Orijinalini görmek için tıklayınız : 06.07.2006 Gün Haberleri Çağdaş Çetin

cagdascetin
06.07.2006, 01:04
http://www.internethaber.com/images/news/11538.jpgDemirkol özgürlüğüne kavuştu
Oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 9 aydır tutuklu yargılanan Gökhan Demirkol, mahkemenin bugün verdiği tahliye kararı üzerine cezaevinden çıktı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 10 bin YTL kefaletle tahliye ettiği Gökhan Demirkol, kefalet bedelinin yatırılması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından avukatı Rıdvan Yıldız ve annesi Tülay Demirkol ile birlikte Antalya (E) Tipi Yarı Açık ve Kapalı Cezaevi'nden ayrıldı.

Demirkol, gazetecilerin soruları üzerine, uzun süredir cezaevinde bulunduğunu, ailesine kavuşmak isteğini ve davayla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Demirkol, avukatıyla birlikte yerel bir televizyon kanalına geçerken, haber program saatinin sona ermesi nedeniyle, kısa bir süre sonra televizyon kanalının bulunduğu binadan ayrıldı.

.................................................. .................................................. ....

http://www.internethaber.com/images/news/11534.jpgPolise esrar satmaya kalktılar
Bodrum'da, alıcı gibi davranan polis ekiplerine esrar satmak isterken gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Bodrum'da alıcı gibi davranan polis ekiplerine 472 gram uyuşturucu madde satmak isterken gözaltına alınan İ.K. ile A.Y., ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarıldılar. 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

.................................................. .................................................. ....

http://www.internethaber.com/images/news/11533.jpg
BAŞBAĞLAR KATLİAMI anıldı!
Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde, 5 Temmuz 1993 tarihinde terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamda hayatını kaybeden 33 kişi, olayın 13. yıldönümünde düzenlenen hüzünlü bir törenle anıldı.

Erzincan'a 204 kilometre uzaklıktaki Başbağlar Köyü'nde, Kemaliye Kaymakamlığı, Köy Muhtarlığı ve Başbağlar Köyü Derneği tarafından düzenlenen törende, 13 yıl önce yaşanan acı, bir kez daha yüreklerde hissedildi. Köylüler, katliamı gerçekleştiren terör örgütüne duydukları öfkeyi, Necip Fazıl Kısakürek'in, "Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın" mısralarının yer aldığı pankartla dile getirdi.

Anma törenine katılan Erzincan Valisi Ali Güngör, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekici, Kemaliye Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve diğer davetlileri köy girişinde, ellerindeki bayraklar ve terörü lanetleyen dövizler taşıyan küçük çocuklar karşıladı. Köy halkının da katıldığı karşılamanın ardından köy meydanında düzenlenen anma töreninin açış konuşmasını köy muhtarı olan ve 13 yıl önceki katliamdan yaralı olarak kurtulan Ali Akarpınar yaptı. Yaşadığı korkunç olayı anlatan Muhtar Ali Akarpınar'ın konuşmasının ardından anma töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Köy halkının zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı törende daha sonra Kemaliye Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekici birer konuşma yaptı. Katliamın yaşandığı tarihte yüzbaşı rütbesiyle Tunceli'ye tayin olduğunu ifade eden Kurmay Albay İsmail Ekici, katliamın sorumlularının bir çoğunun hak ettiği cezayı gördüğünü belirterek, katliam kurbanlarının intikamının alındığını dile getirdi. Ekici, "Köye gelince çocuklarımızın gözlerindeki ümidi, ışığı ve gülümsemeyi gördüm. O ışığı, ümidi ve gülümsemeyi geleceğe taşıma arzusu ve kararlılığındayız. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak 22 yıldır kanımızı, canımızı vererek ve bundan hiç yüksünmeden hiç arkamıza dönmeden, bakmadan terörle mücadele ettik. Sizlere, komuta ettiğim birlik ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına söylüyorum, yüzyıllar da geçse bu inancımız ve kararlılığımız artarak devam edecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Törende son konuşmayı yapan Erzincan Valisi Ali Güngör de, terör örgütü üyelerine Türk adaletine teslim olmaları çağrısında bulunarak, "Terörün sağı, solu, mantığı olmaz. Nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti'ne ve vatandaşının en temel hakkı olan yaşama hakkına saldırı düzenleyenler, karşılarında güvenlik güçlerimizi ve devletimizi bulacaktır" ifadelerini kullandı. Vali Ali Güngör ayrıca, "Bu topraklar için bin yılı aşkın bir süredir çok bedeller ödedik. Var olduğumuz sürece de ödemeye devam edeceğiz. Daha fazlasını ödemeye hazır olanlar varsa gelsin biz buradayız" dedi.

Başbağlar Köyü'ndeki anma programında yapılan konuşmalardan sonra törene katılanlar, katliamda vatandaşların kurşuna dizilerek öldürüldüğü yerdeki şehitlik anıtına giderek burada dua etti. Anıta gelen küçük çocuklar da ellerindeki bayraklar ve dövizlerle, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak, katliamda hayatını kaybedenler için dua okudu.

