Orijinalini görmek için tıklayınız : "DiN" HANESi...
öNYARGISIZ 10.07.2006, 21:38 Merhaba,
Eger kimliginizden (Nüfus Cüzdani) "Din" hanesinin "Bo$" birakilmasini istiyorsaniz veya "ba$ka bir inanç" yazdirmak istiyorsaniz, i$lemler çok kolay!
Bagli bulundugunuz Muhtarliga gidip "NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu istiyorsunuz, bunu doldurduktan sonra Bagli bulundugunuz Nüfus Müdürlügü'ne gidiyorsunuz.
"Kimligimdeki "DiN" hanesinin bo$ birakilmasini (Hiristiyan, Yahudi, vs. yazilmasini) talep ediyorum" gibi kisa bir Dilekçe yaziyorsunuz.
"NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu + Dilekçeyi Memura veriyorsunuz ve aninda iSTEGiNiZE UYGUN yeni Kimliginizi aliyorsunuz...
i$lemler umdugumdan da kolaymi$! (Tecrübeyle sabit!)
Dü$ünenlere Kolay gelsin !
Ho$çakalin...
Burası Bir Alevi forum sayfası sanırım.O halde İslam yazan din bölümümüzü asla değiştirmeyiz.Değiştirmesi gereken yobazlar değişsin bizizm ne işimiz olur.He tabi haklısın hiç yazılmasa insanların batini hak görüşü belirtilmese daha şık olurdu fakat yazacaksa da İSLAM yazmalıdır diye düşünüyorum...
aşk-ı muhabbetle...
ulalıgenç 10.07.2006, 22:23 Burası Bir Alevi forum sayfası sanırım.O halde İslam yazan din bölümümüzü asla değiştirmeyiz.Değiştirmesi gereken yobazlar değişsin bizizm ne işimiz olur.He tabi haklısın hiç yazılmasa insanların batini hak görüşü belirtilmese daha şık olurdu fakat yazacaksa da İSLAM yazmalıdır diye düşünüyorum...
aşk-ı muhabbetle...
Bence önyargılı davranıyorsun;birincisi burası aleviforum olabilir bu siteye girerken din kıstası yok yani ateistler de üye olabiliyor;ikincisi aleviliğin islamın dışında yorumlayan birçok insan var onun için değiştirebilirler;üçünsüde inandığı dini resmiyete dökmek istemenin de yobazlık olduğunu sanmıyorum.
Teşekkürler..
Sanırım iyi okumadınız yada ben iyi belirtemedim.İslamiyet kesinlikle Aleviliktir.biz değil değiştirmesi gereken başkalarıdır.Bu arada tabi herkes siteye üye olabilir.bizde ne olursan ol gel kavramı vardır.Ancak biz başkalarına temiz ve pak olan dinimizi anlatırken kendi değerlerimizi de unutmamalıyız...Bu gün Alevi öğrenciler için dilekçe versinler Müslüman olmadıklarını belirtsinler o zaman din derslerine girmeyebilirler deniliyor işte ben bu işi yapanlara yobaz diyorum bilmem anlata bildimmi.
aşk-ı muhabbetle...
Hüseyin69 10.07.2006, 22:35 bence alevi inancli kesim,
korkak olmadigini cesur oldugunun yaygaralarinda uzak kalmasidir.
asirlardir hedef tahtasindan inmeyen bir inanc kesimi yine birilerini harekete gecirecek,
sebeb müslüman degilsen bu ülkeyi ya terk et yada geber
cünki asirlardan berri o hedef tahtasindaki
künyemiz: dinsiz imansiz kizilbas komunist vs olarak yazilmis
bu künyeyi ne yazikki biz degil yine bizi katleden zihniyet yazmis
sakin bu mesajimda korkuyor manasi cikarmayin
cünki korkmak icin bir neden yok
benimkisi korkudan degil daha dün sivasi gaziyi yasattilar bize
bundan sonra istemedigimizdendir bu yazdiklarim
hasan cicek 10.07.2006, 22:36 Merhaba,
Eger kimliginizden (Nüfus Cüzdani) "Din" hanesinin "Bo$" birakilmasini istiyorsaniz veya "ba$ka bir inanç" yazdirmak istiyorsaniz, i$lemler çok kolay!
