Orijinalini görmek için tıklayınız : Her Türküde Semah Dönülmez

2TEMMUZ
06.07.2006, 11:54
arkadaslar ben de bir aleviyim ama tv lerde gördügüm kadarıyla biz aleviler semahlarda biraz daha bilgilenmemiz lazım her türküde kalkıp semah dönülmez
artı başı açıkta semah dönülmez ama tvlerde buna uyan çok az
.dedelerımız artık daha çok bilgilendirilmeli ve dedelik adında bi çatı altında toplanmalı ki birinin dedigi digerinden farklı olmasın.sizde bana katılıyormusunuz..

pirihorasani
06.07.2006, 11:59
Katilmamak eldemi dost, halkimiz okadar asimile olmus ki,deyislerde halay cekiyor, halaylarda semah donuyor.Deyisler okunurken ayak ayaga atilmis bir vaziyet,sonra bir alkis tufani.Yakismiyor bunlar bizim aleviligimize yakismiyor.

Selamlar

2TEMMUZ
06.07.2006, 12:03
işte bunlar çok yalnış bizim yalnış tanınmamıza meyil veriyor heleki milyonların önünde olmaz semahında bi yerı zamanı vardır her dertli türküde kalkıp semah dönülmezki hadi dönüyor bari başı açık dönülmez

pirihorasani
06.07.2006, 12:55
Bir ibadet sekli, gosteri olarak sergilenmemeli.Elin yabancilari geliyor, mevleviler sema gosterisi yapiyor,ayni sekilde bu da cok yanlis.Gerek sema yi gerekse semahi ibadetten cikarip, folklorlestirme politikasi,kusursuzca isliyor.Fakat bunu artik birilerinin engelleme zamani geldi,bu birileride bizleriz arkadaslar.Hak Muhammed Ali yolundan giden,12imamlara bagli biz aleviler olmaliyiz.

Naci
06.07.2006, 13:25
ne kadar çok haklısın, bende bazen gördükçe kötü oluyorum. mesela bir türkü var gülerduman -musa eroğlunun söylediği niye dargın dargın bakarsın, klipte semah dönülüyor. Alevilik adına türküde geçen bir kelime yokk. Bizim ibadetimizin bir parçasıdrı semah, bu toplumun önderleri diyeceğimiz sanatçılar örnek olacağına, böyle hareketler yapıyorlar. Bunun gibi birçok örnek var. Dışarıdan bakan kişiler semahı bir oyun gibi algılıyorlar. Duyarlı arkadaşlara sesleniyorum, semahımıza sahip çıkalım,

ercandost
07.07.2006, 16:17
Haklısın can sonuna kadar katılıyorum sana bunlara çok dikkat etmeliyiz bunlar bizim özümüz ibadetimizin bir parçası olan Semah a sahip çıkalım canlar,her ne kadar ibadeti bi kalıba sokamasakta Semah a yakışan olması gereken şekilde ibadet gibi yaklaşalım,yanlışlıkları dile getirelim ki bu yanlışlar başkalarının işine yarayıp bizi karalamada kullanılmasınlar,Semah ta Alevilik te sahipsiz değildir.

paşahan
09.07.2006, 11:54
sana katılıyorum bende kınıyorum başı açık semah dönenleri
ve her türküde semaha duranları