.................................................. .................................................. .....

http://www.internethaber.com/images/news/11525.jpgPKK'nın sığınağına operasyon
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 3 sığınakta yapılan aramada, örgüte ait malzeme ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ''Fırtına 2'' adlı operasyonda, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Büyük Ağrı Dağı bölgesi kırsalındaki arazide arama yaptı.

Karataş bölgesinde, terör örgütü PKK'ya ait 3 sığınakta yapılan aramada, çeşitli pil düzenekleri ile bu düzeneklere bağlı 10 metre kablo ve çeşitli giyecek ve yiyecek malzemesi bulundu.

Yetkililer, terör örgütüne yönelik arazi aramasının geniş çapta sürdüğünü bildirdiler.

.................................................. .................................................. .....

http://www.internethaber.com/images/news/11479.jpgTürkiye Kuzey Kore'yi kınadı
Türkiye'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC), uluslararası toplumun ikazlarına rağmen dün uzun ve orta menzilli füze denemesinde bulunmasını ciddi endişeyle karşıladığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ''KDHC'nin, 24 Nisan 2003 tarihinde nükleer silah sahibi olduğunu açıklamasından sonra, komşularının güvenliklerini dikkate almadan yaptığı bu denemelerin bölgesel barış ve istikrar sağlanabilmesi için iyi niyetle yürütülen çabalara katkı sağlamayacağının açık olduğu'' kaydedildi. ''KDHC'nin uzun menzilli füze denemesinin uluslararası barış ve güvenlik açısından da olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığı şüphesizdir'' denilen açıklamada, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası toplumun bu konuda kararlı ve ortak bir tutum benimsemesi için ortaya konulan çabaların Türkiye tarafından da desteklendiği kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: ''KDHC hükümetini, füze programını en kısa zamanda sona erdirmeye, uzun menzilli füze denemelerine ilişkin olarak geçmişte ilan ettiği moratoryuma uymaya, Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi ilkelerine riayet etmeye ve Balistik Füze Yayılmasına Karşı Lahey Davranış İlkelerini benimsemeye davet ediyoruz. KDHC'den beklentimiz, vakit geçirmeden altılı görüşmelere dönmesi, 19 Eylül 2005 tarihli Ortak Açıklama'nın gereklerini yerine getirmesi ve bu çerçevede nükleer programını uluslararası denetim ve doğrulama sistemine yeniden açmasıdır.''

cagdascetin
06.07.2006, 01:16
http://www.internethaber.com/images/news/11517.jpg
Türk polisinin büyük başarısı
Aydın'ın Sultanhisar İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Hızal, Kosova Birleşmiş Milletler Polis Barış Gücü'ne tayin oldu.

2005 yılında Sultanhisar Emniyet Amiri Yalçın Akalınlı'nın Didim Emniyet Müdürlüğü'ne atanmasının ardından göreve gelen Emniyet Amiri Hüseyin Hızal, Kosova Birleşmiş Milletler Polis Barış Gücü'ne atandı.

Hüseyin Hızal'ın tayini ilçede üzüntüye neden olurken, Hızal'dan boşalan Sultanhisar Emniyet Amirliği görevini geçici olarak Emniyet Amiri Yardımcısı Arif Kılıç'ın yürüteceği bildirildi.

.................................................. .................................................. ........

http://www.internethaber.com/images/news/550.jpg
Dedikodu bir aileyi yok etti
Antakya merkeze bağlı Küçükdalyan Beldesi"nde, annesinin fuhuş yaptığını iddia eden komşularının evini basan 16 yaşındaki O.H., 27 yaşındaki Medine Şahutoğlu ve kardeşi 25 yaşındaki Ali Şahutoğlu'nu öldürdü, anneleri 60 yaşındaki Ceyda Şahutoğlu'nu ağır yaraladı.

Beldenin Sovuksu Mahallesi"nde oturan O.H., iddiaya göre, annesi Gülizar H. için "Para karşılığında evinde fuhuş yapıyor'' dedikodusunu yaymakla suçladığı komşularının evini av tüfeğiyle basıp rastgele ateş etti ve kaçtı. Baskında ağır yaralanan Ali Şahutoğlu olay yerinde can verirken, ablası Medine ve annesi Ceyda Şahutoğlu ağır yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Medine Şahutoğlu da burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Ceyda Şahutoğlu ise yoğun bakıma alındı.

Şahutoğlu ailesiyle sürekli tartıştığı ileri sürülen Gülizar H. ile suç aleti tüfekle yakalanan oğlu O.H.'nin sorgusu sürüyor.

http://www.internethaber.com/images/news/11516.jpgKimliğini kaybedince hayatı karardı
İzmir'in Konak İlçesi'nde oturan dört çocuk babası pazarcı 35 yaşındaki Abdurraman Akbaş nüfus cüzdanını kaybedince, başı derde girdi. Kayıp nüfus cüzdanını bulan kişi üzerine fotoğrafını yapıştırıp, onun adına bankalardan çek aldı. Hakkında bugüne kadar çeşitli illerde 28 ayrı dava açılan Akbaş, davalar nedeniyle adliyeden çıkamaz oldu.

