Orijinalini görmek için tıklayınız : bu sese kulak verin

Ecen
02.07.2006, 16:53
Kimine göre 15 kimine göre 25 milyon Alevinin yaşadığı Türkiye'de devletimizin resmi Televizyon kurumu TRT'de Alevilere yönelik haber ve programların olamaması tepki topluyor. Daha önce defalarca dillendirilen "bizimde sesimize yer verin" istekleri hep havada kaldı.TRT, başta muharrem ayı olmak üzere Alevilerce kutsal ve önemli sayılan günlerde dahi Alevilere yönelik hiçbir program yapmadı. Şu günlerde Abdal Musa Anma Etkinlikleri ve Pir Sultan Abdal'ı Anma etkinlikleri düzenleniyor.TRT bırakın konu hakkında program yapmayı, bu etkinliklere hakkında küçük bir haber dahi yayınlamıyor ve 2005 yılının temmuzunda MADIMAK MÜZE OLSUN adlı dilekçe hükümete sunuldu fakat oy birkiği ile kabul edilmemiştir yani sonuç siyasi vurdum duymazlık!!!
Sevgili dostlar;

Bizim vergilerimizle ayakta duran ve hizmet veren bu kurumun sesimizi duyması ve Alevilerin haklı taleplerine yer vermesi için lütfen uyaralım.

Partizanca kadrolaşma, adam kayırma olaylarının yaşandığı, sansürün had safhaya ulaştığı ve hükümetin sesi olma misyonu biçilen ve için için kaynayan TRT'ye tepkimizi gösterelim.

Sizleri TRT'ye e-mail yollamaya ve bu konuda dayanışmaya çağırıyorum.

Lütfen bir kaç dakikamızı ayırıp bir mesaj yollayalım.Bu ülkede bizde varız diyelim.

Şimdiden duyarlılığınız için teşekürler.

E-mail adresi : trthaber@trt.net.tr - aktifhat@trt.net.tr

Ecen
02.07.2006, 17:19
sessiz kalmayalım herkes birer e mail atsa bir şeyler başarabilir diye düşünüyorum bu gün 2 temmuz canlar adına susmayalım!!!

Serkan_Devrim
02.07.2006, 17:23
eline sağlık Ecen. arkadaşlar bu konuya duyarlılık göstermeliyiz.

Naci
02.07.2006, 18:07
gönderdim ecen, arkadaşlarım sizlerde duyarlılık gösterip gönderin

Ecen
02.07.2006, 18:09
teşkler naci abi umarım herkes senin gibi duyarlı olur

Niwan
02.07.2006, 18:16
köylüm sana aynen katılıyorum herkes mail göndersin canlar lütfen duyarsız kalmayın

pirimunzur
02.07.2006, 18:33
helal olsun kız sana aferim bak şu yaşinda bizm alevi buyuklerinin düşünemedigini düşünmüşsün işte bizm insanlarimz bukadr duyarsiz ca davranmalarinin sebebidir bu ulkede sanki biz hic olmamişsz gibi goterilp duryoruz yeter artik.artik insanlarimz cekinmesin artik bulkeye sahip cikip haklarimizi tek tek istemelyiz artik yumrugumuzu vurmaliyz masaya yoksa daha cok canlar yanar..

Ecen
02.07.2006, 19:13
saol abi bugün içim içimi yedi ne yapabilirim diye uzun süre araştırma yaptım ve bu konuyu buldum eğer bir şeyler yapabilirsem ne mutlu bana tabi sizlerin yardımıyla başaracağız

ferda74
02.07.2006, 19:17
zaten bu devlet hep birilerin devleti oldu...................
l

aspava
02.07.2006, 19:50
bende gönderdim fakat hata raporu aldım irdaha deneyeceğim
duyarlılığın vede paylaşımından dolayı sağol can

Ecen
03.07.2006, 11:06
oldu sen yinede dene bir daha

PirO_62
03.07.2006, 11:14
Ecen Teşekkürler Paylasımın için gerçekten Çok Güzel bir Davranıs

