Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelin her Üniversitede Alevi Birliği kuralım....
drtuncay 10.07.2006, 21:17 aleviliğin geleceğini daha iyi kılmak için üniversitelerde bu birlikleri kuralım ve
alevilik için hangi meslekten olursa olsun bir şeyler yapacak insanlar yetişsin..
meymane_usari 10.07.2006, 21:18 abim öneriler bölümne açsan daha iyi olmaz mıydı ?
Serkan_Devrim 12.07.2006, 22:11 aleviliğin geleceğini daha iyi kılmak için üniversitelerde bu birlikleri kuralım ve
alevilik için hangi meslekten olursa olsun bir şeyler yapacak insanlar yetişsin..
geçen gün chatte konuş**** bu konuya pekte sıcak bakmıyorum aslında. içime iyi düşünceler gelmiyor nedense. :)
bu arada konu uygun yere kaydırıldı.
derin sevgi ve muhabbetlerimle söylediklerine katılıyorum yoldaş el elle
ulalıgenç 12.07.2006, 22:45 Ben de bunun çok iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum.Benim üniversite de alevi olmayan çok iyi arkadaşlarım var.Farklı kültürleri tanımak,onlarla yaşabilmek bunlar bence önemli.Hem düşünsenize alevi biriyle zaten bir çok konuda anlaşabilirsiniz ama başkarıyla yaşabilmeyi öğrenmek daha önemli hele de üniversite yıllarında.Her zaman kendi düşüncende insanlarla beraber olamayacağına göre...
(: forum buluşmaları bence de güzel olur.. bu sadece bir ilde değil tabi ki.. belli dönemlerde belli illerdeki arkadaşlar forumda duyuru yapıp bir toplantı düzenleyebilir diye düşünüyorum.. gezdiğim ve katıldığım birçok forumda buluşmalar zaten yapılıyo..bence üniv ile sınırlandırmamak gerek..herhalde elazığda böyle birşey olsa katılan sadece benle kuzen oluruz :confused1 :stuart: .
bence bu konu üzerinde düşünülssün.. forumdaki dostluk ve arkadaşlıklar bence gerçekte de sürdürülebilir..hem belki daha önce farkına varmadığımız arkadaşlarla tanışma imkanı bulabiliriz..
bilmem siz ne dersiniz(:
pelinn_n 14.07.2006, 19:15 bence güzel olurr...insanlarr farklı kültürleride görmüş olurr.....
ben hiç üniversitelerde sünni birliği,hristiyan birliği falan duymadım,alevi birliği de saçma olur.Onun yerine zirve organizasyonları yapılabilir.
ben uni karlsruhede okuyorum...
katoed ..yani karlsruhe türk ögretim dernegi var.. bir cok üyesi var ama hep sünni ve genelde sagcilar.. burda sag sol catismasina neden olmak istemiyorum, onun icin kurmayi düsünmüyorum su an.
drtuncay 14.07.2006, 20:33 benim demek istediğim üniversite çatısı altında alevi birliği isminde değilde sadece alevilerin bir araya gelmesini sağlayacak bir oluşum önerisi idi.zaten üniversitelerde bu ad altında birlik kurukmasına izin veilmez.
bu öneriyi sunmamdaki amaç ise:
1)Üniversitelrde okuyan alevi gençlerimizi birbirlerinden haberdar etmek ve bir güç oluşturmak.
2)Alevi gençlerini üniversitede okurken alevilikle ilgili araştırmalar yapmalarını ve bu konularda tam donanımlı bireyler haline gelmelerini sağlamak.
3)Bu doğrultularda yetişen gençlerin ilerideki alevi vakıf ve derneklerin yönetimlerine geçerek oralarda daha etkin çalışmalar yapmalarına yön vermek.
bu konu için forumlarda, aynı üniversiteden olan arkadaşların buluşmalarını sağlamakta bir arkadaşımızın dediği gibi çok güzel bir başlangıç olabilir.
