Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincan / Üzümlü Merkezdeki ve baglı alevi köyler

alevi_murat24
29.06.2006, 19:20
erzincanın en fazla nüfüsu olan ilçesi 35 bin nifusu var son sayımlara göre aslı alevidir büyüklerimizden duydugumuz ama cogu sünnileşmiştir . erzincanda bile orayı sorsan alevinin olmadıgı yer derler ama orada hemde merkezinde 30 hane, 140cıvarında erzincan merkezde (1970 lerden sonraki göçle gelmişerdir) büyük illerdede buna yakındır . bu ilçe dünyanın tek patentli üzümünü üreten biryer (not:bu ilçenin dagınada bilen üç hillal cizilidir)

-altınbaşak-b.kadagan-k.kadaga-süleymanlı-sarıkaya-baglar-sansa-avcılar-derebük-göller-k.sarıkaya-denizdamı-çardaklı-demirpınar -avcılar-tanyeri-ocakbaşı-bulanık-karacalar-çayıryazı-büyükköy-esenyurt-camlıca-pelitli-otluk-pınarlıkaya
not:bu köyler alevi köyü olarak biliyorum yanlışım varsa cevap yazın lütven
-geyikli (10 hane mezrası alevi)-bayırbag (20 hane )-cadırtepe (yarı yarıya)-karakaya (30 hane buraya baglı galolar var hepsi alevi )-pişkidag(burada da alevi var )

perdar
01.07.2006, 00:04
Murat 24 kardes hangi Köylüsün? ben karacankiyim

alevi_murat24
10.09.2006, 22:18
üzümlü merkezde alevinin olmadıgını düşünen cok ondan kimse yazmıyor . galiba frumdakiüzümlü merkezden bir ben varım .................

Şoreş
10.09.2006, 22:22
Can muhakkakki birçok Doğu Velayetinin aslı Alevidir ve buna kesinlikle inanırım.Çünkü Anadolunun % 60 - 70 gibi büyük bir kısmı Alevi idi geçmişte...

alevi_murat24
10.09.2006, 23:22
aslında ben bu konu yu açmamın sebebi ben üzümlülüyüm ( cimin) dedigim zaman beni sünni görmeleridir . ben burada azda olsa erzincanlılara va erzincanın bilenlere söyelmek istiyorum... burada aleviler var oldugunu ... ben şahsen cimin alevisi olarak gurur duyorum ...avatarımdaki resim üzümlüden çektim aslımızın aşıp geldigi dagların bir resmi ..

nesly
11.09.2006, 11:32
Selam Canlar,

Ben de Üzümlü'nün Galolar köyündenim... Valla dediğiniz gibi Üzümlü'yü pek bilen kimse yok, bilen az sayıdaki insan da oranın alevileri barındırabileceğine nedense inanmak istemiyor. Üzümlü kendi topraklarında oldukça muhavazakar bir ilçe ama gördüğünüz gibi bizlerde bu güzel ilçeye bağlı alevi köylerindeniz.
Anlıycan Murat can, yalnız diilsin bende oralıyım...:clap:

eylüleren
11.09.2006, 11:54
üzümlünün köyleri hakkında bir fikrim yok fakat bir arkadaşım üzümlüde çalışmıştı.daha ağırlıklı olarak milliyetçi olduklarını biliyorum.bu arada köylerinde alevi olmasına sevindim.arkadaşımın anlattıkları beni baya üzmüştü çünkü...

ErDaL24
11.09.2006, 14:55
bende üzümlü büyükköylüyüm sanırım sünni kasim daha çok merkezde üzümlüde köylerin çogu alevidir....

alevi_murat24
11.09.2006, 23:04
evet arkadaşlar üzümlünün merkezi yaklaşık 15 20 bin sadece buranın alevisi dışarıda yaşayanlarda bereber 500 600 bu kadar ancak ama dönende ver üzümlüde ... üzümlü gibi biryerde aleviligi yaşamak zor oldugu gibi çokta gurur verici aslında ... üzümlünün çevre köylerinin çogu alevidir ... ve burada alevilerin olması bir destek olarak görüyorum ...

alevi_murat24
04.10.2006, 01:15
arkadaşlar üzümlü 4 cimin festivali yapıldı orad i konsere giden varmı..

MetinK
04.10.2006, 02:08
Üzümlü ne zaman ilce statüsüne alindi?

nesly
04.10.2006, 11:09
arkadaşlar üzümlü 4 cimin festivali yapıldı orad i konsere giden varmı..

Ah nerde keşke gidip görebilseydik... Ama televizyondan gördüğüm kadarıyla oldukça güzel geçmiş caaanım memleketimin festivali..

:thumbup1:

alevi_murat24
06.10.2006, 00:12
Üzümlü ne zaman ilce statüsüne alindi?

üzmlü 1987 senesinde ilçe olmuş erzincan merkezden sobnraki en kalabalık ilçedir

alevi_murat24
06.10.2006, 01:21
Ah nerde keşke gidip görebilseydik... Ama televizyondan gördüğüm kadarıyla oldukça güzel geçmiş caaanım memleketimin festivali..

:thumbup1:

evetgüzeldi ama geçensene daha güzeldi . bide çok yagmur yagdı . keske bu gurbetlik olmasaydı herkes memleketinde olsaydı

Ciminli Erdal
18.11.2006, 19:10
Murat, bizimkiler ne alemde,cimindekiler,geciitdekiler,gadagandakiler.. ?

dangerous_sedat
11.02.2007, 02:37
altınbaşaktanım arkadaşlar.gerek insanı gerekse güzelliği ve şirinliği ile ufak güzel bir köy:)

EyLüLüM
17.09.2007, 08:57
Üzümlüye bağlı kureyşli sarıkaya köyündenim.Aslında bir çok insanın böyle bir siteden haberi yok.Yada olsada malesefki imkanı yok.sizler mümkün olduğu kadar çevrenize bu site hakkında bilgi verin.Hiç bir yerde başaramadığımız birliği bari burda başaralım.........(Çooook özledim sarıkayanın dağını,Taşını,Toprağını,Suyunu,Bu Arada en Büyük tutkum AĞIR GÖL)İnşallah seneye iznimde oralardayım.......hoşçakalın...

Berlinli
16.02.2008, 03:39
selam
bende üzümlünün son köyü esenyurt danim.

EREN izm
16.02.2008, 11:10
Erzincanın en güzel köylerinden biridir gezme fırsatım oldu şahane yer. :)

Haydar24
01.03.2008, 18:17
Merhaba CaNLar Ben üzümlünün köylerinde,Şimdiki ismi çardaklı eski ismi ile (abige) Köyündenim,
Herkez Kucak dolusu merhaba..:thumbup:

atas
23.03.2008, 21:50
bende üzümlüye bağlı büyük kadağan köyündenim. bir kısmımda altınbaşaklı tabi. üzümlüye bağlı çok alevi köyü var bildiğim kadarıyla. ama merkezi koyu milliyetçidir.

buraks99
29.03.2008, 23:50
bende üzümlüye bağlı AVCILAR(kiştim) köyündenim .eskiden tanyeri sarıkaya ya bağlıydık şimdi üzümlüye bağlıyız evet arkadaşların bazıları dile getirmişler üzümlü merkezini bende onlara katılıyorum üzümlü merkez tam bir milliyetçidir afedersiniz ama yobazdır biraz merkez çünkü başıma bi olay gelmişti 2005de memlekete erzincana gezmeye ziyarete gelmiştim gelirken nüfus cüzdanımı kaybetmişim erzincanda farkına vardım doğal olarak arama noktası çok olduğu için erzincan tuncelide vs.. neyse üzümlüye şimdi bağlı olduğumuz için üzümlüye gittim ve yani 10 15 dkkalık işi bilerek uzattılar 2 saat falan bekledik baya bi bekledik ama bunu sırf aleviyim diye yaptılar suratlarını görseniz adamların böle bi somurtma yani dicek bişe bulamıyorum üzgünümki üzümlü merkez böle bi yer işte.
neyse AVCILARdan varsa kimse msj bekliyorum