Orijinalini görmek için tıklayınız : bu kin bu nefret neden?
egemen-caybasi 03.07.2006, 22:11 sevgili alevi kardeslerim canakkalede dedelerimiz omuz omuza vererek bu ulke icin kanlarini doktuler ve vatan topargini kopek dusmana cignetmediler,hz muhammed (sav) "bizans elbette feth olunacaktir ,ne mutlu o komutana 'ki ne muhtesem bir komutan ,ne mutlu o askere'ki ne muhtesem bir asker "sozunu dusmanin pis postallari altinda canlari pahasina cignetmediler .mehmet akif'in "eyyy sehit oglu sehit dileme benden makber bak sana avucunu acmis duruyor peygamber" "suheda (sehit)fiskiracak topragi siksan suheda"gibi destanlarini bizim dedelerimiz yazdilar.ama bugun uzulerek goruyorumki artik biz degil de yerini sen,ben kavrami almis,yine uzulerek siteyi gordumki o kadar cok bagnaz dusunceler almis 'ki yerlerini inanin dedelerimizin kemiklerini sizlatiyoruz.
alevi olmayan biri ile evlenilmez ,sakin sunnilerle evlenmeyin gibi cahilce ve ahmakca yazilar yaziliyor ve bunlara katilanlarin cogu da bu tur yazilara destek veriyor.veya icki gunahmi? diye bir baska tartisma baslatiliyor ,arkadaslar icersiniz veya icmezsiniz buna kimse karismaz ama eger kurani baz aliyorsak ki oyledir zaten bunun tarifi var neden tarisarak boyle cahilce davraniyoruz,bu tur konulari ortaya atilan yazilar sitenin yoneticileri tarafindan neden yayinlanirki.
bizler sanli musluman turk milletiyiz aramizda ufak tefek kucuk farkliliklar olabilir ama biz et ve tirnak gibiyiz kimse bizi bolmeye kalkmasin.
saygilarimla.
Egemen(fransa'dan)
burda kimsenin kimseye kini nefreti olmaz olsada bu olagandir nefretimiz var diye silah alip birinin alninin ortasina kursunlari boslatmak anlamina gelmez kardes
kusura bakma insanlarin düsüncesi yakici yikici kirici rencide edici olmadigi sürece hic bir topluma ayricalik yoktur forumda
canerzincan
öncü nesil 03.07.2006, 22:24 Çok doğru söz ettiniz EGEMEN ABİ.
ALLAH c.c. razı olsun.
biz kin tutmayız nefrette ama bazı değerleirmiz vardır bunlar sünni toplumu tarafından dikkate alınmıyor ve alınmıcağı sürecede bu ülkede böle gidiyor örneğin bakınız cem evleri söyleyin bana hangi cem evine şu ülkede vergileirmizden pay ayrıldı söyleyin bana sivasta yakıldık bir sünnide çıkıp evet haklılar hadi bizde destek verelim dediniz mi hadi geçmişti bir grup yüzünden tümünüzü suçlayamayız ama bir gün olsun destek verdiniz mi gazi mahhalesinda bacılarımıza işkence yaptınız biz anarken bir gün olsun destek verdiniz mi hadi bunuda geçelim biz semah döneriz biz cem yaparız kendi toplumunuza bir gün olsun anlatamya çalıştınız mı hadi bunuda geçelim biz oruç tutarız ramazan orucunuda belki tutanlar vardır ama bzim orucumuz ayrıdır bir gün olsun katıldınız mı hadi bunuda geçelim biz alevi gençelri olarak derslerde din dersleri görüyoruz ve hiç tanımadımız bir kültürün derslerini bir gün olsun hadi bizde birer yazı yazalım haklılar doğru söylüyolar alevilkte anlatılsın dediniz mi bir gün olsun saygı duydunuz mu ama biz size hep duyduk biz kin tutmıyoruz ama saygıda görmüyoruz destekde hadi bunlarıda geçelim bir gün olsun destek verinizmi yukarıdaki olayların en az birnde evet haklıydınız bizde sünniyiz fakat kanayan yaranıza destek olalım dediniz mi sonra bizden türk toplumuyuz ayrılamayız diyorsunuz ama biz size hep tolerans gösterdik sonra bu kavga neden dersiniz alın cevapları yukarda
sn egemen aleviliğin özünde kin nefret yoktur ırkçılık yoktur bunu yapanlar sünnilerdir geçmişte yaşanan olaylar bellidir sanki bunları biz yapmışız gibi bize sorma sünni kardeşlerimize sor keşke bütün insanlar aleviler kadar olabilse ama nerdee
Kime,neye göre ahmakça tartışılan konular?alevilere yapılan,haksızlıklardan ayrımcılıktan,katliamdan sonra sence kimlerin kemikleri sızladı??
"hoşgörü" kavramı sizlere yabancı gelmediği zaman,sünni alevi evliliğinde "inançlar" özgürce yaşandığı zaman,zulümlerin sonu geldiği hesabı sorulduğu zaman ve bu söylediklerim bize ütopya gibi görünmediğinde anlayacaksınız şunu"biz hiç ayrılmadık ki".
sn egemen,alevilik en onemli sey sevgidir.alevilikte kin,intikam olmaz
ama icimiz yaniyor. yasadigimiz kendi ulkemizde horlaniyoruz,
katlediliyoruz, yasmamizi,inancimizi bir anma torenimiz dahi bize cok goruluyor.
kendiniz yabanci ulkede yasiyorsun,orda dahi bu kadar
dislanmiyorsundur.isinize, giyiminize,ibadetinize kimse karismadan yapiyorsunuz
avrupada hersehre bir cami kampanyaniz bile var.
bize niye hersey cok goruluyor.
bizim burda anlatmak istedigimiz sey bu
siz kendi ailenizin barbarca katledilmesine sessiz mi kalirsiniz?
Hüseyin69 04.07.2006, 00:09 bizler sanli musluman turk milletiyiz aramizda ufak tefek kucuk farkliliklar olabilir ama biz et ve tirnak gibiyiz kimse bizi bolmeye kalkmasin.
saygilarimla.