bence olmaz ayrım yapmış oluruz
kanka haklısın ama cogu ınsan alevı oldugunu ıtıraf bıle edemezken bu brz güç olur ayrıca biliyosunki bi zamanlar sağ sol olyları gündemdeydi ve cogu insan ki hala bu devam ediyo çocuklarına hiçbir gruba üye olmaması için tembih ediyo:excl: (!)Ki üniversiteye giden herinsanda kendini çok iyi ifade edemiyo ama eğer biz adım atarsak belki devamı gelir yani inşallah
pastoralsenfoni 14.07.2006, 23:31 bu konu bence olanaklarla ilgili çünkü ben gazi üniversitesinde okuyorum böyle bir oluşum hazırlamaya kalksam üniversitede,baya mücadele ile geçer zaman, hem sünni kesimi hemde hocalarımı karşıma alırım.gazinin ortamını duymuşsunuzdur.biz değil alevi derneği,okulda fikir kulübü açmak istedik başımıza gelmedik iş kalmadı.ayrıca bu bir tür ayrımcılık olarak algılanır.
Öncelikle can böyle bir birliğin kurulmasına seninde söylediğin gibi ünivesitelerde izin verilmez.Hele böyle bir dönemde asla.Hem bizim böyle bir grup kurabileceğimizi düşünsek bile bu hakkı elde ettiğimiz anda diğerleride aynı tür hakka sahip olacaklar.Ve sonuçta alevi,sünni,hristiyan,budist,ateist... bir sürü grup ortaya çıkacak.bu tür gruplar üniversite çatısı altında ayrımcılığa yol açar ve büyük bir fikir savaşına neden olur.forumdaki konuları takip ettiysen bazı insanlar alevi forumlarına bile iğrenç saldırılarda bulunuyorken sanal alemden sıyrılıp gerçek hayatta olduğumuzu bir düşünürsek sanırım bu şekilde bir 12 eylül daha patlak verebilir.alevilerin bir şekilde birlik kurmalarını düşünceni candan destekliyorum ama üniversite ortamında değil.saygılar...
mahir_deniz 15.07.2006, 01:12 dr tuncay kardes cok dogru söylemissin
önce burda konusursak aynı üniversiteden olan arkadaslarla
sonra okulda kaynasabiliriz
ben istanbul üni de okuyorum
elektrik bölümü
varsa ist. üni den arkadaslar görüselim
bence olmaz ayrımcılık olmaz
alevi_caferi 15.07.2006, 18:08 arkadaşlar bunu üniversiteler yerine oturdugumuz semtlerde yapabiliriz.bu şekilde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.istanbul kadıköy,bakırköy,mersin vs.ben bakırköyde oturuyorum.bakırköyde oturan arkadaşlar varsa görüşebiliriz.
drtuncay 15.07.2006, 18:17 ya arkadaşlar ayrımcılık yaptığımızı yada yapacağımızıda nereden çıkarıyorsunuz.
bilmiyorum üniversitelerde farkındamısınız zaten her görüş yada cemaat bir kulüp çatısı altında faliyetlerini sürdürüyor.bizim yapacağımızda bir kulüp çatısı altnda hem saz ve semah kursları düzenlemek hemde alevilikle ilgili gençlerin kendilerini geliştirmelerini sağlamak..
yusufçukgecegez 15.07.2006, 19:12 bizim okulda 10 tane alevi tanıyorum.çoğu birbirini tanımıyor.bazen denk geldiğinde ben söylüyorum,falanca arkadaşda alevi diye.birbirinize bağlılığınızı bildiğimden.ben 10 kişiyle nasıl tanıştım biliyormusunuz.yeni çalmaya başladığım,bağlamamı aldığım gibi.okulun rıhtımına çıkardım.tıngır mıngır çalmaya çalışırken,bazıları uzaktan ilgilenirlerdi.birkaçıyla tanıştımve bağlamanın gerçek üstadlarının aleviler olduğunu söyledim.onlarda bizde aleviyiz dediler.bağlama sizin ortak kültürünüz.alın bir bağlama elinize,okulunuzdaki bütün alevilerle tanışırsınız valla benden söylemesi.
pirimunzur 15.07.2006, 19:15 Bu tarz dernekler var ayrıca alevilik adı altında bölünmek doğru değil. Üniversitelerde en azından bizim okulda var "Halk bilim Kulübü" var bu kulüp içerisinde her sene semah gösterileri, folklor, bağlama kursları veriliyor. Sırf aleviler bu kulüpte etkin değil değişik kültürlerden insanlar bile gelip semah gösterisine yada bağlamaya katılıp ilgileniyorlar. Bence demokrat öğrenciler bir araya gelip kendi kültürlerinin yozlaşmalarını önlemeliler ve bunun içinde kulüpler var var olan kulüplere ilgi göstersek yeterli..
bunlara bende hem fikirm ayirca bu bir nevi cephe acma gibi olur sonr alevilik derken farkli taraflara kaymayada başliyabilir.
bizim okulda 10 tane alevi tanıyorum.çoğu birbirini tanımıyor.bazen denk geldiğinde ben söylüyorum,falanca arkadaşda alevi diye.birbirinize bağlılığınızı bildiğimden.ben 10 kişiyle nasıl tanıştım biliyormusunuz.yeni çalmaya başladığım,bağlamamı aldığım gibi.okulun rıhtımına çıkardım.tıngır mıngır çalmaya çalışırken,bazıları uzaktan ilgilenirlerdi.birkaçıyla tanıştımve bağlamanın gerçek üstadlarının aleviler olduğunu söyledim.onlarda bizde aleviyiz dediler.bağlama sizin ortak kültürünüz.alın bir bağlama elinize,okulunuzdaki bütün alevilerle tanışırsınız valla benden söylemesi.
hehe doğru demişsin. Çoğu zaman aleviler birbirinden kopuk oluyor ortak bir nokta şart ama benim alevilerle dostluk kurmam genelde ramazan aylarına rastlar. Oruç tutmadığım için arkadaşlar arasında konu açılır ben açık sözle söylerim alevi olduğum için ramazanda oruç tutmuyorum diye ve karşımdakide alevi olduğunu söyler =) Aslında Tuncelili olmamdan dolayı Alevi kimliğim açıkda zaten bu yüzden çok Alevi arkadaşlarım oldu okulda.
drtuncay 15.07.2006, 19:19 Bu tarz dernekler var ayrıca alevilik adı altında bölünmek doğru değil. Üniversitelerde "Halk bilim Kulübü" var bu kulüp içerisinde her sene semah gösterileri, folklor, bağlama kursları veriliyor. Sırf aleviler bu kulüpte etkin değil değişik kültürlerden insanlar bile gelip semah gösterisine yada bağlamaya katılıp ilgileniyorlar. Bence demokrat öğrenciler bir araya gelip kendi kültürlerinin yozlaşmalarını önlemeliler ve bunun içinde kulüpler var var olan kulüplere ilgi göstersek yeterli..
kızıl kilise adlı arkadaşım maalesef bahsettiğin halkbilim kulüpleri üniversitede hadepin siyasi organı gibi iş görüyorlar yani kürtçülük yapıyorlar oyüzden alevilerin oralrda bulunmaları alevi arkadaşlarıda o insanların yüzünden zan altında bırakıyorlar.
o yüzden sana naçizane tavsiyem oralara gitmemen
Bu tarz dernekler var ayrıca alevilik adı altında bölünmek doğru değil. Üniversitelerde en azından bizim okulda var "Halk bilim Kulübü" var bu kulüp içerisinde her sene semah gösterileri, folklor, bağlama kursları veriliyor. Sırf aleviler bu kulüpte etkin değil değişik kültürlerden insanlar bile gelip semah gösterisine yada bağlamaya katılıp ilgileniyorlar. Bence demokrat öğrenciler bir araya gelip kendi kültürlerinin yozlaşmalarını önlemeliler ve bunun içinde kulüpler var var olan kulüplere ilgi göstersek yeterli..
kızıl kilise adlı arkadaşım maalesef bahsettiğin halkbilim kulüpleri üniversitede hadepin siyasi organı gibi iş görüyorlar yani kürtçülük yapıyorlar oyüzden alevilerin oralrda bulunmaları alevi arkadaşlarıda o insanların yüzünden zan altında bırakıyorlar.
o yüzden sana naçizane tavsiyem oralara gitmemen
Hadeple ilgisi olmayan bir kulüp orası tamamiyle öğrencilerin denetiminde ve adı üstünde "Halk Bilim Kulübü" yani Anadolunun sahip olduğu tüm kültürel değerlere sahip çıkan bir kulüp. Kürtçe müzik dinlemeleri hadep li olduklarını göstermez. Orda Bağlama eğitimi, Semah, Folklor gösterileri var. Üstelik Folklor sadece doğu anadolu kaynaklı değil yani sadece Kürt halaylarını göstermiyorlar. Laz, Çerkes folklorik değerleride gösteriliyor. Artvin ata barı gösterisi oldu bu sene ayrıca çerkes oyunları oynandı. Kürtlerin tekelinde olsa bunlara müsamaha göstermez aksine Kürtlerle ilgili olan folklorik öğeleri ön plana çıkarırlardı.
