Orijinalini görmek için tıklayınız : 46 bin 733 öğrenci sıfır çekti (OKS SINAVINDA)

can85
10.07.2006, 14:06
2006 Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS), 798 bin 307 öğrenciden yüzde 5.8'ine denk gelen 46 bin 733'ü "sıfır" puan aldı. Bu öğrencilerin yanı sıra 27 bin 13 öğrenci de 160 puan barajının altında kalırken, kızlar erkeklere ve özel okullar devlet okullarına göre daha başarılı oldu. Edirne en başarılı il olurken, İstanbul'dan iki özel okul öğrencisi tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye birinciliğini paylaştı. OKS'nin 3 yıl içinde kademeli olarak kaldırılacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2006 OKS sonuçlarını, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Buna göre, 809 bin 21 kişinin başvurduğu OKS'ye, başvurmasına karşın 10 bin 714 aday girmedi. 798 bin 307 öğrencinin ter döktüğü sınavda, 798 bin 296'sının sınavı geçerli sayıldı, 11 öğrencinin de sınavı iptal edildi. 214 adayın da kopya taraması sonucu bazı testleri iptal edildi.

Sınavda, 46 bin 733 öğrenci sıfır puan aldı. Toplam 100 sorunun yöneltildiği sınavda 46 bin 733 öğrencinin, yanlış yanıtların doğru yanıtları götürmesiyle ham puanları bile hesaplanma gereği duyulmadı. Sınavı kazanma barajı olan 160 puanın altında kalan öğrenci sayısı ise 27 bin 13 olarak gerçekleşti. "Sıfırcılar" ile "barajın altında" kalan toplam 73 bin 746 öğrenci, 2006-OKS'nin ilk aşamasında elendi.

2006-OKS'de kızlar erkeklere göre daha başarılı oldu. Sınava giren 798 bin 296 adaydan 415 bin 370'ini erkek, 382 bin 926'sını da kızlar oluştururken, erkeklerin Türkçe-Matematik (TM) puan ortalaması 250.053, kızların 254.824 olarak gerçekleşti. Matematik-Fen (MF) puanında ise erkekler 245.725, kızlar 249.053 ortalama tutturdu. Adayların Türkiye geneli ortalamasında ise TM puanı ortalaması MF puanı ortalamasına göre daha yüksek çıktı. TM puanı ortalaması 252.403, MF puan ortalaması 247.364 oldu.

Sınavın test türlerine göre başarı düzeyini gösteren istatistikte, adayların matematik testinden sınıfta kaldığı görüldü. Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler testlerinin her birinden 25'er sorunun yöneltildiği sınavda adayların, matematik testindeki net ortalaması 1.70'te kaldı. Adaylar, fen bilimlerinde 6.32, Türkçe'de 8.95 ortalama net yaparken, en başarılı test ortalaması 10.06 ile sosyal bilimler testinde tutturuldu.

Sınavda özel okullar devlet okullarına oranla daha başarılı oldu. Sınavın en başarılı 20 öğrencisinin 11'inin özel, 9'unun ise devlet okulu mezunu olduğu bildirildi.

KAYNAK: MYNET HABER

Arkadaşlar ne kadar kötü Bir tablo bizim eğitim sistemimiz ve öğrencilerimiz ve hatta öğretmenlerimiz bu kadar başarısızmı ? ? bu tablo gerçekten utanılması gereken bi durum avrupa birliği yolundaki türkiye bu eğitim sistemi ve bu kafalarlamı ileriye gidecek..geleceğimizin gençleri bunlarmı olacak bizim laik , çağdaş ve daha ileriye düzeye götürecek gençlerimiz bunlarmı olacak...

ve tabii ki yine özel okullar devlet okullarına üstünlük sağlamış....

