Orijinalini görmek için tıklayınız : DERSİM'deki Fetullahçı okulu büyük rağbet görüyor.
muhacir19 22.06.2006, 11:54 http://www.munzurkoleji.com
Tunceli'deki tek özel okul olan "Özel Munzur Koleji" 'nden semah gösterisi..
http://video.samanyoluhaber.com/vid_01/video_448.wmv
Tıklayın, izleyin..
ulalıgenç 22.06.2006, 12:53 http://www.munzurkoleji.com
Tunceli'deki tek özel okul olan "Özel Munzur Koleji" 'nden semah gösterisi..
http://video.samanyoluhaber.com/vid_01/video_448.wmv
Tıklayın, izleyin..
Arkadaşlar bakın böyle şeyler daha önce de çok kez yapıldı..Ya ne demek "semah gösterisi" belki siz artık böyle şeylere alıştınız ama yanlış bu yapılanlar.Hiç bir inancın ibadeti gösteri olarak algılanabilir mi?Ne kadar yanlış şeyler bunlar.Biraz daha duyarlı olmanızı öneriyorum.
Teşekkürler..
muhacir19 22.06.2006, 13:02 Arkadaşlar bakın böyle şeyler daha önce de çok kez yapıldı..Ya ne demek "semah gösterisi" belki siz artık böyle şeylere alıştınız ama yanlış bu yapılanlar.Hiç bir inancın ibadeti gösteri olarak algılanabilir mi?Ne kadar yanlış şeyler bunlar.Biraz daha duyarlı olmanızı öneriyorum.
Teşekkürler..
Pardon..
Bir hata yaptıysam özür dilerim.
Ben alevi değilim.
Bu yüzden alevi terminolojisini çok iyi bilemeyebilirim.
Ama, ne tür bir hata yaptığımı söylerseniz, bir daha yapmam.
Hatadan dönmek erdemdir.
ulalıgenç 22.06.2006, 13:06 Pardon..
Bir hata yaptıysam özür dilerim.
Ben alevi değilim.
Bu yüzden alevi terminolojisini çok iyi bilemeyebilirim.
Ama, ne tür bir hata yaptığımı söylerseniz, bir daha yapmam.
Hatadan dönmek erdemdir.
Gerçekten sizin bu yaptığınız erdemli bir hareket..Ama işte sizde burda bir çelişkiye düşebilirsiniz sakın şaşırmayın aleviler arasında bu yanlışı televizyon gibi basın yayın araşları artıkça ortaya çıktı.Bunun farkında bile değiller.
Teşekkürler..
muhacir19 22.06.2006, 13:13 Gerçekten sizin bu yaptığınız erdemli bir hareket..Ama işte sizde burda bir çelişkiye düşebilirsiniz sakın şaşırmayın aleviler arasında bu yanlışı televizyon gibi basın yayın araşları artıkça ortaya çıktı.Bunun farkında bile değiller.
Teşekkürler..
Tamam da, ben hâlâ anlayamadım, ne tür bir hata yaptığımı.
"Hatamı bileyim ki, bir daha yapmayayım" demiştim.
Yine hatamı belirtmemişsiniz.
Yani "semah gösterisi" demek hata ise, doğrusu nedir?
Ne demeliyiz?
ulalıgenç 22.06.2006, 13:27 İşte çelişki düşeceğiniz nokta burası..Sizin burda hiç bir hatanız yok..Şimdi hata burda bir ibadet biçimini "gösteri" gibi gösterenlerde..Bu daha önce de yapıldı.Siz burda bir hatanız yok.Sadece bunun ibadet biçimi olduğunu hiç bir zaman gösteri olmayacağını bilin yeter..
Teşekkürler..
helige_62 22.06.2006, 13:53 olayı benc büyütmenin anlamı yok barışa semah dönenler adlı bir etkinlik yapıldı binlerce kişi çim sahada semah döndü kimsenin çıtı çımadı üztüne üstük para karşılığı muznur kolejini ben biliyorum tuncelide atatürk mahallesinde eğitim sürdürüyor tunceli için güzel şeyler yapıyor munzur kolejine başrılar...
ulalıgenç 22.06.2006, 13:59 olayı benc büyütmenin anlamı yok barışa semah dönenler adlı bir etkinlik yapıldı binlerce kişi çim sahada semah döndü kimsenin çıtı çımadı üztüne üstük para karşılığı muznur kolejini ben biliyorum tuncelide atatürk mahallesinde eğitim sürdürüyor tunceli için güzel şeyler yapıyor munzur kolejine başrılar...
Birilerin bu yanlışlığa karşı çıkmıyorsa böyle birşey doğru olduğunu kabül edemeyiz..Bu tür hatalar daha önce de yapıldı.Kendisini "Tokat semah ekibi" adını veren bir grup insan Avrupaya açılacağını söylüyordu.Böyle bir şey kesinlikle kabül edilemez..Biraz daha duyarlı olmanızı tavsiye ediyorum..Bizim kültürümüz satılık değildir..
Teşekkürler..
helige_62 22.06.2006, 14:09 Birilerin bu yanlışlığa karşı çıkmıyorsa böyle birşey doğru olduğunu kabül edemeyiz..Bu tür hatalar daha önce de yapıldı.Kendisini "Tokat semah ekibi" adını veren bir grup insan Avrupaya açılacağını söylüyordu.Böyle bir şey kesinlikle kabül edilemez..Biraz daha duyarlı olmanızı tavsiye ediyorum..Bizim kültürümüz satılık değildir..
Teşekkürler..
ben zaten duyarlıyım semahın ulu orta yerlerde yapılmayacağını bende söylüyorum semahın yeri cem evdiir ama ama bzizm aleviler nerede konser var hemen araya semahıda sıkıştımaktan zevk alıyor semah adını kulanarak etkinlikler yapıp ceplerini dolduryorlar bu forumda barışa semah adlı etkinlik için forumda yazdığım yazılar mevcut bende karşıyım ama yapacak bişeyimzi yok yapıyorlar ginede ben olayın fazla uzatılamması için söyleidm zaten konuyu açan arkadaşta alevi değilmiş yani bilmediği için bişey diyemeyiz ya bilenler için ne demeli?
muhacir19 22.06.2006, 14:21 Mesela Mevleviler de "sema" yaparlar.
Yani sufi müziği eşliğinde dönerler.
Ama bu ibadet değildir.
"İbadet" kavramı farklı bir şey.
Ben alevilerin "semah"ını da, Mevlevilerin yaptığı "sema" kategorisinde değerlendiriyorum.
İbadet olduğunu düşünmüyorum.
Neden mi?
Hangi dinden olursa olsun, ibadetin bir takvimi olur.
Yani yılın belirli zamanlarında, belirli günlerinde, hatta günün belirli saatlerinde yapılır.
Oysa alevilerdeki "semah": -benim edindiğim intibaya göre, her zaman her yerde yapılıyor.
Geçenlerde bir düğünde de gördüm: O kalabalığın gürültünün içinde semah çektiler.
Yani demem o ki; akıla geldikçe yapılan bir şey ibadet olmaz.
Bence semah; kültürel, folklorik bir olgudur.
Tabii bu; dışarıdan bakan birinin görüşleridir. Yanılıyor olabilirim.
Yapılacak mantıklı açıklamaları da, karşı görüşleri de ilgi ile dinlemeye hazırım.
Selamlar.
ulalıgenç 22.06.2006, 14:55 Mesela Mevleviler de "sema" yaparlar.
Ama bu ibadet değildir.
Ben alevilerin "semah"ını da, Mevlevilerin yaptığı "sema" kategorisinde değerlendiriyorum.
Neden mi?
Yani yılın belirli zamanlarında, belirli günlerinde, hatta günün belirli saatlerinde yapılır.
Oysa alevilerdeki "semah": -benim edindiğim intibaya göre, her zaman her yerde yapılıyor.
Geçenlerde bir düğünde de gördüm: O kalabalığın gürültünün içinde semah çektiler.
Yapılacak mantıklı açıklamaları da, karşı görüşleri de ilgi ile dinlemeye hazırım.
Selamlar.
Bakın Mevleviler aleviler'in yaptığı semahın hem şekli hem de anlamı farklıdır.Şimdi diyorsunuz belirli günler yoktur diye,yanılıyorsunuz belirli günleri vardır,Perşembe akşamları yapılır,akşam saatlerinde yapılır.Heryer de yapılması dediğim gibi Aleviler arasında normalmiş gibi görünen büyük bir yanlış.İbadetler her zaman kapalı bir alanda yapılmalıdır.Zaten eskiden de ibadetler evlerde yapılırdı.Bir düğün de semah'a döndüler diyorsunuz(çekti demişsiniz ama semah çekilmez dönülür) evet gerçektir bende daha önce gördüm,işte bu yanlış bi durumdur..Semah kültürel,folklorik bir olgudur demişsiniz bu tartışamaya açık bir konudur.Çünkü Semaha dönen canların yaptığı her hareketin bir anlamı vardır bu da bir anlamda aleviliğin felsefesini anlatır bu açıdan dediğinizin doğruluk payı var.
Teşekkürler..
pirimunzur 22.06.2006, 15:05 gercekten cok guzel bir haber tuncelilier kendi ayklarinin ustunde duruyor devletin destegi olmadan
ben yeni izledim gerçekten harika bir kolejmiş can dersime yakışır
ozan_derya 24.06.2006, 02:24 ben yeni izledim gerçekten harika bir kolejmiş can dersime yakışır
gercekten cok guzel bir haber tuncelilier kendi ayklarinin ustunde duruyor devletin destegi olmadan
Pekii, bu okulun kime-kimlere, yani hangi gruba ait olduğunu biliyor musunuz?
Öğrendiğiniz zaman da böyle övücü cümleler kurabilecek misiniz acaba?
ulalıgenç 24.06.2006, 16:46 Pekii, bu okulun kime-kimlere, yani hangi gruba ait olduğunu biliyor musunuz?
Merak ettim kimlere ait?
Pekii, bu okulun kime-kimlere, yani hangi gruba ait olduğunu biliyor musunuz?
sahi kim açmış ? munzur.com
Tunceli'nin ilk ve tek özel okulu olan Munzur Koleji; Erkam Özel Öğretim İşletmeleri A.Ş tarafından açılmış ve 17.09.2003 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır.
ozan_derya 25.06.2006, 00:30 Merak ettim kimlere ait?
Bu okul Fethullah GÜLEN grubuna aittir.
Zaten, ilk mesajda verilen video linki de -dikkat ederseniz- STV'ye aittir.
renaz_62 25.06.2006, 00:51 evet ozan derya arkadasimizin dedigi gibi fethullah gülen gurubuna ait.
Bu okul Fethullah GÜLEN grubuna aittir.
Zaten, ilk mesajda verilen video linki de -dikkat ederseniz- STV'ye aittir.
vay be dersimde fethullah gülene ait bir kolej nasıl açılabildi ki veya veya dersim halkı niçin çocuklarını oraya gönderiyorki bilmiyorlarmı çok ilginç:sook :sook :sook üstelik okul sınavla öğrenci aldığı halde 700 küsür öğrenci müracat etmiş :hopala
ozan_derya 26.06.2006, 13:06 vay be dersimde fethullah gülene ait bir kolej nasıl açılabildi ki veya veya dersim halkı niçin çocuklarını oraya gönderiyorki bilmiyorlarmı çok ilginç, üstelik okul sınavla öğrenci aldığı halde 700 küsür öğrenci müracat etmiş.
Kalite dostum, kalite.
Tunceli gibi bir yerde başka bir alternatif olmadığından herhalde, bu konu gözardı ediliyor.
Okul, neredeyse Ankara'daki TED Koleji ayarında bir okul.
ozan_derya 07.07.2006, 19:57 Biliyor muydunuz?
En sonunda Dersim'e de el attı Fetullahçılar.
Üç sene önce açtıkları çok lüks özel okul bu sene ilk mezunlarını vermiş.
Tıklayın ve görün:
http://www.sonsaniye.net/haber2939.htm
Bu da o okulun web site adresi:
http://www.munzurkoleji.com/
izmirksk 07.07.2006, 20:06 artık tunceli den çok fethullah gülen sempatizanı çıkacak desenize:)
neyse zaten alevi toplumu birer birer eriyor..bugün ayakta olanların bir kısmı yarın diğerleri daha sonra ,sonrakiler ondan sonra..birer birre düşecek gibi...
alevi toplumunda birlik yok..ağır ağır eriyor..
munzur kolaji fethulalhçıların mı?
eğer öyleyse dersimlileri vuracakları yeri iyi seçmişler
Türkiyede en yüksek okuma yazma oranı olan bir ili asimile etmek inanclarından koparık müslüman yapmak için iyi seçim
lanet olsun
Hüseyin69 07.07.2006, 20:12 artık tunceli den çok fethullah gülen sempatizanı çıkacak desenize:)
neyse zaten alevi toplumu birer birer eriyor..bugün ayakta olanların bir kısmı yarın diğerleri daha sonra ,sonrakiler ondan sonra..birer birre düşecek gibi...
alevi toplumunda birlik yok..ağır ağır eriyor..
otoriter sisteminde istedigi bu degilmi AB kapak atmak icin ülke satildi dersime fetuulah el atmis
cokmu
yeterki atatürkcülük rollerini iyi oynasinlar bu konuda en kisa zamanda ay da bile fetuulahin kolejleri iyi bir rekabet görür
daha önce veirmişti sanırım
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=13017&highlight=kolej
DiLkeT-CeZaM 07.07.2006, 20:23 ya onlarda göndermesinler! arz talep meselesi bir bakıma..
kızılcan 07.07.2006, 20:24 demek sorunda dersimdede asimile eli uzatıldı fettukkah gülenin mensupları laiklik maskesi takmış resjimin temel kurumlarına sızmış şeriatçı truva atlarıdır
daha önce veirmişti sanırım
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=13017&highlight=kolej
İki konu birleştirildi. Teşekkürler Sertur
Biliyor muydunuz?
En sonunda Dersim'e de el attı Fetullahçılar.
Üç sene önce açtıkları çok lüks özel okul bu sene ilk mezunlarını vermiş.
