Orijinalini görmek için tıklayınız : önemli !!!

hsyn
07.07.2006, 18:50
Canlar,
bazı arkadaşlar Hz. Ali (R.a.) için Ali yazısını yeterli buluyorlar lütfen bu kadar değer verdiğimiz bir şahsiyete babamızın oğlu gibi hitap etmeyelim.
nasıl ki Hz. Muhammet (S.a.v.) için gerkli saygı gösteriliyosa O'nun içinde aynı saygıyı gösterelim..

Balta
07.07.2006, 19:15
Bu tür termonolojilerle nereye varmaya çalışıyoruz ki, kaldı ki bunun saygıyla ne alakası var. Alevilerin bu tür göstermelik düşüncelere hiç ilgisi olmadı ve sevgiside saygısıda ortadadır. Bir kaç kelime eklemek yada çıkarmak saygı yada saygısızlık taşımaz.

Kaldı ki bu mesela Aleviler Allahtan korkmaz Allahı sever. O nedenle kendiyle bütünleşir korkularıyla değil. Saygısıda sevgiside allahın sevgili kulları için bu içtenliği ile bakar ve kabul eder. Ben Hz.Ali demekte bir sakınca görmüyorum.

Hatta şiirlerimize bakın Alim diye ifade eder içten ve samimidir.

Olayın birde bu yönünü görseniz eminim sizin bahsettiğiniz gibi olmadığını görürsünüz.

sertur
07.07.2006, 19:15
arkadaşım önemli olan kalben saygıdır ama yinede dediğin gibi bu kısaltmaları yazmakta bir sayğı göstergesi sayılabilir belki ben şahsen fazla dikkat etmemiştim

ra ;radıallahü anhüm (Allah (celle celalühü) ondan razı olsun demek)
sav:sallallahü aleyhi vesselem, (dua ve selam onun üstüne olsun demek)

ulalıgenç
07.07.2006, 19:19
Ben Ali yazmanın saygısızlıkla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Hz. Ali(R.a.) veya Hz. Muhammed(sav) yazmanında bir saygı göstergesi olmayabilir her zaman.

hsyn
07.07.2006, 19:51
hayır arkadaşlar bende bu tür şeylerin onun ruhani yönünü zayıflattığını yani yalış anlaşılmasın bizim içimizdeki ruhani yönünü zayıflattığını düşünüyorum.
en azından Hz. Ali diye hitap edilmeli bence.
yani bazı canlar ali derken art niyetle söylemiyorlar bunun farkındayım ama yinede ona hakettiği gibi hitap edilmeli diyorum ben.
arkadaşımın şu sözünede katılıyorum biz allahtan korkmayız severiz.
(sanırım) yunus emre ne güzel demiş değil mi (yanlış yada eksik ise affola)
Neyleyim cenneti,
İki ağaç bir dere
Bana seni gerek seni.

Bu arada benim amacım tartışma yaratmak değil lütfen bunu anlayınız. sadece takıldığım bir noktayı dile getirmek istedim o kadar...

meryem demir
07.07.2006, 21:12
Canlar,
bazı arkadaşlar Hz. Ali (R.a.) için Ali yazısını yeterli buluyorlar lütfen bu kadar değer verdiğimiz bir şahsiyete babamızın oğlu gibi hitap etmeyelim.
nasıl ki Hz. Muhammet (S.a.v.) için gerkli saygı gösteriliyosa O'nun içinde aynı saygıyı gösterelim..
size katılıyorum.
Burda kaç kişi babasını yada annesini adı ile çağırıyor. Tamam önemli olan niyet olabilir. Ama herşeye niyet deyip bu kadarda yüzeysel olmamak gerekir.
Biryerde niyetimizin yargılarımızın önüne geçmesine mani olmak gerekir.

Saygı çok farklı bir şeydir. Bir şeye ya saygı duyarsınız yada duymazsınız. peki bu iki zıt düşünceye sahipken her iki duyguyada aynı yargıyla yaklaşabilirmisiniz merak ediyorum. Herkes yada herşey layıkında kalmalı

KomünistAlevi
06.09.2006, 02:17
Ya insanın içinden geçen önemli bence...Ali dese bile nolur ki??Hz.Ali deyince daha çok mu sevmiş olcak Hz.Ali'yi...Ya arkadaşlar bırakın böyle sünni düşünceleri...Sünnilerde zamanında böyle şekilcilik yapmışlardır ve halende yapmaktadırlar...

D-e-v-r-i-m
06.09.2006, 02:53
Kaldı ki bu mesela Aleviler Allahtan korkmaz Allahı sever. O nedenle kendiyle bütünleşir korkularıyla değil. Saygısıda sevgiside allahın sevgili kulları için bu içtenliği ile bakar ve kabul eder. Ben Hz.Ali demekte bir sakınca görmüyorum.

başka söze ne hacet...: