bu sözden yukardaki sonuç çıkması ilginç geldi. Bizi biz olarak kabul etmeyenlere kendilerine benzetmeye çalışanlara bizim meşruluğumuzu bizce anlatacağız dedim. Bunun için bir karşı reaksiyon varsa ki bizde bu tavrı koyacağız anlamındadır.

Ama fenada sayılmaz ben yarın Opera House önüne gidip bağıracağım nasıl olsa kimse Türkçe bilmiyor. Soranada kendi dilimde şarkı söylüyorum derim:p

lila
17.11.2006, 17:23
Saklamak değil ama her yerde bu durumu bağırmayı gereksizlik olarak görüyorum. Sorulmadıkça söylemem genelde. Ama bu tabiki kimliğimden utandığımdan, bu durumu sakladığımdan filan değil. Sadece kimliğimi diğer insanlara karşı üstünlük ya da yetersizlik olarak görmediğimden..

Çok güzel, çok sıcak tanışma anılarım oldu hep. Rengimden dolayı benden hiç ümidi olmayan kişilerin alevi olduğumu öğrendiklerinde nasıl mutlu olduklarını gördüm. Çok güzel bir duygu.

Sevgi Erkan
17.11.2006, 18:19

Merhaba ben de aleviyim memnun oldum:D

Aliyen
17.11.2006, 20:42
ben mesela kilincsiz cikmam disari. Bu benim ayrim yaptigim anlamina gelmez, ben sadece gösteririm "ben buyum diye". cok sünni arkadaslarim vardir, onlarla hic ayrimiz gayrimiz olmadigi icin hic bisey demiyolar.

ama ise baslayinca (markette calisiyorum) arada sirada cikartmayi düsünüyorum, cünkü cogu almanca bilmeyen kapali kadinlar bana soru sormuyolar, ayirici oldugumu düsünüyolar sanirim. Nekadar yardimci olmaya calissamda umursanmadigim oluyor. Isvicrede (bizim cevrede) cok bakilir bu alevi/sünni olayina.

benimde merak ettigim konu bu. Aleviliginizi saklarmisiniz, yada hic sakladiginiz oldumu????

Kılınçsız çıkmaman gayet normal sevdiğin bir nesneyi boynuna takman gayet doğal.Tabii burda çevrenin de farklı farklı etkileri olabilir.Ama sen yine de insanları inandığın düşünce çerçevesi içinde aydınlatmaya çalış.Ben kıbrıs da yaşıyorum daha öyle bir durumla karşılaşmadım.İnsanlar yeterince medeniler.yavaş yavaş asimile olmaya başlıyorlar orası doğru ama işin gerçeği şu ki kıbrıs halkı din konusunda asla ayırım yapmaz.Senin şu kolye meselesine gelince ;sen takmaya devam et insanlar seni böyle tanısın sen onlara uydukça daima esir kalırsın bırak da onlar uysun sana sevgili arkadaşım.
saygılar...

atas
17.11.2006, 20:48
merhaba canlar

tabiki saklamam yetmedimi saklandığımız...
ilkokul zamanlarımda annemler sakın alevi olduğunu belli etme derdi bense ilk fırsatta söylerdim şükür bi sorun olmadı şimdiye kadar. olamazda..

boran83
18.11.2006, 13:11
Eğer aslını saklayan insan varsa dünyada en büyük kişiliksiz insan odur bence hatta onu insan bile demek yanlış olur insan aslını saklarmı...

Erki
18.11.2006, 15:53
Kılınçsız çıkmaman gayet normal sevdiğin bir nesneyi boynuna takman gayet doğal.Tabii burda çevrenin de farklı farklı etkileri olabilir.Ama sen yine de insanları inandığın düşünce çerçevesi içinde aydınlatmaya çalış.Ben kıbrıs da yaşıyorum daha öyle bir durumla karşılaşmadım.İnsanlar yeterince medeniler.yavaş yavaş asimile olmaya başlıyorlar orası doğru ama işin gerçeği şu ki kıbrıs halkı din konusunda asla ayırım yapmaz.Senin şu kolye meselesine gelince ;sen takmaya devam et insanlar seni böyle tanısın sen onlara uydukça daima esir kalırsın bırak da onlar uysun sana sevgili arkadaşım.
saygılar...

bu ilk zamanlardi yeni is yerinde üstünden baya gecti. simdi zülfikarim hala boynumda ve karsi cikanlara daima bi cevabim var.

