Orijinalini görmek için tıklayınız : Irkçılık, Aleviler ve Sol Etiketli Bir Grup

Ceyhun
12.09.2005, 14:39
Bu bölümdeki bir önceki yazımda önümüzdeki tehlikeli bir Türk-Kürt çatışmasından ve bu çatışmanın içinde Alevilerden heran hedef haline gelebileceği tehlikesinden söz etmiştim. Bakın neler oluyor?

Şimdi önceki yazıda örnek verirken bir haber grubunda bir Alevi mahallesinin hedef gösterilmesinden bahsetmiş ve faşistlerin Alevileri hedef göstermeye devam edebileceğini söylemiştim. Türk Solu ismiyle yayın yapan bir dergi var. İsim veya dergilerinde kullandıkları Atatürk, Che, Deniz Gezmiş, Nazım resimleri sizi yanıltmasın. Bu grup daha önce Kızıl Elma koalisyonunda yer alan ırkçı bir grup. Üniversitelerde solcu öğrencilerle çatışmışlardı, yaralananlar vardı. Ayrıca "Irak Savaşı sırasında Saddam posteri taşıma", "rektörler mitinginde ORDU GÖREVE pankartı taşıma" gibi sansasyonel işlerle gündeme gelmeye çalışan bir grup. Dergilerinde Nazım Hikmet resmiyle sempati toplamaya çalıştıkları "uluyan kurt" resmiyle de sempati toplamaya çalışıyorlar. Derginin çok fazla ciddiye alınması gerekmemesine rağmen aşağıda önemli bir ayrıntı bulunuyor. Bu haftaki yazılarından seçmeler:

"Çok basit bir şekilde ifade etmek gerekirse Kürt varsa sorun vardır, sorunun çözümü ise PKK’nın bitirilmesi değil, Türk milletinden bağımsız bir Kürt kimliğinin bitirilmesidir."

" 1- Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para PKK’ya maddi destek demektir. Türk, bu maddi desteği kesmezse, hem Türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de Kürdün altında ezilecektir.
2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır. Dil varsa millet vardır. Ancak şehri istila eden Kürtler kendi dillerini hakim kılmaktadır. Bunlarla temas içinde Türkler de şivelerini bozmakta, Türkçe konuşsa bile adeta Kürt şivesiyle Türkçe konuşmaktadır.
TV’lerdeki Kürt dizilerinin, Kürt müziğinin, her adım başı Kürtçe müzik çalan barların, kasetçilerin, minibüslerin ortasına düşen Türk ister istemez lisanını yitirmektedir.
Buna direnmek için: Türk, Kürt dizisi izlemez. Kürtçe müzik dinlemez. Kürtçe müzik çalan barlara gitmez. Kürtçe konuş**** minibüse binmez. Kürtçe kaset satan dükkandan alışveriş yapmaz.
3- Türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükarda Kürtçülüğün yaşam alanıdır.
Yıllarca İstanbul’da Sivaslı, Erzincanlı, Malatyalı, Tokatlı Alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, Kürtçülüğü güçlendirmiştir. Türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.
4- Türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk’ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir. Başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. O nedenle Türk, Türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir.
5- Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan çıkartacak bir kurtarıcıdır. "

:) Nasıl? Hitleri özletiyor mu size? Birazcık araştırma yapan bir kişi bilir ki; bu ve benzeri görüşler Hitler'in Yahudilere karşı ortaya attığı tezlere çok benzemektedir. Yani bu grup sol değerleri kullanan ama aslında "nasyonel sosyalist" diye niteleyebileceğimiz bir gruptur. Dolayısıyla bu açık Nazi kimliğiyle bilinen faşistlerden bile daha tehlikelidir. Düşünsenize bizler Kürtçe şarkı çalan kasetçiye girmiyoruz, kebap yemiyoruz :) Kürtler de Türkçe konuş**** ortamlarda bulunmuyor, mantı yemiyor :) En son madde de en güzel olanı tabi :) ÜRE. Sanırım bu madde içinde bulunan durumu ve olaya ne kadar iyi niyetli ve akılcı yaklaşıldığının göstergesi.

Yalnız bunlar bilinen şeyler. Kızıl Elma koalisyonun bir ortağından bunları duymak çok şaşırtıcı olamazdı zaten. Ama ben yukarıdaki maddelerden 3.süne dikkat etmenizi istiyorum. Bu maddede Aleviler artık bireysel sohbetlerde hedef gösterilmekten çıkarılıyor. Pek ciddiye alınmasa da, kendi dar çevresinde yayın yapan ve iyice teşhir olmuş bir dergide bile yayınlansa artık Aleviler, dergiler düzeyinde ucundan hedef gösterilmeye başlıyor. Tekrar söylüyorum. Şimdi bu dergi olur, yarın daha ciddi, daha kitlesel bir dergi veya gazete. Ondan sonraki gün 25 yıl önce olduğu bazı dernek ve parti binalarında Alevi düşmanlığı propagandası yapılabilir. Yanlış anlaşılmasın ben bu düşmanlığın sadece Türk ırkçılarından değil, Kürt ırkçılarından da gelebileceğini düşünüyorum. Bu konuda benzer yaklaşımların Kürtçülerden de geldiğini duydum. Eğer yazı bulursam burada yazacağım.

Faşizmdir bu. Hitler, Almanya'sını inceleyin. Önce Yahudiler hedef oldu. Ve pek sevilmedikleri için kimse bundan rahatsız olmadı. Ama sonra herkes hedef oldu. Tabi ülkemizdeki durum bu değil. Ortadaki tehlike bence çok büyük ve Hitler Almanya'sındaki gibi yaygın değil. Ben burada daha küçük ve geçici de olsa can sıkıcı şeylerin yaşanabileceği endişesini taşıyorum. Böyle bir dergiye bakarak felaket senaryoları yazmak istemem :3D_NG (4)

SONRADAN EKLEME:
Ayrıca geçen yazımda Gazi ve diğer Alevi mahallelerinin PKK ve faşistler tarafından hedef haline getirilebileceğini söylemiştim. Bakın bu dergi beni duymuş gibi neler yazmış?

"Mavi noktalı semtlerde ise, sıradan vatandaş görünümünde PKK yandaşları yoğun bir şekilde yerleşmekte ve bir ayaklanmaya hazırlanmaktadır. Son bir haftadır tüm bu semtlerde Apo posterli gösteriler ve polisle çatışmalar gerçekleşmiştir."

Bu yazı bir İstanbul haritasının hemen yanında yeralıyor. Bazı mahalle ve semtler mavi işaretlenmiş. Mavi noktalı yerler arasında Gazi Mahallesi, Okmeydanı ve Alibeyköy de bulunuyor. Güya bu mahalleleri PKK ele geçirmiş ve oralarda bir ayaklanma planlıyormuş. Bu şekilde o mahalleler hedef haline getiriliyor. Söylediğim gibi dergi çok ciddi olmasa bile, yazdıkları kendisini aşan bir karanlık ihtiva ediyor. Bilmekte fayda var. Size bu yazılanlar komik gelse de, kimsenin ciddiye almayacağını düşünseniz bile; memleketin durumunu biliyorsunuz. En ufak bir dedikodu, en ufak bir provokasyon acı olaylara sebep olabiliyor.

izmirksk
12.09.2005, 23:45
çok sağol paylaştığın için.hangi grubu kastetiğini anladım.münafık kafirden daha tehlikelidir.

bunlar defalarca söylediğim gibi solcu olmaz.ben o zihniyete e-mail atmıştım.ülkücülerle neden bu kadar işbirliği içerisindesiniz diye.evelemişler gevelemişler adam gibi cevap verememişlerdi.sadece onlarla yakınlıkları değil herşeyleri hata.
işte yukarı yaptığın alıntıda bunlardan biri.

rockçı turna
13.09.2005, 00:30
çok komik ayrıca da trajik...

bu dergiyi basanlar nasıl mahluklar ya????ciddiye almamak lazımm...

Erki
13.09.2005, 00:41
olmaz böyle bisey ya. tam okumadim yarida kestim. tam bi sacmalik...

Ceyhun
13.09.2005, 11:44
ALEVİLERDEN TÜRK SOLU'NA TEPKİ!

Türk Solu dergisinin “Alevilik Kürtçülük akımlarını güçlendirdi” şeklindeki iddialarına Alevi kesim sert tepki gösterdi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, Türk Solu zihniyetinin Hitler faşizmini hatırlattığını söyledi. Türk Solu’nun yaklaşımının Hitler döneminde Yahudilere yönelik yapılan açıklamalara benzediğini dile getiren Öker, şunları kaydetti: “Alevilik milliyetçiliği reddeder, bütün insanları bir görür. Afrikalı, Yunanistanlı fark etmez. İnsan olmasını esas alır. 72 millete bir nazarla bakar. Alevilik ırkçılığı onaylamaz. Aleviler hiçbir şekilde ne Kürt, ne de Türk milliyetçiliğinin destekçisi olmamıştır. Evrensel solda Türk Solu gibi ırkçı, kafatasçı, Hitler faşizminde gördüğümüz zihniyet yoktur.”

Alevi araştırmacı-yazar Cemal Şener ise Türk Solu’nun bir dönem kendisinden yazı istediğini ve bu yazıları yayınladığını hatırlatarak bu çıkışı anlayamadığını vurguladı. Türk kültürünün bugüne kadar gelmesinde en önemli argümanlardan birinin saz olduğunu belirten Şener, “Saz olmasaydı Türk kültürü yaşamazdı. Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar geçen süreçte Türk kültürünü yaşatan sazdır, bağlamadır. Türk Solu’nun Türkleri koruma adı altında ifade ettikleri şeylere katılmak mümkün değil.” diye konuştu. Ehl-i Beyt Vakfı Onursal Başkanı Fermani Altun, Alevilerin gerek sahip oldukları hoşgörü felsefesi gerekse geçmişte baskı altında bir toplum olmaları nedeniyle diğer bütün toplumlara hoşgörü ile yaklaştıklarına dikkat çekti. Bunun Kürtçülük akımlarına destek anlamına gelmediğini anlatan Altun, “Destek değil de tarafsız bir anlayış ile yaklaşıyorlar.” dedi. Altun, Alevilerin bugüne kadar, Kürtlerin karşısına çıkıp ‘Ben de Türk’üm’ diye mücadeleleri olmadığını, geçmişte milliyetçilik akımı altında gelişen hareketlerin, tüm Alevileri sol olarak gördüğünü ve onlarla çarpıştığını, bu yüzden Alevilerin milliyetçi akımlara uzak durduğunu dile getirdi. Karacaahmet Sultan Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Genel Başkanı Muharrem Ercan ise Türk Solu dergisinin iddialarını safsata olarak niteliyor. Türk Solu dergisinin ismine dikkat çeken Ercan, bu ismi alanların asıl bölücülüğü kendilerinin yaptığını söylüyor. Ercan, “Bu ismi alarak birilerinin de ‘Kürt Solu’ adı altında örgütlenmelerine neden olacaklar. Türkiye bir mozaik. Aleviler 72 millete eşit gözle bakarlar.” dedi. Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve ressam Bedri Baykam gibi isimleri bünyesinde bulunduran Türk Solu dergisi Kürtçülük akımlarını Alevilerin güçlendirdiğini savunmuştu. Web sitelerinde ‘Türk oğlu, Türk kızı Türklüğünü koru!’ başlıklı bir açıklama yayınlayan Türk Solu dergisi, Türklerin kendilerini ancak modern şehir hayatında ifade edebileceğine dikkat çekerek şöyle demişti: “Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükârda Kürtçülüğün yaşam alanıdır. Yıllarca İstanbul’da Sivaslı, Erzincanlı, Malatyalı, Tokatlı Alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, Kürtçülüğü güçlendirmiştir. Türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.”

http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=313892

Ercan
13.09.2005, 16:51
Gökçe Fırat, eskiden İşçi Partili ve Öncü Gençlik mensubuydu. Aralarındaki iç çelişki ve çekişmeler nedeni ile oralardan ihraç edildi.

Türk Solu Dergisi, İleri 2000 Dergisi ve bunlara ait internet sitelerinin kurucusu, yöneticisi ve yazarı.

Üniversitelerde örgütlenen ADKF (Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu)'nun yöneticisi.

ADKF, Üniversite yönetimlerinin destek ve himayesinde gelişti.

Birkaç yıl önce İstanbul'da satırlarla, sopalarla solcu öğrencilere saldıranlar bunlar...

Bunların sayesinde "Mütareke Basını" Atatürkçü öğrencilerle solcu öğrenciler çatışıyorlar diye manşet yapıp, sevinçten göbek atmıştı.

Sitelerine girersen ATATÜRK, NAZIM HİKMET, DENİZ GEZMİŞ resimlerinin yanyana olduğunu görürsün.

Yayınladıkları çok miktarda kitap var.

Dergilerinde ve kitaplarında saygın insanların imzaları da var !

Oldukça faaller.

Sonrası...

O da günün birinde ortaya çıkar !!!!

Vahap Güngör (Karaca Ahmet Sultan Dergahi 2.Baskani)

Ceyhun
13.09.2005, 17:18
Birileri bunlara sanki "yürü ya kulum" demiş gibi bir hal var. İP'ten atılıyorlar, yeni bir saha açılıyor. Üniversiteler. Üniversitelerde solculara bulaşıyorlar, rektör dövmeye çalışıyorlar başka bir alan açılıyor. Bunların üniversitede ellerinden tutan, Atatürkçü Düşünce Kulüplerine bunları yerleştiren, federasyonlarını kurarken İstanbul'dan otobüsler kadıran Alemdaroğlu'dur. Sonra bunların Alemdaroğlu ile araları açıldı. Alemdaroğlu, Perinçek'e yanaştı. En sonunda Alemdaroğlu'nu bir yerde darp etmeye kalkmışlar, bu yüzden okuldan atıldılar. Daha sonra bir bakmışsınız birkaç tane düzenli yayın yapan dergi çıkartıyorlar. Onlarca kitap basıyorlar vs. Kitlesel bir tabanları yok. Üniversitede bu çatışmaların olduğunda 30 kişi falanlarmış. Herhangi bir destekleri yok. Elle tutulur, ilgi gören bir politikaları yok. Onlarca yıllık dergiler çıkarken sürekli aksamalara uğrarken, büyük yayınevleri her kitabı basmaya zorlanırken bunlar bu kaynağı nereden buluyor? Düşündürücü bir durum var. Ama çok da ciddiye alınacak bir tarafları yok. İki de bir sansasyon yaratıyorlar ama sürekli yenilerini yaratmaları aslında bir öncekinin pek işlerine yaramadığını gösteriyor. Düzenli, elle tutulur, akılcı bir politikaları olmayınca bu şekilde gündeme gelmeye çalışıyorlar.

Ercan
13.09.2005, 18:13
Dogru.Kitlesel bir tabanlari olmayinca bu sekilde gündeme gelmeye calisiyorlar.
Buna benzer durumlar yurt disinda daha fazla.Bunlar simdi Alevi Derneklerinin icine sizmaya calisiyorlar.Agzi laf yapan bazi kisiler kismen de basarili olabiliyor.Alevi siteleri kurup alevilige hakaret ediyorlar.Aleviler bunlarin oyununa gelecek kadar cahil degiller.
Bence ciddiye alinacak bir durum yok.

izmirksk
13.09.2005, 23:30
ben bunların ne olduklarınıda anlayamadım ki.
birde diğer solcu gençlere ve partilere kendi televizyonlarında sözde solcular sözde sol partiler demezler mi
o partilerde alevilerde gerçek solcudur ve en azından sözde solcular dedikleri hareket içinde haysiyet ve kimlik sahibi gençler vardır.
kimlik sahibi olmak 80lere gelirken onların lügatlarından çıkardıkları kelimelerden birisi(türk solu dergisi ve türevlerini kastediyorum)

Ceyhun
13.09.2005, 23:34
ben bunların ne olduklarınıda anlayamadım ki.
birde diğer solcu gençlere ve partilere kendi televizyonlarında sözde solcular sözde sol partiler demezler mi
o partilerde alevilerde gerçek solcudur ve en azından sözde solcular dedikleri hareket içinde haysiyet ve kimlik sahibi gençler vardır.
kimlik sahibi olmak 80lere gelirken onların lügatlarından çıkardıkları kelimelerden birisi(türk solu dergisi ve türevlerini kastediyorum)

Yav bırak şunları. Kendilerinde başka kimse onları solcu saymıyor zaten :) Kendileri de saymıyordur da vaziyet öyle gerektiriyordur :)

kam
11.10.2005, 22:51
bir takım aleviler kürtlük sevdasından kurtulmalıdır

Ceyhun
11.10.2005, 23:51

Yanlış konuya yazdınız galiba. Burada herhangi bir "Kürtlük sevdası" yok. Kürtçülük propogandası vs de yok. Bir "insanlık sevdası" var. Irkçılığa ve faşizme karşı mücadele var. Ha bir de ırkçılığa, faşist ve gerici propogandaya karşı çıkan herkesi "kürtçü", "kürt sedvalısı" ilan edenler var ama sanırım sizin onlarla bir alakanız yoktur, konular karışmıştır.

sila
16.11.2005, 13:58

kam beyefendi bazi konularda padavatsiz cevaplar vermekte birinci zaten onun icin dogal karsilayabilirsinizz:))))

sila
16.11.2005, 14:09
ortaligi karsitirmak icin insanalar her yola basvuruyorlarrr...cidiye alip bunlara destek verende bunlarla bir olup her halti yiyende insan degildir yaniii.... her toplumda boyleleri cikar onemli olan kendini bilip dogru yoldan ayrilmammaktirrr.......

eerkan82
16.11.2005, 14:44
4.kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir.

bunların yaptıklarına gülmekten başka ne diyeyimki?:)

burada bu 4. maddeye dikkat çekmek istiyorum adamlar haklı sağlıklı bir yaşam için bende tavsiye etmiyorum lahmacunu, kebabı bol booool beyaz et yiyin...:))))

diloburak
30.12.2005, 22:13
CcGünal abi
bu bilgileri bizlerle paylastigin icin cok tesekkür ederim.

YOZCAY
12.01.2006, 14:39
ADKF,Türksolu,İLERİ dergisi ve oluşumu doğruları alıp öğüten ve umutsuzlukta sarıldığımız yılan olmaya devam ediyor.

Ne Atatürk önderliğindeki ulusal kurtuluş savaşımız,ne Che nin Enternasyonalist direnişçi çıkışı,ne Castro'nun teslimiyetsiz mücadelesi,ne Devrimcilik

BU OLUŞUMUN YANINA UĞRAYAN DEĞERLER DEĞİLDİR.

UYANIK OLUNUZ TEŞHİR EDİNİZ

BUNLAR EN TEHLİKELİ FAŞİST ÇEŞİDİDİR.

GSA
26.01.2006, 02:11
Haklısınız arkadaşlar bunların çizgisi Hitlerin faşist çizgisiyle çok paralellik gösteriyor. Gerçekten de "bunlar en tehlikeli faşist çeşididir." saptaması çok doğru bence...

GSA
26.01.2006, 02:15
Kendi propagandalarında Deniz Gezmiş'i kullanmaları çok hayret verici. Deniz Gezmiş'in emalist yönleri vardır ama o yola çıkarken "BU ÜLKEDE İKİ KURUCU UNSUR VARDIR ONLAR DA TÜRK VE KÜRT MİLLETİDİR YAŞASIN TÜRK VE KÜRT MİLLETİNİN KARDEŞLİĞİ DİYEREK YOLA ÇIKMIŞTIR." Sanırım bunu onlar da çok iyi biliyor. Ama DEniz Gezmiş'i kullanmak işlerine geliyor olmalı...

Main
26.01.2006, 10:52
herkese merhaba arkadaşlar. bu benim foruma ilk yazım olacak. ilk yazımı da sol üzerine yazmak istedim. türkiyede bir zamanlar olan ama şimdi olmayan sol! cumartesi günü uğur mumucu anma gecesine gittim. o geceyi de forumda bir arkadaşdan öğrendim. chp nin düzenlediği bir geceydi. erdal atabek de konuşmacı olarak katıldı. bana konuşması hiç bir şey vermedi. chp aynı yerde ve yol alamadan solun adını köreltiyor. bu ülkede sol için devrimcilik için hayatlarını ortaya koyan insanlar oldu. chp nin yaptığı solculuk değil. chp nin yaptığı düzen particiliği. tek takıntıları islam. ben artık bu cumhuriyete başı açık kadın ve içki içme özgürlüğü cumhuriyeti diyorum. o gün yazsaydım epey bi şey yazcaktım chp hakkında. çok sinirlenmiştim. halktan uzak ve bireyci bir SOL parti. ve insanların neden seçici davranmadıklarını anlamıyorum. kalkıp erdal atabeki neden ayakta alkışladılar anlamıyorum. genç olmanın yükümlülüklerini yerine getirelim arkadaşlar. eleştirici gözle yaklaşalım ve seçici olalım.

müttaki
26.01.2006, 12:39
herkese merhaba arkadaşlar. bu benim foruma ilk yazım olacak. ilk yazımı da sol üzerine yazmak istedim. türkiyede bir zamanlar olan ama şimdi olmayan sol! cumartesi günü uğur mumucu anma gecesine gittim. o geceyi de forumda bir arkadaşdan öğrendim. chp nin düzenlediği bir geceydi. erdal atabek de konuşmacı olarak katıldı. bana konuşması hiç bir şey vermedi. chp aynı yerde ve yol alamadan solun adını köreltiyor. bu ülkede sol için devrimcilik için hayatlarını ortaya koyan insanlar oldu. chp nin yaptığı solculuk değil. chp nin yaptığı düzen particiliği. tek takıntıları islam. ben artık bu cumhuriyete başı açık kadın ve içki içme özgürlüğü cumhuriyeti diyorum. o gün yazsaydım epey bi şey yazcaktım chp hakkında. çok sinirlenmiştim. halktan uzak ve bireyci bir SOL parti. ve insanların neden seçici davranmadıklarını anlamıyorum. kalkıp erdal atabeki neden ayakta alkışladılar anlamıyorum. genç olmanın yükümlülüklerini yerine getirelim arkadaşlar. eleştirici gözle yaklaşalım ve seçici olalım.

böyle solculuğa can kurban :) ne güzel yazmışsınız. valla yeni bir üyenin bu kadar bilinçli olması ve bizide solcularıda bilinçlendireceği kanısıdayım. hoşgeldiniz hayırlı olsun :) :) :)

Main
26.01.2006, 13:14
ben doğrularla ve gerçeklerle yol almak istiyorum hayatta. her zaman her şeye eleştirili gözle bakıp öyle benimsemek istiyorum. söylediklerin için de sağol. gördüklerimizi ve bildiklerimizi birbirimize anlatarak yol alırız. bu yolun adı insanlık yolu olsun. tek dileğim bu.

müttaki
26.01.2006, 13:17
ben doğrularla ve gerçeklerle yol almak istiyorum hayatta. her zaman her şeye eleştirili gözle bakıp öyle benimsemek istiyorum. söylediklerin için de sağol. gördüklerimizi ve bildiklerimizi birbirimize anlatarak yol alırız. bu yolun adı insanlık yolu olsun. tek dileğim bu.

İNSANLIK YOLUNDA BULUŞMAK DİLEĞİ İLE VE DİLEĞİNİZİN HEPİMİZİN DİLEĞİ OLMASI DİLEĞİ İLE TEKRAR HOŞGELDİNİZ :)

YOZCAY
27.01.2006, 21:40
böyle solculuğa can kurban :) ne güzel yazmışsınız. valla yeni bir üyenin bu kadar bilinçli olması ve bizide solcularıda bilinçlendireceği kanısıdayım. hoşgeldiniz hayırlı olsun :) :) :)

Valla müttaki solcuların bilinç seviyesi için yaptığın tesbit için sinirli hamlaler yapmayacağım çünkü kendisinden şüphe duyan biri değilim ama şunu ifade etmekte yarar var.Solcuların haklar ve özgürlükler bazında yaptıkları mücadeleye çamur atan bir üslubun var.Böyle solculara canın kurban olacağına çıkıp bu ülkede solcuların nelerle karşı karşıya olduklarına dair bir kaç cümle edebilirsin.Solcuların bilinçlenmesi "türban meselesi" için anlayışlı olunmasından geçiyorsa bu özgürlük aslında Anadolu insanında zaten var olan bir özgürlüktür.Meseleyi siyasi bir tartışma ve polemik konusu haline getirenler ve bu durumu fırsat bilip kıyasıya haksızlıklara girişenler ile solcuların hesabı kapanmamıştır.Sol aklını ve fikrini küçük burjuva ve kendiliğindenci yaklaşımlarla ucuz eleştiri yapanlardan almaz.Sol tarihi ve bu literatürü bilenler çok iyi kanıksamışlardırki hak ve özgürlük sadece kendi çıkarlarına dayanan bir mesele haline indirgenemez."Türban" boyutunda sürdürülmeye çalışılan,aşırı islam yandaşları tarafından sıkça malzeme yapılan konu hakkında tek şey söylenebilir.Türban özgürlüğü değil insanın her anlamda ki özgürlüğü için mücadele edilmesine yönelin.

Bu cumhuriyetin haksızlığı yada belli bir kesime yönelik baskısı sözkonusu değildir.Cumhuriyet kavramının içinden yönetimler oluşturan kesimlerin bu ülkedeki her insana yaptıkları haksızlıklar vardır.İçki içmek yada başı açık dolaşmakta özgürlüktür ve bu düşünceye sahip olanların türban meselesi karşısındaki fobileri bence anlaşılırdır.

Geçen yıllarda 2 temmuz sivas anmasına katılan türbanlı sayısı kaçtı şimdi anımsayamadım ama türban da dahil olmak üzere cezaevlerinde hala ölümle cebelleşen kaç tane devrimci var size sorayım?

Hadi cezaevindekiler terörist olsun..Ama bu onların doğrularına red tavrı göstermeyi gerektirmez sanırım.Hatta sizin gibi sorumluluk sahibi birisi çıkar ve buradan onların doğrularından hareketle (yada kendi kararınızla) tüm özgürlüklere ulaşmak yolunda mücadele bayrağını açar.

Bu yolda mücadele edenn her insanıda Müslüman olmamakla suçlamaz yada aşağılar eleştiriler yapmaz.Her dediğimizi yanlış kabul eden bir zihniyet değilsin ama ne yazıkki müslüman olmadığımı öğrendiğinde gösterdiğin tavırlar göz önüne alınırsa hiç te evrensel yada bana göre daha geniş bakamadığın ortaya çıkıyor.

Beni ve solcuları yada solculuğu(engin ardıç misali)yerden yere vurmakla bizi yada solu geliştirmek niyetindeysen hiç yapıcı değilsin bilesin.Kaldıki böyle bir amacında olmadığına göre...

müttaki
28.01.2006, 00:05
benim tebrik ettiğim konu solcu birisinin bir bakış açısından değil hem sağcı hem solcu bakış açısına sahip olmasıdır. valla ne yalan söylim. çok sevdiğim solcular vardır özellikle deniz gezmiş gibi. ama solculuk sağcılığı aşağılamak olursa bunu iyi karşılamam. sonuçta solculukta yanlıştır sağcılıkta. Devlet ne sağ kesimindir. ne de sol. bugün aleviler diyanette mağdur olduğunu da söyledim dişyanet kapatılsın gereksiz dedim. ama sağcı devlet nedense sağcıların okumasına ve solcu devlet nedense alevilerin ibadetine mani olmaktadır. bunun sebebi olarakda bazı güç unsurlarının böyle istemesine bağlıyorum. sizin gibi solcu olunmaz. solcu arkadaşlarım oldu ve hepsi de zeki, çevik ve akıllı insanlardır ayrıca önyargısız düşünme sistemlerine sahiptirler ama siz çoğu sağcıdan daha yobazsınız bu konuda.

Alevimen
28.01.2006, 00:22
sağ sol konuşurken baş örtme ve içki yasağını neden solculuğa bağlıyorsunuz solculuk baş örtme midir solculukda içki yasak mı? İçki içmek kötü mü? başı açık dolaşmak yasak mı olsun?

Alevimen
28.01.2006, 00:23
dengesiz mesajlara daha fazla tahamül edemeyiz, konu kilitlenmiştir.