Tıklayın ve görün:
http://www.sonsaniye.net/haber2939.htm
Bu da o okulun web site adresi:
http://www.munzurkoleji.com/
çok saçma.fetullah gülen ne zamandan beri kendi kurduğu okulda öğrencilerin "semah" gösterisi yapmasına göz yumar ki.bence fetullah gülenin olamaz bu okul. olsa bile çocuklarını gönderenler çevre illerden ya da pertek'ten falandır.
gözdecst 08.07.2006, 21:45 KOLPA arkadaşım anlıyamadım açıklarsan sevinirim demişsin ki gönderen varsa bile çevre illerden yada pertek ten falandır pertek neden ?
demek sorunda dersimdede asimile eli uzatıldı fettukkah gülenin mensupları laiklik maskesi takmış resjimin temel kurumlarına sızmış şeriatçı truva atlarıdır
arkadaşım dersime asimile eli yeni uzatılmadı,bu konuda 1980 faşist askeri darbesinden sonra, hızla bir asimilasyon politika ve uygulamaları başlatıldı.önce dersimdeki alevi köylerine camii yapma girişiminde bulundular ve sonra kuran kursları açtılar.bu kuran kurslarına katılan yoksul aile çocuğu bir öğrencinin yaz tatiline köye gittiği zaman babasına ''sen abdestsizsin senin elin öpülmez'' demesi bilinen örneklerdendir.
ancak unutmamak gerekirki,asimile sadece dinsel çabalarla olmadı ve olmuyorda.denemedikleri yöntem bırakmak istemiyorlar ve her geçen gün yeni yöntemler deniyorlar.geçmişte camii yapma sevdalısı eski bir vali su,yol,okul,elektrik gibi temel ve sosyal ihtiyaçları olan köylere ihtiyaçlarını sormak yerine,zorla camii yaptırdı.bir başka vali dersimlilerin futbolla ilgilenmesini,başka şeyleri unutması için yoğun çaba sarfetti.
daha önce,kültürel yozlaşmanın bu boyutta olmadığı tuncelide devlet eliyle yirmidört saat pop müzik yayını yapan bir radyo kuruldu,barlarda birilerinin özel çabalarıyla konsomatris çalıştırılmaya ve sosyal-etik(ahlaki) açıdan çürümüş bir dersim yaratılmaya çalışıldı ve çalışmalar devam ediyor.bir çok tuncelili insan gelişmelere tepki gösterdi ve protesto gösterileri düzenlendi.tuncelide gençler arasında uyuşturucu bağımlılığı yaygınlaşmaya başladı.
yani arkadaşlar demek istediğim tuncelinin geçmişteki muhalif özü giderek yok olmaya yüz tutuyor.söz konusu ilde azda olsa aşiretçiliğin olması,hala aşiret gelenek ve ayrımcılığının yaşıyor olmasıda,ençok okur-yazar oranına sahip olan ve hala muhalif motifleri özünde barındıran tuncelide dersim ve dersimliler açısından bir dezavantajdır.ileri görüşlü insanların yoğun potansiyele sahip olduğu düşünülen tuncelide aşiretçilik tamamen ortadan kalkmak zorundadır.
manifesto 08.07.2006, 22:07 Okullardan korkmamak gerekir.
Şimdiye kadar okul yerine camii yapılmasından şikayet eden arkadaşlar şimdi ise okulun açılmasından rahatsız...
Sanırım okula kimse zorla kayıt olmuyordur..
Moskovadan vietnama kadar dünyanın her dilinden her dinine kadar birçok ülkede açılan bu okullar neden dersimde de açılmasın ki?
Haberi ve oklulun varlığını yeni öğrendim ve şahsen sevindim..Okula ilginin de yoğun olması beni şaşırtmadı..
Asimilasyon olmasa gerek.Zira dersimde de kaliteli eğitim veren okullara ihtiyaç olsa gerek.
gözdecst 08.07.2006, 22:13 manifesto arkadaşım dersimde ki o okulun kalitesinden ne derece haberdarsınn orda okudunmuu okuyan bi tanıdığın mı var merak ettim
manifesto 08.07.2006, 22:24 gözdecst ; manifesto arkadaşım dersimde ki o okulun kalitesinden ne derece haberdarsınn orda okudunmuu okuyan bi tanıdığın mı var merak ettim
:) Bu okullardan sadece dersimde yok..Dünyanın ve türkiyenin birçok yerinde varlar ve hepsi son derece kaliteli ve modern eğitim vermekdeler.Açıldıkları ülkelerde uluslar arası olimpiyatlarda ülkelerine madalya getiriyor burada okuyan öğrenciler.O bakımdan bu okulda aynı kişiler tarafından açıldığı için diğerlerinden farklı olacağını düşünmüyorum.Ayrıca okula yoğun ilgi olması da heralde tesadüf değildir.
Hüseyin69 08.07.2006, 22:32 yigidi kuru sogana muhtac eden cürümüs sistemin
verdigi meyvalardir bu tip hareketler
fetullahcilarda isini biliyor bakin bu zat su anda amerikada neden amerikada bir kolej actirmiyor cünki burda reyting almaz neden almanyada acmiyor almanyada da reyting almaz ama yoksul ülkeler de reyting cok bedava okul acacan bedava ögrenci okutacan tabiki fakir fukara cocugunun gelecegini düsünecek iyi yada kötü cocugunun bir meslek sahibi olmasi icin okumasini ister fetulla zat bu yoksul halklar icin bir hizir görevini üstlenmistir ahirette nasilki amerikada yasiyorsa öyle bir yerdede yasama sansini coktan elde etmis
gözdecst 08.07.2006, 22:37 :) Bu okullardan sadece dersimde yok..Dünyanın ve türkiyenin birçok yerinde varlar ve hepsi son derece kaliteli ve modern eğitim vermekdeler.Açıldıkları ülkelerde uluslar arası olimpiyatlarda ülkelerine madalya getiriyor burada okuyan öğrenciler.O bakımdan bu okulda aynı kişiler tarafından açıldığı için diğerlerinden farklı olacağını düşünmüyorum.Ayrıca okula yoğun ilgi olması da heralde tesadüf değildir.
burada okuyan öğrencilerin madalya getirmesimidir başarı?peki biraz daha ileri git bakalım eğer o öğrencilerden haberin varsaa tabii madalya getiren öğrencilerin hayatları ve okullardan mezun olduktan sonraki hayatları ne şekilde... yada kimlerin elindee...
pirimunzur 08.07.2006, 22:39 bunun fetullahcilar tarafindan acildigni nerden ogrediniz kaynak nedir???
bunun fetullahcilar tarafindan acildigni nerden ogrediniz kaynak nedir???Egitim-Sen Subesinin aciklamasini iceren haber asagida:
Dersim'de, Fen Lisesi yapımı için, 1995'te kendisine tahsis edilen arsayı, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen bir şirkete veren İl Eğitim Müdürlüğü, şimdi de, Diyapağa İlköğretim Okulu'nu Fen Lisesi'ne dönüştürme kararı aldı.
Karar, Eğitim-Sen şubesi tarafından tepkiyle karşılandı..
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen, Eğitim-sen Dersim Şube Başkanı Hanifi Bekmezci, Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamalarına tepki gösterdi.
Pekmezci, "Fen Lisesi'nin yapımı için kendisine verilen arsayı, Özel Erkam Şirketi'ne peşkeş çeken, Eğitim Müdürlüğü, bu kirli oyunun üstünü örtmek, olayı kapatmak mı istiyor?" diye sordu.
