Orijinalini görmek için tıklayınız : Islamiyeti Emeviler Mahvetti

TheGodfather
15.03.2005, 15:09
?SLAM?YET? EMEV?LER MAHVETT?

TÜRK-NET FAAL?YETE GEÇT???NDEN VE D?N FORUMU H?ZMETE AÇILDI?INDAN BU YANA AÇILMI? FORUMLARDA GENEL OLARAK GÖRE ÇARPAN HUSUS, ?SLAM ?LE ?LG?L? TARTI?MALARDIR. ASLINDA ?SLAMIN TARTI?ILACAK B?R YANI OLMAYACAKTI, E?ER 661 YILINDA EMEV? HANEDANI ?KT?DARA GELMESEYD? VE MUAV?YE DENEN HAYVAN HAL?FE OLMASAYDI !!! HER TÜRLÜ B?D`ATI D?N? KURAL ADI ALTINDA D?N?M?ZE SOKANLAR, KERBELA`DA HZ.HÜSEY?N`?N KAFASINI KESENLER (YEZ?D DENEN ?EREFS?Z HAL?FEY? BURADA RAHMETLE DE??L NEFRETLE ANIYORUZ), ?SLAMI MENFAAT ARACI YAPANLAR VE MEKKE`Y? PES ETT?REB?LMEK ?Ç?N KABE`Y? MANCINIK ATE??NE (?Y? K? O ZAMANLAR TOP YOKTU !!!) TUTACAK KADAR ALÇALANLAR HEP EMEV?LERD?R. ?SLAM TAR?H? D?KKATLE ARA?TIRILMALI, D?N?M?ZDEK? BU EMEV? ?ZLER? S?L?NMEL?D?R. HAYD? BU KONUYU TARTI?ALIM, MESAJ VE YORUMLARINIZI BEKL?YORUM.

TheGodfather
15.03.2005, 15:13
sevgili editörler kopyala yapıştır yaptım ama neden farklı çıkıyor.Neyse zamanım fazla olmadığı için şimdilik saygılar sunuyorum daha sonra bu konuyu tkerar açıcam

Alevimen
15.03.2005, 18:06
sevgili editörler kopyala yapıştır yaptım ama neden farklı çıkıyor.Neyse zamanım fazla olmadığı için şimdilik saygılar sunuyorum daha sonra bu konuyu tkerar açıcam
Yazıyı düzgün hale getirdim, kopyalarken fazla markaj ettiğiniz için böyle bi sonuçu elde ettiniz ama ben uygun hale getirdim.
http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%284%29.png

TheGodfather
15.03.2005, 18:20
Yazıyı düzgün hale getirdim, kopyalarken fazla markaj ettiğiniz için böyle bi sonuçu elde ettiniz ama ben uygun hale getirdim.
http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%284%29.png

Teşekkür ederim Alevimen:3D_NG (25 ilk önce senin yorumunu alsak :)

munzur_hozat
07.04.2005, 01:18
emeviler döneminde en önemli sorun ırkçılık.
Muhammed'in vefatından sonra, Emevi hanedanıyla Haşimi hanedanı arasında cahiliye dönemi kalıntısı olan rekabet ve aşiret çelişkileri, Emevi hanedanına mensup ve Resulullah tarafından Taif'e sürülen ve hiçbir zaman Mekke'ye dönmeyeceği vurgulanan Mervan'ın, üçüncü Halife Osman'ın halifeliği döneminde Mekke'ye dönüşüne müsaade edilerek Halife Osman'ın müsteşarlığına getirilmesi ve Mervan'ın çevirdiği entrikalar sonucunda Mısır ordusunun Ebubekir'in oğlu Muhammed'in de desteğiyle; Osman'ın evini ablukaya alarak katletmesiyle Emevi-Haşimi çekişme ve kavgaları hızlanmıştır. Hz. Ali ve Muaviye arasında binlerce insanın ölümüyle neticelenen tarihi Sıffin çatışmaları sonrasında Emevi saltanatı kuruldu. Emevi saltanatı Arap ırkçılığını ön plana çıkararak bu ırkçı temelini attı ve bu suretle asrı saadet dönemi ırkçılık belasını yeniden hortlattı.

Duncan
07.04.2005, 02:05
Irkcılık ve insanları sıfatlar altına sokmak cahilliğin göstergesidir bence emeviler olmuş hitler olmuş alparslan olmuş isminin önemi yok