Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce başka bir dünya mümkün mü?nasıl bir dünya ve nasıl gerçekleştirilebilir?
pukeleka 06.07.2006, 11:12 arkadaşlar bu konuyu açmamın nedeni kişilerin istedikleri dünyanın nasıl olduğu ve bu dünya modelinin hangi şartlardan etkilendiğidir.bu konuda önemli bir değişken olan siyasi görüşünüzü özellikle belirtirseniz iyi olur.ben dikey iktidarın olmadığı ve komünal bir dünya arzulardım.insanların hiç bir şekilde bir sınıflandırmaya tabi tutulmadığı ve insanların birbirlerine yada doğaya tahakküm kurmaya çalışmadığı bir dünya.
meryem demir 07.07.2006, 14:12 küçük ama kendime ait bit dünyam var.
Gerek mutlu gerek mutsuz tüm duygular sadece ben var olduğum için ben istediğim için var. Benim dünyama müdahale olmasın diye, hayata bakış açımı yeri geldiğinde at gözlükleri takıp daraltıyorum belki, belkide o an birileri yanımda olsun diye ben onların yanında oluyorum, birileri bana yaklaşmasın istiyorum yeri geldiğinde, bazende insana aç şekilde kırıyorum etrafımdaki duvarları.
Birileri beni sevmesin, ben istemediğim sürece. sevgi karşılıksız olsun istiyorum bir ben seveyim, onlar sadece sevildiklerini bilsinler, sevgilerini başkaları ile paylaşsınlar.(beyazın bir tiplemesi vardı. birden kendimi ona benzettim ya:))
dünya bana ait değilmi? o zaman bir başkasının ben istemediğim sürece ne işi olabilir hayatımda.
tamam ortak hayat kurduğumuz birileri hep vardır, ama o yaşam bana ait değildirki. Birileri için kurulmuş bir hayatta ben sadece rolümü oynamak dışında ne yapabilirim? tabiki sadece görevimi.
eş olmam gerekiyor evet iyi bir eşim.
İyi bir anne olmak zorundayım ve de öyleyim.
ama bunlarda benim dışımda bir ben, belki severek oynuyorum bu rolü, genede ucunda bir zorunluluk olan bir rol.
Her iki dünyada bana ait. hangisinde daha mutluyım bende aslında bazen çok çelişkide kalıyorum. Ama yaşıyorum hayatı ve yaşadığım sürece bana ait hep iki dünyam olacak
Sevgiyle kalın
Mirioglu 07.07.2006, 14:59 küçük ama kendime ait bit dünyam var.
Gerek mutlu gerek mutsuz tüm duygular sadece ben var olduğum için ben istediğim için var. Benim dünyama müdahale olmasın diye, hayata bakış açımı yeri geldiğinde at gözlükleri takıp daraltıyorum belki, belkide o an birileri yanımda olsun diye ben onların yanında oluyorum, birileri bana yaklaşmasın istiyorum yeri geldiğinde, bazende insana aç şekilde kırıyorum etrafımdaki duvarları.
Birileri beni sevmesin, ben istemediğim sürece. sevgi karşılıksız olsun istiyorum bir ben seveyim, onlar sadece sevildiklerini bilsinler, sevgilerini başkaları ile paylaşsınlar.(beyazın bir tiplemesi vardı. birden kendimi ona benzettim ya:))
Sevgiyle kalın
konuyla ilgisiz olacak ama sölemedene edemiyecem;
bu yazdıklarınızı mısralar halide yazsanız duygu yüklü harika bi şiir çıkardı ortaya
bence şiir yazmayı denemelisiniz.
saygılar!
arkadaşlar bu konuyu açmamın nedeni kişilerin istedikleri dünyanın nasıl olduğu ve bu dünya modelinin hangi şartlardan etkilendiğidir.bu konuda önemli bir değişken olan siyasi görüşünüzü özellikle belirtirseniz iyi olur.ben dikey iktidarın olmadığı ve komünal bir dünya arzulardım.insanların hiç bir şekilde bir sınıflandırmaya tabi tutulmadığı ve insanların birbirlerine yada doğaya tahakküm kurmaya çalışmadığı bir dünya.
yaşadıgımız dünayda bir çok sistem var dogru hespinin iyi yada kötü yanları var
ama benim dünyam farklı kendi oluşturdugum dünyada kendi, sistemimde kendi kurallarımla, yaşıyorum bence en güzeli bu..
meryem demir 07.07.2006, 15:59 konuyla ilgisiz olacak ama sölemedene edemiyecem;
bu yazdıklarınızı mısralar halide yazsanız duygu yüklü harika bi şiir çıkardı ortaya
bence şiir yazmayı denemelisiniz.
saygılar!
pek alakasız olduğunu düşünmüyorum. bu benim dünyam. ama sizde isterseniz konuyla ilgili olarak kendi dünyanızı bizle paylaşabilirsiniz.