Egemen(fransa'dan)
hangi milletten hangi unsurdan olursaniz olun ama biz et tirnak gibiyiz demeyin
yalanci durumuna düsersiniz
egemen-caybasi 04.07.2006, 00:23 biz kin tutmayız nefrette ama bazı değerleirmiz vardır bunlar sünni toplumu tarafından dikkate alınmıyor ve alınmıcağı sürecede bu ülkede böle gidiyor örneğin bakınız cem evleri söyleyin bana hangi cem evine şu ülkede vergileirmizden pay ayrıldı söyleyin bana sivasta yakıldık bir sünnide çıkıp evet haklılar hadi bizde destek verelim dediniz mi hadi geçmişti bir grup yüzünden tümünüzü suçlayamayız ama bir gün olsun destek verdiniz mi gazi mahhalesinda bacılarımıza işkence yaptınız biz anarken bir gün olsun destek verdiniz mi hadi bunuda geçelim biz semah döneriz biz cem yaparız kendi toplumunuza bir gün olsun anlatamya çalıştınız mı hadi bunuda geçelim biz oruç tutarız ramazan orucunuda belki tutanlar vardır ama bzim orucumuz ayrıdır bir gün olsun katıldınız mı hadi bunuda geçelim biz alevi gençelri olarak derslerde din dersleri görüyoruz ve hiç tanımadımız bir kültürün derslerini bir gün olsun hadi bizde birer yazı yazalım haklılar doğru söylüyolar alevilkte anlatılsın dediniz mi bir gün olsun saygı duydunuz mu ama biz size hep duyduk biz kin tutmıyoruz ama saygıda görmüyoruz destekde hadi bunlarıda geçelim bir gün olsun destek verinizmi yukarıdaki olayların en az birnde evet haklıydınız bizde sünniyiz fakat kanayan yaranıza destek olalım dediniz mi sonra bizden türk toplumuyuz ayrılamayız diyorsunuz ama biz size hep tolerans gösterdik sonra bu kavga neden dersiniz alın cevapları yukarda
sevgili gizem kardes,turk toplumu olarak buyuk kesimimizin cahil oldugunu kabul etmemiz gerek bu her iki taraftada esittir,siz destek verdinizmi diyosunuz ya tabiiki destek verdik sagduyulu herkes din,dil irk gozetmeden destek verdigine inaniyorum ,ne yanii simdi sivasta o gunahsiz masumlari yaktilarda bizler bayrammi ettik,biz cocuklugumizda muhlis akarsu nun turkulerini ,mahsuni baba nin turkulerini dinleyerek buyuduk sunda bile benim en samimi oldugum dostlarim alevidir bunu allah bilir cocukken turkiyedeykende bu boyleydi biz ailemizden hicbir zaman alevi insanlara karsi onyargili olmamamiz ogretildi,aleviligin bize aliyi sevmek oldugu ogretildi biz cocukken alevi arkadaslarimizla ayni okulda ayni siralari paylasir yaz gelincede kur'an kursu siralarini paylasirdik,cuma larda yan yana namaz kilardik ,et ve tirnak budur iste .ama ben sizin cem evinize de saygi duyarim ama illede herhalde cem evinizde gelipte semah a katilmami istemezsiniz herhalde ,sunniligin manasi hz.muhammed (sav) yasam tarzi ogretileri bize mirastir biz onun haricinde hic bir seyi kabul etmeyiz sizde cem evi semah yapiyorsaniz elbette ki saygi duyariz ve son derece de hosgoruyle bakariz ,haa vergilerden bir pay ayrilmiyor diyorsunuz o konuda haklisiniz buyuk bir kitlesiniz ve pay verilmeli cunku bu sizin hakkinizdir.ben hic bir tarikata uye degilim olmamda cunku benim ^peygamberim bana allah kelamini iletmis ve onu ben harfiyle uygulamaktan yanayim o yuzden ne tarikatlara nede o tarikat liderlerine hic ama hic ihtiyacim yoktur,beser olarak herkesi severim ama hz.muhammed ve diger peygamberler basimin tacidir ,ve onlardan baska hic bir beser ornek almam sadece iki beser(insan)var'ki onlar iste benim icin cok cok onemlidirler birisi mustafa kemal'dir diger'i ise lev nikolayevic tolstoy'dur.
saygilarimla gizem kardes.
Egemen.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
hangi milletten hangi unsurdan olursaniz olun ama biz et tirnak gibiyiz demeyin
yalanci durumuna düsersiniz
bu millet et ve tirnaktir kardes ,aramizda ufak tefek farklilikta olsa bu boyledir.
egemen-caybasi 04.07.2006, 00:33 sn egemen,alevilik en onemli sey sevgidir.alevilikte kin,intikam olmaz
ama icimiz yaniyor. yasadigimiz kendi ulkemizde horlaniyoruz,
katlediliyoruz, yasmamizi,inancimizi bir anma torenimiz dahi bize cok goruluyor.
kendiniz yabanci ulkede yasiyorsun,orda dahi bu kadar
dislanmiyorsundur.isinize, giyiminize,ibadetinize kimse karismadan yapiyorsunuz
avrupada hersehre bir cami kampanyaniz bile var.
bize niye hersey cok goruluyor.
bizim burda anlatmak istedigimiz sey bu
siz kendi ailenizin barbarca katledilmesine sessiz mi kalirsiniz?
sevgili kardesim sizin ne kadar iciniz yaniyorsa bizim de o kadar icimiz yaniyor,anma torenleriniz i bile yapamiyorsaniz buna elbette bizde karsiyizdir bir adaletsizlik varsaki vardir buna hep beraber karsi koymaliyiz.alevilikte kin ve nefret olmaz bende katiliyorum buna ama o halde siteyi bir tarayin ve bir bakin goreceksiniz nasil kin ve nefret dolu olanlar var ,ben zaten oyle kisileri alevi olarak gormuyorum.
saygilarimla
Egemen.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
sn egemen aleviliğin özünde kin nefret yoktur ırkçılık yoktur bunu yapanlar sünnilerdir geçmişte yaşanan olaylar bellidir sanki bunları biz yapmışız gibi bize sorma sünni kardeşlerimize sor keşke bütün insanlar aleviler kadar olabilse ama nerdee
o katliamlar yapilmis olsa bile bunu yapan uc bes kendini bilmezdir bizde onlari sunni olarak kabul etmeyiz ,oyle alevilerde varki allahi dahi inkar eder ve hasa hakaret ederler biz bunlara bakarak aleviler yaa canim nolacak mi deriz ,nasil mal ederiz gercek alevilere bu olaylari ,sizde bu yanlistan kurtulun artik ,gercek bir sunni zaten bunu yapamaz allahtan korkar ve "bir insani olduren tum insanligi oldurmus gibidir "der yuce kur'an imiz.
saygilarimla.