Ciminli Erdal
18.11.2006, 20:11
"Düşmesin bizimle yola
Evinde ağlayanların göz yaşlarını
Boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar."

Canan58
18.11.2006, 20:26
Alevi olduğumu hiç ortamda sakınmadım ve sakınmam...Benim için en büyük şeref ve onurdur...

Gurur duyuyorum özümle ve benliğimle....

gülçiçek
20.11.2006, 10:13
bunun gibi okumuş beyin cerrahlıg yapabilme kabiliyetine gelmiş insanlarda böle yorum yaparsa o zaman savaşımızı daha net ve keskin yapmalıyız demi gül çiçek
Daha evvelde dediğim gibi doğru konu yanlış başlık altında ben çok iyi bilmyorum bu adresi kullanmayı senden rica ediyorum yeni başlık altında böyle bir konuya giriş yapar mısın?insanların fikirlerini merak ediyorum.hem senin sayende burada birçok arkadaşta adnan oktar zihniyetindeki insanlara tepkilerini göstersinler. Teşekkürler

türkü_nehri
20.11.2006, 10:44
Bu güne kadar hiç saklamadım asla saklamamda.Hatta iş ortamlarımda dahi tüm çalışma arkadaşlarım patronlarımda dahil olmak üzere herkes alevi olduğumu bilir.Bu güne kadar alevi olmam ortamlarımda hiç sorun çıkarmadı çünkü karşımdaki kişilerin anlayışlı ve geri kafalı insanlar olmaması bunda büyük bir rol oynadı.Yeri geldi aleviliği dahi bilmeyen arkadaşlarım oldu ve onları bu konu hakkında aydınlattımda.Her ikili ilişkilerde olduğu gibi bu tür durumlarda da anlayış çok önemlidir diye düşünüyorum.
Diğer bir konuda kılıç yada aleviliği simgeleyen kolyeler vs. bu tür aksesuarlar hiç taşımadım.Kullananlara saygım var çünkü biz alevilerin en doğal hakkı.Belki yapım itibariyle böyle düşünüyorum ama direk göze çarpacak aksesuarlar yada eşyalar hiç kullanmam.Ama üstüne bastırarak tekrarlıyorum asla kendi aslımı ve özümü inkar etmedim ve etmemde.

gözdecst
20.11.2006, 21:59
Alevi olduğumu hiç ortamda sakınmadım ve sakınmam...Benim için en büyük şeref ve onurdur...

Gurur duyuyorum özümle ve benliğimle....

hepimzi için bir şereftir grurdur,bu bizim benliğimzidir asla inkar edemezsin ama nedense bugüne kadar ben aleviyim demeden hiç bi alevi arkadaş bunu söylemedi hep ben söyledikten sonra aa bende falan oldu ne olursa olsun malesef %90 ımız saklıyoruz.bu bi gerçek

SEVveDA
21.11.2006, 12:23
Bunu saklayan bence zaten alevi değildir. asla hiçbir ortamda alevi olduğumu saklamam!

tanocan_
21.11.2006, 12:49
geçmiş günlerde alevi halkı kendi kimliklerini herzaman gizlemiştir, bu bir gerçek..bunun nedeni ise soruna çözmek yerine kaçmaktı..şimdi ise halkımızn bir çoğu kültürlü ve eğitimli ve bu gün geçtikçede daha da artıyor..bundan sonra insanların alevilik hakkındaki önyargılarını silmek için gerekli çabayı göstereceğiz...geçmiş yıllarda çok sustuk, susmak zorunda kaldık..artık yeter....

cicek60
21.11.2006, 13:57
eskiden ewt insanlar alevi olduğunu söleyemezdi ama artık böyle bişey kalmadı. ki ben bir ara yeni tanıştığım insanlara ismimi söledikten sonra alevi olduğumu sölüyodum. :):)

Canan58
21.11.2006, 15:23
hepimzi için bir şereftir grurdur,bu bizim benliğimzidir asla inkar edemezsin ama nedense bugüne kadar ben aleviyim demeden hiç bi alevi arkadaş bunu söylemedi hep ben söyledikten sonra aa bende falan oldu ne olursa olsun malesef %90 ımız saklıyoruz.bu bi gerçek

İyide konu açılmadan yada sorulmadan karşındaki adamada " Ben Aleviyim haa dikkat et der gibi zınk diyede söylenmesinin manası ne ???
Konu açılır sohbet arası yada sorulursa çıkar söylersin .Kesin yargılarla durup dururkende söylenmez kimseyi ilgilendirmez zaten...

Bİlmek isteyen varsa çok merak eden merakını gideririiz bu kadar yanii:)

Ben inanmıyorum %90 nımız saklıyor diye birşey yok o çok eskilerde kaldı canım

ayhancalik
21.11.2006, 15:35
Saklamak kişinin kişiliği ile ilgili bir şeydir . Ama durup dururken söylemek hatta sebepsiz yere söylemek veya sormak ayrımcılık yapmaktır . Hele bizim gibi "Yaradandan dolayı yaradanı sevmek" ilkesi olan bir toplumda ısrarla Alevi olduğunu söylemek . Bence şık bir hareket değil . Ama Cananın dediği gibi sorgulandığında söylemek yada ilgili bir konuda Alevi olduğunu belirtmek kadar doğal bir şey yok .
Çünkü ben eskiden o kadar agresiftimki pat diye söylüyordum . Ve bir gün sünni bir arkadaş "Bu kadarda ayrımcılık yapmayın kardeşim." dediğinde kendime geldim .

Saygılarımla
Ayhan ÇALIK

gözdecst
21.11.2006, 16:10
İyide konu açılmadan yada sorulmadan karşındaki adamada " Ben Aleviyim haa dikkat et der gibi zınk diyede söylenmesinin manası ne ???
Konu açılır sohbet arası yada sorulursa çıkar söylersin .Kesin yargılarla durup dururkende söylenmez kimseyi ilgilendirmez zaten...

Bİlmek isteyen varsa çok merak eden merakını gideririiz bu kadar yanii:)

Ben inanmıyorum %90 nımız saklıyor diye birşey yok o çok eskilerde kaldı canım

:)saygılar...

privacy
21.11.2006, 18:48
alevi oldugumu hiç bir zaman ve hiç bir yerde saklamam.ben bir aleviyim, ben bir can'ım bunu kim sorsa acık acık söylerim..

Nazmiyeefe
22.11.2006, 18:06
Aleviyim ve aleviğimle gurur duyuyorum . Ama insan ayırdeden herkese karşıyım . Zaten alevilik İnsancıl olmak demektir .

Bakır
22.11.2006, 19:51
iktadara giden yolda kişinin kendisini gizlemesi meşrudur...

isyaaannn
23.11.2006, 16:04
erki can aynı benim başıma da geldi bundan 3 sene önceydi dersaneye gidiyordum bende çok küçük bi kılıç vardı onu takıyordum sınıftan biri bana dedi ki boynundakini çıkar niye diye sorduğumda hocaların sorun çıkaracağını söyledi halbuki hiç öyle bişey de olmadı o gelmeden de o kılıç benim boynumdaydı ve öğretmenlerimin hepside biliyorlardı bende sorunu sen çıkarömıyasın dediğimde öteki şahıs başladı ömerden osmandan sormaya siz onları sevmiyosunuzda falan filan bende dayanamadım herhalde birazda delilik var onunda etkisi:) daha büyük kılıç alıp taktım sonra bişey diyemediler sen nasıl içinden geliyorsa öyle davran yani çıkarmak istiyosan o da senin bileceğin bişey sen daha iyisini bilirsin can

karataştanhasan
23.11.2006, 18:29
bence alevi olduğunu kimse saklamamalı.çünkü biz aleviler gibi olmak isteyen birçok insan tanıdım.içlerinden kıbrıslı türk de vardı,diyarbakırlı,batmanlı kürt de vardı.bence aleviliğin kıymetini bilmek lazım.alevilik bir felsefedir.islamiyetten öncede vardı.bu yüzden islamiyetle pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum.bende bir kürt alevisiyim(malatya/kürecik).dün söylenmediği için bugün unutulan,bugün okunmazsa yarın unutulacak bir alevilik var.sizden ricam aleviliği gerçekleriyle okuyup öğrenin ve öğretin.herkese selamlar....