Dediğim gibi her çeşit insan var Türk, Kürt, Laz, Çerkes , Alevi Sunni her gruptan kendi kültürel değerlerine sahip çıkmak isteyenler var. Bence önyargılı olmak yerine gidip konuşabilirsin onlarla neler yapıyosunuz faaliyetleriniz nedir diye.
Sonuçta ordakilerde senin benim gibi öğrenciler, herhangi olumsuz tepki alacağını düşünme
üniversitede baskı daha azdır ,hiç olmazsa birbirini tanıyan bi kısm aleviler war.bence lisede birinin alevi olduğunu öğrenmek daha zor.din dersleri,fişlenme korkusu daha fazla.Bence üniversite ortamı iyi değerlendirilmeli alevi kesimle tanışma açısından.
ya arkadaşlar ayrımcılık yaptığımızı yada yapacağımızıda nereden çıkarıyorsunuz.
bilmiyorum üniversitelerde farkındamısınız zaten her görüş yada cemaat bir kulüp çatısı altında faliyetlerini sürdürüyor.bizim yapacağımızda bir kulüp çatısı altnda hem saz ve semah kursları düzenlemek hemde alevilikle ilgili gençlerin kendilerini geliştirmelerini sağlamak..
haklısın üniversitede öğrenci klüpleri adı altında zaten bunlar var.ama açık açık biz aleviyiz demiyorlar.alevi olmayan gelmesin de demiyorlar.tabi sünni arkadaşlarımızda bu klüplere geliyor.çoğunluk alevi olduğu halde bu insanlar içimize katılıp bizlerle ortak birşeyler yapıyor.zaten üniversite yönetimi alevilik klübü gibi bir klübe izin vermez.yani dediğin gibi biz bu işlevi klüplerde sürdürüyoruz zaten.yeni bir şeye gerek yok üniversite bünyesinde.ama dışarıda toplanabiliriz.örneğin tüm şehirlerde bir buluşma noktası falan olsa...
yusufçukgecegez 15.07.2006, 21:51 hehe doğru demişsin. Çoğu zaman aleviler birbirinden kopuk oluyor ortak bir nokta şart ama benim alevilerle dostluk kurmam genelde ramazan aylarına rastlar. Oruç tutmadığım için arkadaşlar arasında konu açılır ben açık sözle söylerim alevi olduğum için ramazanda oruç tutmuyorum diye ve karşımdakide alevi olduğunu söyler =) Aslında Tuncelili olmamdan dolayı Alevi kimliğim açıkda zaten bu yüzden çok Alevi arkadaşlarım oldu okulda.
benim böyle bir şansın yoktu zaten,bizim okulda kimse oruç tutmuyorki.tutan üç beş kişi.aslında benide alevi sanıyorlar ilk önce bende tokatlıyım aslen.bir söylentiye göre aslımız alevi,ama dedemin babasıda köyün imamıymış onun için zayıf bir ihtimal.birde en iyi çocukluk arkadaşım ve akrabamın adı da cem.bu ismi ona amcası koymuş.amcasıda müthiş bir solcudur.aslımızın alevi olduğunu söyler hep.
Bir an canlandı da gözümün önünde 'Toplanmışız bağlamanın çevresine deyişler söylüyoruz kampüsün ortasında;
Hudey hudey merdan ya Ali
Sensin her dertlere derman ya Ali
dooooost
Dün gece seyrim içinde
ben dedem Ali'yi Gördüm
Eğildim niyaz deminde
Ben dedem Ali'yi gördüm
Ben Şahım Ail'yi gördüm
......'
:rolleyes: Valla güzel gözüküyor.
