Orijinalini görmek için tıklayınız : zeka geliştirme

izmirksk
07.09.2005, 18:33
dünyanın en zeki insanı olarak rekorlar kitabına geçmiş olan marilyn vos savant (230 IQ) ile leonere fleisher(185 IQ) ortak hazırladıkları kitaptan sizin için seçtiklerim.
1-dilinizi geliştirin.dil zekanın gelişmesinde çok önemli
2-elinizin altında sözlük bulundurun ve zaman zaman yeni kelimeler öğrenmeye çalışın
3-polisiye romanlar okuyun ama romanın sonunu beklemeden kim suçlu kim masum siz bulmaya çalışın
4-algılarınızı geliştirin
5-elinize bir harita alın ve dünyanın hangi bölgesine göre neredesiniz hangi ülke hangi şehir nerede kalıyor bunu daha sonra haritasız bulmaya çalışın
6-kolunuzdaki saate bakmadan saatin kaç olduğunu anlamaya çalışın.duyularınızın güçlenmeside önemli.
7-hiçbir önermeyi değişmez olarak kabul etmeyin
8-önyargılardan uzak durun
9-argo kelimelerden ve basmakalıp ifadelerden kaçının
10-daha az uyuyun uyku yerine kendinizi çalışmalarınıza verin
11-televizyon vakit kaybıdır izlemeyi azaltın

gulizar
07.09.2005, 19:40
dün aklima böyle birsey geldi, ders calisma yöntemi, ordaki okullarda ögretiliyormu,bilgisi olan paylassin,

ögrenimde daha basarili olmak icin böyle birsey sart,böyle uygulama,
ders calisirken mesela nelere dikkat edilmeli v.s herkesin mutlaka kendi yöntemi vardir ama ginede bildiklerinizi yada uygulamanizi paylasirsaniz belki, kendimize ders cikartabiliriz,özellikle ögrenciler icin yararli olur.

izmirksk
19.03.2006, 22:23
önceden açtığım bir konu ama bu bayanın kitabından ben sadece aklıma gelen ve önemli gördüğüm bir kaç maddeyi yazmıştım
bu kitabı bulursanız alın ve uygulayın
marilyn vos savant-beyin geliştirme ve
kendinizi akıllandırma egzersizleri..
kitabın ismi bu idi
tavsiye ederim herkese

onurtt
21.03.2006, 21:13
ben yeni başladım bu kitaba 1. bölüm bitti her bölümün sonunda testler var kesinlikle ben de tavsiye ederim ...(11.5 ytl,441 sayfa)

izmirksk
21.03.2006, 22:53
tabi şu bilgiyide verelim
kitapta yazmaz ama bu bayan rekorlar kitabına girerken 9 yaşındaydı yani 230 luk IQ 9 yaşında iken ölçülmüş
hoş bir bayan:)

cengizhanmgr
05.08.2006, 22:33
arkadaşlar bu tür kitaplardan yüzlerce okudum bu kitabıda okudum
bunların hepsi hava cıva hiçbirinin faydasını görmedim
hepsi hikaye zamanınızı bu tür kitaplar okuyarak öldürmeyin derim
kişinin kendinde olmasa kitap mitap palavra

deryaa
05.08.2006, 22:40
NLP eğitimine gittim. Bu yazdıklarını vurguladılar eğitim boyunca, ilgi alanınız dışındaki şeyleride okuyun, araştırın, aklınızda hep zihni çalıştıracak sorular olsun, eğer sol beyniniz çok çalışıyorsa, sağ beyni çalıştırmak için birşeyler yapın örneğin sevmesenizde bilim kurgu filmleri izleyin, sağ beyin ve sol beyin arasındaki bağları arttırmak gerekiyormuş, bunun içinde zihin egzersizleri(bulmaca, matematik problemleri, şiir yazmak vs...) basma kalıp düşüncelerden arının...
Mesela bisiklet ve balık arasında en az 10 benzer özellik bulun dediler. Bulabilen arkadaş var mı?

D-e-v-r-i-m
05.08.2006, 22:42
Arkadaşlar bi zahmet okuyun işe yarar ise bizede söyleyin aski taktirde hepimiz boşa zaman harcamış oluruz...
Şaka elbet okumalı...:1eye: :1eye: :1eye:

cengizhanmgr
06.08.2006, 19:07
yav arkadaşım ben okudum hiçbir faydası yok hikaye

ecem_m
06.08.2006, 19:20
paylaşımın için teşekkürler...

cihangunola
30.08.2006, 04:41
bence bunları yapmayın çünkü bilgiye bağlanmak insanı hayattan soğutuyor abimden örnek verecem adamın tek amacı öğrenmek hemde çok öğrenmek tam 7 yıldır hep okuyor okuyor araştırıyor bir yerlerde sahte isimlerle bunları yayınlatıyor ödül kanıyor almıyor zeki olmak kötü bir şey 25 yaşında hiç bir kız arkadaşı olmadı daha aşk ı bile araştırdır bunları okusa bana çok kızardı eminim ama hepsi gerçek iki kere hasta oldu okuldan aldılar çözüm olmadı eğitimi saçma bulduğunu söyleyip 3kere okul değiştirdi.. o da normal olsa ne güzel olurdu genelde konuştuğumuzda hep bir şekilde bilgi aktarıyor ben ise sıkılıp kaçıyorum aoda kendini toplumdan soyutluyor tam 2 yıl odasından dışarı çıkmadı bir yiğeini var onuda kendine benzetti çocuk okulunda o kadar başarılı oldu ki diğer veliler okuldan alınması için ilkeçe yazdılar 9 yaşındaki çocuk için şimdi özel bir ilkokulda okuyor ankaraada bence zeki olamanın anlamı düzenli ama çok fazla bilgi için de yyüzmek abime çok acıyorum...

izmirksk
30.08.2006, 10:31
ya ne alaksı var..günde 10 saat ders çalışıp başarısız olan yada başarılı olanlar olduğu gibi günde 1 saatlik çalışma ile sosyal hayatına bir çok kişiden çok zaman ayırıp süper başarılara imza atanda var..
çok çalışmaktan değil zekanın geliştirilmesinde bahsediyoruz..
gelişmiş bir zeka doğru ahlakla yönlendirilirs ekismeye zarraı olmaz..
çok çalışmak ile zeki olmak farklı şeylerdir..
tabiki işin genetik kısımda var ama zeka eğitimle geliştirilebilir..kimi arkadaşlar yanlış eğitim programı uygulamış olabilirler ..o ayrı...

NicholaS
30.08.2006, 11:04
arkadaşlar bende mantıklı bulmayan ark. içinde yer alıyorum bende okudum bir kaç kitap bir yararını göremedim malesef :D bu demek değildirki sizlerde yararrını görmeyeceksiniz ama bana çok saçma geldi belkide ondan dolayı böyle oldu. birde şunu unutmayın insan ilk başta bir heves sarıyor sonrada sonu gelmiyor böyle işlerle uğraştığında neyse okuyanlara sonuç almaları dileğiyle :)

izmirksk
30.08.2006, 11:22
arkadaşlar:)zeka kilo gibi değilki hareketsiz kalıp dengesiz beslenip bol bol yiyip kilo alasınız:)
zeka geliştirmeyi kimi arkadaşlar şöyle anlıyorlar..zeka nasıl geliştiriler ile ilgili bir iki kitap okuyayım zekam tavana vursun:)
yok öyle şey.zeka ancak çalıştırılmakla gelişir ve bu uzun yıllar alır.üstelik düzenli ve disiplinli bir çalışma ile ..sihirli değnek aramamak lazım..kimileri toplumda hemen sivrilmek için bir iki kitap okurum ,zekam artar diyor ama öyle kolay değil..