memço
21.09.2005, 02:22
Arkadaşlar; bu konunun devamında buraya türkülerimizin ve deyişlerimizin sözlerinin eklenmesini istiyorum.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkü Sözleri Sayfa :
[1]
2
memço 21.09.2005, 02:22 Arkadaşlar; bu konunun devamında buraya türkülerimizin ve deyişlerimizin sözlerinin eklenmesini istiyorum. memço 21.09.2005, 02:31 Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Göklere Erişti Feryadım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Gül Elinden Ah İle Zardır. Ne De Olsa Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Eyüp Sabır İle Gitti Mısır’a, Koyun Oldum Ağladım Ardı Sıra, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Yöre: Erzincan memço 21.09.2005, 02:39 Denizin Dibinde Hatçam Burdur’dan Antalya’ya doğru giderken yaklaşık 38 km. Uzaklıkta bulunan Arvallı, yeni adı ile Bağsaray köyünde geçer hikâye. Hikâyeye göre Hatçe isminde bir güzel kadın köyün meydanındaki duvarında çift oluklu pınar bulunan bir evde oturur. Türküde sözü geçen pınar bu pınardır. Hatçe güzel ve alımlı bir köy güzelidir. Köyün çobanı Hatçe’ye gönlünü kaptırır. O da çobanı sever. Ne var ki Hatçe evlidir. . Kader onları bir türlü bir araya getirmemiştir. Her ne kadar olumsuzluklar çok olsa da aşklarına engel olamazlar ve bir zaman sonra birlikte kaçmaya karar verirler. Çobanla birlikte kaçarak Antalya’ya yerleşirler. Yaklaşık 5 ay sonra yakın bir köyde (Kayış) de buna benzer bir olay gerçekleşir ve İbrahim CAN isimli mahalli sanatçı bu türküyü yakar. Türkü’nün Orijinal Sözleri: Evlerinin önünde pınarlar harlar Hatçam çıkmış pencereye ay gibi parlar Ben Hatça’yı yitirdim de dumanlı dağlar Gözlerimin pınarları durmadan çağlar Ovalara duman çökmüş göremedin mi? A kız kendi saçını öremedin mi? Alçaklara karlar yağmış yükseklere buz Gel sarılalım gaçalım ince belli kız Denizin dibinde Hatçam demirden evler Ak gerdanın altında da çiftedir benler O kınalı parmaklar da o beyaz eller Yolcuyu yolundan eyleyen dilber Dalga dalga dalga dalga dalgalanıyor Hatçayı görenler sevdalanıyor Üçünü de beşini de Hatçam onuna Ben de yandım Hatça’mın basma donuna Yüce dağ başına Hatçam ekin ekilmez Yağmur yağmayınca Hatçam kökü sökülmez Ellerin köyünde Hatçam kahır çekilmez Doldur ağıları içelim Hatçam Varman kızlar varman kirli çobana Çoban evde durmaz gider yabana Ovalara duman çökmüş göremedin mi? Akız kendi saçını öremedin mi? Arvallı dedikleri bir büyük şehir Şehir oldu bana her zaman zehir Çok dediler arkadaşlar yar senin değil Doldur ağıları içelim Hatçam Yüce dağ başında Hatçam harmanın mı var Harmanı kaldırmaya dermanın mı var Hatçam beni öldürmeye fermanın mı var Doldur ağıları içelim Hatçam Kaynak: ÇİNE Hamit, Burdur’dan Damlalar, 1989 memço 21.09.2005, 02:46 Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar Bu öykü Malkara köylerinden alınmış olup belli bir kişinin dilinden yazıya geçirilmiş değildir. Çevrede herkes tarafından bilinen bir öyküdür. Söylentiye göre, çok eskiden köyün birinde Zeynep isimli çok güzel bir kız vardır. On altıya yeni bastığında Zeynep'i köylerindeki bir düğünde aşırı (yabancı) köylerden gelen Ali isimli bir genç görür. Ali Zeynep'i çok beğenir ve köyüne döndüğünde kızın babasına hemen görücü gönderir. Zeynep'i Ali'ye verirler. Kısa bir zaman sonra düğünleri olur. Ali, Zeynep'i alıp aşırı köyüne götürür. Zeynep'in gelin gittiği köy ile kendi köyü arası üç gün üç gece çeker. Bu kadar uzak olduğundan dolayı Zeynep, anasını babasını ve kardeşlerini tam yedi yıl göremez. Bu özlem Zeynep'in yüreğinde her gün biraz daha büyüyerek dayanılmaz bir hal alır. Köyün büyük bir tepesinde bulunan evinin bahçesine çıkarak kendi köyüne doğru dönüp için için kendi yaktığı türküyü mırıldanır ve gözleri uzaklarda sıla özlemini gidermeye çalışırmış. Oysa kocası, Zeynep'in bu özlemine pek aldırış etmez. Kaldı ki eski sevgisi de pek kalmadığından kendini fazlaca horlamaya, eziyet etmeye başlar. Sonunda bu özlem ve kocasının horlaması Zeynep'i yataklara düşürür. Gün geçtikçe hastalığı artan Zeynep'in düzelmesi için, köyden gelip gidenler de anasının babasının çağrılmasını salık verirler. Başka çare kalmadığını anlayan Zeynep'in kocası da anasına babasına haber vermeye gider. Altı gün altı gecelik bir yolculuktan sonra bir akşamüstü Zeynep'in anası babası köye gelirler, Zeynep'i yatakta bulurlar. Perişan bir halde Zeynep hala türküsünü mırıldanmaktadır. Aynı türküyü anasına babasına da söylemeye başlar. Çevresindeki bütün köy kadınları duygulanıp gözyaşı dökerler. Annesi fenalıklar geçirir ve bayılır. Zeynep hasretini giderir, giderir ama artık çok geç kalınmıştır. Bir daha onmaz, sonu ölümle biter. Herkes Zeynep için gözyaşı döker. İşte o gün bu gündür bu türkü ayrılığın türküsü olarak söylenip durur. Türkü’nün Orijinal Sözleri: Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Aşrı Aşrı Memlekete Kız Vermesinler Annesinin Bir Tanesini Hor Görmesinler, Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim. Annemin Yelkeni Olsa Açsa Da Gelse, Babamın Bir Atı Olsa Binse De Gelse, Kardeşlerim Yolları Bilse De Gelse. Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim. Yöre: Edirne memço 21.09.2005, 03:00 Havada Bulut Yok Bir Yemen türküsüdür Havada Bulut Yok. Osmanlı Yemen topraklarını ülkesine kattıktan sonra buradaki hükümranlığını sürdürmek için çok şehit vermiştir. Yemen merkezden uzak olsa da kutsal toprakları elde tutma uğruna birçok şehit verilmiştir. Müslüman toprağı olmasına karşın, Yemen İngilizlerle işbirliğine giderek Osmanlıya karşı savaş açmıştır. Beş cephe de birden çarpışan Osmanlı kuvvetleri Anadolu’dan asker sevki yapmaktadır. Çarpışmalar o kadar şiddetli olmaktadır ki aileler Yemen’e cepheye giden evlatlarının artık geri dönmeyeceğini bilmektedirler. Bir çok aile cepheye gönderdikleri çocuklarından bir daha haber alamamışlardır. Hatta bazı askerler yıllar sonra savaş bitse de bu topraklardan geriye dönememişler, sağ kalabilenler orada yaşamlarını devam ettirmişlerdir. Bu acıyla Yemen Türküsü o devirlerde halkın dilinden düşmemiş etkilerini ve izlerini günümüze kadar bu türküyle taşımıştır. Havada bulut yok bu ne dumandır Mahlede ölen yok bu ne figandır Şu yemen illeri ne de yamandır Ano yemendir gülü çemendir Giden gelmiyor acep nedendir Türkü’nün Orijinal Sözleri: Yemen Türküsü Havada bulut yok, bu ne dumandır?! Mahlede ölü yok, bu ne şivandır?! Ana ben ölmedim bu ne figandır?! Eli yemendir, gülü çemendir! Giden gelmiyor, acep nedendir?! Kışlanın ardında, üç ağaç incir; Kolumda kelepçek, boynumla zincir! Zincirin yerleri ne yaman sancır! Aynı nakarat Kışlanın ardında, sıra söğütler; Zabitler oturmuş, asker öğütler. Yemen'e gidecek bu koç yiğitler Aynı nakarat Kışlanın ardında, redif sesi var; Bakın çantasına acep nesi var? Bir çüt kondurası, bir al fesi var! Aynı nakarat Kışlanın ardını, duman bağladı. Analar, babalar kara bağladı! Yemen'e gidene herkes ağladı! Aynı nakarat Kışlanın ardında yüzüyor kazlar; Ayağım ağrıyor, yüreğim sızlar! Yemen'e gidene ağlıyor kızlar! Aynı nakarat Kışlanın ardında, bir kırık testi; Askerin üstüne Sam yeli esti! Gelinlik tazeler umudu kesti! Eli yemendir, gülü çimendir Giden gelmiyor, acep nedendir? memço 23.09.2005, 19:52 Debreli Hasan - Drama Köprüsü Debreli Hasan, Drama'da yetişmiştir.Debreli namıyla mübadele öncesi dönemde Drama-Serez-Sarısaban bölgelerinde faaliyet göstermiş bir halk kahramanı eşkiyadır. Drama köprüsünü,o devrin haksızlıkla para kazanan halkı ezen zenginlerinden aldığı haraçla yaptırmıştır.Debreli Hasan'ın yaşadığı,dönem kesinlikle bilinmemekle beraber Çakırcalı Efe ile çağdaş olduğu görüşleri,hatta atıştıklarına dair hikayeler onun 1870-1920 yılları arasında Makedonya dağlarında egemen olduğunu göstermektedir. Bu konuda halk arasında söylenen menkıbeye göre;Selanikli Yahudi bir tüccar ticaret için İzmir'e gidecektir.Eğer bu civar dağlarda hükümran olan Debreli'den geçsen, Ege dağlarında Çakırcalı'dan geçemezsin denir,kendisine.Nitekim de öyle olur. Debreli'nin çetesinde pek çok kişi yoktur.Bilinen Karakedi namıyla bir tek kızanı olduğudur.Halka onu sevdiren eşkıya kişiliğinin en üstün tarafı ise fakirlere yardım etmesi,bilhassa birbirini seven yoksul gençleri evlendirmesidir.Bu konuda şöyle bir menkıbe de vardır."Evlenmek niyetinde olan dağlı bir genç,tek danasını almış,İskece pazarına inmektedir.Yolu,Debreli Hasan tarafından kesilir.Delikanlının evlenmek için parası olmadığını anlayınca Debreli kendisine düğün için yetecek parayı verir ve ayrıca danasını satmamasını salık verip uğurlar." Makedon dağlarının Debreli'si sonunda padişah affına uğrar veya söylentiye göre mübadelede güvenlik güçlerinin elinden kaçmayı başarır ve Türkiye'ye göç eder. Kısacası Rumeli Türklerinin gönlüne yerleşmiştir efsanesiyle Debreli Hasan.. Drama Köprüsü Bre Hasan Dardır Geçilmez Soğuktur Suları Hasan Bir Tas İçilmez Anadan Geçilir Bre Hasan Yardan Geçilmez At Martini De Bre Hasan Dağlar İnlesin Drama Mahpusunda Bre Hasan Dostlar Dinlesin Mezar Taşlarını Bre Hasan Koyun Mu Sandın Adam Öldürmeyi Bre Hasan Oyun Mu Sandın Drama Mahpusunu Bre Hasan Evin Mi Sandın At Martini De Bre Hasan Dağlar İnlesin Drama Mahpusunda Bre Hasan Dostlar Dinlesin Türkü’nün Orijinal Sözleri: Drama köprüsü Hasan dardır geçilmez Soğuktur suları Hasan bir tas içilmez At martinini Debreli Hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda Hasan Karakedi dinlesin Mezar taşlarını Hasan koyun mu sandın Adam öldürmeyi Hasan oyun mu sandın At martinini Debreli Hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda Hasan dostlar dinlesin Drama köprüsü Hasan dardır daracık Çok istemem Yanko Çorbacı bin beş yüz liracık At martinini Debreli Hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda Hasan Karakedi dinlesin Drama köprüsünü Hasan gece mi geçtin Ecel şerbetini Hasan ölmeden mi içtin At martinini Debreli Hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda Hasan dostlar dinlesin memço 23.09.2005, 20:02 Zevzek Bir Elinde Kadeh Var Nerden Gelirsin Canım İçip De Ağlamayı Derman Bilirsin Canım Dünya Fani Bahçedir Birgün Ölürsün Canım Adam Olamadın Gitti Zevzek Beni Bilemedin Gitti Zevzek Yürü Be Yürü Be Yürü Be Yürü Be İnsan Değilsin Kendini Bilmeyen Canım Eli Ne Bilsin Halkı Halkı Halkı Halkı Hakkı Ne Bilsin Hele Bak Şu Aynaya Yüzün Yüze Benzer Mi Ta Sabahtan Uyumuş Gözün Göze Benzer Mi Vay O Boyun Devrilsin Özün Bize Benzer Mi Mahsuni Bu Haliyle Nereye Vardın Canım Sen Bu Ele Gelmeden Nerde Yatardın Canım Belinde Barabellom Kimi Kurtardın Canım Aşık Mahsuni Şerif Alevimen 23.09.2005, 20:05 Zevzek Bir Elinde Kadeh Var Nerden Gelirsin Canım İçip De Ağlamayı Derman Bilirsin Canım Dünya Fani Bahçedir Birgün Ölürsün Canım Adam Olamadın Gitti Zevzek Beni Bilemedin Gitti Zevzek Yürü Be Yürü Be Yürü Be Yürü Be İnsan Değilsin Kendini Bilmeyen Canım Eli Ne Bilsin Halkı Halkı Halkı Halkı Hakkı Ne Bilsin Hele Bak Şu Aynaya Yüzün Yüze Benzer Mi Ta Sabahtan Uyumuş Gözün Göze Benzer Mi Vay O Boyun Devrilsin Özün Bize Benzer Mi Mahsuni Bu Haliyle Nereye Vardın Canım Sen Bu Ele Gelmeden Nerde Yatardın Canım Belinde Barabellom Kimi Kurtardın Canım Aşık Mahsuni Şerif Bazı kaynaklara göre bu şiir/türkü Mahsuni tarafından Arif Sağ için yazılmış. memço 23.09.2005, 20:07 Yaralı Ceylan Yaralı ceylanım senden Başkasına gönül vermem Elin beslediği gülden Al bu canım sana vermem Yandı yürek yana yana Savur külüm döne döne Soğumadan elden kına Zülfün telin yere sermem Amman yare amman yare Hey pir ver bu derde çare Bir ok düştü yaralandım Dost elinden parelendim Dar günümde karalandım Dil lal olur seni yermem Yandı yürek yana yana Savur külüm döne döne Soğumadan elden kına Zülfün telin yere sermem Amman yare amman yare Hey pir ver bu derde çare Söz : Hüseyin Karakuş Müzik : Hüseyin Karakuş memço 23.09.2005, 20:12 Üryan Geldim Üryan geldim gene üryan giderim Ölmemeye elde fermanım mı var Azrail gelmiş de can talep eyler Benim can vermeye dermanım mı var Dirilirler dirilirler gelirler Huzur-u mahşerde divan dururlar Harami var diye korku verirler Benim ipek yüklü kervanım mı var Karacaoğlan der ki ismim öğerler Ağu oldu yediğimiz şekerler Güzel sever diye isnat ederler Benim Haktan özge sevdiğim mi var Karacaoğlan memço 23.09.2005, 20:15 Mevlâ’m Bir Çok Dert Vermiş Mevlâ’m Birçok Dert Vermiş, Beraber Derman Vermiş. Bu Öldürücü Derde, Neden İlâç Vermemiş. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler Dünya Fâni, Aldatır Vermez Yari. Bu Öldürücü Derdi, Tabibler De Bilmedi. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler İnanmadım, Ben Rüya Sanmış İdim. Gelen Geçene Sordum, Ondan Avare Oldum. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Yöre : Malatya memço 26.09.2005, 14:02 Ağlasam Mı? Mevla’m Gül Diyerek İki Göz Vermiş Bilmem Ağlasam Mı Ağlamasam Mı Dura Dura Bir Sel Oldum Erenler Bilmem Çağlasam Mı Çağlamasam Mı Yoksulun Sırtından Doyan Doyana Bunu Gören Yürek Nasıl Dayana Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana Bilmem Söylesem Mi Söylemesem Mi Mahsuni Şerifim Dindir Acını Bazı Acılardan Al İlacını Pir Sultanlar Gibi Dar Ağacını Bilmem Boylasam Mı Boylamasam Mı Söz-Müzik: Mahsuni Şerif memço 26.09.2005, 14:06 Ah Le Yar Sana olan duyguları Bir bilebilsen anlayabilsen Belki severdin İçimdeki hasretini bir duyabilsen anlatabilsem Belki benimdin Sana sevdiğim diyemem Yalan yalan yalan yalan Vallahi yalan inan ki yalan Sen karasevdamsın benim Duman duman duman duman Hasretin tüter İçimde yanan Ah le yar yar Yine başımda sevdan Ah le yar yar Geceler kara zindan Ah le yar yar Bir parçacık canım kaldı Onu da sen al Aklıma düştü gözlerin Bir bıçak gibi Ah silah gibi Cehennem gibi Söylenmemiş türkümdün sen Unutmam seni Unutamam ki Kaynak: Yücel Arzen memço 26.09.2005, 14:15 Yine Dertli Dertli Yine dertli dertli iniliyorsun Sarı durnam sinen yaralandı mı? Hiç el değmeden de iniliyorsun Yoksa ciğerlerin parelendi mi? Yoksa sana yad düzen mi düzdüler Perdelerin tel tel edip üzdüler Tellerini sırmadan mı süzdüler Allı da durnam telli de durnam Sinen de yaralandı mı? Yoksa ciğerlerin parelendi mi? Havayı ey deli gönül havayı Ay doğmadan şavkı tutmuş ovayı Türkmen kızı katar etmiş mayayı Çekip gider bir gözleri sürmeli Kuru kütük yanmayınca tüter mi? Ak gerdanda çifte benler biter mi? Vakti gelmeyince bülbül öter mi? Ötüp gider bir gözleri sürmeli Dere kenarında yerler hurmayı Kılavuz ederler telli de durnayı Ak göğsün üstünde ilik düğmeyi Çözüp gider bir gözleri sürmeli Karacaoğlan der ki geçti ne fayda Bir vefa kalmadı fakirde bayda Bu ayda olmazsa gelecek ayda Göçüp gider bir gözleri sürmeli Karacaoğlan Müzik: Mahmut Erdal memço 26.09.2005, 14:20 Kırmızı Gül Demet Demet Kırmızı Gül Demet Demet, Sevda Değil Bir Alâmet... Balam Nenni, Yavrum Nenni. Gitti Gelmez O Muhannet. Sol Revanda Balam Kaldı, Yavrum Kaldı, Balam Kaldı. Kırmızı Gül Her Dem Olmaz Yaralara Merhem Olmaz... Balam Nenni, Yavrum Nenni. Ol Tabipten Derman Gelmez. Sol Revanda Balam Kaldı, Yavrum Kaldı, Balam Kaldı. Beste ve Söz Yazarı: Ufuk Adalı (Lösemiden ölen kızı Demet e yazdığı türkü) memço 26.09.2005, 14:27 Vay Dünya El vurup yaremi incitme tabip Bilmem sıhhat bulmaz hicraneler var Dert vurup ta yarem eylersin derman Her can kabul etmez viraneler var Vay dünya dünya fanisin dünya Vay dünya dünya yalansın dünya Can ile cananı alansın dünya Aşk ile pervane dönersin dünya Dert ehli olanlar dermana gelir Elbette arayan dermanın bulur Sadık der ki kimde ne var kim bilir Geçti güzar ettim elde neler var Kaynak Kişi: Sadık Doğanay Derleyen: Ali Ekber Çiçek memço 26.09.2005, 14:32 Güldestim Benim Sevdalarım Yeni Filizlenir Doymasa Da Toprak Can Can İçinde Şu Kara Günlerim Yeni Beyazlanır Doymasa Da Yürek Can Can İçinde Gül Yüzlü Gül Destim Pirim Ben Sana Küstüm İnan Değil Sana Kastım Cahille Sohbeti Kestim Dost Dost Filizlerim Kokar Gül Deste Gibi Bülbül Figan Eder Sanki Yasta Gibi Benim Deli Gönlüm Yine Hasta Gibi Artar Eksilmiyor Can Can İçinde Hüseyin Karakuş memço 26.09.2005, 14:39 Gesi Bağları Gesi Bağları’nda dolanıyorum, Yitirdiğim yârimi aman aranıyorum. Bir tek selamına güveniyorum, Gel otur yanıma, hâllarımı söyleyeyim. Derdimden anlamaz, ben o yâri neyleyeyim. Gesi Bağları’nda üç top gülüm var. Hey Allah'tan korkmaz, sana bana ölüm var. Ölüm varsa bu dünyada zulüm var, Atma garip anam beni dağlar ardına Kimseler yanmasın, anam yansın derdime. Yöre: Kayseri memço 27.09.2005, 17:10 Açılın Kapılar Hızır Paşa Bizi Berdar Etmeden Açılın Kapılar Şaha Gidelim Siyaset Günleri Gelip Çatmadan Açılın Kapılar Şaha Gidelim Yıkılın Kaleler Dosta Gidelim Kalenin Kapısı Daşdan Demirden Yanlarım Çürüdü Yaşdan Yağmurdan Bir Kimsem Yoktur Ki Dostu Çağırtam Açılın Kapılar Şaha Gidelim Yıkılın Kaleler Dosta Gidelim Çıkarım Bakarım Kale Başına Mümin Müslümanlar Gider İşine Bir Ben Mi Düşmüşem Can Telaşına Açılın Kapılar Şaha Gidelim Yıkılın Kaleler Dosta Gidelim Abdal Pir Sultan'ım Ye Hızır Paşa Bizi Hasret Koydun Kavum Kardaşa Yazılan Mı Gelir Sağ Olan Başa Açılın Kapılar Şaha Gidelim Yıkılın Kaleler Dosta Gidelim Pir Sultan Abdal memço 27.09.2005, 17:13 Beyaz Giyme Toz Olur Beyaz Giyme Toz Olur, Siyah Giyme Söz Olur. Gel Beraber Gezelim, Muradımız Tez Olur. Salına Da Salına Da Gel, Dön Dolaş Yine Bana Gel. Alçak Ceviz Dalları, Sıva Beyaz Kolları. Kız Nereden Geleyim, Hep Tutmuşlar Yolları. Salına Da Salına Da Gel, Dön Dolaş Yine Bana Gel. Yöre: Bolu memço 27.09.2005, 17:16 Celaloğlan İpek Mendil Dane Dane Yuğdular Serdiler Güle Ana Oğlunu Yuğdular Başucunda Döne Döne Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerin Önü Arpa Kırat Gelir Kırpa Kırpa Benim Yavrum Hastalanmış Kuru Yerde Yata Yata (Mapuslarda Yata Yata) Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinde Var Makine Derdimi Dökeyim Kime Benim Yavrum Hastalanmış Götürmemişler Hekime Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Nasıl Edek Nereye Gidek Derdimizi Kime Diyek Suçu Yalnız İnsan Sevmek Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinin Önü Yonca Yonca Çıkmış Dam Boyunca Bu Yoncayı Kim Biçecek Celal Oğlan Olmayınca Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Yöre: Sivas memço 27.09.2005, 20:13 Çav Bella İşte bir sabah uyandığımda Çav Bella Elleri bağlanmış buldum yurdumu Her yanı işgal altında Sen ey partizan beni de götür Çav Bella Beni de götür dağlarınıza Dayanamam tutsaklığa Eğer ölürsem ben partizanca Çav Bella Sen gömmelisin ellerinle beni Ellerinle toprağıma Güneş doğacak açacak çiçek Çav Bella Gelip geçenler diyecek merhaba Merhaba ey güzel çiçek memço 27.09.2005, 20:17 Duaz’ I İmam(1) Kudret Kandilinde Balkıyıp Duran Muhammet Ali'nin Nurudur Billah Zuhur Edip Kuffarın Meskenin Yıkan Elinde Zülfikar Ali'dir Billah Elinde Zülfikar Altında Düldül Önünce Kamberin Dilleri Bülbül Hz Fatma Anam Cennette Bir Gül Ona Sırrım Dedi Hak Resulullah Fatma Anadan Geldi Hasan Hüseyin Onların Nuruyla Ziyalandı Din Kırklara Erişti Zeynel Abidin Çekeriz Yasını Hasbeten Billah Muhammet Bakırdan Cafer-İ Sadık Musa-İ Kazım-i Rızadan Bin Yadip Durduk Tarikat Abıyla Cesedi Yuduk Hak Buyurdu Müminin Kalbi Beytullah Takı Nakı İmamların Şivani Hasan-Ul Askeri Cismin Sultanı Elinde Zülfikar Sahip Zamanı Vakit Tamam Oldu Göndere Allah Noksaniyem Niyazımız Ustada Elinde Zülfikar Hem Ehli Kanda Bin Bir Donda Baş Gösterdi Aliyel Murtaza Mürşidimiz Bülbülümüz Eyvallah Söz : Noksani Kaynak : Yoksul Dede Derleyen : S.Akkiraz memço 27.09.2005, 20:19 Duaz-I İmam(2) Üryan Büryan Vardım Pir Dergahına Medet Ya Muhammet Ya Ali Diyerek Gönül Verdim Gönül Şahlar Şahına Hünkar Hacı Bektaş Veli Diyerek İmam’ I Hasandır Hubların Başı Hüseyin Der Akar Gözümün Yaşı İmam Zeynel Sabredenin Yoldaşı Ağlasam Gülerler Deli Diyerek Feylim Gıblegahım Muhammet Bakır Kırkların Bağında Bülbüller Şakır Cafer-Ü Sadık’a Talibim Şükür İkrar Verdim İkrar Beli Diyerek Musa-İ Kazım Dır Mazlumlar Şahı Aliyyü Rıza Dır Şahın Ervahı Şahda Ki Nakiye Çekerim Ahı On İki İmamın Gülü Diyerek Hasan-Ül Asker’ İ Ol Ali Aba Muhammet Mehciye Mest-Ü Merhaba Şirin Koymuş Serin Mahzuni Baba Yol Muhammet Ali Yolu Diyerek Söz - Müzik : Aşık Mahzuni Şerif memço 27.09.2005, 20:22 Duaz-I İmam(3) Gel Dilber Ağlatma Beni Şah’ı Merdan Aşkına Du Cihanın Ranıması Şii Yezdan Aşkına Şahım Hasan Pir Hüseyin Kerbela Meydan İçin Lütfedip Bağışla Cürmüm Ali Süphan Aşkına Dost Dost İmam Zeynel Abidin’in Abına Umdumusa Arayıp Özünde Bakırı Buldunusa Ceddin Evladı Muhammet Cafer’i Bildin İse Rahme Gel Ol Şahı Merdan Ali İmran Aşkına Dost Dost Seyid Musa’yı Kazımdır Ehl-İ Beytin Serveri Canı Aşkı Nuş Edenler Müpteladır Ekseri Şahı Şehidi Horasan İmam Rıza’dan Beri Müptelayı Merhamet Kıl Kalb-İ Viran Aşkına Dost Dost Ey Virani Çıkma Yoldan Doğru Raha Gel Beri Muhabbet Şevkat Senindir Ey Hasan-Ül Askeri Evliyalar Serfirazı Hacı Bektaş-I Veli Sen Ganisin Ver Muradı Devri Mihtan Aşkına Dost Dost Söz: Virani Derleyen: Nesimi Çimen memço 27.09.2005, 20:27 Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Ben De Bir İnsanım Bir De Canım Var Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Hainsin Oy Zalimsin Oy Nedeyim Oy Eski Günler Hayalimden Gitmiyor Dün Dediğin Bugünkünü Tutmuyor Yiğidim Ya Sana Gücüm Yetmiyor Akarsuyum Böyle Miydi Ahtımız Onun İçin Viran Oldu Tahtımız Umudum Yok Gülmez Artık Bahtımız Kaynak : Muhlis Akarsu memço 27.09.2005, 20:29 Erzurum Dağları Erzurum dağları da kar ile boran Almış dört yanımı da derdile verem Sizde bulunmaz mı bir kurşun kalem Yazıp arzuhalimi de dosta bildirem Uy beni beni de belalı beni Satarım bu canı bırakmam seni oy Çıkarım dağlara da dert yesin seni Vay beni beni de belalı beni Dört yanımı gurbet sarmış dediler Yaslı yaslı bayram ettirmediler Yüz göz oldu yaralarım dediler Yaramı sarmaya da derman bulunmaz Uy beni beni de belalı beni Satarım bu canı bırakmam seni oy Çıkarım dağlara da dert yesin seni Vay beni beni de belalı beni memço 28.09.2005, 14:04 Geçti Dost Kervanı Şu karşı yaylada Göç katar katar Bir yiğidin derdi Serinde tüter Bu ayrılık bana Ölümden beter Geçti dost kervanı Eyleme beni, eyleme beni Bu ayrılık bana Ölümden beter Geçti dost kervanı Eyleme beni, eyleme beni Şu benim sevdiğim Başta oturur Bu güzelin derdi Beni bitirir Bu ayrılık bana zulüm getirir Geçti dost kervanı Eyleme beni, eyleme beni Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı Eyleme beni, eyleme beni Pir Sultan Abdalım bağlar asalım Asalımda dost yiğitlere düşelim Çok ekmeği yedim helallaşalım Geçti dost kervanı Eyleme beni, eyleme beni Pir Sultan Abdal memço 28.09.2005, 14:06 Hızır Paşa Bizi Hızır paşa bizi berdar etmeden Açılın kapılar şaha gidelim Siyaset günleri gelip çatmadan Açılın kapılar şaha gidelim Çıkarım bakarım kale başına Mümin müslümanlar gider işine Bir ben mi düşümüşüm can telaşına Açılın kapılar şaha gidelim Pir Sultanım eyder mürvetli şahım Yaram baş verdi sızlar ciğergahım Arşa direk direk olmuştur ahım Açılın kapılar şaha gidelim Pir Sultan Abdal memço 28.09.2005, 14:10 İnsan Olmaya Geldim İkilik Kinini İçimden Atıp Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Taht Kuralı Ariflerin Gönlüne Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Serimi Meydana Koymaya Geldim Meğerse Aşk İmiş Canın Mayası Ona Mihrabımış Kaşın Arası Hakkın İşlediği Kudret Boyası Yüzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği Sadıkların Menziline Yettiği Enmiyanın Evliyanın Gittiği İzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Ben De Bir Zamanlar Baktım Bakıldım Nice Yıllar Bir Kemende Takıldım O Aşkı Mecazla Yandım Yakıldım Közde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Süregeldim Aşk Meyini İçerek Her Bir Akı Karasından