Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbağlar Hâlâ Mahzun....

öncü nesil
06.07.2006, 16:21
--------------------------------------------------------------------------------

Başbağlar'da savunmasız insanları kurşuna dizen, onlarca çocuğu yetim ve öksüz bırakan gözü dönmüş caniler hâlâ bulunamadı.

Katliamın üzerinden tam 13 yıl geçti. Kimi eşini, kimi oğlunu, kimi babasını verdi toprağa.. İsimlerini şehit koydular 33 canın... Başbağlar ismi 5 Temmuz 1993 tarihinden beri adeta acıyla özdeşleşti.

Tarih 5 Temmuz 1993. Türkiye Cumhuriyetine karşı mücadele eden PKK terör örgütü mensupları tarafından Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyünde 33 kişi katledildi ve 65 ev de yakıldı.

37 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas olaylarından 3 gün sonra, bu katliama, sözde misilleme olarak, Erzincan'ın Başbağlar Köyü'ne gelen silahlı bir grup, köyün giriş ve çıkışlarını tutup telefon bağlantılarını tahrip ettikten sonra köyün erkeklerini köy odasına toplayarak 33'ünü katlettiler ve evleri yaktılar.

Katliamdan sonra Başbağlar Köyü'ne komşu Karataş Köyü'nden 20 kişi, bir kısmı gıyabında olmak üzere tutuklandı. Sanıklardan 16'sı hakkında ülke topraklarından bir bölümünü ayırmaya yönelik eylem suçlamasıyla TCK 125'e göre idam ve örgüt üyelerine yataklıktan 15 yıla kadar hapis istemleriyle Erzincan DGM'de dava açıldı.

Dava dosyası güvenlik gerekçesiyle İzmir DGM'ye gönderildi. Tam 4 yıl süren davaya katliamda ölenlerin 102 yakını müdahil olarak katıldılar. Büyük tartışmaların yaşandığı dava, 23 Ekim 1993 günü beraatle sonuçlandı. Sadece davası sonradan ayrılan ve katliam bölgesine Mardin'den geldiği öğrenilen ve suçunu itiraf eden PKK'lı sanık Şükrü Yıldız, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Katliamın gerçek failleri bugüne kadar yakalanamadı.

Başbağlar katliamını her ne sebeble olrsa olsun KINIYORUZ....

ErDaL24
06.07.2006, 16:35
--------------------------------------------------------------------------------

Başbağlar'da savunmasız insanları kurşuna dizen, onlarca çocuğu yetim ve öksüz bırakan gözü dönmüş caniler hâlâ bulunamadı.

Katliamın üzerinden tam 13 yıl geçti. Kimi eşini, kimi oğlunu, kimi babasını verdi toprağa.. İsimlerini şehit koydular 33 canın... Başbağlar ismi 5 Temmuz 1993 tarihinden beri adeta acıyla özdeşleşti.

Tarih 5 Temmuz 1993. Türkiye Cumhuriyetine karşı mücadele eden PKK terör örgütü mensupları tarafından Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyünde 33 kişi katledildi ve 65 ev de yakıldı.

37 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas olaylarından 3 gün sonra, bu katliama, sözde misilleme olarak, Erzincan'ın Başbağlar Köyü'ne gelen silahlı bir grup, köyün giriş ve çıkışlarını tutup telefon bağlantılarını tahrip ettikten sonra köyün erkeklerini köy odasına toplayarak 33'ünü katlettiler ve evleri yaktılar.

Katliamdan sonra Başbağlar Köyü'ne komşu Karataş Köyü'nden 20 kişi, bir kısmı gıyabında olmak üzere tutuklandı. Sanıklardan 16'sı hakkında ülke topraklarından bir bölümünü ayırmaya yönelik eylem suçlamasıyla TCK 125'e göre idam ve örgüt üyelerine yataklıktan 15 yıla kadar hapis istemleriyle Erzincan DGM'de dava açıldı.

Dava dosyası güvenlik gerekçesiyle İzmir DGM'ye gönderildi. Tam 4 yıl süren davaya katliamda ölenlerin 102 yakını müdahil olarak katıldılar. Büyük tartışmaların yaşandığı dava, 23 Ekim 1993 günü beraatle sonuçlandı. Sadece davası sonradan ayrılan ve katliam bölgesine Mardin'den geldiği öğrenilen ve suçunu itiraf eden PKK'lı sanık Şükrü Yıldız, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Katliamın gerçek failleri bugüne kadar yakalanamadı.

sivas takilerin failleri bulundu ama bulundugu yere geri bıraklıdı :uhhm:
ben her iki olayı da kınıyorum zamanın da bir kuru ekmegi paylaşan bu anadolu insanının birlik ve beraberligini yok etmek istiyenleri lanetliyorum (arada okyanus olasada)

Balta
06.07.2006, 16:37

Bunu bütün alevilerde kınar ama bu ve buna benzer konuyla ilgili dikkat çeken nokta şu;

Katliamlara bu kadar duyarlısınız arkadaşım yaklaşık 91 tane mesaj yazmışsınız ve 3.7.2006 tarihindede aktif olarak birçok konuya cevap vermenize rağmen

Şivas Madımak Katliamında neden bu kadar duyarlı davranmadınız? Tabii davranıp yada davranmanız sizin tasarrıfınızdur ama bir katliamı kınayan insan diğer tüm katliamlara sessiz kalmamalı aksi takdirde samimiyetinden şüphe edilir.
Tekrar gerek yasal gerek yasadışı tüm katliamları İnsanlık adına kınıyoruz.

