Orijinalini görmek için tıklayınız : Danimarkalı Karikatüristin Sonu...:)

sunni06
05.07.2006, 23:58
Danimarka'da Peygamber Efendimizin karikatürlerini çizerek İslam aleminin tepkisini çeken Jyllands Posten Gazetesi çalışanı karikatürist Kurt Westergaard çıkan bir yangında diri diri yanak can verdi.

Konuyla ilgili Jyllands Posten Gazetesi yetkilileri ile görüşen Sonsayfa.com yöneticilerine bir açıklama yapılmazken Danimarka'da yaşayan gurbetçilerimiz, böyle bir söylentinin olduğunu doğruladılar...

NOT:ALINTIDIR...

Alevimen
06.07.2006, 00:25
Sanki sevinerek topik açmışsınız (başlıktadı gülücüğe dikkat). Eğer haber doğruysa çok mu hoş insanları diri diri yakmak ve bundan zevk almak?

sunni06
06.07.2006, 13:19
Alıntı yaptığım yerde de aynı gülücük vardı.
Eğer bir insan(insan demeye dilim varmıyo) bizim efendimizin (s.a.v)karikatürlerini yapacak kadar aşağılık olabiliyosa ben de gülerim tabi...
İbret olsun herkese.Suçlular cezasız kalmaz.Daha bu onun dünyadaki cezası.Ahirette ne olur bilemem...

canugur
06.07.2006, 13:22
Yeryüzünde öylesine vahsi cezalandirma yöntemleri varken, öbür dünyadaki cezaya gerek var mi acaba???

Kadin bu dünyada dayak yer, odaya kapatilir, mirastan mahrum birakilir, asagilanir.
Hirsizin eli ayagi bu dünyada kesilir.
Din karsitlari ve farkli inanctakiler bu dünyada fetvalarla öldürülür

Ahirete ne kaldi ?

Topik konusundaki söz konusu karikatürcünün yanarak öldügü haberi, cizeri fanatik islamcilarin katlinden kurtarmak icin ortaya atilmis olabilir.
Umarim yasiyordur.

sertur
06.07.2006, 13:45
araştırdım fakat böyle bir bilgi bulamadım adam öldüysede ölüm şekline sevinmek olmaz tabiki o bir saygısızlık yaptı ve saygısızlığının bedelini ödeyecek olan kendisidir niyetini ve kalbini biz bilemeyiz Allah kahhardır ve aceleci değildir.

sunni06
06.07.2006, 13:49
Arkadaşlar ben bunu alıntı yaptım.Elimde % de 100 doğru olduğuna dair belge yok.
Neden dünyada ceza gördü diye sormuş canuğur kardeş.Neden olacak insanlara ibret olsun diye.
Kadın mirastan falan da mahrum bırakılmıyo.Erkek 2 alıyosa kadın 1 alıyo.Ama 1 alan kadının kocası da 2 aldığına göre kimseye haksızlık olmuyo.Tabi bunlar şeriata göre böyle.
(Ama bizim oranın adetlerinde bunlar uygulanmıyo:))

Naci
06.07.2006, 13:50
Eğer bir insan(insan demeye dilim varmıyo) bizim efendimizin (s.a.v)karikatürlerini yapacak kadar aşağılık olabiliyosa ben de gülerim tabi...
İbret olsun herkese.Suçlular cezasız kalmaz.Daha bu onun dünyadaki cezası.Ahirette ne olur bilemem...

gülmek bizim felsefemize göre çok yanlış sunni dost.
Ne demiş hz. ali, bin kez mazlum olsanda bir kez zalim olma.

MetinK
06.07.2006, 13:52
desenize.
Haber dogru cikmazsa bosuna sevinmis olacaksiniz.:p

Insanlarin (hatali bile olsalar)yanmasina sevinen ruh halini düsünmek bile istemiyorum.

sertur
06.07.2006, 13:53
gülmek bizim felsefemize göre çok yanlış sunni dost.
Ne demiş hz. ali, bin kez mazlum olsanda bir kez zalim olma.

hz ali'me kurban olam ağzı şeker şerbet ne güzel söylemiş sağol naci tam yeriydi bu şahımerdanın sözü eline sağlık

cagdascetin
06.07.2006, 13:54
ne kadar saçma bişey bir insan yanarak ölüyor başka bir insanda bunu gülücüklü karşılıyor o bir hata yapmıştır evet ama cezasını çekmiştirde dostum yanarak ölmek hiç güzel bişey değil ilk önce sıcaklığını hissediyorsun alevler git gide sana yaklaşıyor ondan sonra vücudun yanmaya başlıyor ve burnuna yanık et kokusu geliyor güzel değil değilmi özelliklede biz aleviler en çok hassas olduğumuz konulardan biriside bu olduğu için belkide hoş karşılamadık

ysmn-24-
06.07.2006, 13:57
arkadas seni buraya yobaz kesimin temsilcisi ol diemi koydular??? bu nasıll insanlıktırki adamınm diri diri yanması seni memnun edio? yapılanı onaylamıorm elbette cezalandırılmalı ama bu seklde deil !!! üstelk ben Tanrının insanları bu seklde cezalandırmayı isteyenide cezalandıracagını düsünüorm yani sende öbür dünyada pek rahat olmayacaksın :))

Erkan Sevgi
06.07.2006, 13:59
Bu olaya, kim olursa olsun böyle acı bir ölüme sevinmek insan yanımıza yakışmıyor.
"Allah düşmanıma vermesin böylesini" anlayışına,
"Gel ne olursan gel" felsefesine,
"İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav. Bir de bakarsın ki, seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost oluvermiştir" (Fussilet 34) ayetine

Ters düşer...

Eğer; Kurt Westergaard ın yanlışlarını düzeltemeden öldüğüne, doğruyu bulamadan öldüğüne üzülerek bu haberi verseydin inan ben gibi bir forum dostuda sana teşekkür edecekti...

Düşmanlığı, kini, öfkeyi kaldıralım yüreklerimizden. Zulmü, ayrımıcılığı, zorbalığı silelim dünya üzerinden...

sunni06
06.07.2006, 14:01
Yaw arkadaşlar sitede 'ateistin sonu' diye topic açılmış.
Hem de gülücüklü. Ona müdahale den yok ama...

Alevi bir kardeşimiz açmış konuyu.Buyrun link:
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=11183

mercan
06.07.2006, 14:01
sayın sünni kardeş sorarım sana bu dünyada allahın yarattığı bi canı almak size göre günah değilmidir.. nedemek bu dünyadaki cezasını çekti... bence her nesebepden olursa olsun allaha inanan hiç kimse bunu yapmamalı (kaldiki bu adam kendi düşüncelerini kendi görüşünü bi şekilde dile getirmiş... bize göre ters yada kabul edilemez bişey olsada...)
onun cezasını vermek insanlara kalmamış. hem ahirete inanırızz kötülük yapan günah işleyen cezasını orda çekicek diye sonrada cezasını kendimiz vermeye kalkışırızz...
gerçi bu zamanda saedece inançlar lafda kalıyo çıkarlar uğruna göstermelik inançlar neyazıkki

ve bencede
umarım bu şekilde öldürülmemiştirr...

cagdascetin
06.07.2006, 14:04

arkadaş sen o konunun nereye açıldığını görmedin galiba mizah bölümüne açılmış yani mizah

sertur

eğlence ve mizah kısmında mı?:yamukgul:

sunni06
Eğer işin içinde efendimiz varsa o adam yanımda olsa gider kendim yakardım...
Çünkü zamanında müslümanlar Allah için savaşmadımı?Onlar öldürmedimi?
Yani adam öldürmek günah ama Allah için olursa günah değil...

seher.yeli
06.07.2006, 14:05
Herkes Yaptigini Er Yada Gec Bulur Ama Genede Diri Diri Yanarak Can Vermesine Uzuldum Acaba Bilerekmi Olduruldu Yada Yaktilar ?

sunni06
Hmm pardon ya bu konu da çok komik o zaman mizaha açalım.Yani mizaha açsaydık sorun olmicaktı öylemi???

cagdascetin

yani sen şimdi cihatmı diyon

MetinK
06.07.2006, 14:08
Ormanda Bir Ateist, Ayi Ile Karşi Karşiya Gelince

Verdiginiz linkteki konu gülme amaci ile yazilmis bir fikradir.Mizah-Komikler-Eglence bölümündedir.
Bu ise cok farkli.Fikra ile gercek arasindaki farki buradaki herkes biliyor.

Hem verdiginiz haber veya balonda gülünecek bir sey de göremedim acikcasi.:p

sertur
06.07.2006, 14:09
Hmm pardon ya bu konu da çok komik o zaman mizaha açalım.Yani mizaha açsaydık sorun olmicaktı öylemi???

sevgili arkadaşım yaratılanı yaradandan dolayı seven bir millet olmak kolay değil forumda bırak bu karikatüristi rumların yaktığı köpeğe bile bir sürü tepki vardı biz insanız ve yananda bir insan sevinmek insanlık onuruna ters düşmezmi? yaptığın hatayı anlaman temennisiyle saygılar..

canugur
06.07.2006, 14:09

Bunda haklisiniz iste, kitabiniz da aynen öyle diyor.
Kalsin,
ben buradan alayim, tesekürler.
saygilar

cagdascetin
06.07.2006, 14:10
hz muhammed allah izin verene kadar savaşmadı ozaman sizde izin bekleyin gelirseki

sunni06
06.07.2006, 14:11
Çağdaşçetin kardeş ben cihat yapıorum mu dedim?
Eğer burda olsaydı yapardım dedim...

cagdascetin
06.07.2006, 14:13
allah için savaşmadılarmı dedinde ben onun iin dedim

seher.yeli
06.07.2006, 14:17

COK HOS DIYORSUNDA KARDES SENCE EFENDIMIZ YASAMIS OLSAYDI KENDISI O ADAMA NASIL BIR CEZA VERIRDI DIRI DIRI YAKARAKMI YOK O GUZEL ANLATIMIYLAMI ADAMIN YURENIGI YAKARDI CAN ALMAYI EFENDIMIZIN HOSUNA GIDECEGINI SANMIYORUM BOYLE BIR FELSEFE YOK UNUTMIYALIMKI INSANIN CEZASINI ALLAH VERIR

sunni06
06.07.2006, 14:17
Çağdaşçetin sen hadi başka bölümlere gir.Senin yaşın küçük.Burda abilerin,ablaların konuşuyo...:)

cagdascetin
06.07.2006, 14:19
yaşın bir önemi yok burda herkes benim yaşımı bilir bir çoğuda beni tanıyor ayrıca önemli olan bu forum için beden yaşı değil akıl yaşıdır