Mirioglu 07.07.2006, 16:07 pek alakasız olduğunu düşünmüyorum. bu benim dünyam. ama sizde isterseniz konuyla ilgili olarak kendi dünyanızı bizle paylaşabilirsiniz.
beni yanlış anladınıııııızzzz :S
benim söleyeceklerim alakasız olacak demek istemiştim :(
meryem demir 07.07.2006, 16:20 beni yanlış anladınıııııızzzz :S
benim söleyeceklerim alakasız olacak demek istemiştim :(
:):):):)
şimdi anladım. :)
birkaç kez okumam gerekti yazdıklarını anlamak için. özürrr kardeşim
her ay ev sahibine 400 ytl bayılmaycagım fatura öderken kuyruklarda sinir krizi geçirmeycegim sen alevmisin sen kürtmüsün sünnismisin yada memleketin nere sorulmayacak pazara çıktıgımda bön bön bakmayan erkelerin olmadıgı bir dünya istiyorum çok şey istedim ama öyle .bu istediklerim ilk aklıma gelenler
meryem demir 07.07.2006, 17:09 her ay ev sahibine 400 ytl bayılmaycagım fatura öderken kuyruklarda sinir krizi geçirmeycegim sen alevmisin sen kürtmüsün sünnismisin yada memleketin nere sorulmayacak pazara çıktıgımda bön bön bakmayan erkelerin olmadıgı bir dünya istiyorum çok şey istedim ama öyle .bu istediklerim ilk aklıma gelenler
sizde baya çok şey istemişsiniz canım:)
pukeleka 07.07.2006, 23:30 her ay ev sahibine 400 ytl bayılmaycagım fatura öderken kuyruklarda sinir krizi geçirmeycegim sen alevmisin sen kürtmüsün sünnismisin yada memleketin nere sorulmayacak pazara çıktıgımda bön bön bakmayan erkelerin olmadıgı bir dünya istiyorum çok şey istedim ama öyle .bu istediklerim ilk aklıma gelenler
bunlarda baya zor istekler ama gerçekleştirilebilecek cinsten.insanların her şeyi sınıflandırması hayatı çekilmez hale getiriyor.direnmek yaşamaktır.diren kardeşim ne diyeyim.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
yaşadıgımız dünayda bir çok sistem var dogru hespinin iyi yada kötü yanları var
ama benim dünyam farklı kendi oluşturdugum dünyada kendi, sistemimde kendi kurallarımla, yaşıyorum bence en güzeli bu..
sen kurtarmışsın kendini darısı başımıza arkadaşım.
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim
Ne başta dert ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim
Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun.
belki en azından cahit sıtkı tarancı birçoğumuzun ortak noktasını bulup dile getirmiş bir insan değerli bir şair. olursa bir şikayet ölümden olsun!
D-e-v-r-i-m-c-i 24.02.2007, 00:38 arkadaşlar bu konuyu açmamın nedeni kişilerin istedikleri dünyanın nasıl olduğu ve bu dünya modelinin hangi şartlardan etkilendiğidir.bu konuda önemli bir değişken olan siyasi görüşünüzü özellikle belirtirseniz iyi olur.ben dikey iktidarın olmadığı ve komünal bir dünya arzulardım.insanların hiç bir şekilde bir sınıflandırmaya tabi tutulmadığı ve insanların birbirlerine yada doğaya tahakküm kurmaya çalışmadığı bir dünya.....ben memleket istemiyorum,ülke,bölge hiç birini...ben sınırların olmadığını insanların hür ve düşüncelerinden dolayı tutuklanmadıkları bir dünya.ben filistinde ben doğu güneydoğuda ben dünyanın herhangi bir yerinde çocukların öldürülmediği tanrı tarafındanda canlarının alınmadığı ben alevilik sünnilik yahudilik gibi hiçbir kelimenin tartışılmadığı ben insanların yapmak zorunda oldukları için değil yapmak istedikleri için yaptıkları bir dünya istiyorum.ben evlenmek ben ölmek ben ağlamak da istemiyorum.ben sadece su içip sarhoş olmak istiyorum....son olarak (HZ)Ali nin bir cümlesiyle bitirmek istiyorum.HAKKINIZI KİMSEYE YEDİRMEYİN,ZİRA HAKKINIZLA BERABER ŞEREFİNİZİDE YEDİRİRSİNİZ.. eyvallah...
Tabi ki de mümkün.Yaşadığımız dünyayı daha iyi bir konuma getirmek bizlerin elinde.
Haydaryiğit 24.02.2007, 00:57 Dünyanın öyle bir olmasını isterim ki. Sadece bir millet dünyadaki herkes yalnızca o milletten ve yalnızca tek devlet ve o devlet bu dünya üzerindeki bu tek olan milletin hizmetinde;eğitim,sağlık,refah,huzur... gibi olanakların hepsini sağlamış.O milletin sadece bir dili,bir kültürü,bir tarihi olacak.Hiçbir ayrımın olmadığı eşit,özgür,barış içeriside,demokratik,laik bir büyük devlet.Herşey insanlara insan olduğu için ayaklarına kadar getirilmiş olsun.
saygılar
insanlar kardeş 24.02.2007, 01:25 Sevgili canlar ne güzel yazmışsınız.
hepinizin dileklerini canı gönülden niyaz eylerim.
Ancak şunu biliyoruz ki
mümkünü düşündüğümüz dünyaya
şiddetli kirlenmenin sonucu buzullar erimeye başladı.
Sanırın düşlediğimiz dünyalarımız biraz ala sulu olacak.
Nefes almak gibi bir imkanımız olursa eğer,
Islak düşlerimizle
Gönül bahçemizde kar çiçeklerini yeşertiriz !!
saygılarımla...
Canlar,
Sizin morelinizi bozmak istemem, cok guzel seyler bende yazmak isterim, ama biraz gercekci olursak, insanlarin gittigi bir dünya kisa bir zamanda bozulur.. cunku biz insanlar cok benciliz...
Saygilarimla
|