Orijinalini görmek için tıklayınız : bayanlar dikkat Saç boyası kanseri tetikliyor

sertur
05.07.2006, 13:08
Saç boyası kanseri tetikliyor

Saç boyalarının, lenfoma kanseri riskini artırabildiği kapsamlı bir araştırmada daha saptandı.
Barselona'daki Katalan Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Silvia de Sanjose ile meslektaşlarının araştırmasında, ''saç renklendiricileri 1980'den önce kullanmaya başlayan kadınlar başta olmak üzere saç boyalarının lenfoma riskini artırdığı'' belirtildi.

De Sanjose, daha önceki araştırmaların saç boyasıyla kanser riski arasında bağlantı bulduğunu hatırlatarak, yeni araştırmada bu bağlantıyı, altı Avrupa ülkesinden 4 bin 719 lenfoma hastasıyla ilgili verileri incelerek desteklediklerini söyledi.

Araştırmada, hasta kadınların dörtte üçünün, erkeklerin ise yüzde 7'sinin saçlarını boyadığı belirlendi.

Saçlarını boyayanlar arasında bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 19 daha fazla olduğu da belirtildi.

Araştırmaya göre saçlarını yılda 12 ya da daha fazla kez boyayanların hastalığa yakalanma riski ise yüzde 26 daha fazla.

American Journal of Epidemiology dergisinde yayımlanan araştırmada, saçlarını 1980'den daha önce bir tarihten bu yana boyayanlarda lenfoma kanseri riskinin yüzde 37 daha fazla olduğu saptandı.

Yaklaşık yüzde 10

De Sanjose ve ekibi, kadınlardaki lenfoma kanserinin yaklaşık yüzde 10'unun saç boyası yüzünden olabileceğini açıkladı.

1978-1982 arasında, potansiyel kanser yapıcı maddeleri azaltmak için boyaların içeriğinin değiştirildiği ancak yeni boyaların risksiz olup olmadığının açıklık kazanmadığı belirtiliyor.

Bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu da kaydediliyor.

Cnnturk

05.07.2006 10:39

deryaa
05.07.2006, 13:13
desene lenfoma kanseri olma riskini git gide arttırıyoruz....

Sevgi Erkan
05.07.2006, 13:17
Selam,
Açıklaman için teşekkürler. Fakat saçlarımızdaki beyazları nasıl kapatacağız.Boyanın alternatifi nedir?Ya da içindaki kanser yapıcı madde çıkarılabilir.Ninelerimiz gibi biz de kına mı kullansak!Off Off teknoloji arttıkça doğallık da bozuldu.Allah'a emanet mi yaşayacağız.Tüm güzellik malzemelerinde kanser yapıcı maddeler var.Hatta Yediğimiz hemen hemen her şey,soluduğumuz hava vs.Allah yardımcımız olsun.

sertur
05.07.2006, 13:52
organik kınalar var her rengi mevcut bildiğim kadarıyla tamamen bitkilerden yapılan baharatçılarda var ilginenelere saygılarımla

arslan
05.07.2006, 13:59
sertur, morelim bozuldu,esimin israriyla dun gece sacimi ilk kez boyadim.

bu gun de bu yaziyi okuyunca bilmiyorum ne yapacagim

genede tessekkur ederim, aciklamalar icin

Erkan Sevgi
05.07.2006, 14:00

Kutlarım seni kendinden önce seni seven için kendine iyi bakmak...

Tebrikler...

meryem demir
05.07.2006, 14:07

arslan korkma hemen ben 12 yıldır 3 ayda bir saçımı boyuyorum. daha bişi olduğu yok. olursa haber veririm. :) o zaman sizde boyamayı kesersiniz.

arslan
05.07.2006, 14:12
erkan te meryem morilimi biraz da olsa duzettiginiz icin size

tessekkur ederim saygilar

meryem demir
05.07.2006, 15:37
erkan te meryem morilimi biraz da olsa duzettiginiz icin size

tessekkur ederim saygilar
ne demek. eğer boyadan dolayı kanser olursam sana söz ilk söyleyeceğim kişi sen olacaksın
sevgiler

Bir Zeynep
05.07.2006, 16:32
Eyvah, senelerdir boyarim sacimi, annem kizar zaten, her iki üc ayda bir boyarim iste dibi ciktimmi, kizim der ilerde bak sacin nasil dökülecek, hep ak olacak, bem beyaz. Birak Allahim seni yarattigi gibi kal der, ama yoookkk Zeyno iste aski Zeyno.. Düsüncesiz yapiyosun iste, yeterki "güzel olayim" diye, ahaha. Yani insan hep degisiklik ister, o yüzden.. Permadan tut, gölgeden, tamamen acik kahverengiye gittikce dahada sariya, sonrada tamamen siyaha, nolacak bu halim? Dogal sac rengimi unuttum bile, senelerdir göremiyorum, sanirim acik kahverengiydi, unuttum bile :(

can85
05.07.2006, 16:39
tüh bende diyordum saçımın aralarınsa sarı attırayım vazgeçtim vll :D

meryem demir
05.07.2006, 16:50
can hem evlenmeyi düşünüyorsun hemde saçlarıma sarı attıracam diyorsun bu ne iş:)

Bir Zeynep
05.07.2006, 16:52
tüh bende diyordum saçımın aralarınsa sarı attırayım vazgeçtim vll :D
ohooo oncacuktan bisi olmaz, korkma hemen.. ahahaha

meryem demir
05.07.2006, 16:54
ohooo oncacuktan bisi olmaz, korkma hemen.. ahahaha
zeynom bugün saçımı boyatayımla başlarlar, sonra boyanan tırnaklar olur, meteroseksüel erkekleri benimseyecek kadar genişledikmi ne:)

can85
05.07.2006, 17:03
zeynom bugün saçımı boyatayımla başlarlar, sonra boyanan tırnaklar olur, meteroseksüel erkekleri benimseyecek kadar genişledikmi ne:)

meryem abla ne evlenmesi yine beni haşlamaya başladın yani genç yaşta evlenmeden önce kansere yenik düşmeyek :D :D :D :D ben sadece saçlarımın azıcık arasına dedim şaka yaptım..ben halimden ve güzelliğimden memnunum allahıma şükür yaradanıma kurban oluyum ben....ben doğal halimi her zmn kordum ve doğal halimden çok memnunum ve böylede beni seviyor ve beğeniyorlar... :D

sertur
05.07.2006, 17:08
benim eşimde devamlı boyatıyordu saçlarını ama itiraf edeyim doğal güzelliğini hiç bir zaman tutmuyorş bakım evet ama boyamak hem sağlık açısından hemde görüntüde pek hoş değil tabiki bu benim düşüncem bazılarına çok yakışıyor çok değiştiryor görüntüsünü ama yinede önce sağlık ve doğallık diyorum saygılarımla..

reyhan22
05.07.2006, 17:14
ya abii saol ben boyamayı bıraktım zatende şimdi yazıyı okuyunca şunu düşündüm hadi şimdi gencim boyamaya gerek yokta yaşlanınca nolcak yarısı beyazmı dolaşcaz olmaz vallahi ben boyarım dayanamam

meryem abla ya bişey olursa banada haber verirsin dimi ama olmaz ya nolcak annemde kendimi bildim bileli boyuyo bişey olmadı daha :)))

ayrıca bu konuyu bi erkeğin açması şaşırtıcı benceturgay abi yengenin boya parasından şikayetçi kendiyle birlikte tüm erkekleri kurtarmak istemiş masraftan belki caydırıcı bi etkisi olur die :)

valla can ben hep diom erkeklere gel saçın beyazlamış boyayayım die istersen seninkinide boyayayım gel :))

Sevgi Erkan
05.07.2006, 17:22

Bozma moralini arkadaşım.Eşine selam söyle.Hepimiz boyuyoruz,malum beyaz saçlar.Eşini kırmaman çok hoş bence.Size mutluluklar.