öncü nesil
06.07.2006, 16:44
Balta abi ben bu kin ve nefret neden isimli egemen abinin
açmış olduğu topicde buna cvp verdim.
üstelik başbağlar katliamına ilk defa değiniyorum.
Buda demek oluyorki iki konuyada birer kez değinmişim.
Tabiiki ne olursa olsun YAKARAK cana kıymak çok çirkin bir harekettir.
Saygı ve selametle inşaALLAH...

sertur
06.07.2006, 16:48
Bunu bütün alevilerde kınar ama bu ve buna benzer konuyla ilgili dikkat çeken nokta şu;

Katliamlara bu kadar duyarlısınız arkadaşım yaklaşık 91 tane mesaj yazmışsınız ve 3.7.2006 tarihindede aktif olarak birçok konuya cevap vermenize rağmen

Şivas Madımak Katliamında neden bu kadar duyarlı davranmadınız? Tabii davranıp yada davranmanız sizin tasarrıfınızdur ama bir katliamı kınayan insan diğer tüm katliamlara sessiz kalmamalı aksi takdirde samimiyetinden şüphe edilir.
güzel bir tesbit yapmışsınız sayın balta araştırmacı kişiliğinizin bir örneği olmuş
bende başbağlar katliamını ve bu katliamı alevilere mal etme çabası içerisinde olan zihniyeti esefle kınıyorum

öncü nesil
06.07.2006, 16:55
güzel bir tesbit yapmışsınız sayın balta araştırmacı kişiliğinizin bir örneği olmuş
bende başbağlar katliamını ve bu katliamı alevilere mal etme çabası içerisinde olan zihniyeti esefle kınıyorum
SAYIN Balta abi gerçektende bu forumda saygı duyduğum bir insandır.
Ama burada yanlış bir tesbit yapmış.
Ama oda haklı.Çünkü binlerce üyesi olan ALEVİ FORUMDA mod. olamk kolay olmasa gerek.:komik.
Saygı selametle kalınız...

Balta
06.07.2006, 17:06
SAYIN Balta abi gerçektende bu forumda saygı duyduğum bir insandır.
Ama burada yanlış bir tesbit yapmış.
Ama oda haklı.Çünkü binlerce üyesi olan ALEVİ FORUMDA mod. olamk kolay olmasa gerek.:komik.
Saygı selametle kalınız...

Saygın için teşekkür ederim. Ama yanlış tesbitte bulunmadım. Bahsettiğin topikte bir üyemizin Sivas olaylarını gündeme getirmesi ile ilgili sizin verdiğiniz tek cevap şudur;

Ya kusura bakmayın ama Egemen abi burada birlik çağrısı yapıyor siz dahada sivas katliamından bahsediyorsunuz.Sanki egemen abimi yaptı?
Kim tasvip ediyorki sivas katliamını.Söylermisiniz?

Bu katliama duyarlı olmakmıdır yoksa katliam üzerinden bir kişiyi haklı çıkarmak için örnek vermekmidir. Kaldı ki O güne özel yani 3.7.2006 tarihinde katliam için özel topikte bizim şu anki yaptığımız gibi net bir dille kınama malesef birçok arkadaşımızdan görmedik.

Baştada belirttim duyarlılık gösterip göstermemek kişinin tasarrufudur. Ama samimi bulmadım dedim. Sözlerim çok açıktır.

Sertur arkadaşımızda ifade etmiş

Bizler her türlü insana yapılan kötü muamelemenin ve insanlık dışı suçların karşısında olduk olmayada devam ediyoruz ama bizim adımıza bu tür olayları yapanları onamadığımız gibi bunu bize maletmeye çalışanlarıda onamıyoruz.

Senin katliamın benim katliamım olmaz. Katliam katliamdır kimden nasıl gelirse kimin adına gelirse gelsin tevazu bile gösterilmesi insanlık ayıbıdır.

Bu anlamda tekrar söylüyorum ben anlamda sizi samimi bulmadım.

Ama konu adınada katliamı kınıyorum.

öncü nesil
06.07.2006, 17:12
Abi ben kınama konusunda sizler gibi samimiyim hamd olsun.
Ama sizin görüşünüzede saygı duyuyorum.Çünkü İSLAM'da yakarak cana kıymak diye bir şey zaten yoktur.Olamazda.Bende bir MÜSLÜMAN olarak KURANA VE SÜNNETE BAKARIM.Sanırım bunlar samimi olduğumun kanıtıdır.
Saygılar....

çiğerparem
06.07.2006, 17:15
başbağlar ile sivas katliamı arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır.Sivas'ta insanlar 8 saat yardım bekledi ve diri diri yakıldılar böyle vahşet dünyada nerede var.başbağlar katliamınıda benimsemiyoruz.

öncü nesil
06.07.2006, 17:18
başbağlar ile sivas katliamı arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır.Sivas'ta insanlar 8 saat yardım bekledi ve diri diri yakıldılar böyle vahşet dünyada nerede var.başbağlar katliamınıda benimsemiyoruz.
Sayın alagözlü,
Önemli olan katliamın derecesi değildir.Adının katliam olmasıdır.
HER İKİSİNİDE KINIYORUZ....

ulalıgenç
06.07.2006, 17:33
Geçmişten günümüze kadar yapılan tüm katliamları esefle kınıyorum...Yavuzun yaptığınıda,Saddamın yaptığını da,Sivası da,Maraşı da,Başbağları da..
Bu olay sırasında Erzincan valisi Recep Yazıcıoğlu saldırıda ölenlerin mezarlarının kazılmasına yardımcı olmuştur.Bu da dipnot olsun..<Ayşe kulin-Köprü romanından>

çiğerparem
06.07.2006, 20:14
Sayın alagözlü,
Önemli olan katliamın derecesi değildir.Adının katliam olmasıdır.
HER İKİSİNİDE KINIYORUZ....evet dostum hiç bir katliamı benimsemiyor ve kınıyoruz dileklerimiz dünyada kimsenin canına zarar gelmemesidir.

izmirksk
06.07.2006, 20:26
sivas ile başbağlar arasında(katliam olmasının haricinde) dağlar kadar fark var..
sivas ta müslümanlık adına insanlar yakılmıştır...sivas katliamı bir vahşettir...bu ülkenin insanı sırf düşünce farklılığından dolayı müslüman türkiye sloganları ile kendi coğrafyasında yaşayan insanları yakmıştır..
her ikiside katliamdır ama sivas çok farklı..

