"Alevilikte içki günah mıdır?" başlığını görünce ikilemde kaldım. Size sorayım istedim.
Alevilikte benim bildiğim kadarıyla "günah" kavramı yok, İslam ve Hristiyanlıkta olduğu gibi. Daha iyi bilen birileri aydınlatırsa sevinirim.
gunahsiz din olurmu sizce gereksiz bi baslik acilmis bence
SivanA SimyacI
30.06.2006, 13:01
bencede gereksiz bi topik doğrular ve yanlışlar vardır tüm dinlerde ve bu yanlışlar günah olarak tanımlanır.
bizde de günah vardır.
Niye gereksiz olsun. Alevilikte günah kavramını tartışıyoruz işte..
Diğer dinlerde günah işleyen kul, Tanrı tarafından cezalandırılır. Günah işleyen Alevi'nin cezası nedir?
Alevilikte günah kavramı nasıl tanımlanır? Hangi davranışlar günahtır? Günah işleyene verilen ilahi ceza nedir?
Buradaki anketleri derleyip topluca alevi içtihadı oluşturabiliriz aslında :p
Başka değerlendirme yapacak yok mu acaba ....
Alevimen
01.07.2006, 02:50
3 defa ard arda mesaj yazıp ciddiyetsizliğe yol açtınız. Ayrıca bilimsel araştırma yapmak istiyorsanız kişisel anket yapılmamalı. Tamamen kişilerin şahsi fikirlerine göre ankette oy kullanılıyor, uygun deyil.
Not: bundan yıllar evvel eski sitemde hukuk ve ahlak hakkında kısa not yazmıştım, konuyla tam olarak alakalı olmasada yararlı olabilir çünkü topiği kazana atıyorum:
http://72.14.221.104/search?q=cache:6yUtBjz556YJ:web24.florenz093.serve r4free.de/index.php%3Foption%3Dcontent%26task%3Dview%26id%3D 34%26Itemid%3D69+alevilikte+hukuk+ve+ahlak&hl=de&gl=ch&ct=clnk&cd=1
gereksiz bir soru ama kendimce cevaplandırayım,
tabiki vardır, iyi güzel dogru olan Allah katında sevapla ödüllendirilir, kötü ve yanlış hareketler günahla cezalandırılır, bunu neden sorarsın hakkikaten anlamdım