Orijinalini görmek için tıklayınız : Dügünlerde dans etmek yataktaki zinanın ayakta yapılan şeklidir

tamerx
07.07.2006, 13:59
Skandal vaaza inceleme

ANKARA Milliyet gazetisinde okudum bugün

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya’nın Meram ilçesinde Alavadı Sarnıç Camii İmamı Ali Osman Türkmen’in cuma namazı vaazında "Düğünlerde dans etmek, yataktaki zinanın ayakta yapılan şeklidir" dediği yönündeki iddialar üzerine inceleme başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, "Metinde böyle bir bilgi yok. Hocanın ne dediği konusunda inceleme yapıyoruz" dedi.
Diyanet, bir vatandaşın şikayeti üzerine Konya Müftülüğü ile temasa geçerek konu hakkında bilgi aldı. İlk aşamada Konya Merkez Vaizi Ali Öge tarafından yazılan vaaz metnini inceleyen Diyanet, söz konusu ifadelerin metinde yer almadığını belirledi. Yetkililer, cami hocasının ne dediğini tam bilmediklerini belirterek "Konuyu hemen incelemeye aldık. Cemaat bazen ifadeleri farklı algılayabiliyor. Söylendiği iddia edilen sözler tasvip edilemez" yorumunu yaptı.

Dinen meşru eğlence

Türkmen’in sadık kaldığını belirttiği 30 Haziran tarihli "Düğün Adabı" başlıklı vaaz metninin bazı bölümleri ise şöyle:
"(...)Geçmişte, evlilik ve sünnet için yapılan düğünlerde bir takım eğlenceler vardı. Canbazların gösterileri, musiki eşliğinde oynanan oyunlar, cirit oyunları ziyafetler vs. Toplumsal değişmeyle birlikte dini hassasiyetin de zayıflamasıyla, düğünlerimizin şekli değişmeye başladı. O nezih eğlencelerin yerini, salonlarda yapılan, çoğu zaman kulakları tırmalayan uğultulu müzikler eşliğinde danslar ve çılgınlığa kadar uzanan eğlenceler aldı. Düğünler içki içmek için vesile sayıldı. Bunun karşısında da müzik ve eğlence karşıtı uzun sohbetler ve mevlit içerikli düğünler oluştu... Dinimizin yasakladığı eğlence türlerinden uzak durmalı, kendi düğünümüz için başkalarını rahatsız etmemeliyiz. İbadet ve taattan alıkoymayan, ona ahlak dışı yollar telkin etmeyen ve rızkına zarar vermeyen eğlenceler mübahtır. Eğlence ve magazin kültürünün popülaritesinin öneminin azımsanmayacağı kadar revaçta olduğu günümüzde, eğlence kültürümüzü İslami ölçülerde yenilemek ve korumak zorundayız. İnsanımızı eğlenmekten tamamen vazgeçirmek yerine, milli ve dinen meşru sayılan eğlenceleri seçmelerini tavsiye etmeliyiz."

peki siz ne düsünüyorsunuz bu konuda?

bence bu kadarinada pes dogrusu...artik dügünde halay cekmemizede yasak koyacaklar..pfff..
deseydi iste, angarali turgut, angarali zirtoo gibi sanatcilarin müziklerini dinlemeyin, genel ahlakimiza uymuyor felan , o zaman biraz hak verirdim, ama milletin dügünlerde oynamasini kimse engelleyemez.

ErDaL24
07.07.2006, 14:09
gazete de okudum ben bunu mide bulandırıcı bir düşünce bu kadarda olmaz

(dans modern bir olaydır kimi zaman sevgilinle,kız kardeşinle, edersin dansı )

seher.yeli
07.07.2006, 14:13
hayata baska konulari kalmamis laf olsun diye gene isteiklerine gore degiciklik yapmaya calisiyorlar pes yani pes ne mantik ya igrenc bir sey .

can85
07.07.2006, 14:15
gazete de okudum ben bunu mide bulandırıcı bir düşünce bu kadarda olmaz

(dans modern bir olaydır kimi zaman sevgilinle,kız kardeşinle, edersin dansı )

arkadaşım onlar modernlikten anlamadıkları için bi bayanın elini tutsan bile onu zina sayarlar bunlar ve hmn boy abdesti alırlar yanışlıkla bile değse :D :D :D

çok kötü bişeymiş be zina dmk günahtır ben bi daha dans etmem o zmn kimseyle

ErDaL24
07.07.2006, 14:19
arkadaşım onlar modernlikten anlamadıkları için bi bayanın elini tutsan bile onu zina sayarlar bunlar ve hmn boy abdesti alırlar yanışlıkla bile değse :D :D :D

bu takiyyeciler in bazen marjinal olacak kadar modern oluyorlar galiba zafer giden yol da herşey mübah diyor bazıları bazılarıda eski usulden yana...

can85
07.07.2006, 14:21
bıraksana sen onları inanma onlar HZ.MUHAMMEDDİN sünnetlerine uysalar dans da ederler yani eğlencelere katılırımış HZ.MUHAMMED o zmn sünnet

deryaa
07.07.2006, 14:31
pes ki ne pes bu kadar da olmaz ama maalesef oluyor. Geçenlerde aynı kurumda çalıştığım bir arkadaşlarla düğüne katıldık. Halaya kalktık. Neyse sonra düğünün ertesinde kurumda konuşuyoruz. Bey diyorki halaya kalkmak istedim ama kalkmadım.Niye diye sordum olurda bir bayanın yanına denk gelirim diye dedi.
Şimdi onlar böyle düşünüyorlar o yüzden bende mümkün olduğunca dikkat ediyorum bu insanlarla mümkün olduğunca tokalaşmamaya falan, olurda elim eline değer diye. Çünkü bu zihniyetteki kişiler akılları hep böyle şeylere çalışıyor. Bizim gibi düşünmeleri için daha çok fırın ekmek yemeleri gerekir.
Eskiden miş o, kadın sadece cinsel kimlik olarak görülüyormuş, ama yüzyıllar aşıyoruz, çağ atlıyoruz, kadın sadece cinsel kimlik değil. Ama maalesef bazılarının hala kafaları değişmiyor.

mescitlibo
07.07.2006, 15:14
insanlara dinin sadece yasaklarla dolu bir olgu göstererek dini sevmeleri değil korkmaları yönünde telkinlerde bulunan bu tür insanlar hala din adamlarının toplumu yöneten dönemlerini arıyorlar galiba insanlarımızda suç var tabii iletişim çağında merak ettiğin konuyu araştırmıyorlar araştırıp işin doğrusunu öğreneseler olucak ama ama biz toplum olarak okuyan değil dinleyen toplumuz

sertur
07.07.2006, 15:14
inanamıyorum ya bu kadar da olmaz bir insan hayata ancak bu kadar cinsel gözlüklerle bakabilir herşeyi belden aşağı yorumlaya bilir kişinin zikri neyse fikride odur demezlermi?

meryem demir
07.07.2006, 16:18

gene sana katılıyorum.

KızılBant
07.07.2006, 16:26
müslümanlığın mantalitesi bu kadar işte.

insanları korku dünyasında yaşatıp hayatlarını karanlığa gömüyorlar.

CIRKINKRAL
07.07.2006, 18:35
yobazlarin dediklerini kafamiza takmayalim havlayan köpeklerden zarar gelmez!!!

tamerx
07.07.2006, 18:50
var ya..aslinda söylede düsünebiliriz:

bu dinciler kadinlardan neden bu kadar uzak duruyorlar? ne el sIkIsmalar, ne yüzlerine bakabiliyorlar kadinlarin... aceba neden? demek ki kolay tahrik oluyorlar, ben neden olmuyorum? afedersiniz, gercekten pardon, ama demek ki onlar bizden daha cok cinsel iliskiyi felan düsünüyorlar, yoksa bu kadar sapik düsüncelere sahip olmazlar degil mi?

pastoralsenfoni
07.07.2006, 19:59
cahillik resmen,gerici zihniyet işte.