Egemen.
Hüseyin69 04.07.2006, 00:51 alevilikte kin ve nefret olmaz bende katiliyorum buna ama o halde siteyi bir tarayin ve bir bakin goreceksiniz nasil kin ve nefret dolu olanlar var ,ben zaten oyle kisileri alevi olarak gormuyorum.
saygilarimla
Egemen.
sn egemen alevilikte kin nefret yok ama bu alevilerde kin nefret yoktur anlamina gelmez siz öyle algiliyorsaniz o ayri birsey
foruma gelince diyorsunuzki nasil kin nefret dolu insanlar var haklisiniz
gerek yok kine nefrete karanfiller dagitsinlar alkislasinlar hatta gidip kin nefret duydugu insanlarin ellerinden ayaklarinda öpsünler dimi cünki sizin bu alintinizda böyle bir sonuc cikiyor
giden gitsin kime karanfil verir kimin elini agayini öperse öpsün ama alevi olan bir insan da kin nefret yoksa o insan zaten gecmisini unutmustur o insana yapilan katliamlar karalamalar o insan görmüyorsa buna karsi adina sevgi saygi kardeslik et tirnak vs diyip onaylar gibi kafasini salliyorsa o kisi zaten alevilik ile uzaktan yakinda ilgisi yoktur yine söylüyorum alevilikte kin nefret yoktur ama alevilerde kin nefret olmaz demek yanlis olur mesela ben bir aleviyim
13 yil önce dünyaya gelenler bilmezler ama ben o zaman daha 21-25 yaslarindaydim naklen futbol maci yayini gibi tam 8 saat dünyanin gözetimi altinda bir katliam yapildi alevilikte kin nefret yoktur un arkasina gizlendik elimizi kolumuzu alevilikte kin nefret yok bagladi ne oldu sonus 35 insan alevilikte kin nefret yoktur a kurban verdik ve daha o ates sogumadan 15 insanda gazi de kurban verdik alevilikte kin nefret yoktur a
daha örnekler cogaltilabilir ama bu iki örnek yeterlidir sanirim
İblis Cennetten, Sunniler İslamdan Kovulana Kadar Kan dökülmesi Farzdır.
Övgüler Sistemin Yaratıcısına Olsun....
İblis Cennetten, Sunniler İslamdan Kovulana Kadar Kan dökülmesi Farzdır.
iblis cenneten zaten kovulmuştur ona cehennem farzdır
kan dökmek biz alevilere yakışmayan bir şeydir isterse sunni olsun bizim farkımız burda zaten isterse sunni olsun isterse zerdüşt ne olursa olsun biz sevgi fedaileriyiz, mesela sen alevi olmamana rağmen forumda nekadar rahat bir şekilde yorumlarını bizimle paylaşabiliyorsun başka bir zihniyet taşıyan forumda olsaydın hemen banlanırdın değilmi ?
bence bu kadar kan dökme arzusu taşıma size hiç yakışmadı kan dökmek farz falan
kin ve nefretten kurtulma
Kin ve nefret ise, habis ruhların ve habis ruhlu insanların , insanlar arasına saçtığı cehennem tohumlarıdır. Yeryüzünü gayyâya çeviren bu kin ve nefret körükleyicilerine mukabil, binbir bunalım içinde, itile kakıla hep meçhûllere sevk edilen insanımızın imdadına, affedicilikle koşmalıyız. Arkada bıraktığımız şu bir-iki asır, af bilmezlerin, müsamaha tanımazların gaseyânlarıyla en kirli ve en sevimsiz hâle getirildi. Geleceğe de bu nasipsizlerin hükmedeceği düşünüldükçe, ürpermemek elden gelmiyor.
Onun içindir ki, bugünkü nesillerin kendi evlât ve torunlarına en büyük armağanı "affetmesini öğretme olacaktır. En kaba davranışlar, en iç bulandırıcı hâdiseler karşısında dahi affetmesini... Ne var ki, ruhu hırçınlaşmış, vicdanı acı çektirmekten zevk alan insan azmanlarının, affedilmesini düşünmek de, af müessesesine karşı bir hürmetsizlik olacaktır. Evet, onları affetmek, hem elimizden gelmez, hem de insanlığa karşı bir saygısızlıktır. Böyle bir saygısızlığı makûl görecek ve gösterecek kimse de bilmiyoruz.
Affın ve hoşgörünün, yaralarımızın büyük bir kısmını saracağına inanıyoruz. Elverir ki bu semâvî silah, dilinden anlayanların elinde olsun. Yoksa şu âna kadar, tedâvi deyip de sürdürdüğümüz yanlış muâleceler, karşımıza pek çok komplikasyonlar çıkaracak ve bizi şaşkına çevirecektir.
Emperyalizm olgusunu anlayamadigimiz sürece, kin ve nefreti hep seytanlarin cinlerin üzerine atmaya devam edecegiz.
Sertur; 37 ye 37 intikam alınmıştır sen hoş görüden bahsediyosun ya çok komiksin.
Sertur; 37 ye 37 intikam alınmıştır sen hoş görüden bahsediyosun ya çok komiksin.
nasıl yani biz kimseye bişey yapmadık sivasın intikamını aldığımızı mı söylüyorsun
nasıl yani biz kimseye bişey yapmadık sivasın intikamını aldığımızı mı söylüyorsun
Siz değil intikamı alan aldı kan yerde kalmadı. Alevi olmayan biri olarak ben rahatım sen alınan intikamdan rahat değilsen bilmem.