meryem demir
05.07.2006, 17:29
ya abii saol ben boyamayı bıraktım zatende şimdi yazıyı okuyunca şunu düşündüm hadi şimdi gencim boyamaya gerek yokta yaşlanınca nolcak yarısı beyazmı dolaşcaz olmaz vallahi ben boyarım dayanamam

meryem abla ya bişey olursa banada haber verirsin dimi ama olmaz ya nolcak annemde kendimi bildim bileli boyuyo bişey olmadı daha :)))

ayrıca bu konuyu bi erkeğin açması şaşırtıcı benceturgay abi yengenin boya parasından şikayetçi kendiyle birlikte tüm erkekleri kurtarmak istemiş masraftan belki caydırıcı bi etkisi olur die :)

valla can ben hep diom erkeklere gel saçın beyazlamış boyayayım die istersen seninkinide boyayayım gel :))

haber veririm canım. en kötü ihtimal cenaze namazını burda ki cemaat kılar, ordan anlar aha, dersin bu meryem abla diye

sertur
05.07.2006, 17:31
[QUOTE=reyhan22]

he he ilginç bir yaklaşım toprak:) :) ama inan masrafı falan düşündüğüm yok zaten ben yengene karışamam bu konularda o gayet iktisatlı birisi yani, ayrıca saçını boyatan herkes hasta olur demiyor arkadaşlar yani çorbada bir tuz misali saç boyası sevgilerle

meryem demir
05.07.2006, 17:34
meryem abla ne evlenmesi yine beni haşlamaya başladın yani genç yaşta evlenmeden önce kansere yenik düşmeyek :D :D :D :D ben sadece saçlarımın azıcık arasına dedim şaka yaptım..ben halimden ve güzelliğimden memnunum allahıma şükür yaradanıma kurban oluyum ben....ben doğal halimi her zmn kordum ve doğal halimden çok memnunum ve böylede beni seviyor ve beğeniyorlar... :D
sen boyaya değil bana yenik düşecen can kardeş:) seni kanser edecem kararlıyım

Hüseyin69
05.07.2006, 17:39
bayanlarin vazgecilmezleri arasinda önemli bir mevkiye sahip olan sac boyasini bu sekilde halka lanse etmek kiskanclik ve cekememezlikten öte hic bir asli astari yok cevremde hemen hemen sacini boyamayan bayan yok modayami uyuyorlar yoksa saclardaki beyazlarimi sakliyorlar bilmiycem ama boyuyorlar

reyhan22
05.07.2006, 17:47
he he ilginç bir yaklaşım toprak:) :) ama inan masrafı falan düşündüğüm yok zaten ben yengene karışamam bu konularda o gayet iktisatlı birisi yani, ayrıca saçını boyatan herkes hasta olur demiyor arkadaşlar yani çorbada bir tuz misali saç boyası sevgilerle

yok yani öleyse bilelim abii olur olmaz deıl yanı bız evde 3 hatunuz babam isyan bayrakları açıyo şu boyaya makyaj malzemesıne verdıgınız parayla ev alınır dıe Allah tan ben calısıyomda kendı masrafımı kendım goruyom saka saka:komik

meryem demir
05.07.2006, 17:54
bayanlarin vazgecilmezleri arasinda önemli bir mevkiye sahip olan sac boyasini bu sekilde halka lanse etmek kiskanclik ve cekememezlikten öte hic bir asli astari yok cevremde hemen hemen sacini boyamayan bayan yok modayami uyuyorlar yoksa saclardaki beyazlarimi sakliyorlar bilmiycem ama boyuyorlar

boyayı saçımıza sürüyoruz diye hemen baş tacı etmedik,ne mevkisidir böyle ) sadece kendimize yakışan en doğru şeyi bulmak adına, belki kapatılmak istenen aklar, belki kendini sevmeyen birinin kendine güven aşılamak adına yaptığı bir girişim yada başka birşey olabilir. Ama asla kıskançılk adına yapılan birşey olarak yapılacağını sanmıyorum. hem kıskanacam hemde saçımı boyatıp kansere bir adım daha yaklaşıcam.
yok böle şey

reyhan22
05.07.2006, 18:04
boyayı saçımıza sürüyoruz diye hemen baş tacı etmedik,ne mevkisidir böyle ) sadece kendimize yakışan en doğru şeyi bulmak adına, belki kapatılmak istenen aklar, belki kendini sevmeyen birinin kendine güven aşılamak adına yaptığı bir girişim yada başka birşey olabilir. Ama asla kıskançılk adına yapılan birşey olarak yapılacağını sanmıyorum. hem kıskanacam hemde saçımı boyatıp kansere bir adım daha yaklaşıcam.
yok böle şey

meryem abla sana katılıyorum bunun kıskanclıkla nasıl bı alakası var anlamıyorum altı üstü bi boya bu yawww