KızılBant
07.07.2006, 20:02
valla paçalarından sapıklık akıyor yoksa kadınları bu kadar baskı altına almazlardı. Saç görünce bile tahrik olan insanlardan bişey beklenmez

the_siner
08.07.2006, 12:55
ben bir sunni olarak size katılıyorum haklısınız hepinizin sölediği doğru

reyhan22
08.07.2006, 13:01

can sana sonuna kadar katılıyorum bak bıdaha sakın benle dans fılan etme:p

ya allahtan dans demısler dua edelım arkadaslar ya halay cekerken el ele tutusmak deselerdi:)

can85
08.07.2006, 13:09
can sana sonuna kadar katılıyorum bak bıdaha sakın benle dans fılan etme:p

ya allahtan dans demısler dua edelım arkadaslar ya halay cekerken el ele tutusmak deselerdi:)

:D :D :D :D yaww bende başımdan geçen bi olayı anlatacam aynı buna göre ama neyse boşver konu dağılmasın ....buraya gelince vll ben ztn normaldede dans etmiyorum... :D :D

reyhan22
08.07.2006, 13:15
:D :D :D :D yaww bende başımdan geçen bi olayı anlatacam aynı buna göre ama neyse boşver konu dağılmasın ....buraya gelince vll ben ztn normaldede dans etmiyorum... :D :D

valla can iyiki dans etmıyomussun yoksa bak gordunmu gunahmıs ne olurdu sonumuz bende dans etmıyorum kımse kaldırmıyo cunku ohh rahatladımya kurtulduk cehennemde yanmaktan

töbe töbe yaw....

gözdecst
08.07.2006, 13:15
onların başka birşey düşündükleri yok zaten bu yzüden herşeyi sapıkça yorumlıyabiliyorlar ama olaya farklı bi açıdan bakmak gerekirse hoca efendiyle galiba kimse dans etmedi kıskançlıktan yapıyo :P :)

Hüseyin69
08.07.2006, 13:31
aslinda dikkat edilecek cok önemli bir olaydir neden dikkat edilecek diyorm
cünki adam dans demis halay horon vs gibi dememistir
bir bakima yanlis bir tesbitide yok su zamanda türk medyasinda memedalili hülyali ahulu bir sürü pacavralar var bunlarin medeniyeti ne kadardir ne derecededir olaya böyle bakmak lazim tek tarafli bakarsak zaten bagnaz bir zihniyetin kadina olan alerjisi farkli kültürler arasinda kendini gösteriyor bugün evlenip yarin bosananlarda böyle bir zina yaptiklarini onaylaya biliriz neden derseniz evlenmeden önce sorguya alinan cift her soruya evet diyor evliligi resmilestikten sonra kadin baska erkekle erkek baska kadinla beraberlik yasiyorsa bu deyim yerindeyse zinadir ki cevremizde cevrenizde en azindan medyada izliyoruz bunlari öyle cagdaslik medeniyet modern diyip herseyi kenara atiyorsak o zaman evlilik denen kavramida kenara atalim

Son Yaprağıydı
08.07.2006, 13:50
hahahahah sadece gülünür buna yaa:yamukgul:

CIRKINKRAL
08.07.2006, 14:09

bu dinciler kadinlardan neden bu kadar uzak duruyorlar? ne el sIkIsmalar, ne yüzlerine bakabiliyorlar kadinlarin... aceba neden? demek ki kolay tahrik oluyorlar, ben neden olmuyorum? afedersiniz, gercekten pardon, ama demek ki onlar bizden daha cok cinsel iliskiyi felan düsünüyorlar, yoksa bu kadar sapik düsüncelere sahip olmazlar degil mi?

sonuna kadar haklisin,böylesine pis düsünceler zaten onlarin zihniyetlerinde vardir!!

bu kadar sapik bir düsünceye varmislar ki herseyi kontrol eder olmuslar!!!

bir insan namusunu sadece bedeniyle degil kalbiylede düsüncesiylede kaybedir...

saygilarla

tamerx
08.07.2006, 14:20
hahahahah sadece gülünür buna yaa:yamukgul:
ben artik gülemiyorum, korkuyorum...

Azrail
08.07.2006, 16:07
kim demiş yezid öldü diye, bakın ruhu hala ortalarda

Bir Zeynep
08.07.2006, 16:07
ayy ne igrenc insanlar var yaa, böyle biseyi düsünmek resmen cok igrenc. Cok ayip yaaa, vallahi Sertur canin dedigi gibi hersey belden alti bunlar icin be uffffff... baziler böyle: :36_1_36: bazilerde... dolar yerine baska seyler görür sadece..

meymane_usari
08.07.2006, 16:43
yaw bunlar iyice özümüzü kaybettirmeye çalışıyorlar.onların fetvası beni tınlatmaz ben diğer canlar için üzülüyorum düğünlere gidip film seyreder gibi izleyecekler bu sefer de neden izledin? bu suç olacak ! ne enteresan şey bunlar yaw

ercandost
09.07.2006, 14:15
Ben bunu söyleyenin zihniyetinden şüphe ederim hatta şüphe etmek şöyle dursun kesin kafayı yediği kanısına varırım,hatta hatta bu kimsenin pisikolojisi incelense kesinlikle sapık olduğu ortaya çıkar buna eminim.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ben artik gülemiyorum, korkuyorum...
Katılıyorum artık gülmek değil tüylerim ürperiyo ve donup kalıyorum bende ve böyle sapık fikirlilerle aynı yerde yaşamaktanda korkmaya başladım canlar.

ONU®
09.07.2006, 15:29
Bir insan bu kadar mı örümcek beyinli ve çağın gerisinde olur.

cancan60
09.07.2006, 18:10
Fesatlıktan başka bildikleri tek şey;

gene fesatlık

yusufçukgecegez
09.07.2006, 19:57

sayın can arkadaşım,burda bir yanlışlık var.sünnilikde,erkek kendisine helal olmayan kadının elini tutmazlar bu doğru.mecburi durmlar hariç.ama tutulduğu takdirde boy abdestide alınmaz.benim bildiğim,şafilerde kadına değilince abdest alınır sadece.boy abdesti alanlarda kimlerse onuda açıklayın lütfen.bunlar diye kasdettiğiniz bütün sünnilerse,bütün sünnilerde böyle bir durum yok.tarikatlerde olabilir.teşekkür ederim.

yusufçukgecegez
09.07.2006, 20:15
Skandal vaaza inceleme

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya’nın Meram ilçesinde Alavadı Sarnıç Camii İmamı Ali Osman Türkmen’in cuma namazı vaazında "Düğünlerde dans etmek, yataktaki zinanın ayakta yapılan şeklidir" dediği yönündeki iddialar üzerine inceleme başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, "Metinde böyle bir bilgi yok. Hocanın ne dediği konusunda inceleme yapıyoruz" dedi.
Diyanet, bir vatandaşın şikayeti üzerine Konya Müftülüğü ile temasa geçerek konu hakkında bilgi aldı. İlk aşamada Konya Merkez Vaizi Ali Öge tarafından yazılan vaaz metnini inceleyen Diyanet, söz konusu ifadelerin metinde yer almadığını belirledi. Yetkililer, cami hocasının ne dediğini tam bilmediklerini belirterek "Konuyu hemen incelemeye aldık. Cemaat bazen ifadeleri farklı algılayabiliyor. Söylendiği iddia edilen sözler tasvip edilemez" yorumunu yaptı.

Dinen meşru eğlence

Türkmen’in sadık kaldığını belirttiği 30 Haziran tarihli "Düğün Adabı" başlıklı vaaz metninin bazı bölümleri ise şöyle:
"(...)Geçmişte, evlilik ve sünnet için yapılan düğünlerde bir takım eğlenceler vardı. Canbazların gösterileri, musiki eşliğinde oynanan oyunlar, cirit oyunları ziyafetler vs. Toplumsal değişmeyle birlikte dini hassasiyetin de zayıflamasıyla, düğünlerimizin şekli değişmeye başladı. O nezih eğlencelerin yerini, salonlarda yapılan, çoğu zaman kulakları tırmalayan uğultulu müzikler eşliğinde danslar ve çılgınlığa kadar uzanan eğlenceler aldı. Düğünler içki içmek için vesile sayıldı. Bunun karşısında da müzik ve eğlence karşıtı uzun sohbetler ve mevlit içerikli düğünler oluştu... Dinimizin yasakladığı eğlence türlerinden uzak durmalı, kendi düğünümüz için başkalarını rahatsız etmemeliyiz. İbadet ve taattan alıkoymayan, ona ahlak dışı yollar telkin etmeyen ve rızkına zarar vermeyen eğlenceler mübahtır. Eğlence ve magazin kültürünün popülaritesinin öneminin azımsanmayacağı kadar revaçta olduğu günümüzde, eğlence kültürümüzü İslami ölçülerde yenilemek ve korumak zorundayız. İnsanımızı eğlenmekten tamamen vazgeçirmek yerine, milli ve dinen meşru sayılan eğlenceleri seçmelerini tavsiye etmeliyiz."