Basbaglar katliamindan söz etmek istiyor ama isim vermiyor arkadas sanirim.
munzur6262 04.07.2006, 12:27 [QUOTE=egemen-caybasi]sevgili alevi kardeslerim canakkalede dedelerimiz omuz omuza vererek bu ulke icin kanlarini doktuler ve vatan topargini kopek dusmana cignetmediler,hz muhammed (sav) "bizans elbette feth olunacaktir ,ne mutlu o komutana 'ki ne muhtesem bir komutan ,ne mutlu o askere'ki ne muhtesem bir asker "sozunu dusmanin pis postallari altinda canlari pahasina cignetmediler .mehmet akif'in "eyyy sehit oglu sehit dileme benden makber bak sana avucunu acmis duruyor peygamber" "suheda (sehit)fiskiracak topragi siksan suheda"gibi destanlarini bizim dedelerimiz yazdilar.ama bugun uzulerek goruyorumki artik biz degil de yerini sen,ben kavrami almis,yine uzulerek siteyi gordumki o kadar cok bagnaz dusunceler almis 'ki yerlerini inanin dedelerimizin kemiklerini sizlatiyoruz.
alevi olmayan biri ile evlenilmez ,sakin sunnilerle evlenmeyin gibi cahilce ve ahmakca yazilar yaziliyor ve bunlara katilanlarin cogu da bu tur yazilara destek veriyor.veya icki gunahmi? diye bir baska tartisma baslatiliyor ,arkadaslar icersiniz veya icmezsiniz buna kimse karismaz ama eger kurani baz aliyorsak ki oyledir zaten bunun tarifi var neden tarisarak boyle cahilce davraniyoruz,bu tur konulari ortaya atilan yazilar sitenin yoneticileri tarafindan neden yayinlanirki.
bizler sanli musluman turk milletiyiz aramizda ufak tefek kucuk farkliliklar olabilir ama biz et ve tirnak gibiyiz kimse bizi bolmeye kalkmasin.
saygilarimla.
Egemen(fransa'dan) :mahsum egemen biz asla et ve tırnak gibi olamayız.bence herkes eğri oturup doğru konuşsun.alevi sunni kardeş olamaz.genel olarak düşünürsek tamam kardeş olabileceğimiz ortak noktada buluşa bileceğimiz sunni insanlar yok değil ama bunların sayısı yok denecek kadar azdır.hala bu ülkede alevi öldüren cennete gider,mum söndü,dinsiz,gibi tabirler bizler için kullanılıyorsa demekki değişen hiç bir şey demektir.bizler yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz ama kardeş olarak hiç bir zaman görülmedik.bizim görmemizde bir şeyleri değiştirmedi tam tersine biz kendimizden tavizler verdikçe yumuşadıkça ılımlı davrandıkça daha çok katliamlara maruz kaldık.bugün aleviler alevi olduklarını korkmadan söylüye biliyorlarsa bunun sebebi sizin bizi kabullenmeniz değil bıçağın kemiğe saplanmasıdır.artık canımızı korumak için gerekirse can alabilecek insanlar olduğumuzu sizlere göstere bilmemizdir.karşınızda ezilmiş,hor görülmüş kendi kabuğundan dışarı çıkamamış insanların yerine örgütlü insanlar var artık.çünkü bizler geçmişten dersler çıkartarak bugünlere geldik.genel olarak baktığımızda sunnilerle kendimi kardeş göremiyorum.ama görmek istediğim dönemler çok oldu.insan olarak beni takdir edenler alevi olduğumu öğrendiklerinde bakış açılarının ne kadar değiştiğini gördüm.unutmaki bu topraklarda sunniler değil aleviler katliamlara maruz kaldı.biz 2 temmuzlarda yapılanları kınarken yakılanları anarken sizler neredeydiniz.ordada gördükkü bizim bizden başka dostumuz yok.o yüzden arkadaşım etle tırnak olamayız.:mahsum :mahsum
[B][COLOR
sn Zahir samimiyetle söyeleyimki bu intikam olayını anlamadım daha açık söylerseniz sevinirim saygılarımla
seher.yeli 04.07.2006, 12:36 Kin Ve Nefret Herkesin Icindedir Ama Onu Yok Etmek Gene Bizim Elimizdedir Tabi Ne Kadar Becere Biliyoruz Oda Bir Gercekki Artik Kardes Kardese Bile Kin Guduyor Yasam Cok Zor Cokk
Basbaglar katliamindan söz etmek istiyor ama isim vermiyor arkadas sanirim.
o katliamı malüm terör örgütü yaptığını biliyordum:sook :sook
Neyse setur kardeş; Tokai çakmağı gösterip seni düşüncenden dolayı yakarım diyen birine; Beni yakma düşüncenize saygı gösteriyorum diyecek biri değilim. Böyle bir hoş görü komedi olur. Siz yinede hoşgörülü olun bana bakmayın..
Neyse setur kardeş; Tokai çakmağı gösterip seni düşüncenden dolayı yakarım diyen birine; Beni yakma düşüncenize saygı gösteriyorum diyecek biri değilim. Böyle bir hoş görü komedi olur. Siz yinede hoşgörülü olun bana bakmayın..
peki neyapalım kanakan dişe diş dersek onlardan ne farkımız kalırki? soruyorum size biz insani değerlerimizle insanlığımızla yüreğimizdeki sevgiyle türkülerle şiirlerle kısacası hayata dair büzün güzelliklerle bilinmek ve anılmak isteriz ki geçmişimiz bunun ayinesidir hep ezilen olduk belki hep küçümsenen ama yinede yaşamayı ve sevmeyi bildik senin imzanda bahsettiğin gibi insan olan anlar bizi olmayan varsın anlamasın kerbeladan beridir bu çark hiç tersine dönmedi hep hakka sevgi insana sevgi adına döndü sevgi ve saygılarımla....
Geçmişinizin ayinesinde Allahın aslanı Ali, Kuranı değiştirmeye çalışan ve Kuran dışı Kureyşin örf ve adetlerini İslam yapmaya çalışan Ebü Süfyan ve Soyuna;
" Buyrun Mekkenin Patronu İstediğinizi yapın" demedi. Ayine ni iyi analiz et...
Ama sen bugün bunu yapanlara şapka çıkırıyor ve bunun adını hoş görü koyup geçmiş ayineni örnek alıyosan yanılıyorsun diyorum.
EŞİTLİK PARTİSİ 04.07.2006, 12:58 Değerli Canlar...
Ne kini,ne nefreti ve intikamı...Alevilikte olmayan ve asla olmayacak bir termonolojiyi hiç bir hal ve şartta başlık yapmak,nedeni ne olursa olsun tartışmak bizleri kesin Alevililik yolundan çıkartır ki bu da başarısızlığı beraberinde getirir...
Haklarımızı dile getirmek başka,bize yapılanları anlatmak başka ama bunun çözümünü DÜŞMAN YARATAN SİSTEMLERDE aramak başka ve tekraren söylüyoruz bu Alevilik anlayışı değil...
Biz Aleviler,
-Savaşı değil BARIŞI...
-Ayrılık tohumlarını değil,BİRLİKTELİĞİ...savunur ve hayata uygularız.