Erkan Sevgi
06.07.2006, 14:20
Çağdaşçetin sen hadi başka bölümlere gir.Senin yaşın küçük.Burda abilerin,ablaların konuşuyo...:)

Eğer akıl yaşta ise bırakalım dünyayı çocuklar yönetsin inan dünya ÇİÇEK bahçesine dönerdi...

sunni06
06.07.2006, 14:22
O kadar zekisin yani çağdaşçetin?

cagdascetin
06.07.2006, 14:24
ben kendime zekiyim demedim öyle bişeyde yapmam çünkü kendini zeki körenlerin çoğu dünyanın en salak insanlarıdır çünkü diğer insanları küçük görürler

mercan
06.07.2006, 14:26

keşke seninde yaşın küçük olsaydı da çağdaş çetin kadar düşünebilseydin diyorum sadece bu yorumunaa

sunni06
06.07.2006, 14:29
Düşünebilmek için küçük olmaya gerek yok.
O zaman siz şimdi hiç düşünemiosunuz mercan hanım.Yaşınız baya ilerlemiş...:)

cagdascetin
06.07.2006, 14:31
mercan ablam benim düşünebildiğim düşünüyorsa ozaman oda düşünüyordur

seher.yeli
06.07.2006, 14:31
bence hic bir yorum yapmiyalim arkadasin kucuklere sevgisi bile kalmamiski ne kadar yazik ozur dilerim ama genclerimizin onune kimse artik engel olmasin diyorum herkesin ozgurce konusa bilecegi bir millet ne zaman olacagiz

cagdascetin
06.07.2006, 14:32
zaten seher yeli türkiyenin geçmişine bakarsanız gençlerin önü tıkandığı için ilerleme çarkı geriye döndü

mercan
06.07.2006, 14:33
Düşünebilmek için küçük olmaya gerek yok.
O zaman siz şimdi hiç düşünemiosunuz mercan hanım.Yaşınız baya ilerlemiş...:)

bide kendi anlamak istediğini anlamasan :sas eminimki sen hariç herkes nedemek istediğimi anladıı ..sen de anladında işine gelmedi sanırım..

hımmmm yaşımın ilerlemesi konusuna gelince vallahi doğruu demişsin:sas

yaa benim anlayamadığım sonuçda bi insan bi candan bahsediyoruzzz bukadar basitmi senin gözünde bi canı almak??

sunni06
06.07.2006, 14:34
Keşke espiri yeteneğiniz biraz gelişmiş olsaydı...

cagdascetin
06.07.2006, 14:36
arkadaş bizim espiri yeteneğimizi tanımadığın için bilmiyorsun ayrıca tanımadığın insanlar hakkında nasıl böyle konuşabiliyorsun onada anlamış değilim ya neyse

sunni06
06.07.2006, 14:37
Arkadaşlar sizin dünyada en sevdiğiniz insan kim?
Ananız mı,babanız mı,sevgiliniz mi?
Eğer biri o insana zarar verse Allah korusun öldürse siz de onu öldüreni öldürmek istemezmisiniz?
Tabiki kimse öldürmeyi onaylamaz ama o halde iken de herkes aynı şeyi yapar.Gözünü kırpmadan öldürür.
Ayrıca burda dalga geçilen insan ana,babamız,sevgilimiz değil.Yücelerin yücesi efendimiz s.a.v dir...

cagdascetin
06.07.2006, 14:38
yücelerin yücesi dediğin peygamberimiz bir sözünde ilk önce ananız babanızı seviniz demiştir

Siya Saperen
06.07.2006, 14:40
Konu ve başlık şekli çok itici geldi. Nasıl bir mantık bir insanın diri diri yanması karşısında bu şekilde tebessüm ederki?

Yoksa bu madımak mantıgı mı?

Din elden gidiyor yakarışları su yüzünde. Tek kelimeyle mide bulandırıcı!...

seher.yeli
06.07.2006, 14:41
Arkadaşlar sizin dünyada en sevdiğiniz insan kim?
Ananız mı,babanız mı,sevgiliniz mi?
Eğer biri o insana zarar verse Allah korusun öldürse siz de onu öldüreni öldürmek istemezmisiniz?
Tabiki kimse öldürmeyi onaylamaz ama o halde iken de herkes aynı şeyi yapar.Gözünü kırpmadan öldürür.
Ayrıca burda dalga geçilen insan ana,babamız,sevgilimiz değil.Yücelerin yücesi efendimiz s.a.v dir...
ya kusura bakmada sen galiba anlamiyorsun yada anlamak istemiyorsun senin anlayisin oldurmekse oldur ama biz oldurmek icin yasamiyoruz anlata biliyormuyum

sunni06
06.07.2006, 14:41
Çağdaşçetin yani uzatmıyacaktım ama burda biglisizliğini göstermişsin.
Efendimiz diyorki 'siz beni ana,babanızdan daha çok sevmedikçe hakiki imana ulaşamazsınız' diyor.
Yani herkesten çok seveceksin efendimizi...

cagdascetin
06.07.2006, 14:43
Çağdaşçetin yani uzatmıyacaktım ama burda biglisizliğini göstermişsin.
Efendimiz diyorki 'siz beni ana,babanızdan daha çok sevmedikçe hakiki imana ulaşamazsınız' diyor.
Yani herkesten çok seveceksin efendimizi...

asıl şimdi sen bilgisizliğini konuşturdun annen baban olması nasıl bu dünyaya gelecektin allah annelerimiz için melektir diyor bu hikayeyiş herkes bilir bravo sana gerçekten bravo

izmirksk
06.07.2006, 14:46
bu neden ceza onu anlamıyorum..çok itikatlı bir müslüman trafik kazasında parçalanarak ölebiliyor..iyi yardımsever insanlarda çok feci ölümler yaşayabiliyorlar..
tabi kelime oyunu yapanlar bunları müslümanlaın günahlarına kefaret sayıyorlar ama benzer bir ölüm bir başkasının (başka dine mensup veya ateist birisinin) başına gelincede bu ona ceza oluyor..

mercan
06.07.2006, 14:53
Yoksa bu madımak mantıgı mı?

Din elden gidiyor yakarışları su yüzünde. Tek kelimeyle mide bulandırıcı!...
aynısını düşünmedim değil .... sonuna kadar katılıyorum bu yazdıklarına

görünen köy kılavuz istemezz nede olsa

Erkan Sevgi
06.07.2006, 14:53
sunni06 allah tüm insanları senin gibi düşünenlerden korusun!!!

cagdascetin
06.07.2006, 14:54
ayrıca sen asıl cahillik bilipte işine gelene söylemek konuşmaktır ve insanlar bilmeyenlere öğretmedikçe kendileri cahil kalı ne biliyorsan söyle öğrenelim

sunni06
06.07.2006, 14:54
Çağdaşçetin biraz kitap oku sonra sitede yorum yap...

cagdascetin
06.07.2006, 14:56
kitabı sende okumuşsun ama o okuduklarını yorumlayamamışsın sen burde bilmediğin şeyleri yazarken ben düşünüpte yorumluyorum yorum yapmayı biliyorsan sen yapta görelim

sertur
06.07.2006, 14:58
bu neden ceza onu anlamıyorum..çok itikatlı bir müslüman trafik kazasında parçalanarak ölebiliyor..iyi yardımsever insanlarda çok feci ölümler yaşayabiliyorlar..
tabi kelime oyunu yapanlar bunları müslümanlaın günahlarına kefaret sayıyorlar ama benzer bir ölüm bir başkasının (başka dine mensup veya ateist birisinin) başına gelincede bu ona ceza oluyor..

veya bir kafir yatağında normal bir şekide ölebiliyor ölüm şekli ne olursa olsun insan ancak bir savaş esnasında belki üzülmeden bir insanı öldürebilir tabiki mutlaka o anki psikoloji çok önemlidir (asker psikolojisi)

sunni06
06.07.2006, 15:02
Ben senin doğum yılın kadar kitap okudum koçum.
Önce büyüklerine biraz saygılı olmayı öğren...
Çağdaşçetin Sen babanla da böyle konuşabiliomusun?

cagdascetin
06.07.2006, 15:03
sende şunu öğren bana kimse saygısız diyemez çünkü saygı sevgi hoşgörü gösterene gösterilir

Erkan Sevgi
06.07.2006, 15:03
Ben senin doğum yılın kadar kitap okudum koçum.
Önce büyüklerine biraz saygılı olmayı öğren...
Çağdaşçetin Sen babanla da böyle konuşabiliomusun?

Bu ne seviyesizlik...

cagdascetin
06.07.2006, 15:07
ayrıca benim babamla olan ilişkim seni ilgilendirmez tamam mı ben babamla arkadaş gibiyimdir tamammı

MetinK
06.07.2006, 15:17
Bu ne seviyesizlik...

haklisiniz.Seviye oldukca asagilarda.
Seviye ile paralel olarak puanlarda hizla düsmüs.15 dakika disari gidip gelmemle üyemiz -20 nin altina düsürmüs puanlari.Sistem -20 nin altina düsen puandaki üyeleri otomatik olarak Adaptasyona aliyor.

Size eskisi gibi hizli cevap yazamiyacak yani.Mesajlarinin aktiflestirilmesi gerekiyor.Biraz sabir göstermenizi bekliyoruz bu konuda

:)

öncü nesil
06.07.2006, 15:29
haklisiniz.Seviye oldukca asagilarda.
Seviye ile paralel olarak puanlarda hizla düsmüs.15 dakika disari gidip gelmemle üyemiz -20 nin altina düsürmüs puanlari.Sistem -20 nin altina düsen puandaki üyeleri otomatik olarak Adaptasyona aliyor.

Size eskisi gibi hizli cevap yazamiyacak yani.Mesajlarinin aktiflestirilmesi gerekiyor.Biraz sabir göstermenizi bekliyoruz bu konuda

:)
Sayın metink İTİBAR PUANI SİSTEMATİK OLARAKMI İŞLİYOR YANİ?

sertur
06.07.2006, 15:35
İTİBAR PUANI SİSTEMATİK OLARAKMI İŞLİYOR YANİ?

