Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviyim Demkle Olmyor Herşey...!!!!susmaktan bıkmadinzmi artk??

pirimunzur
02.07.2006, 18:58
Biz alevilerinde artik hakimizi almamiz gerekiyor çünkü bu ülke bizmde vatanımız ise bizimde eşit statü de olma hakkimz var.
Biz aleviler herzamn sosyal ve demokrat olarak gosteriyoruz kendimizi ama hiç icraat yok,madem bizler bu ulkenin bolunmez bir parçasiyiz haklarimizi artik almamiz gerkli ibadethanelerimiz açılmalı,oklullarda alevilkle ilgili ders olmalı,alevilere butçeden ödenek verilmeli,aleviler içinde diyanet gibi bir resmi bir kurum açilmali.Bunlari artik bu hükümete dayatmaliyiz (ağlamayana ekmek vermezler)yeri geldiginde kaba kuvetimizde gostermeliyiz.Boyle ikinci sınıf olarak yaşiyacaksak eğer kimsenin biz alevilerden ne askerlik,ne oy,nede vergi talep etmeye hakkı yoktur artık bu sunni dayatmaciligina son verilmeli.
burezillik artık bitmeli eğer bu haklarimizi talep edemiyeceksek lütfen alevi olarak gormeyin kendinzi

Azrail
02.07.2006, 19:44
yeri geldiginde kaba kuvetimizde gostermeliyiz

nasıl yani ?

Boyle ikinci sınıf olarak yaşiyacaksak eğer kimsenin biz alevilerden ne askerlik,ne oy,nede vergi talep etmeye hakkı yoktur artık bu sunni dayatmaciligina son verilmeli.

isyan mı edelim?

can bahsettigin konularda haklısın fakat bunu üstte bahsettigin gibi kaba kuvvet vs... gibi degilde, siyasi cercevede kazanacagız,

artı ben kendi mi 2. sınıf felan görmüyorum, bence sen olayı biraz abartmışsın,

pirimunzur
02.07.2006, 19:51
nasıl yani ?

isyan mı edelim?

can bahsettigin konularda haklısın fakat bunu üstte bahsettigin gibi kaba kuvvet vs... gibi degilde, siyasi cercevede kazanacagız,

artı ben kendi mi 2. sınıf felan görmüyorum, bence sen olayı biraz abartmışsın,
son çare olark gosterdim ama neden isyan çikarmakta hakasizmiyiz??? hakimiz var istiyoruz !!!! daha nekadar arkasina devleti alan yobazlar tarafindan katledilecegiz? nekadr alişmişsinz bolye yaşamaya eger benim kimligim bu ulkede kabul gorulmyorsa birde alay edilircesine bir başbakan hepimiz din kardeşiyiz buyrun sizde camiye diyorsa bu ulkede daha nekadr susacaksinz? yillardir bu ulkede siyaset var shp chp vs..kurt partileri oylerimz hep bolundu biz bu kafaile hic bir yere varmayiz bence

Azrail
02.07.2006, 20:01
son çare olark gosterdim ama neden isyan çikarmakta hakasizmiyiz??? hakimiz var istiyoruz !!!! daha nekadar arkasina devleti alan yobazlar tarafindan katledilecegiz? nekadr alişmişsinz bolye yaşamaya eger benim kimligim bu ulkede kabul gorulmyorsa birde alay edilircesine bir başbakan hepimiz din kardeşiyiz buyrun sizde camiye diyorsa bu ulkede daha nekadr susacaksinz? yillardir bu ulkede siyaset var shp chp vs..kurt partileri oylerimz hep bolundu biz bu kafaile hic bir yere varmayiz bencecan bugün biraz daha içlisin sanırım (2 temmuz sebebiyle)
siyasiler gecicidir sözlere takılı kalmayalım,
alevi gercegi ülkemizde her gecen gün kabul görmekte ve ınanıyorum ki bu gün gectikce daha da iyiye gidecektir, sorunlarımızda bir bir aşılacaktır,

hakkını dogru yolda aramazsan haksız duruma düşersin

Lamekan
02.07.2006, 20:08
son çare olark gosterdim ama neden isyan çikarmakta hakasizmiyiz??? hakimiz var istiyoruz !!!! daha nekadar arkasina devleti alan yobazlar tarafindan katledilecegiz? nekadr alişmişsinz bolye yaşamaya eger benim kimligim bu ulkede kabul gorulmyorsa birde alay edilircesine bir başbakan hepimiz din kardeşiyiz buyrun sizde camiye diyorsa bu ulkede daha nekadr susacaksinz? yillardir bu ulkede siyaset var shp chp vs..kurt partileri oylerimz hep bolundu biz bu kafaile hic bir yere varmayiz bence

öncelikle merhaba... Kaba kuvvetle birşeyler değişseydi. 600 yy osmanlı döneminde yada 80 küsür yıllık cumhuruyet döneminde biz alevilerin yok olup gitmiş olmamız yada yok olmayayüz tutmuş olmamız gerekirdi. Bu gün aynı güç bizim elimizde olsa ve aynı şiddeti uygulasak karşındaki güçde yıkılmayacakdır. Susmayacagız tabiki ama zulumle zulumü, kanla kanı temizlemek diye bişeyde olamaz.