Seçerek Varlık Dağlarını Delip Geçerek Düzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Gör Ki Nimri Dede Şimdi Neyleyi Gerçek Aşkı Her Gönüle Söyleyi Her Türlü Sefaya Veda Eyleyi Sazda Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Kaynak: Nimri Dede Arif Sağ memço 28.09.2005, 14:16 Kadir Mevlâm Kadir Mevlâm Senden Bir Dileğim Var, Beni Muhannete Muhtaç Eyleme. Yedi Deryalara Gark Eyle Beni, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. Muhannetin Suyu Dolayı Akar, Değdiği Yerleri Od Olur Yakar. Eyilik Etmeden Başına Kakar, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. Muhannetin Sözü Pareli Oktur, Lûtfuna Kerem Et İhsanı Çoktur. Sağ Elin Sol Ele Faydası Yoktur, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. Ben Dertli’yim Hak Ayırsın İsimi, Kaygılara Saldım Garip Basımı. Varsın Kurtlar, Kuşlar Yesin Leşimi, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. Yöre : Erzincan memço 28.09.2005, 14:20 Kime Kin Ettin De Kime kin ettin de geydin alları Yakın iken ettin ırak yolları Çok mihnetle getirdiğin gülleri Vardın gittin bir soysuza yoldurdun Senin gönlün olsa beni arardın Zülüflerin tel tel eder tarardın Eğer yine ayrılmaksa muradın Niçin beni ateşlere yandırdın Karacaoğlan der ki bakın halime Değirmenler döner çeşmim seline Hiç inanmam yarin yalan diline Bu gönlümü savsalaya bildirdin Karac'oğlan memço 28.09.2005, 14:23 Medet Evel Bahar Yaz Ayları Doğanda Akar Deryalarda Sel Yavaş Yavaş Sefil Bülbül Feryat Edip Ötende Açılır Bahçemde Gül Yavaş Yavaş Sözün Doğrusunu Söyle Ahkamın Sözün Doğrusunu Söyle Ahkamın Muhabbet Bağına Basma Kademin Emsal İle Konuşmayan Adamın Olur Altın Adı Pul Yavaş Yavaş Her Olur Olmazın Sözün İşitme Her Olur Olmazın Sözün İşitme Dalga Vurup Kalb Evini Coş Etme Adunun Elinden Bade Nus Etme Aradan Kalkıyor Bal Yavaş Yavaş Gör Ki Ne Eyledi Mecnuna Leyla Gör Ki Ne Eyledi Mecnuna Leyla Antonet Sırrına Erenler Evla Herkesin Kısmetin Verici Mevla Ara Kısmetini Bul Yavaş Yavaş Kişinin Çektiği Kendi Emeli Kişinin Çektiği Kendi Emeli Kişi Hizmet İle Bulur Kemali Zamanenin Devri Dondu Cemali Başının Kaytını Gör Yavaş Yavaş Ali Den Medet Medet, Veli Den Medet Medet O Pir Den Medet Medet Söz : Cemali Kaynak : Dertli Divani memço 28.09.2005, 14:25 Ne’m Kaldı Parsel Parsel Eylemişler Dünyayı Bir Dikili Taştan Gayrı Ne’m Kaldı Dost Köyünden Ayağımı Kestiler Bir Akılsız Baştan Gayrı Ne’m Kaldı Padişah Değilem Çeksem Otursam Saraylar Kursam Da Asker Yetirsem Hediyem Yoktur Ki Dosta Götürsem İki Damla Yaştan Gayrı Ne’m Kaldı Mahsuni Şerifim Çıksam Dağlara Rastgelsem De Avcı Vurmuş Marala Doldur Tüfeğini Beni Yarala Bir Yaralı Döşten Gayrı Ne’m Kaldı Aşık Mahsuni Şerif memço 28.09.2005, 14:28 Omuzumda Sevda Yükü Omuzumda Sevda Yükü Yollarda Seni Aradım Beste Beste Türkü Türkü Tellerde Seni Aradım Girdim Yeşilden Sarıya Sordum Ölüye Diriye Çiçeği Verdim Arıya Ballarda Seni Aradım Bahçem Çiçek Bağım Gazel Birleşir Ebetle Ezel Ayırmadım Çirkin Güzel Kullarda Seni Aradım Söz: Abdurrahim Karakoç Müzik: Musa Eroğlu memço 29.09.2005, 16:17 Sarı Gelin Erzurum Çarşı Pazar Neynim Aman Neynim Aman Sarı Gelin İçinde Bir Kız Gezer Ah Ninen Ölsün Sarı Gelin Sarı Gelin Sarı Gelin Suna Yarim Elinde Divit Kalem Neynim Aman Neynim Aman Sarı Gelin Katlime Ferman Yazar Palandöken Yüce Dağ Neynim Aman Neynim Aman Sarı Gelin Mor Sümbüllü Bir Bağ Seni Vermem Yâdlara Neynim Aman Neynim Aman Sarı Gelin Nice Ki Bu Canım Sağ Erzurum’da Kuş Uçar Neynim Aman Neynim Aman Sarı Gelin Kanadında Gümüş Var Yarim Gelmedi Gelmedi Neynim Aman Neynim Aman Sarı Gelin Elbet Bunda Bir İş Var Söz : Anonim Müzik : Ermeni Halk Şarkısı Yöre : Erzurum memço 29.09.2005, 16:23 Semah Hey Dost , Hey Dost...........Benim Tabibim Gitme Giden Gitme Sual Sorayım Ol Nazlı Pirime Benzettim Seni Sende Hak Nişanı Vardır Gördüğüm Hak Dediğim Yere Benzettim Seni Mevla’yı Seversen Eylen Dur Gitme Aşık Akan Sulara İntizar Etme Bir Kaşları Suna Gözleri Sürme Kiprigi Hançere Benzettim Seni Hudey Haydar Hudey Benzettim Seni Kapısına Seydullaha Vardığım Davasın Derdime Derman Kıldığım Aşkın Havasına Hayran Olduğum O Nazlı Pirime Benzettim Seni Eydir Viraniyem Kalu Belaya Sofrası Meydanda Bektaş Veli'ye Bir İsmi Muhammet Biri Ali'ye Alüyül Haydar'a Benzettim Seni Hudey Haydar Hudey Benzettim Seni 1.Kısım Söz : Virani Dooooooost Mecnun Olup Leyla’sını Bulanlar Gam Keder İstemez Yar Yar Muhabbet İster Zikr Edip Yara Zayi Vermeyen Kul Olup Pirinden İbadet İster Gerçekler Seyreder Hint’ten Yemen'e Kafir Zoru Görmezse Gelmez Amana Dört Kitap Okusa Gelmez İmana O Fani Hüdadan Hidayet İster Gerçeğin Nefesi Yar Yar Eridir Dağı Yalancının Ataşı Eritmez Yağı Muhabbetten Geri Gelenin Çoğu Kimi Seyre Gelir Kimi Et İster Kamil Yanında Cahilin Huyu Bulunmaz Şeriat Ehline Tarik Çalınmaz Yayan Yürümeynen Menzil Alınmaz Menzil Almak İçin Keskin At İster Hudey Haydar Hudey Keskin At İster Arifoğlu Eğri Hacet Söylemez Çirkine Güzel Deme O Huri Olmaz İman Bir Kat Köynekte Üşür Eğlenmez İmanın Köyneyi On Dört Kat İster Hudey Haydar Hudey On Dört Kat İster 2.Kısım Söz: Arifoğlu Hay Hay Dost Nenni Has Nenni Şah Nenni Ezel Bahar Olmayınca Kırmızı Gül Bitmez İmiş Kırmızı Gül Bitmeyince Sefil Bülbül Ötmez İmiş Doost Bülbüller Gelir Ötmeye Güle Sarılıp Yatmaya Bağıban Gulu Satmaya Gül Kadrini Bilmez İmiş Gel Ey Bağban Satma Gülü Haramdır Parası Pulu Ağlatma Sefil Bülbülü Gözyaşını Silmez İmiş Yılda Bir Gün Ziyan Olur Dost Yoluna Talan Olur Bazı İnsan Hayvan Olur Hayvan Adem Olmaz İmiş Dooost Şahatayım Ölmeyince Tenim Turab Olmayınca Dost Dosttan Ayrılmayınca Dost Kadrini Bilmez İmiş 3.Kısım Söz: Şahatayı Derleyen : S.Akkiraz memço 29.09.2005, 16:30 Urfa Semahı (Açış Bölümü) Nenni De Nenni Nenni Has Nenni Nenni Dost Nenni Nenni Bugün Gamda Gördüm Zülfü Siyahı Zülfü Siyahı Gülmedi Sultanım Dost Dost Bilmem Ne Haldır Merhamet Kılmadı Garip Halimi Sormadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nenni