Orijinalini görmek için tıklayınız : Manik-Depresif Ruh Halleri İle; Arayışını Sürdüren Bir "CAN"ın Yeniden Doğuşu!..
FURKAN971 03.07.2006, 09:13 TOLSTOY'un İTİRAFLARIM adlı eserinden kısa bir alıntı:
Fakat sonunda kendimi inceledim, içimde neler oluyor diye kendime baktım ve gönlümde, ölüp gitmenin ve canlanmanın yüzlerce olayını anımsadım. Gördüm ki, ben yalnızca Tanrı'ya inanınca yaşıyordum. Eskiden olduğu gibi, şimdi de öyleydi: Tanrı'yı düşüneyim, yetiyordu; canlanıveriyordum. Onu unuttuğum, ona inanmadığım zaman, hayat da yok oluyordu. Hayatın bu geri dönüşü ve bu ölüp gitme durumları neydi şimdi? Tanrı'nın varlığına inancı kaybettim mi, yaşamıyorum ki. Onu bulmak konusunda az da olsa umudum olmasa, hayatıma çoktan son verirdim ama yaşıyorum işte. Gerçekte onu hissettiğim, onu aradığım zaman yaşıyorum ben. Öyleyse "O" vardır. "O" onsuz yaşanmayan şeydir. Tanrı'yı bilmek ve yaşamak, tek ve aynı şeydir. Tanrı hayattır.
( Sayfa:69/70-Paragraf:06/01-KUM SAATİ YAYINLARI )
CAN DOSTU PİRİMİZE SEMAH DÖNECEK KALEMLER
Kimin söylediğine değil, aşk adına neler söylediğine,
Neyi-nasıl yorumladığına değişik anlamlar vererek;
Geldik bugüne veciz sözlerin mana yüklü şafağına,
Ve insanlığın reçetesine dostluğu bir kez daha andık...
İyi gün-kötü gün; her biri bizim için imtihan vesilesi;
İyi günün gelip geçici olduğunu onun adıyla öğrendik
Kötü günün kalıcı olmadığını da onun adıyla öğrendik
Ne varlığa sevinebildik, ne de yokluğunda yerinebildik
Seviyorduk birbirimizi karşılıksız ve çıkar gütmeksizin
Ve yine o Rubaisine konu olmuş gerçek yansıyıverdi
Zorlu günler de gelip geçici idi, kolay günlerde öyle
Ve şimdi adını yazmalı dağlara-taşlara; HZ. ALİ deyi...
Kemal KABCIK(FURKAN971)
"KİMİN SÖYLEDİĞİ DEĞİL NE SÖYLEDİĞİ ÖNEMLİ"
Hz. Ali
Sevgili CAN'lar; her insan kendine göre bir yola talip olmuş. Bende Hz. Ali (r.a) Efendimizin aşkı ile hayata tutunma çabası sergilen biriyim. Umarım; bütün kalemler semah dönercesine yazar ve her CAN; sevdiğine seslenebilmenin coşkusunu yüreğinde yaşar ve bu sayede aşkı yaşatmaya devam eder.
S A Y G I L A R I M L A...
---Kemal KABCIK (FURKAN971)---
S E V G İ L E R İ M L E...
Andrê GİDE�nin �GÜNLÜK� adlı eserinden kısa bir alıntı:
Tanrım; sana geliyorum çünkü seni tanımanın dışında ne varsa boştur. Bana rehber ol. Sahte varlıklarla zenginleştiğimi sandım. Tanrı�m, gerçek varlık senin verdiğin varlıktır. Zengin olmak isterken yoksul düştüm. Geçmişteki günlerimi, dualarımı anımsıyorum. Tanrım beni kötülüklerden koru. Ne olur o geçmiş günlerin savaşımı, dualarım boşa gitmesin...