pirimunzur
06.07.2006, 20:51
başbaglar olayi sivasa cevaben yapilmiş bir olay dir.ben tabiki bu olayi tasvip etmiyorum ama sivasi yakanlar ve devlet sebeb olmuş buna çunku suçluyu cezasiz birakan devlet kanunlari ayirm yaparak uygularsa.sucluya cezasini vermez ise insanlar kendi adaletini kendi aramaya kalkar bu olaydaki gibi.ben ginede sivas taki olay gibi bunuda kınyorum.olenlerin yakinlarininda acisini cok iyi anliyorum

for-ever-islam
06.07.2006, 21:41
Neden Herkes Sİvasta YaŞananlari Dİle Getİrİp Duruyor Anlamiyorum Acilar Yaralar BÖyle Mİ Kapatilacak Durmadan Dİllenerek Her Sene GÖsterİ DÜzenlenmesİ KariŞiklik İÇİn Neden DoĞurur Kİmse Sİvasta Olaylar Öncesİnde YaŞananlardan Bahsetmİyor Bu İnsanlar Ne YapmiŞti Halk Galyana GelmİŞ O Yananlarin HİÇbİr Etkİsİ Yok Mu Arİf SaĞin ÖldÜrdÜĞÜ Garsonlar Neden KonuŞulmuyor Neden Pİr Sulatani Anma Şenlİklerİ Her Zamankİ Yerİnde DeĞİlde Sİvas Merkez De Kutlanilmak İstenİldİ Cuma Namazi Kilanlarin ÖnÜnde Davul Çalanlardan Neden SÖz Edİlmİyor Madimak Otelİnİn Arka ÇikiŞi Bulunmasina RaĞmen Neden Otelde İnsanlar Mahsur Kaliyor Bunun Nedenİnİ En İyİ Arİf SaĞ Bİlİyor LÜtfen Kulaktan Dolma Bİlgİlerle Önyargida Bulunmayalim Pekİ 3 GÜn Sonra Erzİncan BaŞbaĞlar KÖyÜnde YaŞanan Katlİamdan Nİye Kİmse Bahsetmİyor Burada YaŞanan Olay Tamamen Sİvasa Mİsİlleme Olarak YapilmiŞtir Tamamen Alevİ SÜnnİ ÇatiŞmasini İsteyen Gruplar Tarafindan YapilmiŞtir Birakalim Bu AyrimciliĞi Hepİmİz MÜslÜmaniz Alevİ SÜnnİ Dİye Bİr Ayrim Olamaz Mezhep Ayriliklari Tamamen MÜslÜmanlari BÖlmek İÇİn KurulmuŞ Bİr DÜzendİr

for-ever-islam
06.07.2006, 22:09
başbağlar katliamını unutmayacağız şehitlerimize allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum

çiğerparem
06.07.2006, 22:46
Neden Herkes Sİvasta YaŞananlari Dİle Getİrİp Duruyor Anlamiyorum Acilar Yaralar BÖyle Mİ Kapatilacak Durmadan Dİllenerek Her Sene GÖsterİ DÜzenlenmesİ KariŞiklik İÇİn Neden DoĞurur Kİmse Sİvasta Olaylar Öncesİnde YaŞananlardan Bahsetmİyor Bu İnsanlar Ne YapmiŞti Halk Galyana GelmİŞ O Yananlarin HİÇbİr Etkİsİ Yok Mu Arİf SaĞin ÖldÜrdÜĞÜ Garsonlar Neden KonuŞulmuyor Neden Pİr Sulatani Anma Şenlİklerİ Her Zamankİ Yerİnde DeĞİlde Sİvas Merkez De Kutlanilmak İstenİldİ Cuma Namazi Kilanlarin ÖnÜnde Davul Çalanlardan Neden SÖz Edİlmİyor Madimak Otelİnİn Arka ÇikiŞi Bulunmasina RaĞmen Neden Otelde İnsanlar Mahsur Kaliyor Bunun Nedenİnİ En İyİ Arİf SaĞ Bİlİyor LÜtfen Kulaktan Dolma Bİlgİlerle Önyargida Bulunmayalim Pekİ 3 GÜn Sonra Erzİncan BaŞbaĞlar KÖyÜnde YaŞanan Katlİamdan Nİye Kİmse Bahsetmİyor Burada YaŞanan Olay Tamamen Sİvasa Mİsİlleme Olarak YapilmiŞtir Tamamen Alevİ SÜnnİ ÇatiŞmasini İsteyen Gruplar Tarafindan YapilmiŞtir Birakalim Bu AyrimciliĞi Hepİmİz MÜslÜmaniz Alevİ SÜnnİ Dİye Bİr Ayrim Olamaz Mezhep Ayriliklari Tamamen MÜslÜmanlari BÖlmek İÇİn KurulmuŞ Bİr DÜzendİr

peki kardeş arif sağı bende sevmem ama iddia ortaya atıyorsan bunu delillerle sunmalısın kulaktan dolma bilgilerle konuşman yanlış.Sen şimdi sivas şehitlerinimi suçluyorsun ben onu anladım

manifesto
06.07.2006, 22:46
primunzur ; ama sivasi yakanlar ve devlet sebeb olmuş buna çunku suçluyu cezasiz birakan devlet
Böyle bir yaklaşım sağlıklı değil..Sivasın yaşanmasına kim sebep oldu??? diye sormazlar mı adama...
Ayrıca sivas olayları sonrası yakalananlardan 33'ü idama mahkum edilmedi mi??
Devlet geç de olsa üstüne düşeni yapmadı mı?? Peki başbağlarda katliamı yapanlardan kaçı yakalanabildi???
insanlar kendi adaletini kendi aramaya kalkar
Bu mantıkla hareket edersek sivas olaylarınıda meşrulaştırmış oluruz..

Bence bu tatsız konuları kaşımakdan ve tartışmakdan vazgeçmeliyiz..
Zira her iki konuda hassas konu ve birliğe değil ayrılığa yol açar..

Hüseyin69
06.07.2006, 23:49
Böyle bir yaklaşım sağlıklı değil..Sivasın yaşanmasına kim sebep oldu??? diye sormazlar mı adama...
Devlet geç de olsa üstüne düşeni yapmadı mı?? Peki başbağlarda katliamı yapanlardan kaçı yakalanabildi???

sn mani festo
sivasin yasanmasin akim sebep oldu? galiba cevabi irak örnegidir
bir saddam yüzünden yüzbinlerce irakli hayatini kaybeti ve halende kaybediyor
peki bunun suclusu kimdir sormazlarmi adama ve ayrica saddam ve saddamin yüzlerce taraftarlari yakalandi ne oldu sözümona mahkemeler halen devam ediyor
basbaglara gelince ben bir mesajimda daha yazmistim devletin isbirligi diyebiliriz nasil olur dersen söyle birsey sivasta sekiz saat gibi uzun bir süre icerisinde bir otel yakildi dikkat edin yakildi diyorum yandi demiyorum otelde yanarak bogularak 35 kisi hayatini kaybetti bu katliama seyirci kalan devlet ve her katliamda oldugu gibi yine sahipsiz kalan alevi örgütlülügü henüz yeni yeni basliyordu ki bu bosluktan bazi cevreler iyi bir firsat ellerine gecirdiler bu firsati iyi degerlendirdiler
basbaglarin katilleri yakalandimi diyorsun doguda hergün ikiser beser onar kisilik gurplar halinde terorist öldürüldü haberlerini mutlaka izliyor ve duyuyorsundur
tabiki bizim amacimiz bu katliam üzerinde prim yapmak rant saglmak reklam vs yapmak kesinlikle söz konusu degildir ama bu bir toplu katliamdir dünyanin her yerinde toplu katliamlar olur ama hic bir yerinde sekiz saat devlet kontrolu altinda bir katliam hangi ülkede olmustur üstelik bir hic ugruna baska ülkeler gibi toprak kavgasi bagimsizlik kavgasi vs degil bu katliam dünyadaki katliamlardan cok farklidir

pastoralsenfoni
07.07.2006, 00:04
başbağlar olayı ile sivas olayı birbirine benzetilmemelidir.ikiside vahşettir ama sivasta yakılanlara karşı başbağlar olayını yaptılar demek çok saçma.yani başbağlar daki masum insanları sivasa bağdaştırmak olmaz.

pirimunzur
07.07.2006, 12:56

orada 35 cani yakanlarin hic biri cezasini cekmedi.bu devlet insanlara eşit davranmadigi surece bu olaylar kaçinilmaz birisi oldurur birisi öc almaya kalkar insanlar birbirine girer ozamn ne alevilik nede sunnilik kalir ben bu olaylarin herzamn karşisindayim iki olayda caniliktir.ama bugun devlet dedigmz kavram bu olaylari olmasina sebep olan insan toplulugudur.
sizin herzamn savundugunz akp türkiyeyi daha ne hallere getircek sayin manifesto bunlari gormemezlikten gelmeyin bugun turban diye diye siyaset ile dini karişrtran bir parti. bu ulkede nasil bir rejim kurmak istedigini gostermiştir. nerede eşitlik? insanlara eşit davranmzsan eger iç çatişma denilen bu olay cikar tipki başbaglardaki gibi..

pirimunzur
07.07.2006, 13:10

insanlar dişarda cani bir şekilde bekliyorken kim nasil yangin merdivenini kulansin ?? Orada guvenlik gucleri bile seyirci olark oradayken,yangin merdiveninden bahsediyorsun sen 35 kişiyi binlerce kişi oldurmeye geliyorsunuz Arif Sag'in oldurdugu 2 garsonuda savunuyorsun Arif Sag yillarca saziyla deyişleriyle aleviligin semboludur.Orada bende olsaydim eger o canileirn eline kendimi teslim edecegime ateşlerde yanmayi tercih ederdim.Utanmadan gelmişsin birde Arif Sag iki kişiyi oldurdu diyorsun.oldurmüşte niye oldurmuş peki onuda soyle ?? O ateşlerin arasinda senin gibi insalar olsaydi surat ifadenizi cok merak ederdim kurtulmak için neler yapmaya çalişirdiniz kim bilir sen gelmişsin burada kimleri savunyorsun ne pişkin insanlarsinz .. Bu mitinglerimiz, bu anlmalarımız herzamn dahada articak.sivasin yobazlarida bunu seyredicek.bu acilar ve yaralar hic bir zamn kapanmayacak bu anmalarda hic bitmeyecek.orada sadece yalniz 35 can oldurulmedi kerbeladaki olay tekrarlanmiş oldu

munzur6262
07.07.2006, 13:23
başbağlar katliamını unutmayacağız şehitlerimize allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorumöncelikle bu olayı doğru bulmadığımı belirteyim.ama şehit kime denir.????????

manifesto
07.07.2006, 16:44
pirimunzur ; sizin herzamn savundugunz akp türkiyeyi daha ne hallere getircek sayin manifesto bunlari gormemezlikten gelmeyin bugun turban diye diye siyaset ile dini karişrtran bir parti
Türban meselesi AKP nin problemi mi??? O mu bu probleme yol açtı..
Eğer bir yerde mağduriyetten bahsediyorsak, kendi mağduriyetimizi nekadar haklı olarak ifade etmeye gayret ediyorsak...alevilik üzerinde ki baskıların kaldırılması nı taleb ediyor isek bunu başkaları içinde aynen taleb etmeliyiz..
Bu alevi vatandaşlarımıza tanınmış bir imtiyaz olmamalı..Bu ülkede yaşayan her vatandaşımız dini vecibesini yerine getirme konusunda dayatmaya maruz bırakılmamalı..
Şimdi zorunlu din derslerinden şikayet ediyorsak..cem evlerinin yetersizliğinden şikayet ediyorsak.alevi inancının dejenere edilmeye çalışıldığını ifade ediyorsak , alevilik öğretisinin alevi gençlere öğretilmesini savunuyor isek ve bunu din ve inanç ekseninde düşünüyor isek o zaman TÜRBANLI insanların da dini vecibe ve gereksinimleri konusunda ki hassasiyetlerine ortak olucak..
Keser gibi hep kendi tarafımıza yontmayacağız..
Onu siyasi bir simge haline indirgeyip inançsal yönünün olmadığını ifade etmiycez..
O zaman da birileri çıkar aleviliğin siyasallaştırıldığından bahseder ve aynı mantıkla thakküm etmeye çalışır..
İşte samimiyetimiz bu noktada ortaya çıkar..
Özgürlük ve eşitlik ise şartsız şurtsuz bunu istemeliyiz, aliye ayrı veliye ayrı olmadan..AKP de tıpkı bundan önceki iktidarlar gibi bu problemi çözmeye gayret ediyor..Çünkü ona oy veren seçmenin böyle bir sorunu var..
Nasıl ki alevi vatandaşlarımız oy verdikleri siyasi partilerden alevilik üzerindeki problemlerin çözülmesi talebinde bulunabiliyorsa buda aynısı

levilee
07.07.2006, 18:42
katliamlar hiç bir bahaneyle kabul edilemez
başbağlarda ölende kardeşimiz madımakda ölende
bunların hiçbir bahanesi olamaz
katliama bahane arayanlar vicdanlarını şeytana satmış aşağılıklardır
kanı kanla yıkamazlar
her iki katliamıda yapan zihniyete lanet olsun....

canazerbaycan
07.07.2006, 20:14
Başbağlar Katliamı malum terör örgütü tarafından yapılmıştır. Alevilerle hiçbir ilişkisi yoktur. Bu katliam örgütün Erzincandaki Türk köylerine yaptı saldırı dizisinin bir parçasıdır. Zaman bakımından Sivas olaylarının arkasından gelmesi nedeniyle örgüt bunu kullanmak istemiştir. Bu olayı çarpıtarak sanki Alevi vatandaşların Sivas olayına misillemesi gibi yansıtan Sünni İslamcı çevreleri kınıyorum. Başbağlara madem bu kadar duyarlısınız. Aynı duyarlılığı neden Örgüt tarafından Erzurum Yavide, Erzurum Pasinler Çiçeklide, Iğdırın köylerinde öldürülen onlarca sivil Türk için göstermiyorsunuz? Güney Azerbaycanda, Kerkükte oluk oluk Türk kanı akarken sus pus oturuyorsunuz. Filistin'e, Çeçenistan'a gösterdiğiniz duyarlılığı neden konu Türkler olunca göster miyorsunuz? Olayları çarpıtmakta son derece ustasınız.

