Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi birliğimiz

ercandost
09.07.2006, 16:57
Benim şimdiye kadar içimdeki en büyük kanayan yaram bu konudur canlar çünkü diğer birçok konunun çözümününde buradan geçtiği kanısındayım,Alevi canlar arasında bir kopukluk olduğunu ve birlik olmamız konusunda da yeterli adımları atamadığımız kanısındayım(bu konuda adımlar atan birşeyler yapma gayreti içinde olan canlarımızı kastetmiyorum),bizler tam olarak birlik olamazsak tam olarak dayanışma içinde olma gayreti gösteremezsek bu gün de olduğu gibi bizi bastırıp sindirmeye çalışan bazı gözü dönmüş canavarların oyununu kolaylaştırmış olmazmıyız.Ben bir tane canın asimile olduğunu yada Alevi inancımızdan daha başka yönlere kayma eğiliminde olduğunu duyunca,hatta görünce yüreğimden kopan parçalar kanayan yarmı daha da körüklüyor.Bizim Aleviler olarak dayanışma konusundaki eksiklerimizin nereden geliyor olduğu konusunda düşünceleriniz nelerdir,dostlar bu konu çok önemlidir,kültürümüzün inançlarımızın bastırılmaması adına hepinizi tüm canları bu konuda bişeyler yazmaya ve hatta dışarıda da yapmaya davet ediyorum,(o rejim bu rejim olarak değil tüm Alevi canlar olarak)bakalım birlik duygumuz ne kadar var(ben yüksek olduğuna inanıyorum yeterki bunu çıkartma adına bir adım atılsın),kalplerimizde birlik kardeşlik duygusu sevgi hoş görü ve daha nice güzellikler var bunlar karanlıkların hepsini aydınlatmaya fazlasıyla yeterlidir,andoluya hoşgörümüzle bizler hakim olduk ama uzun zamandır üstümüze çöreklenen bu karanlıkları yine bizler aydınlatacağız,artık sesimizi haykırarak çıkartabilicek ortamdayız,birlik olabiliriz eskilerden gelen bu bastırma asimile etme oyunlarını tepe taklak edecek güç bizlerin yüreğindedir(bu tür oyunlarla alakası olmayan diğer kimseleri tenzih ederim),yüreklerimizdeki yanan bu ateşin parıltının,yüzlerimizdeki aydınlığın çevremizden başlayarak hızla büyüyecek bir alanı da parıldatması ve aydınlatması dilegiyle.Hünkar Hacı Bektaş-i Veli ne diyor BİR OLALIM,DİRİ OLALIM,İRİ OLALIM...Öyleyse ne durmaktayız gün bir olmak,diri olmak ve iri olmak günüdür,bunu kulaktan kulağa hatta sesli bi şekilde duyurma dilden dile konuşma ve yayma günüdür(yoksa başkaları kendi inançları için bunu fazlasıyla yapma gayretindeler,fakat tehlikeli olarak onlarda bizdeki hoşgörü sevgi ve daha birçok güzellikler bulunmamaktadır,yalnız kendileri gibi olanları severler yada öyle görünürler),susmak ve bastırılmak bizim özümüzde yoktur,bizim özümüzde hak vardır,doğruluk vardır,güzellikler vardır,'BEN NE YAPIYORUM BU KONUDA' hepimiz bu soruyu soralım kendimize lütfen,burdan başlayalım ilk olarak,o bunu dedi bu şunu yaptı demek ikinci planda olsun,ben,biz diyelim,biz ne yapıyoruz,çözüm burdadır yoksa başkaları bizim iyi olmamızı birliğimizi istermi sanıyorsunuz,bunu yapacak bizleriz,sirkelenin ey canlar ey dostlar Alevi inancı doğruluğuyla parıltısıyla dimdik ayaktadır ve tüm cihana ışık saçacaktır,bu konuya fazlasıyla katılımlar bekliyorum canlardan,tekrar ediyorum BU ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDUR,tüm dostlara selam olsun..
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Bir bilen ve bunu yapabilme yetkisinde bir can varsa bu konuyu 'Alevilik hakkında / Ana Forum ' bölümüne kaydırabilirse sevinirim,ben bunu yapmayı bilmiyorum,sanırım konuyu açtığım yer yanlış oldu bundan dolayı kusuruma bakmayın,ilginiz için teşekkürler..

yol kulu
11.07.2006, 12:40
kardeş merhaba bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum biz alevilerin birlik olması şart bende bu birlikten yanayım ve bu birliğin temelleri atılmaya başlandı alevi gençlik birliği kuruluyor bu birliktelik ne bir siyasi ideolojinin maşası nede birlerinin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket eden bir birliktelik
bu birliktelikteki amaç alevilerin toplanarak tek yürek olması ve bilinçlenip inancının gereklerini savunması ve yaşamasıdır.
HOŞÇAKALIN CÜMLEDEN ULUDUR YOLUMUZ.

Moderatör Yorumu;

Konuya ilişkin ve çarpıtma amaçlı kısım editlenmiştir.

HideSystem
16.07.2006, 14:43
bende destek veriyorum kardeşlerim birlik olmalıyız ve kültürümüzü insanlara biz anlatmalıyız çünkü kendisini bilmez bazı karektersizler bizim hakkımızda çok atıp tutuyorlar bunun önüne geçmek için birlik olmalıyız özümüzü inkar etmemeliyiz artık insanlara kendimizi kabullendiirmeliyiz bize dil uzatanlara izin vermemeliyiz hakkımızda o kadar söylenmiş olan yalan yanlış bilgileri ortadan kaldırıp gerçeği anlatmalıyız örneğin mum söndürmek gibi bu çok çirkin bir iftira tarafımıza kendini bilmez kişilerce uydurulmuş bir iftiradır anlatmak istediğim budur beyler biz bu ve bunun gibi karekterdeki kendini bilmez insanların gündeme getirdiği hakkımızdaki yalanlarını gün yüzüne çıkartmamız gerekmektedir son olarak birlik ve beraberlik şart arkadaşlar.

kıvılcım
19.07.2006, 12:12
bende sizler katılıyorum benımde ıçımde kanayan bır yara bu dost. ilk okuldan berı bu suruyor once arkadaslarımın dıslamaları sonra oğretmenlerın alevıler hakkında sinifta atıp tutmaları hep bı gun patlayacağım diyordum evet artık o oluyor sanırım neden mı belkı evde otursam bir çok seyden haberdar olamayacaktım ama su an unvdeyim ve ınan o iftiralar yenılır yutulur değıl az kısiyle kavga etmedım ben .ya etrafima bakıyorum gerçekten bazi alevı canlar çok tepkisiz kaliyorlar bu konulardaama ben oyle yapamıyorum ,dikbasliyım bu konuda soylenenlere goz yumamıyorum.dıyolar siz cemlerde baba kardes cınsel iliskiye gırıyomussunuz diye hayır onlar bunu soylemeye utanmıyorlar ben yazmaktan neden çekıneyim soruyorum canlar hanginiz bu ve bunun gibi pek çok soze tepkisiz kalabılirsıniz?inanın bu yuzden basım bırıyle çok kotü belaya girecek ama hangi iftira atan kısı denk gelir bilmem lutfen çocuklarınıza alevılıği oğretın inanın bı gun gorecekler üniye giderlerse ne tuzaklar dolu mesajimi anladınız sanıyorum birlesmelıyiz kardesler onlar her geçen gun birlesıp cemaat dedıklerı seyi kuruyorlar duyarlı olalım bize bu konuda büyüklerımız destek olsunlar

yol kulu
31.07.2006, 02:12
arkadaşlar birleşmeden söz ediyoruz ve bir birleşim inançlı insanlar arasında ve inançlı kurumlarda oluyor bu birleşime sizlerde katılın

Hüseyin69
31.07.2006, 02:21
saga bakiyorum sagcilar, sola bakiyorum solcular,
ileriye bakiyorum gericiler , geriye bakiyorum ilericiler
haydi ercandost bana bir yol göster

tamerx
31.07.2006, 02:26

evet iste sorun burda...
biz aleviler gercekten birlik olmak icin neyi bekliyoruz anlamiyorum,birlik olmak cok zor gözükse bile simdi, herkes kendi fikrinden ufacik bir taviz verse birbirimize cok daha yaklasiriz.

yol kulu
31.07.2006, 02:44
arkadaşlar yakında ismini duyacağınız bir birleşim çalışmaları içerisindeyiz inançlı olan her canımıza kapımız ve gönlümüz açıktır

ercandost
31.07.2006, 03:04
Sevgili canerzincan dost bence sagını solunu boşver,ileri ve geridekileride,içine ve özüne bakman yeterli orada zaten nice güzellikler var bence yol budur gerisine bakmana gerek bile yok,asıl olan yol içimizdeki bu güzel inançta var zaten,bu yolun ışıgı tüm Alevi canlarımızın doğruyu bulmasına fazlasıyla yeter,bence yolu başka yerlerde arayanlar düşünsünler bunu dost,umarım sorunuza birazda olsa cevap olabilmişimdir sevgili canerzincan saygılarımla..
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
evet iste sorun burda...
biz aleviler gercekten birlik olmak icin neyi bekliyoruz anlamiyorum,birlik olmak cok zor gözükse bile simdi, herkes kendi fikrinden ufacik bir taviz verse birbirimize cok daha yaklasiriz.
Sevgili tamerx sizin bu görüşünüzede sonuna kadar katılıyorum,taviz vermek,bir olmak için ne bekliyoruz buna başlayalım hemen,ilk olarakta kendimizden,burda bunları yazmamız dahi bir başlangıçtır,teşekkür ediyorum.