Pekmezci ayrıca, Dersim ve bağlı ilçelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın, birer kışlaya dönüştürüldüğünü belirtti.
Bu arada arsanın, Özel Erkam Şirketi'ne tahsis edilmesine karşı, Eğitim Sen Dersim Şubesinin, Fen Lisesi açılması için düzenlediği kampanyada, şu ana kadar yaklaşık, 3 bin 500 imza topladığı belirtildi..
manifesto 09.07.2006, 00:15 canazerbaycan ; fetullahcilarda isini biliyor bakin bu zat su anda amerikada neden amerikada bir kolej actirmiyor
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yurt_D%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndaki_T%C3%BCrk_Okullar%C4 %B1
Yani amerikada da bu müesseseler var, hemde sayıları her yıl artıyor.
Sorun bu okulların vatana ve millete faydalı olup olmdığıdır..Cevabı sizler verin.
; Pekmezci ayrıca, Dersim ve bağlı ilçelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın, birer kışlaya dönüştürüldüğünü belirtti
Okul kışlaya nasıl dönüşdürülür onu merak ettim:) hergün sabah iştiması ile birlikde askeri eğitim mi veriliyor bu okulda..:)
Hüseyin69 09.07.2006, 00:28 http://tr.wikipedia.org/wiki/Yurt_D%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndaki_T%C3%BCrk_Okullar%C4 %B1
Yani amerikada da bu müesseseler var, hemde sayıları her yıl artıyor.
Sorun bu okulların vatana ve millete faydalı olup olmdığıdır..Cevabı sizler verin.
yani buna bir nevi ahtapot diyebiliriz dimi mani festo nasilki jandarmalik konusunda amerika bir ahtapot gibi dünyayi kollarinin icine almissa
faydali olup olmayacagi konusunda birsey diyemiyecegim ama yanlimi tarafsizmi bilmem türk medyasi sürekli fetullah gülen hakknda hicte iyi söylenebilecek arastirmalar yapmiyorlar kanal türk ulusal kanal iki örnektir
KOLPA arkadaşım anlıyamadım açıklarsan sevinirim demişsin ki gönderen varsa bile çevre illerden yada pertek ten falandır pertek neden ?
pertek dedim çünkü tuncelilin o kesimlerinde biraz sünni vardı diye aklımda kalmış.ya da ovacıkta.yani sonuçta sünni aileler o okula çocuunu gönderir.cevabı biraz geç verdim bugün gördüm postu.
ozan_derya 09.07.2006, 12:14 pertek dedim çünkü tuncelilin o kesimlerinde biraz sünni vardı diye aklımda kalmış.ya da ovacıkta.yani sonuçta sünni aileler o okula çocuunu gönderir.cevabı biraz geç verdim bugün gördüm postu.
O okula alınanlar özellikle alevi çocuklardır..
Sünni çocukları almakta pek de hevesli davranmıyorlar.
Yani hedef özellikle alevi çocuklar.
Belki % 2 - 3 oranında sünni çocuklar vardır. Onlar da Tunceli'deki üst düzey memur ve bürokratların çocuklarıdır.
atilen_dker 09.07.2006, 16:47 FETHULLAH GÜLEN grubunun okulları budistlere,hristiyanlara,,,,,kısaca onlarca etnik ve dini gruba eğitim veriyor niçin dersimde de vermesin .Açıldıkları ülkelerde amaçları insanları müslümanlaştırmak değil türkiyeye sempatiyle bakmalarını sağlamak (müslüman olanlar da var tabii.)ve verdikleri eğitim gerçekten kalite bunu türkiye uluslararası yarışmalarda ödül almış öğrencilerin okullarına bakarak görebilirsiniz. ne diyalim hayırlı olsun.
ercandost 10.07.2006, 15:26 Mesela Mevleviler de "sema" yaparlar.
Ama bu ibadet değildir.
Neden mi?
Selamlar.
İbadetin sadece belli zamanlarda belli saatlerde yapıldığı konusunda yanılmaktasınız,ibadet Allah’a gönülden, isteyerek yönelmek manasına da gelir ve belirli bir kalıba sığdırılamaz(manasına da gelir diyorum çünkü ibadet kelimesinin dar bir kalıbı olmadığı için çok daha geniş açıklamalasını yapabilmek mümkündür),sadece ibadeti yaparkende ve hakkında konuşulurkende saygılı olunması ve korunması gerekmektedir.Fakat sizi yanılgıya düşüren belkide Aleviler olarak yaptığımız birçok ibadetlerimizden birisi olan semah dönmenin uygun olmayan yerlerde tabiri doğruysa folklorik olarak yapılması ve bununda yanlış olmasından kaynaklanmış olabilir,fakat kesinlikle bu tür yanlış uygulamalarda bulunan kimselerin olması ibadetin manasını ve de semahın bir ibadet olduğu gerçeğini değiştirmez,lütfen bunları birbirine karıştırmayalım ve de yorumlarımızı yanlış davranışlara göre yapmayalım.Yeryuzunun tamamında hatta bu dünyanın dışında biyerlerde dahi olduğumuzu var saysak her an her saniye ibadet yapabiliriz yani ibadet zaman ve mekanla kesinlikle sınırlanmamıştır,sadece ibadete saygı duyulmalıdır yapanada yapmayanada ve ibadet yapılırken o ibadete yakışır biçimde hareket edilmelidir.Bunun yanında mevlevilerin yapmış olduğu sema ile semah ı karıştırmayalım fakat ben bunun da bir ibadet olabileceğini düşünmekteyim çünkü bunu yapanlar ibadet kelimesinin manasının gerektirdiği şekilde hareket etmektedirler ve sema da da Allah a yönelme sözkonusudur,zannedersem siz ibadeti sadece oruç tutmak,namaz kılmak,kiliseye gitmek,hamra ya gitmek(örnekleri bir çok inanış şeklinden veriyorum)budistlerin tapınaklarına gitmesi(ki onlarda tek tanrı inancı yoktur fakat bu da onların ibadet şekillerindendir) yada buna benzer örneklerle çoğaltabilecegimiz gibi bir şey olarak tanımlıyorsunuz(yanılıyor olabilirim fakat yazdıklarınızdan bu tür bir anlam çıkardım yanlışım varsa özür dilerim),fakat ibadet sadece bu tür uygulamalar değildir çok daha geniştir.
Yapılmış olan okulla ilgilide bu cemaatin sunnileştirme çalışmalarına çok dikkat edelim diyorum,yapmaya çaliştıkları ve düşünceleri ortadadır teşekkürler..
muhacir19 11.07.2006, 12:35 FETHULLAH GÜLEN grubunun okulları budistlere,hristiyanlara,,,,,kısaca onlarca etnik ve dini gruba eğitim veriyor niçin dersimde de vermesin .Açıldıkları ülkelerde amaçları insanları müslümanlaştırmak değil türkiyeye sempatiyle bakmalarını sağlamak (müslüman olanlar da var tabii.)ve verdikleri eğitim gerçekten kalite bunu türkiye uluslararası yarışmalarda ödül almış öğrencilerin okullarına bakarak görebilirsiniz. ne diyalim hayırlı olsun.
"atilen_dker" e yüzde yüz katılıyorum.
Bu okullar Türkiye'nin yüzakıdır.
Her gittikleri yere kalite ve başarı götürmüştür.
Tuncelililere ne mutlu ki, Tunceli'de de böyle bir okul kurulmuş.
Bence, şikayet edeceklerine çok teşekkür etmeleri ve bir kaç tane daha kurulması için talepte bulunmaları lazım.
redyellow 11.07.2006, 13:15 yıllardır cami yapılmasın okul yapılsın diye basbas bağıran ve kendilerini de özellikle alevi olarak nitelendiren insanların tunceli'ye yapılan koleje karşı çıkmaları gerçekten çok ilginç.
arkadaşlar okulun eğitim seviyesi, kalitesi hakkında yorum yapacakları yerde fethullah hoca ile ilgili bağlantısı sebebiyle okulun açılmasını eleştiriyorlar.
pes yani.
bu kadar tutarsızlık olur yani.
eğitimden niye bu kadar korkuyorsunuzki?
eğitim alan insanların yıllardır alevilik adı altında uydurulan şeyleri göreceklerini düşünerek mi karşı çıkıyorsunuz?
ozan_derya 11.07.2006, 14:06 Özel Munzur Koleji hakkında bir de şu habere bir göz atın:
http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=24748
Biliyorsunuz; AKSİYON Dergisi Zaman Gazetesine ait bir yayın organıdır.
Derginin haberine göre; "Ankara Sanat Evi" isimli tiyatro ekibi ( http://www.anse.com.tr ) Tunceli'ye gitmis ve burada Özel Munzur Koleji'nde tiyatro oyunları oynamış.
Dergide aynen şöyle diyor:
"Gittikleri yer Tunceli’de kimimizin burun direğini sızlatan, kimimizin göğsünü kabartan bir okul. 206 öğrencili, 26 öğretmenli Munzur Koleji. Minik yüreklerin aylardır hazırlandığı Munzur’un Türküsü yılsonu gecesinin baş konuğu Fırat Paşayiğit, Atalay Demirci, Türkü Beyi Bilal Ercan, Naim Menemen, Hakan Arısoy ve Bahadır Bıyıklı.
Beş altı yıl önce nüfusu 80 binlerden 25 bine düşen, göçün yalnız bıraktığı, terörün adını kullanıp haksızlık ettiği Tunceli’ye girerken yıllar önce ilk ve ortaöğretimde Türkiye üçüncülüklerine yükselen öğrencilerinin hikâyesini dinliyoruz. Terör olaylarından sonra başlayan kırgınlık ve küskünlüğün ise Tunceli’nin ilk ve tek özel okulu olan Munzur Koleji öğrencilerince tekrar tersine çevrildiğini ve eğitimde yeni başarıları illerine hediye etmeye başladıklarını öğreniyoruz."
..........................
Elazığ Havalimanı’ndan beri ekibe gösterilen ilgi sarı, kırmızı, mavi renkleriyle 3 yıldır Tunceli çocuklarının başarı yuvası haline gelen Munzur Koleji’nin bahçesine girince zirveye çıkıyor. Ellerinde çiçekler, hediyeler onlarca cana yakın çocuk, veliler alkışlarla karşılıyor ANSE ve Dünya Radyo dostlarını. Tunceli Atatürk Kapalı Spor Salonu’na girildiğinde ise tüm Tunceli’yi temsilen 1500’e yakın insan kucaklıyor onları. Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Emin Gürkan, il müdürü Yaşar Sarıyer ve şehrin her kesimden insan orada.
Yazının tamamı için yukarda verilen linke tıklayın.
Neler neler oluyor Dersim'de böyle?
Bir bilen var mı?
Bize de anlatabilir mi?
eylüleren 11.07.2006, 14:41 yıllardır memleketimiz okuma yazma oranı en en yüksek il olarak biliniyor yanısıra üniversite mezunu bir sürü gencimiz var.fakat şöyle birşeyde var insanlarımız ne kadar fazla eğitime bağlanarak bir yerlere gelmek isteseler bir okadar sorun çıkıyor karşılarına bugün gidin tunceliye bir üniversiteye hazırlık dersanesi var yeterli olmadığı apaçık ortadayken halkımız çocuklarının gelecekleri için ve dışarıya gönderecekleri maddi olanakları olmadığı için buraya gönderiyorlar.yanısıra eğitim veren kurumların durumu zaten ortada bu boşluktan fettulah gibi zihniyetleri ve amaçları belli kişilerin faydalanması normaldir.biz aslında fettulahı eleştireceğimize kendimizi eleştirmeliyiz.bir sürü insanımız var dışarıda isteseler tuncelide rahatlıkla her açıdan donanımlı okullar açabilirler. ama yapmıyorlar ortalığı bu karanlık zihniyetlere bırakıyorlar üzücü olan asıl bu
atilen_dker 11.07.2006, 14:46 sayın eylül eren ortalığı karanlık zihniyete bırakıyor demişsiniz . bu okullardan mezun olankaç öğrenciyle görüştünüz.Fethullah Gülen den aleviler hakkında olumsuz bir söz duydunuz mu ?..unutmayalım ki bu türkiyenin en büyük sivil toplum haraketidir.
eylüleren 11.07.2006, 14:48 sayın eylül eren ortalığı karanlık zihniyete bırakıyor demişsiniz . bu okullardan mezun olankaç öğrenciyle görüştünüz.Fethullah Gülen den aleviler hakkında olumsuz bir söz duydunuz mu ?..unutmayalım ki bu türkiyenin en büyük sivil toplum haraketidir.
merak etmeyin fazlasıyla bilgim var kimseylede konuşmama gerek yok........
muhacir19 11.07.2006, 14:49 fetullahcilarda isini biliyor bakin bu zat su anda amerikada neden amerikada bir kolej actirmiyor cünki burda reyting almaz neden almanyada acmiyor almanyada da reyting almaz ama yoksul ülkeler de reyting cok.
Demiş "CANERZİNCAN"..
Çok güldüm bu cümlelere.. :lol:
Cahilliğin bu kadarına da pes doğrusu.
Demek Amerika'da kolej açmıyorlar haa.
Artık kolej işini çoktan aştılar da, üniversite açmaya hazırlanıyorlar.
Şu anda yurtiçinde bir (Fatih Üniversitesi), yurtdışında da 7 üniversiteleri var.
Sekizincisini de Amerika'da açıyorlar.
Lise düzeyindeki (kolej) okullara gelince.
Amerika'da bildiğim iki okul web adresi var.
http://www.brooklynamity.org/
http://www.pioneeracademy.org/
Japonya'da bir tane okul adresi biliyorum:
http://www.horizon.ac.jp/
Romanya'dan bir tane:
http://www.isb.ro
Güney Afrika'dan bir tane:
http://www.myhorizon.org/
Kırgızistan'daki Ataturk-Alatoo Universitesi:
http://www.iaau.edu.kg/
Azerbaycan'daki Kafkas Universitesi:
http://www.qafqaz.edu.az/
Bosna-Hersek'teki Uluslararası Sarajevo Universitesi:
http://www.ius.edu.ba/
Evet.
Bunlar benim adresini bildiğim okullar. Yüzlerce web adresini bilmediğim okullar daha var.
İsmini bile duymadığınız ülkelerde.
TOGO'da, KONGO'da, PAPUA YENİ GİNE'de..
Türkiye içindekiler hariç, hepsi yurtdışındaki ülkelerde toplam 490 civarında okul.
Yurtiçinde ise her ilde bir kaç tane, hatta bazı ilçelerde bile birer okul var.
Tunceli'ye de bu okullardan bir tane düşmüş.
Eleştirmek yerine, bence bu okulların daha fazla açılması için gayret gösteremelisiniz.
Eğer gerçekten memleketinizi seviyorsanız tabii.
atilen_dker 11.07.2006, 14:52 cehlimi bilmeyecek mertebe cahil değilim bilirim eksik noksanımı insanı kamil değilim. önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur (ainstein.)
redyellow 11.07.2006, 14:56 muhacir19'un yazdıklarına katılıyorum.
filanca kişi okul açtı diye eleştireceğimize bu okulların sayısını, eğitimli insanlarımızın sayısını nasıl artırırız diye düşünmeliyiz.
eylüleren 11.07.2006, 15:04 cehlimi bilmeyecek mertebe cahil değilim bilirim eksik noksanımı insanı kamil değilim. önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur (ainstein.)
bende sana birşey söyliyim senin daha çok ekmek yemen lazım bilmediğin konularda ders vermeye çalışma.önyargının kimde olduğunu biliyoruz.müslüman mahallesinde salyangoz satmak deyimini bilirsin sanırım....
http://www.turkokullari.net/index.php?option=com_zoom&Itemid=29&page=special&sorting=4
okulların videoları
atilen_dker 11.07.2006, 15:16 senin daha çok ekmek yemen lazım(bilirim eksik noksanımı gerçekten yemem lazım) lazım bilmediğin konularda ders vermeye çalışma(cehlimi bilmeyecek mertebe cahil değilim, evet cahilim).önyargının kimde olduğunu biliyoruz(sanırım önyargının kimde olduğunu yanlış biliyorsun).müslüman mahallesinde salyangoz satmak deyimini bilirsin sanırım....(hai)
pirimunzur 11.07.2006, 15:19 muhacir19'un yazdıklarına katılıyorum.
filanca kişi okul açtı diye eleştireceğimize bu okulların sayısını, eğitimli insanlarımızın sayısını nasıl artırırız diye düşünmeliyiz.
nekadar düşünceli arkadşlarsınız siz oyle (sen ve muhacir19).her egitim kurumu okul sıfatını alabilr ancak ne zihniyete ve hangi amaca insan yetiştirir bu cok daha onemlidir bence fetullah gulenin yetiştirecegi adamlarin hepsi oratada en onemlisi tayip tabiki ırkçılık,yobazlık vs..herşeyi barindıran sizn deyişinzle fitne bir adam. bunun gibi adamlar cikar ancak o oklardan beyin yıkama merkezleri demek daha dogru olur oralara
eylüleren 11.07.2006, 15:22 senin daha çok ekmek yemen lazım(bilirim eksik noksanımı gerçekten yemem lazım) lazım bilmediğin konularda ders vermeye çalışma(cehlimi bilmeyecek mertebe cahil değilim, evet cahilim).önyargının kimde olduğunu biliyoruz(sanırım önyargının kimde olduğunu yanlış biliyorsun).müslüman mahallesinde salyangoz satmak deyimini bilirsin sanırım....(hai)
muhatabım değilsin......
senin daha çok ekmek yemen lazım(bilirim eksik noksanımı gerçekten yemem lazım) lazım bilmediğin konularda ders vermeye çalışma(cehlimi bilmeyecek mertebe cahil değilim, evet cahilim).önyargının kimde olduğunu biliyoruz(sanırım önyargının kimde olduğunu yanlış biliyorsun).müslüman mahallesinde salyangoz satmak deyimini bilirsin sanırım....(hai)
arkadaşım konu neolursa olsun üslübunuzu yumuşatmanızda fayda olacağı kanatindeyim saygılarımla
muhacir19 11.07.2006, 15:29 gercekten cok guzel bir haber tuncelilier kendi ayklarinin ustunde duruyor devletin destegi olmadan
Bu konu ilk açıldığında böyle demişsin.
nekadar düşünceli arkadşlarsınız siz oyle (sen ve muhacir19).her egitim kurumu okul sıfatını alabilr ancak ne zihniyete ve hangi amaca insan yetiştirir bu cok daha onemlidir bence fetullah gulenin yetiştirecegi adamlarin hepsi oratada en onemlisi tayip tabiki ırkçılık,yobazlık vs..herşeyi barindıran sizn deyişinzle fitne bir adam. bunun gibi adamlar cikar ancak o oklardan beyin yıkama merkezleri demek daha dogru olur oralara
Bu iki zıt görüşün hangisi "PİRİMUNZUR"a ait acaba?
Sayın "PİRİMUNZUR", elin adamı tee başka illerden, başka ülkelerden elini uzatıp memleketinize okul yaptırıyor, peki siz ne yapıyorsunuz.
Memleketi için kılını bile kımıldatmayanlar, beş kuruş harcamaktan imtina edenler, hizmet edenleri neden karalıyor, anlayamıyorum.
redyellow 11.07.2006, 15:36 nekadar düşünceli arkadşlarsınız siz oyle (sen ve muhacir19).her egitim kurumu okul sıfatını alabilr ancak ne zihniyete ve hangi amaca insan yetiştirir bu cok daha onemlidir bence fetullah gulenin yetiştirecegi adamlarin hepsi oratada en onemlisi tayip tabiki ırkçılık,yobazlık vs..herşeyi barindıran sizn deyişinzle fitne bir adam. bunun gibi adamlar cikar ancak o oklardan beyin yıkama merkezleri demek daha dogru olur oralara
muhacir19 arkadaş ne der ama ben şahsım adına DÜŞÜNCELİ ARKADAŞ olarak gördüğünüz için teşekkür ederim. :001_tongu
Ama sizinde en az benim kadar düşünceli birisi olduğunuz bu habere yazdığınız bir yorumdan anlaşılıyor.
gercekten cok guzel bir haber tuncelilier kendi ayklarinin ustunde duruyor devletin destegi olmadan
bu yazınız sizinde benim kadar (en azından, belkide daha fazla) düşünceli birisi olduğunuzu ispatlıyor.!!
teşekkürler
pirimunzur 11.07.2006, 15:51 Bu konu ilk açıldığında böyle demişsin.
Bu iki zıt görüşün hangisi "PİRİMUNZUR"a ait acaba?
Sayın "PİRİMUNZUR", elin adamı tee başka illerden, başka ülkelerden elini uzatıp memleketinize okul yaptırıyor, peki siz ne yapıyorsunuz.
