Orijinalini görmek için tıklayınız : Zorunlu Dindersleri hakkında

musacan
11.07.2006, 11:57
Dostlar herkese günaydın
Son günlerde AİHM sinin bir kararı köşe yazarları tarafından değerlendirilmektedir. Görüyoruzki Avrupa ABF si ile Türkiye ABF yani Alevi Kurumları savunmasında ve mücadelesinde ne kadar haklı, insani normlara uygun istemleri ve talepleri hukuk devletimiz olan ülkemizde ne kadar zor oluyor. Bizler zaten din dersinin şu konjoktörde tamamen kalmasını istemiyoruz aksini söyleyende muhakakki olacaktır. Ama "dilekçe versinler almak istemiyorsalar almasınlar demek " halk iradesiyle seçilmiş bir bakana hiç yakışmıyor inanç ve kültür kamplaşmasını beraberinde getirir bu çıkışlar. Dostlar, evet sorunu birlikte uzlaşmacı olarqk çözmemeiz lazım mesala Mualla Selçuk örneği gösterilebilir. Din öğretimi denildi adına İnançsal Eğitim diyebiliriz.
Sorunu çözmeye çalışırken şu anki hükümede yakın olduğunu hissettiğim bazı Alevi kuruluşlarıyla degil yıllardır demokrasi ve hukuk mücadelesi içerisinde her platform da Aleviliğin yasal sürecini savunan ABF kurumlarıyla masaya oturulması lazımdır. Aksi olursa Aleviliğin tanımlanmasında zorluk asimilasyonda hızlılık gelecek din öğretiminde arıza çıkabilir Ne mutluki Türkiyeninde tüm inançsal kültürlere aynı gözle bakmasını saglıyor evrensel insan hakları normuna uyulması için katkı koyuyoruz Bununiçindirki kurumlarımızın hukuk mücadelesine destek verilmesinden yanayım.
HIZIR YOLDAŞINIZ
PİRSULTAN DİRENÇİNİZ OLSUN
C A N L A R Sağlıcakla kalın

kıvılcım
14.07.2006, 11:32
okullarda din derslerınde sadece sünnı mezhebı ıçeren konuda ders verılmesıne karsıyim neden mı ilkokuldan berı derslerde dın kulturu hocaları ınanın hep alevılerı asağıladı bız garip alevı ogrencileride hanı karsımızdakı hoca ya güya ses çıkartamazdık bu ne kadar acı bı durumdu bı bılsenız suan unv.deyim allahtan din dersi yok ortamı dusunemezdım artık sessizde kalmazdım e mağdemkı namaz nıyaz ,esıtlık,ıyılık oğretılıyo dın derslerınde pekı alevılere ne dıye atılıp tutuluyor bu mu müslümanlık?emın olun türkıyenın pekçok okulunda dın derslerınde bu olaylar hala yasanıyor bızım buna dur dememız lazım davamızı surdureceğız

Ali_Yolcusu
18.07.2006, 02:37
aynen bende kıvılcım a katılıyorum. ben din derslerine korkarak giriyordum.hocaların aleviler hakkında ileri geri konuşmalarından da bıkmış usanmıştım artık bu derslerin kaldırması isabetli olur dediği gibi allahtan üniwlerde dün dersi yok o zaman millet birbirini yer bitirirdi.

pica
06.10.2006, 21:03
bana kalırsa din dersleri istege baglı olmalı.kişi islamiyeti ögrenmek istiyorsa onu ögrenmeli.aleviligi öğrenmek istiyorsa onu.hatta hristiyanlıgı bile öğrenmeli.tamam ben cok fazla hayal kurdum:) ne yapayım biz boyle alısmısız.sesimizi cıkaramadan koyun gibi yasıyoruz.o yuzden hayallerimiz de boyle buyuk oluyor.nerde o herkesin esit ve özgür yasayacagı günler...

MeRaLiNa
06.10.2006, 23:53
AIHM'si din derslerini tamamen kaldirilmali, 1. laiklige aykiri oldugu asikar, 2. bu derslerin ne amacla verildigini, temelinde ne yattigini hepimiz biliyoruz

ücüncüsü ve en önemlisi eger secmeli olursa, Alevi ögrencileri desifre olacaklar, saten örümcek beyinli aileler cocuklarina bir sürü cahillce seyler anlatiyorlar, birde "din ahlak" dersine girmeyince Alevi ögrenci nasil tepkilerle, nasil zorluklarla karsi karsiya kalacak siz düsünün... bu tepkiden korkanlar belki yine istemeyerekte olsa din dersine gitmeyi kabul edecek...

Insallah davaci alevi örgütleri, avukatlari cok dikkatli olurlar bu konuda
isin bu tarafi cok önemli.....

Mesut Gündüz
06.10.2006, 23:58
Birgün alevilik felsefesi Türkiyede en büyük değer yargısı olacak.

ONU®
07.10.2006, 00:35
Bu din dersi olgusu gerçekten de son derece gereksiz.Kitaplarını karıştırıp baktığınızda bunu görüyorsunuz.Sadece sünnilere hitap ediyor ve ülkedeki daha değişik inançlara sahip diğer kişilerin kendi inançlarını öğrenmesi hakkı da gasp ediliyor.Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir ama laiklik bunun neresindedir bunu bir türlü çözebilmiş değilim.

Nesimi
07.10.2006, 00:39
Din dersleri tamamiyle kaldırılmalıdır.

pervane derviş
07.10.2006, 19:33
bence din dersi ya tamamamen kaldırılmalı yad alevilikte zorunlu dindersi adı altında tüm çocuklara ögretilmeli seçmeli oldugu taktirde bizim cocuklarımız cok zorluklar ceker dıslanır ve bir kenara itilirler buda egitimlerini olumsuz etkiler
hak yoldasınız olsun

Sevgi Erkan
07.10.2006, 19:41
Din dersleri sadece dini eğitim veren okullarda olsa daha iyi olabilir.
Normal eğitim veren okullardan kaldırılması taraftarıyım.Zaten sınavlarda da çıkan bir ders değil. Hele hele ilköğretimde henüz soyut düşünmeyi tam olarak bilemeyen yavrularımızın bu dersi almasını sakıncalı buluyorum.