İyi hoş da alevilik salt kültür demek değil.Din kaynaklı oluşum da hoş karşılanmaz gibime geliyor üniversitelerde canlar.
Ama okulunda herkes tanıdığı iki aleviyi birbiriyle tanıştırabilir.Birbirimizden haberdar olmanın ötesinde arkadaşlıklar kurabiliriz.
Sonra biri alır eline bağlamayı:D.....
yusufçukgecegez 16.07.2006, 11:28 Bir an canlandı da gözümün önünde 'Toplanmışız bağlamanın çevresine deyişler söylüyoruz kampüsün ortasında;
Hudey hudey merdan ya Ali
Sensin her dertlere derman ya Ali
dooooost
Dün gece seyrim içinde
ben dedem Ali'yi Gördüm
Eğildim niyaz deminde
Ben dedem Ali'yi gördüm
Ben Şahım Ail'yi gördüm
......'
:rolleyes: Valla güzel gözüküyor.
İyi hoş da alevilik salt kültür demek değil.Din kaynaklı oluşum da hoş karşılanmaz gibime geliyor üniversitelerde canlar.
Ama okulunda herkes tanıdığı iki aleviyi birbiriyle tanıştırabilir.Birbirimizden haberdar olmanın ötesinde arkadaşlıklar kurabiliriz.
Sonra biri alır eline bağlamayı:D.....
işin garip yanı,ben sünniyim az biliyorum bağlama.alevi arkadaşlar biliyordu amma onlarda çalmaya çekiniyorlardı aslında.bende bunu anlayamadım.
benim böyle bir şansın yoktu zaten,bizim okulda kimse oruç tutmuyorki.tutan üç beş kişi.aslında benide alevi sanıyorlar ilk önce bende tokatlıyım aslen.bir söylentiye göre aslımız alevi,ama dedemin babasıda köyün imamıymış onun için zayıf bir ihtimal.birde en iyi çocukluk arkadaşım ve akrabamın adı da cem.bu ismi ona amcası koymuş.amcasıda müthiş bir solcudur.aslımızın alevi olduğunu söyler hep.
ha gayret birader ha gayret...:)
yusufçukgecegez 16.07.2006, 21:05 ha gayret birader ha gayret...:)
ha gayret ha gayrette,gayret neye onuda bi söle kardeş.
ody_seus 17.07.2006, 12:56 ben de bu öneriye katılıyorum. ben YYÜ' de okuyorum ve diğer üniversitelerde okuyan da çok arkadaşım var. bu konuyu uygulamaya geçirmek çok yararlı olur bence...
biz bugüb böyle bişey kursak yarın sünnilerde kurar sonra diğerleri derken çatışmalar çıkar önüne geçemezsiniz
drtuncay 21.07.2006, 14:26 neyse bu iş burada çözülecek gibi değil ...
Kimi mesajlarımı tam okumadan yanlış anlaşılmalar sonucu yanlış sonuçlar çıkarmış,bu da maalesef ortamda bir kargaşa yaratmış..gerçi net ortamından böyle şeylere girişmek insanlarda hep güvensizlik oluşturduğu için olumlu sonuç alınması hep zor olmuştur.Neyse ben bu fikrimi buradaki canlarla paylaşıyım demiştim .sonuçta insanlar fikirlerine inandığı müddetce mücadeleride devam edecektir bizimde bu konuda çalışmalarımız devam edecektir.
ayrıca site tarafından kürt düşmanlığıyla suçlanmışız...bu konuda site yöneticilerini gerçekten alkışlıyorum...siz kisiniz ve neye göre değerlendirme yapıp bu yargıya varıyorsunuz..sizi kınıyorum.
alevigoksun 26.07.2006, 12:41 fikir ii ama onu işler hale getirmek lazım fikir fikirde kalmamalı belli bişeler yapmalı ve hayata geçirmek gerekli
:S
Alp_Kemal 26.07.2006, 23:02 bence gerek yok ayrımcılıklara yol açar ve okuma şartları bir hayli zorlaşır...hele o gıcık hocalar hiç çekilemez...