Öncelikle birlik olmayı öğrenip siyaseti rakip olarak değil kendimiz için kullanmayı öğrenmeyi başarmalıyız.

manifesto
02.07.2006, 21:13
pirimmunzur ; yeri geldiginde kaba kuvetimizde gostermeliyiz
Kaba kuvvet tabiri hiç hoş durmamış...hak aramak hukuki ve demokratik yollar ile mümkün..
Boyle ikinci sınıf olarak yaşiyacaksak
Türkiyede birinci sınıf yaşayanlar kimler???
Unuttun galiba inançları noktasında sıkıntı yaşayanlar sadece alevi vatandaşlarımız değil...ama onlar dahi bu problemlerini demokratik yollar dışında çözmek gayreti dışında bir yol düşünmemişlerdir.
artık bu sunni dayatmaciligina son verilmeli.
Bu dayatmalara bir örnek verebilirmisin..?
Cem evine değilde zorla camiye mi götürüyorlar?

Lamekan
02.07.2006, 22:18
Unuttun galiba inançları noktasında sıkıntı yaşayanlar sadece alevi vatandaşlarımız değil...ama onlar dahi bu problemlerini demokratik yollar dışında çözmek gayreti dışında bir yol düşünmemişlerdir.

Tabi onlar sorunu topyökün çözme derdindeler. bunun içinde örgütleride var, sistemi yıkmak dertleri kendi sistemlerini kurmak için...

Zorunlu din dersleri, Alevi köylerine inatla cami yapılması, Cem evlerinin kurulmasını engellemek için ellerinden gelenin yapılması, Devletin başındaki Rte nin onlarda camiye gldin dayatması.... bunlar davatma değil heralde...
Keser herzaman kendine yontar....

manifesto
02.07.2006, 23:18
Lamekan ; Zorunlu din dersleri, Alevi köylerine inatla cami yapılması
Zorunlu din dersinin bir sünni dayatması olduğunu nasıl iddia ediyorsun anlamıyorum..
1980 darbesine kadar zorunlu din dersi mi vardı??? Kenan paşanın darbe sonrası okus pokuslarından biridir zorunlu din dersi dolayısıyla sünniliğe bir pay biçmek olayları okuyamamak olur..
Ayrıca bir köyde veya kazada veya kasabada veya ilçede Alevi vatandaşlarımız çoğunluk veya azınlık diye o köye camii yapılmamalı mı???
Herhangi bir köyede eğer sünni vatandaşlarımız yaşıyor ise onların ibadet etmeleri için camii yapılması kadar doğal ne var?? Mesela bir köyde sünniler azınlıkda diye o köye camii yapılmamalı mı?? Bu insanlar ibadetlerini yerine getirmek için camii si olan komşu köylere mi gitmeli??
Bu mantıkla bakacak olursak istanbulda her yerde alevi vatandaşlarımız ya azınlık yada çok az nüfusa sahipler ama buna rağmen cem evleri haklı olarak açılıyor değil mi???

pirimunzur
03.07.2006, 20:09
Kaba kuvvet tabiri hiç hoş durmamış...hak aramak hukuki ve demokratik yollar ile mümkün..

Türkiyede birinci sınıf yaşayanlar kimler???

manifesto seni cok isyankar gordum bugun ne oldu akp yi bize savunup duryordun şimdi ne oldu bu ulkede kim birinci sinif? inançlarini istedigin gibi yaşiyamadigini felan yazmişsin...
şimdi birincisi ilk okul caginda başliyosunuz sunnileştirmeye cocukken daha allahin gazabi felandi dualardi namaz şekli derken cocuklarimizi kendi tarafiniza cekmek istiyorsunuz bu bir dayatma deglmidir?
bu ulkede her sokakta bir cami var bana gelmişsin kim inançlarini istediği gibi yaşiyor diyorsun t.r.t de bile dini yayinlar başlandi neden birtane aleviligi anlatan program yok? senin namazini kildiran imamlarin benim vergimden maaş almaya ne hakki var?camii ne kılimalar taktiriyorsun rahat rahat ibadet lerini terlemedn yapasin diye elektirik faturasini benim odedigim vergilerle oduyorsun?bumu senin ikinci sinif inanç yaşama anlayişin allahin kulu?
1993 te sivasta askerin onunde 37 kişi diri diri yakildi kimse elini kıpırdatmadi ?bumu senin ikinci sınıf olman?Erzincanda ari kovanlarini bekleyen çifçiyi asker tarafindan öldürülmesi sence nedir?dagdaki teroristle vatandaşi ayiramiyacak bir acemilik midir yoksa alevi düşmanligimidir?bugune kadar binlerce faili mechul insan göz altinda kayip oluyor vatan hainiydi damgasiylada hakketmiş gibi gösteriliyorda.sivas ta insanlar diri diri yakilirken biryanda da cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak diyen insanlar serbest kaliyorsa nerde bu eşitlik???? be allahin adami bana gelmiş birde diyorsun ki bu ulkede kim birinci sınıf? maksat konuşma olsun işte

kızılcan
03.07.2006, 20:15
sözle alevi olanmaz bir sünnide çıkar sözle ben aleviyim der alevilik yürekten his edilirim yüregi alevilik aşkı için yananlar alevilik için bedel öderler gerektiginde ama şovçular söz alevileri aleviligi yaşatmak için bedel ödemen gerektigi zamanlar buharlaşıp yok olurlar

ben yarın istesinler hemen hazırım alevilik için canımı vemmeye alevilik bir yürek aşkıdır ölümüne bir sadakatle baglılıkla

