Orijinalini görmek için tıklayınız : Zorunlu din dersi hakkında

arikusu
11.07.2006, 19:55
Merhabalar
Günlük internet gazetesi soL (www.sol.org.tr) bugün, zorunlu din derslerini, iktidarın ne düşündüğü, din derslerinin müfredatı ve diğer başlıklar üzerinden ele almış.
Tartışılması ve okunması dileğiyle

Ya seç ya terket! (http://www.sol.org.tr/index.php?news=77&yazino=1322)
Yalnızca Sünni değil, bütün mezheplerin istedikleri dini eğitimi alması gerektiğini açıklayan hükümetin bu uygulamalarla eğitim kurumlarında tarikat örgütlenmelerinin önünü açmayı planladığı ileri sürülüyor.
Din derslerinde ne okutuluyor? (http://www.sol.org.tr/index.php?news=77&yazino=1323)

Dünyadan uygulamalar (http://www.sol.org.tr/index.php?news=77&yazino=1324)

Patlayan Kuran kursları (http://www.sol.org.tr/index.php?news=77&yazino=1325)

inci
11.07.2006, 20:50
Merhaba;
Ben bir öğretmen olarak okulllarda her türlü din dersine karşıyım.Din eğtimi verileceğine daha bilimsel bir eğitim verilmeli. İnsanlara bir çok şeyi Allah tan bekleyemek ve ona bağlamak yerine düşünmek öğretilmelidir...

Aziz
11.07.2006, 21:40
bence din derslerı zorunlu olmaktan cıkartılmalı.
isteyen alsın bu dersı ama ıstemeyen almasın

kolpa
11.07.2006, 22:18
bence de isteyen kişiler alsın din dersini ama öncelikle çocuklar,gençler arasında hoşgörü ortamı oluşturulmalı ki fişlenme korkusu yaşamasın aleviler.

jacques lion
11.07.2006, 23:34
Merhabalar,

Elbette din öğretimi tamamen ulusal eğitimin müfredatından çıkarılmalı, nitekim dinsel öğretim, laik olduğunu iddia eden bir ülkede ulusal eğitimin içeriğine ve ilgisine girmemeli. Bu konu, çerçevesi kanunlarla çizilmek kaydıyla dinsel cemaatlere bırakılmalı.

Bu saçma uygulamanın fikir babalarına sormak lazım: Ne oldu yani? 20 yıldan fazla bir süredir zorunlu din dersleri var, Aleviler Aleviliklerinden mi vazgeçti? Amacınıza ulaşabildiniz mi? Hayır!

Bizleri asimile edemedikleri için egemen zihniyet huzursuz, biz de bu haksız uygulamayla karşı karşıya olduğumuz için yıllardır huzursuzuz... kısacası herkes huzursuz.

İktidarlarını bu huzursuzlukların, mutsuzlukların, karmaşanın, çatık kaşların üzerine kuranların ensesinde at sineği olmak lazım, onların kafalarını yıllardır çevirmeye korktukları yönlere çevirmelerini sağlamak lazım, son tahlilde ezber bozmak lazım. Zorunlu din dersi ezberini bozmak, iyi bir başlangıç belki de. Saygılarımla.

SivanA SimyacI
11.07.2006, 23:54
evet zorunluktan cıkması gerekir hepimizin temennisi o.
dın dersı almaya zorunlu kımse olmamalı artık bu gerici zihniyet son bulsun.

Suffiyun
13.07.2006, 01:43
Konunun alındığı sitenin adı bile belli iken yapılacak yorum tarafsız olmayacaktır elbet.bu 1.
İkinicisi ne hocalar var görüyoruz...
Üçüncüsü alevilik biz mezhep midir ki ? Zaten din dersi kitaplarında mezheplere değiniliyor.
Ki zaten alevilik de sokuluyor artık din dersi kitaplarına...

cagdascetin
13.07.2006, 04:57
Konunun alındığı sitenin adı bile belli iken yapılacak yorum tarafsız olmayacaktır elbet.bu 1.
İkinicisi ne hocalar var görüyoruz...
Üçüncüsü alevilik biz mezhep midir ki ? Zaten din dersi kitaplarında mezheplere değiniliyor.
Ki zaten alevilik de sokuluyor artık din dersi kitaplarına...
Bende öğrenciyim ve aleviyim ama din dersinde alevilikle ilgili bişey okumadım.ilk olarak;nasıl hocalar var adlarını ver bizde bilelim.Ne dersin?İkincisi bir mezhepmidir diye sormuşsun ardından zaten mezheplere değiniliyor demişsin hangisi doğru sözün?3'üncüsü Mezhep nedir sadece o anlatılıyor.Aynı zamanda tarikatlarda.

Merhaba;
Ben bir öğretmen olarak okulllarda her türlü din dersine karşıyım.Din eğtimi verileceğine daha bilimsel bir eğitim verilmeli. İnsanlara bir çok şeyi Allah tan bekleyemek ve ona bağlamak yerine düşünmek öğretilmelidir...
Sizin gibi öğretmenlerin varlığını bilmek nekadar güzel.Ayrıca din Eğitimi almak isteyen İmamlara veya imamhatiplere veya dedelere başvurabilirler.Böylesi daha iyi olmazmı?Böylelikle tam Laik bir anlayışımız var diyebiliriz.Ayrıca bu topraklarda bu tür eğitimler olduğu için ve körü körüne bunlara bağlı olunulduğu için Fetret devrine girilmiştir.İlimle uğraşanlar ölümle cezalandırılmışlardır. Umarımki bilimle uğraşıp,inançlara inanılacak noktaya kadar inanıp,Hayata saygılı bireyler oluruz.Saygılar

Suffiyun
13.07.2006, 05:32
evet soruyorum ki öğretin alevilik bir mezhep midir kim kurmuştur nedir içeriği mezhepler İSLAMİYET'in yorumlanış biçimleridir ama İSLAM'ın 5 şartı İman'ın 6 şartı aynıdır Kelime-i Şehadet Kelime-i Tevhid aynıdır bu durumda alevilik bir mezhep midir,açıklayınız.

cagdascetin
13.07.2006, 05:54
Şunu çıkartmışsın benim sorduğum sorudan."Alevilik bir mezheptir."Ben böyle bişey demedim istersenki sana terimlerin anlamını söyleyeyim ondan sonra cevap vereyim ;
Mezhep:Bir dinin görüş,yorum,anlayış farklılıklarından ortaya çıkan kollarından biri.
Tarikat:İzlenecek Yol,izlenecek yöntem,hâl ve durum anlamına gelir.

buna göre Alevilik ne tarikattır nede mezheptir.Sen ver kararı.

Sana şunuda diyim "Ben Alevi Olamam ki!" umarım anlarsın.

nusayri
13.07.2006, 07:39
evet soruyorum ki öğretin alevilik bir mezhep midir kim kurmuştur nedir içeriği mezhepler İSLAMİYET'in yorumlanış biçimleridir ama İSLAM'ın 5 şartı İman'ın 6 şartı aynıdır Kelime-i Şehadet Kelime-i Tevhid aynıdır bu durumda alevilik bir mezhep midir,açıklayınız.sayın sufıyen soru sorma tavrınız birşeyler bilyormuşsun gibi haraket edip karşı tarafı aşağlama bir tavırla hareket ediyorsun buda senin bilinçsizliyin ve kör körüne ezbere bir düşünceden kaynaklanan katı tutumunla yazdığın mesajlarda gösteriyör.
alevilikte inanç ve yorum müslumanlığın temel niteliyini taşır bir mezhep deyildir müslümanlığın özüdür,ehlilbeytin yolu ve yorumudur,hanafıyen müslümen ve ana memilmüşrukin.
mezhepler hazreti bayganberi vafatından sonra olmuştur,oysa alavilik inanci islamiyetin ilanindan önce müslümanlık inancı aleviliktir ehlilbeytin inancı ve yorumudur ve bugüne kadar aynı inanç ve yorumla davam etmektedir,müslümanlığın içindeki mezhepler sonradan islam olan ve kendilerine göre yorumlar üreten tarikatlardır.

arikusu
13.07.2006, 08:35
bahsi geçen sitenin adı diye başlayan bir mesajınız var suffiyun...
sitenin ilkelerinin açıklandığı bölümde "soL taraflı bir gazetedir ama gerçeklerden hareket eder." diyor zaten.
Yani mesele taraflılık meselesi değil gerçeklilik meselesi, ilgili yazıları da bu şekilde tartışabilirsiniz.
Daha önemlisi şu; yazıların hepsinin ortak teması, "zorunlu din dersi" üzerine; akp ne yapıyor, dünyada ne oluyor şeklinde; bütün bunlar dururken "alevilik mezhep midir" tartışmasını açmak, durun ben size bunları tartıştırmayayım demek. Gerçeklerden korkmayın...

Suffiyun
13.07.2006, 19:11
sayın sufıyen soru sorma tavrınız birşeyler bilyormuşsun gibi haraket edip karşı tarafı aşağlama bir tavırla hareket ediyorsun buda senin bilinçsizliyin ve kör körüne ezbere bir düşünceden kaynaklanan katı tutumunla yazdığın mesajlarda gösteriyör.
alevilikte inanç ve yorum müslumanlığın temel niteliyini taşır bir mezhep deyildir müslümanlığın özüdür,ehlilbeytin yolu ve yorumudur,hanafıyen müslümen ve ana memilmüşrukin.
mezhepler hazreti bayganberi vafatından sonra olmuştur,oysa alavilik inanci islamiyetin ilanindan önce müslümanlık inancı aleviliktir ehlilbeytin inancı ve yorumudur ve bugüne kadar aynı inanç ve yorumla davam etmektedir,müslümanlığın içindeki mezhepler sonradan islam olan ve kendilerine göre yorumlar üreten tarikatlardır.

:) bunun dayanağı nedir,sonradan İSLAM olmak ne demektir ?

nusayri
14.07.2006, 06:47
:) bunun dayanağı nedir,sonradan İSLAM olmak ne demektir ?cevabın sorduğun sorudadır,muslumanlık hazreti ademe hazreti ibrahime kadar dayanmaktadır, ehlilbeyt bir ağaçtır tüm baygeberlerde bu ağacın dallarıdır beni haşim elkiram, alevilik inancın ilkesi ise bu ağaçtır, yorumu ise muslumanlıktır,muslumanlığı sonradan kabul eden ise islamdır,hazreti abu bekir 40 yaşından sonra olmuştur,hazreti ali dışında tüm eshaplar beli bir yaştan sonra müslümanlığı kabul etikleri için islamdır.
suffıyen takma adınız nerden,abu suffıyenden almışsınız ,abu suffıyen kaç yaşında muslumanlığı kabul etmişte islam olmuştur?.islamın anlamı budur..
saygılar