KızılBant
07.07.2006, 20:29
Başbağlar olayını tasvip etmememe rağmen şöyle bir durum var

Sivas olayı olduğu sırada devlet hiç bir çabada bulunmadı aksine bir nevi katliam yapan yobaz sürüsünün önünü açtı askerler arkada beklerken bu faşistler oteli yakarak aydınlarımızı diri diri yaktılar

BU diri diri yakma olayını biz 19 aralık cezaevleri katliamlarından da biliyoruz. Osmanlıda oyun çok. İnsanları yaktılar ve kendi kendilerini yakıyorlar diye kılıf uydurdular.

Gelelim başbağlar olayına Sivas katliamının ardından Pkk kendi intikamcı yapısı gereği Başbağlar köyünde 30küsür sunniyi öldürdü bir nevi kıssas olarak düşünülebilr. Yani devletin yapmadığını biz yapıyoruz adaleti biz sağlıyoruz mesajı vermek istedi. Bu misilleme eylemi doğrumuydu? Hedef doğrumuydu? yanlış tabiki O köydekiler sunni olabilrler ancak sonuçta o katliama katılıp katılmadıkları kesin değildir aksine benim kendi düşüncem o insanların katliama katıldıklarını sanmıyorum

Ancak Pkk intikam amaçlı bir örgüttür. Yani bizden 5 kişiyi öldürseniz sizden 5 kişi mantığı vardır. Pkk alevi bağlantısı varmıdır peki? esasında yoktur ama Pkk o dönem marksist bir çizgideydi yani esasında tüm türk - kürt halklarını kapsayan bir yapıdaydı daha sonra milliyetçi oldu.

Her tür katliama hayır diyelim

canazerbaycan
07.07.2006, 20:40
PKK, gerek kadroları gerek üst düzey yöneticileri gerekse tabanı itibariyle %95 Sünni Kürtlerden oluşur. Yapılan bu saldırıda 30 insanın öldürülmesi nedeni Türk olmalarıydı. Sünni olmaları değil. PKK'nın diğer doğu illerinde olduğu gibi Erzincan'da da Türk nüfusu etnik temizliğe tutma amacı vardı. Bu katliamı da Sivas katliamının hemen sonrasına getirerek bir taşla iki kuş vurmak istediler. Yaptıkları bu açıklama ile hem Alevi nüfus kendilerine sempati duyacaktı. Hem de katliamı Alevilerin yaptığını düşünen bölgedeki Sünni Türkler Alevilere cephe alacaktı. Böylece PKK, Sivas ve Erzincan gibi bölgenin etnik çoğunluğunun Türk olması nedeni ile giremediği bir bölgeye girme olanağı bulacaktı. Yani çıkacak bir Alevi-Sünni gerginliği bu konuyla ilgisi olmayan bir gruba yarayacaktı.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

Ancak Pkk intikam amaçlı bir örgüttür. Yani bizden 5 kişiyi öldürseniz sizden 5 kişi mantığı vardır. Pkk alevi bağlantısı varmıdır peki? esasında yoktur ama Pkk o dönem marksist bir çizgideydi yani esasında tüm türk - kürt halklarını kapsayan bir yapıdaydı daha sonra milliyetçi oldu.

O yüzden mi Doğu Anadolu'da(Erzurum, Erzincan, Kars ve Iğdırda) onlarca Türk köyünü basıp yüzlerce sivil Türkü öldürdü?

DEMIR CAN
07.07.2006, 21:01
Basbaglar katliaminin Sivas'la uzaktan yakindan ilgisi oldugunu ve misileme oldugunu hic zannetmiyorum.Sanki PKK ogune kadar katliam yapmiyordu da ilk defa Sivas Katliamindan sonra mi katliam yapti?
PKK zaten yillardir katliam yapiyordu ve devlet icinde PKK'dan beslenen kisimlar, (zaten nekadar beslendikleri 99 secimlerinde ortaya cikti) yaptiklari katliamlara goz yumanlar bunu da firsat bilmis, Sivas utancini hakli cikarmak icin bunu cok guzel kullanmislardir.
Yine de su tespit cok dogru; iki katliam oluyor, birisi dagin basinda bir koyde, kim yok kimse yok masum koyluler katlediliyor, olaydan devletin sabah haberi oluyor, digeri ise binlerce insanin ve devletin gozu onunde oluyor ama kimse ses cikarmiyor.
Biz Aleviler eger Basbaglar ya da herhangi bir yerde -boyle gozumuzun onunde- bir vahset olsa elimizden gucumuzle tepkimizi gosterirdik.Seyredip 'GEBERIN DUSMANLAR' diyerek alkislamazdik.