kızıl bizon
25.11.2006, 14:03
kendini bilmeyenler kendini saklama gereği duyarlar çünkü gelebilecek sorulara cevap veremezler başka türlü bir insanın kendi kültürünü yaşam biçimini saklaması kadar saçma birşey daha olamaz bunun sonuda yoktur...

ayhancalik
26.11.2006, 16:43
kendini bilmeyenler kendini saklama gereği duyarlar çünkü gelebilecek sorulara cevap veremezler başka türlü bir insanın kendi kültürünü yaşam biçimini saklaması kadar saçma birşey daha olamaz bunun sonuda yoktur...
O zaman şöyle demek daha mı doğru ? Bu gün Alevi olduğunu saklayan bir zümre varsa Aleviliği bilmediğinden , uygulamadığından , yaşam biçimi olarak kabul edip yaşayamadığından saklamaktadır .

Bence bu tez bayağı doğru bir hipotez . Ya siz ne diyorsunuz arkadaşlar !

gizem
26.11.2006, 18:41
O zaman şöyle demek daha mı doğru ? Bu gün Alevi olduğunu saklayan bir zümre varsa Aleviliği bilmediğinden , uygulamadığından , yaşam biçimi olarak kabul edip yaşayamadığından saklamaktadır .

Bence bu tez bayağı doğru bir hipotez . Ya siz ne diyorsunuz arkadaşlar !

şöylede diyebilirz asimilasyon kısaca ben bugün alevi kimliğimi saklıyorsam ne diye düşüncemi inancımı uygulayyım ki ha iktidar belli laf yok amma yani bişiyin saklanması için ya utanılması ya bilgisizlik ya asmile yada vs vs vs gerekmez mi adı alevi olup aleviliğin asından haberi olmayanlar var ki buna asimile deniliyor adamın bilgisi yok aleviliğini unutmuş ama kendi içinde ne oldunu kendide bilmiyo e bilse neden saklasın aleviliğini yolunun doğru akıl yolu er yolu pir yolu olan adam çevreden mi etkilenipte saklıcak yukarda saydıklarımı bilen adam göğsünü gere gere ALEVİYİM der bilmeyen adam susar kalır yada bunu yapanların başka geçerli nedenleri olduğuınu sanmıyorum saygılarımla

elmalicay
26.11.2006, 19:00
Bilmeyen kednini saklar cümlesinden pek hoşlanmadım desem, beni yanliş anlamayın lütfen.
Bazen çevrenizde ufku gerçekten çok dar insanlarla beraber çalışmak zorundasınızdır, aleviliği her daim korursunuz, ve tabi herşeyden önce insan gibi insan olunması gerektiğni de!!! Ama öyle insanlar varki gereksizdir onlara anlatmak çünkü onların fikri sabittir! ben almanya'da doğdum ve büyüdüm, ne zaman bu konu açılsa ön yargılı atıp tutmalar olmuş bilmeyenlere kendimi alevi olarak tanıtmış ve ortamı terk etmişimdir. Ama bence iş ortamında bu biraz farklı oluyor (ben 11 senedir türkiye'deyim). Bence her zaman da o kadar kolay değil, aşılması anlatılması gereken çok şey var...

mehmet_onal
26.11.2006, 19:17
bugune kadar saklamadım bugunden sonrada saklama gereği duymam boynumda zülfikarla dolaşmaktan hiç bir zaman utanç duymadım duymam da saklanmak utanmaktır utanılacak bişeyim(iz) yok

Serdo
28.11.2006, 15:37
Aslında bu sadece bize özgü bişey değil bence arkadaşlar yani herkes yeri geldiğinde ideolojisini fikirlerini hiç çekinmeden açıklar zaten açıklamasa da beşeri coğrafya her şeyi ortaya koyuyor evet bende hiç bir zaman saklamadım alevi olduğumu ama bunu kimsenin gözüne sokmaya da niyetim yok ama ne zaman alevi olduğumu açıklasam herşeyden önce insan olmam