Arap kavminde, 10 Muharrem de oruç tutulduğunu, ve o günün Aşure günü olarak kutlandığını, bu geleneğin İslam öncesine dayandığını biliyor muydunuz?
Ne garip ki oruç tuttukları bugünde peygamberin soyunu tüketmek, Ehl-i Beyti yok etmek için en büyük gayreti göstermişlerdir.
OzBektasi
14.09.2005, 09:11
Sevgili Polata abi,
10 Muharrem hakkinda celiskili ve asilsiz rivayetler mevcut'dur.
Bizce 10. Muharrem orucu, Hz.Hüseyinin ve Kerbela faciasini örtbas etmek icin tipik bir emevi girisimidir.
Hakkini Helal et.
Saygilarimla.
Sevgili Polata abi,
10 Muharrem hakkinda celiskili ve asilsiz rivayetler mevcut'dur.
Bizce 10. Muharrem orucu, Hz.Hüseyinin ve Kerbela faciasini örtbas etmek icin tipik bir emevi girisimidir.
Hakkini Helal et.
Saygilarimla.
Merhaba,
Haklı olabilirsin. Ben bunu Prof.Dr.Süleyman Ateş in Kuran-ı Kerim Meali ve Tefsirinden okudum. Benim asıl ima etmek istediğim
"Ne garip ki oruç tuttukları bugünde peygamberin soyunu tüketmek, Ehl-i Beyti yok etmek için en büyük gayreti göstermişlerdir."
Emevilerin bu katliamı yaparken sadece Allah'a, peygambere ve Ehl-i Beyt e değil aynı zaman da kendi geleneklerine de -olduğunu düşünerek diyelim- saldırdırmışlar, yoketmeye çalışmışlardır bir nevi içlerindeki kötülük ve şerri ihanetle birlikte sergilemişlerdir.
Saygı ve sevgilerle
muharrem orucunu biz 12 gün tutarız herbir tutulan oruç oniki imamların yası içindir ... kurban bayramının birinci gününden sonra yirminci gün orucun ilk günü olarak tespit edilir ... 12. gün bir horoz veya kurban kesilir ve herkes toplanır ver birbibrinin kurbanı yenilir tabi ki erken sofrası olmadan olmaz ... traş olunmaz banyo edilmez , tırnak kesilmez yani , karşı cinsle hiçbir alaka olmaz , embriyosu olan canlılar ve yumurtaları tüketilmez , zewvkli olan hiçbir şey yapılmaz yani yas tutulur ...
Alevimen
23.11.2005, 12:01
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1303&highlight=muharrem
:3D_NG (4)