İste Yetisen gençliğimiz Gurur Duyalım

Hemen Gönderelim

Sedef
03.07.2006, 11:32
Sagolasin ecen..Bu duyarli yaklasima duyarsiz kalinmaz...Istedigimiz sesi duyurmak umuduyla...Butun canlar el ele..yurek yerege

Ecen
03.07.2006, 12:41
gösterdiğiniz ilgiye ben teşk ederim eğer bir şeyler başarabilirsek ne mutlu bize

pirimunzur
03.07.2006, 19:47
bu konuya forumdakilerin ilgi gostermesini isterdim su hale bak

Ecen
03.07.2006, 23:24
ne yapalım abi biz elimizden geleni yapıyoruz

orhan ŞİMŞEK
03.07.2006, 23:51
gulcan kızım aferin sana toplumuna ve kulturune bu yolda can veren yoldaşlarına sahiplenmen bu konudaki azmini ve yobazlara karşı vemiş ve verecek oldugun mucadelede sana sonsuz desdek kızım kolay gelsin sevgilerimle ......

dewrano62
04.07.2006, 00:02
ya can cok sevındım bu konuda duyarlı olmana ama _?_

bu dewlette kım basa gelırse trt onun kanalıdır bunu bızde bılıyoruz ve sımdı yobazların elınde dewlet tabıkıde onalr yapacak adamalr bızı takmıyolar bıle bunlara kanunla sozle bısey yapamayız valla benım gorusum adamlar yobazlıktanda cıkmıs artık alevılıge atmadıgı ıftıralar kalmadı bıde bızım kulturumuzu koyarlarmı hıc ben sadece ole yobaz ınsanları lanetle kınıyorumm msj da atacam ayrıca tekrardan tşklerr

Ecen
04.07.2006, 10:19
gulcan kızım aferin sana toplumuna ve kulturune bu yolda can veren yoldaşlarına sahiplenmen bu konudaki azmini ve yobazlara karşı vemiş ve verecek oldugun mucadelede sana sonsuz desdek kızım kolay gelsin sevgilerimle ......

saol babacım yanımda olduğunu herzaman bilirim zaten teşkler...

Ecen
06.07.2006, 22:40
herkez maşallah çok ilgi gösterdi teşk ler yani bende forumumuz kalabalık herkez mesaj atarsa çok iyi olur diye düşünmüştüm neyse herkeze teşk ler yinede....

Naci
07.07.2006, 10:39
herkez maşallah çok ilgi gösterdi teşk ler yani bende forumumuz kalabalık herkez mesaj atarsa çok iyi olur diye düşünmüştüm neyse herkeze teşk ler yinede....

yapcak bir şey yok ecen, sesimizi duyurabilse idik, şimdi el üstünde tutulmazmıydık?

Alevimen
11.07.2006, 01:52
bu konuya forumdakilerin ilgi gostermesini isterdim su hale bak
Laikliğe karşı eylem mi yapalım? Madımak müze olmadıysa TRT'yi niye yağmur emailine tutuyoruz?
Hadi diyelim her pazar öğleni alevilik hakkında program yapacaklarsa elimize ne geçecek? 'Ah bak sesimizi duyurduk oh be helal olsun bize' diyip geriye mi yaslanalım yani asıl hedef nedir? Kampanya yapıp kişisel psikolojiyi tatmin etmek midir? Gözle görünür şeyler yapılması gerekirken boş yere zaman harcayıp bu tip protesto emaillerini - tekrarlıyorum - doğru bulmuyorum.
Henüz bir kaç ay evvel TRT tarafından alevilik ve semah hk. ufak ve daha çok bektaşi yönündende olsa belgesel yayınlandı sanırım VCD'leride bulunuyor.
Benim elimden gelseydi Madımağı satın alırdım müzeyi yapardım kafayı asıl işlere yorardım asıl sesimizi nasıl duyuyarabiliriz öncelikle bilmemiz lazım dolaysıyla bu düşünceyle aleviforum.com doğmuştur.