Bagli bulundugunuz Muhtarliga gidip "NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu istiyorsunuz, bunu doldurduktan sonra Bagli bulundugunuz Nüfus Müdürlügü'ne gidiyorsunuz.
"Kimligimdeki "DiN" hanesinin bo$ birakilmasini (Hiristiyan, Yahudi, vs. yazilmasini) talep ediyorum" gibi kisa bir Dilekçe yaziyorsunuz.
"NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu + Dilekçeyi Memura veriyorsunuz ve aninda iSTEGiNiZE UYGUN yeni Kimliginizi aliyorsunuz...
i$lemler umdugumdan da kolaymi$! (Tecrübeyle sabit!)
Dü$ünenlere Kolay gelsin !
Ho$çakalin...Merhaba sayın ÖNYARGISIZ:verdiginiz bilgiler için teşekürler.yanlız acaba Mahkameye baş vurmadan olurmu .
Saygılar.
ulalıgenç 10.07.2006, 22:42 Sanırım iyi okumadınız yada ben iyi belirtemedim.İslamiyet kesinlikle Aleviliktir.
Bu hala bitmemiş bir tartışmadır ama kafasında bunu bitirenlere bişey demiyorum....
biz değil değiştirmesi gereken başkalarıdır.Bu arada tabi herkes siteye üye olabilir.bizde ne olursan ol gel kavramı vardır....
Alevilikte "kim olursan ol gel" kavramı yoktur bu Mevlana nın öğretisidir.Aleviler de "Eline,beline,diline sahip olanlar" bizim dergahımıza girebilir denir.Düşünsenize küskünler bile Ceme giremiyor.
Bu gün Alevi öğrenciler için dilekçe versinler Müslüman olmadıklarını belirtsinler o zaman din derslerine girmeyebilirler deniliyor işte ben bu işi yapanlara yobaz diyorum bilmem anlata bildimmi....
Bence hala yanılıyorsun.
Teşekkürler
Sayın ulalıgenç biz içimizdeki kibiri yenmeye çalışanlarız.Yunus da bir sünni tasavvufçusu idi ancak bunun sünni olması benim ona olan sevgimi kesinlikle yok etmez.Mevlana da öğle.Alevilik kişilere bağlı kalmaksızın yani durağan olmayan bir İslam yorumudur.Bitmemiş dava dediğin Alevilik yüzyıllardır süregelmiş o kadar zulme baskıya rağmen, peki neden ayakta?Çünkü İslamdı, çünkü öz islamı o temiz anadolu alevileri içlerinde yaşadılar gösterişde yapmadılar.Son olarak belirttiğin yazıya gelince benim yobazlık anlayışım bu, insan haklarını hiçe sayan, kul hakkı yiyendir.
muhabbetimizin her daim olması niyeti ile...
aşk-ı muhabbetle...
ulalıgenç 10.07.2006, 22:58 Alevilik kişilere bağlı kalmaksızın yani durağan olmayan bir İslam yorumudur
Dediğim gibi bu hala büyük bir tartışma konusudur
Bitmemiş dava dediğin Alevilik yüzyıllardır süregelmiş o kadar zulme baskıya rağmen, peki neden ayakta?Çünkü İslamdı, çünkü öz islamı o temiz anadolu alevileri içlerinde yaşadılar gösterişde yapmadılar.
Dediğim gibi bu hala büyük bir tartışma konusudur..
Son olarak belirttiğin yazıya gelince benim yobazlık anlayışım bu, insan haklarını hiçe sayan, kul hakkı yiyendir.
Peki Din kitaplarında sadece sünniliği anlatan,küçücük öğrencileri camiye götürüp namaz kıldıran, zihniyet insan haklarını hiçe saymıyor mu,kul hakkı yemiyor mu?
Teşekkürler..
Peki Din kitaplarında sadece sünniliği anlatan,küçücük öğrencileri camiye götürüp namaz kıldıran, zihniyet insan haklarını hiçe saymıyor mu,kul hakkı yemiyor mu?
Teşekkürler..
sayın ulalıgenç benimde anlatmak istediğim bu.Evet bu insanlar yobazdır evet bu insanlar kul hakkı yiyenlerdir.Neden beni anlamak istemediğini çıkartamadım umarım anlarsın....
aşk-ı sabır...
öNYARGISIZ 10.07.2006, 23:18 Merhaba "Hasan çiçek",
Yazdigim i$lemler yeterli, kesinlikle mahkmeye gerek yok!
Kolay gelsin...
Ellerine sağlık..
Ben bu adamlar öyle birşey için en az bir kaç ay mahkemelerde süründürürler adamı diye düşünmüştüm.. ilginç :)
yusufçukgecegez 11.07.2006, 02:50 bence din hanesi boş bırakılmalı.belli bir yaşa gelen çocuk,kendi seçmeli.ayrıca sünnilerinkine sünni değilde islam yazıldığına göre,en azından inaçlı alevilerinkinede islam yazılması gerekir.
Tolgamanco 12.07.2006, 13:04 Sevindirici bir gelişme. Ama bu kadar kolay olacagını sanmıyorum. Kolay gibi görünen fakat yolların uzatıldıgı bir konu olması kuvvetle muhtemel.
öNYARGISIZ 17.07.2006, 22:55 Ben kimligimi degi$tirttim, gerçekten kolay, hiç bir zorluk yok!
Hüseyin69 17.07.2006, 23:08 yurt disinda örn.
avrupada abd böyle kolayliklar sagliyorlarmi konsolosluklar ?
konsolos görevlilerin meshur bir söz vardir
isiniz düstümü buraya gelirsiniz
acab kimligimdeki degisiklikleri kaydetmeye gitsem
ayni sözleri yine tekrarlar larmi
din hanesinin olması bile saçma kimlikte,benim bildiğim yurtdışında isim -soyisim,doğum tarihi,yeri yazar.hiç bir ülkede yok "din hanesi"diye bişi bildiğim kadarıyla.Neyse,en azından deiştirebiliyosun artık,umarım birgün din hanesini kaldırırlar nüfus cüzdanından.
Ben kimligimi degi$tirttim, gerçekten kolay, hiç bir zorluk yok!
bir sınırlama falan varmı dünya üzerindeki herhangibir dini yazdıbiliyormuyuz yada ateist diye yazılabiliyormu çok ilğinç gerçekten
güzel bir gelişme...
Ancak şunuda belirtmek istiyorum ki;zahirde neyi değiştirirsek değiştirelim gönüllerde bir değişim olmayınca zahirin değişiminin hiç bir anlamı yoktur...
görünen güzel olabilir ama ya görünmeyen.....:)
Canlar siz nelerle uğraşp neler yazmışsınız.Peki size soruyorum eğer kimliklerinizdeki islam ibaresini kaldırdıysanız ne yazdınız yada ne yazarsınız?İslam'ın asıl sahipleri bizleriz.Yani Aleviler.Asla başkasına bırakmayız.Eğer kimliklerini değiştirmesi gereken birleri varsa bu Ehlibeyt'e düşman olanlar olması gerekir.Lütfen kendinize gelin...
aşk-ı sabr...
cagdascetin 18.07.2006, 19:41 Canlar siz nelerle uğraşp neler yazmışsınız.Peki size soruyorum eğer kimliklerinizdeki islam ibaresini kaldırdıysanız ne yazdınız yada ne yazarsınız?İslam'ın asıl sahipleri bizleriz.Yani Aleviler.Asla başkasına bırakmayız.Eğer kimliklerini değiştirmesi gereken birleri varsa bu Ehlibeyt'e düşman olanlar olması gerekir.Lütfen kendinize gelin...
aşk-ı sabr...
Bu kişinin kendi öz hakkıdır düşman olmak veya düşman olmamak değildir.İsteyen değiştirebilir.Bence hiç yazılmasa daha iyi olur.Yeni doğan bir çocuğun kimliğinde Dini:İslam yazması nekadar saçma birşey.Bu şey gibi birkişiyi zorla ona yitmek gibi.
Bravo o halde siz kendi çocuklarınızın ve kendinizin Din hanesini boş bırakır yahut başka bir şey yazarsınız...Ama bilin ki İSLAM=ALEVİLİK Ben Alevi' yim diyen her kişi İslam ve dolayısı ile MÜSLÜMAN' dır....
aşk-ı muhabbetle...
cagdascetin 18.07.2006, 19:54 Bravo o halde siz kendi çocuklarınızın ve kendinizin Din hanesini boş bırakır yahut başka bir şey yazarsınız...Ama bilin ki İSLAM=ALEVİLİK Ben Alevi' yim diyen her kişi İslam ve dolayısı ile MÜSLÜMAN' dır....
aşk-ı muhabbetle...
Boş bırakmak ona bağlı kalmaktan daha iyidir.İslam veya Müslüman yazınca ne oluyor sevapmı işlemniş oluyorsun.Evet benim çocuğum olursaki bence o belli bir yaşa gelene kadar neden karışayımki ben çocuğuma sadece insan olmayı ve kul hakkı yememeyi öğretirim.Bana çünkü öyle yapıldı ve ben belli bir yaşa geldiğimde kendimi ifade eteye başladığımda ben buyum dedim.Sizce yanlış olan nedir?Unutmayınki Aleviliğin İslamın dışında olduğunu düşünenlerde var.Siz bunu unutarak hareket ediyorsunuz.Ayrıca ben kendi Din haneme Alevi yazdırmayı tercih ederim.Ama ilerde o benim olursaki olacak çocuğuma kalmış bişey.İşte bizim yerimize kararları sizler verdiğiniz için böyle olduk.
Korkma Çağdaşçetin kardeşim ben senin yerine karar vermiş felan değilim.Aleviliğin İslam dışında dır diyen düşünce, geri kafalı ve kendini bilmez bir düşüncedir...Siz ne kadar Aleviliği İslam'ın Kuran' ın dışına çıkarmaya çalışsanız da İÇİNDEDİR...Bu arada yazılsa ne olur yazılmasa ne olur demişsiniz...Tabi ki yazılmazsa daha iyi olur çünkü bu bir Minhac yoludur yani gönül yoludur...Ancak yazılacaksa ki bu Aleviler için İslam olmalıdır...
aşk-ı muhabbetle...
cagdascetin 18.07.2006, 20:14 Ben Aleviği asla Kur-an dışına çıkartmadım çıkartmamda dışında gören arkadaşlarda var dedim.Kur-an'la Ehlibeyt ikizdir.Nasıl dışında tutabilirimki Kur-an'ın.Ama bence yazılmaması daha iyi olur.
tuncerbio 19.07.2006, 23:21 öncelikle arkadaşımın burası alevi sitesi yada benzeri bir kavram kullanmasına üzüldüm bu ülkede ayrım gören toplumun bireylerinin böyle bir ayırıcı unsur kullanması bence hoş değil!
Evet kimlikte din hanesini değiştirmek artık çok kolay eskisi gibi mahkeme yoluna gitmeyede gerek yok ben kendi kimliğimde din hanesini boş bıraktırdım bu uygulama uzun zamandır yapılmakta...........
|