üyelin olumlu veya olumsuz değerlendirmesiyle yükseliyor veya düşüyor - 20 nin altında ise sitem otomatik olarak adaptasyona alıyor saygılarımla

öncü nesil
06.07.2006, 15:38
üyelin olumlu veya olumsuz değerlendirmesiyle yükseliyor veya düşüyor - 20 nin altında ise sitem otomatik olarak adaptasyona alıyor saygılarımla
Üsatım kusura bakmayınız ama ben olumsuz bir şey yazmadım itibar puanımız düşmüş.Şöyle bir bakıyorumda ırkçılığa hayır deyipde ırkçılık yapanların puanı harbiden yukarılardadır.BU bir haksızlık değilmidir....?

cagdascetin
06.07.2006, 15:40
dostum daha geniş bilgi için bu link e http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=5475&highlight=itibar+puan%FDitibar puanı hakkında bilgi
oto adaptasyon hakkında bilgi:http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=12866&highlight=itibar+puan%FD
tıklayabilirsin....

öncü nesil
06.07.2006, 15:49
dostum daha geniş bilgi için bu link e http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=5475&highlight=itibar+puan%FD

tıklayabilirsin....
Evallah hemşehrim.Tşk ederim.Benim burada bahsetmiş olduğum ırkçılık basi şu şekildedir.Mesela baş örtülü insanlara yobaz denilmesidir.Bu Kur'an'daki bir emirdir biz buna inanıyoruz.Onun için de buna saygı gösterilmesini bekliyoruz.
Zira böyle şeylere devam edilirse site yöneticilerinin bu tip olaylara uyarı şeklinde cvp vermesi kanaatindeyim.Zira bu bir arzdır.Rica değildir:komik
Saygı ve selametle kalınız...

Alevimen
06.07.2006, 15:50
bu mesajımdan sonra konuyla ilgilsiz mesaja eksi puan vereceğim. İlla tehtid mi edelim? Konu'dan çıkmayalım lütfen.

öncü nesil
06.07.2006, 15:52
bu mesajımdan sonra konuyla ilgilsiz mesaja eksi puan vereceğim. İlla tehtid mi edelim? Konu'dan çıkmayalım lütfen.
Eyvallah Sayın mod. arkadaşım.

sertur
06.07.2006, 15:53
Üsatım kusura bakmayınız ama ben olumsuz bir şey yazmadım itibar puanımız düşmüş.Şöyle bir bakıyorumda ırkçılığa hayır deyipde ırkçılık yapanların puanı harbiden yukarılardadır.BU bir haksızlık değilmidir....?

forum kuralları çerçevesinde davranırsanız inanıyorum ki sizinde itibarınız artacaktır burası alevilik temelinde bir forum üyelerimizin çoğunluğuda doğal olarak alevi aleviliğin felsefesini bilmeniz gerek bence forumdaki konuları genel olarak bir okuyun fikirlerinizi aktarma üslubunuz çok önemli ayrıca alevi olmayıpta itibar puanı alan ve tasdikli üyelerimizde az değil ayrıca bu karikatürist olayında konuyu açan arkadaş bizim insana verdiğimiz değeri belki kendince haklı ama bizim felsememize ters bir şekilde yanarak ölen bir insana zevk almış bir üslüpla yorum yazdı ve tepki gördü netice olarak adaptasyonda saygılarımla

öncü nesil
06.07.2006, 16:02
Danimarka da karikatür ahlaksızlığı yapan kişinin bir insan olduğunu biliyoruz.Bu apaçık bir kepazelikdir.Bunu yapan kişi her ne olursa olsun insan değildir.Çünkü bir inanca hakaret etmişdir.En azından saygı göstermesi gerekirde.Çünkü HZ. MUHAMMED S.A.V. uğruna öleceğimiz bir insandır.Ona laf atmak,bir laf söylemek çok ayıp bir şeydir.Ama bu insanın yanarak ölmüşse bu çok acı bir olaydır.İşin bir boyutu da şudur.Vallahi bu insanı CEHENNEMDE büyük bir azap beklemektedir.
Saygı ve selametle inşaALLAH...

manifesto
06.07.2006, 23:27
öncü_nesil , sanırım -5 puan daha toplayabilirseniz adaptosyana alınacaksınız..:)
İnsan ilk başda yadırgıyor...ama sonra adaptasyonla yaşamayıda öğreniyor insan..

Danimarkalı karikatürist elbette akim kalmayacak..ama benim ümidin onun hesabının ahirete kalması çünkü orası daha çetin bir yer...Ben onun eğer doğru ise bu hazin sonuna üzüldüm..belki birgün hatasını anlayıp özür dileyebilirdi..
Ama kader onun önüne geçilemiyor işte

öncü nesil
07.07.2006, 21:14
öncü_nesil , sanırım -5 puan daha toplayabilirseniz adaptosyana alınacaksınız..:)
İnsan ilk başda yadırgıyor...ama sonra adaptasyonla yaşamayıda öğreniyor insan..

Danimarkalı karikatürist elbette akim kalmayacak..ama benim ümidin onun hesabının ahirete kalması çünkü orası daha çetin bir yer...Ben onun eğer doğru ise bu hazin sonuna üzüldüm..belki birgün hatasını anlayıp özür dileyebilirdi..
Ama kader onun önüne geçilemiyor işte
Allah c.c. iyiliğinizi versin can abim ya.Hiç gülesim yokdu doğrusu.
Üstad hz.lerinin dediği gibi''zindanlar bizim için medrese-i yusufiyedir.'':komik
MSN adresimede beklerim can abim.....

yusufçukgecegez
07.07.2006, 22:16
itibar itibar,itibar puanı almak kolay,tek yapılması gereken,kimsenin yazısına olumsuz cevap vermemek,öyledir,doğrudur,ne güzel yazmışsın demek.aleviler doğru bildiklerini savundukları için tün sıkıntılara göğüs gerdiler.şimdi itibar puanım yükselsin diyemi,haklı bildiğine haklı,haksız bildiğinede haksız diyecek.kişisel fikrini savunmazsa kimse ve eleştiri yapmazsa başkalarına,asla kavuşamaz gerçek kişiliğine.varsa bir fikriniz sonuna kadar savunun arkadaşlar,sizin itibarınızı siz belirlersiniz,başkalarının vereceği puanlar değil.fikrinizi her zaman savunun,kimseye saygısızlık etmeden tabi.varsın itibar puanı düşsün.itibar puanı hiçbirşeydir,fikrini savunmak herşey.

Naz
07.07.2006, 22:25
Sanki sevinerek topik açmışsınız (başlıktadı gülücüğe dikkat). Eğer haber doğruysa çok mu hoş insanları diri diri yakmak ve bundan zevk almak?

Ates dustugu yeri YAKIYOR ....

Bizim canlarimiz diri diri yakildi, madimak'i mezar ettiler... canimiz hala aciyor...

Bu vahsete gulucuk atan, kim oldugu beni ilgilendirmez ! insan kilifinda bir yaratiktir ! Eger haber dogru ise, gercekten yazik...

Insanda biraz ALLAH korkusu olur, boyle bir habere sevinirken !

gulbas44
07.07.2006, 22:42
sunni arkadaş sivasta insanların yandığı zamanda gülmüşsündür sen ama onlar müslüman ve alevilerdi ama senin gibi insancıklar yaktı onları

öncü nesil
07.07.2006, 22:57
sunni arkadaş sivasta insanların yandığı zamanda gülmüşsündür sen ama onlar müslüman ve alevilerdi ama senin gibi insancıklar yaktı onları
Konunun dışına çıkıyorsunuz ama size şunu söyleyeyim.Biz sünniler hiç bir yakma ve yıkma eylemini tasvip etmiyoruz.Bunada itiraz etmezsiniz inşaALLAH....

Naz
07.07.2006, 23:15
Konunun dışına çıkıyorsunuz ama size şunu söyleyeyim.Biz sünniler hiç bir yakma ve yıkma eylemini tasvip etmiyoruz.Bunada itiraz etmezsiniz inşaALLAH....

Ya cidden benim mantigim artik almiyor bunu ! yani her Sunni bunu soyluyor ! PEki ya kim yakti o zaman madimakta 35 canimizi ???? kendi kendilerinemi yandilar ???? ya konuyu saptirmak istemiyorum ama sizlerde kendi adiniza konusun biz sunniler diyipte cekilmeyin kenara, canli belgeler varki bunlari inkar edemez bunu yapanlar ! BIZ SUNNILER derken hepsini kapsamak cok yanlis ! resmen inkarciliktir ! kendi adiniza konusun lutfen, unutmayin madimak'i cunku biz unutmuyoruz !

Hüseyin69
07.07.2006, 23:16

karikatür bir sanattir tabiki sanattan anlamayanlar icin karikatür hic birsey ifade etmez
aslinda karikatür ne icin cizilir onuda bilmek lazim
piyasada demirelin cillerin erdoganin vs bir cok taninmis medyatik insanlarin karikatürleri vardi bazen komik gelir güleriz bazende igneleyici olur asar keseriz
iste bir toplumda sanata deger verilmiyorsa isterse karsidaki allahin karikatürnü cizsin degisen birsey olmaz cezasi ölümdür

öncü nesil
07.07.2006, 23:26
Ya cidden benim mantigim artik almiyor bunu ! yani her Sunni bunu soyluyor ! PEki ya kim yakti o zaman madimakta 35 canimizi ???? kendi kendilerinemi yandilar ???? ya konuyu saptirmak istemiyorum ama sizlerde kendi adiniza konusun biz sunniler diyipte cekilmeyin kenara, canli belgeler varki bunlari inkar edemez bunu yapanlar ! BIZ SUNNILER derken hepsini kapsamak cok yanlis ! resmen inkarciliktir ! kendi adiniza konusun lutfen, unutmayin madimak'i cunku biz unutmuyoruz !
Bakınız İSLAM inacına göre bir kişiyi veya bin kişiyi haksız yere öldürmek büyük bir günahdır.Biz buna uyarız.Şimdi bu kurala uymayan SÜNNİ bir kişiye milyonlarca SÜNNİYLE bağdaştırmak ne kadar doğrudur onu size bırakıyorum.
Saygı ve sevgilerimle...