De... O Sultanı Aşıklardan Soralım Bugün Dünya Yarın Dost Dost Ahret Ararım Aşkına Kıldığım Sabrı Kararım Kalmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nenni De.. (Çark Bölümü) Derdi Aşık İle Abdal Oldum Ben Öldürüpte Ara Yerde Etme Kan Gözlerimde Gevher Dilimde Derman Kalmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Velim Eydür Aklım Başımdan Gitti Sağlığımda Beni Salacak Etti Cenazeni Kılıram Deyü Vaadetti Kılmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır. Kaynak: Aşık Ceylani Derleyen: Tankut Sazlı memço 29.09.2005, 16:33 Uzun İnce Bir Yoldayım Uzun İnce Bir Yoldayım, Gidiyorum Gündüz Gece. Bilmiyorum Ne Haldeyim, Gidiyorum Gündüz Gece. Dünyaya Geldiğim Anda, Yürüdüm Aynı Zamanda. İki Kapılı Bir Handa, Gidiyorum Gündüz Gece. Şaşar Veysel İş Bu Hale, Gâh Ağlaya Gâhi Güle. Yetişmek İçin Menzile, Gidiyorum Gündüz Gece. Yöre: Sivas Âşık Veysel memço 29.09.2005, 16:36 Ya Hızır Semahı Benim Sevdiğimin Şirin Sözleri Büyüdü Sinemde Ne Hâllar Oldu Karınca Yükünü Fil Çekmez Oldu Azdı Zaman Azdı Ne Çağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu Talip Gelmez Oldu Pir Nefesine Elin Alıp Gitmez Oldu Yazına Dağlar Sindi Tepeler Gölgesine Büyüdü Tepeler Ne Dağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu Nesimi Yüzüldü Mansur Asıldı Ali Düldüle Bindi Küffar Basıldı Nice Ulu Sular Arktan Kesildi Aktı Kör Pınarlar Ne Çaylar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu Gönül Turnam Uçtu Gitti Gölünden Bülbül Vazgeçer Mi Gonca Gülünden Abdal Pir Sultanım Çarkın Elinden Dideler Yaş Döktü Kan Ağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu Kaynak: Feyzullah Çınar memço 29.09.2005, 16:46 Bir Yiğit Gurbete Düşse Bir Yiğit Gurbete Düşse, Gör Başına Neler Gelir. Sılası Fikrine Düşse, Yaş Gözüne Dolar Gelir. Kudredden Çekilmiş Kaşlar, Didemden Akıttım Yaşlar. Yuvasını Terkeden Kuşlar, Yuvam Diye Döner Gelir. Emrah'ım Der Selvi Boyun, Huri Melek Midir Soyun. Sürüden Ayrılan Koyun, Kuzum Diye Meler Gelir. Yöre: Ankara - Keskin memço 29.09.2005, 16:51 Kimsesi Yok Garip Ölse Kimin Umurunda Kimsesi Yok Garip Garip Aynı Benim Durumumda Kimsesi Yok Garip Garip Yüzünde Yaş İzleri Var Hayal Dolu Yüzleri Var Ne Karanlık Gözleri Var Kimsesi Yok Garip Garip Dünyası Yok Ahreti Yok Hiçbir Yerde Kısmeti Yok Yüreğinde Dertleri Çok Kimsesi Yok Garip Garip Ezo 29.09.2005, 23:34 Bu bir turkuden mi alinti........ memço 30.09.2005, 02:47 Bu bir turkuden mi alinti........ “Kimsesi Yok Garip” bir türküden alıntı değil türküdür ve sözleri de bu şekildedir. Hatta Anadolu Ateşi’nde Arif Sağ ile Mahsun Kırmızıgül bu türküyü beraber seslendirdiler ve benim en sevdiğim türkülerden birisidir. Arif Sağ ile Mahsun Kırmızıgül’ün beraber söylediği bu düet ben de var. İsteyen olursa gönderebilirim. Dinlemenizi tavsiye ediyorum. Ezo 30.09.2005, 23:36 Ben dinlemek isterim mümkunse foruma yerlestiriniz... memço 01.10.2005, 00:48 Anadolu Ateşi-Arif Sağ_Mahsun Kırmızıgül-Kimsesi Yok Garip Garip: Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz... http://rapidshare.de/files/5723312/anadolu_atesi_arif_sag___mahsun_kirmizigul_kimsesi _yok_garip_garip.mp3.html (http://rapidshare.de/files/5723312/anadolu_atesi_arif_sag___mahsun_kirmizigul_kimsesi _yok_garip_garip.mp3.html) Not: Ulaşmak istediğiniz başka parçalar olursa, yardımcı olmaya çalışırız. memço 05.10.2005, 15:51 Ağlama Yar Ağlama Ağlama Yar Ağlama Anam Mavi Yazma Bağlama Mavi Yazma Tez Solar Anam Yüreğimi Dağlama Elmada Al Olaydın Anam Selvide Dal Olaydın Bana Göre Yar Mı Yok Anam İstedim Sen Olaydın Elma Al Olanda Gel Anam Eyva Nad Olanda Gel Hasta Düştüm Gelmedin Anam Bari Can Verende Gel Bugün Ayın Üçüdür Anam Girme Bostan İçidir Dudakların Bal Kaymak Anam Dilin Badem İçidir Yöre: Diyarbakır Kaynak: Ahmet Cankat memço 05.10.2005, 15:54 Al Birini Vur Birine Yıkılası Bozuk Düzen Bıçak Kemiğe Dayandı Gayrı Bize Yazık Düzen Gönlümüz Kana Bulandı Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Heç Yerine Vay Boyunuz Devrileydi İnandık Körü Körüne Ağar Kara Saçım Ağar Hıçkırık Sinemi Boğar Bu Yılda Böyle Giderse Başımıza Taşlar Yağar Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Hiç Yerine Deli Miydik Serseri Mi İnandık Körü Körüne Gel Mahzuni Söyle Sözü Harap Ettik Yazı Güzü Daha Karanlık Basmadan Üsküdar’ı Geçti Dürzü Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Hiç Yerine Gönlümün Gözü Çıkaydı İnandım Körü Körüne Söz-Müzik: Âşık Mahzuni Şerif memço 05.10.2005, 15:57 Allah Allah Desem Gelsem Allah Allah Desem Gelsem Hakkın Divanına Dursam Ben Bir Yanıl Alma Olsam Dalında Bitsem Ne Dersin Sen Bir Yanıl Alma Olsan Dalımda Bitmeye Gelsen Ben Bir Gümüş Çövmen Olsam Çeksem İndirsem Ne Dersin Sen Bir Gümüş Çövmen Olsan Çekip İndirmeye Gelsen Ben Bir Avuç Çavdar Olsam Yere Saçılsam Ne Dersin Sen Bir Avuç Çavdar Olsan Yere Saçılmaya Gelsen Ben Bir Güzel Keklik Olsam Bir De Toplasam Ne Dersin Sen Bir Güzel Keklik Olsan Bir Bir Toplamaya Gelsen Ben Bir Yavru Şahin Olsam Kapsam Kaldırsam Ne Dersin Sen Bir Yavru Şahin Olsan Kapıp Kaldırmaya Gelsen Ben Bir Sulu Sepken Olsam Kanadın Kırsam Ne Dersin Sen Bir Sulu Sepken Olsan Kanadım Kırmaya Gelsen Ben Bir Deli Poyraz Olsam Tepsem Dağıtsam Ne Dersin Sen Bir Deli Poyraz Olsan Tepip Dağıtmaya Gelsen Ben Bir Ulu Hasta Olsam Yoluna Yatsam Ne Dersin Sen Bir Ulu Hasta Olsan Yoluma Yatmaya Gelsen Ben Bir Can Alıcı Olsam Canını Alsam Ne Dersin Sen Bir Can Alıcı Olsan Canımı Almaya Gelsen Ben Bir Cennetlik Kul Olsam Cennete Girsem Ne Dersin Sen Bir Cennetlik Kul Olsan Cennete Girmeye Gelsen Pir Sultan Üstadın Bulsan Bilecek Girsek Ne Dersin Kaynak: Pir Sultan Abdal - Ruhi Su memço 05.10.2005, 16:05 Allı Turnam Allı Turnam Bizim Ele Varırsan Şeker Söyle, Kaymak Söyle, Bal Söyle Gülüm Gülüm, Kırıldı Kolum, Tutmuyor Elim, Turnalar Hey Ah Gülüm Gülüm, Yar Gülüm Gülüm Kız Gülüm Gülüm, Turnalar Hey Eğer