pirimunzur
07.07.2006, 21:24
Türban meselesi AKP nin problemi mi??? O mu bu probleme yol açtı..
Eğer bir yerde mağduriyetten bahsediyorsak, kendi mağduriyetimizi nekadar haklı olarak ifade etmeye gayret ediyorsak...alevilik üzerinde ki baskıların kaldırılması nı taleb ediyor isek bunu başkaları içinde aynen taleb etmeliyiz..
Bu alevi vatandaşlarımıza tanınmış bir imtiyaz olmamalı..Bu ülkede yaşayan her vatandaşımız dini vecibesini yerine getirme konusunda dayatmaya maruz bırakılmamalı..
Şimdi zorunlu din derslerinden şikayet ediyorsak..cem evlerinin yetersizliğinden şikayet ediyorsak.alevi inancının dejenere edilmeye çalışıldığını ifade ediyorsak , alevilik öğretisinin alevi gençlere öğretilmesini savunuyor isek ve bunu din ve inanç ekseninde düşünüyor isek o zaman TÜRBANLI insanların da dini vecibe ve gereksinimleri konusunda ki hassasiyetlerine ortak olucak..
Keser gibi hep kendi tarafımıza yontmayacağız..
Onu siyasi bir simge haline indirgeyip inançsal yönünün olmadığını ifade etmiycez..
O zaman da birileri çıkar aleviliğin siyasallaştırıldığından bahseder ve aynı mantıkla thakküm etmeye çalışır..
İşte samimiyetimiz bu noktada ortaya çıkar..
Özgürlük ve eşitlik ise şartsız şurtsuz bunu istemeliyiz, aliye ayrı veliye ayrı olmadan..AKP de tıpkı bundan önceki iktidarlar gibi bu problemi çözmeye gayret ediyor..Çünkü ona oy veren seçmenin böyle bir sorunu var..
Nasıl ki alevi vatandaşlarımız oy verdikleri siyasi partilerden alevilik üzerindeki problemlerin çözülmesi talebinde bulunabiliyorsa buda aynısı

hala akp yi savunyorsun ya ben biktim artik akp demketen sana.sen ne aşkla sarilmişsin partine ben artik sana bıktım ayni şeyleri yazmkatan. eşitlik ve akp nin hiç bir alakasi yok akp herzamn alevi düşmanidir.!bize iyi gostermeye calişma erdogan da fetullah gulenin sag koludur.senin adamlarin heryere sızdı her yere kendi admlarini yerleştirdi. şimdi sizin kurdugunuz bu koloni bu ulkedeki en buyuk iç karişikligi çikaricak sorunlar hergecen gun artiyor ekonomi her gecen gun kotuleşiyor.bu adamlari sen nekadr savunsan da bu yanliş siyaset bir karabulut gibi turkiyeyi hep geriye goturecektir cunku erdoganin yetiştigi çevre bellidir.
bu ulke bu adamin elinde senin dogru benim içinde ters olan yola dogru gidyor ,senin bu olaylari ve akp nin gidişatini normal gormen dogru çunku herşey istediginz gibi gidiyor.turkiyeye şeriati getirmek için gerekli adimlari sirasiyla atiyorsunuz.bana şeriat nerden çikti deme sakin bu zihniyete sahip bir partinin amaci başka ne olabilirki... elinizden gelen herturlu yobazligida yapmaya hazirsinz hemde gozunuzu kırpmadan çunku aklinz sıraca allahın istedigi adaleti getirdiginizi sanıyorsunz.
haci esansli manifesto senin ne oldugunu hic anlyamadim ataturku seviyorsun,miliyetci gozukyorsun,akpye toz konurmyorsun,ne oldugunu cıkartamiyorum hiç.:garibbak: :garibbak:

levilee
08.07.2006, 10:02
canazerbaycan kardeşime katılıyorum
azeriler hem soyca hem inanç olarak kardeşimizdir
hepimiz o büyük şahımız ismailin çocuklarıyız
türküz aleviyiz kelimenin tam anlamıyla insanız
sevgiler...

MetinK
08.07.2006, 14:25
Güney Azerbaycanda, Kerkükte oluk oluk Türk kanı akarken sus pus oturuyorsunuz. Filistin'e, Çeçenistan'a gösterdiğiniz duyarlılığı neden konu Türkler olunca göster miyorsunuz?
alevilik öğretisinin alevi gençlere öğretilmesini savunuyor isek ve bunu din ve inanç ekseninde düşünüyor isek o zaman TÜRBANLI insanların da dini vecibe ve gereksinimleri konusunda ki hassasiyetlerine ortak olucak..

türküz aleviyiz kelimenin tam anlamıyla insanız

Aleviyiz bu dogru ama milliyet konusuda Aleviler tek bir milliyete veya irka dayali degil.O yüzden tespitiniz tek ayak üzerinde duruyor.
Etniksel olarak Aleviler;Türk,Kürt,Kirmanc (Zaza),Arap,Azeri,Arnavut milliyetlerine baglidirlar.
Milliyetcilik ve irkcilik dünyaya özürlü bir gözle baktirir insani.Milliyetcilik ve irkcilik insani uzak cografyalara götürebilir,oradaki katliam ve cinayetleri gösterir ama sorun yani basindaki baska milliyetlerden insanlara gelince agzini kendi kendine bantlattirir.At gözlükleri taktirtir.Cecenistan ve Bosnaya sadece irkdaslari öldürüldügü icin gidip savasanlardan bazilari; Sivas ve Maras Katliamlarinda ellerinde benzin bidonlari ve kamalarla dolasabilir de.
Türk-Islam düsüncesi ile Türk Alevileri arasinda derin ucurumlar vardir.Bu iki grup birarada olamaz,yanyana gelemez.Ikisini de üst kimligi yapmaya calisan camura batar.Irksal olarak ayni düsünceye sahip olan irkdasinizla inanciniz noktasinda nasil anlasacaksiniz?Iki farkli inanca sahip insanlar olarak hangi ülkü birligi icerisinde hareket edilebilir?

Milliyetciligin sonu batakliktir.
...
Sivasta da Basbaglarda da ödürülen insanlarin hepsinin hem irksal hemde inanclar kimlikleri vardir.Sivasta katledilen canlar Alevi olduklari icindi.Basbaglar katliami ise malüm örgüt tarafindan yapilmis gerekce olarakta Sivasta katledilenlere misilleme amacli oldugu söylenmistir.Peki gercek nedir?
Alevilerin 1990li yillarda kendi kimliklerini daha da sahiplenmeye baslamalari,örgütlü duruma gecme cabalari kendi disindaki yapilarin ilgisini cekmis ve Alevileri kendi potalarina cekmenin hesaplarini yapmislardir.Buna devlette dahildir.
Ortada kimilerine göre 10-15 milyon kimilerine 20-25 milyon nufusa sahip bir kitle bulunmaktadir.Alevileri yanina alan ülkede güclü bir konuma gelecektir.Politik olarak sarsilmaz bir güce sahip olacagi asikar.Bunu kim kullanmak istemez ki?
Daha yakin zamana kadar Aleviyim denildiginde yüzlerimize nasil bir ifade ile bakildigini unutmayalim.Bu disimizdaki hemen bütün kesimler icin asagi yukari ayni idi.Simdi ise herkes dostumuz olma yarisinda.

Devlette,terör örgütü de,tarikati da bu potansiyelimizi kullanmak isteyecektir.
Devlet ince manevralari ile bizi düzenin icinde tutmaya calisir.
Terör örgütü Sivasin hesabini Basbaglarda aldik der.
Gülen tarikati gider Alevilerin en yogun yasadigi yerde Özel Okullar acar.
Siyasi partiler secim calismalarinda Haci Bektas i ziyaret eder.
Neden acaba?
Bizi cok sevdikleri icin mi?
-Sanmiyorum...

Önemli olan bizim kendi örgütlerimizi ve kurumlarimizi daha da güclendirmemiz,birlik olarak hareket etmemizdir.Ancak güclü örgütlülüklere sahip toplumlar Hak ve Özgürlük mücadelesinde basarili olurlar.Zayif ve parcalanmislarda tarih sayfalarindaki yerlerini alirlar.

Baskalarinin bizi kullanmalarini degil bizim kendimizi baskalarina kullandirmamamizdir esas sorun.Kendi gücümüzün farkina varip birlik ve beraber lik icinde hareket edersek bizi kimse kullanmaya,üzerimizden politika yapmaya calisamaz.
Kendi gücümüze güvenelim...

not:alinti degildir:)

levilee
08.07.2006, 15:18
alevilik türke aittir
türkçe yazmış türkçe söylemiş bütün pirlerimiz
ırkçılık manasında söylemiyorum
ırkçılık yapan inancımıza ters düşer
ama tarihsel ve sosyolojik bir gerçek olarak
aleviler türktür. sevgiler...

sertur
08.07.2006, 15:20
alevilik türke aittir

bir daha araştırmanızı temenni ederim

levilee
08.07.2006, 15:55
herşey ortada kardeşim
pir sultan
hacı bektaş
şah hatayi
kul himmet
kaygusuz
nece yazdılar nece söylediler sen bir araştır istersen

KızılBant
08.07.2006, 20:48
alevilik türke aittir

Genel çoğunluk ve çıkış noktası eski türk inancları olabilir ancak ben türk değilim hatta benim gibi milyonlarca alevi ve türk olmayan insanlar var kafatasçılığına gerek yok.

izmirksk
08.07.2006, 20:53
alevilik türke aittir
ırkçılığın alasını yapın sonrada ırkçılık manasında söylemiyorum deyin..
aleviyim ve zazayım..
alevilik türklük değildir...asla değildir...aslada olmayacak..alevilik zaza-kürt-arap-türk...her ırkı içinde barındırır..ve barındırmaya devam edecek..

garcia
08.07.2006, 21:54
alevilik türke aittir

sayın moderatör arkadaşlar ve site yönetimi konuyla ilgili değildir ancak,konuyu yanlış bilen arkadaşa yanıt yazmak istiyorum:

bu gün alevilik inancına sahip insanların çoğunun türk milliyetine mensup olması,başka etnik kökene sahip alevi insanların olmadığı anlamına gelmez.bir kere alevilik türklere gökten zembille inmediği gibi,başka etnik kökene(kürt,zaza,arap,arnavut,macar) mensup insanlarada gökten zembille inmemiştir.aleviliği kabul eden her etnisitenin alevilikle tanışması aynı döneme denk gelmez.bu nedenle bir dönemde alevi düşünür,yazar ve ozanların türkçe yazıp söylemeside top yekün türk oldukları anlamına gelmeyeceği gibi süreç içerisinde anadoluda 15.ve16.yüzyıllarda şah ismalin kendisinin ve dedesi şeyh cüneyt ve özelliklede babası şeyh haydarın çoğunlukla türkmen alevileri örgütlemek gibi bir çaba içerisinde oldukları ve propaganda yaptıkları gibi dersim ve yakın çevresinde yaşayan ve o ana kadar sünni islamı benimsememiş olan ve hala ağırlıklı olarak zerdüşt inancına bağlı yaşayan kürt ve zaza kökenli topluluklar içerisindede taraf kazanma ve propaganda çalışmaları olmuştur.

ayrıca unutmamak gerekirki anadoluda birçok bölgeye dağılmış olan ve göçebe,yarı-göçebe yaşayan alevi -türkmen toplulukları erzincan ve çevresinde yaylaya çıktıkları gibi o yıllarda bölgeye yerleşmiş olan türkmen-alevi topluluklarıda vardı.o tarihe kadar sünni- islam inancını benimsememiş olan,bölgede yaşayan kürt ve zazalar safevilerin yoğun propagasının etkisiyle hızla alevilikle tanışmaya başladılar.şimdi soruyorum leville arkadaş,15 ve 16.yy.arasında alevilikle tanışmaya başlayan kürt ve zazalardan sen kendi dillerinde düşünürler yetiştirmesini bekliyorsun?bu nasıl olacak alevililik anadoluya 1071 malazgirt savaşından sonra girmiş ve etnik olarak kürt ve zaza olan aleviler türkmen-alevilerden birkaç asır sonra alevilikle tanışmışlar.bu ayrıntıyı kaçırmamak gerekiyor.nasıl olacakta 16.yy kadar potansiyel olarak bir alevi topluluk olmayan o tarihe kadar zerdüşt dinine bağlı olan insanlar,yazılı sözlü edebiyet örnekleri sergileyecek?

şimdi sana soruyorum:bende çok sayıda alevi ozan ve düşünürlerin deyişlerini okudum ancak,hiç birisinde arnavutça bir yazılı örneğe rastlamadım.ama sen bana arnavut aleviler türktür diyebilirmisin?senden yanıt bekliyorum.

şimdi bu neye benzer biliyormusun bütün müslümanların arap olduğunu söylemekle eşdeğerdir.çünkü arapçanın etkiside, alevilik içerisindeki türkçenin etkisiyle aynıdır.yani her dinsel inanca mensup topluluklar,kendisine o inançla tanışmasına neden olan insanların dillerinden ve edebiyatlarından etkilenmişlerdir.çünkü;safeviler bir türk devletiydi ve bu devlette yaşayanların büyük çoğunluğu türktü.

izmirksk
08.07.2006, 21:59
+1
harika yazmışsın garcia..bir solukta okudum...
maalesef sisteme statükoya yaranma gayretleri alevileri bir ırka mal etmeye çalışan zihniyetlerin ortay çıkmasına nedne oluyor..
üstelik argümanları o kadar komik ki..yani cevap versen bir türlü vermesen bir türlü:)

bu arada başbağlar da sivası anmaya tenezzül edemeyen kimilerinin elinde koz gibi duruyor..daha doğrusu öyle kullanıyorlar..