Son tahlilde eğer hala ikna edemiyor ve saldırı devam ediyorsa,Korunmalı ve karşı silahları yok etme anlayışında oluruz...
Evet sizleri anlyoruz...ama o zaman diğer diye tarif ettiğimiz anlayışlardan ne farkımız kalır...
Bu günlerde bu tür tartışmalar nedense HIZLANDI...Şiddetle ret ediyoruz,bunu sizleri tenzih ederek balirtelim ve hangi merkezlerden kafalarımıza yerleştirilmeye çalışıldığını biliyoruz sevgili gençler...
Durup dururken Haksız durummua düşmenin alemi ne Allah Aşkına...
Biz Alevilerin dışında gelişen şeytanlıklar aslında diğer diye tarif ettğimiz DÜŞÜNCELERİN ne denli zavallı duruma düştüğünü görmüyormusunuz...
-AKP nin Alevi Milletvekilliği gösterme sahtekarlığı...
-Fetullahın Bende Aleviyim beyanı...
-Rahşanın siyasi birlik çağrıları...
-MHP nin,IRKÇI,KAFATASÇI düşüncesini Türklük ve ATATÜRKÇÜLÜK adı altında dayatma uğraşları...
-CHP nin ALEVİ oylarını alamayacağını anlayınca Demirel yelpazesine kayma girişimleri...
Bu nerden kaynaklandı tekrar tekrar belirtiyoruz,AABF nin ADANA toplantısında,haklı ve gerçekçi şekilde dile getirdiği,ALEVİLER ARTIK SİYASETE MÜDAHALE EDECEKTİR...açıklamasını takiben bunları bir telaş sardı...
Evet ALEVİLER siyasete hem müdahale edecek,hem de İKTİDARA gelecektir...bunun başka yolu yok ve kaçınılmaz son.
Diğer yandan emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin BOP Projesi çerçevesinde,Suriyeyi,Irakı ve İranı dize getirmeleri ama TÜrkiyede her ne kadar AKP ve CHP ekseninde iktidarı alsalarda önlerinde en büyük engelin 1919 da olduğu gibi ALEVİLER olduğu gerçeğini görmüyorlarmı sanıyorsunuz...
İşte tüm bunlar bizlerin arasına girmeye çalışan ve bizce kesinlikle bilinen bir takım ucubelerin türlü ayak oyunları ile ve Alevilik adına bir takım ''ilkeler'' yada görüşler belirtmeleri onlar açısından kesinlikle HÜSRANLA sonuçlanacaktır...
Bizim ayaklarımız yere basıyor ama onların ki havada...yanlış anlamayın ve sizden ricam,bizim çeşitli alanlardaki uğraşlarımıza verilen hırçın,hakaratvari,aşşağılayıcı,yok saycı cevapları göresiniz hemde güya ''Alevilik'' adına...
Evet tekrarlayalaım BU DÜZEN ÖNCE TÜRKİYE'de takibin de tüm bölge de hızla yıkılacaktır...
Saygılarımla...
Bektaş ÇELEBİ
BAsbaglar, allevilerin yaptigi bir eylem degildir, bu düsüncede olanlar ne yazik ki yogurdun kaymagi ile ilgilenmekten baska is yapmayanlardir.
Cünkü Basbaglar olayi ile göle maya tutturulmaya calisilmistir.
Ülkede bir ic savas provasi icin yapildigi aciktir.
ama tutmamistir, sonucta herkes susmustur.
Olayin devlet düzeyinde neden kurclanmadigini acaba sorguladilar mi 37 ye 37 intikam senaryosunu ortaya atanlar?
Alevilerin tarihte de kendilerinden alinan cana karsilik, baska bir bölgede garezine masum insanlarin canini aldiklari görülmemistir.
Öz savunma amacli her mücadele mübahtir, bu ayri konudur.
BAsbaglar, allevilerin yaptigi bir eylem degildir, bu düsüncede olanlar ne yazik ki yogurdun kaymagi ile ilgilenmekten baska is yapmayanlardir.
Cünkü Basbaglar olayi ile göle maya tutturulmaya calisilmistir.
Ülkede bir ic savas provasi icin yapildigi aciktir.
ama tutmamistir, sonucta herkes susmustur.
Olayin devlet düzeyinde neden kurclanmadigini acaba sorguladilar mi 37 ye 37 intikam senaryosunu ortaya atanlar?
Alevilerin tarihte de kendilerinden alinan cana karsilik, baska bir bölgede garezine masum insanlarin canini aldiklari görülmemistir.
Öz savunma amacli her mücadele mübahtir, bu ayri konudur.
bu muhteşem tesbit için teşekürler sn.canugur
öncü nesil 04.07.2006, 16:04 İblis Cennetten, Sunniler İslamdan Kovulana Kadar Kan dökülmesi Farzdır.
Sayın zahir,
Sünni ne demek bana onu söylermisiniz?Ki İSLAM'dan kovma gibi birşeymi sözkonusu?Lütfen araya nifak sokmayalım.Saygı ve sevgilerimle...
egemen-caybasi 05.07.2006, 00:34 İblis Cennetten, Sunniler İslamdan Kovulana Kadar Kan dökülmesi Farzdır.
yazik ,yazik ,yazik size soyliycek bir baska kelime bulamiyorum.
egemen-caybasi 05.07.2006, 00:46 :mahsum egemen biz asla et ve tırnak gibi olamayız.bence herkes eğri oturup doğru konuşsun.alevi sunni kardeş olamaz.genel olarak düşünürsek tamam kardeş olabileceğimiz ortak noktada buluşa bileceğimiz sunni insanlar yok değil ama bunların sayısı yok denecek kadar azdır.hala bu ülkede alevi öldüren cennete gider,mum söndü,dinsiz,gibi tabirler bizler için kullanılıyorsa demekki değişen hiç bir şey demektir.bizler yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz ama kardeş olarak hiç bir zaman görülmedik.bizim görmemizde bir şeyleri değiştirmedi tam tersine biz kendimizden tavizler verdikçe yumuşadıkça ılımlı davrandıkça daha çok katliamlara maruz kaldık.bugün aleviler alevi olduklarını korkmadan söylüye biliyorlarsa bunun sebebi sizin bizi kabullenmeniz değil bıçağın kemiğe saplanmasıdır.artık canımızı korumak için gerekirse can alabilecek insanlar olduğumuzu sizlere göstere bilmemizdir.karşınızda ezilmiş,hor görülmüş kendi kabuğundan dışarı çıkamamış insanların yerine örgütlü insanlar var artık.çünkü bizler geçmişten dersler çıkartarak bugünlere geldik.genel olarak baktığımızda sunnilerle kendimi kardeş göremiyorum.ama görmek istediğim dönemler çok oldu.insan olarak beni takdir edenler alevi olduğumu öğrendiklerinde bakış açılarının ne kadar değiştiğini gördüm.unutmaki bu topraklarda sunniler değil aleviler katliamlara maruz kaldı.biz 2 temmuzlarda yapılanları kınarken yakılanları anarken sizler neredeydiniz.ordada gördükkü bizim bizden başka dostumuz yok.o yüzden arkadaşım etle tırnak olamayız.:mahsum :mahsum
aleviler alevi olduklarini soyleyebiliyorlarsa bu nu mustafa kemal e borclusunuz yoksa bicagin kemige dayanmasi felan laf kardesim,orgutlenmeniz madem o kadar muthis ti de neden yillar boyu daglarda yasadiniz bunlari geciniz ,sizin bizi kardes olarak kabul etmemeniz fazla bir sey degistirmez cunku siz sadece kendi adiniza konusabilirsiniz alevi toplulugu sizin gibi dusunmez.biz hepimiz kardesiz dir laziyla,cerkeziyle,kurduyle turkuyle ,rumuyla arabiyla bu boyledir .
hala 2 temmuz a saplaip kaldiniz ve tek suclusu sadece sunniler size gore siz yine oyle gormeye devam edin,cok duyarli bir kisilik sergiliyorsunuz guya siz once kendi yazi yazan arkadaslarinizi elestirin.
kızılcan 05.07.2006, 00:55 [QUOTE=egemen-caybasi]sevgili alevi kardeslerim canakkalede dedelerimiz omuz omuza vererek bu ulke icin kanlarini doktuler ve vatan topargini kopek dusmana cignetmediler,hz muhammed (sav) "bizans elbette feth olunacaktir ,ne mutlu o komutana 'ki ne muhtesem bir komutan ,ne mutlu o askere'ki ne muhtesem bir asker "sozunu dusmanin pis postallari altinda canlari pahasina cignetmediler .mehmet akif'in "eyyy sehit oglu sehit dileme benden makber bak sana avucunu acmis duruyor peygamber" "suheda (sehit)fiskiracak topragi siksan suheda"gibi destanlarini bizim dedelerimiz yazdilar.ama bugun uzulerek goruyorumki artik biz degil de yerini sen,ben kavrami almis,yine uzulerek siteyi gordumki o kadar cok bagnaz dusunceler almis 'ki yerlerini inanin dedelerimizin kemiklerini sizlatiyoruz.
saygilarimla.
Egemen(fransa'dan)
senin tarih boyunca asimile edilmek için katliamlara ugramış zulum görmüş bir sorunun yok hakim kültürsün nufus olarakta çoksun alevileri asimile etmek için çeşitli oyunlar oynanıyor bunlar senin umrunda olmaz çünkü ben aleviyim sen aleviligi benim gibi his edemezsin 37 can yanarken senin yüregin o gece benim kadar yanamaz bunun rahatlıgıyla bolça atıp tutmuşsun tabi alevi kızları sünnilerle evlenmemeli aslında evlenmeleri bazı sünnilerin işlerine gelir asmile ederler
aleviligin yaşaması bekası için alevinin aleviyle evlenmesi şarttır olmazsa olmazlardan birisidir bir çoçuk bir evde tek kültürle yetişirse o kültürü ölümüne bir baglılık içinde savunur alevi sünni evliliklerinde dogan çoçukların kültür boçalaması yaşaması kaçınılmazdır bizler üzerinde çeşitli oyunların oynadıgı kültürümüzü kendimizden sonra kültür boçalaması yaşayan bir nesile bırakırsak bu alevigin sonu olur aleviligi kendimiz yok etmiş oluruz
kültürümüzün bekası için alevi canlar alevilerle evlenmelidir böylece kültürüne ölümüne baglı bir nesil bırakırız arkamızda ölümüne baglı bir nesil alevilik üzerinde oynanan çeşitli asmilasyon oyunlarına yiğitçe karşı koyar
sen demişsin ya alevi sünni evliliklerine karşı çıkanlar gerici ahmak lar gibi saygısızça söyler söylemişsin onlar gerici degil onurlu insanlardır kendi degerlerini yaşatmak için onurluça mücadale eden insanlardır senin o ilericiligi biliriz biz senin ilericiligin aleviligin sonu demektir ama biz öyle ilericilik maskesi altındaki teslimiyetçi oyunlara gelmeyiz kendi degerlerimizi yaşatma mücadalesi veren onurlu şerefli insanlarız çoçuklarımızında aleviligi bizim gibi ölümüne sahiplenmesi için his etmesi için bizim gibi alevi anne ve babadan doymasıyla alevilik yaşar
öncü nesil 05.07.2006, 01:06 Ya kusura bakmayın ama Egemen abi burada birlik çağrısı yapıyor siz dahada sivas katliamından bahsediyorsunuz.Sanki egemen abimi yaptı?
Kim tasvip ediyorki sivas katliamını.Söylermisiniz?
Serkan_Devrim 05.07.2006, 14:29 Ya kusura bakmayın ama Egemen abi burada birlik çağrısı yapıyor siz dahada sivas katliamından bahsediyorsunuz.Sanki egemen abimi yaptı?
Kim tasvip ediyorki sivas katliamını.Söylermisiniz?kusura bakmyın ama birlik çağrılarını, kardeşleştirme politikalarını çok gördük. hepsi asimilasyon hareketiydi. yalnış anlamayın size lafım yok ama korkar olduk kardeşleştirilmeden. :)
Hüseyin69 05.07.2006, 16:36 ve cumhuriyet kuruldugundan berri kardeslestirme politikasi adi altinda yapilan katliamlari iftiralarin saldirilarin haddi hesabi yok bazi üyelerimiz halen kardeslikten söz ediyor. baya garipsedim bu dalavereleri
egemen-caybasi 05.07.2006, 21:03 Kin Ve Nefret Herkesin Icindedir Ama Onu Yok Etmek Gene Bizim Elimizdedir Tabi Ne Kadar Becere Biliyoruz Oda Bir Gercekki Artik Kardes Kardese Bile Kin Guduyor Yasam Cok Zor Cokk
insanlarimizin gozunu kin ve nefret burumus,ve bu hallerinden de gayet memnunlar.
oysa ki aleviler bu toplumda egitimli olarak bilinirler demekki okumakla da bir yere varilmiyormus.
Egemen.
egemen-caybasi 05.07.2006, 21:17 seref ,haysiyet yakistiran her insana yakisir ,elbetteki insanlarin haysiyetini serefini tartismak haddimiz degildir.
kardesim ali yi sevmek alevi demeksen ben senden de aleviyim,ama oyle bir hal yapiniz varki sanki alevilik islam disinda apayri bir din apayri bir kitaba sahip apayri bir peygambere sahip,siz once kendi yasam tarzinizi bir sorgulayin da ondan sonra tartisalim.alevilik alevilik baska bir konu yok sizin icin oyle bir savunuyorsunuzki kusurabakmayin icinizde ki zeka ozurluler diycem sozum meclisten disari,aliyi allah in oglu hatta allah bile yapanlar var,emeinim siz boyle olmadigini biliyorsunuz peki neen o insanlari azarlamiyorsunuz.
asimilasyon diyorsunuz bunu soylerken bari biraz samimi olun ,turk milleti icindeki ermenileri,yahudileri suryanileri ve hangi dinden olursa olsun hic kimseyi dininden oturu cezalandirmadi ve bu konuda tum uluslara da ornektir.
hala alevi-sunni evlenemelerine karsisiniz soyle bir bakin arkaniza hitler'de mussoloni,de sizin gibi dusunurlerdi ,yahudilerde sizin gibi dusunurler peki bu dusuncelerinizle sizin onlardan farkiniz ne?
her sozunuz,kur'an a muhalefet arkadasim siz once kur'an i bir tamamen okuyun sonra yorumunuzu merak ediyorum ,bunu kime soylersek sakin ha bize kur'an ogretmeyin biz sizden iyi biliriz biz defalarca okuduk sakin haa, diyorlar sizde onlar gibi demiyceksinizdir umarim.
artik dunya globallesiyor insanlar tek bir vucut oluyorlar siz tutturmusunuz yok biz sunnilerle evlenmeyiz ,birakin da bunu herkes kendi soylesin siz o insanlarin temsilcileri degilsiniz.
saygilarimla.
Egemen.
insanlarimizin gozunu kin ve nefret burumus,ve bu hallerinden de gayet memnunlar.
oysa ki aleviler bu toplumda egitimli olarak bilinirler demekki okumakla da bir yere varilmiyormus.
Egemen.
Sayın Eğemen,
Baştan beri yazıklarınızı takip ediyorum ama sizin burdaki amacınız açık ve nettir kimse burada kin ve nefretten ve öç almadan bahsetmezken siz varmış gibi davranmanız en küçük bir demokratik hakka karşı bile tahammülsüzlüğünüzü gösteriyor. Alevilerin istekleri ve Alevilerin düşüncesinden rahatsız olan her kesim Aleviliği kendi normlarına uydurma telaşındadır. O nedenle Alevileri eleştirmeden önec kendi mentalitenizin ve kendi düşünce yapınızın ki anladığım kadarıyla bildik milliyetçi söylemler paralelinde yaklaşımlar sergiliyorsunuz olmasa bile diğer düşünce tarzlarının gelmişine ve geçmişine bir bakmanız yeterli olacaktır. Kin ve Nefretten sadece Aleviler payına düşen hakaret,asimile,sövgü katliam ve kırımları yaşamış ama hiçbir zaman tarihlerinde böyle bir kötülük yapmamışlardır.
Alevilerin alnı ak başı diktir ve bu anlamda geçmişleriyle hesaplaşacak hiçbirşeytleri yoktur. Tarih utanç duyacakların arenasıdır ve Aleviler bu sınavı insanca değerleriyle vermiştir vermeyede devam edecektir.
Bu anlatımlar ve bu sözler bizim kendimizi kötü düşünmemizi ve daha nasıl Alevileri pasifize ederizin senaryolarıdır. Ama bu konuda Alevi kesimi tarihsel bazda kendini anlamış ve talepleri artık daha belirgindir. Bu anlamda Alevilerin meşruluk ve aidilik bilinci ister istemez birçok kesimi rahatsız edecektir etmeyede devam ediyor.
Bu anlamda ki aleviler okumuştur aleviler şöyledir böyledir sözleri her ne kadar birinci önerge ise ikinci önergelerde ise tamamen geçersiz kılınmış ve sözüm ona Alevilik ve Aleviler sorgulanır bir tarza dönüşmüştür.
Kin Nefret ve İntikam Alevilikle bağdaşmamış kimsede bunu iddia edemez.
Eğer iddia ediliyorsa somut deliller sunmalıdır. Forumda herkesin bir fikri vardır ve söyler sizin kabul etmediğiniz fikirler olabilir ama bu kin ve nefret değildir. İntikam helel hele hiç değildir.
Aleviler gelmişleri geçmişleri ve gelecekleriyle yüzleşebilecek aklıkta ve onurlarıylada gögüsleyebilecek konumdadır.
seref ,haysiyet yakistiran her insana yakisir ,elbetteki insanlarin haysiyetini serefini tartismak haddimiz degildir.
kardesim ali yi sevmek alevi demeksen ben senden de aleviyim,ama oyle bir hal yapiniz varki sanki alevilik islam disinda apayri bir din apayri bir kitaba sahip apayri bir peygambere sahip,siz once kendi yasam tarzinizi bir sorgulayin da ondan sonra tartisalim.alevilik alevilik baska bir konu yok sizin icin oyle bir savunuyorsunuzki kusurabakmayin icinizde ki zeka ozurluler diycem sozum meclisten disari,aliyi allah in oglu hatta allah bile yapanlar var,emeinim siz boyle olmadigini biliyorsunuz peki neen o insanlari azarlamiyorsunuz.
asimilasyon diyorsunuz bunu soylerken bari biraz samimi olun ,turk milleti icindeki ermenileri,yahudileri suryanileri ve hangi dinden olursa olsun hic kimseyi dininden oturu cezalandirmadi ve bu konuda tum uluslara da ornektir.
hala alevi-sunni evlenemelerine karsisiniz soyle bir bakin arkaniza hitler'de mussoloni,de sizin gibi dusunurlerdi ,yahudilerde sizin gibi dusunurler peki bu dusuncelerinizle sizin onlardan farkiniz ne?
her sozunuz,kur'an a muhalefet arkadasim siz once kur'an i bir tamamen okuyun sonra yorumunuzu merak ediyorum ,bunu kime soylersek sakin ha bize kur'an ogretmeyin biz sizden iyi biliriz biz defalarca okuduk sakin haa, diyorlar sizde onlar gibi demiyceksinizdir umarim.
artik dunya globallesiyor insanlar tek bir vucut oluyorlar siz tutturmusunuz yok biz sunnilerle evlenmeyiz ,birakin da bunu herkes kendi soylesin siz o insanlarin temsilcileri degilsiniz.
saygilarimla.