GERÇEKTEN ÇOK YAZIK

reyhan22
10.07.2006, 14:39
ya nekadar dogru soylemıssın can ya evet ne yazıkkı tablo bu bızım ogrencılerımız ogretmenlerımız ya bukadar kotu kı bence asla deıl yada sıstem zayıf evet evet kesınlıkle sıstem zayıf ve neyazıkkı cok basarılı arkadaslarımız bıle bu konuda basarı gosteremıyolar...bu arada atladım sanma kız ogrencıler erkeklere gore daha basarılılarmıs....

can85
10.07.2006, 14:44
evet öyle ama önemli olan bu değil varmı böyle bişey sıfır çekmek bu hiç toplama çıkarma yapmasınıdamı bilmiyor bu çocuklar...öğretmenler zam zam istiyorlar birazda zam diye bağıracaklarına çocuklarlada ilgilebilirler.

ErDaL24
10.07.2006, 14:50
evet üzüntü verici bir durum bu seneki birinciler yine fetullah çı dersanlerden
ahtapot gibi sarmaya devam ediyor..

sertur
10.07.2006, 15:12
sistemimiz sağolsun hedeflerine doğru başarıyla ilerliyorlar

çok üzücü
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
evet üzüntü verici bir durum bu seneki birinciler yine fetullah çı dersanlerden
ahtapot gibi sarmaya devam ediyor..

geleceğe yön verenler belli oluyor :gosterge :gosterge

SivanA SimyacI
10.07.2006, 15:22
acı bi tabloda olsa haberdar olduk sağol can paylaştığın için.

tamerx
10.07.2006, 15:38
bu arada " ÖSYME ... ye" diye bir saki var..duydunuz mu :D

can85
10.07.2006, 21:15
duymadık o ney

deryaa
10.07.2006, 21:25
Maalesef can özel okullarda okuyanlara açık açık yardımda bulunacaz diyen bir zihniyet, açık açık devlet okullarını önemsemeyen, hatta iyi öğrencileri sınav sonucuna göre özel okullara kayıt ettirip okutacaz diyen bir zihniyetten ne bekleyebilirizki.
Devlet okullarını gözden çıkarmışlar, başarılı öğrencileri ise kendi okullarında, kendi zihniyetlerinde yetiştirme çabasına girmişler.
Gerçekten de durum çok vahim.

meymane_usari
10.07.2006, 21:50
şurası çok trajikomik 15 öğrenci sadece kitapçığa işaretlemiş cevap anahtarına işaretlememişler :D

bu eğitim sistemi ile daha çok sıfır çekilir

tamerx
10.07.2006, 22:12
duymadık o ney
bir tane ögrenci sinava girdikten sonra rock türlü bir sarki bestelemis, haberlerdede geldi..oglan resmen küfür ediyor bu sistemi kuranlara ve egitim bakanida gülüyor..
burda paylasmam yanlis olur, sarkiyi istiyorsan özel mesaj gönderebilirsin.

sunni06
10.07.2006, 22:45
Fethullahçı diyosunuz ama adamlar çok zeki.
Baksanıza her sene yüksek yerleri kazanıyorlar...:)

zine
11.07.2006, 00:40
yazık
oyun çocuklarının sırtına bunca yük yükleyen henüz 13 14 yaşındaki çocuklar arasında zeki aptal çalışkan tembel başarılı başarısız farkı yaratan henüz kendini bulalamış çocuklarımızın gelecekle ilgili hayallerini yerle bir edip güvensiz bir toplum yaratan zihniyeti kınıyorum.

can85
11.07.2006, 01:09
zihniyeti kınamamıza gerek yok..biz burada başarısız öğrencileri tartışmaya çalışıyoruz..sorun burada sıfır puan çeken öğrenciler tmm zihniyet kötü ona hiç bi sözümüz yok..peki ya sıfır çeken öğrencilere ne demeli sorun burada başlıyor onları sınava hazırlayaman öğretmedemi suç ? dersine çalışmayan öğrencidemi veya eğitim sistemindemi sorunlar bunlar