Abdurraman Akbaş'ın hayatını alt üst eden olaylar 1991 yılında askere gitmeye hazırlanırken nüfus cüzdanını düşürmesiyle başladı.

Gerekli yerlere kayıp başvurusu yapan Akbaş, yeni nüfus cüzdanı çıkarttı. Vatani görevine Manisa'da başlayıp, dağıtımın ardından Kırıkkale'de tamamladı. 2001 yılından itibaren Abdurraman Akbaş'a, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli ve Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde bulunan Asliye Ceza Mahkemeleri'nde, 3167 sayılı kanuna muhalefet ederek karşılıksız çek kullanmak suçundan 28 ayrı dava açıldı.

Denizli 2'nci ve Antalya'da 3'üncü ve 4'üncü asliye ceza mahkemeleri tarafından Akbaş'a 35'er gün hapis cezası verildi. Polis tarafından yakalanan Akbaş, ardından tutuklandı. Yaklaşık 19 gün cezaevinde kalan Akbaş, avukat tutup cezaevinden çıktı. Hakkında açılan 18 davadan beraat ettiğini, 10 davanın ise sürdüğünü söyleyen Akbaş, �En son Bursa'da yargılandığım davadan da hapis cezası çıktı. Savcılığa gidip itiraz ettim. Şimdilik cezaevine girmekten kurtuldum� dedi.

Yargılandığı illere hiç gitmediğini, 15 yıldır İzmir'de yaşamını sürdürdüğünü belirten Abdurraman Akbaş, başından geçen olayı şöyle anlattı:

�Askere gitmeye hazırlanırken, nüfus cüzdanımı kaybettim, yenisini çıkarttım. Askerliğimi tamamlayıp İzmir'e döndükten sonra önceden olduğu gibi pazarcılık yapmayı sürdürdüm. Kimliğimi bulan kişi bunu kullanarak çek koçanı almış. Bunları çeşitli illerde kullanmış.

Çeklerin karşılıksız çıkması ve sahte olduğununu anlaşılması sonucunda hakkımda davalar açılmaya başlandı. 2001 yılından beri açılan davaların ardı arkası kesilmedi. Bugüne kadar toplam 28 dava açıldı. Bunların üçünden cezaevine girdim. 19 gün cezaevinde yattım. Avukatım itiraz etti haklı olduğum ortaya çıktı, 18 davadan beraat ettim. 15 yıla aşkın süreden beri, pazar yerlerinde tekstil ürünleri satıyorum. Başıma gelenler yüzünden kendimi aklamak için çok para harcadım. Gereksiz zaman kaybına uğradım, sağlığım bozuldu. Psikolojik olarak etkilendim. Bu etkilenmem eve de yansıdı. Sakin biri olmama rağmen, evde bulunanlara bağırıp ters cevap vermeye başladım.�

Kendi kimlik bilgilerini kullananan kişinin bugüne kadar 100 bin YTL'lik çek kullandığını öğrendiğini anlatan Akbaş, �Sahte Abdurraman Akbaş, bir an önce yakalansın. Adalet önünde hesap versin. Davalar bitmeden bana rahat yok. Geceleri uyku uyuyamaz oldum� diyerek dert yandı.

http://www.internethaber.com/images/news/6194.jpgBaşhekime hunharca saldırı
Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdurrahman Arıcı, 25 yaşındaki Sedat Şener'in saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Dün öğle saatlerinde belinde ağrı olduğu için tedavi ve film çektirmek için hastaneye gelen Şener, kendisi ile ilgilenilmediğini ileri sürerek, Dr. Ali Avcı ile tartışmaya başladı. Acil Servis'te bulunan Başhekim Arıcı, doktorla tartışıldığını duyunca, hastanın isteğini öğrenmek için arkasından tutup sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Sedat Şener arkasına bakmadan Arıcı'ya yumrukla saldırdı. Yere düşen başhekime daha sonra elindeki telefonla 9 kez vuran saldırgan, hastane polisi tarafından etkisiz hale getirelerek gözaltına alındı. Yerde kanlar içinde yatan yaralı doktor ise başhekimi olduğu hastanenin beyin cerrahi servisinde tedaviye alındı.

Saldırı sırasında gözlüğü de kırılan, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Dr. Abdurrahman Arıcı'nın hastanedeki tedavisi sürüyor.

Antalya Tabip Odası Başkanı Gültekin Süleymanlar, yaptığı açıklamada, Arıcı'ya yapılan saldırıyı kınadı. Süleymanlar, �Bu saldırı doktorlara yapılan ne ilk, ne de son saldırıdır. Ülkemizde gerek bireysel, gerekse örgütlü olarak şiddet tırmanmaktadır. Özdeğerlerimizin çoğunu yitiren ve şiddete prim veren bir topluma dönüşmekteyiz. Sayın Arıcı'ya yapılan bu talihsiz saldırıyı Antalya Tabip Odası olarak şiddetle kınıyoruz'' dedi.

http://www.internethaber.com/images/news/4892.jpgGamze Özçelik'i sarsan tahliye
Manken ve oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz suçundan 10.5 yıl hapis cezası istemiyle 8 aydır tutuklu yargılanan Gökhan Demirkol, 10 bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 6'ncı duruşmada, Gökhan Demirkol da hazır bulunduruldu. Demirkol'u avukatı Ömer Yeşilyurt ile Antalya Barosu'ndan Rıdvan Yıldız savundu.