for-ever-islam 26.07.2006, 23:38 ne demek alevi birliği kuralım tamam siz alevi birliği kurun lazlar laz birliği kürtler kürt birliği çerkezler çerkez birliği ne olacak bu ülkede yaşamayı sevmeyen kendine ayrımcılık yapıldığını düşünen varsa ayrımcılık yapılmayan başka bir ülkeye gitsin kimseyi zorla tutmuyoruz vatanın ekmeğini yiyip vatanı sevmemek ayrılık tohumları atmak da neyin nesi oturun oturduğunuz yerde bu ülkede kimseye ayrımcılık yapılmıyor tüm türk vatandaşları eşit haklara sahip aleviler kendilerini ırk yada dini grup olarak görmekten vazgeçsin ülkenize bu şekilde davranarak en büyük kötülüğü yapıyorsunuz ben sunnilerin kurduğu hiçbir yayına dergiye internet sitesine rastlamadım lütfen dış güçlerin oyununa gelmeyin bu ülke hepimizin üniversiteler siyaset yapma yeri değil oralar eğitim kurumları başkalarının amaçlarına çalışmayın ve üniversitelerimizi ideolojik hareketlerinize alet etmeyin
dr.tuncay size katılıyorum bizler hepimiz bir çatı altında olsak daha iyi olur özellikle topluluk açılsa.örnegin ben vanda okuyorum orda cem evi açılsa yazın boş kalacak ama topluluk açılsa ögrenciler tarafından daha iyi olur ama görüyorumki alevi ark. daha çok ögrenci derneklerindeler kürtçülügü savunuyorlar.topluluk açılsa daha iyi olur ayrımcılıkta olmaz
Alp_Kemal 27.07.2006, 20:02 dr.tuncay size katılıyorum bizler hepimiz bir çatı altında olsak daha iyi olur özellikle topluluk açılsa.örnegin ben vanda okuyorum orda cem evi açılsa yazın boş kalacak ama topluluk açılsa ögrenciler tarafından daha iyi olur ama görüyorumki alevi ark. daha çok ögrenci derneklerindeler kürtçülügü savunuyorlar.topluluk açılsa daha iyi olur ayrımcılıkta olmaz
evt bencede gördüğüm her yerde alevi gençleri ilanlar asıp kürt halkına özgürlük...kürtleri savunuyorlar...neden peki kendi haklarını savunmuyorlar...
SarıVatoz 28.07.2006, 00:55 biz bugün böyle bir şey kursak yarın sünnilerde kurar sonra diğerleri derken çatışmalar çıkar önüne geçemezsiniz
haklısın kavgalar eksik olmaz; hele ki Ramazan ayında
Ama sünni birlikleri zaten var
Bazı eylemleri;
Bütün bir sene boyunca ''Namaza Özgürlük'' konulu broşürler asmak.(imzasız)
Binanın orta yerinde (iki kişi) namaz kılmak.
Fen-Edebiyat fakültesinin önünde cuma namazı (salı da olabilir). (Epey reklam yaptılarda Sonra ne oldu bilmiyorum)
ulalıgenç 28.07.2006, 19:26 ne demek alevi birliği kuralım tamam siz alevi birliği kurun lazlar laz birliği kürtler kürt birliği çerkezler çerkez birliği ne olacak
Kısmen haklısın..Ama Alevilik bir ırk değildir o saydıkların Irk dikkat et.
bu ülkede yaşamayı sevmeyen kendine ayrımcılık yapıldığını düşünen varsa ayrımcılık yapılmayan başka bir ülkeye gitsin kimseyi zorla tutmuyoruz
Vatani duyguların kabardı galiba genç daha çok gençsin..
vatanın ekmeğini yiyip vatanı sevmemek ayrılık tohumları atmak da neyin nesi oturun oturduğunuz yerde bu ülkede kimseye ayrımcılık yapılmıyor tüm türk vatandaşları eşit haklara sahip aleviler kendilerini ırk yada dini grup olarak görmekten vazgeçsin ülkenize bu şekilde davranarak en büyük kötülüğü yapıyorsunuz
İyi oturalım bakalım..Ama eğri oturalım doğru konuşalım genç.ben sunnilerin kurduğu hiçbir yayına dergiye internet sitesine rastlamadım
İyi araşatırmamışsın öyleyse bir sürü var..
üniversiteler siyaset yapma yeri değil oralar eğitim kurumları başkalarının amaçlarına çalışmayın ve üniversitelerimizi ideolojik hareketlerinize alet etmeyin
Doğru üniversiteler eğitim yeri..Aynı zaman da siyasi kimliğin oluştuğu yer.
ben anlamadım niye ayrımcılık olsun? bence çok güzel bi öneri
ben gazi üniversitesinde okuyorum ve gercekten çok zorlanıyorum
biçok tanıdıgım var Alevi oldugunu söylemeye cekiniyo.ülkücüler öyle bi birleşmişki kimseye rahat vermiyolar.biz niye birleşmeyelim?
kimsenin dışlanmasından yana değilim ama en azından birbirimizi bulmamız iyi olur
illa klup kurmak gerekmez..
by@oktay 07.08.2006, 01:10 üniversitelerde kuracagınıza her ilde bi yer kuralım alevik nedir bil meyenimiz var
bence mantıklı bir düşünce. daha üniye gitmedim ama orda olsam katılırdım garanti.
Wey_ceLL 10.02.2007, 22:56 benim demek istediğim üniversite çatısı altında alevi birliği isminde değilde sadece alevilerin bir araya gelmesini sağlayacak bir oluşum önerisi idi.zaten üniversitelerde bu ad altında birlik kurukmasına izin veilmez.
bu öneriyi sunmamdaki amaç ise:
1)Üniversitelrde okuyan alevi gençlerimizi birbirlerinden haberdar etmek ve bir güç oluşturmak.
2)Alevi gençlerini üniversitede okurken alevilikle ilgili araştırmalar yapmalarını ve bu konularda tam donanımlı bireyler haline gelmelerini sağlamak.
3)Bu doğrultularda yetişen gençlerin ilerideki alevi vakıf ve derneklerin yönetimlerine geçerek oralarda daha etkin çalışmalar yapmalarına yön vermek.
bu konu için forumlarda, aynı üniversiteden olan arkadaşların buluşmalarını sağlamakta bir arkadaşımızın dediği gibi çok güzel bir başlangıç olabilir.
Hatay MKÜdeyim.Sol görüşlü bi üniversite ama yinede ortalık ülkücü kaynıo.Ve Söz hakkınada sahipler.Misal gecenlerde(2 ay oldu) tüm ülkücüler kantinde toplandılar masaları birleştirdiler.masada oturanları kalkmaları için ikna ettiler.Birasda el mahkum dierek öğrenciler masaları boşalttı.Tamamiyle bir gövde gösterisiydi.Biz burdayız dediler bize.Biras kaba bi tabirle ifade etcem posta koyup gittiler.Yine okudugum Fakültede ülkücüler azınlık gibi durmuyolar.Faliyetleri sürüyo.Temsilci seçimlerinde sınıfı böldüler.Bis sessiz kalmadık ama bireysellikle olmuyo.Bi Gazi yada Atatürk üniversitesinde solcu oldugunu söölemek mümkün diil.Ben katılıyorum arkadasım sana.Nasıl selametçiler evler açıyo,ülkücüler ocak adı altında kendi sempatizanlarını yetiştiriosa bisde birlik olmalıyız.Onlar gibi olmayalım.Ama bizimde söz hakkımız olsun.
Wey_ceLL 10.02.2007, 23:12 ne demek alevi birliği kuralım tamam siz alevi birliği kurun lazlar laz birliği kürtler kürt birliği çerkezler çerkez birliği ne olacak bu ülkede yaşamayı sevmeyen kendine ayrımcılık yapıldığını düşünen varsa ayrımcılık yapılmayan başka bir ülkeye gitsin kimseyi zorla tutmuyoruz vatanın ekmeğini yiyip vatanı sevmemek ayrılık tohumları atmak da neyin nesi oturun oturduğunuz yerde bu ülkede kimseye ayrımcılık yapılmıyor tüm türk vatandaşları eşit haklara sahip aleviler kendilerini ırk yada dini grup olarak görmekten vazgeçsin ülkenize bu şekilde davranarak en büyük kötülüğü yapıyorsunuz ben sunnilerin kurduğu hiçbir yayına dergiye internet sitesine rastlamadım lütfen dış güçlerin oyununa gelmeyin bu ülke hepimizin üniversiteler siyaset yapma yeri değil oralar eğitim kurumları başkalarının amaçlarına çalışmayın ve üniversitelerimizi ideolojik hareketlerinize alet etmeyin
Bende arkadasım gibi düşünüyorum.Sen bu konular için cok gençsin.Ve öyle görünüyoki birasda cehalet var.Üniversitelerde sünnilerin kurduğu ve faliyette oldugu bir ton grup war.Evler acılıo.Aplalar abiler adı altında.Fettulah Gülenin Öğrencilerini yetiştiriolar.Ülkü ocaklarında milliyetçilik adı altında yapmadıkları şey yoq.Lisedeyken ocakta olan birsürü arkadasım şimdi cezaevinde.Uyuşturucu adam yaralama gasp vb şeylerden.geri kalanı ise üniversitede devam edio pis işlerine.kendilerinden olana ekmek war başkasının okumasına öğrenim görmesine bile fırsat tanımıolar.Ben bunları bizzat yaşayan biri olarak anlatıyorum.Erzurumda kaldım.Rahatsızlığımdan ötürü belkide bu benm inancım her neyse ramazan orucu tutmazdım.Ama bunu sınıf arkadaslarıma bile söyleyemezdim.Akşama kadar onlarla beraber aç kalmak zorundaydım.Senin aklın alıo mu bunu?Herkesin sevabıda Günahıda kendine.Yine lisedeyken abilere gitmiştik.(Günün sonunda bana bi daha gelme dedi dahada yolum düşmedi...)Namaz kılmam ısrarla istendi,saatlerce sigara içemedim,ismini sadece tvlerde duyduğum sanırım Türkiyede de suclu konumundaki bir adamın Fettulah Gülenin kitabını okuyup durdular başımda.Sence bi alevi birliği kurmak oluşturmak cok mu mantıksız.Bu kadar yobaz bu kadar geri kafalı insanların arasında.Öyle zannediyorumki sende ilerde bu ugurda yol alan insanlar arasında olacaksın.Ve emin ol objektif olursan bizi o zaman anlayacaksın.
evet Wey_cell kardeş sana katılıyorum. onlar birleşiyorsa bizde birleşelim. tabi onlar gibi beyin yıkamak içn değil. sadece insanlık için.
Üniversitelerde Alevi birliği yerine daha geniş sosyalist yapılara katılın. Alevicilik bize üniversitelerde zarar verir ancak sosyalist yapılar yapmak istediklerimize katkı sağlar
kızılkilise kardeş doğru söylüyosunda bu siyasi amaçlı.
alevi ocakları olgusu ise dini amaçlı olacak. herkez yine sosyalist örgütlere katılmalı ama ekstra olarakta alevi cemiyetleri kurulmalı.
Alevi cemiyetleri varsa destekleyelim ancak Aleviler örgütlülükde birkaç dernek hariç başarısızdır. Aleviler örgütlü olsa pek çok sorunu çözebilirdik.
Bende Üniversite öğrencisiyim. Üniversitelerde dini olarak örgütlenmek doğru değildir illaki örgütlenecekse tüm demokrat insanları içinde barındıracak şekilde örgütlenmesi faydalı olur.
Nasılki islamcılık yanlışsa Alevicilikde yanlıştır zaten günümüz şartlarında Üniversite ortamında Alevicilik başarısızlıkla sonuçlanacaktır emin olabilirsinizki her sınıfta ancak %2 oranında Alevi vardır bizzat kendi gözlemlerim sonucu bu sayıyı verebiliyorum
doctorctf 11.02.2007, 00:44 üniversitelerde alevi birliği diye birşey olamaz.eğer birarada olup birbirinize destek olmak istiyorsanız kulüpler var.herhangi bir kulübe üye olup veya kendiniz bir kulüp kurup aynı işi yapabilirsiniz.ama alevilik adı altında bir oluşum bence çok gereksiz.
firariHH 11.02.2007, 01:04 Konuya sicak bakmiyorum!Böyle birsey iyi olmaz bence, sag´ci sol´cu ayrimi gibi birsey cikabilir ortaya!!
aleviliğin geleceğini daha iyi kılmak için üniversitelerde bu birlikleri kuralım ve
bence bu dusunce yanlıs mademkı ayrımcılıga karsıyız ozaman yapmamalıyız
|