( Sayfa:11-Paragraf:05-MERCEK YAYINLARI )
BİR DAMLA MUTLULUK ARAYIŞI İÇİNDE TANRIYA ULAŞAN SESLENİŞLER:
Tanrım;; sana daha yakın olabilmem için gerekli duyduğum; samimiyeti, fedakarlığı ve cömertliği bana nasip kıl ki; aile ve toplum içerisi yaşamımda daha etkili ve daha faydalı olabileyim. Tanrım; senin izin verdiğin ölçüde sevgi ve saygı duyabileceğimi bana asla unutturma ki; ben sürekli sana yönelen dualarımla, aile ve toplum içerisinde sevgi ve saygı adına yeni edindiğim bilgilerinin ışığı altında senden yana dileklerde bulunabileyim. Tanrım; senin ruh zenginliğini dile getiren yazı ve seslenişlerle kendi varlığıma anlam katabildiğimi bana asla unutturma ki; ben, seni ve senin ışığını kitaplara yansıtmakta vesile olan tüm yazar ve şairlerimizin adlarını saygıyla anabileyim. Tanrım; senin verdiğin azim ve manevi kuvvet ile hayata tutunabildiğimi bana asla unutturma ki; aile ve toplum içerisinde gerçekleştirdiğim davranışlarımda övünmenin verdiği sakıncalı durumlardan kendimi koruyabileyim. Tanrım; senin ışığını ileten tüm yazar ve şairlerin sevgisini kalbime nakşet ki; ben, insanlığın hizmetine çalışmış ve insanı bütünlüğe taşıyan tüm yazar ve şairlerin hayatından verimli yeni sonuçlar elde edebileyim. Tanrım; senin vermiş olduğun bilginin ışığı ile, yaratılmış olan her şeyi gerçek yönüyle tanıyabileceğimi bana asla unutturma ki; ben yaratılmış olanlardan yana şikayetsizlikte bir hayat sürme imkanını kendime tanıyabileyim. Tanrım; erdemli kalabilmenin önemini ve değerini kalbime nakşet ki; ben aile ve toplum içi yaşantımda yaşanan her olayda olgunluğumla müdahalede bulunabilmenin mutluluğunu yaşayabileyim. Tanrım; senin verdiğin can ile hayatıma yön verebilmekteyim ve senin önüme tuttuğun ışık ile kendi hayatım aydınlık ve mutlu geçiyor. Şu an için şikayetsizliğimle ve şükrünü bilen insan haliyle hayatıma devam edebiliyorsam; bu senin ışığını kitaplara yansıtmakta vesile olan yazar ve şair büyüklerimizin ortak eseridir. Senin ışığını görmemde vesile olan tüm yazar ve şairleri mutlu ve verimli kıl ki; seni tanımam ve yolunda yürümem daha bir kolay olsun!.
Yazan:neogen
Varolmuş olmanın vermiş olduğu dayanılmaz hafifliğin coşkusu ile sizlere yansıyabiliyor olabilmenin anlam yüklü mutluluğu içerisindeyim. Umarım her CAN; varoluşu yaşar ve paylaşımları ile aşkı ayakta tutmanın yeni bir yolunu keşfedebilir. Azim ve irade ile; hangi zorluğun üstesinden gelememiş ki insanoğlu?..
OKUDUKÇA ANLAM İLE YÜZLEŞEN CANLAR; VAROLUŞ İÇİN KENDİ VARLIKLARINA YÖNELİRLER ve AŞKI YAŞATABİLMEK İÇİN MÜCADELE VERİRLER:
Andrê GİDE’nin “GÜNLÜK” adlı eserinden kısa bir alıntı:
Bir ahlâk görüşü gereksinimi, her şeyi önemine göre sıralamak ve en küçüklerinden yararlanmaya başlamak. En harika yöntemde budur. Hiçbir zaman hedefi unutmamak ve aracıyı amaçtan üstün tutmamak.
(Sayfa:07-Paragraf:06-MERCEK YAYINLARI)
Andrê GİDE’nin “GÜNLÜK” adlı eserinden kısa bir alıntı:
Kendi-kendini bir aracı saymak ve hiçbir zaman kendini seçilen yapıta üstün tutmamak.
(Sayfa:07-Paragraf:07-MERCEK YAYINLARI)
Doğan CÜCELOĞLU’nun “İYİ DÜŞÜN DOĞRU KARAR VER” adlı eserinden kısa bir alıntı:
Kaybet/kazan paradigması: Bu tutumu kabul edenler, kendilerinin başarılı olacaklarını beklemezler, ancak başkalarını memnun ederek yaşayabileceklerine inanırlar. Tamamen, “benim beklediğim bir şey yok, senin istediğin gibi olsun, yeter ki bana düşman kesilme,” anlayışını benimserler. Sürekli “iyi insan” olma çabası içindedirler.
(Sayfa:333-Paragraf:12-SİSTEM YAYINCILIK)
GERÇEK ANLAMDA AŞK YAŞAYANIN GÜCÜ İTİRAFLARA YETMEZ
Sevgi dolu bir insan halinin ruh temizliği; aşkını itiraf edemez ve;
Yalnızlığında sevgilinin yaşayabileceği mutluluklar adına düşünür.