Gamze Özçelik'in katılmadığı duruşmada avukatları Fatih Volkan ve Makbule Danış hazır bulundu. Mustafa Şahin'in başkanlık yaptığı mahkeme heyeti, Ankara'dan gelen Adli Tıp Kurumu ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Raporları okundu.

Mahkemede kendini savunan Demirkol, suçsuz olduğunu yineledi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, karar için toplandı. Mahkeme, Demirkol'u 10 bin YTL kefaletle serbest bıraktı. Mahkeme heyeti, delillerin karartılması ihtimali bulunmadığına, tutuklamada umulan amacın gerçekleşmiş olduğuna karar vererek Demirkol'un serbest kalmasına karar verdi.

cagdascetin
06.07.2006, 01:26
http://www.internethaber.com/images/news/4617.jpgÖzkök emekliye sevkedilecek

Özkök, 4 yıllık görev süresini 30 ağustosta dolduracak
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gündeminde Yüksek Askeri Şura toplantısı var. 1 ağustosta başlayacak toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök emekliye sevkedilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üç gün sürecek toplantı sırasında ordunun zirvesinde önemli değişiklikler yapılacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, 4 yıllık görev süresini 30
ağustosta dolduracak.

Bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın atanması bekleniyor.

Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddinden
dolayı 2008 yılına kadar sürdürecek, yani dört yıl yerine iki yıl Genelkurmay Başkanlığı yapacak.

2008 yılında ise Genelkurmay Başkanlığı için en güçlü isim, bu yıl
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması beklenen Birinci Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ olacak.

Jandarma'da da nöbet değişimi

30 ağustosta Jandarma Genel Komutanlığı'nda da nöbet değişimi var.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, iki yıllık görev
süresini dolduruyor. Yerine, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi
Tuncel veya İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın getirilmesi
bekleniyor.

Bu yıl Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev değişimi
olmayacak.

Şura kararları 4 ağustosta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in
onayına sunulacak.

http://www.internethaber.com/images/news/10412.jpg
İşsizler ordusu yeni mezunlar
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi (TEKAM) Müdürü Prof. Dr. Muammer Kaya, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) raporuna göre, Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 54'ünün istihdam edilemediğini, buna göre Türkiye'nin istihdam edebilmede OECD ortalamasının yüzde 20 daha gerisinde olduğunu bildirdi.

Prof. Kaya, yazılı açıklamasında, OECD'nin ''İstihdamın Görünüşü, İş ve Ücretleri Artırma'' konulu raporunda, Türkiye'nin, nüfusa göre 15-64 yaş grubunda istihdam, işgücüne katılım ve işsizlik oranlarının, 1994, 2001 ve 2005 yılları itibarıyla 30 OECD ülkesiyle karşılaştırıldığını hatırlattı.

TOPLAM İŞGÜCÜ, İŞSİZLİK VE İSTİHDAM
Türkiye'de istihdamın nüfusa oranının 1994'te yüzde 52,4, 2001'de yüzde 47,8 ve 2005'te ise yüzde 45.9 olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kaya, şöyle dedi: ''Ülkemizde nüfusun yaklaşık yüzde 54'ü istihdam edilememektedir. Türkiye istihdam edebilmede OECD ülkeleri ortalamasıyla karşılaştırıldığında yüzde 20 daha geridedir. En iyi istihdam OECD ülkeleri içinde İsviçre'de olup yüzde 77'den fazladır. Türkiye, OECD ülkeleri içinde 2001-2005 yılları arasında istihdam nüfus oranı en düşük ülke olmuştur.''

İŞGÜCÜ KATILIM ORANI
Prof. Kaya, Türkiye'de 15-64 yaş grubunun işgününe katılımda 1994 yılında yüzde 57,5'lik oranı bulunurken, 2005'te bunun yüzde 51,3'lere gerilediğini, OECD ülkelerinde işgününe katılım oranının 1994'ten 2005'e artış gösterdiğini ve yüzde 70,3'e çıktığını bildirdi. Türkiye'nin işgücüne katılımda OECD'nin yüzde 19 gerisinde kaldığını ifade eden Prof. Dr. Kaya, işgücüne katılımda en iyi ülkenin yüzde 81 ile İsviçre olurken, Türkiye'nin ise sonuncu sırada bulunduğunu kaydetti. Prof. Kaya'nın rapora dayanarak verdiği bilgilere göre, Türkiye'de işsizlik oranı 1994'de yüzde 8,8, 2005'te yüzde 10,5 seviyesinde bulunurken, OECD ülkeleri ortalaması ise 1994'te yüzde 7,8, 2005'te de yüzde 6,7. İşsizliğin en az seviyede bulunduğu OECD ülkesi yüzde 6,7 ile Meksika, en fazla olan ülke ise yüzde 18 oranıyla Polonya.