bence bu kadarinada pes dogrusu...artik dügünde halay cekmemizede yasak koyacaklar..pfff..
deseydi iste, angarali turgut, angarali zirtoo gibi sanatcilarin müziklerini dinlemeyin, genel ahlakimiza uymuyor felan , o zaman biraz hak verirdim, ama milletin dügünlerde oynamasini kimse engelleyemez.

bende cuma namazlarına gittiğim zamanlarda böyle vaazlar duymuşumdur.ama burda açıklanmayan bir nokta var.dans kelimesi,günmüzde çok çeşitli dansları içine alır.biraz daha geniş çerçeveden bakarsak.samba lambada da danstır.erotizm içeriklidir.tango insanın içindeki ateşi alevlendirmek için yapılan bir danstır.türkiyede ünlü bir tango hocası,ayrılmak üzere olan çiftler tango yapmalılar,eşlerine yeniden aşık olacaklardır ,tango tutkunun dansıdır.yakından tanıdığım tango için söylenen çok doğrudur.partnerinle bütünleşmedikçe başarı şansınız azdır.buda iki karşı cins arasında erektriklenmeye yol açabilir.ben eşimi, kız kardeşimi kimseyle tango yaptırmak istemem işin açıkçası.bu düşünce benim,geri kafalılığımdanda kaynaklanabilir. bu açıdan bakarsanız,dans hocanın yorumuna yaklaşıyor.ama bir halay için bu çok ağır bir itham kesinlikle.bu noktada hocaya katılmıyorum.tabiki.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
yobazlarin dediklerini kafamiza takmayalim havlayan köpeklerden zarar gelmez!!!

sayın çirkin kıral.aşırı dindar sünnilere yobaz diyebilirsiniz.bu size kalmış.ama benzetme hiç yakışmamış bence.saygılar.

Naz
09.07.2006, 20:23
tamerx-bu dinciler kadinlardan neden bu kadar uzak duruyorlar? ne el sIkIsmalar, ne yüzlerine bakabiliyorlar kadinlarin... aceba neden? demek ki kolay tahrik oluyorlar, ben neden olmuyorum? afedersiniz, gercekten pardon, ama demek ki onlar bizden daha cok cinsel iliskiyi felan düsünüyorlar, yoksa bu kadar sapik düsüncelere sahip olmazlar degil mi?

Butun radikaller icin gecerli bence bu durum, yani butun sunniler ayni degil, fakat asiri din duskunu olanlar boyle dusunmekte, onlar icin hersey haram, hersey gunah hersey zina... peki bakildiginda, medayada bir cok yansimis sakalli zinalar bunlar neci abaca :p

reyhan22- ya allahtan dans demısler dua edelım arkadaslar ya halay cekerken el ele tutusmak deselerdi

reyhancim oda yakindir canim, baksana dans zina olmus bile, yakinda halaylarada gelirler :D

Bu arada iste bu kadar kotu ve cirkin bir zihniyete sahip bu gericiler... Ya ne kadar igrenc bir yorum ! kendilerinin ici gittigi halde yapamakdiklari herseye bir kulp buluyorlar ! Biz dugunlerimizde ozellikle, babamizla kardesimizle dayimiz amcamiz kuzenimizle dans ediyoruz !!!!! bu kadar igrenc ve mide bulandirici bir yorum sadece bu kisilerin cirkefligini ve fesatligini gosterir... tevekkeli degil, insan fesat olunca kendi dusuncesini karsisindakin maal eder derler... bunlardada ayni durum... demekki kendiler bir kadinin yuzune bakarken bile nefslerine sahip cikamiyorlarki, onlar icin bu bile haram.

yusufçukgecegez
09.07.2006, 20:23
aslinda dikkat edilecek cok önemli bir olaydir neden dikkat edilecek diyorm
cünki adam dans demis halay horon vs gibi dememistir
bir bakima yanlis bir tesbitide yok su zamanda türk medyasinda memedalili hülyali ahulu bir sürü pacavralar var bunlarin medeniyeti ne kadardir ne derecededir olaya böyle bakmak lazim tek tarafli bakarsak zaten bagnaz bir zihniyetin kadina olan alerjisi farkli kültürler arasinda kendini gösteriyor bugün evlenip yarin bosananlarda böyle bir zina yaptiklarini onaylaya biliriz neden derseniz evlenmeden önce sorguya alinan cift her soruya evet diyor evliligi resmilestikten sonra kadin baska erkekle erkek baska kadinla beraberlik yasiyorsa bu deyim yerindeyse zinadir ki cevremizde cevrenizde en azindan medyada izliyoruz bunlari öyle cagdaslik medeniyet modern diyip herseyi kenara atiyorsak o zaman evlilik denen kavramida kenara atalim

çok duyarlı bir yorum teşekkür ederim.

Hayal@
09.07.2006, 20:27
bende cuma namazlarına gittiğim zamanlarda böyle vaazlar duymuşumdur.ama burda açıklanmayan bir nokta var.dans kelimesi,günmüzde çok çeşitli dansları içine alır.biraz daha geniş çerçeveden bakarsak.samba lambada da danstır.erotizm içeriklidir.tango insanın içindeki ateşi alevlendirmek için yapılan bir danstır.türkiyede ünlü bir tango hocası,ayrılmak üzere olan çiftler tango yapmalılar,eşlerine yeniden aşık olacaklardır ,tango tutkunun dansıdır.yakından tanıdığım tango için söylenen çok doğrudur.partnerinle bütünleşmedikçe başarı şansınız azdır.buda iki karşı cins arasında erektriklenmeye yol açabilir.ben eşimi, kız kardeşimi kimseyle tango yaptırmak istemem işin açıkçası.bu düşünce benim,geri kafalılığımdanda kaynaklanabilir. bu açıdan bakarsanız,dans hocanın yorumuna yaklaşıyor.ama bir halay için bu çok ağır bir itham kesinlikle.bu noktada hocaya katılmıyorum.tabiki.

sayın çirkin kıral.aşırı dindar sünnilere yobaz diyebilirsiniz.bu size kalmış.ama benzetme hiç yakışmamış bence.saygılar.

hımm arkadaşım farklı bir bakış açısı getiliştirmen gerçekten ilgi çekici..ama burda bahsedilanle alakasız.. neden mi şöyle açıklayayım:Alavadı Sarnıç Camii İmamı Ali Osman Türkmen’in cuma namazı vaazında "Düğünlerde dans etmek, yataktaki zinanın ayakta yapılan şeklidir" dediği yönündeki iddialar
burda cami imamının "tango"dan bahsettiğini düşünmüyorum..sence ondan mı bahsediyo?!
bir diğeri sen kaç türk düğününde herkesin "tango" yaparak dans ettiğini gördün?!
burda anlatılmak istenen ifade çok açık ve çirkin..
"bir insanın fikri neyse zikri de odur..!"
imam üzerinden herkesi karalamak istemiyorum.. ama imam bayağı...
neysee..
yanlış mı düşünüyorum..

Naz
09.07.2006, 20:31
hoca cemaat olayi canishim... bosver sen..

ayrica tangoda ne varmiski ?

ben tangoda yaptim zamaninda, salsada, street dansta... simdi cok uzuluyorum, kurslari tamamlamadigim icin, en kisa zamanda, yogunlugum dinince tekrar basliycam, buyrun o hocayi cagirin, gelsin partnerim olsun, o zaman dansin buyusunu gorur... zinami degilmi canli kararini versin :D:D:D

Hayal@
09.07.2006, 20:35
hoca cemaat olayi canishim... bosver sen..

ayrica tangoda ne varmiski ?

ben tangoda yaptim zamaninda, salsada, street dansta... simdi cok uzuluyorum, kurslari tamamlamadigim icin, en kisa zamanda, yogunlugum dinince tekrar basliycam, buyrun o hocayi cagirin, gelsin partnerim olsun, o zaman dansin buyusunu gorur... zinami degilmi canli kararini versin :D:D:D

kıs canish tamamla o kursları..
bizim ünv.de de dans kulübü açıldı kaydolmaya niyetlendim ama kulüp kapandı:S talep yokmuş:D ehuehe

Naz
09.07.2006, 20:36
bizim ünv.de de dans kulübü açıldı kaydolmaya niyetlendim ama kulüp kapandı talep yokmuş ehuehe

tabe talep olmaz :D zina meraklasi degil ya sizin uni :D:D:D

yusufçukgecegez
09.07.2006, 20:42

rönesansda yazılmış bir hikayeden alıntı okumuştum.kadının açılan eteğinden dizinden aşağısını gören adam aniden kadına aşık oluyor.buna tahrik olmuşda diyebiliriz.bu çok komik gibi gözüksede bu olabilecekde birşey.kadının aşırı şekilde kapatılması ve bu ortamda büyüyen bir erkeğin,kadının saçını dahi görse tahrik olması olasıdır.ama günümüzde her şey ortadadır.en dinci yetişen,genç bile herşeyi görmektedir zaten teknoloji sayesinde.günümüz kadını kapatma isteğini anlamak gerçekten zor.bunun allahın emri olduğunu öne sürmeleri en etken faktör.cinsel yaklaşımdan dolayı kadınları kapatmaya çalışmak büyük haksızlık.tıpkı bazı kadınlarında ,erkeği tahrik edici davranışlarda bulunmasının haksızlık olduğu gibi.

zine
09.07.2006, 23:15
e bravo sizee
kendini bilmez imamın saçmalıkları üzerine bayağı bi yorumlar yapmışsınız.

kolpa
10.07.2006, 00:01
ya evet bunlar dansı da yasaklar,otobüslerin haremlik selamlık olmasını da ister her bişeyi yaparlar.herkesin kapanmasının istemeleri de kendi nefslerine (haklı olarak)güvenmemeleri.

emekci82
13.07.2006, 10:17
Merhaba canlar ben bunu okuyunca hiç de şaşırmadım çünkü konya selçuk üniversitesinde okuyorum ve inanır mısınız burda çoğu aile düğünde oynamıyor,düğün mevlüt okunup geçiştiriliyor,ben malatyalıyım bizim orda halaysız düğün olmaz,düğünde oynamanın nesi islama aykırı,burayı iran yapmaya çalışan zihniyetten ne beklenir ki...

hsn
14.07.2006, 02:15
Nesimi’ye sormuşlar yarin ile hoş musun
Hoş olayım, olmayayım o yar benim kime ne

can85
14.07.2006, 02:41
sayın can arkadaşım,burda bir yanlışlık var.sünnilikde,erkek kendisine helal olmayan kadının elini tutmazlar bu doğru.mecburi durmlar hariç.ama tutulduğu takdirde boy abdestide alınmaz.benim bildiğim,şafilerde kadına değilince abdest alınır sadece.boy abdesti alanlarda kimlerse onuda açıklayın lütfen.bunlar diye kasdettiğiniz bütün sünnilerse,bütün sünnilerde böyle bir durum yok.tarikatlerde olabilir.teşekkür ederim.

evet şafilerin hnm ları boy abdesti alır ama yapma be hocam sizinkilerde öyle bayanlar erkekle göz göze bile gelmeye çalışmazlar...tabii bütün dediysem yani gericileri dedim...ee sen kendini bu grubun içine katmassın tabii....neyse konumuz dans olsun molsun farketmesinde..

ben hala çözemedim nasıl zina oluyor şimdi ? ? ? zina dediğimizi zaman tmm cinsel ilişki var...ama peki dans da ne var ayakta ilişkimi olur zina mı olur. :D :D :D lafa bak ayakta yapılan zina imiş gülmek istiyorum..bi sürü milletin önünde tövbe tövbe..:D :D

mesuteren
14.07.2006, 09:47
pes ki ne pes bu kadar da olmaz ama maalesef oluyor. Geçenlerde aynı kurumda çalıştığım bir arkadaşlarla düğüne katıldık. Halaya kalktık. Neyse sonra düğünün ertesinde kurumda konuşuyoruz. Bey diyorki halaya kalkmak istedim ama kalkmadım.Niye diye sordum olurda bir bayanın yanına denk gelirim diye dedi.
Şimdi onlar böyle düşünüyorlar o yüzden bende mümkün olduğunca dikkat ediyorum bu insanlarla mümkün olduğunca tokalaşmamaya falan, olurda elim eline değer diye. Çünkü bu zihniyetteki kişiler akılları hep böyle şeylere çalışıyor. Bizim gibi düşünmeleri için daha çok fırın ekmek yemeleri gerekir.
Eskiden miş o, kadın sadece cinsel kimlik olarak görülüyormuş, ama yüzyıllar aşıyoruz, çağ atlıyoruz, kadın sadece cinsel kimlik değil. Ama maalesef bazılarının hala kafaları değişmiyor.

Bunları okumak da bu tür şeylere karşılık vermekte mantıklı bir insanı üzer sanırım.Ben çok üzülüyorum.Bu ülkede bağnaz insanların yaşadığını biliyorum.Ama bazen unutayım diyorum,herkese aynı gözle bakayım diyorum ki hiçte uzun sürmedi bu sefer.
Ama o düğündeki arkadaşın öyle düşünmsi gayet doğal,çünki halaya kalkmak isterkenki amacı belli olduğu için.

Biz yine inatla söylemeliyizki,
türküler susmaz,halaylar sürer..

çileek
14.07.2006, 11:02
Sadece Şu Kadarni SÖylÜyorum Sahİllerİ Gİdİp Kontorol Etsİnler Dİnİ BÜtÜn İnsanlardan Orda BİrsÜrÜ Var MİĞdem Bulaniyor Artik Hayattakİ BÜtÜn BoŞ Şeylerİ Allah Onlara VermİŞ Onlarda Bunu GÖsterİyo YANİ YAPTIKLARI PİSLİKLERİ NASIL DÜZELTİCEKLERİNİ ŞAŞIRDILAR HERŞEYİ YAPARLAR SONRADA ALLAHA SIĞINIRLAR
Sadece Şu Kadarni SÖylÜyorum Sahİllerİ Gİdİp Kontorol Etsİnler Dİnİ BÜtÜn İnsanlardan Orda BİrsÜrÜ Var MİĞdem Bulaniyor Artik Hayattakİ BÜtÜn BoŞ Şeylerİ Allah Onlara VermİŞ Onlarda Bunu GÖsterİyo YANİ YAPTIKLARI PİSLİKLERİ NASIL DÜZELTİCEKLERİNİ ŞAŞIRDILAR HERŞEYİ YAPARLAR SONRADA ALLAHA SIĞINIRLAR

vankedisi
14.07.2006, 17:59
bu kadarına pes dogrusu diyorum .bu nasıl bir zihniyet anlamadım.adamlar artık kızlara bakmak bile zinadır diyecekler yakında.

yusufçukgecegez
15.07.2006, 00:35
evet şafilerin hnm ları boy abdesti alır ama yapma be hocam sizinkilerde öyle bayanlar erkekle göz göze bile gelmeye çalışmazlar...tabii bütün dediysem yani gericileri dedim...ee sen kendini bu grubun içine katmassın tabii....neyse konumuz dans olsun molsun farketmesinde..

ben hala çözemedim nasıl zina oluyor şimdi ? ? ? zina dediğimizi zaman tmm cinsel ilişki var...ama peki dans da ne var ayakta ilişkimi olur zina mı olur. :D :D :D lafa bak ayakta yapılan zina imiş gülmek istiyorum..bi sürü milletin önünde tövbe tövbe..:D :D

sünnilikde bakış açısı farklı.sünnilerde kadın ve erkek tokalaşmaz.gözgöze gelmezler,kadınsı bir konuşma tavrında bulunmaz kadın erkekle.bu ortalama bişey.bazı aşırı dindar gruplarda,kadınlar tamamen kapalı,kardeşleri ve kocası hariinde kimseyle görüşmez kadınlar,böyle bir tanıdığım olmuştu ama,biz bile bunu çok hayretle karşılardık.özellile köy ortamında bütün işler kadınlı erkekli beraber yapılır,herkez birbirine sataşır kadınlı erkekli,evler müsait olursa birlikte oturulur.haremlik ve selamlığı ben 10 yaşımda öğrendim ,oda şehre gelince.

burda hocanın yorumundan alıntı yapılmış ama,dans diyor.otsaki dansın pekçok çeşidi var ve genelde en kötü örnekler baz alınır bu gibi durumlarda.samba,lambada da bir danstır ve cinsel içerik taşır.tango tutkunun dansıdır,ben sevgilimden başkasıyla bu dansı yapmam istemem.bu tarz danslara bir hocanın zina demesi çok anormal değil.seninde dediğin gibi kadınlara değmeyi sakıncalı bulan bir düşünüş şekli,böyle tutkulu dansları zina gibi algılaması çok normal.sana göre öpüşmek çok normaldir ama hocaya göre buda zinadır.yine hocalara göre benim mesleğim en büyük günahlardan biri ve cehennemde cayır cayır yanacağım.ama son zamanlardaki aydın hocalar benide temize çıkarttılarda yırttık yani.:biggrin:

ewgu
16.07.2006, 00:01
kocaman bir saçmalık okadar

KURŞUNveli
16.07.2006, 21:10
bu hocayı dansa kaldırmak lazım...

