Orijinalini görmek için tıklayınız : DERSİM'deki Özel Munzur Koleji

ozan_derya
11.07.2006, 17:11
Bu sizin düşünceniz, sonra halk arasında Fettullah Gülen Fettoş olarak bilinir.

Sİz istemiyorsanız Mesih dersiniz buda sizin bileceğiniz şey.

Bence biraz seviyeyi yüksek tutarak tartışmamız lazım.
Üyeleri bir yana bırakın, moderatör olarak en azından sizlerin seviyeyi muhafaza etmeniz lazım bence.
"FETTOŞ-METTOŞ" diye hakaret etmeye çalışmakla sorunlar çözülmüyor.
Bu hakaretlerin, ne o hakaret ettiğiniz insana bir zararı oluyor, ne de hakaret edenlere bir faydası.
Onun için; sağlıklı-soğukkanlı bir biçimde oturup düşünmek, tartışmak gerekiyor.
Meselaa en başlarda ben "PİRİMUNZUR" a demiştim ki; "çok övmüşsün bu okulu ama, acaba kime ait olduğunu öğrendikten sonra da bu kadar övecek misin"
Ve dediğim çıktı.
PİRİMUNZUR tam 180 derece ters döndü.
Öve öve bitiremediği okulu yerin dibine soktu.
Neden?
Çünkü, görüşlerini hiç tasvip etmediği birine ait olduğunu öğrenmişti.
Eğer bu bilgiyi öğrenmeyecek olsaydı, hararetli hararetli övmeye devam edecekti herhalde.

Peki, şu soruyu oturup da hiç kendi kendinize soruyor musunuz?
Onların yaptığı bu çalışmaları, bu fedakarlıkları ( onlar başkalarının memleketlerine, hatta başkalarının ülkelerine yapabildikleri halde ), biz kendi memleketimize neden yapamıyoruz?
Bu soruyu bugüne kadar, hangi F.GÜLEN karşıtı, çağdaş-demokrat-devrimci insanlar kendilerine sordu acaba?
"Bu çalışmaların aynısını biz neden yapamıyoruz", bunu hiç araştırdınız mı?
Cevaplarınız var mı?
Varsa bize de bildirin. Merak ediyorum.

==================================

Bu yazıyı aslında "Dersim'deki Fetullahçı Koleji" başlıklı yazıya yazmıştım.
Ama gönder tuşuna basınca "topic"in kapatıldığını gördüm.
Bence bu konu, seviyeyi düşürmeden ciddi bir şekilde tartışılmalıdır.
Konuşmacıları sakin olmaya ve seviyeli bir üslupla görüş bildirmeye çağırıyorum.

redyellow
11.07.2006, 18:02
:clap: Bence biraz seviyeyi yüksek tutarak tartışmamız lazım.
Üyeleri bir yana bırakın, moderatör olarak en azından sizlerin seviyeyi muhafaza etmeniz lazım bence.
Bu hakaretlerin, ne o hakaret ettiğiniz insana bir zararı oluyor, ne de hakaret edenlere bir faydası.
Onun için; sağlıklı-soğukkanlı bir biçimde oturup düşünmek, tartışmak gerekiyor.
Meselaa en başlarda ben "PİRİMUNZUR" a demiştim ki; "çok övmüşsün bu okulu ama, acaba kime ait olduğunu öğrendikten sonra da bu kadar övecek misin"
Ve dediğim çıktı.
Neden?
Eğer bu bilgiyi öğrenmeyecek olsaydı, hararetli hararetli övmeye devam edecekti herhalde.

Onların yaptığı bu çalışmaları, bu fedakarlıkları ( onlar başkalarının memleketlerine, hatta başkalarının ülkelerine yapabildikleri halde ), biz kendi memleketimize neden yapamıyoruz?
Bu soruyu bugüne kadar, hangi F.GÜLEN karşıtı, çağdaş-demokrat-devrimci insanlar kendilerine sordu acaba?
Cevaplarınız var mı?

Konuşmacıları sakin olmaya ve seviyeli bir üslupla görüş bildirmeye çağırıyorum.

:clap:

Hüseyin69
11.07.2006, 18:10
Cevaplarınız var mı?

onlar aslinda fedakarlik yapmiyor sn ozan derya onlar karda yüyürüyüp izlerini belli etmemeye calisiyorlar ne kadar yirtinsalarda birgün onlarin cirkin oyunlari su yüzüne cikacak
tipki yimpaj jet fazilkommbasanvs ler gibi neymis halka hizmet fakire yoksula yardim hadi canim sende leri Söylemek fazlada uzak degil ülkeyi soyup sogana cevirecen türlü dalaverelerle ona buna sirin görünecen yesil renkli bankotlari cebe indirecen fazlaliklarida adina okul adina hayirli is vs diyecen tabiki otoriter sisteme yakin oldugu icinde hesap kitap sorulmaz
bu böyle devam eder gider
ama cagdas demokrat kesimde böyle olanaklar yok yagciligi iki yüzlülügü riyakarligi özünde barindirmadigi icin sistem tarafindan muhalif görülür ve pek sicak bakilmaz
ve ayrica bahssetigin cagdas demokrat cevrelere yillardir neler yapildigini gözlerinizle görmessenizde iletisim araclarinda görüyorsunuzdur belki

ayrica kilitlenmis bir basligi yeniden canlandirmak ne kadar saglikli olabilirki

Balta
11.07.2006, 18:22
Bence biraz seviyeyi yüksek tutarak tartışmamız lazım.
Ve dediğim çıktı.
Neden?

Cevaplarınız var mı?

Seviyeyi yüksek tutalım diyorsunuz ama orada seviyesizlik nedeniyle kapatılan bir konuya yine kişilere sataşma.... yok 180 derece dönme vs gibi yaklaşımlarla konunun devamında ısrar görüyorum. Fettoş-Mettoş diye sizde söylüyorsunuz peki Fettoş demekle seviyemi bozuluyor.
Sonra bu konu alevilikle ilgili topikte açılmış yanlış yer.
birde aynı seviyenin devamı gibi olduğundan ;

Ben bunda hakaret görmüyorum kaldı ki ona saygı duyanların sorunu olabilir bu kelimeler için. Fettoşun düşüncesi ve yaptıkları ortadadır. Bunu görebilmek o kadarda zor değil. Nurettin Verenin itiraflarını okumak. Duble ajanlığı ile ilgili açtığım topikte yaterince yer verdim. O nedenle Fettoş layık olduğu yerdedir ve konumdadır.

Bu nedenle bir moderatör olarak şöyle böyle demenizi anlamlaştıramadım. Siz saygı duyarsınız ve öğeriniz ama başkasının duyup duymayacağı kendinin tasarrufudur ve Alevilerin Fettoş hakkındaki düşünceleride bellidir.

O nedenle kapatılan bir konunun devamını açmak yerine ve aynı konuyu buraya taşımak yerine açık ve seviyeli olarak tartışılan Fettullah Gülenin Duble ajanlığı konusundan devam edebilkirsiniz çünkü burada Fettullah Gülen değil okul konusu tartışılıyor oysa sizin niyetiniz Fettullah Gülense oradan devam edin.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=9566

Konuyu tekrar kapatıyorum.