Nesimi
08.07.2006, 22:09
insanlar ölmesin

garcia
08.07.2006, 22:14
+1
harika yazmışsın garcia..bir solukta okudum...
maalesef sisteme statükoya yaranma gayretleri alevileri bir ırka mal etmeye çalışan zihniyetlerin ortay çıkmasına nedne oluyor..
üstelik argümanları o kadar komik ki..yani cevap versen bir türlü vermesen bir türlü:)

bu arada başbağlar da sivası anmaya tenezzül edemeyen kimilerinin elinde koz gibi duruyor..daha doğrusu öyle kullanıyorlar..

evet hala başbağlar koz olarak duruyor ve hala kimin hangi amaçla yaptığı bile belli değildir.elbette başbağlar katliamınıda kınıyoruz.ancak şunu unutmamak gerekirki bu ülkede istihbarat örgütü çok iyi çalışıyor,örgütlere sızıyor,hatta yapıp başkasının üzerine atıyor ve hatta kendisi yapmasa bile tetikçi bulmakta zorluk çekmiyor.şimdi,eğerki başbağlar olayı başbağlarda yaşayanlar sünni olduğu için kürt ulusçuları tarafından yapılmışsa bu eylem kürt ulusçularına zarar getirir.çünkü kürt ve zaza toplumunun %80 den fazlası sünni(şafii-hanefi)dir. anket sonuçlarında en dindar parti dehap çıkyor(%83).bu ülkede sünni inanca sayısal olarak en bağlı topluluğun sünni kürt ve zazaların olduğunu bilmeyen varmı?

yok eğerki başbağlarda yaşayanlar türk oldukları için öldürülmüşse,bu ülkede yaşayan alevilerin büyük çoğunluğu türktür.yani alevilere şirin görünmek için yapılan eylemin başka amaçları olduğu ortadadır.bence hala kimin tarafından yaptığı hala çözülememiştir.

Serkan_Devrim
11.07.2006, 14:16
forumda ırkçılık kesinlikle yasaktır.
alevilik hiç kimsenin tekelinde değildir. Türk/Kürt/Arap/Zaza/vb Aleviler de bulunmaktadır. bu uyarıyı ciddiye alınız!

garcia
11.07.2006, 19:55
forumda ırkçılık kesinlikle yasaktır.
alevilik hiç kimsenin tekelinde değildir. Türk/Kürt/Arap/Zaza/vb Aleviler de bulunmaktadır. bu uyarıyı ciddiye alınız!

evet ali ekber herşeye rağmen bazı arkadaşlar kimleri bilerek,yani ideolojisi o olduğu için,kimi arkadaşlarda maalesef kimi alevi yazarlarından okuduklarıyla,ırkçılılık yapıyor.ve maalesef ırkçılık yüzünden bütün dünya kan ağlıyor.bir önceki sayfada alevilerin hepsinin türk olduğunu savunan arkadaşa yanıt yazdım ve umarım yanlışını düzeltir.

redyellow
21.09.2006, 09:56
"Haksız yere bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş, bir insanı kurtaran da tüm insanlığı kurtarmış gibidir"

Her olayı bu çerçevede değerlendiriyor ve her türlü katliamı kınıyorum.

İnsan hayatı önemlidir ve değerlidir.

Bu sadece kendi hayatımız, eşimizin dostumuzun hayatı için değil, tüm insanların hayatı için geçerlidir.

Çayanlı05
31.05.2008, 12:48
Okudum da yazılanları .. arkadaşlar bize müslümanız diye geçinmeyin Allahın verdiği canı Allahtan baskası alamaz almalı.. Sivas olaylarını halada inkar edenlere sadece insani duygularınızı acıga vurun derim az ya .. Kulaktan dolma bilgiler deil bunlar .. youtubeyi acta izle otel yanarken agzından salyalar akan yaşlıların hallerini insanlık seviyelerini.. Kuran-ı Kerimde öylemi yazıyo adam yakın asın mı yazıyo .. bu ülkede alevi sünni ayrımı var hepimiz müslümanız çok şükür ama dincilerin yaptığı müslümanlık değil gericiliktir olsa olsa.. Agzından salya akan sakallıların otel yanarken gülmeleri bunlar neden konuşulmuo ? neden ? sonuc ne olursa olsun sen Allahın verdği canı alamazsın Kuranında yazmıyo mu senin öyle nedne insnalar yanarken agzınızdan salyalar akıyo .. neden gülüyosnuz arkadasım ... onlar müslüman değillermi ? onlar peygamberimizin soyundan gelmedilermi nedn bu canilik yapılıyo neden Aleviler toplumda sevinilmiyo.. Söyleyim cevabını sizde biliyosunuz saten ; Namazla oruçla bitmez bu işler tek GErçek Allahtır ve ona sadakatliktir benim içn birde dürüstlüğümdür .. Ben Aleviyim çok şükürde öyleymişim .. Namaz kılmam oruç tutmam .. ne olcam yani direk cehenneme mi gitcem orda yancakmıyım o sman ben yancam diye direk cehennemde kendimi baska yollarada saptırabilirm demi nasılsa yanıcam ya nasılsa direk cehennemliğim ya yapayım ne olcak !! ya Allahınızı severseniz bunlarla ilgilenmeyin boş şeylerle ya Allah sizce böyle bişiyi dile gtirirmi akla mantıga sığrmı sizce bu ya.. Sunuda unutmayın Kuran-ı Kerim ilk indiği günden ve günümüze geldiği şu geldiği güne kadar çogu kez değişmiştir .. gerici ve yobaz toplumun istekleri üzerine .. allahıma inanırım şükrederim.. sadakamıda veririm gerisini de foslarım abi .. böyledir bu

Serhatlı
31.05.2008, 18:23
Şiddet nereden gelirserse gelsin karşısındayız ne o ölsün nede başkası sevgi saygıyla bu dünya bu toplum bu topraklar bizlere yeter Cenneti Cehennem çevirmenın bir manası yok tez zamanda Barış dileklerimle :surrender

Konudan önce az bilgim vardı iyice netleşdi ayrıca ben hep merak etmişdim bu 33 ölüm ne içindi dıye bilmıyordum öğrendim