ERKEK VE KADINLARDA İŞSİZLİK VE İSTİHDAM
Türkiye'de erkek istihdamının nüfusa oranının 1994'te yüzde 74,6, 2001'de yüzde 69,3 ve 2005'te yüzde 68,2 olduğunu ifade eden Prof. Kaya, şöyle devam etti: ''Ülkemizde erkek nüfusun yaklaşık yüzde 32'si istihdam edilememekte. Türkiye, istihdam edebilmede OECD ülkeleri ortalamasıyla mukayese edildiğinde yüzde 7 daha geride. Türkiye OECD ülkeleri içinde 2001-2005 yılları arasında istihdamın nüfusa oranı açısından 30 ülke içinde 24. sırada yer almakta. Türkiye'de kadın istihdamın kadın nüfusa oranı ise 1994'te yüzde 30,4, 2001'de yüzde 26,3 ve 2005'te yüzde 23,7 olmuştur. Ülkemizde kadın nüfusun yaklaşık yüzde 66'sı istihdam edilememekte. Türkiye istihdam edebilmede OECD ülkeleri ortalamasıyla karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 32,4 daha geride.''

YAŞ GRUPLARINA GÖRE KARŞILAŞTIRMA
Bu arada rapora göre 2005 yılında Türkiye'de 15-24 yaş grubunda işsizlik oranı yüzde 19,3, 25-54 yaş grubunda yüzde 8,7, 55-64 yaş grubunda da yüzde 3,4 oldu. OECD ortalaması ise sırasıyla yüzde 13,3, yüzde 5,9 ve yüzde 4,5 seviyesinde. Türkiye'de işgücüne katılım oranı ise 15-24 yaş grubunda yüzde 38,7, 25-54 yaş grubunda yüzde 59,3, 55-64 yaş grubunda da yüzde 30,8. OECD ortalamasının ise sırasıyla yüzde 49,4, yüzde 80,7, yüzde 54,2 seviyesinde. Buna göre Türkiye'de işgücüne katılımın en fazla orta yaş grubunda yaşandığı görülüyor. Prof. Kaya, Türkiye'de istihdam olanağının eğitim seviyesi yükseldikçe arttığını belirtirken, şunları kaydetti: ''Eğitim seviyesinin yüksekliği bayanların istihdamında daha fazla önem kazanırken, erkeklerde daha az önemli olmakta. Kıt olan iş piyasasında bayanların istihdam edilebilmesi için eğitim seviyesinin çok iyi olması kaçınılmaz olmakta.''

UZUN SÜRELİ İŞSİZLİK
OECD 2005 yılı verilerine göre, 6 ay ve daha fazla işsizlerin toplam issizlere oranı Türkiye'de 55,6, OECD ortlaması yüzde 47. Aynı şekilde 12 ay ve daha fazla işsizlerin oranı Türkiye'de yüzde 39,6, OECD ortalaması da yüzde 32.9 seviyesinde. Prof. Kaya, son 5 yıldır Türkiye'de istihdam ve işgücüne katılım oranlarının azaldığını ve işsizlik oranlarının arttığını ifade ederken, şunları kaydetti: ''İstihdamda erkekler kadınlara göre daha şanslı. İşsizlik oranı açısından kadın-erkek arasında çok fazla fark yok. Ülkemizde işsizlikte en şanssız grup, yeni mezun ve yeni işe girecek gençler olmakta. Yaşlı ve tecrübeliler, iş açısından fazla sıkıntı çekmemekte. Hatta bazıları ikinci bir işte rahatlıkla yapabilmektedir.''

http://www.internethaber.com/images/news/11505.jpgTöre vahşeti BİTMİYOR!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için genelge yayımlamasından bir gün sonra Türkiye yine bir töre cinayetine tanık oldu. Gazintep'te askerden firar eden 22 yaşındaki Selahattin S. evlilik dışı yaşadığı ilişkiden hamile kalan kız kardeşi 16 yaşındaki Meryem'i, sabaha karşı uyandırıp pompalı tüfekle öldürdü

Gözaltına alınan Selahattin S., �Karnı şişmeye başladı, sorduğumda sürekli ağlıyordu. Evlilik dışı ilişkiye girip hamile kaldığını öğrenice hazmedemedim. Törelerimize aykırı hareket ettiği için öldürdüm� dedi.

Karnındaki bebeğiyle birlikte can veren Meryem'in, ağabeyi tarafından öldürülmeden önce sorgulandığı, ancak kendisini kimin hamile bıraktığını söylemediği belirlendi.

Olay, bugün saat 05.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden 5 yıl önce Gaziantep'e göç eden 7 çocuklu Sezgen ailesinin oturduğu Ocaklar Mahallesi'ndeki evde meydana geldi.

İddiaya göre, 2005 yılı içinde vatani görevini yaptığı İstanbul'dan firar edip sürekli yer değiştirerek yaşayan Selahattin S, zaman zaman ziyarete geldiği Gaziantep'teki baba evinde kardeşi Meryem'in karnının şiştiğini fark etti.