PirO_62
16.07.2006, 21:59
burda hocanın yorumundan alıntı yapılmış ama,dans diyor.otsaki dansın pekçok çeşidi var ve genelde en kötü örnekler baz alınır bu gibi durumlarda.samba,lambada da bir danstır ve cinsel içerik taşır.tango tutkunun dansıdır,ben sevgilimden başkasıyla bu dansı yapmam istemem.bu tarz danslara bir hocanın zina demesi çok anormal değil.seninde dediğin gibi kadınlara değmeyi sakıncalı bulan bir düşünüş şekli,böyle tutkulu dansları zina gibi algılaması çok normal.sana göre öpüşmek çok normaldir ama hocaya göre buda zinadır.yine hocalara göre benim mesleğim en büyük günahlardan biri ve cehennemde cayır cayır yanacağım.ama son zamanlardaki aydın hocalar benide temize çıkarttılarda yırttık yani.:biggrin:

abi ne alaka simdi zina demesi cok normal tamam diyelimde arkadasın verdıgı alıntıda
"Düğünlerde dans etmek, yataktaki zinanın ayakta yapılan şeklidir"

düğünlerde Lambada yapıldıgını hıc gormedim ve duymadım :blink:

Ayrıca diyorsunki en kötü örnekler baz alınır yani soylıyecen bır seyler ınsanlar en kotusunu anlasın burda hocada bır art nıyet sezıyorum

yusufçukgecegez
17.07.2006, 00:16
abi ne alaka simdi zina demesi cok normal tamam diyelimde arkadasın verdıgı alıntıda

düğünlerde Lambada yapıldıgını hıc gormedim ve duymadım :blink:

Ayrıca diyorsunki en kötü örnekler baz alınır yani soylıyecen bır seyler ınsanlar en kotusunu anlasın burda hocada bır art nıyet sezıyorum

yahu hocadır işte en olumsuzunu öyler.biz hocalara çok kulak asmıyoruz.hocanın görevi aklına geleni söylemek.hocanın on dediğinden bir dediğine rağbet edilir.hoca sadece söyler,kendi bile uygulayamaz.doğru bildiğini söylemek onun görevi.böylece üzerindeki sorumluluğu attığını düşünür.bu arada pireyide deve yapabilir yani.şaşmamak lazım.biz hiç şaşırmıyoruz.:whistling

Hayal@
17.07.2006, 00:34
yahu hocadır işte en olumsuzunu öyler.biz hocalara çok kulak asmıyoruz.hocanın görevi aklına geleni söylemek.hocanın on dediğinden bir dediğine rağbet edilir.hoca sadece söyler,kendi bile uygulayamaz.doğru bildiğini söylemek onun görevi.böylece üzerindeki sorumluluğu attığını düşünür.bu arada pireyide deve yapabilir yani.şaşmamak lazım.biz hiç şaşırmıyoruz.:whistling

puhahahah bu büyük bir itiraftı:stuart: sizin birde bir sözünüzü çok severim..
"hocanın dediğini yap yaptığını yapma..!":stuart: e hadi kal sağlıcakla:whistling

yusufçukgecegez
17.07.2006, 00:38
puhahahah bu büyük bir itiraftı:stuart: sizin birde bir sözünüzü çok severim..
"hocanın dediğini yap yaptığını yapma..!":stuart: e hadi kal sağlıcakla:whistling

işte ben ekliycektim zatende uzatmayayım dedim.öyle.hoca söyler.

can85
17.07.2006, 00:38
yusufçekcegez benle daha uğraşma istersen..ama bak sende inandın ..kiminle dans edersen et samba mı lamba da mı :D :D onlar ztn dans değil bnm gözümde sex şov affedersiniz..haa birde stipriz mi ne diyorlar ona da dans diyorlar ne dansı ... :D :D ii valla bişey bilmsek dans diye yutturacaklar...hoca nın dediği bunlar galiba evt bunlarsa bunlar ztn pis katılıyorum..ama karı koca nişanlı eş dans edince zina diye nitelemek çok ayıp ve yanlış oluyor...
sabırla okuduğunuz için teşekkürler....CAN

yusufçukgecegez
17.07.2006, 14:34
yusufçekcegez benle daha uğraşma istersen..ama bak sende inandın ..kiminle dans edersen et samba mı lamba da mı :D :D onlar ztn dans değil bnm gözümde sex şov affedersiniz..haa birde stipriz mi ne diyorlar ona da dans diyorlar ne dansı ... :D :D ii valla bişey bilmsek dans diye yutturacaklar...hoca nın dediği bunlar galiba evt bunlarsa bunlar ztn pis katılıyorum..ama karı koca nişanlı eş dans edince zina diye nitelemek çok ayıp ve yanlış oluyor...
sabırla okuduğunuz için teşekkürler....CAN

uğraşmak asla,tartışma her zaman. dır sloganım kardeş.şahsına yönelik bişe değil yani.sen öyle algıladınsa özür dilerim o zaman.sadece tartışmyı severim.senle veya bir başkasıyla.sana göre öyle olabilir ama sonuçta diğerleride dans diye geçiyor tabi.bu yüzden kuru yanında yaşda yanıyor.hocanın şöyle bir hatası var.yazısı tepkisel .mantıksal değil.tabi hoca hiç dansda etmemiş.belki düğünlerde gitmiyor.magazin programlarına takılmış galiba biraz.orda minilerle göbek atanları görüncede,açmış ağzını yummuş gözünü.dediğim gibi hoca beş söylerse bir anlaşılır.tabi buda bizim için geçerli.biz hocanın dediğini çok iyi anlıyoruz.sizide hiç enterese etmiyor zati hoca ne istiyor.bizim en büyük hocamız nasreddin hoca.bunlarda acemiler işte ancak bu kadar espiri anlayışları naparsın.ben teşekkür ederim.

Hüseyin69
17.07.2006, 14:48
burda hocanın yorumundan alıntı yapılmış ama,dans diyor.otsaki dansın pekçok çeşidi var ve genelde en kötü örnekler baz alınır bu gibi durumlarda.samba,lambada da bir danstır ve cinsel içerik taşır.

ben dansi pek sevmem kendi dügünümde bile hanimla dans yaparken tir tir titremistim güzel sanatlarin bir koluda dans tir dansta cinsellik önplana alinmaz yapilan dansi icra etmek önem tasir bale de bir dans grubundadir ama bir kesim sanata düsman oldugu icin bu tür danslari zina sayar yani beyinlere kazilmis bir kere degil dans etmek kadin eli tutmak bile zinadir vs gibi
kadin erkek iki kisi dans yapiyor diye bunda cinselik dürtüleri ortaya atiliyor diye bir kural yok kardes baci bile dans ediyor
buda geri kalmis sanat düsmanlarinin cinsellik yönünden ne kadar ac oldugu ne kadar egitimsiz oldugunu gösteriyor
kiminle dans edersen et samba mı lamba da mı :D :D onlar ztn dans değil bnm gözümde sex şov affedersiniz.

dünya sadece birilerin degildir bir cok uluslar vardir bu uluslarin kendi kültür yasam bicimlari vardir samba lambada tango vs gibi danslar hakknda yorum yaparken daha dikkatli olmak lazim bir kültürün geleneksel dansina sex show
demek biraz yanlis bir deyim degilmi

Ali_Yolcusu
17.07.2006, 15:35
allahım aklım almıyor bu zihniyetteki insanlar sözde imam olacak böyle adamların gideceği yer cennet ise ben cehenneme gitmeye razıyım.