Kendi başına aldığı yalnızlık kararı ile için-için yanarak tutuşur ve;
İtiraf edilemeyen sevginin ateşinde yalnızlıklar boy atarak gelişir.
Yalnızlık; varlığımızı oluşturan ruh ve bedenimizin her zerresi ile;
Sevgilinin adını zikretmemize imkan sağlayan gizemli bir olaydır...
Yalnızlık; şikayetsizlikte tutuşan sevdanın kora dönüşmüş halidir;
Ve yalnızlığımızın yar nefesi özlemi ile körüklenir düşüncelerimiz..
Maksim GORKİ’nin “ÇOCUKLUĞUM” adlı eserinden kısa bir alıntı:
Yukarıda gürültüler gittikçe azalıyordu. Gemi suda sallanıyor, hafif-hafif titriyordu. Islak bir duvar pencereyi kapamıştı. İçerideki hava boğucuydu. Yükler sanki büyüyor, beni ezmeye çalışıyordu. Çok tedirgindim. Bu boş gemide beni yalnız mı bırakacaklardı yoksa?.
(Sayfa:11 -Paragraf:08–MORPA YAYINLARI)
Maksim GORKİ’nin “ÇOCUKLUĞUM” adlı eserinden kısa bir alıntı:
“Bak, şu güzelliğe bak.” diyerek geminin bir kenarından öbür kenarına gidip gelirdi ninem. Yüzü parlar, gözleri sevinçle irileşirdi. Ara sıra kıyıları seyretmeye dalar, beni unuturdu. Kollarını göğ-sünün üzerinde bağlar, gözlerinde yaşlarla gülümserdi. Ben de onun koyu renk çiçekli eteğinden çekerdim.
(Sayfa:13-Paragraf:02-MORPA YAYINLARI)
NEOGEN'den TÜM İNSANLIĞA; SAYGILARIMLA... TEŞEKKÜRLER...
MANİK-DEPRESİF RUH HALLERİ VE AŞK ADINA ÇÖZÜMLEMELER
Bir yalnızlığım var; manik-depresif teşhisi konmuş ve verimlilikte;
Düşünce deryasının derinliklerinde vurgun yemiş ve sevecenlikte.
Bir yalnızlığım var; sevgiyle hecelerken anlam yüklü paragrafları;
İçimde bir güneş doğar ve yansımalarla aşk büyüyüverir ansızın..
Bir yalnızlığım var; kütüphanemin raflarında kitaplar keşfi bekler;
Dostluktur geleceğe taşınacak; kitap sayfası satırlarında gizemli...
Bir yalnızlığım var Munzur Dağı yamacında sırtını ağaca yaslamış;
Ümitle sayfaları aktarır; aşk adına verimli olmaktır tek düşüncesi..
Bu öyle bir yalnızlıktır ki; kitap sayfaları dostluklarıyla büyümekte.
Bu öyle bir yalnızlıktır ki; şikayetçilikten yana isyanı bulunmayan,
Sevecenlikte varlığının anlamı ile yüzleşen ve çıkarsızca sevebilen
Bu öyle bir yalnızlıktır ki; varlığın anlamını mısralarla çözümleyen.
Bir yalnızlığım var ki; Munzur Irmağı coşkusunda sevgiyle arınmış
Bu yalnızlık ki; aşkın ve sevgilinin uğruna köleliği ile bütünleşmiş
Ve can denilen insanca sevgi taşıyana adanmış bir yalnızlıktır bu
Samimi, sabırlı, sevecen, azimli ve irade sahibi bir manik-depresif
Doğan CÜCELOĞLU’nun “SAVAŞÇI” adlı eserinden kısa bir alıntı:
Yabancılaşma: Parçası olduğu bütünü göremeyecek hale gelerek, bütünle ilişkilerini algılayamama, kendini bütünden kopuk ve u-zak hissetme. Bu yabancılaşma nedeniyle, kişi kendini yalnız his-seder. (Sayfa:397-Paragraf:06-REMZİ KİTABEVİ)
YAZGIMIZA VURAN IŞIĞIN KADERCİLİĞİNİ AŞK İLE GÖRMÜŞÜZ
Yazgımıza vuran ışığın kaderciliğini aşk ile görmüşüz ve anlamışız
Hepimiz altı milyar insan olarak bütünden kopmuş bir parçayızdır
Ve insan yalnızlığından yana şikayetçiliği terk ettiği vakit erdemli
Bir yalnızlık kalmış ise yaşanılası; o da sevgiyle aşkı savunanların
|
|