Selahattin S., bekar olan kardeşinin hamile olabileceğini düşününce, dün akşam Meryem'i bir odaya kapatarak sorguladı. Meryem, ağabeyinin �Hamile misin?�, �Seni kim hamile bıraktı?� sorularına sadece �Kilo aldım� diyerek ağlamaya başladı.

Çılgına dönen ağabey, bu durumu ailesinin diğer fertlerine de sordu. Onların da Meryem'in hamile olabileceği yönünde endişelerini anlatması üzerine kız kardeşinin hamile olduğuna kanaat getiren Selahattin S., öfkeyle evden ayrıldı. Sokaklarda çılgınca dolaşan Selahattin S., sabaha karşı eve döndü. Bu durumun törelerine aykırı olduğuna karar veren Selahattin S, duvara asılı pompalı av tüfeğini alarak yatağında uyuyan Meryem'i uyandırdı.

Kardeşine son kez �Seni kim hamile bıraktı?� diye soran Selahattin S., sadece ağlayan kardeşinin biri göğsüne ve diğeri başına 2 kez ateş etti. Meryem, yatağından karnındaki bebeğiyle birlikte can verdi.

Silah sesine uyanan evdekiler, Meryem'in kanlar içinde yatağında cansız yattığını görünce şoke oldu. İhbar üzerine eve gelen polis, kaçmayan ve elindeki tüfekle şokta olan Selahattin S'yi gözaltına alırken, yapılan incelemenin ardından Meryem'in cesedi de Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki ilk otopside Meryem'in 7 aylık hamile olduğu belirlendi.

TÖRELERE AYKIRI DAVRANDI
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan Selahattin S., suçunu itiraf etti. Asker kaçağı olduğu için evlerinde sürekli kalamadığını son zamanlarda yaptığı ziyaretler sırasında kardeşinin karnının şişmeye başladığını fark ettiğini anlatan Selahattin S., ifadesinde şunları söyledi:

�Her geldiğimde karnı daha büyüyordu. Sorduğumda kilo aldığını söylüyordu. Son geldiğimde ise bu durum bütün ailenin dikkatini çekmişti. Kendisine sorduğumuz sorulara yanıt vermiyor ve sürekli ağlıyordu. Meryem, ağlamaya başlayınca, hamile olduğunu anladım. Evden çıktım ve sokaklarda dolaştım. Ancak, törelerimize aykırı hareket ettiği için bir türlü bu durumu kabullenemedim ve yeniden eve döndüm. Kardeşimin evlilik dışı biriyle ilişkiye girip hamile kalmasını hazmedemedim. Evdeki tüfeği aldım ve uyuyan Meryem'i uyandırıp ateş ettim.�

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken cinayetle ilgili Selahattin S'nin annesi Havva ile babası Aziz S.'nin de ifadesi alındı.

cagdascetin
06.07.2006, 01:34
http://www.internethaber.com/images/news/11470.jpgŞahin Baykal'ı topa tuttu
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet'in hiçbir zaman AK Parti iktidarında olduğu kadar güçlü olmadığını belirterek, ''Cumhuriyet'e de, devlete de, onun temel niteliklerine de sonuna kadar sahip çıkacak parti, hükümet işbaşındadır'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nca Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarını anlattı. Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesini 2003 yılında 40 trilyon liradan 400 trilyon liraya çıkardıklarını ifade eden Şahin, 2002 yılında 46 vakıf eserinin onarılabildiğini, kendilerinin ise restore ettikleri 1111 vakıf eserinin toplu açılışlarını bir süre önce yaptıklarını söyledi. Şahin, 2006 yılında 750 vakıf eserini daha onaracaklarını dile getirerek, bu işleri yaparken hazineden tek kuruş almadıklarını, vakıfların ellerindeki mülklere sahip çıkarak, arazi ve mülkleri kiralama yoluna giderek bunları gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İstanbul'da da çok sayıda vakıf eserinin onarıma ihtiyaç duyduğunu anlatan Şahin, bunlar için gerekli parayı hazırladıklarını, Anıtlar Kurulu'ndan kararın çıkmasını beklediklerini kaydetti. Şahin, ülkenin insanlarına ve zenginliklerine, potansiyeline sahip çıkılması durumunda Türkiye'nin çok kısa sürede iki yakasının biraraya geleceğini ve dünyada parmakla gösterilebilecek duruma dönüşeceğini belirterek, ''Bunu göreceğiz. Bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz'' dedi. Uçak yolculuklarının ucuzladığını anlatan Şahin, ''Türkiye'ye siyasi istikrardan sonra ekonomik istikrar geldi. Ekonomik istikrar enflasyonla mücadelede faydalı oldu. En önemlisi, hava taşımacılığını serbest rekabete açtığımız için ucuzluk ve kalite geldi. O yüzden vatandaşlarımız otobüs bileti fiyatına uçakla seyahat edebilme imkanına sahip oldu. İktidarların, hükümetlerin görevi halkın yaşamını kolaylaştırmaktır'' diye konuştu.