yusufçukgecegez
17.07.2006, 18:44
allahım aklım almıyor bu zihniyetteki insanlar sözde imam olacak böyle adamların gideceği yer cennet ise ben cehenneme gitmeye razıyım.dur dur imama kızıp camiyi yakma,yani cehennemei isteme diycektim.:biggrin:
ben dansi pek sevmem kendi dügünümde bile hanimla dans yaparken tir tir titremistim güzel sanatlarin bir koluda dans tir dansta cinsellik önplana alinmaz yapilan dansi icra etmek önem tasir bale de bir dans grubundadir ama bir kesim sanata düsman oldugu icin bu tür danslari zina sayar yani beyinlere kazilmis bir kere degil dans etmek kadin eli tutmak bile zinadir vs gibi
kadin erkek iki kisi dans yapiyor diye bunda cinselik dürtüleri ortaya atiliyor diye bir kural yok kardes baci bile dans ediyor
buda geri kalmis sanat düsmanlarinin cinsellik yönünden ne kadar ac oldugu ne kadar egitimsiz oldugunu gösteriyor

dünya sadece birilerin degildir bir cok uluslar vardir bu uluslarin kendi kültür yasam bicimlari vardir samba lambada tango vs gibi danslar hakknda yorum yaparken daha dikkatli olmak lazim bir kültürün geleneksel dansina sex show
demek biraz yanlis bir deyim degilmi

dans tabiki güzel sanatlardan.bende bir güzel sanatlar mensubuyum.neyin sanat olup neyin olmadığını iyi biliyorum yani.hatırlatma için teşekkürler.

MeRaLiNa
17.10.2006, 02:45
hoca efendi sagolsun, Erkekleri red etme bahanelerine birisi daha eklendi

artik beni dansa kaldirmak isteyenlere cevabim hazir, töbe töbe:p

meryem demir
17.10.2006, 10:57
hoca efendi askerde erkek erkeğe yapılan dans için nasıl bir açıklama yapar acaba:) bak kadın merakı şimdi. önünede geçemem artık:)

yasemen
17.10.2006, 11:01
zihniyete bak ya , hoca kendi nefsinden korkuyor sanırım.Demek ki onlar her yakınlaşmada cinsellik düşünüyorlar... iğrenççç

reyhan22
17.10.2006, 11:11
hoca efendi askerde erkek erkeğe yapılan dans için nasıl bir açıklama yapar acaba:) bak kadın merakı şimdi. önünede geçemem artık:)

ablacım eminim o münafıklar cayır cayır cehennem ateşinde yanacaklar der tobe tobe :p

deli gönül
17.10.2006, 11:41
Hoca efendi hiçbirşey bilmediği gibi zinanın da nasıl olduğunu bilmiyo sanırım.Yazık hocam sen ve senin gibilere .Sen bu zihniyetle ibadetleri de yemişsin haberin yok.Geçmiş olsun.Hocam pardon aklınız nerde acaba.Hep aynı nokta da mı yoksa.?
Ha bu arada ben dans etmeyi çok severim.Hocam şimdi ben ayakta zina mı yapmış oluyorum hahahahaha

Kartopu86
17.10.2006, 12:02
:ohmy: :ohmy: :ohmy:

Bu nedir yaaa. Nasıl bir zihniyet nasıl bir ahlaksız düşünce..Hoca efendi aklını fikrini zinayla bozmuş olmalı ki artık bu tür olayları sapıttırarak diğer insanlarında beyinlerine işlemeye çalışıyor.Ve tabi o diğer insanlarında aklı hoca gibiyse (aynı zihniyete sahiplerse) inanacaklar:cursing: :cursing: :cursing:

Rose
17.10.2006, 12:10
daha nelere kadiriz ya bu kadar saçmalıkta görmedim. dans etmek zinaysa o zaman erkeğin yanında durmakta zina demek. adamların işleri güçleri yok saçma sapan açıklama yapıyorlar vakit geçsin diye. ya bunlarıda çıkartıyorlarya televizyona allahım ne günlere kaldık. o zaman benim hiç şansım yok desenize cennet için hep günah işliyorum.

zohre-35
17.10.2006, 12:20
arkadaşlar daha neler duyacağız. böyle şey olurmu. ne biçim bir düşünce.hangi mantıkla böyle şeyler söyleniyor.anlam veremedim.

ardahanli
17.10.2006, 12:55
böyle seylere zaten anlam verilmez.sadece gülünür.kendi kendilerini gülünecek hale getiriyorlar iste böyle seyler yazarak.
allah akil fikir versin.

sertur
17.10.2006, 13:02
bu adam cübbeli,pardon şapkalı selim hoca dır, müslüm gündüzün kuzeni, cüppeli amed hocanın amcaoğlu patronları aynı, fetva ve sapkınlık üreten matbaları var ufacık haysiyet ve şerefleri olsa, din'i kendi zevkü safalarına alet etmezlerdi ibni yezidiler ,çok sinirledim yine

tsira
17.10.2006, 13:17
bu adam cübbeli,pardon şapkalı selim hoca dır, müslüm gündüzün kuzeni, cüppeli amed hocanın amcaoğlu patronları aynı, fetva ve sapkınlık üreten matbaları var ufacık haysiyet ve şerefleri olsa, din'i kendi zevkü safalarına alet etmezlerdi ibni yezidiler ,çok sinirledim yine

Akrabalarını öğrendikten sonra daha da şaırmadım bu düşüncelerine.
Yakında bu adamında şapkalı selim hoca hazretlerinin dans ettiği fotoğrafları ve kameralı görüntülerini görürseniz hiç şaşırmayın.Malum amcaoğlunun akıbeti.

Siya Saperen
17.10.2006, 13:29
Hocanın müritlerini oldukça zor görevler bekliyor. :D

Zira yapacakları daha çok iş var. Kız çocuklarını erken yaşta kapatacaklar. Dans etmelerini önleyecekler. Bütün hayatı boyunca bir çok sosyal olaydan ve yaşamın getirdiklerinden uzak tutarak, menfi bir halde -köle pozisyonunda görerek o-nların isteklerini göz ardı edecekler...

Velhasıl uzayıp gidebilecek bu listedeki yanlışları bir araya toplayarak inançları tekrar gözden geçirme durumuna sevk edilmeyen insanların -bir çok açıdan köleleşmeyi kabul ettiklerini söyleyebilir miyiz?

Delinin attığı taşı akıllılar çıkarmaya çalışıyor. Peki köle olmayı kabullenenler için bu durum ne önem arz eder bunu tekrar düşünebilir miyiz (acaba)?

selva
17.10.2006, 13:31
vah vah vah desenize ömrümüz günah işlemekle geçiyor.bu tür insanların beyinleri nasıl çalışıyor hayret. bunlar neysede bunların peşinden giden insanlara ne demeli....

ez_u_te
17.10.2006, 16:03
hayatı bu kadar çekilmez yaşamanın kime ne faydası var kadını bu kadar aşağılamaktan ne anlıyorlar yobazlar fikirleri içine batsınlar bi daha çıkmamacasına aslında ben bu açıklamaları yapan zatı kendisini tanımıyan bi çevrede şöyle alımlı hanımlarla beraberken gizliden seyretmek isterdim ne halayı ne çiftetellisi kalırdı neyse bol eglenceli günler diliyorum herkese allah dansı halayı müziği eksik etmesin bunlarada akıl versin

meryem demir
17.10.2006, 17:41
ablacım eminim o münafıklar cayır cayır cehennem ateşinde yanacaklar der tobe tobe :p

ya öle deme. Kocamın askerde yanak yanağa diğer bir askerle dans ederken çektiği bir resim var:) töbe ya

emrebey
18.10.2006, 13:31
Arkadaşlar konuşmaya bile değmez demekki o hocanın düğünü olmamış kıskançlığından habire uyduruyor.yada dans edecek halaya kalkacak medeni cesareti yok.

carpe
18.10.2006, 17:03
valla hocanın fikri neyse zikride o olur .....acaba bu imam kendi kızıyla yada akrabasıyla dans etmiyor yada edince direkt aklına bunlar geliyor

Bella
18.10.2006, 19:24
başlık kendi başına yetiyo...sadece gülünüz

birdal can
18.10.2006, 19:51
ilk defa duyuyorum dansın bu kadar kötü bi şekilde yorumlandığını.artık vaaz verecek konu bulamadıklarından yeni şeyler üretme çabasına girmişler anlaşılan.millet dans ederken sanki çıplak dansediyor.bu kadar zihniyetsizlik olmaz diyorum pes walla.

türkü_nehri
18.10.2006, 20:52
valla hocanın fikri neyse zikride o olur .....acaba bu imam kendi kızıyla yada akrabasıyla dans etmiyor yada edince direkt aklına bunlar geliyor

Valla hocada bu mantık olduğu sürece eminim karısıyla kızıyla aynı ortamdada bulunmamıştır.Malum akılları fikirleri hep aynı konularda olunca günah işlememek için uzak duruyolardır.Bu Kadar mantıksız bir düşünceyi nerden bulup uyduruyolar anlamıyorum ya!!!
Gerçekten pess dedirtecek türden.

evindar
20.10.2006, 17:35
Ne yazık ki günümüzde bu zihniyete sahip insanlar azımsanmayacak kadar var.Böyle insanların çoğunluğu hayatlarında en adice şeyleri yapmaktan çekinmiyorlar.Kadınları cinsel bir obje olarak gören bu zihniyet değişecektir ve insanlar kadınlar hayattaki konumlarını kabullenecektir.