Egemen.
Bu sitede kimi, neye ikna etmeye çalışıyorsunuz anlamadım? Burada kimsenin sizlerin sunduğu (aslında bir asimilasyon girişimi olan) yapay kardeşlik,et-tırnak demogojilerine ihtiyacı yok. "Alevilik aliyi sevmekse biz sizden de aleviyiz" demogojisi midemizi bulandırıyor. Bu demogojiden özenle kaçınınız. Siz çocukluğunuzda omuz omuza namaz kıldığınız çok sevgili alevi arkadaşlarınızla bu et-tırnak felsefesini pekiştirin. Ancak farklı düşünen ve yaşayan alevilerin var olduğunu da unutmayın. Tabiki alevilerin bu ülkede sünnilerle yaşama konusunda herhangi bir sorunu yok ancak "egemen sünni ideolojisi" altında yaşamakla ilgili çok ciddi bir sorun var. Senin gibi insanların subjektif düşünceleri ancak kendini bağlar.
biz zamanın da kardeşlikten nasibimizi almışız..ama hiçbirzamanda insana verdiğimiz değeri kaybetmemişiz..siz bizim düşüncelerimize saygı duymadınız biz sizinkilere duyduk..yakıldıkça,kesildikçe güçlendik..biz özümüzdeyiz,insanlıktayız..insansanız farkındasınızdır...
seref ,haysiyet yakistiran her insana yakisir ,elbetteki insanlarin haysiyetini serefini tartismak haddimiz degildir.
saygilarimla.
Egemen.
ali yi sevmek alevi demekse ben senden de aleviyim bu biraz başbakan ağzı olmuş kendisi de aynı şeyi söylüyodu buna sadece gülünür belliki sizde bizi onun kadar seviyosunuz kopya çekmeyin :36_1_6:
Hüseyin69 05.07.2006, 23:26 sayin mani festo biz sadece sivas katliamina endexli degiliz bizim tarihimiz kanla katliamlarla yazilmis bir tarihtir biz sivas katliamini yapanlari nasil naletliyorsak basbaglar katliaminida öyle naletleriz ayrica basbaglar gibi katliamlar sivastan öncede sonrada devam ediyor(du)
efsane ozan pir sultan abdal
bir cümlesi var büyük kücüge karsi gelirse suc kücügün degildir
devlet vatandas isbirligi ile bir katliam yapildi
ee diger örgütlere koz vereceklerini hesab etmediler
simdi nerde bir sivas katliami cümlesi yada sözü gecse hemen basbaglar katliami öne sürülüyor
sanki aleviler gidin sizde basbaglar katliami yapin demisler gibi
egemen-caybasi 05.07.2006, 23:30 Ya kusura bakmayın ama Egemen abi burada birlik çağrısı yapıyor siz dahada sivas katliamından bahsediyorsunuz.Sanki egemen abimi yaptı?
Kim tasvip ediyorki sivas katliamını.Söylermisiniz?
aman sus yerin kulagi var.
ali yi sevmek alevi demekse ben senden de aleviyim bu biraz başbakan ağzı olmuş kendisi de aynı şeyi söylüyodu buna sadece gülünür belliki sizde bizi onun kadar seviyosunuz kopya çekmeyin :36_1_6:
okadar cok onyargilisiniz ki artik soz de soylemiycez demek ,goruslerimden hemen akp ye yamadiniz beni iciniz rahat etsin bu ulkede her musluman kisi akp li degildir.
Egemen.
egemen-caybasi 05.07.2006, 23:52 bastan beri yazdiklarimi takip ettiniz ve yinede onyargidan kurtulamadiniz aslinda haklisiniz alevi olmayan birinin alevi bir sitede ne isi olabilirki insanin aklina hersey gelir ,ben bu siteye cok sevdigim alevi bir hanim kardesimin tavsiyesi uzerine uye olmustum ama o arkadasimdan ozur diliyecek ve bir daha kesinlikle yazi soru-cevap olarak yazi yazmiycagim .
sizler bildiginiz yolda bizler de bildigimiz yolda devam edelim,insan nasilsa fanidir her insan gibi bizde sirasi gelince olumu tadacagiz ve yuce muteakkabir in karsisinda yargilanacagiz o zaman defterler acilir kim dogru kim degil belli olur istee o anda sefat icin allah resulu bizimle olacaktir ondan baska hic bir peygamber dahi sefaat edemeyecek allah birdir kitabi kurandir elcisi muhammeddir ,biz sunniyiz buna inaniriz ,biz sunniyiz kurana kosulsuz inaniriz biz muslumaniz ahirete ve ebediyete inaniriz.
siz degerli alevi kardeslerimi bilmeyerek belkide uzdumse hepinizden ozur diliyorum artik tartismak ,yazmak istemiyorum ,cunku gerek siz veya biz olsun bir arpa boyu yol alamiyoruz ,kendinize iyi bakin siz aleviler belki biz sunnilerden nefret ediyorsunuz ama BEN SIZI HERSEYE RAGMAN YINE SEVIYORUM.....(bir-kac gun aradan sonra genel e final yazisi gondercem ve son noktayi orda koycam )
bak egemen bey size yazılarımda çok anlatmaya açlıştım yine aynı ksır döngünüzdesiniz ama madem haklı görüyosunuz destek verin bize cem evleri için biz sünnilerde destek verioruz onlar haklıdır diyin bakalım sonuçları neolucak bol bol atıp tutyosunuz hadi verin destekde vay be diyelim bu hükümette sünni toplumunda bize değer verenlerde varmış diğelim var msınız buyrun tutan yok hodri meydan sanal alemde herkes yazar hükümete bir yazıda siz gönderin bakalım ne tepki görceksiniz sonuçlrıda eminim sivas kadar acı olur biz çok denedik çünkü
|
|