Alevilik dindir ve TRT'yi din kanalı olarak görmüyorum bu ülkede sırf camiye giden ve alevi insanlar bulunmuyor kampanyada ALEVİLİĞİ alet etmeğide yanlış buluyorum. Eşitlik istiyorsak bu protesto yanlış yolda en azından ana fikir doğru ve çağdaş olsa bile içeriği kazaya uğramış yani genel anlamda ayrım olmaması dileğiyle eşit halde TRT yetkililere öneri getirilebilir diye düşünüyorum.

Yahudi, hristiyan (katolik, protestant..), budist vs.. birçok din mensuplarına ayit insanlarımız var. Ses ve yayın hakkı herkes için geçerli.
Doğal olarakda ülkenin çoğu alevi deyil dolaysıyla ramazan aylarında özel programlar yapılır çünkü çoğunluğa hitap ediyor ama 'ramazan programlarını durduruyoruz çünkü birçok alevi vatandaşlarımız rahatsız oluyor' diye yanki beklemiyorsunuz herhalde? Yoksa böyle bir yankı mı beklersiniz: 'ciziyoruz yeter artık dini programlar yayın akışı içinde eşit orana göre dağıtılmalı yada tamamen kaldırılmalı, laiklik budur!' mı?

Gerekli örgütlenme geçde olsa yapılıyor..benim tv kanallarım bir bir açılıyor.. Su TV, Düzgün TV ve diğerleri..

Saygılar
Alevimen

pirimunzur
11.07.2006, 17:15
sayın alevimen bu gibi şeyler size cok ufak gorune bilir ama bana gorede bukadar basit birşey degil artik hakkimizi her konuda da olsa talep etmemiz gerektigni düşündügüm için ben bu basit olarak gordugunuz konuya da onem veriyorum neden trt gibi bir yerel kanalda alevilik anlatilmasin neden bizm dedelerimz su tv de ki gibi çikip aleviligi anlatmasın ?hala evinde uydu kanali olmayan ailerler var bunlara su tv de oldugu kadrda olmasada ginede aleviligi anlatilmasi demek benim için bukadr basit degil sizde madimagi satin almaktan bahsediyorsunuz neden para ile almak gibi kolaya kaciyorsunz?25 milyon insan bir ara ya gelemiyorsa,sesini duyuramiyorsa bu bizim sucumzdur..benim ustunde durdugum konu kucuk geliyor ama işte boyle kucuk ayrintilar yuzunden bugun biz orgutlenemedik.bugun hala mum sondu oynuyormusnz diye soru soran beyin ozurluler var eger gercek anlamda bir yayin yapilmiş olsaydi trt de bence cok farkli olurdu eger suan boyle bir çalişma yoksa bu bizm duyarsizligimz dandir tıpkı madimagi sizn satinalmayi düşünmeniz gibi buda benim düşüncemdir.ama şunuda eklemek isterim siznde hakli oldugunz konular var tabi.
saygilarimla

Ecen
11.07.2006, 17:52
sana aynen katılıyorum pirimunzur abi eğer herşeyin kolayına kaçıpta sesimizi duyuramıyorsak bu bizim sorunumuzdur ve kesinlikle halledilmesi gereken bir konudur eğerki biz kendi içimizde örgütlenemiyorsak üstümüzdeki eller bizi hep yok göstermeye çalışmaya devam edecektir8buda benim düşüncem tabi)...

pirimunzur
14.07.2006, 14:24
bakın demekki trt seyredenlerde fark etmiş din içirikli programlar arttigini ve calişanlarinin da isyan etiginden de anlaşilacagi gibi akp nin kurmaya çaliştigi bu koloni sayesinde şeriat nasil yavş yavaş geliyor herkes bunu gorsun..