Naz
07.07.2006, 23:32
Bakınız İSLAM inacına göre bir kişiyi veya bin kişiyi haksız yere öldürmek büyük bir günahdır.Biz buna uyarız.Şimdi bu kurala uymayan SÜNNİ bir kişiye milyonlarca SÜNNİYLE bağdaştırmak ne kadar doğrudur onu size bırakıyorum.
Saygı ve sevgilerimle...

HANGI 1 !!!!!!

Ya fazla uzaga gitmenize gerek yok, forumumuzdaki madimak olayi topigini okuyun bir ! bakin o zaman bir sunnimi yakmis yoksa 15000 yakinmi !!!! ya ben size kendi adiniza konusun diyorum ! biz kimin ne oldugunu cok iyi biliyoruz tamammi ! tabiki hepsi ayni olamaz, ama bu yapilanlarda az degil ! bunlarida unutmayin ! yineliyorum, cunku biz unutmadik unutmiycaz, siz ne kadar BIZ BIZ desenizde bunlar gercekler ! ACI OLSADA !

cagdascetin
08.07.2006, 00:12
Bir de Sivas,Madımak Otel'i önünde çekilen videolarda,sakallı bir adam var.İşte o adam bugün TBMM'de milletvekili.

ercandost
08.07.2006, 01:58
Millet uzaya çıkalı asır olucak neredeyse biz daha asalım keselim yakalım derdindeyiz,bu nasıl bir zihniyettir ya islamda da insanlıkta da bunun yeri yoktur,ceza verilmesi gerekenlere cezalarını akıl gücümüzle verelim ilkel bi davranışla değil,birazda aklımızla hükmetmeyi öğrenmeliyiz artık,cezayı yakarak yıkarak vermek bize yakışmaz.

yusufçukgecegez
08.07.2006, 02:03
sünnilerin kuyruğu var,birde vampir dişleri,kan içmeyi seviyorlar.bir rivayete göre yamyamlıklarıda var.kadın etini tercih ediyorlarmış.başı türbanlı olmayan kadınların kafa derilerini yüzüp,saçlarından tesbihlerine püskül yapıyorlarmış.kan dökemedikçe hayvanlarını kesiyorlar,bide utanmadan,allah için kestik diyorlarmış.eskiden çocuklar,ağlarsan sünni gelir ,seni keser diye korkutuluyorlarmış.sünnilerin büyük bir yemini varmış,oda peygamberin ne kadar akrabası varsa hepsini öldürmek.sünni çocukları doğduğunda kulaklarına bu anlatılırmış.sünniler cennete gidebilmek için en az 3 alevi öldürmeleri gerekiyormuş.sünnilerin en sevdiği kişi yezid ve muaviyeymiş.aliden bahsedenlerin dillerinide kesiyorlarmış.günümüzde sünnilerin tek amacı alevileri asimile etmekmiş.bunun içinde alevi kızlarlaevlenip onları sünni yapıyorlarmış.sünni olmayanlarıda canlı canlı toprağa gömüyorlarmış.

ben şimdi bir sünni olarak utanıyorum,bunların hiç birini yapamadım.nasıl olur yoksa ben canavar değilmiyim.nasıl sünniyim ben atalarım beni görselerdi utanırlardı.kemikleri sızlıyordur mezarda.yakın zamanda birkaç alevi öldürmem lazım.nede olsa alevi kanı akıtmak sünniliğin birinci şartı.nasıl sünniyim ben,daha kuş bile öldürmedim.benim gibi sünni olmaz olsun.ama iyiki bu sitedeyim.bana kırk gün sünniler kötü derler,bende gerçekten kötü bir sünni olur ve bu iylik hastalığından kurtulurum.

Balta
08.07.2006, 09:38
sünnilerin kuyruğu var,birde vampir dişleri,kan içmeyi seviyorlar.bir rivayete göre yamyamlıklarıda var.kadın etini tercih ediyorlarmış.başı türbanlı olmayan kadınların kafa derilerini yüzüp,saçlarından tesbihlerine püskül yapıyorlarmış.kan dökemedikçe hayvanlarını kesiyorlar,bide utanmadan,allah için kestik diyorlarmış.eskiden çocuklar,ağlarsan sünni gelir ,seni keser diye korkutuluyorlarmış.sünnilerin büyük bir yemini varmış,oda peygamberin ne kadar akrabası varsa hepsini öldürmek.sünni çocukları doğduğunda kulaklarına bu anlatılırmış.sünniler cennete gidebilmek için en az 3 alevi öldürmeleri gerekiyormuş.sünnilerin en sevdiği kişi yezid ve muaviyeymiş.aliden bahsedenlerin dillerinide kesiyorlarmış.günümüzde sünnilerin tek amacı alevileri asimile etmekmiş.bunun içinde alevi kızlarlaevlenip onları sünni yapıyorlarmış.sünni olmayanlarıda canlı canlı toprağa gömüyorlarmış.

ben şimdi bir sünni olarak utanıyorum,bunların hiç birini yapamadım.nasıl olur yoksa ben canavar değilmiyim.nasıl sünniyim ben atalarım beni görselerdi utanırlardı.kemikleri sızlıyordur mezarda.yakın zamanda birkaç alevi öldürmem lazım.nede olsa alevi kanı akıtmak sünniliğin birinci şartı.nasıl sünniyim ben,daha kuş bile öldürmedim.benim gibi sünni olmaz olsun.ama iyiki bu sitedeyim.bana kırk gün sünniler kötü derler,bende gerçekten kötü bir sünni olur ve bu iylik hastalığından kurtulurum.

Burası Lagaluga olmadığı gibi uslubunuz ve yaklaşımınızda hiç hoş ve ciddi değil. Bu alaycı uslupla Alevi düşünce tarzına bir adım bile yaklaşamadığınız gibi fikirleride yeterince anlamadığınız ortada kendinize ve bize bir iyilikte bulunun;
ne bizi bu saçma sapan sözlerle bir yerlere koyun ne kendinizi böylelikle utanmak zorunda kalın böyle düşünüyorsanız SUSMAKTA BİR ERDEMDİR.

Erkan Sevgi
08.07.2006, 10:04

Sn. yusufçukgecegez;

Zaman kendimizi anlatma zamanı değil, karşıdakini anlamaya çalışma ve medeni bir cesaretle kabul edebilme zamanıdır. Sünnilerimiz aydınıyla yobazıyla kendilerini iyice anlattılar ve alevilerimizde bunu gayet iyi anladılar. Artık anlama dinleme zamanı sünnilerimizde. Alevilerimizin tarihimize, kültürümüze, siyasetimize, ekonomimize, sanatımıza, dinimize, insanlığımıza katkılarını görmeli ve bunu anlamaya çalışmalıyız. Ve bunun için çok çaba sarfetmek gerekmiyor sadece gözümüzü ve yüreklerimizi açacak kadar cesur olmamız yeterli. "Alevilerimiz Sünnilerimiz" bunu söylemek o kadar da zor değil. Kağıt üzerinde yan yana yazıldıklarında nasıl şık duruyorlarsa yaşamdada okadar güzel bu birlikteliktir bu. Ne birbirinin önünde ne de birbirinin arkasında yan yana...

Bir çoğumuza ütopik gelsede...

En azından ütopyalarla başlıyalım. Bu amaçla çalışmaya...

Sevgi Erkan
08.07.2006, 10:39
Sn. yusufçukgecegez;

"Alevilerimiz Sünnilerimiz" bunu söylemek o kadar da zor değil. Kağıt üzerinde yan yana yazıldıklarında nasıl şık duruyorlarsa yaşamdada okadar güzel bu birlikteliktir bu. Ne birbirinin önünde ne de birbirinin arkasında yan yana...

Bir çoğumuza ütopik gelsede...

En azından ütopyalarla başlıyalım. Bu amaçla çalışmaya...

Bence ütopik değil.Bizim yan yana duruşumuz, belki bizim gibi duran diğerleri başlangıcı çoktan yaptık bile.

manifesto
08.07.2006, 14:51
Naz ; Ya cidden benim mantigim artik almiyor bunu ! yani her Sunni bunu soyluyor ! PEki ya kim yakti o zaman madimakta 35 canimizi
Sünniler değil..Yani her sünniyi potansiyel zanlı konumuna itmemek gerekir...
Zira tepkiler demokratik düzen içerisinde normaldir ama insan onuruna ve karekterine yakışır şekilde..Madımakda ki insanları eleştirebiliriz düşüncesinden dolayı ama biz onlara canı veren olmadığımız gibi alanda olamayız..
O bakımdan metodlar çok önemli..Cinayet ve katliam meşru görülemez..
Bu bakımdan alevi vatandaşlarımızın Sivasda bir travma yaşamış olduklarını kabul etmek lazım..Belkide bir kerbela etkisi göstermişdir..Ben şahsım adına Sivas olaylarını unutmaya çalışıyorum ama bazılarının bu acıyı taze tutmalarınıda anlayabiliyorum..

Ve karikatürler eğer sanat ise bu sanatı icra ederken başkalarının inançlarına saygısızlık yapmamak esasdır..

Hüseyin69
08.07.2006, 15:04
ben herzaman derim sivaslar corumlar maraslar gaziler ve daha niceleri
bunlari kim yapiyor daha onu bile bilmiyoruz

hadi canim sende GÜLDÜRME BENI
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
sünniler cennete gidebilmek için en az 3 alevi öldürmeleri gerekiyormuş.
günümüzde sünnilerin tek amacı alevileri asimile etmekmiş.bunun içinde alevi kızlarlaevlenip onları sünni yapıyorlarmış.

su alintiya bende imzami atabilirim dogru tesbitler

tamerx
08.07.2006, 15:22
konuyu acan insana sesleniyorum:

insan alinti yapsa bile, o konu basligindaki smileyi siler... en az bu kadar duyarli sende olabilirdin.
baska bir insanin ölümüne sevinen insanlarin vay haline...
herkes kendi vicdanindan sorulacak!

yusufçukgecegez
08.07.2006, 17:54
ben herzaman derim sivaslar corumlar maraslar gaziler ve daha niceleri
bunlari kim yapiyor daha onu bile bilmiyoruz

hadi canim sende GÜLDÜRME BENI
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

su alintiya bende imzami atabilirim dogru tesbitler

ortak bir düşüncede buluşabildiğimize sevinidim.her nekadar anlatmak istediğim alıntındaki mana olmasada.her yorumda bir hayır varmış demekki,seninle bile fikir birliği yaptık:komik :komik :komik .

yusufçukgecegez
08.07.2006, 19:34
Burası Lagaluga olmadığı gibi uslubunuz ve yaklaşımınızda hiç hoş ve ciddi değil. Bu alaycı uslupla Alevi düşünce tarzına bir adım bile yaklaşamadığınız gibi fikirleride yeterince anlamadığınız ortada kendinize ve bize bir iyilikte bulunun;
ne bizi bu saçma sapan sözlerle bir yerlere koyun ne kendinizi böylelikle utanmak zorunda kalın böyle düşünüyorsanız SUSMAKTA BİR ERDEMDİR.

sayın modaratör arkadaşım,susmak bir erdemdir,genelde böyle yaparım.ama yeri geldiğinde gerekeni söylemekde bir erdemdir.burası bir alevi sitesi.sünni üyeleride aranıza alıyorsunuz.gerçekten bu takdir edilecek bir davranış.peki sünniler bu sitede niye varlar. veya siz onları niye aranıza alıyorsunuz.sünnilere aleviliği anlatmak içinmi.sünnilere nasıl hakaretler ediyoruz bunları bir görün diyemi veya.eğer buraya sünnileride alıyorsanız,o zaman bende şunu beklerim sizlerden.yıllarca alevilere zulmettiniz,bize iftiralar attınız,birçogğunu katlettiniz.demek hakkınız.ama bunu bütün sünnilere maletmeniz hakkınız değil.size zulmeden insanlar.sünni kimliği altındaki bir avuç insan ama o bir avucun işlediği suç büyük.sünnilerin yarısı sizi tanımıyor,bu olayların farkında bile değil.yani ne kınıyor,nede destekliyor.siz herşeyden bi haber bu insanlarada suçlu diye bakıyorsunuz bu genellemelerle.sadece sünni kimliği altındalar diye.

ben günlük yaşamımda insanlara aleviliği tanıtmaya çalışıyorum.hiçbir zaman yalan söylemediğim için bu konudada yalan söyleyemem.bu sitede sünniler hakkında yapılan yorumlar neyse bunları aktarırım.ne yazikki sünniler hakkında yapılan yorumlar,benim lagaluga diye tabir ettiğiniz yorumumdan çokda farklı değil.özellille genç arkadaşlar için her sünni yezid demek.

bakın bir alevi kardeşim bu yazıya imzamı basarım diyor.pek çok sünni alevilere karşı yanlışdüşünceler içindeolduğu gibi,pek çok alevide sünnilere karşı yanlış düşünceler içinde,nasıl aleviliği en iyi siz bilirsinio zaman sünniliğide biz biliriz en iyi şekilde..biz sünniler dışarıdan gördüğümüz aleviliği bildik yıllarca,hep hatalar taptık,şimdi alevilik budur diyorsunuz,bende eyvallah biz yanıldık,keşke daha önce tanıyabilseydik aleviliği diyorum.başımın üstünde yeriniz var diyorum.şimdi sizde dışardan gördüğünüz sünnilikten bahsediyorsunuz.ve sünniliği yanlış biliyorsunuz,haklısınız yanlışlar yaparak ,olumsuz bir bakış açısı kazandırdık sizlere.ama artık iç içeyiz.

.ben bu sitede kimseye şirinlik yapmak için bulunmuyorum.gerekeni,gerektiği yerde söylemek için bulunuyorum.gerekirse sünnilere,gerekirse alevilere eleştirimi yaparım.bana yapılan her eleştiriyede açığım ayrıca,çünkü hepimiz insanız,mutlaka yanlışlarımız olucaktır.ayrıca alevi kültürünü takdir etmekle beraber alevi kültürünün benim kültürümden üstün olduğunu düşünmemi beklemeyin.herkezin herkezden öğreneceği şeyler vardır.ben sizden öğrenirim,sizde benden,benim kültürüm bir numaradır tavrıda ancak cehalet göstergesidirki,biz sünniler asırlarca yaptık bu hatayı.bu siteye gelen her sünni ön yargılarla geliyor,yapılan hataları farkediyor bir kısmı evet alevilere çok kötülük etmişiz yanlış tanımışız onları diyor.bir kısmı ise sünnilere bakış açınızı,benim abartarak anlattığım şekilde olduğuna karar verip bir dahada bu siteye uğramıyor.bu sitede maksat alevileri birleştirmekse bu birleşim sünni düşmanlığı üzerinden olmasın.

ayrıca şunuda belirtmeliyim.bu sitede sünniler azınlık durumunda.sanki sünniler bir köşede pisi pisi oturmaları gerekiyo gibide bir anlayış var.benim yorumumu bir alevi yapmış olsaydı bu tepkiyi gösterirmiydiniz.yoruma daha iyimser yaklaşmazmıydınız.bu tepki sünni olduğum içindir.iç dünyanızda sünnilere duyduğunuz kin(bunda haksız görmüyorum sizi)işte burda açığa çıkıyor.alevilik insan sevgisine dayanır.sevgi ise özdedir.ben insanları seviyorum,sevdiğimden dolayıda eleştiriyorum.alevileride seviyorum,senide seviyorum balta kardeş.ama balta kesmek içindir,balta ve sevgi yanyana iyi durmuyor.sende balta olmak istiyorsun,umarım sadece odun kesmekdir niyetin.saygılarımla

Naz
08.07.2006, 19:40
Sünniler değil..Yani her sünniyi potansiyel zanlı konumuna itmemek gerekir...
Zira tepkiler demokratik düzen içerisinde normaldir ama insan onuruna ve karekterine yakışır şekilde..Madımakda ki insanları eleştirebiliriz düşüncesinden dolayı ama biz onlara canı veren olmadığımız gibi alanda olamayız..
O bakımdan metodlar çok önemli..Cinayet ve katliam meşru görülemez..
Bu bakımdan alevi vatandaşlarımızın Sivasda bir travma yaşamış olduklarını kabul etmek lazım..Belkide bir kerbela etkisi göstermişdir..Ben şahsım adına Sivas olaylarını unutmaya çalışıyorum ama bazılarının bu acıyı taze tutmalarınıda anlayabiliyorum..

Ve karikatürler eğer sanat ise bu sanatı icra ederken başkalarının inançlarına saygısızlık yapmamak esasdır..

Evet metodlar !

ornek, yuzlerce donum yesil alan yakilir, cogu ne hikmetse, turistik mekan olmak uzere goz koyulan, ya site, ya otel yada buna benzer seyler yapilmasi tasarlanan yerlerdir ! Ve aninden YANGIN cikar, gider guzelim ormanlar... ihmalkarliktir ! KUNDAK asla sayilmaz (!) ahh, ahh vahh vahh.... zaman hizla akar, unutturulur o buyuk yanginlar, taki yenisi olana kadar... yine bir yangin, yine gitti ormanlar, tarihi ahsap binalar (!)

metod evet onemli degilmi !!!

INSANLARI YAKMAK katliyamdir !!!!! madimakta yangin cikmadi ! resmen hunharca duzenlenmis insanlik disi bir cinayet bir katliyam yasandi ! Tarihe kara sayfa eklendi !!! Bunun metodu neydi ??? Aleni sekilde, devletin onunde yapilmadimi ???? siz unutabilirsiniz ! BIZ UNUTMAYACAGIZ (!)

manifesto
08.07.2006, 19:49
Hayatta en mühim mesele doğru olanı yapmak kadar doğru olanı doğru yollar ile yapmak..
Hem mesela bir filistinli israili protesto edebilir ve kendi hakkı için mücadele edebilir ama bunun için masum insanları kaçıramaz masum insanları öldüremez.

Hem mesela bir Irak lı vatanı için mücadele edebilir ama bunun için masum bir gazeteciyi kaçıramaz onu hunharca katledemez..

Hem mesele bir kürt vatandaşımız daha fazla hak ve daha fazla özgürlük talebinde buluna bilir ama bunun için terör yapamaz bunun için masumları öldüremez..

Hem mesela bir alevi vatandaşımız kendi inancı için mücadele edibilir kendi hakkı için mücadele edebilir ama bunun için yasal hudutlar dışına çıkamaz kendi dışındaki insanları haksızlıkla itham edemez..

Hem bir islamcı veya dindar inancı için mücadele edebilir ve inancına saygı için mücadele edebilir ama bunun için masumları öldüremez haksızlığa ve zulme başvuramaz..

Hayatın altın kuralı ; Kendin için istemediğini başkası içinde isteme veya kendin için istediğini başkası içinde iste...

Eğer o karikatürist bu kuraldan haberdar olabilseydi o yanlışı yapmazdı ve eğer sivasdaki o kalabalık bu kuralı benimseseydi o hatayı yapmazdı..

Serkan_Devrim
08.07.2006, 19:55
sayın modaratör arkadaşım,susmak bir erdemdir,genelde böyle yaparım.ama yeri geldiğinde gerekeni söylemekde bir erdemdir.burası bir alevi sitesi.sünni üyeleride aranıza alıyorsunuz.gerçekten bu takdir edilecek bir davranış.peki sünniler bu sitede niye varlar. veya siz onları niye aranıza alıyorsunuz.sünnilere aleviliği anlatmak içinmi.sünnilere nasıl hakaretler ediyoruz bunları bir görün diyemi veya.eğer buraya sünnileride alıyorsanız,o zaman bende şunu beklerim sizlerden.yıllarca alevilere zulmettiniz,bize iftiralar attınız,birçogğunu katlettiniz.demek hakkınız.ama bunu bütün sünnilere maletmeniz hakkınız değil.haklısınız genelleme yalnış ama sizde bir kaç arkadaşın duygusal yaklaşımıyla bütün forumu yargılayamazsınız, bunu bütün foruma maledemezsiniz. ne yazıkki çekilenler az değil bilirsiniz ve bazen duygusal yazılar olabiliyor. elimizden geldiğince buna müsade etmemeye gayret ediyoruz. biraz anlayış. :)

size zulmeden insanlar.sünni kimliği altındaki bir avuç insan ama o bir avucun işlediği suç büyük.sünnilerin yarısı sizi tanımıyor,bu olayların farkında bile değil.yani ne kınıyor,nede destekliyor.sünnilerin ne yazık ki yarısı değil yüzde doksanı bizi tanımıyor ve tanımadan bilmeden konuşuyor. bir avuç dediğiniz sizin gibi aleviler hakkında olumlu düşünenlerdir. ne yazık ki.