Bizi Sual Eden Olursa Boynu Bükük, Benzi Soluk Yar Söyle Allı Turnam Ne Gezersin Havada Arabam Kırıldı Kaldım Burada Ne Onmamış Bir Kulmuşum Dünyada Akşam Oldu Allı Turnam Dön Geri Keskin - Hacı Taşan memço 05.10.2005, 16:08 Başı Duman Pare Pare Başı duman pare pare Yol ver dağlar yol ver bana Gönlüm gitmek ister yâre Yol ver dağlar yol ver bana Ömrümün uzun yolu Çekip gitsem yâre doğru Gözlerim yaş dolu dolu Yol ver dağlar yol ver bana Âşık olmak benim kârım Çok aradım nazlı yarım Dudu dillim sitemkârım Yol ver dağlar yol ver bana memço 05.10.2005, 16:11 Başımda Bir Sevda Döner Başımda Bir Sevda Döner Ben Yanarım Kül Olurum Dokunduğum Sular Donar Ben Yanarım Kül Olurum Dumanım Var Arşa Çıkar Irmağım Var Serin Akar Ataşım Var Beni Yakar Ben Yanarım Kül Olurum Yunus İle Çıktım Yola Dergâhında Çektim Çile Âşık Oldum Bile Bile Ben Yanarım Kül Olurum Karşı Dağlar Düzün Düzün Ufka Doğru Bakar Gözüm Poyraz Yemiş Titrer Sazım Ben Yanarım Kül Olurum Söz: Ahmet Çelik Müzik: Musa Eroğlu memço 05.10.2005, 16:15 Bir Gün Şu Dünyadan Göçüp Gidersem Birgün Şu Dünyadan Göçüp Gidersem Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Boşa Gider De Gözyaşların Ağlama Sunam Sunam Kölen Olam Aman Yok Olur Benliğim Çürürse Beden Sunam Sunam Kölen Olam Aman Boşa Gider De Gözyaşların Ağlama Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Bazı Bazı Mezarıma Gelesin Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Dileğin Kabuldür Da Bunu Bilesin Sunam Sunam Kölen Olam Aman Ben Murad Almadım Da Bunu Bilesin Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Boşa Gider De Gözyaşların Ağlama Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Anonim memço 05.10.2005, 16:23 Bugün Bize Pir Geldi Bugün Bize Pir Geldi Gülleri Teze Geldi Önü Sıra Kamberi Ali Yel Murteza Geldi Eyvallah Şahım Eyvallah Hak Lailahe İllallah Eyvallah Pirim Eyvallah Adı Güzeldir Güzel Şah Eyvallah Şahım Eyvallah Hak Lailahe İllallah Sen Alisin Güzel Şah Şahım Eyvallah Eyvallah Ali Bizim Şahımız Kâbe Kıblegâhımız Mihraçtaki Muhammed O Bizim Padişahımız Padişahım Yaradan Okur Aktan Karadan Ben Pirimden Ayrılmam Bin Yıl Geçse Aradan Aslanda Belguzarım Ben Sevdanla Gezerim Hasretler Kavuşmuş Ben Daha İntizarım İntizarlık Çekerim Lablerim Bal Şekerim Ben Pirden Ayrılalı Göz Yaşını Dökerim Dökerim Göz Yaşını Gör Mevla’nın İşini Keşiş Kurban Eyledi Yedi Oğlunun Başını Keşiş Kurban Eyledi Melekler Gül Eyledi Celabın Bir Şar Yaptı Kapısın Dört Eyledi Dört Eyledi Kapısın Lali Mercan Yapısın Yezitler Şehit Etti İmamların Hepsini Yöre: Doğu Anadolu Kaynak: Arif Sağ memço 08.10.2005, 01:12 Şu Yalan Dünyaya Şu yalan dünyaya geldim geleli Tas tas içtim ağuları sağ iken Kahpe felek vermez benim muradım Viran oldum mor sümbüllü bağ iken Aradılar bir tenhada buldular Yaslandılar şırgalarım kırdılar Yaz bahar ayında bir od verdiler Yandım gittim ala karlı dağ iken Karacaoğlan der ki bakar geline Ömrümün yarısı gitti talana Sual eylen bizden evvel gelene Kim var imiş biz burada yoğ iken Karacaoğlan memço 08.10.2005, 01:14 Gitme Turnam Vuracaklar Gitme Turnam Bizim Elden Dön Gel Allahın Seversen Ayrılık Ölümden Beter Dön Gel Allahın Seversen Gitme Turnam Vuracaklar Kanadını Kıracaklar Seni Yarsız Koyacaklar İkrar Verdim Dönülür Mü Kalbi Hain Görülür Mü Yarsız Devran Sürülür Mü Dön Gel Allahın Seversen Anonim memço 08.10.2005, 01:17 Hınzır Paşa Akarsular düşer bir gün engine Cahil söz söylese neyler kendine Ehli sohbet eder kâmil dengine Bundan özge yar bulunmaz efendim canım efendim Amman amman amman Hâllar başıma Daha neler gelir benim başıma Ateşle dumanı kattın yaşıma Hınzır paşa Muhabbet edelim canı gönülden Gerçek erenlerin tatlı dilinden Pir Sultanın Nesiminin telinden Çalarsan doyulmaz canım efendim benim efendim Amman amman amman Hâllar başıma Daha neler gelir benim başıma Ateşle dumanı kattın yaşıma Hınzır paşa Coştu deli gönlüm bendine sığmaz İkrarsız kılıcım bir cana değmez Misaliyim cehalete baş eğmez Eğilmez vallahi benim efendim canım efendim Amman amman amman Hâllar başıma Daha neler gelir benim başıma Ateşle dumanı kattın yaşıma Hınzır paşa memço 08.10.2005, 01:19 Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Koyun Beni Hak Aşkına Yanayım Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Yolumdan Dönüp Mahrum Mu Kalayım Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Benim Pirim Gayet Ulu Kişidir Yediler Ulusu, Kırklar Esidir On İki İmamın Server Başıdır Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa İşte Kemend, İste Boynum Asarsa İşte Hançer, İste Kellem Keserse Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Ulu Mahşer Günü Olur Divan Kurulur Suçlu, Suçsuz Gelir Anda Derilir Piri Olmayanlar Anda Bilinir Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Pir Sultan'ım Arsa Çıkar Ünümüz O Da Bizim Ulumuzdur Pirimiz Hakka Teslim Olsun Garip Canımız Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan PİR SULTAN ABDAL memço 08.10.2005, 01:21 Dostum Dostum Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme Oy Gayet Şirin Geldi Dillerin Dostum Oy Varıp Yad Ellere Meyil Verirsen Oy Gış Ola Bağlana Yolların Dostum Dostum İlahi Onmaya Yardan Ayıran Oy Bahçede Bülbüller Ötüyor Uyar Oy Kula Gölge İse Allah’a Ayan Oy Senden Ayrılalı Gülmedim Dostum Dostum Pir Sultan Abdal’ım Gülüm Dermişler Oy Bu Şirin Canıma Nasıl Kıymışlar Oy İster İsem Dünya Malın Vermişler Oy Sensiz Dünya Malı Neylerim Dostum Dostum Müzik : Ali Sultan memço 08.10.2005, 01:24 Dostlar Beni Hatırlasın Ben Giderim Adım Kalır Dostlar Beni Hatırlasın Düğün Olur Bayram Gelir Dostlar Beni Hatırlasın Can Kafeste Durmaz Uçar Dünya Bir Han Konan Göçer Ay Dolanır Yıllar Geçer Dostlar Beni Hatırlasın Can Bedenden Ayrılacak Tütmez Baca Yanmaz Ocak Selam Olsun Kucak Kucak Dostlar Beni Hatırlasın Ne Gelsemdi Ne Giderdim Günden Güne Arttı Derdim Garip Kalır Yerim Yurdum Dostlar Beni Hatırlasın Açar Solar Türlü