KızılBant
20.10.2006, 17:43
Yobazlığın simgesi budur.

Cüppeli Ahmet Hoca 11 yaşında kızını kucağına alıp sevmiyormuş. Çünkü ergenlik çağına girmiş miş... Buyrun islamdaki zihniyet...

MeRaLiNa
20.10.2006, 17:47
amaninnnnnnnn bunu duymamistim:sook :sook

KızılBant
20.10.2006, 17:50
amaninnnnnnnn bunu duymamistim:sook :sook

İslam böyledir işte Kızı babasından bile kıskanır. Ne mantık bu... yazık.

Bayanların islamcı olması bu açıdan beni çok tiksindiriyor. Bayan arkadaşlar özgürlük yolunu açacak öncü kuvvetdir...

nesslimm
20.10.2006, 19:43
dans derken bence batılıları göz önune alarak böyle gereksiz bir açıklama gereği duymuşlar.

adamın fikri neyse zikride odur misali.

saçmasapan açıklamalardan biri.

karsındakine ne gözle baktığın önemli.

MeRaLiNa
20.10.2006, 19:48
İslam böyledir işte Kızı babasından bile kıskanır. Ne mantık bu... yazık.

Bayanların islamcı olması bu açıdan beni çok tiksindiriyor. Bayan arkadaşlar özgürlük yolunu açacak öncü kuvvetdir...

onlardan kendi hemcinsleri daha cok tiskinti duyuyor emin olabilirsin, izlemledigim kadariyla bayan olmanin cevrelerinde getirdigi baski, onlari psikolojik yönden kötü etkilemis..........

Nihat
20.10.2006, 19:50
adamların fikir ile söylemiş olduğu tek doğru varmıdır .acaba fikirleri ve zikirleri aynı kafadalar ne diyebilirizki.bilimve irfanda anlamayanlara laf anlatamayızki.

zeynep C.
21.10.2006, 10:51
Bu insanlara hayretle bakıyorum nasıl bir zihniyet bu yaaaa.İçleri fitne fesat dolu insanlar işte....Yobazlar...Hoca kendisi dans ederken klı fikri bşka şeylere gidiyo glibaki böyle konuşuyo....

Dünde hocanın biri kaç gündür konuş**** hoca adını hatırlayamadım bi kanalda diyoki biz 7 yaşındaki kız çocuklarımıza el öptürmeyiz 11-12 yaşındaki kızlarımızı öpmeyiz yaaa gelde çıldırma bunların içleri fesat çocuklarınıda böyle yaparak sevgisiz büyütüyolar nedemek bi baba kızını öpüp sevmez böyle diyenler bile var yani..Allah bu insanlara akıl fikir versin demekten başkada bişey demiyorum.

Bababab ba dansetmek zinaymış ben buna sadece gülerimm...

frtsutoprak
21.10.2006, 10:54
...birileri uzaya çıkıyor,
birileri de onların ayağından çekiyor:no: ...
ve dünya her şeye rağmen dönüyor!

sertur
21.10.2006, 12:17
"Düğünlerde dans etmek, yataktaki zinanın ayakta yapılan şeklidir" .

bu açıklamaya göre halay toplu zina mı oluyor?

meryem demir
21.10.2006, 12:27
10 yaşındaki bir erkek çocuğunun bulunduğu ortama girmeyecek kadar da art niyetli kadınlarıda var bunların.
fikrin ne ise zikrinde odur

eyhayat
21.10.2006, 13:23
Onların dünyaları Kara cübbe ve kara çarşaf içerisine sıkışmış ,daracık ve kapkara bir dünyadır.
Akıldan,izandan,ilimden uzak,halen Ortaçağın karanlık düşüncelerinde israr etmekteler
Ancak bu kara dünya kapanının şeyhleri , her türlü karanlık ilişkiler içerisinede bulunarak inançlarıyla,yaşam tarzlarıyla çelişkiler içerisine düşmekteler.
Kara dünyanın müritleri ise şeriat ,günah,haram,helal,çarşaf vs. telkinleriyle şartlandırılarak ekonomik ve manevi olarak sömürülmektedir.

ZülfüKakul
21.10.2006, 13:25
O zaman sokaklarda kızlara tacizde bulunmakta sahte namazın ayaktaki şekli mi?

ozgurgunler
21.10.2006, 22:38
şaşıyorum valla adamlar kaçgün kaç gece düşünüyordur böyle bir vaaaz için

bilen varsa lütfen bana söylesin

EŞİTLİK PARTİSİ
21.10.2006, 23:54
Değerli Canlar...

Bu gün bu anlayışta olanlar
-TBMM nin % 70 i
-Bürokrasinin % 90 ı oluşturuyor...
Velhasıl bizi idare ediyorlar...iyimi kötümü ayrı ama dahası, 2.000.000.000.insanı idare ediyorlar...
Ne yaman çeliş ki değilmi...
Ne adına İslam adına...
Biz ne yapıyoruz oturmuş adamlar sanki ayda yaşıyorlar öyle şey olurmu diyoruz...
Evet oluyor işte...
Emperyalizm di, iş birlikçiler di,şuy du buy du...
Çok bilen, çok yanılır mı diyelim, başka şeymi diyelim...
Öyle ince ince örüldi ki bu yaşam biçimi daha neler var neler var...
Bu ne DİN,ne Arap halk kültürü ne de insani bir davranış...
Önce karşı cinsleri ayırıyorlar, sonra bu cinsler öyle seksi açlık içiersindeki birbirlerine saldırırlar diye de bu tedbirleri alıyorlar yada öyle olacağını var sayıyorlar ve adamlar sonra BAŞBAKAN oluyor...HALKIN kaderi kimlerin elinde...
Niye, yanılmıyorsam İtalya Başbakanıydı galiba, Emine hanımı düğün töreninde öptü diye kıyameti koparmadılarmı.
Yarım ve sakat kişilikler,TAM VE DÜZGÜN KİŞİLİKLERİ sevk ve idare ediyor...
-Zekeriya Beyaz ''muhalefeten'' dini anlatırsa...
-Yaşar Nuri ÖZTÜRK ''KURANI'' yazarsa...kim bu adamları ikna edecek.
Bu tartışmalar olunca rahmetli Bahriye ÜÇOK hocam aklıma gelir...nasıl susturmuştu ticani kılıklı dönme bir ''bayanı''...
Evet SEKS gibi ulvi bir insani davranış nasıl ayaklar altında...
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

yasemin38
01.04.2008, 15:45
Bunlar mı müslüman, bunlar mı bize din dersi verip ahkam kesenler??? yazık...

babannedemiyeli
01.04.2008, 16:07
amanın ben hep dans ederim
hemde herkezle de etmişimdir soydan sülaleden
ah ben nasıl aklancam şimdi

yuh artık diyecem ama gerçektende böyle inanılıyor hanifi inancında
kayın validem oğlunun düğününde çok ısrar üstüne ortaya çıkarıldı iki boyun kırdı binbir tövbe çekti

şirinem
01.04.2008, 16:08
ya bi insan bu kadar mı mal oolur..diyecek söz bulmıyorum cahil işte.ne beklersin ki:kzgn

yılmaz38
01.04.2008, 16:39
yok efendim avrupa birliğine girecekmişiz.sen nereye giriyosun kardeşim bu düşüncelerle.bu ülke bu yobaz insanlar olduğu surece bir adım dahi atamaz

babannedemiyeli
01.04.2008, 16:49
:36_1_33::36_1_33: oh oh allahım sen affet
:36_1_34::36_1_34::36_1_34: oh oh yandan tövbe allahım tövbe
:36_1_23::36_1_23::36_1_22::36_1_22::36_1_22:oh oh çıkkıdı çıkkıdı sen affet allahım

huseyin yanmaz
01.04.2008, 16:55
ya bi insan bu kadar mı mal oolur..diyecek söz bulmıyorum cahil işte.ne beklersin ki:kzgn

hay ağzına kurban ne güzel dersin teşekürler can kardeşim benim ben ne diyeyim sen ne dersen doğrudur

huseyin yanmaz
01.04.2008, 16:57
:36_1_33::36_1_33: oh oh allahım sen affet
:36_1_34::36_1_34::36_1_34: oh oh yandan tövbe allahım tövbe
:36_1_23::36_1_23::36_1_22::36_1_22::36_1_22:oh oh çıkkıdı çıkkıdı sen affet allahım

babannedemiyeli nede güzel oynarsın ankara havası mı çalıyor kıskananlar çaktalın :36_1_33::36_1_33::36_1_33::36_1_33::36_1_33::36_1 _33::36_1_33:

zazaozgun
01.04.2008, 17:08
artık neyin günah neyin sevab olucağını şaşırmışlar.nasılsa insanların dini konularda zaafları var onlarda bu zaafları değerlendiriyor.şaşırmadım bakalım daha neler çıkıcak.:Ddüğünlerde hiç oturmam ben büyük günaha girdim iki halay dönelim dedik altıüstü şimdide zinacı yaptılar artık düğün adabını değiştiriyorum vaaz vericem düğünlerde:D

aydıner32
01.04.2008, 17:21
Skandal vaaza inceleme

Dinen meşru eğlence

salakhana bunlar ne düşünecem başka.bildiğin salakhana.

sewal_24
01.04.2008, 17:27
kötü kelime kullanmak bile böyle düşünen zihniyetlere iltifat olur onun için yüksek müsadelerinize sığınarak ooohaa, yuuuhh,şuursuz gibi kelimeler kullanmıyacam:innocent::innocent:
Dans etmek,halaylar,oyunlar mutlu günlerimizin geleneğidir.
biz usulünce eğleniriz aklımız kötü şeylere çalışmazz o konularda safız
kendi dans ederken aklı belden aşağıya çalışmışki böyle bir kanıya varmıştır.
Dans etmeninde zina olduğunu söyleyen bu adamın pisikolojik sorunu vardır

:36_7_8: tey:36_7_8:tey:36_7_8:tey:36_7_8:tey:36_7_8:teyyyy :36_7_8:
Haydi canlar hep beraber:36_7_8:tey:36_7_8:teyy:36_7_8:

babannedemiyeli
01.04.2008, 17:39
kötü kelime kullanmak bile böyle düşünen zihniyetlere iltifat olur onun için yüksek müsadelerinize sığınarak ooohaa, yuuuhh,şuursuz gibi kelimeler kullanmıyacam:innocent::innocent:
Dans etmek,halaylar,oyunlar mutlu günlerimizin geleneğidir.
biz usulünce eğleniriz aklımız kötü şeylere çalışmazz o konularda safız
kendi dans ederken aklı belden aşağıya çalışmışki böyle bir kanıya varmıştır.
Dans etmeninde zina olduğunu söyleyen bu adamın pisikolojik sorunu vardır

:36_7_8: tey:36_7_8:tey:36_7_8:tey:36_7_8:tey:36_7_8:teyyyy :36_7_8:
Haydi canlar hep beraber:36_7_8:tey:36_7_8:teyy:36_7_8:

kız hoplayıp zıpalam kız
günah bacım günah
çarpılırsın mazallah beyle kalırsın:lol::lol::lol:

halilibrahim83
01.04.2008, 17:45
bunların ibadet yaparken bile dusuncelerinin içinde bıle zına var. imam demek bu zihnıyete sahip her kezide kendi gibi sanıyo ya bu mıllete ne oluyo benım aklım el vermıyo kabahat o adamı imam dıye oraya atanyanda

selami 34
01.04.2008, 17:54
kafalarına bir kere aşırı dini oturtmuşlar, onlar için herşey günah herşey ayıp
ne yapsak boş, biz bu ülkede yaşıyorsak daha çok şey görürüz,duyarız,
o yüzden herkes kendinden sorumludur.

sewal_24
01.04.2008, 18:23
kız hoplayıp zıpalam kız
günah bacım günah
çarpılırsın mazallah beyle kalırsın:lol::lol::lol:

yok gadasını aldığım bizim fikrimizde kötülük yok çapılak
onların aklı fikri işteee öle çalışıyoo
haydi sende şappidik çal oynayalım:lol::lol:
haydin canlar durmayın:36_7_8: teyy:36_7_8:teyyyy:36_7_8:teyyy

babannedemiyeli
01.04.2008, 18:41

tövbe tövbe
allahım bak görüyorsun dimi babanne kulunun sewal 24 tarafından kandırılıp bir genç kızın yani benim (ben 35 likim ay buda rakı gibi oldu) hayalleri ve öbür taraftaki bonus puanları ile oynadığını
resmen beni günaha çağırıyor sewal 24 kulunuz allahım

ama allahım beni affet kendimi tutamayacağım

hopbidi hopbidi çıkkıdı çıkkıdı oh oh :36_1_34::36_1_34:

şengülce
01.04.2008, 18:59

kızım onların kokuşmuş beyinleri başka şeye çalışmaz
size bir şey anlatayım komşum kaynatasıyla oturuyor gece kocasıyla uyanmış ses duyup bakmışlar yetmiş yaşındaki hacı kaynata
televizyonda anlayın özel flim seyrediyor oglu ne yapıyorsun baba demiş
oda namazım kazaya geldi namaz kılıyorum demiş oğlu görmemezliğe gelmiş
gidip yatmışlar

babannedemiyeli
01.04.2008, 19:03
size bir şey anlatayım komşum kaynatasıyla oturuyor gece kocasıyla uyanmış ses duyup bakmışlar yetmiş yaşındaki hacı kaynata
gidip yatmışlar

ay teyzem televizyondaki günah değil
onlar kağıt kağıt:lol::lol:

ama öyle şeyler seyretmeden önce besmele çekmek lazım yok sa günah zina:lol:

sewal_24
01.04.2008, 19:03
:36_7_8:tövbe tövbe
allahım bak görüyorsun dimi babanne kulunun sewal 24 tarafından kandırılıp bir genç kızın yani benim (ben 35 likim ay buda rakı gibi oldu) hayalleri ve öbür taraftaki bonus puanları ile oynadığını
resmen beni günaha çağırıyor sewal 24 kulunuz allahım

ama allahım beni affet kendimi tutamayacağım

hopbidi hopbidi çıkkıdı çıkkıdı oh oh :36_1_34::36_1_34:

oyna gurban olam oyna müzik dans ruhun gıdasıdır.Kim demişki günah
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Tempo:36_1_33:Tempo:taz:Tempo:36_7_8:

şengülce
01.04.2008, 19:07

ay teyzem televizyondaki günah değil
onlar kağıt kağıt:lol::lol:

ama öyle şeyler seyretmeden önce besmele çekmek lazım yok sa günah zina:lol:

önce namaz sonra istediğini yap günah değil
işin kolayını bulmuşlar

sewal_24
01.04.2008, 19:17
gidip yatmışlar

Teyzem onların çarşaf altından....... herkes biliyor fatih cammisinde hoca vaaz veriyor güzel bayanlarıda tek tek gözden geçiriyo ve size anlatmam gereken özel bilgiler var herkese anlatmam ama belliki siz ALLAH yolundasınız diyor.
Sonuç belli kendi içlerinde yapıyorlar bu tür şeyleri.Ve bunu bana anlatan iş arkadaşım.
yazılmaması gereken cümleler olduğu için şeylerle noktalarla geçiştirdim.:)
Biz halaya dewam edelimm:36_1_33::36_1_33:bugünde baya bi oynadım inşallah :36_7_8::36_7_8:

Hevinn
01.04.2008, 21:08
haha kim demiş bunu ya vallahi zaten onların gözünde yapılan herşey herkez günahkar sadece dinayet işleri ve dinciler sevapkar biz arkadaşlarımızla taksimde,kadıköyde elele gezerken günahkarız onlar erkek arkadaşıyla,kız arkadaşlarıyla fatihte,sultanahmette park köşelerinde öpüşürken sevap kazanıyorlar haha biz yanıp gül olacağız onlar gökyüzünde uçacak:biggrin: