Orijinalini görmek için tıklayınız : Babam ve Oglum
Babam ve Oğlum
Gördün mü evlat ne demek?
Gördüm baba. Görmem mi hiç.
Peki sen bir cocuğun büyüyeceğini görememek ne demek, onu bildin mi?
Hiç bilirmisin bu duyguyu?
Hayat devam edecek,
Birileri yeni kitaplar yazacak, okuyamicaksın.
Yeni filmler cekilecek, izleyemiceksin.
Sevdiğin bir şarkıyı bir daha dinlemek isterken, dinleyemiceksin.
Bunlar kolay, alışır insan.
Ama onu büyürken izleyememek,
Yanında olamamak,
Ilk kız arkadaşını göremicek olmak...
Baba yüreğim yangin yeri gibi, biliyor musun?
Gözü arkada kalmak böyle bir şey galiba.
Kaç gündür onu itmek istiyorum bana sarılınca,
Beni sevmesin diye kaç gündür uğraşıyorum ama yapamıyorum.
Onun hayatında yutkunamadığı bir yumruğu olacağım icinde
kendimden nefret ediyorum
Ona bir oda ver baba
Bir evi olsun
Ama zaman zamanda cıkıp gidebileceği bir ev
Ona söylemek istediğim o kadar çok şey var ki
Sen söyle ona baba
Ona de ki…
(“Babam ve Oğlum“ filminden alıntıdır)
güzel paylaşımın için sağol hsn
SivanA SimyacI 08.07.2006, 18:08 paylaşım için sağol evet güzeldi
Cok ama cok sagol paylasimin icin can...
daha once hic bir filme aglamadim...
Bu filme her baktigimda, ilk mis gibi aglarim...
helede bu paylastigin repligin ait oldugu sahne :( beni can damarimdan vurdu ya :(:(:(
elıne saglık san gercekten cok guzel duygu dolu bır dıalogdu
Benı koparan ellerımı gozlerıme goturen burası olmustu ondan sonra zaten bır gulup bır agladım
Son Yaprağıydı 08.07.2006, 20:05 Baba yüreğim yangin yeri gibi, biliyor musun?
ne kadar içten, süssüz, olduğu gibi duyguları aktaran cümleler.."baba ve oğul" her izlediğimde abiminde babama yazdığı şiir aklıma geliyo ve tutamıyorum ....
cok güzel bir paylaşım, filimi hala izleyemeyenlerdenim :(
(Olgun bence hemen izlemelisin ..!)
Ona bir oda ver baba
Bir evi olsun
işte filmin özeti..son yıllarda hiç bu kadar kaliteli ve duygu yüklü bir film izlememiştim.. ee ağladım dememe gerek yok herhalde(:
izlemeye doyamayacağım filmlerden..
paylaşımın için saol arkadaşım..
keklikoluk 05.09.2006, 18:40 çok güzel bir filmdi vede bu söz bence filmin en anlamlı sözleriydi
Babam ve Oğlum
Hayat devam edecek,
Yanında olamamak,
Ona bir oda ver baba
Bir evi olsun
Sen söyle ona baba
Ona de ki…
(“Babam ve Oğlum“ filminden alıntıdır)
ilk izlediğimde ben bu sahneyi görmemiştim çünkü çoktan bayılmıştım. ikinci izlediğim de bu sahne bayılma noktasına getirmişti beni. filmin tamamını ancak dört defada izleyebilmiştim. çok güzel çok etkileyeci bir film.
sağol hsn,paylaşımın için.
yüreğine sağlık
o kadar güzel bir flimki bir sahnesinden alıntıya bile sayfalarca yazı yazabiliriz..
Eve çok güzel bir flimdi ve bence klasikler nasıl ayrı ve özel tutuluyorsa bu flimde ayrı ve özel tutulmalıdır...
paylaşımının için çok teşekkürler. eminim ki herkes duygulanmıştır. saol
Bir Zeynep 05.09.2006, 21:55 offffffffffff offfffffffffffffffffffffffffffffff
sagol hamza can..
bu yazilari okumak benim kalbimde aci mi güzellik mi yaratiyo cözemiyorum. cok aci verici, cok parcaliyor icimi fakat ayni andada cok güzel bir duygu cünkü evlat sevgisi, SEVGI bu olmasi gerek.
filimi izleyeli cok zaman olmadi, bi kac ay önce anca izlemem nasip oldu hala etkisindeyim. hayatimda bu kadar fena bi halde TV basinda hüngür hüngr agladigimi hatirlamiyorum, nice filim, nice üzgün gercek haberleri izledigim halde. hayatimda bu kadar -az kalsin bagirarak- hickiriga bogulmadim.. filimin basinda bile neye ugradigima sastim, hatta belki hatirlarsinizdir, ertesi gün hemen geldim burda size sordum: "darbe olmak ne ddemek? yardimci olun, böyle bisey TRde varmi? disariya cikma yasagi? bu kadini neden sokakta dogum ettirdiler? bu kadini nasil yavrusunu bagrina basmadan son nefesini vermesine izin verdiler? bu mahsum bebenin ne günahi varda anasiz büyümesine izin verdiler?" filimin basinda bile göz yaslarimi tutamadim.. reyhan baci sag olsun, bana anlatti askeri darbe ne demek diye ve 1980lik olaya dayandigini filimin. demez olsaydi, inanamiyorum ögrendiklerime. fili ilerledikce daha cok parcaladi beni. babasinin oguluyla konusmasi, torununu yavas yavas sevmesi, ona kitaplar almasi, oglunun ölmesi (hele o "kollarini ac, onu tutamazdin" senaryosu var yaaaaa... ayyyyyyy... ben öldüm o an öldüm..)
güzel allahim kimsenin basina böyle bi evlat acisi vermesin.
hayatımda hep ailem tarafından alay konusu oldum bu filimlerden etkilenip ağlamamdan dolayı duygusal olan her filimde hatta türk filimlerinde bile ağlarım halada ayşecik sezercik gibi ama elimde değil bu ogüne kadar anlamazdım aslında neden ağladığımı ağlardı gözlerim sadece
ama bu babam ve oğlumu izleyince sanırım ağlamaktan gözbebeklerimi oynatamaz olmuştum filmin en son sahensi biteli baya olmuş herkes sinema salonunu terk etmişti arkdaşım ve ben kalmıştık ben ağllıyodum hala arkadaşım beni çıkarmaya çalışıyodu ama faydası yoktu tüm görevliler toplandı ama ben bir türlü susamadım zapdedemedim kendimi
tam bir hafta aklıma geldikçe yerli yersiz ağladım yoktu böyle bir film
apayrı bu filmin yeri herkestee kutlamak gerek senarislerini
evlat; candan öte can demek,yürek demek,dost demek,hayata tutunabilmek için güç demek,evlat gözün nuru demek,sevgi demek,saygı demek,öfekelenmelere karşı dinlendirici bir telapi demek,evlat ruhun güzelliğini illede yaşamak demek,,,evlat mı?evlat daha neler neler demek….:)
Hayat devam edecek,
Yanında olamamak,
bir evladın her anını görmek yanında olmak ve birlikte olabilmek bir babaya ne kadar haz veriri değil mi? evladın verdiği tat işte bu…
gidipte dönmeyeceğini bilmek…onu asvunmasız bir başına bıraktığını düşünmek..yürekteki yangın bu olsa gerek…gözün arkada kalması bu olsa gerek…ah babam ah oğlum..gittiğimde babamın yaşadığı yangını yaşıyorum işte….
evlat işte, öfekelensen bile, kızsan nefret ettirmeye çalışsan bile o hep sever seni beceremesin kendinden nefret ettirmeyi,ne sendeki yürek dayanır buna,nede evlattaki yürek…
Ona bir oda ver baba
Bir evi olsun
hepimizin zaman zaman çıkıp gitme istekleri olmuştur…geri dönmeyi isteyerek…çünkü başıboş değildir özgürlüğümüz.. evlatlarımızında bizimde istediğimiz birazcık…özgür ruh…
Sen söyle ona baba
Ona de ki…
söylemek istediğimiz ama söyleyemediğimiz boğazımızda düğümlenen ne çok şey evlatlarımıza değil mi….
evet arkadaşlar hayatımda seyrettiğim en güzel filmlerden biri ..babam ve oğlum….
ayrıca karakterlerin yerine oturtulması bu kadar mı güzel olur…kişileri tek tek düşündüğümde hepsinin verdiği tat bambaşka….:)
kahkaha ile hüznü aynı anda yaşamak mümkün filmi seyredince…bu dozajı güzel ayarlamışlar..kahkaha attığın anda hıçkırıklara boğulabiliyosun, yada hıçkırarak ağladığında..kahkahalarla gülebiliyosun…
yüzeysel olarak değinmeye çalıştım biraz ama; üzerinde çook sohbetler edilebilecek bir film…
7 dalda ödül almayı ve dahasını hak eden bir sevgi yumağı idi babam ve oğlum…Çağan Irmak; kendi hayatını anlatarak içimizdeki bizle bizi yüz yüze geitirdiğin için yüreğine sağlık…
hsn bu güzel filmi yeniden hatırlatıp bizimle paylaştığın için teşekkürler..sevgiyle kal...::3:
:36_1_55:
ya abi okurken bile o sahneyi yaşadım sanki
tüylerim diken diken oldu
izlediğim en güzel filmdi bence
paylaşımın içn saol
süper bi filmdi ağlaya ağlaya çıkmıştım sinema salonundan!!paylaşımın için çok teşekkürler...
gözdecst 06.09.2006, 19:46 okuyunca ağladım bu nasıl bşy... filmi ilk izledğimde de en anlamlı bölümlerden birisydi burası ağlamaktan mendili ısırmıştım... gerçekten çok başarılı bi yapım herşeyiyle muhteşem .sanada paylaşımın için çok tşkkür ederim hsn arkadaşım
veli.topcu 13.09.2006, 19:35 hsn paylaştığın için teşekkürler..çok güzel bir filim
enfes bi filmdi bize tekrar hatırlatığın ve paylaştığın için çok tşkler yüreğine sağlık
seyhunbey 14.09.2006, 12:02 güzel çok güzel güzel olan her şey ortaya çikar babam ve olum bence türkiyede gelmiş geçmiş en güzel film....
hatırladım şimdi o sahneyi..yanımdaki erkegin saklamaya çalıştığı gözyaşlarını..benim gözyaşlarımı....teşekkürler
|
|