reyhan22
11.07.2006, 09:44
zihniyeti kınamamıza gerek yok..biz burada başarısız öğrencileri tartışmaya çalışıyoruz..sorun burada sıfır puan çeken öğrenciler tmm zihniyet kötü ona hiç bi sözümüz yok..peki ya sıfır çeken öğrencilere ne demeli sorun burada başlıyor onları sınava hazırlayaman öğretmedemi suç ? dersine çalışmayan öğrencidemi veya eğitim sistemindemi sorunlar bunlar

bence her üçündede suç var can neyazıkki her üçündede suç var...
eğitim sistemi inanılmaz sıkıcı müfredatlara ve bu sekilde yani müfredat ve ders işleme yöntemlerinin sıkıcı olması bana göre öğrenci ve öğretmenleri sıkıyor..
öğretmenlerdeki suçta burada başlıyor zaten bu sıkıcı müfredatı işlerken kendilerinden hiçbirşey katmıyor ve monoton bir ders saati işletiyorlar öğrencilere bütün öğretmenleri aynı kefeye koymuyorum kesinlikle ama ne yazıkki genel olarak tablo bu. oysaki bazı öğretmenlerimiz dersi neselendirecek ve ilgiyi arttıracak bir çok yöntem uygulayıp öğrencilerin ilgisini arttırıyorlar...
peki ya öğrenciler onlarda aslında en büyük suç ne yazıkki okul çağlarında yani ilk öğretim ve ortaöğretimde akılları hepsinin bi karış havada eğitimin geleceklerindeki önemini ne yazıkki ortaöğretimin son yıllarında fark ediyorlar ve sistemi suçlayarak kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar evet sistemimiz yanlış bu konuda haklılar ama bu sistemde başarılı olabilen öğrencilerimizde var.Sistem yanlışken onlar nasıl başarılı olabiliyorlar onlar nasıl dereceye girebiliyorlar.eline kitabı kalemi almadan tabiki başarılı olamazsın....

bence hersey ilk okul sıralarından başlıyor temelı bozuk olan bı yere bına ınsa edemezsın etsende yıkılır zaten ilk öğretimde temeli öğrenmemiş bi öğrencidende çok başarılı olmasını beklemek suç ve haksızlık bence işte bu noktada bina çatırdamaya başlıyor ve sonuç ne yazıkki bu.....

peki bu üç döngüyü suçladık ve hatalarını söyledik ya aileler ailelerde hiçmi suç yok sizce..başarının yolunun ilkokul sıralarından geçtiğini söylüyoruzda neden anne babalar çocuklarına o yıllarda bu bilgilerin işine yarıyacağını söylemiyolar...
belki söyleseler herşey daha farklı olacak....

zine
11.07.2006, 10:46
demek istiyorsunki
bu sınavlar gerekli herkes kazanmak zorunda kazanamıyorsa başarısız kazanıyorsa başarılı olunuyor öylemi.
sıfır puan alan öğrencilerinde mutlaka başarılı oldukları bir alan vardır. hiç kimsenin hakkı yok bu çocukları saçma sapan sınav sistemi ile üzmeye sorunlar yaşatmaya
öncelikle
okullardaki yetersiz eğitime destek olan dersaneler
dersi derste öğretmeyen özel ders veren öğretmenler
çocukların yeteneklerinin gözardı edildiği eğitim sistemi
çocukların duygusal gelişimini olumsuz etkileyen sınavlar
ailelerin bütçesini sarsan özel okullar
eğitimde fırsat eşitsizliği
eğitime ayrılan bütçe
bunlara bir çekidüzen verilsin. oyun çocukları bunlar eğlenerek ve yaşayarak öğrenmeleri gerekirken akıldışı yöntemlerle başarı sınırı belirlenmez.