Sevgi Erkan
03.07.2006, 20:33
Biz alevilerinde artik hakimizi almamiz gerekiyor çünkü bu ülke bizmde vatanımız ise bizimde eşit statü de olma hakkimz var.
Biz aleviler herzamn sosyal ve demokrat olarak gosteriyoruz kendimizi ama hiç icraat yok,madem bizler bu ulkenin bolunmez bir parçasiyiz haklarimizi artik almamiz gerkli ibadethanelerimiz açılmalı,oklullarda alevilkle ilgili ders olmalı,alevilere butçeden ödenek verilmeli,aleviler içinde diyanet gibi bir resmi bir kurum açilmali.Bunlari artik bu hükümete dayatmaliyiz (ağlamayana ekmek vermezler)yeri geldiginde kaba kuvetimizde gostermeliyiz.Boyle ikinci sınıf olarak yaşiyacaksak eğer kimsenin biz alevilerden ne askerlik,ne oy,nede vergi talep etmeye hakkı yoktur artık bu sunni dayatmaciligina son verilmeli.
burezillik artık bitmeli eğer bu haklarimizi talep edemiyeceksek lütfen alevi olarak gormeyin kendinzi
sayın pirimunzur,
haklı olduğun noktalar olabilir ama,
bizler öfkeyle değil,kalemimizle ,bilimselliğimizle hareket etmeliyiz.saygılar.

pirimunzur
03.07.2006, 20:35
ya iyki bir kaba kuvvetten bahsettim bunu suratima vurup durmayin :) bilyorum tamam kaba kuvvet olmaz ama fazla sakin deglmiyiz? yaşananlar karşisinda bune soguk kanlilik yada kulak tikamamkmi desem?

kızılcan
03.07.2006, 20:36
sayın pirimunzur,
haklı olduğun noktalar olabilir ama,
bizler öfkeyle değil,kalemimizle ,bilimselliğimizle hareket etmeliyiz.saygılar.

katlıyorum ama şuda var aleviler asla şiddet yanlısı degildirler ama nefsi müdafa yapmayan bir topluluk sindirilmeye mahkumdur şiddette hayır nefsi müdafaya evet

pirimunzur
03.07.2006, 20:39
katlıyorum ama şuda var aleviler asla şiddet yanlısı degildirler ama nefsi müdafa yapmayan bir topluluk sindirilmeye mahkumdur şiddette hayır nefsi müdafaya evet
aferim sana kızlcan işte bu bende zaten kan akitalim diye bişey demedim hak aramak var ucunda boynumuz onde nereye kadr kurbanlik koyunmuyz biz

EŞİTLİK PARTİSİ
04.07.2006, 15:20
Değerli Canlar...

TBBM nin ilk yıllarında bu gün ki Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş yasası görüşülürken o günde var olan ama etkin olmayan bir takım gerici güçler meclis komisyonunda görüşmeleri türlü taktiklerle esas hedefinden saptırmak için Muaviye dönemi uyduruk din anlayışını yasaya koymak isterler,tabi o zaman bu gün ki Mecliste olduğu gibi geniş mekanlar yok,insanlar üst üste çalışıyorlar...
Atatürk bu tartışmalrı bir köşede izler,bu girişimlere ses çıkaran olmayınca söz ister ve...
-Bakın beyler,İktidar kimseye tartışmayla şu veya bu nedenle verilmez,biz iktidarı aldık...ya doğru ilkeleri kabul edersiniz,yada pek tabiidir ki bazı kelleler gider deyince...bir komisyon üyesi,
-Efendim...tabi,bizde öyle düşünüyorduk...falan,filan...ve kanun tasarısı Atatürk'ün dediği biçimde kabul edilir...( Gerçi bu konu Nutukun orjinalinde çok genişte...kısaltarak yazdık...)
Tabi bu gün ki güruhun içten içe ATATÜRK'e kin beslemesinin nedeni bu...Atatürk'ü haşa diktatör diye suçlamalrını bu örnekle açıklıyorlar...
Ama bu gün ki FETULLAHIN fikir babası SAİT MOLLANIN İngiliz Muhripler Cemiyetiyle yaptığı hain işbrliğini,aldığı parayı hiç bahsetmiyorlar...
Neyse biz biliyoruz...
Saygılarımla...

Bektaş ÇELEBİ