siz herşeyden bi haber bu insanlarada suçlu diye bakıyorsunuz bu genellemelerle.sadece sünni kimliği altındalar diye.

ben günlük yaşamımda insanlara aleviliği tanıtmaya çalışıyorum.hiçbir zaman yalan söylemediğim için bu konudada yalan söyleyemem.bu sitede sünniler hakkında yapılan yorumlar neyse bunları aktarırım.ne yazikki sünniler hakkında yapılan yorumlar,benim lagaluga diye tabir ettiğiniz yorumumdan çokda farklı değil.özellille genç arkadaşlar için her sünni yezid demek.dün yeni bir üye banlandı. çünkü siteye girip küfürler yağdırdı alevilere. si görmediklerinizle konuşuyorsunuz. evet genelleme yalnış bir şey ve elbetteki sünniler lanetli ırk değil, ama dediğim gibi biraz anlayış. bu çağda bile bize iftira atnlar az değil.

bakın bir alevi kardeşim bu yazıya imzamı basarım diyor.pek çok sünni alevilere karşı yanlışdüşünceler içindeolduğu gibi,pek çok alevide sünnilere karşı yanlış düşünceler içinde,nasıl aleviliği en iyi siz bilirsinio zaman sünniliğide biz biliriz en iyi şekilde..biz sünniler dışarıdan gördüğümüz aleviliği bildik yıllarca,hep hatalar taptık,şimdi alevilik budur diyorsunuz,bende eyvallah biz yanıldık,keşke daha önce tanıyabilseydik aleviliği diyorum.başımın üstünde yeriniz var diyorum.şimdi sizde dışardan gördüğünüz sünnilikten bahsediyorsunuz.ve sünniliği yanlış biliyorsunuz,haklısınız yanlışlar yaparak ,olumsuz bir bakış açısı kazandırdık sizlere.ama artık iç içeyiz.
sözleriniz çok güzel ve olumlu ama yıllarca bu laflar altından kardeşleştirme barıştırma bahaneleriyle ya kırımlara kıyımlar uğadık yad asimile edilmeye çalıştık. bu sebeple düşüncelerinize katılmakla bu laflardan biraz korkar olduk.

.ben bu sitede kimseye şirinlik yapmak için bulunmuyorum.gerekeni,gerektiği yerde söylemek için bulunuyorum.gerekirse sünnilere,gerekirse alevilere eleştirimi yaparım.bana yapılan her eleştiriyede açığım ayrıca,çünkü hepimiz insanız,mutlaka yanlışlarımız olucaktır.ayrıca alevi kültürünü takdir etmekle beraber alevi kültürünün benim kültürümden üstün olduğunu düşünmemi beklemeyin.böyle bir beklenti yok. tek istediğimiz bizi kenimizle başbaş bırkabilmenizdir. bizi yargılamaktan ve sorgulamktan vazgeçmenizdi. hala diynet sünniliği temsil etmekte ve alevi vatndaşların vergileri ile cami yapmkt imam atmakta. hala cemevlerini ibadet yeri kabul edilmiyor. sizin için söylemiyorum ama durum bu ne yazık ki.

herkezin herkezden öğreneceği şeyler vardır.ben sizden öğrenirim,sizde benden,benim kültürüm bir numaradır tavrıda ancak cehalet göstergesidirki,biz sünniler asırlarca yaptık bu hatayı.bu siteye gelen her sünni ön yargılarla geliyor,yapılan hataları farkediyor bir kısmı evet alevilere çok kötülük etmişiz yanlış tanımışız onları diyor.bir kısmı ise sünnilere bakış açınızı,benim abartarak anlattığım şekilde olduğuna karar verip bir dahada bu siteye uğramıyor.bu sitede maksat alevileri birleştirmekse bu birleşim sünni düşmanlığı üzerinden olmasın.bunu engellemek göreimiz. elbetteki sünni düşmanlığı yartmak değil amcımız. yetmiş iki millete bir gözle bakarız biz.

ayrıca şunuda belirtmeliyim.bu sitede sünniler azınlık durumunda.sanki sünniler bir köşede pisi pisi oturmaları gerekiyo gibide bir anlayış var.benim yorumumu bir alevi yapmış olsaydı bu tepkiyi gösterirmiydiniz.yoruma daha iyimser yaklaşmazmıydınız.bu tepki sünni olduğum içindir.iç dünyanızda sünnilere duyduğunuz kin(bunda haksız görmüyorum sizi)işte burda açığa çıkıyor.alevilik insan sevgisine dayanır.sevgi ise özdedir.ben insanları seviyorum,sevdiğimden dolayıda eleştiriyorum.alevileride seviyorum,senide seviyorum balta kardeş.kesinlikle hayır. bir kaç üyemizin duygusal davranışları sizi bu görüşe itmesin. sünni olan arkadaşlarımız bu forumda yazabilmekteler. karşıt görüşleri susturmak değildir amaç. sünni bir arkadşımız yönetici vede sünni olan dostlarımızda tasdikli üyemizdir. sizde genelleme yapmayınız. dediğim gibi biraz anlayış. nede olsa yaramız var.

ama balta kesmek içindir,balta ve sevgi yanyana iyi durmuyor.sende balta olmak istiyorsun,umarım sadece odun kesmekdir niyetin.saygılarımlanick yargılamak bizim hakkımız değildir. gül güzel bir kelimedir ama gülün dikeniyle birine zarr vermek isteyebilirsiniz. balta kötü bir iniba uyandırı ama balta iyi işler yapabilir. amaç niyettir.
saygılarımla

Hüseyin69
08.07.2006, 20:12
Hayatta en mühim mesele doğru olanı yapmak kadar doğru olanı doğru yollar ile yapmak..

Hem mesela bir alevi vatandaşımız kendi inancı için mücadele edibilir kendi hakkı için mücadele edebilir ama bunun için yasal hudutlar dışına çıkamaz kendi dışındaki insanları haksızlıkla itham edemez..

sn mani festo
dogru yollar ile yapmak demisin ya bu dogru yollar tükenmisse ....??
ikincisi
diyorsunki ALEVI kendi inanci disindaki insanlari haksizlikla itham etmez
burda biraz derinlere inmek lazim ama ben gerek duymuyorum osmanlidan cumhuriyete otoriter sistemin alevi inancina karsi yasallastidigi kanunlar ortadadir bu kanunlara sadik insanlar ise senin sözünü ettigin alevi inanci disindaki insanlardir
biraz objektif olmak lazim

MetinK
08.07.2006, 20:49
yusufçukgecegez:

ama balta kesmek içindir,balta ve sevgi yanyana iyi durmuyor.sende balta olmak istiyorsun,umarım sadece odun kesmekdir niyetin.saygılarımla
sn.yusufcukgecegez
Moderatör arkadasimiz size yanlis buldugu bir konuda uyari yapmistir ve de haklidir uyarisinda.
Sünnileri Alevilestirme veya susturma gibi niyetlerimizin olmadigini sizde biliyorsunuz.Birbirimize hakaret etmeden,asagilamadan fikir düzeyinde tartisiyoruz.
Kendisi balta olmak istemiyor zaten Balta.:yamukgul: Soyadi Balta dir ve o da nickini bu yönde kullanmistir.Insanlarin isimleri veya soyisimleri demi sorun olmaya basladi?

Acikcasi bu konudaki aciklamanizi anlamis degilim.

Konu ile ilgili görüsüm:
ne olursa olsun;insanlarin ölmesine,yanmasina,öldürülmesine,yakilmasina sevinen INSAN olamaz.Hatali olsalar bile...

manifesto
08.07.2006, 21:00
canzerbaycan ; dogru yollar ile yapmak demisin ya bu dogru yollar tükenmisse ....??
Doğru yollar doğru insanlar varoldukça tükenmez..
canzerbaycan ; osmanlidan cumhuriyete otoriter sistemin alevi inancina karsi yasallastidigi kanunlar ortadadir bu kanunlara sadik insanlar ise senin sözünü ettigin alevi inanci disindaki insanlardir
biraz objektif olmak lazim
Cumhuriyet döneminde hırpalanmayan kesim mi kaldı??? Alevi vatandaşlarımızın dışında rum ve ermeni vatandaşlarımıza kürt vatandaşlarımıza oradan camii deki ezanından mescidine,kur'anına kadar giyim ve kuşamına ve din adamlarına kadar müdahale edilen sünni kesim...bütün bu kesimler de hırpalanmadı mı?..bütün bunlar ne yazık ki olgun ve tam demokratik ve şeffaf ve gücünü milletten alan bir sistemin ve halkı için varolan, birtakım ideolojiler ve saplantılar için değil yanlızca halkı için varolan bir devlet yapısını inşaa edemeyişimiz bütün bu hırpalanmalara asıl sebepdir..
Şimdi o meşhur karikatürist ve onun zihniyetinde ki insanlar dünyanın geri kalanını medenileşememiş ve geri bir toplum olarak görenler değil mi?
Onlar üzerinde her türlü tasarruf hakları olduğunu düşünenler değil mi
İşte gösteriyor ki çözüm için müşterek yollar aramak gerek.

izmirksk
08.07.2006, 21:30
Cumhuriyet döneminde hırpalanmayan kesim mi kaldı??? Alevi vatandaşlarımızın dışında rum ve ermeni vatandaşlarımıza kürt vatandaşlarımıza oradan camii deki ezanından mescidine,kur'anına kadar giyim ve kuş***** ve din adamlarına kadar müdahale edilen sünni kesim...bütün bu kesimler de hırpalanmadı mı.
cumhuriyet öncesi ayrıca tartışılabilir ama cumhuriyet kurulduğundan bu yana özellikle 2 kesim çok ezildi..
aleviler ve dindar sünniler..
cumhuriyet ilan edildi ama o zamandan bu zamana dersim katliamı,maraş,çorum,gazi mahallesi,sivas..ve tabi doğrudan bu fiziki saldırların yanında alevi kültürünün görülmeyişi , yok sayılışı ....
alevilerin sırtını sıvazlayıp 'siz laikliğin teminatısınız' deyip daha sonra alevilerin başına gelen katliamlara göz yumdular..
alevileri laiklik için piyon olarak kullandılar ve ezdiler..
dindar sünniler ise (dinci olanları dini siyasete alet edenleri vs..yi kasttemiyorum..onlar hakettiler..) ama samimi dindarlar ya başörtüsü ile yada ibadetlerini yapmak isterken tarikatlıkla suçlandılar..(3-5 kişi biraraya gelince cumhuriyet düşmanı tarkatçı ilan edildiler vs..)

yani bu 2 kesimede cumhuriyet yaramadı..halbuki samimi dindar sünniler ile alevilerin , cumhuriyetle sorunu yoktu hatta cumhuriyete saygı duydular.

..
cumhuriyetin nimetlerinden ise gerçekten cumhuriyetçi oldukları şüpheli kodamanlar faydalandı...(işadamları ,siyasi parti liderler vs..)
mesela süleyman demirel sağın ve muhafazakarların oyunu aldı ,alevilere yapılan katliamlarda 'bana sağcılar cinayet işliyor dedirtemezsiniz dedi' yıllar sonra türbanlılara laf attı..arabistana gitsinler dedi....işadamları ve kodamanlar belki Atatürk ün doğum tarihini bile bilmezler ama en büyük atatürkçü oldular haklıdan yana değilde hep askerden yana (güçlüden yana oldular)..cumhuriyeti kullandılar..onların cepleri şişti..onlar cumhuriyetçi olmasada cumhuriyetçi gibi davrandılar..ve kazandılar..
tüm sıkıntılar ise ,gerçekten bu ülke ile sorunu olmayan aleviler ile samimi dindar sünnilere oldu...
birileri bu toplumu yıllar boyu fena kandırdı..ve oynadılar...ama bu toplumda hak etti..aklını işletemeyenlerin başına gelebilen ne varsa, bu toplumun başına geldi...

yusufçukgecegez
08.07.2006, 21:41
haklısınız genelleme yalnış ama sizde bir kaç arkadaşın duygusal yaklaşımıyla bütün forumu yargılayamazsınız, bunu bütün foruma maledemezsiniz. ne yazıkki çekilenler az değil bilirsiniz ve bazen duygusal yazılar olabiliyor. elimizden geldiğince buna müsade etmemeye gayret ediyoruz. biraz anlayış. :)

sünnilerin ne yazık ki yarısı değil yüzde doksanı bizi tanımıyor ve tanımadan bilmeden konuşuyor. bir avuç dediğiniz sizin gibi aleviler hakkında olumlu düşünenlerdir. ne yazık ki.

dün yeni bir üye banlandı. çünkü siteye girip küfürler yağdırdı alevilere. si görmediklerinizle konuşuyorsunuz. evet genelleme yalnış bir şey ve elbetteki sünniler lanetli ırk değil, ama dediğim gibi biraz anlayış. bu çağda bile bize iftira atnlar az değil.

sözleriniz çok güzel ve olumlu ama yıllarca bu laflar altından kardeşleştirme barıştırma bahaneleriyle ya kırımlara kıyımlar uğadık yad asimile edilmeye çalıştık. bu sebeple düşüncelerinize katılmakla bu laflardan biraz korkar olduk.

böyle bir beklenti yok. tek istediğimiz bizi kenimizle başbaş bırkabilmenizdir. bizi yargılamaktan ve sorgulamktan vazgeçmenizdi. hala diynet sünniliği temsil etmekte ve alevi vatndaşların vergileri ile cami yapmkt imam atmakta. hala cemevlerini ibadet yeri kabul edilmiyor. sizin için söylemiyorum ama durum bu ne yazık ki.

bunu engellemek göreimiz. elbetteki sünni düşmanlığı yartmak değil amcımız. yetmiş iki millete bir gözle bakarız biz.

kesinlikle hayır. bir kaç üyemizin duygusal davranışları sizi bu görüşe itmesin. sünni olan arkadaşlarımız bu forumda yazabilmekteler. karşıt görüşleri susturmak değildir amaç. sünni bir arkadşımız yönetici vede sünni olan dostlarımızda tasdikli üyemizdir. sizde genelleme yapmayınız. dediğim gibi biraz anlayış. nede olsa yaramız var.

nick yargılamak bizim hakkımız değildir. gül güzel bir kelimedir ama gülün dikeniyle birine zarr vermek isteyebilirsiniz. balta kötü bir iniba uyandırı ama balta iyi işler yapabilir. amaç niyettir.
saygılarımla

teşekkür ederim.insanız duygularımız zaman zaman ağır basar.bunda bir sorun yok.artı burda cevap modöratör arkadaşa olduğu için bu kadar yüklendim.ama burda bir sakıncalı durum var.siz bunu fark edemeyebilirsiniz,ama bizim her seferinde gözümüze batıyor.burda her konuda her üçbeş yorumda bir,sünniler hakkında olumsuz yorumlar yapılıyor.gerçek olanları kabul ediyoruz,yeri geldiğinde kınıyoruz,ama her üçbeş yorumda bir sünniler şöyle,sünniler böyle diye okumak,çok sinir yıpratıcı olabiliyor.ben alevileri seviyorum ama,sevdiğim insanların sürekli,benim inancımdaki insanları kötülükle itham etmesi.beni gerçekten çok yıpratıyor.bu siteye girdiğimden itibaren,çevremdeki insanlara aleviliği anlatmaya çalışıyorum.yaptığımız haksızlıkları anlatıyorum.iftiralarımızda ne kadar yanıldığımızdan bahsediyorum.bu sitenin ismini veriyorum.benim olumlu şeyler anlattığım sünniler bu siteye giripte tüm sünnilere atfedilenlerle karşılaştıklarında,zaten kafalarında ön yargılar var,birde bu manzara karşısında,yine alevileri kendilerine dost görmemeye devam edecektir.o zaman ben ne için uğraşıyorum.aleviliğin iyiliklerinden bahsetmek benim insani görevim.ama ben bile,genelleme yapılarak söylenen olumsuz eleştirilerden bir zaman sonra etkilenemmeye başlayacağım ve alevilik sevgim kayda değer bir şekilde azalacak.bu sorunu burda dile getirmek zorundayım.banlanmak gibi bir korkum yok.belki banlanmam iyi bile olabilir.çünkü okulda birçok alevi arkadaşım var ve bu konuları konuşuyoruz ama hiçbiri genelleme yapmıyor,ve çok samimi olduklarım var.bu sitede ise bu ithamlar beni yıpratıyor.maksadım bu rahatsızlığımı dile getirmek.dile getirme uslubum ise amaca hizmet için.

balta kardeşin nıke ı,bende olumsuz bir etki bırakıyor bu gerçek,ama soy adıymış bundan dolayı özür diliyorum.buda benim hatam,savaş isminede bir türlü ısınamamışımdır mesela.buna sonu kan lı ismleride ekleyebilirm,serkan,hakan gibi.neyse saygılarımla.

sn.yusufcukgecegez
Moderatör arkadasimiz size yanlis buldugu bir konuda uyari yapmistir ve de haklidir uyarisinda.
Sünnileri Alevilestirme veya susturma gibi niyetlerimizin olmadigini sizde biliyorsunuz.Birbirimize hakaret etmeden,asagilamadan fikir düzeyinde tartisiyoruz.
Kendisi balta olmak istemiyor zaten Balta.:yamukgul: Soyadi Balta dir ve o da nickini bu yönde kullanmistir.Insanlarin isimleri veya soyisimleri demi sorun olmaya basladi?

Acikcasi bu konudaki aciklamanizi anlamis degilim.

Konu ile ilgili görüsüm:
ne olursa olsun;insanlarin ölmesine,yanmasina,öldürülmesine,yakilmasina sevinen INSAN olamaz.Hatali olsalar bile...

sayın metin k arkadaşım. modaratör arkadaşın uyarma şekli sizce çok doğrumu.aynı yorumu bir alevi yapmış olsaydı aynı şekildemi uyarırdı.benim yorummda uslup bozukluğu vardır fakat bu birazda bir konuya ilgiyi çekmek içindir.balta nike ı hakkında yaptığım yorum hatalıdır bunun için özür diliyorum gerekirse yinede dilerim.saygılarımla.

gulbas44
08.07.2006, 22:22
öncü nesil arkadaş süleyman demirelde bir zamanlar bana sağcimar adam öldürüyor dedirtemezsiniz demişti ama öldürüyorlardı ve siz sünnilerde adam yakmaya çorum maraş malatya dan sonra sivasta devam ettiniz çünkü bu sizin yapınızda var sizden olmayana yaşam hakkı vermiyorsunuz ama biz inadına yaşamak ve yaşatmak için çalışacağız

yusufçukgecegez
09.07.2006, 02:52
öncü nesil arkadaş süleyman demirelde bir zamanlar bana sağcimar adam öldürüyor dedirtemezsiniz demişti ama öldürüyorlardı ve siz sünnilerde adam yakmaya çorum maraş malatya dan sonra sivasta devam ettiniz çünkü bu sizin yapınızda var sizden olmayana yaşam hakkı vermiyorsunuz ama biz inadına yaşamak ve yaşatmak için çalışacağızpeki siz sünniler derken bütün sünnilerimi kasdediyorsunuz.

kolpa
09.07.2006, 11:17
ben fazla sünni görmedim ki kendinden farklı düşünene saygı göstersin.hristiyanlıkla,yahudilikle çoğu kez dalga geçiliyor,ama hiç birinde hz. muhammed karikatürü kadar yaygara kopartılmadı.tamam kendinden olmayanlara hoşgörülü yaklaşan sünniler vardır ama hep şu düşünce var sünnilerde"benim çocuklarım da,torunlarım da benim gibi olmalı,kötü etkilenmemeleri için çevremdekiler de bizim gibi olmalı" sünniler bizi tanısalar da fazla bişi değişmez.
yusufçukgecegez´isimli üyeden Alıntı
size zulmeden insanlar.sünni kimliği altındaki bir avuç insan ama o bir avucun işlediği suç büyük.sünnilerin yarısı sizi tanımıyor,bu olayların farkında bile değil.yani ne kınıyor,nede destekliyor.demişsin de o bir avuç insan bütün sünnileri yönlendiriyor.senin gibi düşünecek fazla sünni yok bence.

gulbas44
09.07.2006, 14:16
o gün orda bulunanlar ve onlar gibi düşünenlerin sayısıda azımsanmayacak kadar çoktur ve sizler hala mum sönürme olayını soruyorsunuz bununda sonucu olarak aleviliği anlayabilmiş değilsiniz ve hiçbir zaman anlamayacaksınız hala bize müslümanmısınız diye soranlar var hz muhammed,ve hz alisiz müslümanlık olmayacağına göre alevilikte olamaz

Balta
09.07.2006, 15:24
Alıntı:

Sayın Yusufcukgecegez,

Sizin yukarıda yzdığınız sözlere karşı benim yazdığım cevabı sonraki yazdıklarınızla nasıl hale getirdiğinizi hayretler içinde okudum. Kaldı ki biz burada bütün inançlara hakaret edeni uyarıyoruz kaldı ki siz burda kendi inancınıza her ne kadar birşeyleri ifade etmek için başka birşekilde dile getirmiş olsanızda söyledikleriniz içinde sünni inanca sahip insanlara bir hakaret vardı ve benim tepkimde budur. Yani Aleviler böyle düşünüyor şeklinde söylediklerinizden bizleri anlamadığınızı ifade ettim ve bu sözlerlede kendinizden utanmayın dedim.

Ama siz sanırım bunu farketmediniz azınlık olmanızdan yada sünni olmanızdan dolayı gibi bir duygusal yaklaşım sergilemiş ve bunlada yetinmeyim benim nickime kadar eleştirmişsiniz. Eleştiriniz için teşekkür ederim. Ama bu eleştirileri yaparken yukardaki sözlerinizi bir daha okuyun. Bizler yanlışların karşısındayız ve öyle yada böyle kimin neyi eleştirdiği yada kötülediğine bakmaz gereğini yaparız. Benim bu konudaki uyarımda bu anlamdadır. Kaldı ki bunu bir alevi yazsa idi hiç farkı olmazdı. Katliamları bende nefretle kınarım ama bir tane bunca yazılarımdan alın dişe diş önünüze gelen sünniyi öldürün gibi bir laf yada ima olamaz. Tabii ki gerek kendi insanlatrımıza gerekse buraya aleviliği öğrenmeye gelen insanlara olayları anlatacağız ve gerekirse ağır söylemlerdede bulunacağız çünkü katliamlar insanlık suçudur insan olan herkes hangi dine yada milliyetten olursa olsun bu insanblık suçunu güzel sözlerle ifade edemez bu sünnilere karşı bir kin yada intikam değilidir. Bugün Alman halkı yahudi katliamını kabul etmekle kendini kötülemez ne kadar duyarlı olduğunu gösterir kaldı ki sizde ifade ediyorsunuz yanlışları kabul ediyoruz diye o zaman bu sizi yukarıda anlattığınız şekle getirmez sizi yüceltir.

Varsa Bir Alevi olarak sizde bizim yaptığımız katliamları gösterin ben burda en ağır şekliyle lanetleyeyim bundanda gurur duyarım.

O nedenle bu genelleme değil sizin kullandığınız kelimelere hatta sünni arkadaşlarımıza saygıdan dolayı sizin yazdıklarınıza olan rahatsızlığımı dile getirdim.

Not: Ben Baltayı savaş çığlığı yada kesme biçme anlamında değil soyadım olduğu için kullanıyorum ve başka ingilizce yada nick anlamında değil açık kimliğim olarak. Ve ayrıca Balta sadece kesme biçme değil aynı zamanda Odesa yakınlarında bir kasaba adıdır.

Saygılar,

yusufçukgecegez
09.07.2006, 15:56
Sayın Yusufcukgecegez,

Sizin yukarıda yzdığınız sözlere karşı benim yazdığım cevabı sonraki yazdıklarınızla nasıl hale getirdiğinizi hayretler içinde okudum. Kaldı ki biz burada bütün inançlara hakaret edeni uyarıyoruz kaldı ki siz burda kendi inancınıza her ne kadar birşeyleri ifade etmek için başka birşekilde dile getirmiş olsanızda söyledikleriniz içinde sünni inanca sahip insanlara bir hakaret vardı ve benim tepkimde budur. Yani Aleviler böyle düşünüyor şeklinde söylediklerinizden bizleri anlamadığınızı ifade ettim ve bu sözlerlede kendinizden utanmayın dedim.

Ama siz sanırım bunu farketmediniz azınlık olmanızdan yada sünni olmanızdan dolayı gibi bir duygusal yaklaşım sergilemiş ve bunlada yetinmeyim benim nickime kadar eleştirmişsiniz. Eleştiriniz için teşekkür ederim. Ama bu eleştirileri yaparken yukardaki sözlerinizi bir daha okuyun. Bizler yanlışların karşısındayız ve öyle yada böyle kimin neyi eleştirdiği yada kötülediğine bakmaz gereğini yaparız. Benim bu konudaki uyarımda bu anlamdadır. Kaldı ki bunu bir alevi yazsa idi hiç farkı olmazdı. Katliamları bende nefretle kınarım ama bir tane bunca yazılarımdan alın dişe diş önünüze gelen sünniyi öldürün gibi bir laf yada ima olamaz. Tabii ki gerek kendi insanlatrımıza gerekse buraya aleviliği öğrenmeye gelen insanlara olayları anlatacağız ve gerekirse ağır söylemlerdede bulunacağız çünkü katliamlar insanlık suçudur insan olan herkes hangi dine yada milliyetten olursa olsun bu insanblık suçunu güzel sözlerle ifade edemez bu sünnilere karşı bir kin yada intikam değilidir. Bugün Alman halkı yahudi katliamını kabul etmekle kendini kötülemez ne kadar duyarlı olduğunu gösterir kaldı ki sizde ifade ediyorsunuz yanlışları kabul ediyoruz diye o zaman bu sizi yukarıda anlattığınız şekle getirmez sizi yüceltir.

Varsa Bir Alevi olarak sizde bizim yaptığımız katliamları gösterin ben burda en ağır şekliyle lanetleyeyim bundanda gurur duyarım.

O nedenle bu genelleme değil sizin kullandığınız kelimelere hatta sünni arkadaşlarımıza saygıdan dolayı sizin yazdıklarınıza olan rahatsızlığımı dile getirdim.

Not: Ben Baltayı savaş çığlığı yada kesme biçme anlamında değil soyadım olduğu için kullanıyorum ve başka ingilizce yada nick anlamında değil açık kimliğim olarak. Ve ayrıca Balta sadece kesme biçme değil aynı zamanda Odesa yakınlarında bir kasaba adıdır.

Saygılar,

benim yaklaşımım duygusaldır.bunun sebebide insan olmam.insan duygusal yönü ağır bastığında herşeyi net göremez.bu gerçek.fakat bu duygusallığa iten bir nedende vardırki,oda dost olmayı ümit etiiğim,dost olark baktığım insanların içinde,sürekli genellemelerin yapılması.burada sünni olarak bulunmak büyük bir mesuliyet gerektiriyor.siz nasıl sünni bir ortamda bulunduğunuzda,üstelikde onlrı sevmenize rağmen,farazi ,birtakım alevilerin işledikleri suçlardan dolayı ,sürekli genelleme yapılarak,aleviler kötüdür, aleviler şöyledir,aleviler böyledir,sözlerini duysanız.ki bunların bazıları çok nefret yüklü,bundan ister istemez duygusal olarak etkilenirsiniz.buda bazen haddi aşmaya sebep olur.benim tek istediğim bu genellemelerin yapılmaması ve buna özen gösterilmesi.aksi takdirde ben bu siteye girmeyeceğim.çünkü bu genellemeler beni gerçekten yıpratıyor.alevi arkadaşlarım var,onlarla çok samimiyim ve iyi anlaşıyoruz,bu yüzden alevilere karşı bir sevgim var.ama bu genellemeler inanın alevi sevgimi çok zedeliyor.bu zedelenmeler sonundada duygusal olarak verilmiş böyle yorumlar meydana çıkıyor.bu sevgimin zedelenmemesi için sanırım bu siteye girmemek daha iyi.en azından kafamda aleviler sünnileri seviyor fikri daha güçlü kalır ve tabi benim sevgimde.naykınız için yaptığım yorumdan dolayı özür dilemiştim,yinede dilerim.saygılarımla.

yusufçukgecegez
09.07.2006, 16:09
ben fazla sünni görmedim ki kendinden farklı düşünene saygı göstersin.hristiyanlıkla,yahudilikle çoğu kez dalga geçiliyor,ama hiç birinde hz. muhammed karikatürü kadar yaygara kopartılmadı.tamam kendinden olmayanlara hoşgörülü yaklaşan sünniler vardır ama hep şu düşünce var sünnilerde"benim çocuklarım da,torunlarım da benim gibi olmalı,kötü etkilenmemeleri için çevremdekiler de bizim gibi olmalı" sünniler bizi tanısalar da fazla bişi değişmez.
size zulmeden insanlar.sünni kimliği altındaki bir avuç insan ama o bir avucun işlediği suç büyük.sünnilerin yarısı sizi tanımıyor,bu olayların farkında bile değil.yani ne kınıyor,nede destekliyor.demişsin de o bir avuç insan bütün sünnileri yönlendiriyor.senin gibi düşünecek fazla sünni yok bence.

hayır yanılıyorsunuz.o bir avuç insan sünnileri yönetmiş.artık durm değişiyor.sünnilerin yüzde ellisi pasif durmda.kafalarında yanlış bilgiler var ve bunun farkında bile değiller.çünkü artık alışkanlık halini almış.yani attığı iftiranın ne manaya geldiğinin farkında bile değil.birisi bir dürtüp aklını başına getirmesini sağlasa büyük olçüde uyanıyorlar.ben bunu kendi çevremden biliyorum.ben inanıyorumki aleviliği tanıyan her iki sünniden biri ılımlı hale gelecektir.benim anlattığım,bir rüya olabilir.ama anlatsakda anlamazlar fikrinden daha sıcak geliyor bu rüya bana.

Naz
09.07.2006, 19:40
KONU- DANIMARKALI KARIKATURIST {idi}

YUSUFCUKGECEGEZ siz konuyu nereye getirdiniz (?) !

Bakin, burdaki yonetimin gorevi, din dil irk ayirmaksizin, konulardaki yanlislari duzeltmek vede uyarida bulunmaktir, ve BALTA moderatorumuzde aynen bunu yapmistir, burasi sizin kendi ozelestiri ve ozgecmisinizi paylasacaginiz bir mulakat topigi degildir.

Konu yeterince amacindan cikmis (!)

Bir konuyuda, saptirmadan tartisabilme dilegiyle. (!)

kapatilmistir.