Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatta Aldığınız Riskler?

duygu_m
06.07.2006, 19:07
YAŞAM RİSKLERDİR

Gülmek; "SAF" denme riskini göze almaktır.
Ağlamak ise; "DUYGUSAL" görünme riskini...
Birine yakınlaşmak; "KENDİNİ KAPTIRMA" riskini,
Duygularını açmak; "KENDİNİ ORTAYA KOYMA" riskini,
Hayalleri ve düşünceleri sergilemek ise; "ONLARI BAŞKASINA KAPTIRMA" riskini göze almaktır.
Sevmek; "KARŞILIK GÖREMEME" riskini...
Yaşamak ise; "ÖLME" riskini göze almaktır.
Umutlanmak; "HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMA" riskini
Çabalamak ise; "BAŞARISIZ OLMA" riskini göze almaktır...

Ama riskler yaşanmalıdır, çünkü; hayatımızın en büyük riski hiç risk almamaktır. Hiç risk almayan kişi, belki acı ve üzüntülerden korunabilir ama büyüyemez, sevemez, değişemez, hissedemez, öğrenemez. Garanti arayışlarıyla zincirlenmiş bir köle olarak yaşarken, bedelini; özgürlüğünü kaybederek öder. Sadece; riski göze alabilen kişi hürdür.

Gelelim benim soruma: " Hayatta aldığınız riskler?"

genar
06.07.2006, 19:40
hayatın her anı riskdir attığımız her adım aldığımız her nefes sevdiğimiz her insan yaptığımız her iş riskdir bazıları şansı ile bu riskleri en az zararla geçer bazılarıda bu risklerin altında ezilir duygu umarım hayatın risklerini birer birer aşarsın

ecem_m
06.07.2006, 20:30
valla şu anda çocuç olduğum için henüz bir risk almadım valla önümüzdeki risklere bakmak lazım...Paylaşımın için teşekkürler.Ellerine sağlık...

izmirksk
06.07.2006, 20:37
bakkala giderken başımıza bir saksıda düşebilir...çok düşük olasılık bile olsa:)
yani dışarı çıkışda bir risktir..
hayatında içinde irili ufaklı o kadar çok risk var ki..

ergin
06.07.2006, 20:43
duygu yine herzamanki gibi çook anlamlı yazmışın.Risk almak,bir yönden iyi,diğer yönden de iyi değildir.Zaten Sen ikisi arasındaki farkı ele almışsın...
tekrar bu güzel yazın için tessekürler....

duygu_m
06.07.2006, 22:42
hayatın her anı riskdir attığımız her adım aldığımız her nefes sevdiğimiz her insan yaptığımız her iş riskdir bazıları şansı ile bu riskleri en az zararla geçer bazılarıda bu risklerin altında ezilir duygu umarım hayatın risklerini birer birer aşarsın

güzel yorumun için teşekkür ederm abi

KaRTaL_58
10.07.2006, 11:49
paylaşımın için teşekkürler :) hayat başlı başına bi risk değil mi zaten?

Erkan Sevgi
10.07.2006, 12:01
İnsan olmak, olabilmek risk...
Ama her riskten sonraki kazanımlar daha değerlendiyor kazanılanı ve dahada anlamlandırıyor...

Teşekkürler güzel duygular için...

duygu_m
10.07.2006, 12:04
Ben teşekkür ederim Erkan abi

cihan_kacmaz
12.07.2006, 15:22
aslında rısk guzeldır ama hıcbı zaman rısk almıyorrum

ErDaL24
12.07.2006, 15:26
türkiyede yaşamakla en büyük riski almışız zaten onlar tuzla biber gibi:)