Memleketi için kılını bile kımıldatmayanlar, beş kuruş harcamaktan imtina edenler, hizmet edenleri neden karalıyor, anlayamıyorum.
oradaki yaziyi iyice okursan ne demek istedigimi anlayablirisin.ama fetullah guvene ait oldugunu bilmedigm bir okldu evet cunku ismine bakildinda (munzur) gercekten yaniliyor insan zaten amaçta bu olduguna eminm.bana fetullah ı savunma arkadaşim sen misyonerlikten başka bir amaci olmayan bu adamın okullari tamamen beyin yıkyor hedefinzde kucuk cocuklar.diyorsunki şimdide universite acicak tabiki acar ilk ogretim seviyesinden mezun ettigi cocuklari beynini yikama faliyetleri devam etmesi için o cocuga universite hizmetide vermesi gerekiyor senin gibi saf vatandaşlarda o neguzel adam kolejler aciyor dersane felan derken birde universite açiyor.Peki hiç sorgulyormusn bu okllar neden ucretsiz degil? ben yaziklari olsun diyorum. senin gibi adamlar sayesinde o adamlar hem sizi kulaniyor hemde insanlari kendi amçlari için yetiştiryor
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
muhacir19 arkadaş ne der ama ben şahsım adına DÜŞÜNCELİ ARKADAŞ olarak gördüğünüz için teşekkür ederim. :001_tongu
Ama sizinde en az benim kadar düşünceli birisi olduğunuz bu habere yazdığınız bir yorumdan anlaşılıyor.
bu yazınız sizinde benim kadar (en azından, belkide daha fazla) düşünceli birisi olduğunuzu ispatlıyor.!!
teşekkürler
evet oradakini gormek istedigin gibi goruyorsun tunceli halkinin yaptigini düşünmüştüm yaziklar olsunki tuncelidekilerde oraya cocuklarini yollayip senin gibilere pirm kazandiryor.orada ben fetullah guvene asla bir hitamda bulunmamişm senin ya anlayişnda sorun var yada eline koz gectigini saniytorsun :thumbdown
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
nerdesinz muhteşem ikili hadi cevap yazin :)
redyellow 11.07.2006, 16:06 evet oradakini gormek istedigin gibi goruyorsun tunceli halkinin yaptigini düşünmüştüm yaziklar olsunki tuncelidekilerde oraya cocuklarini yollayip senin gibilere pirm kazandiryor.orada ben fetullah guvene asla bir hitamda bulunmamişm senin ya anlayişnda sorun var yada eline koz gectigini saniytorsun :thumbdown
bende yazımda size "fetullah guvene hitamda bulundunuz" demedimki? dolayısıyla da "elime koz geçti" sanmam mümkün değil:shifty:
birde afedersiniz, fetullah guven kim?
tanımadığım için fazla bir yorum yapamayacağım.
belemir nergiz 11.07.2006, 16:07 Ben anlamıyorum ki yapılan güzel işleri neden takdir etmeyiz.Sevinmeyiz.Muhakkak bunun altında bir çıkar vardır yada kötü bir taraf vardır diye düşünürüz.Hem ne demek "gönderenler çevre illerden ya da pertek'ten falandır."
Ben bu cümleyi hiç anlamış değilim.O okulların ne kadar kaliteli eğitim verdiğini dünyan tüm ülkeleri biliyor.Bizim haritada yerini dahi bulup gösteremeyeceğimiz ülkelerde insanlar bizim kültürümüzü anlatıyor.4.türkçe olimpiyatında buna şahit olmadık mı?Bunu görmemek bilmemek için kör,sağır olmak lazım.Dünyanın heryerine açılan bir okul anlamadım ki neden Dersim'açılmasın.Biz neden bu hizmetten faydalanmayalım.O insanları takdir ediyorum.Ve ileride daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum.Güzel düşünen etrafına da o bakış açısıyla bakar ve hayatından lezzet alır.
tunceli belediye başkanı ne demiş izleyin;
Video' de niyadene' re naza ju zamet bıtıknehttp://video.samanyoluhaber.com/vid_01/video_448.wmv şaşırdım doğrusu
pirimunzur 11.07.2006, 16:14 bende yazımda size "fetullah guvene hitamda bulundunuz" demedimki? dolayısıyla da "elime koz geçti" sanmam mümkün değil:shifty:
birde afedersiniz, fetullah guven kim?
tanımadığım için fazla bir yorum yapamayacağım.
peki ne amaçla alıntı yapıp bu iki zıt düşünce yazıp duryorsun arkadaşım?
bukalemun gibi adamlarsınız maksat birşeyler savunmak sizde safliginzin kurbanizsinz burada şaklabanlık yapmayı kesip olgun bir insan gibi yazilarinizi yazip ve bulara cevap yazmayi ogrenmelisinz boş vakit geciremem senin gibi adamlarla senin gibi adamlar ne amaçla girer buraya anlamamki???ismini tamimni bilemedigm gereksiz bir kişilge sahip oldugu için aklimda tutamiyorum o şahsın ama ben artık kısaca fetoş yazarsam anlarsın adamının kım oldugunu ... :wink:
Ben anlamıyorum ki yapılan güzel işleri neden takdir etmeyiz.Sevinmeyiz.Muhakkak bunun altında bir çıkar vardır yada kötü bir taraf vardır diye düşünürüz.Hem ne demek "gönderenler çevre illerden ya da pertek'ten falandır."
Ben bu cümleyi hiç anlamış değilim.O okulların ne kadar kaliteli eğitim verdiğini dünyan tüm ülkeleri biliyor.Bizim haritada yerini dahi bulup gösteremeyeceğimiz ülkelerde insanlar bizim kültürümüzü anlatıyor.4.türkçe olimpiyatında buna şahit olmadık mı?Bunu görmemek bilmemek için kör,sağır olmak lazım.Dünyanın heryerine açılan bir okul anlamadım ki neden Dersim'açılmasın.Biz neden bu hizmetten faydalanmayalım.O insanları takdir ediyorum.Ve ileride daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum.Güzel düşünen etrafına da o bakış açısıyla bakar ve hayatından lezzet alır.
kimse sizinle ayni duşuncede olmak zorunda degil sizn yetiştiginz çevre itibarıı ile o adamın amaçları size gayet normal gelebilr ama bu ulkede herkes aynı zihniyeti taşimadigi için mesele bukadar basit degil cok merak ettim acaba sizi bekleyen güzel gunleri anlatabilrmisin nasıl miş merak ettim şimdi=?
belemir nergiz 11.07.2006, 16:25 [QUOTE=pirimunzur]
peki ne amaçla alıntı yapıp bu iki zıt düşünce deyip duryorsun arkadaşım?
bukalemun gibi adamlarsınız maksat birşeyler savunmak sizde safliginzin kurbanizsinz burada şaklabanlık yapmayı kesip olgun bir insan gibi yazilarinizi yazip ve bulara cevap yazmayi ogrenmelisinz boş vakit senin gibi adamala ne amaçla girer buraya anlamamki???ismini tamimni bilemedigm gereksiz bir kişilge sahip oldugu için aklimda tutamiyorum o şahsın ama ben artık kısaca fetoş yazarsam anlarsın adamının kım oldugunu ... :wink:
[arkadaşım cümlelerini kendi anlayışınla olgunlukla kurmuşsun,seni takdir ettim.Ama kim isterki isminin bu şekilde kısaltılmasını mehmet olan ismi memoş olarak kullanılmasını... Olgunlukla mesaj yazılmasını istiyorsun aynı şeyi senden bekleriz.Hiç kimse bu şekilde isminin söylenmesini hak etmez.
pirimunzur 11.07.2006, 16:30 [QUOTE=pirimunzur]
peki ne amaçla alıntı yapıp bu iki zıt düşünce deyip duryorsun arkadaşım?