reyhan22
11.07.2006, 10:56
demek istiyorsunki
bu sınavlar gerekli herkes kazanmak zorunda kazanamıyorsa başarısız kazanıyorsa başarılı olunuyor öylemi.
sıfır puan alan öğrencilerinde mutlaka başarılı oldukları bir alan vardır. hiç kimsenin hakkı yok bu çocukları saçma sapan sınav sistemi ile üzmeye sorunlar yaşatmaya
öncelikle
okullardaki yetersiz eğitime destek olan dersaneler
dersi derste öğretmeyen özel ders veren öğretmenler
çocukların yeteneklerinin gözardı edildiği eğitim sistemi
çocukların duygusal gelişimini olumsuz etkileyen sınavlar
ailelerin bütçesini sarsan özel okullar
eğitimde fırsat eşitsizliği
eğitime ayrılan bütçe
bunlara bir çekidüzen verilsin. oyun çocukları bunlar eğlenerek ve yaşayarak öğrenmeleri gerekirken akıldışı yöntemlerle başarı sınırı belirlenmez.

bence aynı şeylerden bahsediyoruz sadece anlasamadıgımız bırtek sey var oda bence su ben sınavın gereklı oldugunu yada sistemin doğru olduğunu fılan söylemiyorum ama bu sistem yıllardır var benım annemde bu sistemle okumuş tabiki deiştirmek için konuşmak ve gereğini yapmak gerekir ama hepimizde cok iyi biliyoruzki bu sistemi suclayıp kendi çabalamamalarını yada çalışmamalarını bunun ardına gizleyen gençlerde var herkes üniversite mezunu olmak zorunda deil bana göre farklı alanlarda yetenekli gençler o alanlarda kendilerini yetiştirebilirler bende ünv. mezunu deilim kazandığım halde gitmedim hatta bana göre insanlar istedikleri seye azimle ve hırsla ulaşırlar eğer sistem buysa bunu suçlayıp savaşmamaktadır hata bana göre... yani herkes sıfır alınca sistem değisecekmi...

can85
11.07.2006, 10:58
tamam işte çok güzel sıralamışsınız...
.
sınav ve sınav sistemi bizim kaderimiz ve bundan kurtuluş yok...
bu kadere boyun eğmek sorundayız...
.
evt sıfır puan çeken öğrenci dershaneye gidemedi belki özel ders alamadı ve buna benzere dayalı eğitim sisteminden yararlanamadı.maddi durumu yeterli olamadı..ben bu çocuklara çok acıyorum ve eğitim sistemini bu hale getiren adilerin utanması gerekiyor...

bu çocuklar dershanaye gidemiyor..peki emanet ettiğimiz öğretmenler nerede geleceğimizi bıraktığımız öğretmenler zam zam diye bağıracaklarına biraz da çocuklarla ilgilenseler....

pirrsultann
11.07.2006, 12:03
Fethullahçı diyosunuz ama adamlar çok zeki.
Baksanıza her sene yüksek yerleri kazanıyorlar...:)

zeki olmak ve programlanmış bir robot olmak arasında çok fark vardır

reyhan22
11.07.2006, 13:00
tamam işte çok güzel sıralamışsınız...
.
sınav ve sınav sistemi bizim kaderimiz ve bundan kurtuluş yok...
bu kadere boyun eğmek sorundayız...
.
evt sıfır puan çeken öğrenci dershaneye gidemedi belki özel ders alamadı ve buna benzere dayalı eğitim sisteminden yararlanamadı.maddi durumu yeterli olamadı..ben bu çocuklara çok acıyorum ve eğitim sistemini bu hale getiren adilerin utanması gerekiyor...

bu çocuklar dershanaye gidemiyor..peki emanet ettiğimiz öğretmenler nerede geleceğimizi bıraktığımız öğretmenler zam zam diye bağıracaklarına biraz da çocuklarla ilgilenseler....

sana katılıyorum can ama olay sadece öğretmenlerdede bitmiyor öğrenci öğretmenınden çok iyi derecede faydalanabilir bence çok iyi öğretmenlerimizde var bildiklerini aktarmak için savaşanlarda var ama bı bakıyorsunuz öğrencide suç yok bana göre bu ayıp sadece sistemın yada öğretmenin deil öğrencininde ayıbı emek göstermeden hiçkimse hiçkimseye zorla bişey veremez......