Alevimen
14.07.2006, 14:36
sayın alevimen bu gibi şeyler size cok ufak gorune bilir ama bana gorede bukadar basit birşey degil artik hakkimizi her konuda da olsa talep etmemiz gerektigni düşündügüm için ben bu basit olarak gordugunuz konuya da onem veriyorum neden trt gibi bir yerel kanalda alevilik anlatilmasin neden bizm dedelerimz su tv de ki gibi çikip aleviligi anlatmasın ?hala evinde uydu kanali olmayan ailerler var bunlara su tv de oldugu kadrda olmasada ginede aleviligi anlatilmasi demek benim için bukadr basit degil sizde madimagi satin almaktan bahsediyorsunuz neden para ile almak gibi kolaya kaciyorsunz?25 milyon insan bir ara ya gelemiyorsa,sesini duyuramiyorsa bu bizim sucumzdur..benim ustunde durdugum konu kucuk geliyor ama işte boyle kucuk ayrintilar yuzunden bugun biz orgutlenemedik.bugun hala mum sondu oynuyormusnz diye soru soran beyin ozurluler var eger gercek anlamda bir yayin yapilmiş olsaydi trt de bence cok farkli olurdu eger suan boyle bir çalişma yoksa bu bizm duyarsizligimz dandir tıpkı madimagi sizn satinalmayi düşünmeniz gibi buda benim düşüncemdir.ama şunuda eklemek isterim siznde hakli oldugunz konular var tabi.
saygilarimla
bana ufak geliyor diye yazmadım, kampanyanın tanımlaması tahlisiz olduğunu yazdım.
trt yerel kanal deyil, devlet kanalı.
Türkiyede 25 milyon alevi yaşamıyor (en azından ispatlanmamış) artık 25-milyon-fantaziden uzaklaşmanın vakti geldi ve geçti. madımağı satın almak kişisel düşünce ve çok mantıklı olduğunu halen düşünüyorum, iş adamları ile sağlam plan ve proje ile herşey yapılabilir, örgütlenmek şart.
Alevilik adına biz forumu açtık siz 25 milyon alevi var sesimizi duyuyarlım sloganı oraya buraya yazmak dışında n'aptınız? bana böyle yandan sürtüşmeyin :excl: tamam mı :innocent: ve konuyuda kişiselleştirmeyin buda bir uyarıdır. Bu mesajıma cevap yazma gereği duyuyorsanız ÖM sistemini kullanın. Tavsiye: son cümlemi ciddiye alın.

pirimunzur
14.07.2006, 14:43
bana ufak geliyor diye yazmadım, kampanyanın tanımlaması tahlisiz olduğunu yazdım.
trt yerel kanal deyil, devlet kanalı.
Türkiyede 25 milyon alevi yaşamıyor (en azından ispatlanmamış) artık 25-milyon-fantaziden uzaklaşmanın vakti geldi ve geçti. madımağı satın almak kişisel düşünce ve çok mantıklı olduğunu halen düşünüyorum, iş adamları ile sağlam plan ve proje ile herşey yapılabilir, örgütlenmek şart.
Alevilik adına biz forumu açtık siz 25 milyon alevi var sesimizi duyuyarlım sloganı oraya buraya yazmak dışında n'aptınız? bana böyle yandan sürtüşmeyin :excl: tamam mı :innocent: ve konuyuda kişiselleştirmeyin buda bir uyarıdır. Bu mesajıma cevap yazma gereği duyuyorsanız ÖM sistemini kullanın. Tavsiye: son cümlemi ciddiye alın.
ne bu tehdit içern mesaj siz neden bana ozelden yazmiyorsunuz tamami içiren cumleleriniz?kburadan yazin sonrada özel mesajdan yaz diyorsunz size hiç yakiştiramadim bir yonetici olacaksizn birde

Alevimen
14.07.2006, 14:47
ne bu tehdit içern mesaj siz neden bana ozelden yazmiyorsunuz tamami içiren cumleleriniz?kburadan yazin sonrada özel mesajdan yaz diyorsunz size hiç yakiştiramadim bir yonetici olacaksizn birde

Sizin mesajınız tamamen beni hedef almış ayrıca kırmızı ve büyük yazmışınız defalarca uyarıya rağmen halen devam ettiniz ona görede cevap aldınız bu kadar basit.
uyarıyıda ciddiye almadınız. sizin yüzünüzden konuyla alakasız bir mesaj daha yazmak zorunda kaldım iyi adaptasyonlar. :yawn:

DİVANE
14.07.2006, 15:22
Kimine göre 15 kimine göre 25 milyon Alevinin yaşadığı Türkiye'de devletimizin resmi Televizyon kurumu TRT'de Alevilere yönelik haber ve programların olamaması tepki topluyor. Daha önce defalarca dillendirilen "bizimde sesimize yer verin" istekleri hep havada kaldı.TRT, başta muharrem ayı olmak üzere Alevilerce kutsal ve önemli sayılan günlerde dahi Alevilere yönelik hiçbir program yapmadı. Şu günlerde Abdal Musa Anma Etkinlikleri ve Pir Sultan Abdal'ı Anma etkinlikleri düzenleniyor.TRT bırakın konu hakkında program yapmayı, bu etkinliklere hakkında küçük bir haber dahi yayınlamıyor ve 2005 yılının temmuzunda MADIMAK MÜZE OLSUN adlı dilekçe hükümete sunuldu fakat oy birkiği ile kabul edilmemiştir yani sonuç siyasi vurdum duymazlık!!!
Sevgili dostlar;

Bizim vergilerimizle ayakta duran ve hizmet veren bu kurumun sesimizi duyması ve Alevilerin haklı taleplerine yer vermesi için lütfen uyaralım.

Partizanca kadrolaşma, adam kayırma olaylarının yaşandığı, sansürün had safhaya ulaştığı ve hükümetin sesi olma misyonu biçilen ve için için kaynayan TRT'ye tepkimizi gösterelim.

Sizleri TRT'ye e-mail yollamaya ve bu konuda dayanışmaya çağırıyorum.

Lütfen bir kaç dakikamızı ayırıp bir mesaj yollayalım.Bu ülkede bizde varız diyelim.

Şimdiden duyarlılığınız için teşekürler.

E-mail adresi : trthaber@trt.net.tr - aktifhat@trt.net.tr
seni sonuna kadar destekliyorum, eğer bizde vergimizi bütün vatandaşlar gibi veriyorsak bu ülkeninde resmi kurumları bizim'de sesimizi duyurmaya mecburdur......

Agop
14.07.2006, 15:23
keşke trt laik bir kanal olsa ama ne yazıkki değil. sünnilik her ne kadar allah tarafından gönreilmiş olmasadabir inançtır ve laik bir ülkenin resmi kanalı bir dinin propagandasını yapamaz. ama yapmakta. mademki yalancı müslümanların propagandasını yapıyor. neden aleviliğide tanıtıcı programlar yapmasın. ama bu programlar gecenin bilmem kaçında olmayacak. ve sadece bu programlarda yeterli değil sesimizi daha fazla duyurmalıyız

bio_gym
15.07.2006, 00:14
Bu iş biraz siyaset koktuğu için bizim mesaj göndermemiz çok fazla etkilemiycektir . Ama yine de biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirelim elimzden geleni yapalım artık gerisini de ALLAHA havale edelim . Bu arada mesaj gönderdim böyle bi konuya dikkat çektiğin için tşk

ozanercan
15.07.2006, 21:29
bu proje diğer alevi forumuna aittir.ana merkez orasıdır.Ecen adlı kişinin düşüncesi değildir.Yalnış işler yapmıyalım lütfen...

Alevimen
15.07.2006, 21:53
bu proje diğer alevi forumuna aittir.ana merkez orasıdır.Ecen adlı kişinin düşüncesi değildir.Yalnış işler yapmıyalım lütfen...
Ne demek Ecen'in düşüncesi deyil???
tekelleştirmeye mi başlıyorsunuz nasıl utanmadan arlanmadan BU XYZ'nın projesidir diyebiliyorsunuz hemde sizin yaptığınız şekilde?
hiç ses yokken herkes sırf laf olsun diye konuşurken www.alevi.com www.alevibektasi.org www.aleviyol.de www.karacaahmet.com gibi kaliteli alevi içerikli siteler zorlu virajlar alıp internette aleviliği tanıtmaya başlamışlardı..

Ayrıca bu konuyla ilgili 2005 yılında birçok topik'de açılmıştı:
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2898
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1844

konu nedir tartışdığımız konu nedir.. kilitliyorum.