bukalemun gibi adamlarsınız maksat birşeyler savunmak sizde safliginzin kurbanizsinz burada şaklabanlık yapmayı kesip olgun bir insan gibi yazilarinizi yazip ve bulara cevap yazmayi ogrenmelisinz boş vakit senin gibi adamala ne amaçla girer buraya anlamamki???ismini tamimni bilemedigm gereksiz bir kişilge sahip oldugu için aklimda tutamiyorum o şahsın ama ben artık kısaca fetoş yazarsam anlarsın adamının kım oldugunu ... :wink:
[arkadaşım cümlelerini kendi anlayışınla olgunlukla kurmuşsun,seni takdir ettim.Ama kim isterki isminin bu şekilde kısaltılmasını mehmet olan ismi memoş olarak kullanılmasını... Olgunlukla mesaj yazılmasını istiyorsun aynı şeyi senden bekleriz.Hiç kimse bu şekilde isminin söylenmesini hak etmez.
anlaşılan fetoş u yani pardon fetullah ı baya sevyorsunuz ama ben sevmek zorunda degilmki hem neden konuyu değiştiryorsunki benim sorularima cevap yaz seninle ilgili bişeyler soryorsam sasdece onu bana soyle başkası için yazdıgım şeyleri bana gosterme anlaşılan o güzel günlerini bizmle paylaşmıyacaksın
belemir nergiz 11.07.2006, 16:32 kimse siznle ayni duşuncede olmak zorunda degil sizn yetiştiginz çevre itibarıı ile o adamın amaçları size gayet normal gelebilr ama bu ulkede herkes aynı zihniyeti taşimadigi için mesele bukadar basit degil cok merak ettim acaba sizi bekleyen güzel gunleri anlatabilrmisin nasıl miş merak ettim şimdi=?
pirimunzur 11.07.2006, 16:34 kimse siznle ayni duşuncede olmak zorunda degil sizn yetiştiginz çevre itibarıı ile o adamın amaçları size gayet normal gelebilr ama bu ulkede herkes aynı zihniyeti taşimadigi için mesele bukadar basit degil cok merak ettim acaba sizi bekleyen güzel gunleri anlatabilrmisin nasıl miş merak ettim şimdi=?
bune ya benim yazdigim yazi bu :) üff ya cidi soylyorum cok boş vakit harcattinz bana siz üçünüz işinize gelmeyince konuyu degiştirir şaklabanlık yaparsınz
senin daha çok ekmek yemen lazım(bilirim eksik noksanımı gerçekten yemem lazım) lazım bilmediğin konularda ders vermeye çalışma(cehlimi bilmeyecek mertebe cahil değilim, evet cahilim).önyargının kimde olduğunu biliyoruz(sanırım önyargının kimde olduğunu yanlış biliyorsun).müslüman mahallesinde salyangoz satmak deyimini bilirsin sanırım....(hai)
Etlüleren adına böyle bir yaklaşım sergilemissin seninde daha çok ekmek yemen lazım atilen efendi.
Evet bu sözü en son Aleviler sivasta manşetten okumuştu nasıl unutur. Sonuç 35 canın katli olmuştu. Konuşmalarında bildik sloganlar atıp sözüm ona tartışacaksan bu sloganlar bu forumun formatında değil. Sende bunu bil.
belemir nergiz 11.07.2006, 16:35 "benim sorularima cevap yaz seninle ilgili bişeyler soryorsam sasdece onu bana soyle "bu ne samimiyet.Güzel merak etmek öğrenmeye sevkeder.Başınızı kumdan çıkarmanızı tavsiye ederim.Hitaplarınıza da dikkat etmenizi .Ben sizin sorularınızı cevaplandırmak zorunda değilim.Yazdıklarınız dikkatimi çekti,yorumumu yazdım
arkadaşım cümlelerini kendi anlayışınla olgunlukla kurmuşsun,seni takdir ettim.Ama kim isterki isminin bu şekilde kısaltılmasını mehmet olan ismi memoş olarak kullanılmasını... Olgunlukla mesaj yazılmasını istiyorsun aynı şeyi senden bekleriz.Hiç kimse bu şekilde isminin söylenmesini hak etmez.
Bu sizin düşünceniz, sonra halk arasında Fettullah Gülen Fettoş olarak bilinir.
Sİz istemiyorsanız Mesih dersiniz buda sizin bileceğiniz şey.
pirimunzur 11.07.2006, 16:45 "benim sorularima cevap yaz seninle ilgili bişeyler soryorsam sasdece onu bana soyle "bu ne samimiyet.Güzel merak etmek öğrenmeye sevkeder.Başınızı kumdan çıkarmanızı tavsiye ederim.Hitaplarınıza da dikkat etmenizi .Ben sizin sorularınızı cevaplandırmak zorunda değilim.Yazdıklarınız dikkatimi çekti,yorumumu yazdım
sevgili fetullah çı arkadişim zihinyetini açıkca ortaya koydugun için sagol bende artik senden cevap beklemiyecegim boylece amacınız adama toz kondurmamak sizede saygim var ama sizde ve sizin gibilerde safliginizin cehaletinzin kurbanlarisiniz şimdi madem cevap yazmiyosun neden muhatap olyorsun anlamiyorum? güzel guler dedigin yada agzindan kacirdign gunleri ben tahmin edebiliyorum ama ben ve benim gibiler varken size meydan verilmez bu ulkede devlet sormazsa halk sorar hesabını bunların merak etmeyin.(gerci devletide siz ele gecirmek uzeresinz ya neyse) şimdi ozet olarak kuyrugunu kıstırp kaçmak denir seninkine lutfen artik muhatap olma senin gibi boş adamlarin forumda gormekten buyuk rahatsizlik duyuyorum şahsen ama ne yaprsin herkese eşit davranmak gerekiyor zaten aramizdaki en buyuk farkta bu
belemir nergiz 11.07.2006, 16:48 çok korktum sizi taktir ettim
çok korktum sizi taktir ettim
sevgili arkadaşım lütfen burada kimse kimseyi korkutmak gibi bir gaflet içinde olamaz tartışmanında bir üslubu olmalı konu ortada konuyla ilgili fikirlerini beyan etseniz kişisel sürtüşmeden vazgezseniz ne güzel olur değilmi kaldı ki o okuldan ziyade konu başka yönlere kaymaya başladı bile saygılarımla...
redyellow 11.07.2006, 16:52 peki ne amaçla alıntı yapıp bu iki zıt düşünce yazıp duryorsun arkadaşım?
bukalemun gibi adamlarsınız maksat birşeyler savunmak sizde safliginzin kurbanizsinz burada şaklabanlık yapmayı kesip olgun bir insan gibi yazilarinizi yazip ve bulara cevap yazmayi ogrenmelisinz boş vakit geciremem senin gibi adamlarla senin gibi adamlar ne amaçla girer buraya anlamamki???ismini tamimni bilemedigm gereksiz bir kişilge sahip oldugu için aklimda tutamiyorum o şahsın ama ben artık kısaca fetoş yazarsam anlarsın adamının kım oldugunu ... :wink:
"BUKALEMUN GİBİ ADAMLARSINIZ...
SAFLİGİNZİN KURBANİZSİNZ...
ŞAKLABANLIK YAPMAYI KESİP..."
yazınızdaki seviye! karakter! edebiyat! terbiye! gerçekten çok yüksek!!
lütfen tekrar bu kadar seviyeli!! bir yazı yazmayın.
LÜT-
FEN
Konu kişiselleştiği ve amacından saptığı ve sataşmaya döndüğü
için stop lambasına takıldı
|