Gülseren58
05.07.2006, 19:48
Saç boyası kanseri tetikliyor
Saç boyalarının, lenfoma kanseri riskini artırabildiği kapsamlı bir araştırmada daha saptandı.
Barselona'daki Katalan Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Silvia de Sanjose ile meslektaşlarının araştırmasında, ''saç renklendiricileri 1980'den önce kullanmaya başlayan kadınlar başta olmak üzere saç boyalarının lenfoma riskini artırdığı'' belirtildi.

De Sanjose, daha önceki araştırmaların saç boyasıyla kanser riski arasında bağlantı bulduğunu hatırlatarak, yeni araştırmada bu bağlantıyı, altı Avrupa ülkesinden 4 bin 719 lenfoma hastasıyla ilgili verileri incelerek desteklediklerini söyledi.

Araştırmada, hasta kadınların dörtte üçünün, erkeklerin ise yüzde 7'sinin saçlarını boyadığı belirlendi.

Saçlarını boyayanlar arasında bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 19 daha fazla olduğu da belirtildi.

Araştırmaya göre saçlarını yılda 12 ya da daha fazla kez boyayanların hastalığa yakalanma riski ise yüzde 26 daha fazla.

American Journal of Epidemiology dergisinde yayımlanan araştırmada, saçlarını 1980'den daha önce bir tarihten bu yana boyayanlarda lenfoma kanseri riskinin yüzde 37 daha fazla olduğu saptandı.

Yaklaşık yüzde 10

De Sanjose ve ekibi, kadınlardaki lenfoma kanserinin yaklaşık yüzde 10'unun saç boyası yüzünden olabileceğini açıkladı.

1978-1982 arasında, potansiyel kanser yapıcı maddeleri azaltmak için boyaların içeriğinin değiştirildiği ancak yeni boyaların risksiz olup olmadığının açıklık kazanmadığı belirtiliyor.

Bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu da kaydediliyor.

Cnnturk

05.07.2006 10:39
Annem lösemiden hastanede yatarken kadın doktorların kendi aralarında yaptığı bir sohbette saç boyasının kanseri tetiklediğini duymuştum. Bunu bilerek annemin ölümünden sonra işbaşı yaptıktan sonra 8 ay kadar saçlarımı boyatmadım ama çevreden öyle çok baskı var ki. Herkes ağız birliği etmişcesine çok kötü göründüğümü söylüyordu. Onları saç boyası konusunda ikna edemedim ama yaklaşımlar nedeniyle zaten bozuk olan moralim daha da bozulmaya başlayınca saçlarımı yeniden boyatmaya başladım.
Emekli olunca annemin yaptığı kendi saçlarımın rengini doğal haline bırakacağım.

arslan
05.07.2006, 21:53
Bozma moralini arkadaşım.Eşine selam söyle.Hepimiz boyuyoruz,malum beyaz saçlar.Eşini kırmaman çok hoş bence.Size mutluluklar.

erkana ve sana cok tessekkur ederim.

esiminde sizlere selami var.

saygilar
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ne demek. eğer boyadan dolayı kanser olursam sana söz ilk söyleyeceğim kişi sen olacaksın
sevgiler

aman aman kanseri hic agzimiza almiyalim.

meryem sana saglikli cok uzun omur dilerim. duyarliligin icin cok tesekkurler

Hüseyin69
05.07.2006, 22:06
degerli reyhan ve meryem kardes

ne gariptirki ücümüzde gayet güzel anlasilir bir dille yaziyoruz
ama bazen anlasmama durumlarida olabiliyor
neyse kiskanclik olayina ben sunu demek istedim
bizi cekemediler cünki halat koptu
demekki sac boyalarini kiskananlarda varmis
ben biraz mizahi yaklastim ve espiri amacli kiskkanclik ve cekememezlik yazdim

tabiki sac boyasiyla kiskancligin alakasi yok
ama bu habere ancak söyle denilebilir
sac boyalari adina "bizi cekemiyorlar"

Bende öyle söylemeye calistim
zaten yoksa onda kanser sunda kanser vs herseye bakarsak bosuna dünyayi isgal ediyoruz cünki aldigimiz ve soludugumu havada bile kanserojen maddelerle doludur

kolpa
05.07.2006, 22:14
yaw bırakın bunları.ben bu tıp haberleriine dedem gibi 60 yıldır elinden sigarası düşmeyipte hiç bi sağlık sorunu olmayan insanlar gördükçe inanmiyorum.ne iddia ediyolarsa ertesi gün aksini sölüyolar.ama hani güvenceye aliim kendimi diosanız kına kullanın derim ben de.

erzincanliyam
05.07.2006, 22:46
Ya abiler ablalar kardesler arkadaslar,bunlar zamanı gecırmek ıcın oylesine haberler,sımdı haber programlarına bakın hangı ürün satılmıyor talep gormuyorsa o gun en az 5 tv kanalında bır doktor acıklama yapıyor,efendim dometes kansere iyi geliyor efendım sogana su derde deva,yok efendım patatesde soyle bır vıtamın bulunmus vs vs,sımdı sac boyasında kanser vakkası varmış,yaa dostlar bızım hayatımız zaten kanser olmuş,şu ulkemızde ve dunyada yasanan olaylara bakarmıyız,saç boyasına gelene kadar ne kanser vakkaları var hergün soludugumuz hava ıcdıgımız su ve yedıgımız yemekler yalanmı?? :komik :komik

meryem demir
06.07.2006, 09:34
degerli reyhan ve meryem kardes

ne gariptirki ücümüzde gayet güzel anlasilir bir dille yaziyoruz
ama bazen anlasmama durumlarida olabiliyor
neyse kiskanclik olayina ben sunu demek istedim
bizi cekemediler cünki halat koptu
demekki sac boyalarini kiskananlarda varmis
ben biraz mizahi yaklastim ve espiri amacli kiskkanclik ve cekememezlik yazdim

tabiki sac boyasiyla kiskancligin alakasi yok
ama bu habere ancak söyle denilebilir
sac boyalari adina "bizi cekemiyorlar"

Bende öyle söylemeye calistim
zaten yoksa onda kanser sunda kanser vs herseye bakarsak bosuna dünyayi isgal ediyoruz cünki aldigimiz ve soludugumu havada bile kanserojen maddelerle doludur
ne demek istedin ben gene anlamadım:)

reyhan22
06.07.2006, 12:08
ne demek istedin ben gene anlamadım:)

ablacım ben anladım galıba canererzıncan bayanların kıskanclıgından bahsetmıyo herhalde dıo bırısı sac boyasını kıskanmıs (satıslarını fılan olabılır)
bole sacma bı haber yapmıs valla anladıım bu olemı dıon canererzincan :)

meryem demir
06.07.2006, 12:23
ablacım ben anladım galıba canererzıncan bayanların kıskanclıgından bahsetmıyo herhalde dıo bırısı sac boyasını kıskanmıs (satıslarını fılan olabılır)
bole sacma bı haber yapmıs valla anladıım bu olemı dıon canererzincan :)
bu kez anldaım sağol canım:) canerzincan bir bayanın dilinden ancak bir bayan anlar ondan seni anlamakta zorluk çektim. bizimi dilimizden anlatsaydın bu kadar zorlanmazdım

sertur
06.07.2006, 17:10
arkadaşlar güzel ve bakımlı görünemek çok güzel ama daha öncede dediğim gibi daha doğal yöntemler var mesela kınalar var ilğgilenen arkadaşlar bir araştırsın pek fakkı yokmuş hatta bazı bayan kuaförleri kullanıyor bilginize

