Orijinalini görmek için tıklayınız : kiyamet geliyor diyorlar dogrumu?

leyla can
08.07.2006, 22:27
arkadaslar Kurani Kerim olsun Incil ,Tevrat olsun üc kitabinda kiyamet delilleri:
savaslar cogalacak,depremler cogalacak,evlat atayi tanimaz hal alacak,kin ,nefret artacak,kimse kimseyi cikari icin tanimaz olacak,kardes kardese pis gözle bakacak ( bunun canli olayini kendi yasadigim yerde bizzat 2 defa sahit oldum ) dogan canlilarda cift baslar olacak,iki cins hayvan bir arada dogacak.....Vs bunun gibi belirtilermis...ben Duyduguma göre 2014 de ,buradaki bazi dedelere görede o güne bile kalmayip 2012 kiyamet kopacakmis ...buna ne denli inanmaliyiz dersiniz?yoksa gülüp gecmelimiyiz?

KoCGiRiLi_
08.07.2006, 22:36
gülüp gecilecek bir durum yok halimize ağlamamız gerekır...

fakat kıyametın ne zaman kopacağı hıc bır yerde belırtılmemıstır...

ancak güneşin patlıyacağından denizlerin kaynıyacağından bahsedılıyor...

güneş daha patlamadı denizler kaynamadı daha olmamıs bır suru seylerde vardır muhakkak.

fakat imam mehdi as geleceğine dair butun alametler tamamlanmıstır...

buda demektır kı daha dunyamıza imam mehdinin ziyareti olcak pesine deccal pesine hz isa gelcektır...

kıyamet gunlerını kımse belırlıyemez ve belırlenmıs bır tarıhte hıc bır yerde gecmemıstır...

saygılar...

izmirksk
09.07.2006, 00:03
Güneş in patlaması derken? o kısımla ne kastediliyor..yani ayrıntı var mı?
zira güneşte hidrojen-helyum dönüşümü var.güneş her saniyede yaklaşık 4.5 milyon ton kaybeder..ve sürekli yakıtı azalıyor..zamanı geldiğinde yakıtı tükenmiş sönmüş bir yıldız olacak..
patlayacağını sanmıyorum..

tamerx
09.07.2006, 00:34
almancada güzel bir söz var: " lass dich überraschen!"..yani leylacan..bekleyelim ve görelim.ama kiyamet kopacak gibi yasama lütfen.

leyla can
09.07.2006, 00:38
almancada güzel bir söz var: " lass dich überraschen!"..yani leylacan..bekleyelim ve görelim.ama kiyamet kopacak gibi yasama lütfen.

sevgili tamer can kiyamet kopacak gibi yasanmasi daha mantikli degilmi belki insdanlar daha fazla hata yapmaktan kendilerini korurlar bu sayede ..baksana dünya ,yolsuzluklar almis basini yürüyor bu bir düzelme olur kim bilir ne dersin?

manifesto
09.07.2006, 00:43
izmirksk ; zira güneşte hidrojen-helyum dönüşümü var.güneş her saniyede yaklaşık 4.5 milyon ton kaybeder..ve sürekli yakıtı azalıyor
Evet bu zaten güneşin bir başlangıcı olduğunun en büyük delili.
Zira senin de dediğin gibi güneş enerjisini her an kaybetmekde..Oysa bu sonsuzdan gelen bir durum olsaydı güneşin bundan milyon yıllar önce yokolması sönmesi gerekirdi.
Başlangıcı olan her şeyin sonu da vardır..Sonsuz olan yanlızca başlangıçdan münezzeh olan olduğuna göre kainat da bir gün dünyayı da içine alıp son bulacakdır.Ama bu ne zaman olacak ? bu konuda ne bilim adamları birşey diyebiliyor nede din adamları..zira serseri bir gök taşının dünyaya çarpıp onu yok etmesi heralde bilim ile çelişmez..Bu ise bu günden tahmin edilemez bir durumdur.
Hesap ve ölçümden uzak bir durumdur..

tamerx
09.07.2006, 00:58
sevgili tamer can kiyamet kopacak gibi yasanmasi daha mantikli degilmi belki insdanlar daha fazla hata yapmaktan kendilerini korurlar bu sayede ..baksana dünya ,yolsuzluklar almis basini yürüyor bu bir düzelme olur kim bilir ne dersin?

sevgili leyla can,

bu konuda sana katilmiyorum.eger kiyamet kopacak havasinda yasarsa bir insan ya fazla hata yapmaktan korur kendini ya da "her tarafi silip sübürüyüm" mantalitesi ile yasar... tip dünyasina bakilirsa bunun icin cok örnek var..almanca bilirmisin? " nach mir die sintflut"..hic duydun mu?

insanlar ölüme yaklastiklarinda hatasiz yasamaya gayret göstermesinler. eger icinden geliyorsa iyilik yapacaksin, kiyamet günü gelecek diye degil..sirf onun icin yapiyorlarsa hic yapmasinlar..

karizma serko
09.07.2006, 01:31
sevgili leyla can,

bu konuda sana katilmiyorum.eger kiyamet kopacak havasinda yasarsa bir insan ya fazla hata yapmaktan korur kendini ya da "her tarafi silip sübürüyüm" mantalitesi ile yasar... tip dünyasina bakilirsa bunun icin cok örnek var..almanca bilirmisin? " nach mir die sintflut"..hic duydun mu?

insanlar ölüme yaklastiklarinda hatasiz yasamaya gayret göstermesinler. eger icinden geliyorsa iyilik yapacaksin, kiyamet günü gelecek diye degil..sirf onun icin yapiyorlarsa hic yapmasinlar..

ben leylacan'a katılıyorum,
olaya birde şu yönden bakabilirmisin,
eğer insanlar kıyamet kopacak gibi yaşarlarsa
insanlar çıkarlarını düşünmekten,
haram yemekten,
kötülük yapmaktan
kendini soyutlar
ve
dünyada iyilik hakim olur,

bence kıyamet alametleri belirmeye başladı,
ALLAH sonumuzu hayır getirsin
saygılarımla

hasan cicek
09.07.2006, 11:46
Kıyamet
Birçok dinde olduğu gibi Katoliklikte de dünyanın bir gün yok olacağı inancı vardır Bir sözlük 'Dünyanın sonu başlığı altında bunu şöyle açıklar 'Katolik kilisesi.Tanrı'nın yaratığı ve bugün bildigimiz şekliyle dünyanın sonsuza dek var olmiyacağına inanır ve bunu ögretir' (Dictionnaıre de Theologie catholigue) Yeni çıkan bir katolik Kateşizmin de (inaç ve ibadet kılavuzu).şöyle bir görüş yer alır:Dünyamız yok olmak üzere tasarlanmıştır' Peki gezegenimiz yok olacaksa yeryüzünün cennet olacağıyla ilgili Mukaddes Kitapta (Tevrat.Zebur.İncil) geçen vaatler ne olacak?
Mukaddes Kitap gelecekte yeryüzünde kurulacak bir cennetten açık bir şekilde söz eder.Örnegin İşaya peygamber dünyayı ve orada yaşayanları şöyle anlattı 'Evler yapacaklar ve oturacaklar.ve bağlar dikecekler ve meyvasını yiyecekler.Onlar bina edip de başkası oturmiyacak:onlar dikipte de başkası yemiyecek.çünkü Kavmimin günleri ağacın günleri gibi olacak.ve seçtiklerim kendi elerinin işini eskitecekler' (İşaya 65:21.22)
Bu ümüt 37 Mezmur'da şu sözlerle doğrulanır' Halimler (yumuşak huylu olanlar) Dünyayı miras alacaklar.(Mezmur 37:11) Aynı mezmur şunları da belirtir .Salihler yeri miras alır ve onda ebediyen otururlar.(mezmur 37:29) İsa.da şunu belirtti.Nemutlu yumuşak huylu olanlara Çünkü onlar yeryüzünü miras alacaklar.(İncil Matta 5:5 YÇ) Dünya Tanrı'ya sadık kişiler için bir kez daha kalıcı ödül olacak Dünyanın sonsuza dek kalacak bir cennet haline gelmesi henüz yereine gelmemiş olan Tanrı'sal amacın bir kısmıdır:Yine de Tanrı'nın vaadi boş dönmeyecektir'İnsanların dünyada Kusursuz şekilde.sonsuza dek barış ve huzur içinde yaşayacağıyla ilgili vaatlerin tümü gerçekleşecektir (Mezmur 135:6:İşaya 46:10)

Nesimi
09.07.2006, 11:54
Bu mantıksız şeylere itikat göstermeyelim arkadaşlar.

Kıyamet her zaman için dinlerin en büyük dayanağı olmuştur. İnsanları korkutarak daha çok dine bağlamak için ideal bir yoldur.

izmirksk
09.07.2006, 12:10
Başlangıcı olan her şeyin sonu da vardır..Sonsuz olan yanlızca başlangıçdan münezzeh olan olduğuna göre kainat da bir gün dünyayı da içine alıp son bulacakdır...
başlangıcı olan herşeyin sonu var ise birşeyin sonsuz olması için gerekli koşul başlangıcı olmamasıdır..(Tanrı gibi)tüm dinlerde(özellikle tek Tanrılı dinlerde) sonsuz bir yaşam var...cennet-cehennem
ve insan ölünce bedeni çürür ruhu ise ebediyen yaşar..yani ruh ölmez..sonsuza kadar cennette yada cehenemdedir..bu bağlama soruyorum..birşeyin ilelebet varolması için başlangıcının olmaması gerekiyorsa ve başlangıcı olan herşey birgün son buluyorsa..ruh neden sonsuza kadar yaşayacak..
bu başlangıcı olan herşeyin sonu vardır düşüncesine terstir..zira ruh , eğer Tanrı nın yarattığı bir şey ise ve başlangıcı ve sonu olmamak yalnız Tanrı ya mahsus ise ve sonu olan herşeyin bir başlangıcıda var ise sonsuz olan ruh un bir başlangıcının olması..????????

istersen köşeye sıkışan her müslüman gibi herşey kadir bir Tanrı var dilediğini yapar diyerek işin içinden çıkabilirsin:)
ama bu gerçekten büyük bir tezat..sonu olmayan bir şeyin başlangıcının olması

Serkan_Devrim
09.07.2006, 12:22
ruh neden sonsuza kadar yaşayacak..
bu sebeple diyoruz ki ruh tanrının cüzüdür. yani parçasıdır. :)

izmirksk
09.07.2006, 12:24
o zaman ruhun bir başlangıcının olmaması gerekir deyil mi?
bu ise islama terstir..(yani klasik anlayışa:))

Serkan_Devrim
09.07.2006, 12:26
o zaman ruhun bir başlangıcının olmaması gerekir deyil mi?
bu ise islama terstir..(yani klasik anlayışa:))
kesinlikle. ruhun başlangıcı yoktur. aksi takdirde sonuda olurdu. ruh tanrıdan bir parçadır bu bağlamda. yıllar önce hünkarın, Yunus'un vb dediği gibi. :)

izmirksk
09.07.2006, 12:28
ok..
benim için farketmez...:)
seni, bu görüşü kabul etmeyenlerle başbaşa bırakıyorum..:)
manifesto , bakalım buna ne diyecek:)ehli sünnette bu biraz daha farklıya o yüzden:)

hasan cicek
09.07.2006, 12:47

Kıyamet her zaman için dinlerin en büyük dayanağı olmuştur. İnsanları korkutarak daha çok dine bağlamak için ideal bir yoldur.
merhaba sn kızılKilise:Kıyamette inanmıyorsunuz buna saygı duyarım anlamadığım bir şey var. Alevı'yım diyorsunuz kıyametın olacağına inanmiyorsunuz Alevi'lıkte varmı kıyamate inanmamak yoksa benmi yanlış anladım:
saygılar.

ibufen
09.07.2006, 12:58
doğarken ne getirdik giderken ne götüreceğiz
elbet gideceğiz bizlerde toprağa
ALLAH BİLİR

AleviGenç
09.07.2006, 13:41
merhaba sn kızılKilise:Kıyamette inanmıyorsunuz buna saygı duyarım anlamadığım bir şey var. Alevı'yım diyorsunuz kıyametın olacağına inanmiyorsunuz Alevi'lıkte varmı kıyamate inanmamak yoksa benmi yanlış anladım:
saygılar.

Selamunaleyküm

Çok haklısınız Kardeş.
Bazı kişiler Aleviliği Dinsiz olarak tanıtmak istiyor veya Aleviliği Dinsel değil Kültürel olarak görüyor.Ama gerçek bunun aksidir.Alevilik İslamiyetin Özü'dür.
Alevilik Hz.Muhhammedin sözüne uymak,Hz.Ali'nin izinden yürümektir.
Ama Allaha binlerce şükür Alevi Dernekler , Dede'ler onların dediklerini kabul edmiyor.Aleviliği Ateistlik olarak görenler.Alevilikten uzaklaşmış olanlar,Cem evi'ne gidmeyenler,Aleviliği tam olarak bilmiyenlerdir.Aleviliği kültür kabul edenler .Alevi dede'lerinede saygı duymazlar çünkü Bütün Alevi dedeleri 12 İmam soyundan gelir.İslam'ın kutsal Kitabı Kuran-ı Kerim Okur.

> Alevilikte kıyamet inancı vardır.Hatta 12.İmam Muhammed Mehdi'nin (Kıyamet günü) geleçeğine inanırız.Alevileri ve tüm Hz.Muhammed sevgisi olan,Hz.Peygamberimizin sözlerine uyan 12 İmam Sevgisi olan(Ehl-i Beyt Sevgisi Olan)Herkesi Kurtarır.

Lütfen Sitemi Ziyaret Ediniz:

http://******************************/

> Muhammed Mehdi

On ikinci imam Muhammed Mehdi 869 yılında doğdu. On ikinci imam Muhammed Mehdi’nin doğacağı, hadislerle daha önceleri söylenmişti. Bunun farkında olan Abbasiler, İmam Hasan Askeri’yi sürekli gözetim altında tuttular. İmam Muhammed Mehdi bu sebeplerden dolayı gizlenmek zorunda kaldı. Buna “Gaybet-i Suğra” yani küçük gizleniş, kaybolunuş denir. Bu sürenin ne kadar olduğu rivayet. İmam Muhammed Mehdi, bu süre zarfında sadece ashabıyla konuşur. İkinci gizlilik ve kayboluş dönemi ise günümüze dek sürmektedir. Buna “Gaybet-i Kübra” yani büyük gizleniş denir. Bu inanca göre on ikinci imam Muhammed Mehdi, haksızlıklara, kötülüklere, zalimliklere karşı ortaya çıkacaktır.

İslam tarihinde sadece Aleviler için değil, Ehli Sünnet cemaati için de en çok tartışılan konuların başında Mehdilik konusu gelir. Nitekim tarih boyunca ve günümüzde de bir çok kişi Mehdilik iddiasında bulunuyor.

Bir çok hadiste geçtiği gibi, kıyametten önce İmam Muhammed Mehdi gelecektir ve haksızlıkları giderecektir. Bu konuda oldukça kafa karıştırıcı yayınlar, söylemler, rivayetler mevcut. Bunlara pek rağbet edilmemesi gerektiği kanısındayız. Bilinmesi gerekenleri kısaca özetlemeye çalıştık. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AleviGenç
09.07.2006, 13:42
12. İMAM Hz. MUHAMMED MEHDİ
İmam Mehdi, Kâim, Hüccet, Bakıyyetullah ve Sahibi Zaman, lakabıyla da tanınan İmam Muhammed Mehdi, İmam Hasan- ül Askeri’nin oğludur. Babasının şehit edilmesinden sonra onun vasiyeti ile 12. İmam oldu. Annesinin adı, Hz. İsa’nin havarisi Şum’un neslinden olan Rum Kayseri’nin oğlu Yuşa’nın kızı Saykal veya Susen adı ile de bilinen Nergis’dir. Başka bir kaynağa göre de annesi bir Cariyedir. Muhtemelen 30 Temmuz 869 tarihinde bir Cuma günü Irak / Samara’da dünyaya geldi. İmam Mehdi rivayetlere göre Samara’da bir mağaraya girerek sır oldu.
Rivayete göre İmam Mehdi’nin doğumu ile birlikte bir çok kerametler (mucizeler) gerçekleşir. Doğduğunda babası onu sol elinin üzerinde oturttu ve sağ eliyle de arkasından tutarak “Konuş” dedi. Bunun üzerine Hz. Mehdi konuşmaya başladı ve: (151) Allah birdir, Muhammed onun elçisidir. Allahın rahmeti onların üzerinde olsun’’ dedi. Sonra Hz. Ali ve diğer İmamlara salavat (152) getirdi. İktidarın İmamlara karşı düşmanlık niyetleri bilindiğinden İmam Mehdi’nin doğumu bir süre gizli tutuldu. Bunun nedeni Abbasi Halifelerin Ehli Beyt düşmanlığı o noktaya varmıştı ki, Hz. Hüseyin’in türbesi yıktırılmış ve türbe ziyaretini önlemek için o bölgeye giden yollarda karakollar oluşturmuş ve askerleri Hz. Hüseyin’in mezarını ziyaret eden birisini bulsalar hemen yakalıyor, öldürüyor veya ağır işkencelere tabi tutuyorlardı” (153). Ehl-i Beyt’e karşı olan baskı o dereceye varmıştı ki, tanınmış kimseler dahi zalim Abbasi yöneticilerinin korkusundan kızlarını Ehl-i Beyt soyundan gelen gençlere vermekten sakınıyorlardı.
Örneğin Hz. Ali’nin soyundan olan Muhammed bin Salih adlı kişi, İbrahim bin Müdebbir İsa bin Musa Cehrumi’nin kızıyla evlenmek istediğini ona bildirdiğinde İsa bu isteği reddederek şöyle dedi: “Allah’a yemin ediyorum ki senin soyunu tanımadığın için seni reddetmiyorum; çünkü bu soydan daha üstün bir soy tanımıyorum. Bu yüzden bu akrabalık herkes için bir iftihardır. Ama kendi can ve malım hususundan Mütevekkil ve oğlundan korkuyorum.” (154)
İmam Mehdi ile ilgili çok geniş kesimler çeşitli fikirler yürütürler. İmam Mehdi’nin kıyamet habercisi olduğunu yorumlayan ve buna inanan insanlar olduğu gibi, onun gelişi ile dünyanın yanlış siyasi politikalardan ve onların etkilerinden kurtulacağını, dünyaya hak ve hukukun egemen olacağını, zalimin artık zulüm yapamayacağını, mazlumun ahının alınacağını, haksız yere artık kan dökülmeyeceğini, dünyanın bir nevi sömürüsüz ve sancısız bir yaşam yeri olacağını, dünyanın bir nevi güllük ve gülistanlık haline dönüşeceğine inanırlar. Elbette herkes tüm yazdığımız ve kategorize ettiğimiz boyutta geniş bir açılım gözetmezler. Ancak buna benzer bir beklenti içerisinde olacağını da unutmamak gerekir. Gerçi, İmam Mehdi’yi kıyametin habercisi olarak algılayan ve ona inanan geniş bir kesim, kıyamet habercisi olarak Allah tarafından çeşitli görevler için yaratılmış 5 büyük melekten biri olan, düdüğü ile kıyameti başlatacak olan ‘’İsrafil’’ adlı meleğin aslında bu iş için görevlendirdiği konusunda bir ikircim de yaşarlar. Bu vesile ile üzerinde henüz tam bir bütünlük arz etmeyen bu konu hakkında daha fazla yorum ve açılım yapmanın uygun düşmediği kanaatindeyiz.
Aleviler ise bu konuda genellikle İmam Mehdi’yi kıyamet habercisi olmaktan ziyade, kurtuluş ve adalet habercisi olarak inanır ve algılarlar. 12 İmamlara bağlılık ve onu İslam inancının / öğretisinin bir parçası olarak görmeyen ve bu konuda Alevilerle aralarında ciddi bir fikir (inanç) farklılığı yaşıyan Sünni kesimi ise İmam Mehdi konusunda genellikle Aleviler gibi düşünürler. Sünni kesimin, diğer İmamları atlayıp sadece İmam Mehdi’nin gelişi konusunda Alevilerle örtüşen / uzlaşan inanç taşımaları olumlu görülmekle birlikte, İmam Mehdi’nin geldikten sonra oluşacağı dünya ve yaşam alanı konusunda, başka deyimle yeni oluşum alanı ve biçimi konusunda aralarında ciddi bir farklı beklenti olduğunu da eklememiz gerekir. Bir kısım Sünni insanın söz konusu Mehdi’nin kimliği konusunda da Alevilerin Mehdi’sini kast etmediklerini belirtmekte yarar var. Diğer bir deyimle Alevilerin Mehdi’si, Ehli Beyt soyundan gelen, 11. İmam olan Hasan – ül Askeri’nin oğlu olan ve Samara’da bir mağaraya girip SIR olan, gün ve saati geldiğinde tekrar gelecek olan 12. İmam, Muhammed Mehdi’dir. Aleviler bunun dışında bir Mehdi’yi tanımaz ve inanmazlar. Sünnilerin Mehdi’sinin ise, Sünni inanç alanının bekledikleri ve inandıkları Mehdi’yi tarif etme konusunda bu kadar net tanımla(ya)madıkları zaman zaman görülmektedir.
Anadolu’da yaşayan Hristiyanların, aynı beklenti konusunda Mehdi olarak Hristiyan inancına göre göğe çekilen Hz. İsa’yı tarif ettiklerini, buna isim olarak Mesih dediklerini, bir kısmın da Mehdi ve Mesih’in birlikte gelecekleri biçiminde inançları vardır. Elbette onların, gelecek olan Mesih veya Mehdi’den beklentilerinin de farklı olacağını eklemekte yarar var.
Alevilerin böyle inanmalarını gerektiren bir kaç Hadis ve alıntıya yer verelim.
Ebu Nazre’den aktarılmıştır. ’’Cabir bin Abdullah’ın yanında oturuyorduk….. Resulullah buyurdu ……“Ümmetimin sonunda bir halife olacak, o malı saymadan serpercesine dağıtacaktır. (155)
İbn-i Abbas’tan aktarılmıştır : Resulullah buyurdu: “Allah bu dini Ali ile başlattı. Ali katledilince, bozulacak ve onu Mehdi’den gayri hiç kimse doğrultamayacaktır.” (156)

İbn-i Abbas’tan aktarılmıştır: Resulullah buyurdu. “Bir ümmet ki, ben onun başında, İsa onun sonunda ve Mehdi de onun ortasındadır, nasıl helâk olabilir?” (157)

Abdullah bin Haris bin Cazi Zabidi’den aktarılmıştır : Resulullah buyurdu: “Doğudan bir grup insan çıkacak ve Mehdi için ortamı hazırlayacaklardır.” (158)

İmam Sadık buyurdu ki: Halk imamlarını yitirecek, ama o hac mevsiminde hazır olacak ve halkı görecek, halk ise onu görmeyecektir. (159)

Esbağ bin Nebate’den akatarılmıştır. Emir’ül-Müminin Ali’nin huzurlarına gittim, düşünceye daldığını ve parmaklarıyla yeri kazdığını görünce: Sizi düşünceli görüyorum dedim, yere rağbetiniz mi var? dedim. İmam: “Hayır vallahi, hiçbir zaman yere ve dünyaya rağbet göstermedim. Dünyaya benim soyumdan gelecek 11. evlâdım hakkında düşünüyorum. O Mehdi’dir, zulüm ve küfürle dolu olan yeryüzünü adaletle, eşitlikle dolduracak; onun bir gaybet dönemi olacaktır ki insanlar o dönemde şaşkınlık içinde olacaklar; kimileri bu dönemde sapar, kimileri de hidayet bulur.” dedi. (160)

Resulullah buyurdu: “Mehdi benim soyumdandır; ismi benim ismim ve künyesi benim künyem, şekli benim şeklim, tavrı benim tavrımdır, halkı benim dinime teşvik ve Rabbimin kitabına davet eder. Ona itaat eden bana itaat etmiştir ve ona muhalefet eden bana muhalefet etmiştir, onun gaybetini inkâr eden beni inkâr etmiştir.” (161)

Abdurrahman bin Selit’ten aktarılmıştır. ‚’İmam Hüseyin buyurdu ki: “12 hidayet imamı bizdendir; ilki Ali bin Ebu Talip’tir; sonuncusu ise 9. evlâdımdır. Hak üzere kıyam edecek olan odur. Yeryüzü öldükten sonra, Allah onun vasıtasıyla tekrar onu ihya edecektir ve müşrikler istemese de Allah hak dini diğer dinlere muzaffer kılacaktır. Onun gaybete çekildiği dönemde bazı kavimler mürtet olacak, bazıları ise dine bağlı kalacaktır; onlara eziyetler olacak ve onlara denilecek ki: ‘Eğer doğru söylüyorsanız, bu vaat ne zaman vuku bulacaktır?’ Biliniz ki, onun gaybetindeki eziyetlere ve tekziplere sabretmek, Resulullah ile beraber kılıçla cihad etmek gibidir.” (162)

Salih bin Ukbe babasından, o da İmam Muhammed Bâkır’dan, o da babaları vasıtasıyla Resulullah’dan nakletmektedir: “Mehdi benim evlâtlarımdandır, onun gaybet dönemi olacaktır. Bu dönemde ümmetten birçoğu delâlete düşecektir. O, peygamberlerin nişaneleriyle gelecek, yeryüzü zulüm ve haksızlıkla dolduğu gibi onu adalet ve eşitlikle dolduracaktır.” (163)

Hasan bin Halid’den aktarılmıştır, İmam Ali Rıza buyurdular: “Benim 4. evladım…. Allah onun vesilesiyle yeryüzünü bütün zulüm ve haksızlıklardan temizleyecektir. Halkın, doğumunda tereddüt ettiği gaybet sahibi odur. O, zuhur ettiğinde yeryüzü Rabbinin nuru ile aydınlanacak, halkın arasında adalet ölçüsünü kuracak, böylece hiç kimse başkasına zulmetmeyecek ve yeryüzü ona itaat edecektir……..’ Bu konuda Ayette şöyle geçer: ‘Eğer istersek onlara gökten bir ayet nazil ederiz de hepsinin boynu onun karşısında eğilir.’ (164) ‘Yakın bir mekândan bir münadi, o gün nida eder ve onlar da o hak sesi duyarlar. İşte o gün huruç günüdür. Yani oğlum Kaim Mehdi’nin huruç günüdür.” (165)

AleviGenç
09.07.2006, 13:43
İslam (Şii-Alevi) kaynaklarına göre İmam Mehdi :

1- “İmamlar on iki tanedir” diyen Hadis sayısı: 271.

2- “İmamların sayısı, İsrail Oğulları’nın nakîblerininin (başkanlarının) sayısı miktarıncadır” diyen Hadis sayısı: 40.

3- “On iki imamın ilki, Hz. Ali’dir” diyen Hadis sayısı: 133.

4- “On iki imamın ilki Hz. Ali, sonuncusu ise Mehdi’dir” diyen Hadis sayısı: 91.

5- “İmamlar on iki tanedir; onların sonuncusu Mehdi’dir” diyen Hadis sayısı: 94.

6- “İmamlar on iki tanedir; onlardan dokuzu İmam Hüseyin’in evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 139.

7- “İmamlar on iki tanedir; onlardan dokuzu İmam Hüseyin’in evlâtlarındandır; dokuzuncusu ise onların Kaimidir” diyen Hadis sayısı: 107.

8- On iki imamın isimlerini açıklayan Hadis sayısı: 50.

9- Mehdi’nin zuhurunu müjdeleyen Hadis sayısı: 657.

10- “Mehdi, Ehl-i Beyt’tendir; Mehdi’nin ismi, Resulullah’ın isminin ve künyesi de onun künyesinin aynısıdır” diyen Hadis sayısı: 389.

11- “Mehdi, insanlar arasında Resulullah’a en çok benzeyen kimsedir” diyen Hadis sayısı: 48.

12- Mehdi’nin yüz ve boyunu tarif eden Hadis sayısı: 21.

13- “Mehdi, Hz. Ali’nin evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 214.

14- “Mehdi, Hz. Fatıma’nın evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 192.

15- “Mehdi, Hz. Hüseyin’in evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 185.

16- “Mehdi, Hz. Hüseyin’in İmam olan 9 evlâdındandır” diyen Hadis sayısı: 160.

17- “Mehdi, Hz. Hüseyin’in 9. evlâdıdır” diyen Hadis sayısı: 148.

18- “Mehdi, Ali bin Hüseyin’in evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 185.

19- “Mehdi, İmam Muhammed Bâkır’ın evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 103.

20- “Mehdi, İmam Sadık’ın evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 103.

21- “Mehdi, İmam Sadık’ın altıncı evlâdıdır” diyen Hadis sayısı: 99.

22- “Mehdi, İmam Musa bin Cafer’ın evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 101.

23- “Mehdi, İmam Musa bin Cafer ’ın 5. evlâdıdır” diyen Hadis sayısı: 98.

24- “Mehdi, İmam Ali bin Musa er-Rıza’nın evlâtlarından 4.südür” diyen Hadis sayısı: 95.

25- “Mehdi, İmam Muhammed Takî’nin evlâtlarından 3.südür” diyen Hadis sayısı: 90.

26- “Mehdi, İmam Ali Nakî’nin evlâtlarındandır” diyen Hadis sayısı: 90.

27- “Mehdi, Ebu Muhammed Hasan Askerî’nin oğludur” diyen Hadis sayısı. 146.

28- “Babasının ismi Hasan’dır” diyen Hadis sayısı: 147.

29- “Cariyelerin hanımefendisinin oğludur” diyen Hadis sayısı: 9.

30- “Mehdi, On iki imamın sonuncusudur” diyen Hadis sayısı: 136.

31- “Mehdi, yeryüzünü adaletle dolduracaktır” diyen Hadis sayısı: 123.

32- “Onun (Mehdi) iki gaybeti olacaktır” diyen Hadis sayısı: 10.

33- “Onun uzun bir gaybeti olacaktır.” diyen Hadis sayısı: 91.

34- Gaybetinin nedenini açıklayan Hadis sayısı: 7.

35- Gaybeti döneminde halkın ondan yararlanması hakkındaki Hadis sayısı: 7.

36- “Gerçekten o, (Mehdi ) uzun ömürlüdür.” diyen Hadis sayısı: 318.

37- “Görünümü gençtir” diyen Hadis sayısı: 8.

38- “Doğumu gizli olacaktır” diyen Hadis sayısı: 14.

39- “Onun üzerinde hiç kimsenin biati olmayacaktır” diyen Hadis sayısı: 10.

40- “Allah’ın düşmanlarını öldürecek, yeryüzünü şirk vs.’den temizleyecektir” diyen Hadis sayısı: 19.

41- “O, Allah’ın emrini aşikâr edecek, İslâm’ı yeryüzünde yayacak ve dünyaya hâkim olacak...” diyen Hadis sayısı: 47.

42- “O, insanları Kur’an’a ve sünnete sevk edecektir” diyen Hadis sayısı: 15.

43- “O, Allah’ın düşmanlarından intikam alacaktır” diyen Hadis sayısı: 4.

44- “Peygamberlerden onda birtakım sünnetler vardır” diyen Hadis sayısı: 23.

45- “O, kılıçla kıyam edecektir” diyen Hadis sayısı: 7.

46- “Onun siyeri ile ilgili Hadis sayısı: 30.

47- Onun zühdü ile ilgili Hadis sayısı: 4.

48- Adaleti ve devletindeki emniyetin yaygınlığıyla ilgili Hadis sayısı: 7.

49- İlmi hakkındaki Hadis sayısı: 5.

50- Cömertlik ve bağışıyla ilgili Hadis sayısı: 13.

51- “Allah Tealâ, onun eliyle peygamberlerin mucizesini aşikâr edecek ve onların mirasları onunla birliktedir” diyen Hadis sayısı: 5.

52- “Şiddetli bir imtihandan sonra zuhur edecektir” diyen Hadis sayısı: 24.

53- “İsa bin Meryem (a.s)’a imamlık yapacaktır” diyen Hadis sayısı: 25.

54- Bayrağının sahibi ve onda yazılan yazı ile ilgili Hadis sayısı: 6.

55- Doğumu, tarihi ve annesinin durumu ile ilgili Hadis sayısı: 214.

56- Babasının hayatı dönemindeki mucizeleri ile ilgili Hadis sayısı: 9.

57- Babasının hayatı döneminde onu gören kimselerle ilgili rivayet sayısı: 19.

58- Gaybet-i Suğra (Küçük Gizlilik) döneminde onu görme şerefine erişen kimseler hakkındaki rivayet sayısı: 25.

59- Gaybet-i Suğra dönemindeki bazı mucizelerini anlatan rivayet sayısı: 27.

60- Gaybet-i Suğra döneminde, elçi ve naiplerinin hâletleri ile ilgili rivayet sayısı: 22.

61- Gaybet-i Kubra dönemindeki mucizeleri ile ilgili rivayet sayısı: 12.

62- Gagbet-i Kubra döneminde onu gören kimseler ile ilgili rivayet sayısı: 13.

63- Zuhurunun niteliğini anlatan rivayet sayısı: 12.

64- Onun zuhurundan önceki durum, fitne ve günahların çokluğu ile ilgili Hadis sayısı: 37.

65- Bazı zuhur alâmetleri ile ilgili hadis sayısı: 29.

66- Gökten onun ve babasının ismiyle duyulacak ses ile ilgili Hadis sayısı: 27.

67- Onun zuhurundan önceki zamanda fiyatların çok yüksek olması, hastalıkların çoğalması vb. şeylerle ilgi Hadis sayısı: 23.

68- Süfyanî’nin hurucu, ay tutulması vs. şeyler ile ilgili Hadis sayısı: 38.

69- Deccal’ın hurucu hakkındaki Hadis sayısı: 12.

70- Zuhur edeceği yıl, ay ve gün hususunda vakit belirlemenin caiz olmaması ile ilgili Hadis sayısı: 7.

71- Zuhur edeceği yer ile ilgili Hadis sayısı: 17.

72- Yeryüzünün doğu ve batısını fethetmesiyle ilgili Hadis sayısı: 12.

73- Bütün milletlerin İslâm üzere toplanmasıyla ilgili Hadis sayısı: 7.

74- Yerin servet ve madenlerini dışarı çıkarmasıyla ilgili Hadis sayısı: 10.

75- Gök ve yeryüzü bereketlerinin açığa çıkmasıyla ilgili Hadis sayısı: 12.

76- Üç yüz on üç kişinin onun yanında bulunmasıyla ilgili Hadis sayısı: 25.

77- Yeryüzünün adaletle dolmasıyla ilgili Hadis sayısı: 129.

78- Hz. İsa’nın yere inmesi ve Hz. Mehdi ile birlikte zikir yapması ile ilgili Hadis sayısı: 29.

79- Deccal’ı öldürmesiyle ilgili Hadis sayısı: 6.

80- Süfyanî ile savaşıp onu öldürmesiyle ilgili Hadis sayısı: 2.

81- Onun zamanında yeryüzünün bayındırlığıyla ilgili Hadis sayısı: 5.

82- Onun asrında işlerin kolaylaşması ve akılların kemale erişmesiyle ilgili Hadis sayısı: 7.

83- Ashabının faziletleriyle ilgili Hadis sayısı: 14.

84- Ashabının güç ve kuvvetleriyle ilgili Hadis sayısı: 5.

85- Zuhurundan sonra hilâfetinin süresiyle ilgili olan Hadis sayısı: 18.

86- Yiyeceği, içeceği ve giyimiyle ilgili Hadis sayısı: 4.

87- Halkı davet ettiği şeyler hakkındaki Hadis sayısı: 7.

88- Kaim’i inkâr etmenin haram olması hakkındaki Hadis sayısı: 9.

89- Fereci beklemenin faziletiyle ilgili Hadis sayısı: 23.

90- Mehdi’ye karşı takipçilerinin bazı görevleriyle ilgili Hadis sayısı: 54.

91- Onu idrak etme ve onu imam edinmekle ilgili Hadis sayısı: 10.

92- Gaybeti döneminde, ona inananların faziletleriyle ilgili Hadis sayısı: 23.

93- Ona salât ve selâm göndermenin niteliğiyle ilgili Hadis sayısı: 6

94- Ondan nakledilen bazı dualarla ilgili Hadis sayısı: 13.
Derleyen: Kazim Balaban
www.alevikonseyi.com

gözdecst
09.07.2006, 14:16
bence gülüp geçelim derim bugüne kadar çok tarih verildi hepsinide yaşadık ama hala birşey olmuş değil kıyamet kavramına inanmıyorum tabi kast edilen kavramına bence insanlar ancak kendi dünyalarının sonunu getirir şuan mesela dikkatli izileyin doğayı mevsimleri mevsim dengeleri altüst olmuş durumda nedenide biz insanlarız en çok bildimiz ama yararlı bir örnek olacanı dşündüm ozon tabakasında ki delik meselesi. işte bir çok haber duyuyoruz zamanla azalıyo dahada azaldı iyileşti falan ama bunlar dayanaksız çünkü kapanması çok zor ve binlerce yıl sonra bile daha yeni yeni iyileşme kaydedecek bunu ben değil bilim dergileri kimya hocaları bir sürü bilir kişi söylüyor bunun yanında küresel ısınma sorunu çok büyük bir sorun farkındaysanız ve daha nice şey var.. işin özeti kıyamet kopacak diye bi kavram yok bence kıyamet dedimiz şey bizim dünyayı yavaş yavaş bitirmemizden ibaret 2012 de değil belki ama ondan çok yılar sonra sayemizde dünya diye bi gezegen kalmıcağıda çok açık

sunni06
09.07.2006, 17:34
Dünyadaki var olan şeylerin varlığı ne kadar kesinse kıyametin ve Allah ın varlığı da o kadar kesindir.
Gozdecst kardeşim,
Kıyametin gerçekleşmesi bahsettiğiniz gibi uzun bir süreçten sonra meydana gelemeyecektir.Yani ozon tabakası delincek,mevsimler alt üst olacak sonra kıyamet kopacak diye bir şey düşünmek yanlış olur.Çünkü kıyamet bunların hiçbirine bağlı değildir.Allah ın belirlemiş olduğu bir zamanda kopacaktır.Bazı ayetlerde göz açıp kapayıncaya kadar olup biteceği anlatılır.Bu da kıyametin kopma anının çok az bir süre olduğunu gösterir bize.Ayrıca kimsenin beklemediği bir anda olacağı da vurgulanmaktadır.

Gozdecst:
'kıyamet kopacak diye bi kavram yok bence kıyamet dedimiz şey bizim dünyayı yavaş yavaş bitirmemizden ibaret'

KIYAMETİ İNSANLAR DEĞİL ALLAH (C.C) KOPARACAK...
Saygılar...

leyla can
09.07.2006, 21:40
sevgili leyla can,

Tamer can ben zaten almanyada oturuyorum ve dogal olarakta almancam var...yazmis oldugun söz gercekten cok güzel ve bir o kadarda anlamli,zaten benim söylemek istedigim kiyamet kopacak diye iyilik yapmaya calismak degil,belki hatalara daha dikkat etmektir..ki ben iyiligi beni öte dünyada kurtarsin,sevap defterime bir arti daha eklensin diye degil,ben bunlari elimden geldigi kadar sadece icimden geldigi icin yapiyorum,yada yapmaya calisiyorum,sevabi varmis varsin olsun yokmus yine varsin olsun biz biz oldugumuz icin bunun derdindeyiz kiyamet kopacak diye degil ...eminimki sen ve biz gibi bir sürü kiside ayni sekilde düsünüyordur...bu arada istisnalarda kaydeyi bozmaz degilmi?

öncü nesil
09.07.2006, 22:08
Kıyamet haktır ve kopacaktır.Bizim herşeyden önce buna hazırlıklı olmamız gerekir.Tabiiki değerlerimiz yani kalp temizliği,saygı ve sevgi,insanlarla iyi geçinme vb. değerler kıyamet kopacak diye değil yaratılış gereği olduğundan
bu değerleri taşımalıyız.Kıyameti geniş anlamda incelemek isterseniz KIYAMET SURESİNİ ve TEFSİRİNİ OKUMANIZI önereririm.Kıyametin ne zaman kopacağını ALLAH c.c. bilir.Ama Kur'an'da ve hadislerde kıyametin alametleri belirtilmiştir.
Bir hadisde ise''le ilehe illallah kelimesi dilden düşmeyene dek kıyamet kopmayacaktır''diye bildirilmiştir.İnşaALLAH buna hazır oluruz.
Saygı ve sevgilerimle...

meymane_usari
09.07.2006, 22:13
kıyamet kopacak diye korkuyla yaşayacak değiliz ki!

gözdecst
09.07.2006, 22:41
Dünyadaki var olan şeylerin varlığı ne kadar kesinse kıyametin ve Allah ın varlığı da o kadar kesindir.
Gozdecst kardeşim,
Kıyametin gerçekleşmesi bahsettiğiniz gibi uzun bir süreçten sonra meydana gelemeyecektir.Yani ozon tabakası delincek,mevsimler alt üst olacak sonra kıyamet kopacak diye bir şey düşünmek yanlış olur.Çünkü kıyamet bunların hiçbirine bağlı değildir.Allah ın belirlemiş olduğu bir zamanda kopacaktır.Bazı ayetlerde göz açıp kapayıncaya kadar olup biteceği anlatılır.Bu da kıyametin kopma anının çok az bir süre olduğunu gösterir bize.Ayrıca kimsenin beklemediği bir anda olacağı da vurgulanmaktadır.

Gozdecst:
'kıyamet kopacak diye bi kavram yok bence kıyamet dedimiz şey bizim dünyayı yavaş yavaş bitirmemizden ibaret'

KIYAMETİ İNSANLAR DEĞİL ALLAH (C.C) KOPARACAK...
Saygılar...
söylediklerin benim fikrimi hala değiştirmedi nerden bu kadar eminsin öbür taraftan biriylemi konuştun yok şu olacak sonra bu olacak... bu ne yemek tarifimi:)....

AleviGenç
09.07.2006, 22:49
kıyamet kopacak diye korkuyla yaşayacak değiliz ki!

Selamunaleyküm
Aleviler kıyametten korkmazlar.Aksine kıyamet günü kurtuluşa ereçeğimize inanırız.12 . İmam Muhammedi Mehdi o gün geleçek ve tüm Ehl-i Beyt Sevgisi olan herkesi kurtuluşa ulaştırır.
Kafirler korkar kıyametten.Yüce yaratıçıyı Hz.Muhammedi-Hz.Ali'yi sevmeyenler korksun.

Bak bir hadiste ne deniliyor.
>

Cabir bin Abdullah el-Ansari diyor ki:
Peygamber'in(s.a.v)yanındaydık,Ali(a.s) uzaktan göründü,Resul-i Ekrem(s.a.v)buyurdu ki:"Canım elinde olan Allah'a andolsun ki Bu (Ali ve Yandaşı Aleviler) ve Şiaları, kıyamet gününde kurtuluşa ereceklerdir."

[COLOR="Red"][SIZE="5"]
LÜTFEN SİTEMİ ZİYARET EDİNİZ:

Yasakmış kaldırdım buradan.

meymane_usari
09.07.2006, 23:34
bende zaten aynı şeyleri söyledim alevigenç

hsn
10.07.2006, 00:17
Bu kiyamet senaryolari Mayalarin (Güney Amerikadaki eski uygarlik) takvimi 23.12.2012 de bitiyor olmasindan kaynaklaniyor.

Bu biraz 2000 deki Millenyum kiyametlerine benziyor.
Bazi bilgisayarlar 2000 algilayamadiklari icin kiyamet koptu mu?
Hayir!

SivanA SimyacI
10.07.2006, 00:29
Yaratan ALLAH her şeyi bilir.Kıyamet varsın kopsun sonu ölüm değilmi hayatında korkacak günahın hatan yoksa ölüm hoş geldi sefa geldi derim ben.
ayrıca dünyanın her yerinde aile büyüklerine saygısızlık kardeşin kardeşe kötü gözle bakması diye bir şey olduğuna inanmıyorum ben.
ve tekrarlıyorum ha kıyamet ha ölüm ucu değilmi ölmek?
hoş geldi sefa geldi...

can85
10.07.2006, 00:32
kıyametin kopma tarihini dedeler nasıl biliyormu veya biz nasıl bileceğiz veya nasıl olurdu böyle nikah davetiyesi verir gibi bi tarih veriyorlar...anlamış değilim....kıyametin kopacağını YÜCE ALLAH tan başka kimse bilemez....

kıyamet kopsun gelsin kapımıza daynsın geri çevirmeyiz..ztn bu dünyanın yaşanacak artık bi tutar tarafı kalmadı...

canugur
10.07.2006, 09:05
kıyametin kopma tarihini dedeler nasıl biliyormu veya biz nasıl bileceğiz veya nasıl olurdu böyle nikah davetiyesi verir gibi bi tarih veriyorlar...anlamış değilim....kıyametin kopacağını YÜCE ALLAH tan başka kimse bilemez....

kıyamet kopsun gelsin kapımıza daynsın geri çevirmeyiz..ztn bu dünyanın yaşanacak artık bi tutar tarafı kalmadı...
Sevgili can85
Kiyamet. gecen yil güney Asya kiyilarinda koptu ve 300 bin insani aldi götürdü.
Yillar öce de Gölcük depreminde 40 bin kisiyi sildi.
Son yillarda da ortadoguda calisiyor...
Bu yil son 400 yilin en sicak yaz mevsimi yasaniyor dünyada...
Cevre kosullari deseniz ona paralel,hizla kirlenmekte dünya.
Afrika da, kiyamet her gün yüzlerce insani kurtariyor eziyetten.

Daha nasil bir kiyamet bekliyoruz?
Bana bunu biri aciklayabilir mi?

can85
10.07.2006, 10:21
Sevgili can85
Kiyamet. gecen yil güney Asya kiyilarinda koptu ve 300 bin insani aldi götürdü.
Yillar öce de Gölcük depreminde 40 bin kisiyi sildi.
Son yillarda da ortadoguda calisiyor...
Bu yil son 400 yilin en sicak yaz mevsimi yasaniyor dünyada...
Cevre kosullari deseniz ona paralel,hizla kirlenmekte dünya.
Afrika da, kiyamet her gün yüzlerce insani kurtariyor eziyetten.

Daha nasil bir kiyamet bekliyoruz?
Bana bunu biri aciklayabilir mi?

evt haklısınız onlar sanki verilen bi ders gibi bişey..ama bnm kitaplardan veya öğrendiğim şekil ile kıyamet bu değil...bunlar doğal afet kıyametle ne tür ilişki kurulabilir......

AleviGenç
10.07.2006, 13:52
Bir şey daha duydum.Dünyada (Yüce Yaratıcı)Allah'a İnanan olduğu sürece kıyemet kopmaz mış.

sunni06
10.07.2006, 14:05
Alevigenç kardeşim o ayet biraz farklı.
'Öyle bir zaman gelecek camiler insanlarla dolup taşacak ama içlerinde müslüman olmayacak'
Yani hakiki müslüman olmayacak.
Ayrıca müslümanlar tüm dünyada en büyük güç olacak.
Allah nurunu tamamlayacaktır.Yani insanların çok büyük bir kısmı müslüman olacak...

Nesimi
10.07.2006, 15:55
saygılar.

Merhaba Alevilikte şöyle bir durum var:

Nasıl ki hristiyanlıkta mesih inancı var Alevilikte de mehdi inancı var yani gelip alevileri kurtaracak manasında. Bu aslında kıyametin var olduğunu gösterirmi bu önemli olan.

Alevilik inancından cennet-cehennem kavramları yok. herşey dünyada olduğuna inanılır. İyilikler sevap için değil insan olduğumuzdan dolayı yapılır.

Cennet cehennem olmadığına göre kıyamet de işlevsiz kalır ancak illaki dünyanında bir sonu vardır.

Benim şahsi düşüncem ve araştırdığım kadarıyla alevilkte kıyamet korkusu yoktur zaten her insanın sonu ölümüdür yani kıyamet insanın ölümüdür.

sinan cemgil
10.07.2006, 16:06
kesinlikle gülüp geçelim
ama kıyamet alameti var nereden anladımı söyleyim doslar
AKP hükümeti

Caf€Ri
12.07.2006, 02:45
Bence bu duruma gülüp geçme yerine çözüm yolları aramalı. Dünyada hızla tükenen su kaynaklarının yanı sıra, Toprakların verimsizleşmesi ve güneşin sürekli yenilenebilir bir enerjiye sahip olmadığını düşünürsek, elde edindiğim bilgilerin güneşin hidrojen patlamaları sonrasında kara delik oluşturmasıyla güneş sistemi içerisindeki tüm gezegenleri içine çekeğini söyleyebilirim. Güneş sistemini terkedermiyiz. Tabii ki.

ABD ırkından birkaç kişi alır başını yeni düzeni kurmak için farklı bür güneş sistemine giderde bizi bilmem. Kısaca kıyamet böyle gerçekleşir. Farkındaysanız sürekli tüketiyoruz, bir yere kadar tüketebiliriz.

nusayri
12.07.2006, 07:31
başlangıcı olan herşeyin sonu var ise birşeyin sonsuz olması için gerekli koşul başlangıcı olmamasıdır..(Tanrı gibi)tüm dinlerde(özellikle tek Tanrılı dinlerde) sonsuz bir yaşam var...cennet-cehennem
ve insan ölünce bedeni çürür ruhu ise ebediyen yaşar..yani ruh ölmez..sonsuza kadar cennette yada cehenemdedir..bu bağlama soruyorum..birşeyin ilelebet varolması için başlangıcının olmaması gerekiyorsa ve başlangıcı olan herşey birgün son buluyorsa..ruh neden sonsuza kadar yaşayacak..
bu başlangıcı olan herşeyin sonu vardır düşüncesine terstir..zira ruh , eğer Tanrı nın yarattığı bir şey ise ve başlangıcı ve sonu olmamak yalnız Tanrı ya mahsus ise ve sonu olan herşeyin bir başlangıcıda var ise sonsuz olan ruh un bir başlangıcının olması..????????

istersen köşeye sıkışan her müslüman gibi herşey kadir bir Tanrı var dilediğini yapar diyerek işin içinden çıkabilirsin:)
ama bu gerçekten büyük bir tezat..sonu olmayan bir şeyin başlangıcının olması
bende sana katılyorum sorularının cevabı verilecekse mantıklı şekilde verilsin,mantıklı bir açıklaması yapılmadan kaçamaklarla verilecek cavaplar,herzaman ezberlenmiş sözlerdir.insan oğlunun yer yüzünde olması hazreti edem me bağlanması konusuna benzer ,aynı anadan ve babadan gelen cocukların evlendirilmesi bu bir çelişki deyilmidir?bu konuyu ne kadar tartıştıysam hiç kimse mantıklı açıklama yapamadı,genelde kaçamak sözlerle etkileme yolunu seçtiler.
tek tanrı dönemi 2 bin yılık tarihle bilnmektedir oysa daha önce çok tanrılar dönemleri vardı kainetin tarihi kesin bir rakam söylemek güçtür, milyonlarca yıl sözkonusudur,böyle kesin kanıtlar varken kiyamet kopma tarihi sözkonusu olurmu?
insanoğlu kendi kendine yaratığı kiyametler her tarihte mevcuttur,dunyanın bir çok bölgesinde açlık sefalet ve topluca katlıamlar yapılmaktadır,bu katliamlar ne için yapıldıysa ,kiyamet kopma inancı ,halkları sefalete mahkum eden düşüncelerin ürünüdür.
saygılarımla...

Ali_Yolcusu
19.07.2006, 02:12
doğrudur kıyametin belirtileri vardır kuranda da belirtilmiştir ama daha erken gibi bence. 3. dünya savaşı çıkacak daha tabii bence.

gizem
19.07.2006, 13:49
buyrsun gelsin sonuçta hepimizin gideceği yer aynı yer fark eylems ne fark eyler ha bugün ha yarın dünyada kalıcı deilis ki gelsin başımın üstünde yeri var benim için fark eylems 4 cihan 4444 kere cennet olsa ne yazar kıyametmi kopsun zaten kopuyo görmüomusnuz ekolojik denge bozuk doğas kanu8nları işlemior yane ne kıymetinden söz ediosunuz daha siz

öncü nesil
19.07.2006, 14:05
Kıyamet gerçektende çok dehşet verici bir olaydır.Bu olay ne ozon tabakasının
delinmesine benzer,nede ekolojik sistemin işleyişine.:komik
Saygılar...

akturap
19.07.2006, 23:32
selam arkadaşlar kıyametin kopmasından değil ALLAHIN emir ve yasaklarını yapmamaktan ve insanları incitmekten kul hakkı yemekten ölürken imansız ölmekten korkmalıyız kıyamet kafirler üzerine kopacaktır

slush
20.07.2006, 00:49
Yillardir bu kiyamet kopmadi gitti hep alemetler hep alemetler Canugurun dedikleri mantikli.... Kiyametin kopacagina günesin batidan doğdugu gün inanirim o zamana kadar bilimsel bir aciklama olmazsa..

carpe
20.07.2006, 14:06

sana katılmamak elde değil asıl kıyameti ABD ve Diger emperyalist ülkeler kopartacak savaşla yıkımla allah daha niye ugraşsın zaten dunyanın başında bukadar kanemici sömürücü yıkıcı vampirler var yani hergün kıyamet kopuyor zaten

sertur
20.07.2006, 15:26
Evet, hele "Sûra üfürüldü mü, işte o gün çok çetin bir gündür; (bilhassa) kâfire (hiç de) kolay değildir." Ya o "Göklerin yarılıp parçalandığı, cehennemin köpürüp alevlendiği ve cennetin yaklaştırıldığı an, her nefis, dünyada ne hazırlayıp oraya sunduğunu (mutlaka) bilecektir."

"(İşte) O gün kişi kardeşinden, anasından, babasından, eşinden ve oğullarından kaçar (kaçar; çünkü) o gün herkesin, başından aşkın bir işi var.. yüzler vardır o gün parıl parıl, gökçek ve sevinçle mütebessim.. yüzler de vardır, karanlık ve toz-toprak bürümüş, işte onlar kâfirler ve mücrimlerdir."

"Şüphesiz kâfirler için zincirler, bukağılar ve çılgın alevler hazırladık. İyilikle oturup kalkanlara (gelince, onlar) kadehlerle kâfûr karışımı (kevserler) içerler."

Arzın darmadağınık olup, yıldızların bağı kopmuş tesbih taneleri gibi sağa-sola savrulduğu o dehşetli gün, dimağlardaki cehennem tohumu ve gönüllerdeki cennet çekirdeğinin ayrı bir inkişaf faslıdır: Evet bir yanda: "Hayır hayır! Yer çarpılıp paramparça olduğu, meleklerin saf saf (olup durduğu) ve cehennemin getirildiği o gün (evet işte o gün) insan her şeyi anlar (anlar ama) onun için (artık anlamanın) ne yararı var ki? (O) keşke bu hayatım için (bir şeyler hazırlayıp) gönderebilseydim, der.. artık O'nun azabı gibi kimse azab edemez ve O'nun gibi kimse zincire vuramaz." Ürperten bir tablo; diğer yanda da: "Ey itminan içindeki nefis! O senden, sen de O'ndan râzı olduğun halde dön Rabbine! (Dön) kullarım arasına katıl ve cennetime gir!"

godan
21.07.2006, 18:11
merhaba bence kıyamet buzullar eriyince kıyamet kopaçak.

leyla can
22.07.2006, 15:11
merhaba bence kıyamet buzullar eriyince kıyamet kopaçak.

buzullar ne zaman eriyecek...?

ayvaz58
22.07.2006, 18:10
elleşmeyin koparsa kopar ne yapalım başa gelen çekilir ha bugün ha yarın hepimiz aynı yere gidiyoruz ister kıyametle olsun ister başka bir türlü.ama ben inanmıyorum yani öyle tahmin edebileceklerine

PirO_62
22.07.2006, 20:41
Kıyamet gerçektende çok dehşet verici bir olaydır.Bu olay ne ozon tabakasının
delinmesine benzer,nede ekolojik sistemin işleyişine.:komik
Saygılar...

:o:o:o yasadın herhalde
ne zaman yinemi gelecek
güneş sönecekmiymiş :o

söylemeye gerek yok
Yillardir bu kiyamet kopmadi gitti hep alemetler hep alemetler Canugurun dedikleri mantikli.... Kiyametin kopacagina günesin batidan doğdugu gün inanirim o zamana kadar bilimsel bir aciklama olmazsa..

Saygılar

Gülseren58
22.07.2006, 20:50
arkadaslar Kurani Kerim olsun Incil ,Tevrat olsun üc kitabinda kiyamet delilleri:
savaslar cogalacak,depremler cogalacak,evlat atayi tanimaz hal alacak,kin ,nefret artacak,kimse kimseyi cikari icin tanimaz olacak,kardes kardese pis gözle bakacak ( bunun canli olayini kendi yasadigim yerde bizzat 2 defa sahit oldum ) dogan canlilarda cift baslar olacak,iki cins hayvan bir arada dogacak.....Vs bunun gibi belirtilermis...ben Duyduguma göre 2014 de ,buradaki bazi dedelere görede o güne bile kalmayip 2012 kiyamet kopacakmis ...buna ne denli inanmaliyiz dersiniz?yoksa gülüp gecmelimiyiz?
Sn. Leyla Hanım,
Her söylenene inanmamak lazım. Ben doğdum doğalı belki 10 kez kıyamet tarihleri verildi ama çok şükür hepsini de kazasız belasız atlattım diyebilirim.
Tüm bu söylencelerin toplumun paranoyaya sürüklenmesi amacıyla yapıldığı ortada.

öncü nesil
22.07.2006, 22:45
:o:o:o yasadın herhalde
ne zaman yinemi gelecek
güneş sönecekmiymiş :o

Saygılar
Kaynak KUR'AN'DIR sayın PiRO.İnanıyormusunuz bilmiyorum?
Hiç açıp okumuyormusunuz.Aleviliğe İSLAMIN ÖZÜ diyenler neden bu konulara
cevap vermiyorlar.Ancak bu ifadeyi söylemekle yetiniyorlar.Bu bir acizlik
değilmidir?Saygılar....

öncü nesil
23.07.2006, 13:39
Sn. Leyla Hanım,
Her söylenene inanmamak lazım. Ben doğdum doğalı belki 10 kez kıyamet tarihleri verildi ama çok şükür hepsini de kazasız belasız atlattım diyebilirim.
Tüm bu söylencelerin toplumun paranoyaya sürüklenmesi amacıyla yapıldığı ortada.
Gülseren abla bunun İSLAMİ bir boyutu varmı pekii.Yani kıyametin kopacağını
söyleyenler kimlerdi?Kıyametin ne zaman kopacağını ALLAH c.c. bilir.
Birçok hadisi şerifdede LE İLEHE İLLAH kelimesi dilden düşmeyene kadar
kıyamet kopmaz diyor EFENDİMİZ s.a.v.Dolayısı ile bu bir alamettir.
Saygı ve sevgilerimle....

leyla can
23.07.2006, 14:20
Sn. Leyla Hanım,

haklisin ablacigim bende cok duydum ama insan bazen cok seylerin gelistigini gördükce düsünmüyorda degil ..baksana kiyametin delaletlerinin tümü gercek gibi,ben yinede ölmeyecekmis gibi yasamadan yanayim tabi saygilarimla....

Nesimi
23.07.2006, 14:34
haklisin ablacigim bende cok duydum ama insan bazen cok seylerin gelistigini gördükce düsünmüyorda degil ..baksana kiyametin delaletlerinin tümü gercek gibi,ben yinede ölmeyecekmis gibi yasamadan yanayim tabi saygilarimla....

meraba.

Kıyamet dinlerin yaşam kaynağıdır bu sayede insanları dinlere daha çok bağlamak istiyorlar. Kıyameti olmayan bir din insanlara korku salamaz ve istediğini yaptıramaz.

Özellikle islamcıların bugün yaptıkları cihat etme olayı, cennetten yer kapmak için çünkü kıyamet yaklaşıyor diye kandırılıyorlar ve bu yüzden başkasının yaşam hakkına inancına karışabiliyorlar. Osmanlı döneminde en çok biz Aleviler bu dini katliamlara mağruz kaldık. Kafir, Zındık vs. gibi sıfatlar taktılar bize sırf farklıyız diye.

O sebeple Kıyamet tarzı Aleviliği yozlaştıran ve sunniliğe yaklaştıran ve Aleviliğin içinde olmayan kavramlardan uzak durmakta fayda var.

leyla can
23.07.2006, 14:39
meraba.

Kıyamet dinlerin yaşam kaynağıdır bu sayede insanları dinlere daha çok bağlamak istiyorlar. Kıyameti olmayan bir din insanlara korku salamaz ve istediğini yaptıramaz.

Özellikle islamcıların bugün yaptıkları cihat etme olayı, cennetten yer kapmak için çünkü kıyamet yaklaşıyor diye kandırılıyorlar ve bu yüzden başkasının yaşam hakkına inancına karışabiliyorlar. Osmanlı döneminde en çok biz Aleviler bu dini katliamlara mağruz kaldık. Kafir, Zındık vs. gibi sıfatlar taktılar bize sırf farklıyız diye.

O sebeple Kıyamet tarzı Aleviliği yozlaştıran ve sunniliğe yaklaştıran ve Aleviliğin içinde olmayan kavramlardan uzak durmakta fayda var.

kizilkilise can valla bunun icin cikariyorlardir eminim dine daha cok yaklasalim ve
cennetten yer alalim meselesi haklisin,ben tedirginligini bazen hissetsemde süni lige yinede asla yönelmemki,cennete gideyim diye benim sürdügüm yolum var ve o tüm cennetleri ayagima serseler yine de birakmayacagim ve aleviligi yobazlastiracak atilimlar yapmayacagim bir yol ve grur duyuyorum..

zaten cennetin yolu Hak yolu ,Ehlibeyt yolu görseler bu gercegi süniler ona bile sahip cikmaya calisirlar bence..

sevgi ile kal...

canugur
23.07.2006, 14:44
Sn. Leyla Hanım,

Cok haklisiniz, en son kiyamet tasini ABD uzayada parcaladi.
uzun süredir dünyamiza dogru geliyordu.
Kilise kiyamet geliyor diye bagiriyordu ki:

45 milyon dolar para harcayarak, 50 tonluk dinamit gücüne esit TNT bombasiyla 5 Temmuz 2005 te bu tas uzayda ABD tarafindan parcalandi ne yazik ki.

Bakalim yeni kiyamet spekülasyonlari ne zaman ortaliga cikacak....
saygilar

leyla can
23.07.2006, 14:48
Cok haklisiniz, en son kiyamet tasini ABD uzayada parcaladi.
uzun süredir dünyamiza dogru geliyordu.
Kilise kiyamet geliyor diye bagiriyordu ki:

45 milyon dolar para harcayarak, 50 tonluk dinamit gücüne esit TNT bombasiyla 5 Temmuz 2005 te bu tas uzayda ABD tarafindan parcalandi ne yazik ki.

Bakalim yeni kiyamet spekülasyonlari ne zaman ortaliga cikacak....
saygilar

bu tasin parcalanmasina neden ne yazik diyorsunuz sayin canagur...saygilar

canugur
23.07.2006, 15:28
bu tasin parcalanmasina neden ne yazik diyorsunuz sayin canagur...saygilar
Kiyamet beklentisinde olanlarin bu hayalleri de suya düstü; ondan belki de sayin leylacan.
Ironikti...
saygilar

Gülseren58
23.07.2006, 16:49
Gülseren abla bunun İSLAMİ bir boyutu varmı pekii.Yani kıyametin kopacağını
söyleyenler kimlerdi?Kıyametin ne zaman kopacağını ALLAH c.c. bilir.
Birçok hadisi şerifdede LE İLEHE İLLAH kelimesi dilden düşmeyene kadar
kıyamet kopmaz diyor EFENDİMİZ s.a.v.Dolayısı ile bu bir alamettir.
Saygı ve sevgilerimle....
Sn. Öncü Nesil,

Kendi sorunuza kendiniz yanıt vererek, beni yormama nezaketini gösterdiğiniz için teşekkürler. Siz de diyorsunuz "kıyametin ne zaman kopacağını Allah bilir" diye. Yani kulları bilemez. Bu durumda bana söyleyecek söz kalmıyor.

öncü nesil
23.07.2006, 17:38
Sn. Öncü Nesil,

Kendi sorunuza kendiniz yanıt vererek, beni yormama nezaketini gösterdiğiniz için teşekkürler. Siz de diyorsunuz "kıyametin ne zaman kopacağını Allah bilir" diye. Yani kulları bilemez. Bu durumda bana söyleyecek söz kalmıyor.

:biggrin: Ben kendi soruma yanıt vermedim sizin sorunuza yanıt verdim.Yada kıyamet senaryolarını yani kıyamet şu zamanda kopacak diyenler cevabını verdim.
Saygı ve sevgilerimle.....

vuslad
23.07.2006, 19:57
Kuran'da gelecek zamanı hiçkimsenin bilemeyeceği yazıyor. İnsanlar Kuran okumuyor ki bilinçli olsun. Bilmeyen bir insan da söylenen herşeye inanır elbette. Babannem de merdiven altından geçemize, akşam ezanından sonra mezarlığa yaklaşmamıza izin vermezdi. Bilinçli olsaydı bunların birer batıl inanç olduklarını gayet rahat anlayabilirdi.

İnsanlar bu zamanda inansalar da inanmasalar da herşeyi araştırmalılar. Alevi olmayan bir insan, müslüman olmayan bir insan bu dinleri araştırmalı bu konularda bilinçlenmeli. Mensup olmadığı dinleri öğrenmek tabi ki ilk başta kendi dinini bilmek hem insanın inancını güçlendirmiş hem de bu tarz spekülasyonlara fırsat vermemiş olur kanısındayım.

Gülseren58
23.07.2006, 22:29
:biggrin: Ben kendi soruma yanıt vermedim sizin sorunuza yanıt verdim.Yada kıyamet senaryolarını yani kıyamet şu zamanda kopacak diyenler cevabını verdim.
Saygı ve sevgilerimle.....
Sevgili Öncü Nesil,
Topikteki yorumumu okursanız içinde herhangi bir soru barındırmadığını göreceksiniz. Şu kıyamet tarihleri konusunda kafam o kadar net ki, soru sorma gereğini neden duyayım?:no: :no: :no: :no: :no:

Zahir
24.07.2006, 10:35

Biz Teist insanlar kıyamet alemetleri olarak yazdığınız bu şeylere gülüp geçeriz.

Araf Suresinin 187. Ayet Sanırım bu konuya örnek için yeterli olur.

"Sana o saatin (dünyanın sonunun, kıyamet) ne zaman geleceğini soruyorlar. "O'nun bilgisi Rabbimin yanındadır," de. Onu vakti gelince O'ndan başkası ortaya çıkarmaz. Göklere ve yere ağır gelen o saat size ansızın gelecektir. Sanki ondan haberdar imişsin gibi sana soruyorlar. "Onun bilgisi ALLAH'ın yanındadır," de. Fakat insanların çoğu bilmez"

Ayrıca Naziat Suresinin şu ayetlerinide eklemekte fayda var.

42 :Sana Saat (dünyanın sonu,kıyamet) ne zaman gerçekleşecektir diye soruyorlar.
43 :Onu bildirmek, (ey Muhammed) senin görevin değildir.
44 :Onun kararı Rabbine aittir.
45 :Senin görevin, sadece ondan korkanları uyarmaktır.

Naziat suresinin bu ayetleri kendilerini Allahın Elçisi sanan ve ortalıkta kıyamet alemletleri diye atıp tutan siyonist müslümanlara ve Muhammedi putlaştıranlara en güzel cevaptır.

b.alina
24.07.2006, 10:46
İnsanların bu tür saçmalaıklara inanıp bunları söyleyen kişilere prim vermeleri ne acı.zaten bu konuda kuran bize açıkça bunun elçi olarak gönderilen HZ muhammed'in bile bilmeyeceğini gösteriyor.

bu çok aşikar göz önündeyken ya biz dinimizden yada kuran'dan şüphe ediyoruz ki bu tür saçmalıklara inanıp sömürülmeye devem ediyoruz.

sertur
24.07.2006, 11:09
kıymet haktır
kuranda belirtildiği üzere
kıyamet tarihi ve zamanı gizlidir
ama alametleri mevcuttur;
"Gerçekten Allah'ın vaadi haktır, kıyamet-saatinde hiçbir kuşku yoktur." denildiği zaman siz: "kıyamet-saati de neymiş, biz bilmiyoruz; biz yalnızca bir zanda (ve tahmin) bulunup zannediyoruz; biz kesin bir bilgiyle inanmakta olanlar değiliz." demiştiniz. (Casiye Suresi, 32)

Bir kısım insanlar da kıyamet saatini bütünüyle inkar ederler. Böyle bir tavır gösterenleri ise Allah Kuran'da şöyle bildirmiştir:

Hayır, onlar kıyamet-saatini yalanladılar; Biz kıyamet-saatini yalan sayanlara çılgınca yanan bir ateş hazırladık. (Furkan Suresi, 11)

Gerçeği öğrenmek amacıyla, bizlere yol gösterecek tek kaynak olan Kuran'a baktığımızda apaçık bir gerçekle karşılaşırız. Kıyamet hakkında kendini kandıran insanlar büyük bir hata yapmaktadırlar. Çünkü Allah ayetlerinde, kıyamet saatinin yakın olduğunu ve bu konuda hiçbir şüpheye yer olmadığını haber vermektedir:

Gerçek şu ki kıyamet-saati yaklaşarak gelmektedir, onda şüphe yoktur... (Hac Suresi, 7)

Biz gökleri, yeri ve her ikisinin arasındakileri hakkın dışında (herhangi bir amaçla) yaratmadık. Hiç şüphesiz o kıyamet-saati de yaklaşarak-gelmektedir... (Hicr Suresi, 85)

Şüphesiz kıyamet-saati yaklaşarak gelmektedir, bunda hiçbir kuşku yok... (Mümin Suresi, 59)

öykü
24.07.2006, 11:17

sevgili leyla can bugüne kadar kuran'ı okumak anlamak yerine hep kulaktan dolma bilgilere inanmayı tercih ediyoruz bu çok yanlış... kıyametin kopması olayına gelince, kuran'da kıyametin ne zaman kopacağına dair bilgi; sayın zahir'inde kurandan verdiği ayet doğrultusunda...yani bu bilgi allah'a aittir...

ayrıca kıyamet insanın kendisindedir.kıyametinide cennetinide cehenneminide kendisi yaratır....amaç korku ile ibadet edip cennet dilemek olursa tevhide imandan çıkıp tapınmaya başlarsınız ki buda iklik yarattıp allaha şirk koşmaktır...ve asıl kıyamette budur....

Allah'ın Halili İbrahim'in de dediği gibi... Cennet için uğraş gösteriyorsam beni cehennemine koy rabbim... çünkü ben seni seviyorum...

saygılar....

sertur
24.07.2006, 11:32
sayın öykü, ve sayın sedat konulara karşı yaklaşımız kuran dairesinde olması çok güzel ortak fikirleriniz hemen hemen aynı dikkatimi çeken nokta işe bütün yorumlarınızda hz ibrahim (as) ön plana çıkartıp hz. muhammet a.s hz Ali (keremullahiveche). geri planda bırakılması çok dikkatimi çekiyor yoksa yanılıyormuyum saygılarımı sunarım

öykü
24.07.2006, 12:14
sayın öykü, ve sayın sedat konulara karşı yaklaşımız kuran dairesinde olması çok güzel ortak fikirleriniz hemen hemen aynı dikkatimi çeken nokta işe bütün yorumlarınızda hz ibrahim (as) ön plana çıkartıp hz. muhammet a.s hz Ali (keremullahiveche). geri planda bırakılması çok dikkatimi çekiyor yoksa yanılıyormuyum saygılarımı sunarım

sayın sertur;sedatla fikirlerimizin aynı oluşu belikede aynı gönül pencerisinden bakışımızdandır....
Muhammet ve Ali 'yi asla geri planda bırakmak gibi bir derdim yok...benim için hepsi aynı halkanın içindedir...tevhid (hanif müslümanlık) ibrahimin dinini Muhammed'de Ali' devam ettirmiştir ayrım yapmak hepsini ikilemek olur...gönüllerde hepsi birdir...isime takılı kalmak yanlış....Allahı'ın halilinden bahsetmek Ali'yi de Muhammedi de anmaktır...

gönüllerde ikilik yok sn:sertur ...hak nezdinde herşey birdir.

gönül derki;önce gönülden müslüman olucan,kuran'ın divanına inip Muhammed olucan;Ali olucan,sonra Adem olucan,işte ozaman Allah'ın Halili olup,Hakk'a ulaşıcan...

saygılar...

sertur
24.07.2006, 12:24
sayın sertur;sedatla fikirlerimizin aynı oluşu belikede aynı gönül pencerisinden bakışımızdandır....
Muhammet ve Ali 'yi asla geri planda bırakmak gibi bir derdim yok...benim için hepsi aynı halkanın içindedir...tevhid (hanif müslümanlık) ibrahimin dinini Muhammed'de Ali' devam ettirmiştir ayrım yapmak hepsini ikilemek olur...gönüllerde hepsi birdir...isime takılı kalmak yanlış....Allahı'ın halilinden bahsetmek Ali'yi de Muhammedi de anmaktır...

gönüllerde ikilik yok sn:sertur ...hak nezdinde herşey birdir.

gönül derki;önce gönülden müslüman olucan,kuran'ın divanına inip Muhammed olucan;Ali olucan,sonra Adem olucan,işte ozaman Allah'ın Halili olup,Hakk'a ulaşıcan...

saygılar...

açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim saygılar

hz İbrahim as in duası;
“Rabbimiz! Onlara kendi içlerinden, Sen’in âyetlerini kendilerine okuyacak, onlara kitap ve hikmeti öğretecek, onları temizleyecek bir elçi gönder. Yegane
Azîz ve Hakîm Sen’sin.” (Bakara, 2/129).

Hz. İsa’nın (as) müjdesi:

“Hatırla ki, Meryem oğlu İsa, ‘Ey İsrailoğulları! Ben size Allah’ın benden evvelki Tevratı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak (geldim)’ demişti. Fakat o, kendilerine apaçık deliller getirince ‘Bu, âşikâr bir büyüdür’ dediler.” (Saf, 61/6).

Yuhanna İncil’i, Bab: 14, âyet 30’da şöyle demektedir:

“Mesih şöyle dedi: Artık ben sizinle çok söyleşmem. Çünkü bu âlemin reisi geliyor. Bende asla O’nun nesnesi yoktur..”

Zebûr, 72. Bab, 8. âyet ve devamında şöyle deniyor: “O denizden denize ve nehirden zeminin müntehasına kadar saltanat sürecektir. Çöl ahalisi O’nun huzurunda diz çöküp düşmanları toprak yalayacaklardır. Tarşiş’in ve Adaların melikleri peşkeş (bâc) getirip, Şeba ve Şeba melikleri hediye takdim edecekler. Cümle melikler dahi O’na secde ve hep tâifeler O’na kulluk edeceklerdir. Zira feryâd eden fakire ve bîçâre ile yardımcı olmayana O necât verecektir. Muhtaç ve fakire merhamet edip fukarânın canlarına halâs edecektir. Canları zulm ve zorbalıktan kurtarıp, onların kanı kendi nazarında kıymetli olacaktır. Yaşayacaktır ve O’na Şeba, altınından verecektir. Ve O’nun için daima duâ edip, O’nu hergün senâ edeceklerdir. İsmi ebedî olup, ismi Güneş durdukça baki kalacak ve adamlar O’nunla mübarek olacaklar. Milletlerin cümlesi O’na ‘mübarek’ diyecekler.”

Onlar ki yanlarındaki Tevrat ve İncil’de yazılı buldukları o Elçi’ye, O ümmî peygambere uyarlar...” (A’raf sûresi 7/157)

hasret_eylul
24.07.2006, 12:30
[QUOTE=KızılKilise]

kızıl kilise arkadaşımız kesinlikle haklıdır kanımca: bence dinler halkların afyonu olduğu kadar kıyamette dinlerin afyonu yaşama kaynağıdır.. ve bu hep böyle sürüp günümüze kadar gelmiştir..iyilik insana insan olduğu için yapılır kıyametten sonra cennete gidip yer kapmak için değildir.. o yüzden ben derimki dünyada cennetini yaşamaya bakacaksındır.. şimdi bu kadar çirkinlikler içindemi diyenler olduğunu duyar gibiyim.. evet bu kadar çirkinliğe inat sen savaşmalısındır.. bu arada erkekleri anlarımda bayanları bu konuda bi türlü anyamam tamam erkekleri cennette bir sürü güzellik beklerde bayanları ne bekler... ne de olsa kutsal kitaplar tanrı ürünü değil erkek ürünüdür..amacım kimsenin düşüncesine saygısızlık değildir sadece eleştirilere açık olmalıyızdır gözlerimizi kapatıp önümüze sunulan herşeyi sormadan sorgulamadan dogmatik kalıplara gömülmemektir..sevgiyle

Zahir
24.07.2006, 14:02

Sertur; Benim adım Sedat değil.

2/135- (Yahudiler) “Yahudi olun" ve (Hıristiyanlar da) "Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız” dediler. De ki: “Hayır, hakka yönelen İbrahim’in dinine uyarız. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.”

3/65- Ey kitap ehli! İbrahim hakkında niçin tartışıyorsunuz. Oysa Tevrat da, İncil de ondan sonra indirilmiştir. Siz hiç düşünmüyor musunuz?

3/84- De ki: “Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a) İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ’ya, İsa’ya ve peygamberlere Rablerinden verilene inandık. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz. Biz ona teslim olanlarız.”

4/125- Kimin dini, iyilik yaparak kendini Allah’a teslim eden ve hakka yönelen İbrahim’in dinine tabi olan kimsenin dininden daha güzeldir? Allah İbrahim’i dost edindi

6/161- De ki:“Şüphesiz Rabbim beni doğru bir yola, dosdoğru bir dine, Hakk’a yönelen İbrahim’in dinine iletti. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.”

60/4- İbrahim’de ve onunla birlikte bulunanlarda sizin için güzel bir örnek vardır......... "

6/161- De ki:“Şüphesiz Rabbim beni doğru bir yola, dosdoğru bir dine, Hakk’a yönelen İbrahim’in dinine iletti. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.”

Sertur İslam 570 de Muhammedle başlamadı. İşte sana ayetler. Kimin dini Hakka yönelen İbrahimin dininden daha güzeldir göster bize???

Biz Muhammedi geri plana felan atmıyoruz. Allah Muhammedi Hakka yönelen İbrahimin dinine iletiyorsa bizde hakka yönelen İbrahimin dinine tabiyiz. 3/84 ayetindeki gibi bize ne musayı ne isayı ne muhammedi ne ismaili ne isahkı hiç birini diğerinden ayırmayız.

Ali ise ilim sahibi biri olup elçinin ölümünden sonra, islam içerisine sokulmaya çalışılan kureyşin örf ve adetlerine karşı İbrahimin dini için mücadele vermiştir. Allahın elçileri ile birlikte değerlendirilemez. Bizim için Alinin kureyşe karşı verdiği mücadele örnektir bunun dışında tebliğci bir görevi yoktur. Muhammedle birlikte değerlendirilmesi söz konusu olmaz. Aliyi geri plana atıyorsunuz diye bir eleştiri islam içerisinde yapılamaz. Ali elçi ile birlikte aynı göreve haiz değildir.

Sunnilerin Muhammedi putlaştırması gibi sende Aliyi putlaştırıp önümüze koymaya çalışma. Biz Muhammedi hak ettiği mahakama oturtuğumuz gibi Aliyide hak ettiği makama oturtmasını biliriz.

meric
24.07.2006, 14:02
ya siz arkadaslar bu konularu brakında nısl bız dunyayı anlaya bılırız nasıl bariş getire bılırız bunları dusunun bu kıyamet olayları bızım anlacagımız durum deyıl
yanı kafa yoracak olursak saplantı ıcıne gırer ve durumumuz karısık bır hal alır sız boş verin bu konuları

baglamaci_24
25.07.2006, 03:05
ne de olsa kutsal kitaplar tanrı ürünü değil erkek ürünüdür
ablacım sen nasıl bir Cümle kurdugunun farkındasındır işallah... senin bu lafından ataist bir dusunceye sahip oldugunu anlıyorum... ama sunu bilmeni isterim cennet ve cehennemde kadın ve erkek eşit olacaktır.. erkege su nimetler kadına su nımetler dıye bir ayırım yapılamaz... ve butun yollanan kutsal kitaplarda Tanrının Ürünüdür..Döbe haşa ya arkadaslar Kimse beni yanlıs anlamasın ama bence bir konu hakında bir cümle kurarken emin konusmayalım bellirli bir arastırma ve birikime sahip olmadan...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

kızıkkilise arkadasım sence bu konudaki mantıksızlık nerede? kıyamet gunundemi yoksa kıyametın yaklasmasındamı?

Benim bildigim kadarı ile kıyamet günün ne zaman olacagı gibi bit tarih hiç bir kaynakta belırtılmemiş eger bu konuya gıyorsan haklısın ama.....

eger kıyamet gününü mantıksız buluyorsa... o cok ayı bir konu sana müslümanmısın diye soranlara ne cevap verıyorsun cok merak edıyorm eger muslumanım diye cevap verıyorsan kıyamete inanmayan bir musluman nasıl oluyor? arkadaşlar size tavsiyem bol bol arastırma yapın ve okuyun...
gerekirse turkce mealli kur-an'ı kerim ler var onlardan yararlanın...

hasret_eylul
25.07.2006, 11:57
çok şükür ne dediğinin farkında olan bir insanım..arkadaşım bende kafadan uydurarak yazmıyorum evet haklısın bir şeyleri eleştirebilmek için bilgi birikimin olmalıdır ve kutsal kitapları incelemediğimi nerden biliyorsun? hemen bu karalama çaban nedendir? Bu benim araştırmalarım sonucu elde ettiğim ve kafamda oluşturduğum şeylerdir.. bana katılmak zorunda değilsin..
kadın ve erkeğin cennet ve cehennemde eşit şartlarda olacağını yazmışsın bende diyorum ki kutsal kitap kuran'da derki: eğer eşiniz(bu kadın için yazılmıştır)sizi memnun etmiyorsa bir tane daha alın eğer oda sizi memnun etmezse bir tane daha alın oda memnun etmezse bir tane daha yani bu açıkça dört kadına kadar hakkınız vardır demek anlamına gelmektedir ve şimdi bağlamacı arkadaşım kutsal kitaptaki eşitlik nerededir ki diğer dünya da eşitlik olsun bu ne çelişkidir.. yada kadınlarınız hoşunuza gitmeyecek hareketlerde bulunurlarsa onları dövebilir ve sakındırabilirsiniz aman ne eşit ne eşit güzel yada bir adama iki kadın şahitliği... inan örnekleri çoğaltabiliriz..arkadaşım eğer sende kutsal kitabı açıp ama yazılanları bakarak değilde görerek okursan kutsal kitabın nasıl yazıldığını anlarsın tabi bunu dogmatik kalıplara boğulmadan yapabilmeyi başarabilirsen... kimin yazdığını anlayacaksındır....(bu arada belki yazdıklarıma inanmayacaksındır ama en kısa zamanda sana bunu ispatlayacağım çünkü yerler tam olarak aklımda değil hangi ayetler olduğunu tam olarak hatırlamıyorum)

leyla can
25.07.2006, 12:14
kutsal kitap kuran'da derki: eğer eşiniz(bu kadın için yazılmıştır)sizi memnun etmiyorsa bir tane daha alın eğer oda sizi memnun etmezse bir tane daha alın oda memnun etmezse bir tane daha yani bu açıkça dört kadına kadar hakkınız vardır demek anlamına gelmektedir ve şimdi bağlamacı arkadaşım kutsal kitaptaki eşitlik nerededir

Peki kadin erkekten memun kalmasa ne olacak,bizlerde 4 taneye kadar alalim o zaman tövbe tövbe ya....

baglamaci_24
25.07.2006, 13:44
bakınız canlar yanlıs anlasılıyorum galiba benim kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok... kutsal kitap kuran'da derki: eğer eşiniz(bu kadın için yazılmıştır)sizi memnun etmiyorsa bir tane daha alın eğer oda sizi memnun etmezse bir tane daha alın oda memnun etmezse bir tane daha yani bu açıkça dört kadına kadar hakkınız vardır demek anlamına gelmektedir ve şimdi bağlamacı arkadaşım kutsal kitaptaki eşitlik nerededir
sence senin isteklerine karsık vermeyen eş neye yarar? ayrı konu burada soylenmek istenen bir bireyin soyunu saglıklı sürdürebilmesi için yazılmıs olması lazım bildiginiz gibi soru bayan deıl erkek surdürür..

Sen bu cennette kadın erkek eşitsizligini kuranda okudunmu yada baska bir kutsal kitapta ? beni yanlıs anlamıyorsundur umarım sonucunda güzel güzel tartısıyoruz..

canugur
25.07.2006, 14:06
Kiyamet söylenceleri yeni degil tabi, yüzyillardir söylenir.
Tüm dinler de bundan söz eder.
Kiyamet, yani bir gün aniden yok olma korkusu dinlerin yegane taraf kazanma araclarindandir.

KAldi ki, bir gün dünyamiza dev bir gök tasi düser ve yasami bitirebilir.
Bu kiyamettir diyenlerin yaninda tsunami gibi bir doga olayidir; yani facia.
Tsunamide ölen 300 bin insan icinda benzeri sey söylenebilir.
Kiyamete ugradilar.
Ama tsunam´ni bir kac yüz kat yüksegini düsünürseniz, yasami yine bitebilridi.
Bu da kiyamet ise, inanclarin her zaman siginaklari vardir denebilir.
saygilar

Zahir
25.07.2006, 15:48
Kiyamet söylenceleri yeni degil tabi, yüzyillardir söylenir.
Tüm dinler de bundan söz eder.
Kiyamet, yani bir gün aniden yok olma korkusu dinlerin yegane taraf kazanma araclarindandir.

KAldi ki, bir gün dünyamiza dev bir gök tasi düser ve yasami bitirebilir.
Bu kiyamettir diyenlerin yaninda tsunami gibi bir doga olayidir; yani facia.
Tsunamide ölen 300 bin insan icinda benzeri sey söylenebilir.
Kiyamete ugradilar.
Ama tsunam´ni bir kac yüz kat yüksegini düsünürseniz, yasami yine bitebilridi.
Bu da kiyamet ise, inanclarin her zaman siginaklari vardir denebilir.
saygilar

Sevgili canugur; Biz tesit insanlar Rabbimizin Kuranda bildirdiği nisbette Kıyamet bilgisine sahibiz. Şunu biliyoruz ki; Allah sürekli olarak yeni bir şendedir (Yaratım, Tasarım...) Sonsuz sayıdaki yarattığı evrenlenden biri olan bizim evrenimiz (Milarlarca yıldız) mutlaka ve mutlaka kendi üzerine çökecektir. Bu bilgiye Zumer suresinin 47. ayetinden ulaşırız. Bu ayette Rabbimiz sürekli olarak göğü genişlettiğini belirtir. Dolayısla sürekli olarak balon gibi genişleyen evren patlayıp kendi üzerine çökecektir. Bu bilgi ayrıca büyük patlama ile bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İşte biz evrenimizin kendi üzerine çökmesine kıyamet deriz. Bu bağlamda Rabbimizin vadi olan Yargı günü mecazi ve kinayeli anlamlar ifade eden cennet ve cehennem kavramları ve ahiret yurdu denen bizim evrenimizin dışındaki başka paralel evrenler bizim için inandırıcı ve bağlayıcıdır.

canugur
25.07.2006, 16:02
Sevgili canugur; Biz tesit insanlar Rabbimizin Kuranda bildirdiği nisbette Kıyamet bilgisine sahibiz. Şunu biliyoruz ki; Allah sürekli olarak yeni bir şendedir (Yaratım, Tasarım...) Sonsuz sayıdaki yarattığı evrenlenden biri olan bizim evrenimiz (Milarlarca yıldız) mutlaka ve mutlaka kendi üzerine çökecektir. Bu bilgiye Zumer suresinin 47. ayetinden ulaşırız. Bu ayette Rabbimiz sürekli olarak göğü genişlettiğini belirtir. Dolayısla sürekli olarak balon gibi genişleyen evren patlayıp kendi üzerine çökecektir. Bu bilgi ayrıca büyük patlama ile bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İşte biz evrenimizin kendi üzerine çökmesine kıyamet deriz. Bu bağlamda Rabbimizin vadi olan Yargı günü mecazi ve kinayeli anlamlar ifade eden cennet ve cehennem kavramları ve ahiret yurdu denen bizim evrenimizin dışındaki başka paralel evrenler bizim için inandırıcı ve bağlayıcıdır.
Tüm yorumuzza hemfikir olmakla birlikte, yargi günü gibi seyleri bir kenara birakip daha objektif, bizi, dünyamizi, gelecegimiz ilgilendiren konulara dinsal söylemleri karistirmasak emnim cok daha saglikli yerlere varabiliecagiz.

Cünkü yorumunuzdaki bilgi iceren yanlarina tamamen katiliyorum, paralel evrenler konusunda ise bir mümkünat düsünülse de bu gecise kiyamet diyemeyiz.
Bu o kadar kötü bir sey degil ki?
Bir düsten uyanir gibi.
O halde neden bu kiyamet korkusu veriliyor insana, beni ilgilendiren bu.

saygilar

Bir soru:
(yani kendi adima, rabbin bize verdigi kiyamet bilgisinden kusku duymak hakkim; zira ben de onun bir parcasiysam? Bunu duymazsam rabbi oldugu yere cakmis olmaz miyim?)

sertur
25.07.2006, 16:07

açıklamanız için teşekür ederim sn zahir

Ancak o, 'herşeyi batırıp gömen büyük-felaket' (kıyamet) geldiği zaman. O gün, insan, neye çaba harcadığını düşünüp-anlar. (Nazi'at Suresi, 34-35)

De ki: "Bilmiyorum, size vadedilen (kıyamet ve azab) yakın mı, yoksa Rabbim onun için uzun bir süre mi koymuştur?" O, gaybı bilendir. Kendi gaybını (görülmez bilgi hazinesini) kimseye açık tutmaz (ona muttali kılmaz.) (Cin Suresi, 25-26)

Sur'a üfürülmüştür; böylece onlar kabirlerinden (diriltilip) Rablerine doğru (dalgalar halinde) süzülüp-giderler. (Yasin Suresi, 51)

Yer, o şiddetli sarsıntısıyla sarsıldığı, Yer, ağırlıklarını dışa atıp-çıkardığı, Ve insan: "Buna ne oluyor?" dediği zaman; O gün (yer), haberlerini anlatacaktır. Çünkü senin Rabbin, ona vahyetmiştir. (Zelzele Suresi, 1-5)evet evren bir gün icindeki herşeyle birlikte yok olacaktır ve yeniden yartılacaktır, teşekürler zahir saygılarımla

hasret_eylul
25.07.2006, 19:12
Peki kadin erkekten memun kalmasa ne olacak,bizlerde 4 taneye kadar alalim o zaman tövbe tövbe ya....

leyla can arkadaşım neden yazdıklarımı daha dikkatli okuma gereği duymuyorsun birincisi bunu ben demiyorum kutsal kitap sayılan kuran der..ikincisi neden kendini ve kadınları bu söyleminle aşağılıyorsun sanki erkeklerin 4 kadın almaları bi hakmışta kadınların kesinlikle böyle şeylere kalkışmaları bile ayıp hemde çok ayıpmış gibi bir durum içerisine girmişsin.. bak can ben demiyorum ki bi erkek yada kadın şu kadar alsın yada bu kadar alsın en güzeli en insani olanı tek eşliliktir işte bu söylediğim benim düşüncemdir umarım ayırabilmişsindir bu defa.. sana son söyleyeceğim şey: yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber olacaktır...

hasret_eylul
25.07.2006, 19:25
bakınız canlar yanlıs anlasılıyorum galiba benim kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok... sence senin isteklerine karsık vermeyen eş neye yarar? ayrı konu burada soylenmek istenen bir bireyin soyunu saglıklı sürdürebilmesi için yazılmıs olması lazım bildiginiz gibi soru bayan deıl erkek surdürür..

Sen bu cennette kadın erkek eşitsizligini kuranda okudunmu yada baska bir kutsal kitapta ? beni yanlıs anlamıyorsundur umarım sonucunda güzel güzel tartısıyoruz..

sevgili arkadaşım bağlamacı; burdaki sorun isteklere cevap veremeyen eş değildir dikkatini çekerim eşlerdir(cariye olayına girmeden söylüyorum) inan bana tek eşliliktede soy sağlıklı bir şekilde devam edebilir çok büyük sağlık sorunları yaşanmadığı sürece ama inan kesinlikle şu konuda emin olabilirsin kadın ve erkek eşitliği kuranda kesinlikle geçmez.. kutsal kitapta geçmeyen birşeyde diğer dünyada geçerli olmaz kanımca evet ben kutsal kitapların doğruluğuna inanmıyorum çünkü kendimce çok geçerli sebeplerim olduğuna inanıyorum.. soyu erkeğin sürdürdüğünü ileri sürmüşsün bunu neye dayanarak söylüyorsun kadın olmadan erkek nasıl soyunu sürdürebilir ki kadın ve erkek bir bütündür soy devam edecekse eğer ikisi ile olur tek başına soy üremesi imkansızdır demi arkadaşım....

sonerk
25.07.2006, 19:41
gelsede bi kurtulsak bi gelemedi gitti heralde çok uzaklardan kanıylamı geliyo neeeeeee bi gelemdi gitti yıllar boyu 2000 de gelecekti gelmedi yolu uzattı heralde ya da kanının yıllık bakımı yapıldı belki rektefeye falan alındıysa şimdi 2014 mi deniyo ne aha 2000 bini anladık sonunda üç tane sıfır var o yüzden kopuyoda 2014 niye oluyo onu anlamadım bununda sonu çift sayı ile bitiyo heralde ondandır hehehehehehehe

baglamaci_24
25.07.2006, 21:42
soyu erkeğin sürdürdüğünü ileri sürmüşsün bunu neye dayanarak söylüyorsun kadın olmadan erkek nasıl soyunu sürdürebilir ki kadın ve erkek bir bütündür soy devam edecekse eğer ikisi ile olur tek başına soy üremesi imkansızdır demi arkadaşım....
şimdi arkadasım o dnemde bildigımız kadarıyla erkeklerin hakimiyeti %90 çivarlarındaydı hepimisinde bıldıgı gibi herkez babasının lakabı yada ismiyle Örn/ ahmet-ül emin salııyorum bu sekılde hıtap edılmesınden dolayı bır soy edinilmesınden bahsedıyorm. tabiki kadın olmadan soy olmaz tek basına soy surdurulemez... şimdi gelelım kuma mevzusuna sen hiç o yıllarda eşinden ayrılan bir bayan duydunmu? sahsen ben hİç duymadım.. ayrılamazda zaten
sence ozaman tek hanımı olan bir erkek yokmuydu? elbette vardı kim ister 5 tane karsı olsun ( zorda kalmadıkca) sahsen ben istemem...
burdaki sorun isteklere cevap veremeyen eş değildir dikkatini çekerim eşlerdir neden birden fazla eşte belki erkegını mutlu edemıyordur olmamazmı? Yanı sence sırf bşraz degısıklıkolsun diyemı birden hazla hanım getrıyolar? inan benım 2 sene önceki halıme cok benzıyorsun yanlıs anlamada senden bir ricam var ileride bir ortama girdiginde din hakkında konusmalar yaparsanız eminsen emin oldugun herseyi soyle ama (cin vb...) muhabbetlere girmemende yarar var.. İnan bana zararlı sen olursun emin ol! su anda
cok sukur az cok kendıme yetecek kadar bir bilgim var umarım bir gun hepsını konusuruz saygılar sunarım...

Hüseyin69
25.07.2006, 21:53
kiyametin gelecegi dogrumu yanlismi bilmiyorum ama
hani usta diyor ya ...
kiyamet coktan koptu
siz halen günesin
dogusuna inanin

hasret_eylul
26.07.2006, 12:11
şimdi arkadasım o dnemde bildigımız kadarıyla erkeklerin hakimiyeti %90 çivarlarındaydı hepimisinde bıldıgı gibi herkez babasının lakabı yada ismiyle Örn/ ahmet-ül emin salııyorum bu sekılde hıtap edılmesınden dolayı bır soy edinilmesınden bahsedıyorm. tabiki kadın olmadan soy olmaz tek basına soy surdurulemez... şimdi gelelım kuma mevzusuna sen hiç o yıllarda eşinden ayrılan bir bayan duydunmu? sahsen ben hİç duymadım.. ayrılamazda zaten
sence ozaman tek hanımı olan bir erkek yokmuydu? elbette vardı kim ister 5 tane karsı olsun ( zorda kalmadıkca) sahsen ben istemem...
neden birden fazla eşte belki erkegını mutlu edemıyordur olmamazmı? Yanı sence sırf bşraz degısıklıkolsun diyemı birden hazla hanım getrıyolar? inan benım 2 sene önceki halıme cok benzıyorsun yanlıs anlamada senden bir ricam var ileride bir ortama girdiginde din hakkında konusmalar yaparsanız eminsen emin oldugun herseyi soyle ama (cin vb...) muhabbetlere girmemende yarar var.. İnan bana zararlı sen olursun emin ol! su anda
cok sukur az cok kendıme yetecek kadar bir bilgim var umarım bir gun hepsını konusuruz saygılar sunarım...

inan yazdıklarını okudukça çok garip oldum bu nasıl yazıdır.. kendi deyimini kullanıyorum demişsinki % 90 erkek hakimiyeti benim daha önce yazdığım yazıları takip etmiş bi arkadaşımsın ben de farklı bir şey söylemedimki erkekler hakim olduğu için dünyada olan biten herşey onlardan çıkıyor.. daha önce bahsettiğim gibi kutsal kitaplar bana göre erkek ürünüdür ve onların güdümünde bu hali almıştır bana kalkıp şimdi demeki erkek kadın eşit şartlarda cennet yada cehennemde olacaktır.. sen merak etme cenneti değilde cehennemi bu dünyada çok iyi yaşattılar...savaşlarda katliamlarda..

aslında bu konuyu tartışmak bile artık bana çok saçma gelmeye başladı çünkü sen hiçbir şekilde anlamak istemiyorsun demek istediğimi.. alttan alta yazılarında bir ben merkezci erkeklik yatıyooo yani senin asıl kafandaki şey şudur kanımca istemem ama hani yan cebimede girsin misalii(bunu şu sözlerinle açıklayalım:kim ister 5 tane karsı olsun ( zorda kalmadıkca) sahsen ben istemem...ve sonrasında söylediğin ve birbirine çelişen cümlelerin neden birden fazla eşte belki erkegını mutlu edemıyordur olmamazmı?vs. vs. vs.....)
biliyorum bana çok kızacaksın açık sözlü olduğum için ama inan dost acı söylermişş bide bana gönderdiğin yazını sen oku bakalım ne çıkartacaksın bu sonuçtan...
evet hayatımın hep tartışmalar içinde geçeceği doğrudur çünkü kafası aydınlanması gereken o kadar insan varki anlatamam.. hiç bir zaman bilgilerim bana yetmez bu arada bunu bil: bildiğim birşey varsada oda hiçbirşey bilmeyişimdir..

leyla can
26.07.2006, 12:38
leyla can arkadaşım neden yazdıklarımı daha dikkatli okuma gereği duymuyorsun birincisi bunu ben demiyorum kutsal kitap sayılan kuran der..ikincisi neden kendini ve kadınları bu söyleminle aşağılıyorsun sanki erkeklerin 4 kadın almaları bi hakmışta kadınların kesinlikle böyle şeylere kalkışmaları bile ayıp hemde çok ayıpmış gibi bir durum içerisine girmişsin.. bak can ben demiyorum ki bi erkek yada kadın şu kadar alsın yada bu kadar alsın en güzeli en insani olanı tek eşliliktir işte bu söylediğim benim düşüncemdir umarım ayırabilmişsindir bu defa.. sana son söyleyeceğim şey: yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber olacaktır...

Hasret can sanirim bir yanlislik oldu iste yazilarda yansitilamiyor bazen ters anlasiliyor,ben o sözü yazarken zaten sizden degil cevap verdiginiz candan oldugunu biliyordum,size hak verme acisindan yazdim ve kadinlarimizi kücümsemek icin degil 4 tane evlenilirmi anlaminda söyledim,ayrica bir erkek 4 defa evleniyorsa kadin da evlene bilir diye ima etmeye calistim burada tamamen sizin görüsünüzdeydim zaten size bir elestiri degil destekti,ama acelem vardi demekki tam olarak anlatamamisim neyse,dikkat etmek lazim anlatimlarda...
sevgiyle kal...

Zahir
26.07.2006, 13:56
Gördüğüm kadarıyla konu dindeki poligami evliliği üzerine kaymış bende bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum. Çok eşli evlilik üzerine tartışma olan Kuran ayeti Nisa suresinin 3. ayetidir. Ayetin Türkçe meali;

"Yetimler hakkında adaletli davranamamaktan korkuyorsanız uygun gördüğünüz kadınlarla ikişer, üçer, dörder evlenebilirsiniz. Onlara eşit davranamamaktan korkuyorsanız bir taneyle veya yeminlerinizin/anlaşmalarınızın hak sahibi oldukları ile yetinin. Sapmamanız için en uygunu budur."

Ayette görüldüğü gibi sadece ve sadece yetim (dul) kadınlarla çok evlilikten bahsedilir. Bu poligami evliliğine teşvik değil, yetim (dul) kadınlara ekonomik ve psikolojik destek sağlamak amacını güder. Yine ayete dikket ederseniz adeletli davranamassanız bir tane ile yetinin ifadesi vardır.

Diğer taraftan ayette bir anlaşmadan bahsedilir. İslamdan önce Arap toplumundaki evlilik nikah kıymadan anlaşma ile yapılırdı. Müslüman olmaya karar verenlerin aralarındaki anlaşmayı bozamdan birbirlerinden ayrılmadan yaşamayı ister Kuran.

Günümüzde monagami evlilikleri tabiki en idaal evliliktir. Ancak Kuran insanların karşılaşabileceği sorunlarda en küçük ayrıtıyı bile atlamamıştır.

Tekrar ediyorum bu ayet poligami evliliğine teşvik değil karşılaşılacak istisnai durumlada nasıl davranılmasını gösteren bir ayettir.

gizem
26.07.2006, 17:19
ayyyyyyyyyyy buyursun gelsin işte sevabım işte günahım ortada ne korkucam ben hakkı sevdikten sonra ben hak sevgisiyle olduktan sonra cehennemin 7 kat altında kıyameti beklesem ne yazar buyursun gelsin bu işi dallandırmanın budaklandırmanın anlamı yok bence gelirsen herhalükarda sorgulanmıcazmı o zaman fazla abartmnın bence anlamı yok

baglamaci_24
27.07.2006, 01:14
Ayette görüldüğü gibi sadece ve sadece yetim (dul) kadınlarla çok evlilikten bahsedilir. Bu poligami evliliğine teşvik değil, yetim (dul) kadınlara ekonomik ve psikolojik destek sağlamak amacını güder. Yine ayete dikket ederseniz adeletli davranamassanız bir tane ile yetinin ifadesi vardır.

işte budur arkadaslar...fazla soze gerek kalmamaıstır umarım..

onurtt
27.07.2006, 09:52
kıyamet geliyor olabilir her gece nöbette bize devriye geliyor o da kıyamet gibi bir şey iki dakika rahat bırakmıyorlar...

hasret_eylul
30.07.2006, 15:05
Gördüğüm kadarıyla konu dindeki poligami evliliği üzerine kaymış bende bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum. Çok eşli evlilik üzerine tartışma olan Kuran ayeti Nisa suresinin 3. ayetidir. Ayetin Türkçe meali;

"Yetimler hakkında adaletli davranamamaktan korkuyorsanız uygun gördüğünüz kadınlarla ikişer, üçer, dörder evlenebilirsiniz. Onlara eşit davranamamaktan korkuyorsanız bir taneyle veya yeminlerinizin/anlaşmalarınızın hak sahibi oldukları ile yetinin. Sapmamanız için en uygunu budur."

Diğer taraftan ayette bir anlaşmadan bahsedilir. İslamdan önce Arap toplumundaki evlilik nikah kıymadan anlaşma ile yapılırdı. Müslüman olmaya karar verenlerin aralarındaki anlaşmayı bozamdan birbirlerinden ayrılmadan yaşamayı ister Kuran.

Günümüzde monagami evlilikleri tabiki en idaal evliliktir. Ancak Kuran insanların karşılaşabileceği sorunlarda en küçük ayrıtıyı bile atlamamıştır.

Tekrar ediyorum bu ayet poligami evliliğine teşvik değil karşılaşılacak istisnai durumlada nasıl davranılmasını gösteren bir ayettir.

sevgili zahir arkadaşım bide ben yazayım dedim nisa süresindeki kadınlarla ilgili olan ayeti: Eğer velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız, onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz...
evet arkadaşım ayet bunu söyler. bak ben cariyeleri falan da katmıyorum yani şimdi bana kuranın istisnai durumlarda nasıl davranılmasını gerektiğini açıklayan bir kitap olduğunu söyleyen bir arkadaşımsın evet o zamana göre belki toplumu ıslah etmek amacı ile yazılmış olabilir ama günümüz şartlarına göre çok çok geri kalmıştır kanımca.. ki bu benim düşüncemdir katılmak zorunda değilsindir bence kuran kadını aşağılamaktadır.. ikinci plana koymaktadır bunu yine nisa süresinden açıklayalım: erkeğe iki dişi hissenin düşmesi yada serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün der.... açıkçası benden bunları kabul etmemi bekleme...
kadın erkek eşittir ve her zamanda öyle kalmalıdır yaptıklarınızı bu dünya için yapın çünkü sonra çok geç kalmış olabilirsiniz.. yapılan iyilikler iyilik olsun diye yapılmalıdır diğer dünya diye adlandırılan cennet cehennem kavramı için değil...
evet konunun başka noktaya kaydığı bir gerçektir ama açıklanması gereken şeyler varsa da açıklanmalıdır çünkü aydınlığa giden yol bundan geçer herkese sevgilerimleee.....

can85
30.07.2006, 15:09
bu topiğe yazdığım günden bu yana bekliyorumm..bütün hazırlıklarımda tamamladım ama bi türlü kopmadı....kopmayada galiba pek niyeti yok...

eyyy kaşı gözü güzel çık gel ey güzell.. (alıntı)
(sevgiliye yazılan ağıt) :D

Zahir
31.07.2006, 10:05
sevgili zahir arkadaşım bide ben yazayım dedim nisa süresindeki kadınlarla ilgili olan ayeti: Eğer velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız, onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz...
evet arkadaşım ayet bunu söyler. bak ben cariyeleri falan da katmıyorum yani şimdi bana kuranın istisnai durumlarda nasıl davranılmasını gerektiğini açıklayan bir kitap olduğunu söyleyen bir arkadaşımsın evet o zamana göre belki toplumu ıslah etmek amacı ile yazılmış olabilir ama günümüz şartlarına göre çok çok geri kalmıştır kanımca.. ki bu benim düşüncemdir katılmak zorunda değilsindir bence kuran kadını aşağılamaktadır.. ikinci plana koymaktadır bunu yine nisa süresinden açıklayalım: erkeğe iki dişi hissenin düşmesi yada serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün der.... açıkçası benden bunları kabul etmemi bekleme...
kadın erkek eşittir ve her zamanda öyle kalmalıdır yaptıklarınızı bu dünya için yapın çünkü sonra çok geç kalmış olabilirsiniz.. yapılan iyilikler iyilik olsun diye yapılmalıdır diğer dünya diye adlandırılan cennet cehennem kavramı için değil...
evet konunun başka noktaya kaydığı bir gerçektir ama açıklanması gereken şeyler varsa da açıklanmalıdır çünkü aydınlığa giden yol bundan geçer herkese sevgilerimleee.....

Değerli arkadaşım; hangi kaynağa itibar edersen et, ön yargılı tutumunda dolayı ayet hakkındaki düşüncelerinin değişmeyeceğini sanıyorum. Bu ayetteki dul, (savaşlarda kocasını kaybeden kadınlar) ve müslüman olmadan arapların anlaşma yolu ile yaptığı evlilikleri göz önünde bulundurmayıp, ayetin çok eşli evliliği teşvik ettiğini düşünüyorsun. Kadın nüfusunun, erkek nüfusuna oranla fazla olduğu bir durumda, kadınları ekonomik, psikolojik vede erkek egemenliğine dayalı toplumlarda erkek baskısından korumak için bu ayetteki durumdan daha uygun vede güzel bir yol göremiyorum.

Kuranın kadını aşağıladığını ve ikinci plana attığını söylüyorsun. Öyle sanıyorum ki bu düşüncen Kuran okumamaktan kaynaklanıyor. Okumadan yapılan Çok insafsızca bir eleştiri. Oysa ki biz burda çok tartıştık. Kuranda Kadın ve erkeğin her halükarda eşit olduğu, üstünlüğün Allah katında ancak takva ile olduğunu defalarca söledik. Kadın olarak İsa Mesihin annesi Meryem hakkında ki Kuran ayetleri ile karşılaşmadığın aşikar ortada.

Siz Geleneksel islamı görüp benden bunları kabül etmemi bekleme diyorsun. Bahsettiğiniz düşünceki insanlarda sizin gibi Kuran okumaktan uzak ve islam dışında. Kendi düşüncelerine göre islamı şekillendirmişler. Bizde bunun böyle olmadığını sizinde, Geleneksel islamcılarında yanıldığını söylüyoruz.

Nisa suresinden bahsettiğinin konuların hiç biri yok. Mirsadan pay alma konusunda asıl erdemli davranışın vasiyet yazmak olduğuna dair ayetleri göz önünde bulundurmayıp, borçlarda erdemli davranışın borcu yazmak olduğuna dair erdemli davranışları göz önünde bulundurmayıp, bu şekilde yorum yapmak şahsımca hiç doğru bir davranış değil.

Bence siz davranışlarınızı Kuran ölçüsünde bu dünya için gerçekleştirin ki; Sonsuz bir evrende sonsuz bir yaşam için bu dünyadaki Kuran dışı davranışlarınız ile karşılaşmayasınız.

Saygılarımla...

aisik
31.07.2006, 10:47
evet kopacağı doğrudur ama ne zaman kopacağı tam olarak bilinemiyor
kimi 2050 diyor kimi 2025 kimi 2012 valla artıkın kime inanacğımızı şaşırdık en iyisi yaşayıp görmektir
''çiçek dalında güzeldir'' herşeyi yerinde ve zamanında yaşamak lazım

FaLLeN
31.07.2006, 14:26
Kıymat geliyor doğrudur....bu kelime kıyamet gelene kadar söylenecektir....ama kimse zaman veremez..verdiği an gelmiş demektir...

adem_58
31.07.2006, 14:44
valla kıyamettin kopacagını kimse bilemez söylentilere bakarsak kıyamet mayısın sonuda büyük bir deprem olacakttı ve kıyamet kopacakttı ama kopmadı

hasret_eylul
31.07.2006, 18:37
sevgili arkadaşım benim kuranı incelemdiğimi peki neye dayanarak söylüyorsun?? nerden incelemediğimi çıkartıyorsun.. okudum hemde defalarca aslında sevgili arkadaşım ben değil de sen önyargılarından kurtul diyebilirim ancak sana ve daha fazla polimiğe de girmeyeceğim çünkü çokta farklı şeyler yazacağını düşünmüyorum....

Zahir
31.07.2006, 20:09
sevgili arkadaşım benim kuranı incelemdiğimi peki neye dayanarak söylüyorsun?? nerden incelemediğimi çıkartıyorsun.. okudum hemde defalarca aslında sevgili arkadaşım ben değil de sen önyargılarından kurtul diyebilirim ancak sana ve daha fazla polimiğe de girmeyeceğim çünkü çokta farklı şeyler yazacağını düşünmüyorum....

Tamam arkadaşım bırakalım tartışmayı. Ancak size ön yargılarımdan kurtulduğumu belirtmek için bu mesajı yazıyorum. Kurtuldum çünkü; Sunni bir aileden yetişen biri olarak sunni adı altındaki kimliği, mezhebi, kendini islam içinde gören bu düşünceyi, araştırmalarım, sorgulamalarım neticesinde tamamen RED ettim. Ve gördüm ki böyle bir mezhebin düşünceleri Kuranla bağdaşmıyor.

Bence sizde sahip olduğunuz kimliği sorgulamak gibi bir çaba gösterin. Dini değerleri dogmalarla kabül etmeyin.

Saygılar...

Murathanhakan
04.08.2006, 17:28
bir tanıdığım kıyamet hakkında merakını abisine sormuş.abiside namazda kıyam nedir demiş? kardeşine.tanıdığımda ayağa kalkmak ( uyanmak) demiş.tamam işte insanların ruhları kıyam edecek demiş........
(kıyam = uyanmak)
Bunu ilk dinlediğimde pek hoşuma gitmişti.Bize küçüklüğümüzde anlatılan biçok şeyin şimdi ya hikaye yada sembol olduğunu düşünüyorum artık.