KÖYDES projesini başlattıklarını, bu çerçevede, 2007 sonuna dek Türkiye'de yolu ve suyu olmayan köy kalmayacağını dile getiren Şahin, bu köylerin yollarını da asfaltlayacaklarını söyledi. Bu proje için bütçeden 2006 yılında 2 katrilyon lira ayırdıklarını dile getiren Şahin, ''Biz, halkımıza hizmet için geldik, onların hayır dualarını almak için geldik'' dedi.

-''BU TEKERE ÇOMAK SOKMAK İSTEYENLER VAR''-

Türkiye'nin böyle bir noktaya kolay gelmediğini belirten Şahin, şunları kaydetti: ''Şimdi bu tekere çomak sokmak isteyenler var. Birtakım hainane planlar, 'Türkiye'de halkı birbirine düşürebilir miyiz, yeniden laik-antilaik çatışması çıkarabilir miyiz' Birtakım provokatif eylemlerin arkasında bu vardır. Şahsi bir düşüncenin infiali sonucu değil, ortalığı karıştırmak, bu ülkede tansiyonu yükseltmek, toplumda gerginliklere yol açmak, iç çatışmalar çıkarmak, bunun sonucunda 'bu parti Türkiye'yi yönetemiyor' dedirtmek. Ama bu oyunlara düşmedik ve düşmeyeceğiz. O planların arkasında nelerin yattığını da biliyoruz. Bunu yapanlar, işte Danıştay olayında amaçlarına ulaşamadılar. O süreci milletimiz ve hükümetimiz çok iyi yönetti. Amaçları, bu ülkede iç çatışma çıkarmaktı. Amaçlarına ulaşamadılar. Eğer katil yakalanmasaydı, sanırım birtakım olumsuz neticeler olacaktı. Çok şükür katil yakalandı, arkasında kimlerin olduğu Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca tabii ki iddianamede açıklanacak. O davayla ilgili, içeriği hakkında, soruşturma gizli olduğu için başka bir değerlendirmede bulunmak istemiyorum.''

-BAYKAL'A ELEŞTİRİ-

Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirerek, ''Sayın Baykal tek birşey söylüyor; 'Cumhuriyet tehlikede, Cumhuriyet'in temel nitelikleri, laiklik tehlikede, bu hükümet cumhuriyeti savunmasız bırakıyor' Cumhuriyet'in hedefleri vardır; muasır medeniyet seviyesini yakalamak, halkımızı madden ve manen dünyanın en kalkınmış ülkesinde yaşayan bireyler haline getirmek. Cumhuriyet'e sahip çıkmak istiyorsanız halka hizmet edeceksiniz, sorunlarını çözeceksiniz. Suyu, yolu olmayan köye su, yol götürürseniz, Cumhuriyet'e sahip çıkmış olursunuz. Bu ülkede halkın refah seviyesini yükseltirseniz, dış itibarını artırırsanız Cumhuriyet'e sahip çıkarsınız. Yoksa lafla Cumhuriyet'e sahip çıkılmaz'' diye konuştu. Cumhuriyet adına halka baskı yapılır, laiklik adına din ve vicdan özgürlüğü alanı daraltılırsa vatandaşların ''böyle rejim mi olur?'' diye düşüneceğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: ''Bizim AK Parti olarak amacımız, halkımıza, 'benim ne güzel, adil devletim var, ne güzel rejimim, Cumhuriyet'im var' dedirtmektir, Cumhuriyet'i ve onun temel ilkelerini sevdirmektir. Şunu iddia ediyorum Cumhuriyet, AK Parti iktidarında olduğu kadar hiçbir zaman güçlü olmamıştır. Ana muhalefet partisi liderine buradan çağrıda bulunuyorum; Sayın Baykal, siz partinize sahip çıkın. AK Partililer Cumhuriyet'e halkıyla birlikte en iyi şekilde sahip çıkıyorlar. Siz sadece CHP'ye sahip çıkın, çünkü CHP'ye ülkemizin, demokrasi rejiminin ihtiyacı var. 99'da olduğu gibi yeniden onu baraj altına düşürmeyin. Cumhuriyet'e de, devlete de, onun temel niteliklerine de sonuna kadar sahip çıkacak parti, hükümet işbaşındadır.''

Toplantıya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda partili katıldı.

.................................................. .................................................. ...............................

http://www.internethaber.com/images/news/11439.jpg
Erdoğan'a gecikmeli konuk!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan Başbakanı Şevket Aziz ile yaptığı görüşmede, bölgesel ve ikili, siyasi ve ticari ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

Başbakanlık Konutu'ndaki görüşmenin ''dostane bir atmosferde'' gerçekleştiği belirtildi.

Pakistan Başbakanı Aziz'in Cenevre'den dönüşünde Başbakan Erdoğan'ı özel ziyaret amacıyla Ankara'ya geldiği, ziyaretin geçen Pazartesi günü yapılan telefon görüşmesinde kararlaştırıldığı kaydedildi. Bilindiği gibi bu görüşme aslında geçtiğimiz pazar günü yapılacaktı, ancak Aziz'in uçağının arızası sonucu bu ziyaret gerçekleşmemişti.

Görüşmede, bölgesel ve ikili, siyasi ve ticari ilişkilerin ele alındığı belirtildi.

.................................................. .................................................. ...................................

http://www.internethaber.com/images/news/11519.jpgFilistin'e Turhan Çömez desteği
Filistin'de yaşanan son durumlar nedeniyle insani yardımlara ihtiyacın artması Türkiye'nin bölgeye, başta un olmak üzere gıda ve tıbbi yardımlarını hızlandırırken, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de Filistin'e geliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çömez, 10 Temmuzda Filistin'e gelecek. Çömez ve beraberindeki heyete, Türk Kızılayı Sağlık Hizmetleri Müdürü Abdülkadir Kırtop eşlik edecek. Çömez, 3 gün sürecek ziyaretinde, Batı Şeria'da hastaneleri gezecek, ilaç ve tıbbi malzeme gereksinimiyle ilgili bilgi toplayacak, Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve doktorlarıyla da görüşmeler yapacak.

Turhan Çömez'in, Filistin ziyareti sırasında Gazze tarafına da geçmeyi öngördüğü, ancak İsrail, Gazze Şeridi sınırında ordunun operasyonu nedeniyle Gazze'ye geçişlere henüz izin vermiyor. Sınırdaki Karni geçidi birkaç saatliğine açılarak gıda maddeleri ve benzin sağlayan 100'den fazla aracın girişine izin verildi, ancak benzinin, Gazze Şeridi'nde uzun süredir yakıt darboğazı nedeniyle ancak 2 hafta kadar yetebileceği belirtiliyor.

.................................................. .................................................. ................................

http://www.internethaber.com/images/news/11518.jpgBaykal'ın EKONOMİ reçetesi!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin yeni bir ekonomi perspektifine ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de, ihracatçıyı kuşatan ekonomi politikasının irdelenmesine, tartışılmasına ihtiyaç vardır" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Sheraton Otel'de gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulunda konuşan Baykal, Türkiye'nin 2002 ve 2005 yılları sonu itibariyle ekonomik tablosunu karşılaştırarak, 2002 yılında toplam 154 milyar dolar olan iç ve dış borcun 2005 sonu itibariyle 250.1 milyar dolara ulaştığını belirtti. Cari açığın 2005 yılı sonunda 25 milyar dolara çıktığını, enflasyonun 2 haneli rakamlara ulaştığını, dış ticaret dengesinin daha da bozulduğunu ifade eden Baykal, ilk kez ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 60'ın altına indiğini belirtti. Bu tablo karşısında Türkiye'nin ciddi durum değerlendirmesi yapması gerektiğini vurgulayan Baykal, "Bu, sorunları çözmüş, izlenen ekonomik politikalara güvenin arttığı bir ülke tablosu değildir. Bu manzara, 'izlediğimiz politikaları aynen izlemeye devam edeceğiz, bizi 2005'e getiren bu olumlu süreç 2006'dan sonra bir 10 yıl daha izlersek bizi kurtuluşa götürür' deme imkanını artık kaldırmıştır. Bu bizi nereye götürür, bu kalkınan bir ülke tablosu mudur? Bu tablo ülkeyi ciddi sorun ve krizlerle karşı karşıya bırakabilir. Dünyada ithalatını patlatarak kalkınabilen hiçbir ülke yok. İhracat, yalnızca ihracatçıların değil, ülke ekonomisinin de ana meselesi meseledir. Türkiye'yi ayakları üzerinde durabilen bir ülke konumuna getirmenin tek yolu ihracat patlamasıdır" şeklinde konuştu.

Naz
06.07.2006, 01:37
Cagdascetin,

belliki bi hayli ugrasmissin, resim arti yazi yapistirmak...

ama oncelikle sunu belirteyim, kaynak belirtmemissin bu bir.

ikincisi, sadece kopyala yapistir yapmissin, ve magazin icerikli bazi gereksiz haberlerde var malesef.

Keske kayda deger haberleri burdan paylasip kendi yorumunu ekleseydin. Cagdas cetinden yazman bu haberleri buraya derlemis olman, haberlerin sana ait oldugunu gostermiyor, oyle bir iddianda yok ama gerek baslik gerekte kaynak belirtmemis olman bu izlenimi birakabilir.

ayrica, kopya yapistir, kaynak belirtisi, vs forumunda gundeminde iken biraz daha dikkat.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=7611

bu link umarim aydinlatir seni.

NAZ

Alevimen
06.07.2006, 01:53
resimlerden anlıyorum ki internethaber.com. Açıkcası pek kaliteli haber yayını yapmıyorlar, 3-4 paragraflar genelde aynı. Haber içeriği ve haber manşetleri uymuyor çok bulvarca. Ntv haber sitesini takip etmenizi tavsiye ederim veya hürriyet / milliyet gazetelerin resmi sitelerini. Bir kaç haber yazıları okuduktan sonra farkı kendinizde göreceksiniz. Önemli olan doğru ve net artı artniyetsiz haberciliktir, internethabr hızlı haber yapıyor fakat NTV, Hürriyet, Milliyet seviyesine su dökemiyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/default.asp
http://www.milliyet.com.tr
http://www.hurriyetim.com/anasayfa/