Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi & Sunni Evlilikleri
kullaniciadi 08.07.2006, 03:21 merhaba ben forum a yeni uye oldum.. ogrenmek istedigim bazi seyler var..
bu konu ile ilgili gordugum butun konu basliklarini inceledim.. ama konular hep kapali oldugu icin sormak istediklerimi soramadim.. we bi cewap alamadim..
oncelikle sunu sormak istiyorum..
Not: Lutfen sadece gercekten bilgisi olanlar yazsin.. cunku bu konu hakkinda hic bi bilgim yok.. we bilgilenmek istiyorum.
bizim ailemiz cok genis bi aile.. bizim ailemizde sunni ve alevi karisiktir.. Ve simdiye kadar bizim ailemizde hic bir zaman ayrim yapilmadi.. ve bizlere hic bir zaman aleviler soyle, sunniler soyLe denmedi..
bizlere sadece insanligi ogrettiler.. ben forum yazilarini okuyunca cok kotu oldum.. (belki yasayis tarzimdandir.) hic bir zaman boyLe seyler yasamadik biz.. we nazar degmesin simdiye kadar ailemizde hic bi zaman bi ayrilik olmadi.. cunku herkes birbirine insan gozuyle bakiyor bizim ailemizde..
su anda 7 yillik bir beraberligim war kiz arkadasimla.. ama daha ailesine bisey soyleyemedik.. benim ailem biliyor.. karsi cikmiyor.. ama karsi tarafin ailesi biz sunnilere kizimizi wermeyiz diyorlar..
bana gercek ALEVI'ligi aciklarmisiniz. lutfen durust olun bilgilenmek istiyorum..
bu konular hakkinda ufacik bile bilgim yok..
we neden aleviler kizlarini wermezler sunnilere?
yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..
Serkan_Devrim 08.07.2006, 15:39 ailenizde alevi sünni karışık. yani aleviler var ama alevilik hakkında hiç bir bilginiz yok. nasıl oluyor anlamadım. birde sanki aleviler sünnilere kız vermiyorda sünniler alevilere her zaman kızlarını veriyormuş gibi konuşmuşsunuz. her iki taraftada benzer sorunlar yaşanıyor.
Bu başlıkdan kaç adet açıldı hatırlamıyorum artık sayısını.... Kapalıda olsa o konulada aradıgınız cevaplar hala mevcut....
Bu soruyu soran arkadaşımızın;
Kullanıcı adı:kullanıcıadı imiş
Yaşı : :99 muş.
Ailesinde alevide sünnide varmış ama aleviliği bilmiyormuş
Ama yinede kendini sünni kabul ediyormuş
Kız arkadaşının ailesi vermiyormuş,
Mişler muşlar vs vs. Zaten yaşın 99 muş bu yaşta evlensen ne olur evlenmesen ne olur:p Bir kere bu soruyu ve bu soruyu soran kişiyi ciddi bulmadım. kaldıki onca konuya bakmış ama cevap bulamamış peki farklı ne sormuş hepsi aynı, Bu konu ne kadarda büyük bir konuymuş önceki konuşmaların tekrarından başka hiçbirşeye katkısı olacağını düşünmüyorum.
Serkan_Devrim 08.07.2006, 15:58 konuyu bilerek aktifleştirdim. çelişkileri herkes görsün diye. üzgünüm ama samimiyetinize güvenemedim. aleviliği okuyarak öğrenebilirsiniz. arama butonu var. oradan dilediğinizi sorgulatıp okuyabilirsiniz. forumu biraz dolaşırsanız aleviliği öğrenirsiniz. sorularınızı (www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=21) bu linkten sorabilirsiniz.
saygılarımla
Bu soruyu soran arkadaşımızın;
Bir kere bu soruyu ve bu soruyu soran kişiyi ciddi bulmadım. kaldıki onca konuya bakmış ama cevap bulamamış peki farklı ne sormuş hepsi aynı, Bu konu ne kadarda büyük bir konuymuş önceki konuşmaların tekrarından başka hiçbirşeye katkısı olacağını düşünmüyorum.
Bencede hiçbir katkısı olmaz. Zaten 7 senedir bir alevi ile berabermişsin bu süre içinde alevilik hakkında öğrendiğin hiçbir şey ise bu saatten sonra öğrensen ne değişir merak ediyorum.
Eğer cidden de öğrenmek istiyorsan bu konudaki topikleri ,dikkatlicene incele kafana takılan bir şeyleri tekrar sor.
Bencede hiçbir katkısı olmaz. Zaten 7 senedir bir alevi ile berabermişsin
hepsi bu edebiyati yapar Naci can.
yas 99
-
kiz arkadasi ile beraberligi 7 yil
=92 yasinda tanismis oluyorki...
konserve kutularinin üzerindeki gibi.
Kullanma tarihi gecmis yani.:D :D :D
Hüseyin69 08.07.2006, 16:18 bizim ailemiz cok genis bi aile.. bizim ailemizde sunni ve alevi karisiktir..
bende bu vatandasi samimi bulmuyorum bizim aile genis aile alevi sunni karisik bir aile
alevi sunni köylerini iyi bilirim mesela bizim köy alevi sunni karisik bir köydür ama ailenin alevi sunni ve karisik olmasi bana sanki köyleri ailelerle karistirmis gibi bir görüntü veriyor
ayrica yedi senedir beraber oldugu alevi biriyle halen halen aleviligin ne oldugunu bile bilmyormus
bunlari ögrenmeye hem zaman yok hemde sirasi degil ask sevgi tatlim cicim ler daha önemlidir
Bir Zeynep 08.07.2006, 17:00 heheh, eylendim bu topicte, ahahah, önce dedim: of ya yinemi böyle bi topic, baktim a aaaaaa niye kazanda degil acaba? ama iyi olmus böyle, güldüm.. Kolay geldin kullaniciadi abim. Yengemiz kac yasinda acaba? Oda burusmus 90 küsür olmasin? ahahahha..
ya bu kadarda olmaz yardımcı olacağınız yerde tersliyorsunuz.yapmayın olamaz mı kendinizi onun yerine koyun öyle düşünün biraz yapmayın
ya bu kadarda olmaz yardımcı olacağınız yerde tersliyorsunuz.yapmayın olamaz mı kendinizi onun yerine koyun öyle düşünün biraz yapmayın
İyi de opis, karşındakinin dürüst olduğunu hissetmeden nasıl ona yardım edebilirsinki? Bize yanlış bilgiler vermiş, hangi lafına güvenip de o laf için yorum yapalım? Herşeyi doğru açıklasa öyle bir şey olmazdı ki..
ya tamam doğru bilgiler vermese bile biz dürüstlüğümüzü bozmadan hoşgörüyle küçük bilgiler verebiliriz.terslemek lazım değil bence.saygılarımla.
YASASIN SOSYALİZM
kullaniciadi 10.07.2006, 16:38 arkadaslar hepinize sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum..
yasim 99 degil..
ben uyeligi yaparken ordaki bilgileri rastgele sectim..
ewt dogru ailemizde alevi sunni karisik ama bizim ailemizde simdiye kadar hic kimse bu konulari konusmadi.. onun icin ogretmediler bize ayrimi.. bize insanligi ogrettiler.. ayrim yapmayi degil.. ornek olarak ta bizim ailemizi gosterdiler bize..
kiz arkadasimla 7 yildir beraberim ama aramizda hic bi zaman bu konular gecmedi..
aklimin karisma sebebi ben, namaz kilan, oruc tutan aleviler de gordum..
ama burda forumda aleviler namaz kilmaz, oruc tutmaz yaziyo..
bunlar cevaplarini istiyorum ben..
yardimci olacaksaniz olun olmayacaksaniz ben sizlere zaman kaybetmeden gideyim.. ben yardimci olursunuz diye dusunmustum.. cok tesekkurler tekrar daLga gecmeyip yardimci oldugunuz icin..
Hüseyin69 10.07.2006, 16:46 kiz arkadasimla 7 yildir beraberim ama aramizda hic bi zaman bu konular gecmedi..
kardes o kiz arkadasina söyle aleviler kimlerdir kimlere alevi deniliyor
yani bu konulari simdiden acin konusun tartisin yoksa ikinizin isi zor
namaz kilip ramazanda oruc tuttuklarini gördügünü söylüyorsun
unutmaki alevilerde namaz ramazan yoktur
vardir diyenler yada gördüklerin ise alevilikle yakindan uzaktan ilgisi olmayan
alevilik kisvesi altindan türlü haltlar yiyen insanlardir
sunuda sana hatirlatiyim alevi katliamlarinin cogu camide namaz kilip disari cikanlar yapmistir
cami sandigin kadar hayirli allah ibadeti icin bir mekan olsaydi inanki tüm aleviler camiiyi sahiplenirdi basta ben olmak üzere
su anda 7 yillik bir beraberligim war kiz arkadasimla.. ama daha ailesine bisey soyleyemedik.. benim ailem biliyor.. karsi cikmiyor.. ama karsi tarafin ailesi biz sunnilere kizimizi wermeyiz diyorlar..
bak arkadaşım benim abimde 4 yıldır bir kız ile birlikte onun ailesi de biz alevi olduğumuz için kız vermiyor.
yani bir kere bu olayı tek taraflı gibi lanse etmeye hakkın yok.
senin aile yapını bilemediğim için yorum yapmam yanlış olur ama çervemde karşılaştığım olaylara göre biz aleviler sünni gelinlere asla ibadet vb. kısıtlamalar getirmeyiz ama siz sünniler yok zorla kapanmalarını sağlamak ailesiyle görüşmesini engellemek gibi iğrençlikler yapıyorsunuz. bu genelleme tabi herkesi aynı kefeye koyamayız baştanda dediğim gibi.
kullaniciadi 10.07.2006, 17:08 ben forumlarda katliamlari falan okudum..
bi bilgim yok rica etsem bana aciklayabilirmisin canerzincan.. ?
bilmek istiyorum herseyi...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
bak arkadaşım benim abimde 4 yıldır bir kız ile birlikte onun ailesi de biz alevi olduğumuz için kız vermiyor.
yani bir kere bu olayı tek taraflı gibi lanse etmeye hakkın yok.
senin aile yapını bilemediğim için yorum yapmam yanlış olur ama çervemde karşılaştığım olaylara göre biz aleviler sünni gelinlere asla ibadet vb. kısıtlamalar getirmeyiz ama siz sünniler yok zorla kapanmalarını sağlamak ailesiyle görüşmesini engellemek gibi iğrençlikler yapıyorsunuz. bu genelleme tabi herkesi aynı kefeye koyamayız baştanda dediğim gibi.
biz sunniyiz ama alevilerin soyle bi dusuncesi var sunniler kapali 5 vakit namaz kilarlar.. vs. gibi dusunceleri war.. bizim ailede kimse kapali degil.. yani tam bi baglilik yok.. melez diyorum o yuzden ben kendime.. onun icin zoruma gidiyo bu ayrimlar..
Hüseyin69 10.07.2006, 17:37 ben forumlarda katliamlari falan okudum..
bi bilgim yok rica etsem bana aciklayabilirmisin canerzincan.. ?
bilmek istiyorum herseyi...
hem forumlarda katliamlari okudum diyorsun hemde birbilgim yok diyorsun ayrica burasi dersane degil güzel kardesim
illede merak ediyorsan sana tavsiyem
Sadık Eral Alevi Katliamları kitabında katliamlar açısından ortak olan bir yanı şöyle dile getiriyor: “İlginçtir. Cuma –Müslümanlar açısından- kutsal bir gündür. Cami ibadet yeridir. Ama her nedense bu kutsal günde, ibadet yeri olan camilerde siyaset yapılmakta, katliamların ideolojisi oluşturulmakta, ardından insanlar katledilmektedir.
Katliamlar açısından ortak ay; temmuz, ortak gün; Cuma, ortak başlangıç; Cuma namazları, ortak çıkış; camiler... ortak eylem biçimi; yakmak, katliam.
Türkiye’de(... ), “Kanımız aksa da zafer İslam’ın! ” sloganını dillerinden düşürmeyenler kutsal Cuma günleri ibadet yeri olarak kullanılan camilerden insan avına çıkıyorlardı. Önlerine gelen yerleri ateşe veriyorlar, buldukları insanı öldürüyorlar. ”
sadik eral caldirandan coruma alevi katliamlari
kitabini okuman
ayrica internettesin googlede alevi katliamlari yaz bakim karsina neler cikacak
kullaniciadi 10.07.2006, 17:43 alip okuyacagim.. gercekten cok merak ediyorum.. tesekkur ederim canerzincan..
ne tesadüf bir sünniye aleviyi sorsan o da inançsız imamsız diye tarif ediyor.
bu işin farklı boyutu da arkadaş insan sormadan edemiyor.
madem bu kadar dindar değilsin, 7 yıldır birlikte olduğun kızla bile onun mezhebi hakkında hiç konuşmayacak kadar önemsiz buluyorsun bu işi şimdi bu aleviliği öğrenme aşkı nereden çıktı ?
son olarak ben size baştan söyledim bu genellemedir.sizin ailenizi tanımadığım için yorum yapamam diye.. ama biraz objektif bakarsan benim anlattıklarımın doğru olduğunu görürsün...
munzur6262 10.07.2006, 19:06 ya bu kadarda olmaz yardımcı olacağınız yerde tersliyorsunuz.yapmayın olamaz mı kendinizi onun yerine koyun öyle düşünün biraz yapmayın
güzel arkadaşım şimdi arkadaşların yazdıklarına katılıyorum.ailesi çok genişmiş ve bu alienin içinde alevilerde varmış.sen hiç ailenizde alevi olan şahıslara alevilik nedir diye sordunmu??onu bırakalım 7 yıllık bir ilişkim var diyor.dile kolay yedi yıl ben yedi yıl bir insanla ilişkim olacak değil mezhebini yedi sülalesini,seceresini bile öğrenirdim.bencede arkadaş yazdıklarında samimi değil.bence aleviliği bize soracağına 7 yılını verdiği arkadaşına sorsa bence daha mantııklı olur.birde aleviler neden sunniye kızlarını vermezler diyor.etrafına bir bak kardeş asıl bu ayırımı yapanlar sizlersiniz sizler derkende sunni kesimi kastettim.
Benimde Sevdiğim Alewi Ama İlk Günden Bana Dedi Ben Alewiyim Senin Ailen Sorun Yaparmı Dedi bende Ona Dedim Sende İnsansın bende İnsanım Dedim ve 4 Defa İstedikten Sonra Bana Verdiler Endişeleri Vardı benden yana ve Bende Onlara Hak Verdim Sonuc Ortak Yönü Bulduk Ve Mutluyuz İkimizde Ve Hiçbi Sorun da Yok Önemli Olan İnsan Olmak Birbirini Anlamak Düşüncelere Saygı Duymaktır Yanlış Bi Şey yazdımsa Özür Dilerim Saygıalr
bende süniyim ve erkek arkadaşım alevi.onun ailesi beni her yönden kabulleniyor,ta bi bizimkiler bu olaya dinden çıkmak diye bakıyorlar.dolayısyla pek razı degiller.ama ben gerçekten arkadaşımı çok seviyorum.dini konularda ortak bi yolu bulacagımıza inanıyorum.yani ne kafamıza yatıyor ve mantıklı geliyorsa o olacak.biz böle düşünüoruz
alevi-kizi24 10.07.2006, 22:25 bence evlendikten sonr amutlaka bi sorun cikar ister istemez
yok sen alevisin yada sen sunnisin diye
alevidewrimi 10.07.2006, 22:51 kullanaciadi adlı şahsın samimiyetine inanmıyorum dalga geçme maksatlı yazdığı belli çelişkilerden bunu anlamak mümkün
yok geniş bir ailelermiş alevi sunni karışık bir ailelermiş kendilerine hep insanlık öğretilşmiş o yüzden aleviliği öğrenmek istiyormuş üstelik yedi yıldır beraber olduğu alevi(aleviliğini yitirmiş)birde kız arkadaşı varmış doğrusu bu yalanlara inanmak için ahmak olmak gerek zira ailenden alevi bireyler olacak kız arkadaşın alevi olacak ve bu ne dir diye yıllarca merak etmeyeceksin gelde inan buna yedi yılda insan eskimolardan bile konuşur kısacası bu kişiyi ciddiye almaya değmez alevi sunni evliliği hakkında söylenecek her şey daha önce söylendi kısaca değinmek gerekirse olmamalı yanlış imkansız ihanet cahillik bilgisizlik
Hüseyin69 10.07.2006, 23:03 kullanaciadi adlı şahsın samimiyetine inanmıyorum dalga geçme maksatlı yazdığı belli çelişkilerden bunu anlamak mümkün
yok geniş bir ailelermiş alevi sunni karışık bir ailelermiş kendilerine hep insanlık öğretilşmiş o yüzden aleviliği öğrenmek istiyormuş üstelik yedi yıldır beraber olduğu alevi(aleviliğini yitirmiş)birde kız arkadaşı varmış doğrusu bu yalanlara inanmak için ahmak olmak gerek zira ailenden alevi bireyler olacak kız arkadaşın alevi olacak ve bu ne dir diye yıllarca merak etmeyeceksin gelde inan buna yedi yılda insan eskimolardan bile konuşur kısacası bu kişiyi ciddiye almaya değmez alevi sunni evliliği hakkında söylenecek her şey daha önce söylendi kısaca değinmek gerekirse olmamalı yanlış imkansız ihanet cahillik bilgisizlik
valla ben kullaniciadi yasinda olsaydim yedi senede yedi kiz ayarlardim ve yedi kizinda gelmis gecmis dosyalarini ararstirirdim ama bizim üyemiz galiba asik oldugu kiz o kadar güzel olmaliki sadece yemis icmis kizin güzelligine bakmis
ben baya merak ettim bu kizi sakin olaki leyla olmasinmi yada asli veya sirin ne bilem iste :)
akli sira genc yüregiyle alevi gencliginin tepkisini SINIYOR
yahu biz neyizki biz SINANAMAK icin bizden olmayanlar böyle oyun oynama geregi duyarlar ki
galiba 2006 dahi olsa bazi kesimin bazi bireylerinde halen süphe torumlari yesermeye devam ediyor
arkadaslar hepinize sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum..
yasim 99 degil..
ben uyeligi yaparken ordaki bilgileri rastgele sectim..
ewt dogru ailemizde alevi sunni karisik ama bizim ailemizde simdiye kadar hic kimse bu konulari konusmadi.. onun icin ogretmediler bize ayrimi.. bize insanligi ogrettiler.. ayrim yapmayi degil.. ornek olarak ta bizim ailemizi gosterdiler bize..
kiz arkadasimla 7 yildir beraberim ama aramizda hic bi zaman bu konular gecmedi..
yardimci olacaksaniz olun olmayacaksaniz ben sizlere zaman kaybetmeden gideyim.. ben yardimci olursunuz diye dusunmustum.. cok tesekkurler tekrar daLga gecmeyip yardimci oldugunuz icin..
beş vakit namaz kılan aleviler olması,dahası bu saydıklarının alevilikte olması külliyen yalandır.aleviliği alevilik yapan şey,sünni ibadet biçimlerinin olmayışıdır.alevilikle ilgili çok kaynak var.üstelik forumdanda konuyla ilgili faydalanabilirsin.
keşke böyle 99 luk yaşlı bir insan kılığında foruma giripte,kendini komik duruma düşürmeseydin.üstelik baktım hala profil bilgilerinizi okadar eleştiriye rağmen hala düzeltmemişsiniz.yaş hala 99 görünüyor....yerinizde olsam bunu düzeltirim.
kız arkadaşınıza ve aranızdaki duygusal bağa gelince bu tamamen ikinize kalmış birşey.evlendikten sonra sorun yaşayıp yaşamamakta karşılıklı olarak ikinizin yaklaşımına bağlı.
KURŞUNveli 10.07.2006, 23:20 bende süniyim ve erkek arkadaşım alevi.onun ailesi beni her yönden kabulleniyor,ta bi bizimkiler bu olaya dinden çıkmak diye bakıyorlar.dolayısyla pek razı degiller.ama ben gerçekten arkadaşımı çok seviyorum.dini konularda ortak bi yolu bulacagımıza inanıyorum.yani ne kafamıza yatıyor ve mantıklı geliyorsa o olacak.biz böle düşünüoruz
sen eniyisi evlenme kendine bir sünni bul onla evlen...nedemek aleviyle evlenmek dinden çıkmak bari yorum yapacaksan düzgün yap alevileri dinsizlikle suçlamak senin ailenin görevimi...senin ailen gelsin aleviler içine de biraz din iman insanlık öğrensinler....
D-e-v-r-i-m 10.07.2006, 23:27 Bizleri incitecek cümleler kuruyorsun sen bu konuda daha dikkatli olursan biz sana yardımcı oluruz elbette. Bizim özümüz budur insana saygı ve hoş görü ancak sınırlarımızın olduğunu unutma bizim ailerimiz hiç kimseyi dışlamamızı söylememiştir. Ayrıca bize( insanlığı öğrettiler) demişsin İnsanlığın baş temeli özgür düşünceye ve hür iradeye saygıdır. Evet alevilerin büyük çoğunluğu namaz kılmaz oruç tutmaz ancak bu bir kural değildir her kez istediğini dilediğince yapar. Öğrenmen gereken budur ki Alevilik özgürlüktür hür irade kişisel haklara saygı kavramları ile bir bütündür. Benim sana tavsiyem Alevilikten önce soru sorma uslubu hakkında o büyük ve erdemli ailenden bilgi almandır .
Serkan_Devrim 10.07.2006, 23:28 sen eniyisi evlenme kendine bir sünni bul onla evlen...nedemek aleviyle evlenmek dinden çıkmak bari yorum yapacaksan düzgün yap alevileri dinsizlikle suçlamak senin ailenin görevimi...senin ailen gelsin aleviler içine de biraz din iman insanlık öğrensinler....ailesinin görüşünden dolayı onu yargılamak yakışık almaz. sayın kurşunveli, daha seviyeli lütfen.
Hüseyin69 10.07.2006, 23:28 sen eniyisi evlenme kendine bir sünni bul onla evlen...nedemek aleviyle evlenmek dinden çıkmak bari yorum yapacaksan düzgün yap alevileri dinsizlikle suçlamak senin ailenin görevimi...senin ailen gelsin aleviler içine de biraz din iman insanlık öğrensinler....
sn kursun veli flower nickli üyemizin yazilarini iyi anlamak lazim
diyorki bizimkinler alevilerle evlenmek dinden cikmaktir diyorlar buraya dikkat edin
bu üyemizin kendi kisisel görüsü veya düsüncesi degildir yasadigi cevrenin düsüncesidir
yani bugün bile bazi sunni kesim
alevi ile arkadas bile olma dinden imandan cikarsin diyorlar
buda onlarin kafa yapisi degistirmeye biz yetkili degiliz
KURŞUNveli 10.07.2006, 23:37 Bizleri incitecek cümleler kuruyorsun sen bu konuda daha dikkatli olursan biz sana yardımcı oluruz elbette. Bizim özümüz budur insana saygı ve hoş görü ancak sınırlarımızın olduğunu unutma bizim ailerimiz hiç kimseyi dışlamamızı söylememiştir. Ayrıca bize( insanlığı öğrettiler) demişsin İnsanlığın baş temeli özgür düşünceye ve hür iradeye saygıdır. Evet alevilerin büyük çoğunluğu namaz kılmaz oruç tutmaz ancak bu bir kural değildir her kez istediğini dilediğince yapar. Öğrenmen gereken budur ki Alevilik özgürlüktür hür irade kişisel haklara saygı kavramları ile bir bütündür. Benim sana tavsiyem Alevilikten önce soru sorma uslubu hakkında o büyük ve erdemli ailenden bilgi almandır .
özgürlük demek başkalarını dinsizlikle suçlamak demek değildir...aleviler özgür ise bu herkesin alevileri suçlayacağı anlamına gelmez...özgürlüğünde bir sınırı vardır başkalarını rahatsız edecek düzeye ulaşmış ise özgürlüğünüz ozaman başkalarının da özgürlüğünü kullanıyorsunuz demektir...buda herkese zarar verir...alevileri dinsizlikle suçlayacaksanız nedenlerini de beraberinde yazın...ibadet etmek illa beş vakitle sınırlı değildir...insanları sevmek saymak herkese kendin gözüyle bakmak...insanlar hakkında kötü düşünmemek zarar vermemek yardım etmek ibadetlerin en büyüğüdür...o zaman diyeceksin önce bu dediklerini kendin yap ama maalesef yapmamıza izin vermiyorsunuz...burda olduğu gibi...
D-e-v-r-i-m 10.07.2006, 23:49 Benim msj 'ımdan alıntı yaparak bir yorum yapmışsın ancak inan ben hiç bişi anlamadım özgürlük nere dinsizlik nere valla bi anlat anlayım bir zahmet benim msj ( kullanıcıadin) içindi sen üstüne mi? alındın acaba yoksa ben mi yanlış anladım şu anda seni
Alevimen 10.07.2006, 23:52 bende bir kaç hatırlatma yapayım. Topiği açan kişi sanırım ciddiyet ve düzeyli meajlar bekliyor ki yazdığı ilk mesajda vurguladığından dolayı anlıyorum. Aleviforum'u aleviforum yapan zaten yüksek mesaj kalitesidir, sanırım abartmıyorumdur. Yani bu konuda şüpheniz olmasın.
Dikkatimi çeken olay: Düzeylilik beklerken 'üye olurken rastgele bilgilleri verdim 99 yaşında değilim' hareketi ne kadar olgundur acaba? Veya Türkçeyi bile bile katletmek hangi kategoriye giriyor? İtina ile we yazıyorsunuz ve efendi abilerimizden cevap bekliyorsunuz.. Söylediğiniz gibi öğretmen ve kültürlü aileden gelmenize rağman tikky ve 15-19 yaş arası cool takılan internet cowboyları gibi yazı yazıyorsunuz. Sizi ciddiye almak zor..
KURŞUNveli 10.07.2006, 23:57 sn kursun veli flower nickli üyemizin yazilarini iyi anlamak lazim
diyorki bizimkinler alevilerle evlenmek dinden cikmaktir diyorlar buraya dikkat edin
bu üyemizin kendi kisisel görüsü veya düsüncesi degildir yasadigi cevrenin düsüncesidir
yani bugün bile bazi sunni kesim
alevi ile arkadas bile olma dinden imandan cikarsin diyorlar
buda onlarin kafa yapisi degistirmeye biz yetkili degiliz
sn canerzincan benim flower arkadaşımıza bişey dediğim yok sadece bunu başka bir dille anlatabilir...aileside demiş olsa kimsenin kimseyi dinsizlikle suçlama lüksü yok...o arkadaşımızda ailesinin tabiriyle kullanmak yerine başka bir dille bunu dile getirebilir...bu kelimeler hiç hoş değil...benim konuşma tarzımda flower arkadaşa karşı belki hoş olmadı ama ben benim ailem sünniler hakkında şunu bunu dedi desem nasıl cevap verirdi eminim benim yaptığımı yapardı....
KURŞUNveli 11.07.2006, 00:21 Benim msj 'ımdan alıntı yaparak bir yorum yapmışsın ancak inan ben hiç bişi anlamadım benim msj ( kullanıcıadin) içindi sen üstüne mi? alındın acaba yoksa ben mi yanlış anladım şu anda seni
benim mesajın üzerine yazdığınız için yanlış anladım ...özür dilerim...
erzincanliyam 11.07.2006, 00:37 Sevgili arkadaslar bir soru sorulmus ve elli tane yorum yapılmıs,arkadasımız alevilik nedir sunnılık nedir neden ayrım vardır alevi bir insan sunni bir insanla evlenemezmi dıye sormus,biriniz yasın 99 yazmıssınız bırınız senın samımıyetıne ınanmıyorum demıssınız,pekı sızın samımı olusunuza kımler ınanır eger sız karsınızdakı ınsanın samımı olmayısından soz edersenız baskalarıda sızın samımı olmadıgınızdan bahsedebılır,bu sitede benım anladıgım kadarıyla alevilik bılındıgı kadarıyla tartısılır veya bılmeyen arkadaslarımız bılgılendırılır ve baska konular vs vs,bu konuyla ılgılı bır cogunuzun geyık yaptıgını dusunuyorum sadece laf olsun ve yazdıklarınız göze carpsın,ben aleviligi dört dörtlük bılmedıgım ıcın bu arkadasa yardımcı olamıyacam ama lutfen bu konuyla ılgılı bılgısı olan konuya cevap yazsın,yok sen şoylesın yok sen samımı degılsınle degıl gercek bılgınızle sız bıldıgınız dogrularınızı yazın...
kullaniciadi 11.07.2006, 02:47 hepinize sonsuz tesekkur ediyorum..
cok yardimci oldunuz bana..
bence burda beni elestireceginize kendinizi elestirin.. (canerzincan haric herkese bu lafim bi tek o yardimci oldu bana), kimse beni ciddiye almadi. yasimin 9 veya 99 olmasi hic onemli degil. ben burada sizlere merak ettigim biseyi sordum, bilgi almak icin, ama sizler beni alay konusu ettiniz..
sizlerin buyuklerinizden ogrenemedigi bisey var.. bir insanin yasi ne olursa olsun 9 da olabilir 99 da dinlemesini ve yardimci olmasini bilin.. benim yerimde sizlerde olabilirdiniz..
bu forum sizler geyik yapasiniz diye acilmadi!!
benim gibi insanlarin bilgilenmeleri icin acildi..
mod arkadaslardan bi ricam olacak bana ADANA daki cem evinin yerini veya telefonunu verebilirler mi ? sanirim yuz yuze bilgi alsam daha iyi olacak.. o zaman gorurler yasimi ciddiyetimi merak ettiklerimi...
have fun..
Sevgili arkadaslar bir soru sorulmus ve elli tane yorum yapılmıs,arkadasımız alevilik nedir sunnılık nedir neden ayrım vardır alevi bir insan sunni bir insanla evlenemezmi dıye sormus,biriniz yasın 99 yazmıssınız bırınız senın samımıyetıne ınanmıyorum demıssınız,pekı sızın samımı olusunuza kımler ınanır eger sız karsınızdakı ınsanın samımı olmayısından soz edersenız baskalarıda sızın samımı olmadıgınızdan bahsedebılır,bu sitede benım anladıgım kadarıyla alevilik bılındıgı kadarıyla tartısılır veya bılmeyen arkadaslarımız bılgılendırılır ve baska konular vs vs,bu konuyla ılgılı bır cogunuzun geyık yaptıgını dusunuyorum sadece laf olsun ve yazdıklarınız göze carpsın,ben aleviligi dört dörtlük bılmedıgım ıcın bu arkadasa yardımcı olamıyacam ama lutfen bu konuyla ılgılı bılgısı olan konuya cevap yazsın,yok sen şoylesın yok sen samımı degılsınle degıl gercek bılgınızle sız bıldıgınız dogrularınızı yazın...
Arkadaşımız konuları kontrol etseydi bu evlilik konusunda yeterince açılmış ve kapanmış konulardan soru işaretlerine cevap bulabilirdi. Ayrıca bulamadığı soruyu ise ayrı bir konu başlığında açabilirdi bunu yapmak yerine diğer Alevi Sünni evlilik başlığı ve içeriği gibi yazmış ve başlamış peki yazılanların tekrar yazılması çokmu mantıklı olurdu?
Ayrıca Aleviliği bilmediğinden bahsetmiş yani Alevilik nedir sorusunun cevanıda yine arkadaşımız Alevilik katagorisine girerse bol miktarda aydınlatıcı bilgiye ulaşabilir. Yinede ordaki konular dışında aklına takılan olursa başka bir başlıkla sorabilirdi.
bence burda beni elestireceginize kendinizi elestirin.. (canerzincan haric herkese bu lafim bi tek o yardimci oldu bana), kimse beni ciddiye almadi. yasimin 9 veya 99 olmasi hic onemli degil. ben burada sizlere merak ettigim biseyi sordum, bilgi almak icin, ama sizler beni alay konusu ettiniz..
sizlerin buyuklerinizden ogrenemedigi bisey var.. bir insanin yasi ne olursa olsun 9 da olabilir 99 da dinlemesini ve yardimci olmasini bilin.. benim yerimde sizlerde olabilirdiniz..
Peki kendimizi hep eleştiriryoruz bunu görmüyormusun. Sonra öylesine oldurdum dediğiniz bilgi sizin samimiyetinizin ve ciddiliğinizin kanıtıdır kaldıki bu site öyle alalede kayıtların yaptırıldığı yada ciddiyetten uzak tavırların sergilendiği biryer değil, önce siz bizi ciddiye alacaksınız sonra bizden ciddiyet bekleyeceksiniz. İlk adım sizi anlatır sonraki adımları biz atarız.
bu forum sizler geyik yapasiniz diye acilmadi!!
benim gibi insanlarin bilgilenmeleri icin acildi..
Bak birden otorite oldunuz. Ne güzel evet burasıının geyik sitesi olmadığı kesin. Sizin gibi insanları bilgilendirmek mi? Yani biz şimdi sadece görevimiz Sünnileri bilgilendirme forumumuyuz yoksa Alevi ve Alevilik hakkında tartışma ve paylaşma forumumuyuz. İlk sözylediğiniz şeyi zaten konuları okursanız kendiniz cevaplarınızı kendiniz bulabilirsiniz. Bulamazsanız seve seve yardımcı oluruz ama illada sizin her sorunuza cevap verilecek diye bir kural yok üyelerimizin böyle bir zorunluıluğuda yok ki zaten sorduğunuz soru tam hatırlamıyorum ama üç ayrı topikte soru şeklinde bir topiktede bilgi şeklinde var.
Kişiye özel cevap niteliği taşır gibi cevaplar topik kirliliği yaşatır yoksa her sizin gibi üyenin konularıyla zaten geyiğe döner hatta güzün ablanın alevi versiyonu olur. Evet bu anlamda bu tür konulara bir daha kontrol edip cevap bulamazsan ki sanmıyorum varsada arkadaşlarımız cevaplayacaktır.
Şimdi şu yazdıklarınıza bakın: Alevi Sünni karışık bir aile ama alevilik adına tek birşey yok ama sünni yapı o kadar etkin ki ve hakim ki sadece Sünni inanç biçimi yaşanıyor Aleviliğin adı bile geçmemiş geçse bile sadece bir kelime "Alevi-Sünni karışık" onun ötesinde sanki Alevilik yok sayılmış hatta bu konuda konuşmama kararı alınmış ama Sünniliğin bütün yaşam ve dini esasları birebir yaşanıyor peki bumu tipik Türkiye Gerçeği sanki; Kurumu ve Kuruluşları ve dayatması ile Sünni ortodoksyaşam ama hep sesi kısılmaya ve yok sayılmaya çalışılmış bir alevilik. Arkasında sadece hepimiz kardeşiz lafı.
mod arkadaslardan bi ricam olacak bana ADANA daki cem evinin yerini veya telefonunu verebilirler mi ? sanirim yuz yuze bilgi alsam daha iyi olacak.. o zaman gorurler yasimi ciddiyetimi merak ettiklerimi...
Yine bizi memur eden bakış açınız kardeşim mod arkadaşlardan böylemi yardım istenir. Sanki sekreterine "oğlum-kızım adanayı bağla" peki sen sorup soruşturdunda bulamadın mıda yoksa yine kolaycılığı seçim bizden istiyorsun internet ve 118 servisinden faydalan. Bu çokmu zor.
Konu ve konu baştan sona bu mantık. Evet kendimizi eleştirelim. Ama bu arada bir zahmet oturda sende kendini eleştir. Üye olmuşsun hemen ilk konu bu. Biraz oku anla, bilgin olmadığı topikleri araştır bunlar burada niçin var; bilmeyen merak edenler için bir arşiv niteliğinde ve sizlere ulaşacağınız bir kaynak olsun diye tutuluyor. Niye bundan faydalanmak varken kolayı seçiyoruz.
yusufçukgecegez 11.07.2006, 03:42 merhaba ben forum a yeni uye oldum.. ogrenmek istedigim bazi seyler var..
bu konu ile ilgili gordugum butun konu basliklarini inceledim.. ama konular hep kapali oldugu icin sormak istediklerimi soramadim.. we bi cewap alamadim..
oncelikle sunu sormak istiyorum..
Not: Lutfen sadece gercekten bilgisi olanlar yazsin.. cunku bu konu hakkinda hic bi bilgim yok.. we bilgilenmek istiyorum.
bizim ailemiz cok genis bi aile.. bizim ailemizde sunni ve alevi karisiktir.. Ve simdiye kadar bizim ailemizde hic bir zaman ayrim yapilmadi.. ve bizlere hic bir zaman aleviler soyle, sunniler soyLe denmedi..
bizlere sadece insanligi ogrettiler.. ben forum yazilarini okuyunca cok kotu oldum.. (belki yasayis tarzimdandir.) hic bir zaman boyLe seyler yasamadik biz.. we nazar degmesin simdiye kadar ailemizde hic bi zaman bi ayrilik olmadi.. cunku herkes birbirine insan gozuyle bakiyor bizim ailemizde..
bana gercek ALEVI'ligi aciklarmisiniz. lutfen durust olun bilgilenmek istiyorum..
bu konular hakkinda ufacik bile bilgim yok..
we neden aleviler kizlarini wermezler sunnilere?
yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..
sana tavsiyem,burda kimseye alevi sünni evliliği sorma.çevrende aleviler varsa onlara sor.yazında gerçekten çelişkiler var.bu yüzden ciddiye alınacağını zannetmiyorum.zaten alınsanda büyük çoğunluk,alevi sünni evliliğini onaylamıyacaktır.önemli olan sizin aranızdaki durum.geleceğide düşünerek,sevginizle herşeyin üstesinden geleceğinizi düşünüyorsan kimseyi dinleme,aileni bile.ama gelecekle ilgili en ufak tereddüdün varsa.yapılacak evlilik çok baskı altında olucaktır.evlenmen halinde eşinin haklarını her zaman koruman gerekir.bunu yapamayacaksan bende desteklemem bu evliliği.yani her şey sana bağlı.
cagdascetin 16.07.2006, 05:10 İyi hatırlıyorum,bundan 2-3 ay öncede bir Sünni Öğretmen bu Foruma başvurmuştu.Ayrıca Adana'da bir Dede'ye başvuracaksanız ki Hacı Bektaş Vel derneğine gitmenizi tercih ederim.Orada daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.Diğer bir konuda yaşınızı düzelttirirmisiniz sizin için daha iyi olur bence.Birde Alevi'nin bir Sünni'ye kız vermemesine artık demeyimde hiç bir zaman için şaşırmadım.Çünkü Alevilik ve Alevi halkı Sünniler tarafından okadar çok zulüm gördülerki.Artık Aleviler (anneler babalar)kendilerini bıraktılar kendi çektiklerini çektirmemek için vermiyorlar.Tüm Sünniler aynı demiyorum sakın böyle anlamayın.Demey çalıştığım şey devamlı size karşı olan bir mezhep tarafından zulüm görüyorsunuz.Siz olsaydınız napardınız.Dediğim gibi Hacı Bektaş Veli Der. geniş bilgi için başvurabilirsiniz.
çağdaş sen bilrsin benim annem alevi ancak babam sunni o zaman da böyle kız verme olayı yokmuş ama annem karşı çıkmış zorla da olsa ikna etmiş şimdi anneme soruyorum anneme pişman möısın diye hayır diyor ve şimdiye kadar annemle babam aeasında hiççç bir zaman alevi -sunni kavgası olmadı.çunku babam ve annembazı şeyleri göze almışlar.yani alevi -sunni kavgasıda çıkabilirdi hatta babam annemin köyüne gittiginde ceme bile katılmış kötü bir şey mi hayır .bazı arkadaşlar alevilikte ramazan yok diyor.aleviliği sınırlandırmayın lütfen.annem ramazanın bazı günlerinde oruç da tutar alevilikten mi çıktı. hayırrrr..ya bazı arkadaşlar cidden aleviliği ne bilim sınrlıyor zorluyor gibi.yapmayın.şimdi evlilklerde sorun çocuk alevi mi olacak sunnı mi diye şimdi çocuğu anne büyüttüğü için alevi kültürüyle yetişecektir.eminim.ama ben forma sunnı diye yazdım.bilerk öylemiyimhayır bi kere küçükken camiye gitmiştim sonra gitmedim aynı zamanda ceme de3-4kez katıldım .ama alevi kulturuyle yatiştim.bunu babam da sorun yapmadı sunnı kulturuyle yeişseydim annem de sorun yapmazdı eminima ailerlerde aynı şekilde zaten annemimin ailesi babamı tanıyınca zorluk çıkardıklarına pişman olmuşlar.işte sonuçta ayrım yoksa sevgi varsa hiç bir sorun olmazzzzz.....saygılarmla
SEVDAYA YASAK KOYANIN DÜNYADA İŞİ OLMAZ
cagdascetin 16.07.2006, 15:50 İyi hatırlıyorum,bundan 2-3 ay öncede bir Sünni Öğretmen bu Foruma başvurmuştu.Ayrıca Adana'da bir Dede'ye başvuracaksanız ki Hacı Bektaş Vel derneğine gitmenizi tercih ederim.Orada daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.Diğer bir konuda yaşınızı düzelttirirmisiniz sizin için daha iyi olur bence.Birde Alevi'nin bir Sünni'ye kız vermemesine artık demeyimde hiç bir zaman için şaşırmadım.Çünkü Alevilik ve Alevi halkı Sünniler tarafından okadar çok zulüm gördülerki.Artık Aleviler (anneler babalar)kendilerini bıraktılar kendi çektiklerini çektirmemek için vermiyorlar.Tüm Sünniler aynı demiyorum sakın böyle anlamayın.Demey çalıştığım şey devamlı size karşı olan bir mezhep tarafından zulüm görüyorsunuz.Siz olsaydınız napardınız.Dediğim gibi Hacı Bektaş Veli Der. geniş bilgi için başvurabilirsiniz.
benimde öyle tanıdığım var opis ama bak sen benim büyüttüğüm yeri iyi okumamışsın.Dikkatli okurmusun.Benimde öyle tanıdığım var Kadın Alevi Koca Sünni.Ama benim tanıdığım o abi yani o kadının kocası hiç bir zaman için ben sünniyim demedi camiye gitmedi oruçta tutmadı.Ama hiç bir zaman iinde ben sünniyimde demedi ben zaten hepsine aynı demedimki.İyi olan iyi oluryor ama benim yukardaki yazımdada haklılık payı var.Sivas'ları,Çorum'ları,Gazi'leri;Kahraman Maraş'ları(ki benim Madımak'tan sonra en çok ama en çok üzüldüğümdür.)Kerbela'ları ve niceleri nezaman unuttuk onun için okadar kolay olmaz kız vermek.Benim annem 35 ini geçti ama Hayla K.Maraş aklına gelinece Kötü laflar sarfediyor.Haksızmıyız????
Not:bakın tekrar diyorum hepiniz(Sünniler)aynı demiyorum ama sizden önce bunları yapanlardan dolayı şimdi böyle oluyor.
eee çağdaş sevenlerin suçu günahı ne onlar ne yapcak öyle iş mi olur tamam o katliamlar unutulmaz ama ya ne bilim bi alakası yok o zaman aleviler hep akraba evlilği yapsın hep kısır döngü olur mu yapma sen bari... katiamları bütün sünnilere yüklemek doğru değil ...ya ciiden bazen aleviliği çokm kötü duruma getiriyor bazı arkadaşlar(çğdş sen değil)...ya ne bilim çok sinir bozucu..şunu unutmayın ki insanı yakmak ne kadar günhsa sevenleride ayırmak ondan daha büyük günahtır...inşallah aleviliği sınrlandıran kısırdöngüye sokan arkadaşlar çabuk akıllanırlar..çok sinir bozucu
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
benimde öyle tanıdığım var opis ama bak sen benim büyüttüğüm yeri iyi okumamışsın.Dikkatli okurmusun.Benimde öyle tanıdığım var Kadın Alevi Koca Sünni.Ama benim tanıdığım o abi yani o kadının kocası hiç bir zaman için ben sünniyim demedi camiye gitmedi oruçta tutmadı.Ama hiç bir zaman iinde ben sünniyimde demedi ben zaten hepsine aynı demedimki.İyi olan iyi oluryor ama benim yukardaki yazımdada haklılık payı var.Sivas'ları,Çorum'ları,Gazi'leri;Kahraman Maraş'ları(ki benim Madımak'tan sonra en çok ama en çok üzüldüğümdür.)Kerbela'ları ve niceleri nezaman unuttuk onun için okadar kolay olmaz kız vermek.Benim annem 35 ini geçti ama Hayla K.Maraş aklına gelinece Kötü laflar sarfediyor.Haksızmıyız????
Not:bakın tekrar diyorum hepiniz(Sünniler)aynı demiyorum ama sizden önce bunları yapanlardan dolayı şimdi böyle oluyor.
:thumbup1:
ya anlamadığım bir şey var alevilikte ramazanda oruç tutmak günah mı camiye gitmek günah mı cidden en güzeli bizim aile annem alevi yok oğlum öyle şey diyor ramazanda bazı günler oruç tutuyor günah değil babam ise köyde ceme katıldı sünni yok oğlum ne olcak diyor burda asimilede yok benliğini kaybetmede yok burda alevi ile sünninin isterse nasıl evlenip anlaşabileceği var istenirse her şey olur yok efendim işlte aleviler sünniler kız vermez sünniler kız vermez bunlar boş işler insan istedikten sonra gersi boşş.ama yok aile karşı çıkarsa evlad vebalini çekmeye hazırdır demekki...
cagdascetin 17.07.2006, 03:27 ya anlamadığım bir şey var alevilikte ramazanda oruç tutmak günah mı camiye gitmek günah mı cidden en güzeli bizim aile annem alevi yok oğlum öyle şey diyor ramazanda bazı günler oruç tutuyor günah değil babam ise köyde ceme katıldı sünni yok oğlum ne olcak diyor burda asimilede yok benliğini kaybetmede yok burda alevi ile sünninin isterse nasıl evlenip anlaşabileceği var istenirse her şey olur yok efendim işlte aleviler sünniler kız vermez sünniler kız vermez bunlar boş işler insan istedikten sonra gersi boşş.ama yok aile karşı çıkarsa evlad vebalini çekmeye hazırdır demekki...
dostum sen birgün gerçekten ama aleviliğin tüm gereklerini yerine getirmiş tüm acılarını çekmiş bir baba ol ozaman anlarsın.Ayrıca ben sevenleri ayırmak günahtır,bir Alevinin bir sünniye kız vermesi günahtır demedim.Eğerki kız kendini her konuda kabul ettirmişse tamam kabulüm ama benim sözüm hiçbirşeyi konuşmadan etmeden direk gidip kız isteyenlere.Bu tür durumlarda ilerde çok büyük sorunlar çıkar inan bana bunda evet senin ailende çıkmamış tamam ne güzel ne mutlu sana.Ama senin ailende çıkmadı diye diğerlerindede çıkmicak diye bişey yok.
cagdascetin 18.07.2006, 06:25 Ayrıca bu topiğin başlığı "Alevi & Sünni Evlilikleri" değilmi.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2157
yukarıda verdiğim linkin hedef topiğinin adı:
"Alevi - Sunni Evliliği ( YENI KONU )" evet topik kapatılmış olabilir ama sorularınızın cevabını ordan bulabilirdiniz;değilmi????
Ayrıca bu topiğin başlığı "Alevi & Sünni Evlilikleri" değilmi.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2157
yukarıda verdiğim linkin hedef topiğinin adı:
"Alevi - Sunni Evliliği ( YENI KONU )" evet topik kapatılmış olabilir ama sorularınızın cevabını ordan bulabilirdiniz;değilmi????
bu ve buna benzer aynı başlıkla çok konu açıldı ve hepside kapandı
tekrar tekrar her ben alevi birini seviyorum diyen kişilerce konu başlığı hep taze tutuldu aslında söylenenlerin tekrarından ötede birşey değil.
cagdascetin 18.07.2006, 06:35 bu ve buna benzer aynı başlıkla çok konu açıldı ve hepside kapandı
tekrar tekrar her ben alevi birini seviyorum diyen kişilerce konu başlığı hep taze tutuldu aslında söylenenlerin tekrarından ötede birşey değil.
Evet doğru söze ne gerek.Öteki topiğe baktım gene aynı şeyler başka bir topik biliyorum 02.2006 tarihinde açılan bir topik oda aynı vs. vs. vs. vs.
dostum sen birgün gerçekten ama aleviliğin tüm gereklerini yerine getirmiş tüm acılarını çekmiş bir baba ol ozaman anlarsın.Ayrıca ben sevenleri ayırmak günahtır,bir Alevinin bir sünniye kız vermesi günahtır demedim.Eğerki kız kendini her konuda kabul ettirmişse tamam kabulüm ama benim sözüm hiçbirşeyi konuşmadan etmeden direk gidip kız isteyenlere.Bu tür durumlarda ilerde çok büyük sorunlar çıkar inan bana bunda evet senin ailende çıkmamış tamam ne güzel ne mutlu sana.Ama senin ailende çıkmadı diye diğerlerindede çıkmicak diye bişey yok.
cağdaş ii güzelde kız kendini kabul ettirmişse diyorsun işte mühim mesele bu bende de demiyorum daha tanımadan git alevi kızı al diye ama öyle durumlar oluyorki bi abiden biliyorum alevi bir kızla beraberdi bana anlatırdı işte alevi olmak için ne yapılır felan diyordu yani o kız için mezhep değiştirecek kadar çok seviyordu kızda öyle amakızın ailesi istemedi ya düşün işte böyle durumlara ne demeli aleviler aslında sunni deyice irkiliyorlarhaklılarda o abiyi ailesi bi tanısaydı o abi tam bir kız sayesinde alevi kültürü aşığı olmuşu ya saz çalmaya bile başlamıştı düşün işte ama önyargılı davranılıyor.haklılık payıda var ama bu kadarda alevi milliyetçiliği olmamaıl her şeyin milliyetçiliği kötüdür bence
ya bak dostum eğer gerçekten seviyorsan ve sonuna kadar varsan aileside vermek istemiyorsa tek sözüm sana sonuna kadar mucadele et bırakma
|