meryem demir
06.07.2006, 18:03
arkadaşlar güzel ve bakımlı görünemek çok güzel ama daha öncede dediğim gibi daha doğal yöntemler var mesela kınalar var ilğgilenen arkadaşlar bir araştırsın pek fakkı yokmuş hatta bazı bayan kuaförleri kullanıyor bilginize
sertur hangi kına saça mavi rengi veriyormuş merak ettim şimdi

sertur
06.07.2006, 18:16
sertur hangi kına saça mavi rengi veriyormuş merak ettim şimdi

:D mavi olan :p :p he he

meryem ablacığım inan bilmiyorum baharatçılar satıyor ama sizin için bi sorayım

meryem demir
06.07.2006, 18:29
:D mavi olan :p :p he he

meryem ablacığım inan bilmiyorum baharatçılar satıyor ama sizin için bi sorayım
sertur abim sakın sorma sana öle eşy dedikten sonra sen gider gitmez, gün boyu senle dalga geçerler:)yok öle şey.
doğal kına sadece kırmızı rengi verir.
son dönemlerde kınalara katılan bazı kimyevi maddeler nedediyle sarı ya yakın bir renk elde edebiliyorsun. ama oda kimyevi olduğu için pek boyadan farkı kalmıyor.

sertur
06.07.2006, 18:31
sertur abim sakın sorma sana öle eşy dedikten sonra sen gider gitmez, gün boyu senle dalga geçerler:)yok öle şey.
doğal kına sadece kırmızı rengi verir.
son dönemlerde kınalara katılan bazı kimyevi maddeler nedediyle sarı ya yakın bir renk elde edebiliyorsun. ama oda kimyevi olduğu için pek boyadan farkı kalmıyor.

biraz önce sordum gerçektende yokmuş mor varmış en yakın

meryem demir
06.07.2006, 18:36
biraz önce sordum gerçektende yokmuş mor varmış en yakın
demek şu an sana birileri gülüyordur:)

sertur
06.07.2006, 18:42
demek şu an sana birileri gülüyordur:)
:14: olabilir:D ama arkadaşlar yabancı değil canım canları sağolsun..

reyhan22
06.07.2006, 18:47
inanmıyorum sana turgay abii ya cok saol demek bızı dusundunde gıdıp sordun ınsallah dalga gecmıyolardır senle sagol abim........

meryem demir
06.07.2006, 18:48
:14: olabilir:D ama arkadaşlar yabancı değil canım canları sağolsun..
daha kötü ya. şimdi sana gülenler tanıdıkların. yarın seni gördüklerinde gene sana gülecekler, ertesi günde bölleeee uzayacak:) keşke yabancı bir akdara sorsaydın, birdaha gitemzdin olup biterdi

sertur
06.07.2006, 19:08
inanmıyorum sana turgay abii ya cok saol demek bızı dusundunde gıdıp sordun ınsallah dalga gecmıyolardır senle sagol abim........

he he reyhan telefonla sordum ben zaten toptan kuruyemiş kahve baharat işiyle uğraştığım için zor olmadı yani bana gülmediler:komik bi müşterim soruyor mavi kına varmı dedim oda mavi değilde patlıcan moru var dedi:) :)

duygu_m
06.07.2006, 19:12
bu devirde herşey kanser yaptığı için boya yapmasa şaşırırdık. bizleri bilgilendirdiğin için saol yinede.

reyhan22
07.07.2006, 10:15
he he reyhan telefonla sordum ben zaten toptan kuruyemiş kahve baharat işiyle uğraştığım için zor olmadı yani bana gülmediler:komik bi müşterim soruyor mavi kına varmı dedim oda mavi değilde patlıcan moru var dedi:) :)

ayyyyy abi inanmıyorum sana ya ozaman şimdi ozaman arkadaşların ne ilginç tipler var maviye boyayacaklar saclarını dıolardır hehehe demek telefonla sordun saol abi yinede uğrasmıssın ahizeyi kaldır numarayı çevir oda büyük iş abiii...:)