Orijinalini görmek için tıklayınız : Bİz Bu Kadarmiyiz?

taylan34
03.07.2006, 15:31
Dün 2 temmuz du , sivas katliamının 13. yıl dönümüydü. pir sultan abdal derneğinin önderliğinde istanbul kadıköyde miting yapıldı.3-4 milyon alevinin yaşadığı bir şehirde ve günlerden pazar olmasına rahmen 10 bin kişi ancak toplanabilmişti. yazıklar olsun bize, adamlar sivasta insanları yakmak için 2 saatte 30 bin kişi toplandı, biz günler öncesinden belirlenen bir gösteride 10 bini zor bulduk.ama adamlar niye gelsinki ,pazar günü pikniğe gidilir , denize gidilir, kahveye gidilir ,ne yapsınlar yani sivasta insanlar yanmışsa onları anmak için neden sıcakta saatlerce beklesinler. bu kadar duyarsız bi toplum olmaz yani , onun için bizler bu acıları hep yaşamaya mahkumuz. kimse bana demokrasi ,insan hakları nutku atmasın . biz bu kadarız işte, mitingden sonra kahveye gittim herkes oyun oynuyordu ve bize vatanı kurtardınızmı diye alay ediyorlardı.lütfen biraz ama biraz duyarlı olalım , kesilcek koyun gibi sıramızı beklemeyelim.

Ecen
03.07.2006, 16:07
ahhh ahhh artık diyecek laf bulamıyorum söyleyecek kelimede yok sadece bu kadar diyorum ne diyim

sonerk
03.07.2006, 16:23
haklısın abi biz kendimiz yediyoruz kendimiz buluyoruz heralde ...

tamerx
03.07.2006, 17:07
10 bin kisi nerde vardi ya??? tamam farkli saatlerde gelmisler ama organiasyon cok zayifdi gercekten ama bu zayif organisayonun sorumlusu kim?...cünki sunuda unutmamak lazim: belediye iyi bir organisasyona engel olmus.

Nesimi
03.07.2006, 17:53
Bende gittim geçen seneye göre oldukça yüksek katılım vardı ancak ginede tatmin edici değil. Kendi değerlerimize kültürümüze sahip çıkmadığımız sürece bu sayıya şükür etsek yeridir.

Ben yanımda 6 kişi götürdüm aleviforumdada çağrılarda bulundum katılalım diye ancak zaman geçtikçe insanlarımız unutuyor herşeyi

taylan34
03.07.2006, 18:25
10 bin kisi nerde vardi ya??? tamam farkli saatlerde gelmisler ama organiasyon cok zayifdi gercekten ama bu zayif organisayonun sorumlusu kim?...cünki sunuda unutmamak lazim: belediye iyi bir organisasyona engel olmus.
aferin be sana hemende işin kolayını buldun. biz oraya 100 bin kişi toplansaydık bizi ne belediye nede polis engelleye bilirdi. bunların arkasına sığınmak kolaya kaçmak ve ölenlere ihanet etmektir. saygılar

pirimunzur
03.07.2006, 18:43
orayi sivasli vatandaşlarimizin doldurmasi beklenirdi bence ama tv de seyretigm kadriyla hep dişaridan gelenler vardi.niye boyle sahip siz bırakildigini anlayamdim ?üzücü bir durum bu gelenlerde açilan tv kanallarimz sayesinde bu şekilde ayri guruplari halindede olsa gelmişler ya onlarda gelemeseydi daha kotu bir tablo olurdu aleviler için.ben herzamn diyorum örgütlenme yok kimisi bu yolda olurken kimileride sanki bana dokunmayan yilan binyaşasin diyor yaziklar olsun kanlisivas isimini silmek istemiyorlar galiba

EŞİTLİK PARTİSİ
04.07.2006, 09:56
Değerli Canlar...

Bildiğiniz üzere Aleviliğin temel ilkelerinden olan,
-İri Olalım,Diri olalım,Bir olalım...
Tabi bu ilkeleri tekrarlamak elbette yeterli değil,aslolan BİZ demek...
-Hala şu hastalık var ve devam ediyor,o yapmış sa...hı...bir çıkarı var gibi Alevlikten uzak yargı aşılmaya çalışılıyor...
-Kim yaparsa yapsın bu düşünceye şu veya bu şekilde,şu veya bu alanda en ufak bir hizmet o n yüceltir...
-Elbette insanlarımzın,insanlarımzın oluştrduğu örgütlerin ve düzenledikleri etkinliklerin eksiği,gediği olur ama bunu acımasızca yargılamak kime yarar sağlar,halbu ki Dostça yaklaşmak,gördüğünüz eksikliği DOSTÇA düzeltmeye çalışmak bir erdemdir...alay edercesine,aşşağılayarak,karalayarak ve en acısı kötüleyerek yaklaşmak kime yarar sağlar...
-Hep tekrarladığımız gibi,etkinliklere,böyle özel günlerdeki anma etkinliklerine belki hiç bir katkıda bulunma imkanınız olmayabilir,ama en azından desteklediğinizi bildirmek bile bir katkıdır...
Düşünmek ve en önemlisi EYLEM-SÖYLEM birliğini önce kendiniz içerisinde yaşamak...
Canım söylüyor ama o ne yapıyor...yeri gelince bu da yeterlidir hiç bir şey yapmamaktan...
Evet BİZ demeye doğru ilerliyoruz ve BAŞARACAĞIZ...bundan asla ve asla kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın...
Saygılarımla...

Bektaş ÇELEBİ

paşahan
07.07.2006, 21:52
zaten biz bu yüzden eziliyoz ya neyse bende anlamıyorum illa dövülmemeiz mş yakılmamız mı gerek bir olabilmek için neden unutuyoruz bu günü ey canlar