Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik Bir Din Degildir
nedense bazı kısıler ve genelde alevi toplumu aleviligi nedense bır dın olarak goruyorlar kesınlıkle ve kesınle alevılık bır dın degıldır bıraz mantıklı dusunun cem evınde ıbadet olurmu sazla ıbadetmı olur kendımızı kandırıyoruz bence ve oylede gecnlerde yenıbosna cem evıne gıttım ve orda bır ceme katıldım gercekten cok saçma geldı bana cunkı 1 sazla ıbadet olmaz 2 kadın erkek yanyana 3 bır tane kısı var orda elınde buyuk bır deynek kişiler konuşursa ve ses yaparsa kısılerın kafasına vuruyor?mantıksız.hz Ali,yi peygamber olarak goruyorlar hz Ali bır peygamber degıl halıfedır son peygamber olarak hz MUHAMMET bıze gonderılmiştir bunu kuranı kerım yazıyor ben kafamdam sallamıyorum sız sayın doslar :gosterge
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
sızınle bu buyuk olayı paylaşmak ıstedım belkı benı sımdı dıslayabılırz ama benım soyledıklerım gayet dogru bır sey
manifesto 30.06.2006, 21:08 İlginç bir paylaşım..paylaşım için saol...
Allah sonunu hayIr eyleye...
helige_62 30.06.2006, 22:02 dönüp dönüp aynı konuları tartışmaktan gına geldi arkadaş galiba yeni üye forumu biraz kurcalarsa bu konularda çok tartışma var ama ginede senin hevesini kırmayalım:garibbak:
Serkan_Devrim 30.06.2006, 22:15 nedense bazı kısıler ve genelde alevi toplumu aleviligi nedense bır dın olarak goruyorlar kesınlıkle ve kesınle alevılık bır dın degıldır bıraz mantıklı dusununaleviliğe din diyeni görmedim. en azından alevi olanlar arasında. alevilik bir inanç bütünüdü.
cem evınde ıbadet olurmu sazla ıbadetmı olur kendımızı kandırıyoruz bence ve oylede gecnlerde yenıbosna cem evıne gıttım ve orda bır ceme katıldım gercekten cok saçma geldı bana cunkı 1 sazla ıbadet olmaz 2 kadın erkek yanyana 3 bır tane kısı var orda elınde buyuk bır deynek kişiler konuşursa ve ses yaparsa kısılerın kafasına vuruyor?mantıksız.cemevinde ibadet niye olmasın. kuran mescit diyor ve mescit ibadet edilecek yer demektir. aleviler cemevini ibadet yeri olarak kabul ettikten sonra bunu tastışmak küstahlık olur. ikincisi sazla ibadetin olmayacağını neye dayandırıyorsunuz? vahiymi geldi? ayrıca kadın erkek yanyan ibadet edebilir. edemeyeceğini düşünenler neflerinden korkan zavllılardır ki kadınlara murdar gözüyle bakılmaz.
hz Ali,yi peygamber olarak goruyorlar hz Ali bır peygamber degıl halıfedır son peygamber olarak hz MUHAMMET bıze gonderılmiştir bunu kuranı kerım yazıyor ben kafamdam sallamıyorum sız sayın doslar :gostergealevi olmadığınızı düşünmeye başladım. zira aleviler hz Muhammedin peygamber olduğunu kabul eder ve hz Ali'yi peygamber gören alevi gurubu yoktur. bu iftiradır. bence alevi kılığında bir sünnisiniz.
sızınle bu buyuk olayı paylaşmak ıstedım belkı benı sımdı dıslayabılırz ama benım soyledıklerım gayet dogru bır seysöyledikleriniz yıllarca sünni gurubun alevilere attığı iftiralardn ibarettir vede gerçeklikle ilgisi yoktur.
kaynaksız polemik yartcak iddialarla konu açılmaz. kazan
nedense bazı kısıler ve genelde alevi toplumu aleviligi nedense bır dın olarak goruyorlar kesınlıkle ve kesınle alevılık bır dın degıldır bıraz mantıklı dusunun cem evınde ıbadet olurmu sazla ıbadetmı olur kendımızı kandırıyoruz bence ve oylede gecnlerde yenıbosna cem evıne gıttım ve orda bır ceme katıldım gercekten cok saçma geldı bana cunkı 1 sazla ıbadet olmaz 2 kadın erkek yanyana 3 bır tane kısı var orda elınde buyuk bır deynek kişiler konuşursa ve ses yaparsa kısılerın kafasına vuruyor?mantıksız.hz Ali,yi peygamber olarak goruyorlar hz Ali bır peygamber degıl halıfedır son peygamber olarak hz MUHAMMET bıze gonderılmiştir bunu kuranı kerım yazıyor ben kafamdam sallamıyorum sız sayın doslar :gosterge
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
sızınle bu buyuk olayı paylaşmak ıstedım belkı benı sımdı dıslayabılırz ama benım soyledıklerım gayet dogru bır sey1)bence sen tiyatroya gitmişsin cem evine degil,:S
2) aleviler Hz.Ali yi peygamber görmez YALAN ATMA,
3) ne o kadın erkek yan yana ıbadet etmesi zoruna mı gitti , öyle yaa kadın kim ki, otursun evinde ne haddine ibadet felan, hem yanyana gelince dayananmayız demi (kadın seytan yaaa)
4) sen alevi degilsin, daha dogrusu alevılık nedır bılmıyorsun,
sana tavsiyem KURAN-I KERİM in ilk ayetini uygula , nedir o bilirmisin OKU,
boş boş konusacagına al eline aleviliği tasavvufu oku,
belki o zaman anlarsın saz ıle ıbadeti, belki o zaman anlarsın kadın yanında olsada ıbadet edilebilecegini,
yazık ki profilinde alevi oldugun yazıyo, yazık
izmirksk 30.06.2006, 23:39 arkadaş CARİZMA'yı çizdirdi..:)
Bir Zeynep 01.07.2006, 02:48 Tüh negativ puan verecektim sana ezid yazip ta icine malesef sinirimden cok hizli gitti ve positif olarak sayemde 17 puan aldin. Ama olsun kalbimden geceni yazdim ya iste burayada yaziyom iste resmen yzidlik edip hakaret ediyosun. alevi ol olma, yezidlik yaptin burada yezidsin gözüde, yaa sen ne bicim bi insansin yaaa. bide utanmadan aleviyim yazmisin profiline. yezid yazsadin daha iyi olurdu. yazik valahi. sunni canlara astim yok, aramizda cok degerli sunni canlarimiz var, nlari cok severim adlarini saysam bitmez. Yezid drsem ltfen imse alinmasin ama kendimi tutamiyorum iste, iste alevi olsun ister sunni, yezidlik ettikten sora gözümde yezittir o kadar. alevi olsa bile.
arkadaş CARİZMA'yı çizdirdi..:)
hemde kötü :)
Bir Zeynep 01.07.2006, 03:13 oh al iste sana, puanlarin eksiye gectiii, benimkiside iptal, dahada cok battin ohhhhhhhhhhhhh
manifesto 01.07.2006, 12:01 Adı_Güzel_Alim ; Tüh negativ puan verecektim sana ezid yazip ta icine malesef sinirimden
:) Tüm negatif puan verecek olan arkadaşlar bana verebilirler..sinirleri yatışacaksa..zaten battı balık yan gider.
Ama bakıyorum da arkadaşı adaptasyona alma konusunda hiç tereddüt göstermemişsiniz...
Hani insanların fikirlerine saygı..o belki öyle düşünüyor onu öyle düşündüğü için cezalandırmak kişisel tatmin olsa gerek..
:) Zaten ataist alevilerdeki itibarın tavan yaptığını görünce meselenin resmi ortaya çıkıyor..
meymane_usari 02.07.2006, 08:50 Ama bakıyorum da arkadaşı adaptasyona alma konusunda hiç tereddüt göstermemişsiniz...
-20 puan a düşen otomatik olarak adaptasyona girer bilmiyor muydun ?
:) Tüm negatif puan verecek olan arkadaşlar bana verebilirler..sinirleri yatışacaksa..zaten battı balık yan gider.
Ama bakıyorum da arkadaşı adaptasyona alma konusunda hiç tereddüt göstermemişsiniz...
Hani insanların fikirlerine saygı..o belki öyle düşünüyor onu öyle düşündüğü için cezalandırmak kişisel tatmin olsa gerek..
:) Zaten ataist alevilerdeki itibarın tavan yaptığını görünce meselenin resmi ortaya çıkıyor..önce iyi okumanı, incelemeni, düşünmeni ve en son yazmanı tavsiye ederim,
bu savundugun arkadas bak neler demiş,
CARİZMA; hala somurtulmuş bir seydır alevılık cem evınde ıbadet olmaz sazla ıbadetmı olur sayın manifesto ,
bu mu inanca saygı duymak,
bu düşünceye saygı duymamı mı bekliyorsun benden
ben cami de ibadet olmaz, namazla ibadet olmaz desem , alay etsem ne diyeceksin bana aferin mi?
sen aferin demeyecegine göre bendende aferin bekleme,
ateist aleviler ne demek anlamadım gitti, o insan ataistse alevi degildir zaten, yine söylüyorum manifesto düşünmeden yazmaaaa
manifesto 02.07.2006, 15:01 Olgun ; sayın manifesto ,
bu mu inanca saygı duymak
Bakınız size inanca saygılı olmak konusunda katılıyorum ama aşağıdaki yorumlara bir göz atın isterseniz...
denzz ; kuranda kadınların 2.sınf olduğuna ben de katılıyorum..türban konusu ise koskocaman bi saçmalık bence
Bu sadece dolaşırken gözüme çarpan yorumlardan teki..Yani inançlara saygı ise bu karşılıklı olmalı..
Aleviliğe toz kondurmayacaksak bunu başka kimselerin inancına karşıda yapmalıyız...Aksi halde samimiyetden söz edilemez..Bu ayrıntıya dikkat etmek gerekir...Bu bakımdan o arkadaşın sözleride kendi düşüncesidir..tıpkı sünnilik hakkında ileri geri konuşan diğer üyelerin kendi görüşlerini yansıtmaları gibi..
|
|