Orijinalini görmek için tıklayınız : pir sultanın baba ismi
çiğerparem 04.07.2006, 19:46 bundan 1 yıl önce İzmir Pirsultan Abdal derneği buca şubesinin başkanı Hasan SOYSAL'ın yanına uğramıştım Hasan hoca aynı zamanda konservaturdan emekli öğretim görevlisidir.Bürosunda onu beklerken 2 kişi içeri girdi bunlar alevi kökenli olup yazılı kaynaklarda olmayan Pir Sultan Abdal'ın baba ismini araştırıyorlardı bir tanesi aşırı dindar aleviydi resmen kuranı 5 vakitçilerden daha iyi biliyordu.O esnada içeriye nüfus cüzdanının din hanesine alevi yazdırmak isteyip dava açan Sinan IŞIK girdi öyle bir güzel tartıştılarki en sonunda Sinan abi bizim dindar aleviyi mat etti.(Daha sonra öğrendim bu dindar şahıs polis olup o gün izin günüymüş)Daha sonra Hasan hoca geldi ve Pir Sultan Abdal'ın baba ismini hemen söyledi bunu banazdaki köylülerden öğrenmiş.Bakalım bizler bu ismi hiç merak ettikmi?yada bilen varmı?
sinan abin nasıl mat etmiş o arkadaşı
aleviliğin ayrı bir din oldugunu nasıl ispatlamıs
vay be sinan abi sen neymissin
8. ulumuz sinan abi vay vay vay
pirihorasani 04.07.2006, 20:21 Pir Sultan Abdalin babasida Pir Sultan Mahlasini kullanmistir canlar.Sanirim Pir Sultan Abdalin Babasinin gercek adi da Haydar dir.Cok karisik bir mevzu bu aslinda.
Benim anlamadigim dindar alevilik nedemek ya? Alevilige bagli olmak,kurani bilmek,12Imamlarin yolundan gitmek bir sucmu?alcaklikmi? Nasil bir zihniyet bu ya?Hergun yeni yeni terminolojiler cikartiyorsunuz.
çiğerparem 04.07.2006, 20:23 sinan abin nasıl mat etmiş o arkadaşı
aleviliğin ayrı bir din oldugunu nasıl ispatlamıs
vay be sinan abi sen neymissin
8. ulumuz sinan abi vay vay vay
aleviliğin din olduğunu söylemiyor alevilik islam dışıdır diyor,dalga geçerek yazmanda hoş değil yoksa 8.ululukta seninmi gözün vardı:p
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Pir Sultan Abdalin babasida Pir Sultan Mahlasini kullanmistir canlar.Sanirim Pir Sultan Abdalin Babasinin gercek adi da Haydar dir.Cok karisik bir mevzu bu aslinda.
Benim anlamadigim dindar alevilik nedemek ya? Alevilige bagli olmak,kurani bilmek,12Imamlarin yolundan gitmek bir sucmu?alcaklikmi? Nasil bir zihniyet bu ya?Hergun yeni yeni terminolojiler cikartiyorsunuz.
o arkadaş 12 imamlarıda aşmış resmen tarikatçı müslümanlar gibi konuşuyordu islamcılar bile onun kadar kuranı savunmuyordu kuranı ayetlerine kadar okuyacağına banaza gidipte pir sultanın baba ismini öğrenebilirdi.Karışık mevzuyu biraz açalım arkadaşım.
pirihorasani 04.07.2006, 20:40 aleviliğin din olduğunu söylemiyor alevilik islam dışıdır diyor
Kusura bakma,bu tip insanlarin savundugu fikirler karsisinda kendi fikirlerimi beyan etmiyorum artik.Sabah Selamimi, Pirsize vermemeye calisiyorum artik.
çiğerparem 04.07.2006, 22:45 Kusura bakma,bu tip insanlarin savundugu fikirler karsisinda kendi fikirlerimi beyan etmiyorum artik.Sabah Selamimi, Pirsize vermemeye calisiyorum artik.
olsun o insanlarada aleviliğe yakışır biçimde saygı duyman gerekmezmi?oda onun düşüncesi doğal karşılamak lazım.
alagözlü inanmıosan inanmıosundur
kendi başına bunun sorumlulugunu çekemeyen
birey olamayan illa kıytırık düşüncelerini topluma mal edip
sadece ben değil herkes böyle diye düşünüp aklınca gönlünü rahat ettiren tipleri ciddiye almaya gerek yok
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
şunuda ilave edeyim
değerlerimiz pir sultanın babasındanda hatta kendisindende daha önemlidir
alevilik şahsiyetperestlik değildir.
çiğerparem 06.07.2006, 18:00 alagözlü inanmıosan inanmıosundur
sadece ben değil herkes böyle diye düşünüp aklınca gönlünü rahat ettiren tipleri ciddiye almaya gerek yok
şunuda ilave edeyim
değerlerimiz pir sultanın babasındanda hatta kendisindende daha önemlidir
alevilik şahsiyetperestlik değildir.
sendede çağdışı düşünce bulunmaktadır ilk önce saygı göstermesini öğrenmelisin.Senin değer dediklerin nelerdir arkadaşım çok bilgili olduğun kesin bizi aydınlatırmısın?
Sayın Arkadaşlarım lütfen kişisel sataşmalara girmeyin. Konuyu tartışacak isek konuyla ilgili olsun. Kimin ne tavır aldığı yada almaya teşebbüs ettiği o kişinin sorunudur.
Her zaman diyoruz sevgide özgürlük saygıda mecburiyet vardır.
pirihorasani´isimli üyeden Alıntı
Kusura bakma,bu tip insanlarin savundugu fikirler karsisinda kendi fikirlerimi beyan etmiyorum artik.Sabah Selamimi, Pirsize vermemeye calisiyorum artik.
levilee:alagözlü inanmıosan inanmıosundur
bu lisanı yakıştıramadım.
çiğerparem 06.07.2006, 18:17 Sayın Arkadaşlarım lütfen kişisel sataşmalara girmeyin. Konuyu tartışacak isek konuyla ilgili olsun. Kimin ne tavır aldığı yada almaya teşebbüs ettiği o kişinin sorunudur.
Her zaman diyoruz sevgide özgürlük saygıda mecburiyet vardır.
bu lisanı yakıştıramadım.
teşekkürler arkadaşım bizlere yakışmayan tavırlar bunlar her şeyden önce saygılı olmayı öğrenmeliyiz.
yakısmayan neymis
biri cıkıcak ben allaha muhammede inanmıyorum ali de zaten tarihte gecen ali değil diyecek
sonrada bu benim inancım değil zaten bütün aleviler böyle diyecek
bizde eyvallah diyeceğiz öylemi
siz herkesi kör alemi sersemmi sanıyorsunuz.
çiğerparem 06.07.2006, 21:13 yakısmayan neymis
biri cıkıcak ben allaha muhammede inanmıyorum ali de zaten tarihte gecen ali değil diyecek
sonrada bu benim inancım değil zaten bütün aleviler böyle diyecek
bizde eyvallah diyeceğiz öylemi
siz herkesi kör alemi sersemmi sanıyorsunuz.
ne yapalım kavgamı edelim bende tanrı ve muhammed inanışı yok ne olacak şimdi arkadaşım sen var onlara tap kimse sana bir şey demiyor o halde seninde kızmaya hakkın yok
sende olmayabilir ben kimsenin inancını sorgulamıyorum ki
inananada inanmayanada saygı duyuyorum
sorgulamak yargılamak gibi bir yetkim sorumluluğumda yok
sanırım yanlış anlaşıldı
inanmayan arkadaşlar olabilir ama bu aleviler inanmaz noktasına götürüldümü
itirazımız bu hususta
seni tebrik ve takdir ediyorum
inanmıyorum diyerek bireysel düşünceni ifade etmişsin
sana ve senin gibi düşünenlere itirazım yok saygım çok :)
ama ben inanmıyorum zaten alevilerde inanmaz alevi olduğumuz için inanmıyoruz diyenlere sitemim sevgiler....
|