Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölüler İnsanlara Yardım Edermi?

hasan cicek
06.07.2006, 19:37
Bir çok dinde atalara tapınmak.mezara ve türbe ziyaretleri yaparak ölülerde yardım istemek çok yaygındır. Birçok kişi Mukaddes Kitap (Tevrat Zebur İncil) hakikatını ögrenmeden önce ölülerin öbür dünya diye görünmez bir yerde bilinçli halde yaşadığnıa inanıyordu.Onlar ölülerin yaşayanlara yardım edebilecegini yada zarar verebilecegini sanıyorlardı.Bazıları mezar ve türbelerde ölülerden yardım ister.orada dilek diler bez parçaları bağlar veya mum diker .Ancak ölüler bir yerde bilinçli olarak varlıklarını sürdümüyorlar.Dolaysiyle onlarda yardım isteme veya onlarla iletişim kurma çabaları boşunadır .Ölmüş birinden geliyormuş gibi görünen bir mesajın kaynağı aslında cinlerdir.Bu nedenle Allah İsrail halkının ölülere danışmasını yasaklamıştı.Onların ruhçuluğun başka bir türüne katılması da yasaktı (Tesniye 18:10-12)

ulalıgenç
07.07.2006, 11:19
İyi günler;

Tabi ki bir ölüden medet ummak bilime ve mantığa aykırıdır..Yalnız şöyle bişey var bilinçli aleviler o bahsettiğiniz mum yakma,ip bağlama gibi şeylere inanmazlar,en azından körü körüne inanmazlar..Ama bir ölünün düşüncelerini benimserler,Hacı Bektaş-ı Veli de ölüdür fakat onun düşünceleri hala insalara doğru yolu gösteriyor.

KızılBant
07.07.2006, 16:05
Ölüler ancak dünyada bıraktıklarıyla anılır. Eğer dünyada insanlığa hizmetleri olmuşsa yada önemli bir dava için fedakarlık yapmışlarsa insanların gözünde değerleri büyük olur

İmam Hüsein, Pir Sultan, Şeyh Bedrettin, Torlak Kemal, Seyit Rıza, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve tüm devrim şehitleri insanlık için birşeyler yapmışlardır bu insanların değeri bu açıdan büyüktür.

meryem demir
07.07.2006, 16:29
Yaşayanından ne hayır gördük ki, şimdide ölüsünden medet umalım

Servan
07.07.2006, 16:50
cok onemli bir konu acmıssınız canlar.hepimiz biliyoruz ki insanlar birseyler elde edebilmek icin cesitli yollara bas vururlar.bunun en belirgin olanı ıse ölüden medet ummaktır.bu islama zıttır ki alevi inancı da bunu kabul etmez ki boyle birsey olsa neden biz aleviler birsey isterken onu haktan dileriz.en yuce insanlardan bile boyle birsey beklenmez.ki boyle birsey soz konusu ise neden hz muhammed ve hz ali den birsey dilemiyoruz.bugun ziyaret diye insanların gidip ibadet ettikleri ve sapıtıp orada yasamıs olan ermis birinden medet ummaktalardır ki hepimizin bildigi gibi bunların cogu ermeni oyunudur bunun aksini kimse iddia edemez.onemli olan ibadette allah la baslyıp allah ile bitirmektir yoksa allaha ortak koyarız.

GELİN CANLAR BİR OLALIM...