Çiçek Kimler Gülmüş Kim Gülecek Murad Yalan Ölüm Gerçek Dostlar Beni Hatırlasın Gün İkindi Akşam Olur Gör Ki Başa Neler Gelir Veysel Gider Adı Kalır Dostlar Beni Hatırlasın ÂŞIK VEYSEL memço 08.10.2005, 01:37 Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne Bülbül Figan Eyler Gülün Üstüne Dediler Nazlı Yarini El Almış Daha İflah Olmam Bunun Üstüne Ekine Gidiyor Elinde Orak Ekini Kurumuş Tarlası Irak Yarimi Görünce Alıyor Merak Ben Yari Görmedim Bunun Üstüne Yine Güz Geldi De Hava Soğudu Benim Nazlı Yardan Ahtım Çoğudu Ondan Gayrı Sevdiceğim Yoğudu Başka Yar Sevemem Onun Üstüne Yöre: Sivas Kaynak: Ali Sultan memço 08.10.2005, 01:41 Kirvem Kirvem bu yıl bu dağlarda aman Sensiz yazın tadım olur aman Selamın niye kesildi aman Bir selamın adım olur aman Kirvem aman ne de çabuk geçti zaman Can içinde can içinde aman Can erir zaman içinde aman Böyle kader olmaz olsun aman Hüseyin'im kan içinde aman Varsam gitsem Erzincan'a aman Hüseyin'im gelmiş m'ola aman Der Mahzuni bu dağlarda aman Böyle yiğit ölmüş m'ola aman Söz-Müzik: Âşık Mahzuni Şerif memço 08.10.2005, 01:48 Deli Gönül Daha Senden Gayri Âşık Mı Yoktur Nedir Bu Telaşın Vay Deli Gönül Hele Düşün Devr-İ Adem’ Den Beri Neler Gelmiş Geçmiş, Say Deli Gönül Şu Fani Dünyada Umudunu Yüz İnanmazsan Var Kitaba Yüz Be Yüz Evin Mezaristan, Malın Bir Top Bez Daha Duymadınsa Duy Deli Gönül Günde Bir Yol Duman Çöker Serime Elim Ermez Gidem Kisbü Karıma Kendi Bildiğine Doğrudur Deme Var İki Kamile Sor Deli Gönül Gördüm İki Kişi Mezar Eşiyor Gam Gasavet Gelmiş, Boydan Aşıyor Çok Yaşayan Yüze Kadar Yaşıyor Gel De Bu Dünyayı Yor Deli Gönül Mevla’m Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül Kaynak: Nesimi Çimen/Mehmet Özbek memço 08.10.2005, 01:50 Değme Felek Bugün Benim Efkârım Var Zarım Var Değme Felek Değme Telime Benim Gül Yüzlü Cananı Elden Aldırdın Ecel Oku Değdi Gülüme Benim Değeme Felek Değme Gülüme Benim Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı Hilebaz Dostunan Açtık Arayı Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim Değme Felek Değme Telime Benim Özlemiyem Başım Dumanlı Dağlar Gözlerim Yaşlıda İçim Kan Ağlar Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim Kaynak: Özlemi Derleyen: S.Akkiraz memço 13.10.2005, 17:54 Türkülerle Gömün Beni Bir Gün Mutlak Öleceğim Türkülerle Gömün Beni Size Veda Edeceğim Türkülerle Gömün Beni Sazımı Asın Duvara Yalnız Kalsın Bahtı Kara Vasiyetim Tüm Dostlara Türkülerle Gömün Beni Hep Ağlayıp Gülmemişim Muradımı Almamışım Ağlamasın Dostum Eşim Türkülerle Gömün Beni Derdiyok'al Diye Diye Niye Doğdum Bilmem Niye Götürün Doğduğum Köye Türkülerle Gömün Beni Derdiyok Ali memço 13.10.2005, 17:56 Turnam Turnam Başım Darda Benim Şu Yaban Diyarda Benim Bir Sevenim Var Mı Bilmem Gözden Uzaklarda Benim Çekerim Turnam Sineye Derdi Sineye Bu Yıl Bize Gülmek Haram Belki Seneye Başım Öne Eğdirdiler Yüzüm Yere Değdirdiler Saçıma Kar Yağdırdılar Yaz İle Baharda Benim Kaynak: Dursun Ali Akınet - Mehmet Gümüş memço 13.10.2005, 17:58 Turnam Gelir Bizim Elden Turnam Gelir Bizim Elden Yeni Kalkmış Ağır Gülden N’ Olur Konuş Bizim Dilden Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Turnam Arşta Pervaz İle İn Düzgünüm Tavaf Eyle N’ Olur Aşkı Dilden Söyle Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Sulari'yi Avcı Sanma Sakin Kara Tasa Konma Bizim Yaylalardan İnme Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Davut Suları memço 13.10.2005, 18:02 Yiğidim Aslanım Şu Sılanın Ufak Tefek Yolları Ağrıdan Sızıdan Tutmaz Elleri Tepeden Tırnağa Şiir Dilleri Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor Bugün Efkârlıyım Açmasın Güller Yiğidimden Kara Haber Verdiler Demirden Döşeği Taştan Sedirler Yiğidim Aslanım Bumda Yatıyor Ne Bir Haram Yedi Ne Cana Kıydı Ekmek Kadar Temiz Su Gibi Aydın Hiç Kimse Duymadan Hükümler Giydin Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor Mezar Arasında Harman Olur Mu On Üç Yıl Mahpusta Derman Kalır Mı Azrail'e Sorsam Canım Alır Mı Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor N.Hikmet - Z.Livaneli memço 13.10.2005, 18:04 Yürü Bire Yalan Dünya Yürü Bire Yalan Dünya Yalan Dünya Değil Misin Hasan İle Hüseyin'i Alan Dünya Değil Misin Ali Bindi Düldül Ata Can Dayanmaz Bu Fırkata Boz Kurt İle Kıyamete Kalan Dünya Değil Misin Tanrı'nın Arslanlarını Alıp Düldül'ü Dağlara Salıp Yedi Kere Issız Kalıp Dolan Dünya Değil Misin Bak Şu Kışa Bak Şu Güze Ciğer Kebap Oldu Köze Muhammet'i Bir Top Beze Saran Dünya Değil Misin Pir Sultan'ım Ne Yatarsın Kumaş Çarhını Dönersin Ne Konarsın Ne Göçersin Duran Dünya Değil Misin Pir Sultan Abdal memço 13.10.2005, 18:09 Gurbet Elde Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Derman Arar İken Derde Düş Oldum, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Huma Kuşu Suya Düştü Ölmedi, Dünya Sultan Süleyman'a Kalmadı. Dedim Yâre Gidem Nasip Olmadı, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Kâğıda Yazarlar Ufak Yazılar, Anasız Olur Mu Körpe Kuzular. Yürek Yaralıdır, Ciğer Sızılar, Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Pir Sultan Abdal’ım Böyle Buyurdu, Ayrılık Donları Biçti Giydirdi. Ben Ayrılmaz İdim Felek Ayırdı Ağlama Gözlerim Mevlâ Kerimdir. Yöre: Erzincan Kaynak: Ali Ekber Çiçek memço 13.10.2005, 18:11 Kul Olayım Kalem Tutan Ellere Kul Olayım Kalem Tutan Ellere, Kâtip Arzuhalim Yaz Yâre Böyle. Sekerler Ezeyim Şirin Dillere, Kâtip Arzuhalim Yaz Yâre Böyle. Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey. Sivas Ellerinde Sazım Çalınır, Çamlı Beller Bölük Bölük Bölünür. Yardan Ayrılmışam Bağrım Delinir, Kâtip Arzuhalim Yaz Yâre Böyle. Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey. Pir Sultan Abdal’ım Ey Hızır Paşa, Gör Ki Neler Gelir Sağ Olan Basa. Beni Hasret Koydun Kavim Kardaşa, Kâtip Arzuhalim Yaz Yâre Böyle. Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey. Yöre: Sivas Kaynak: Muzaffer Sarısözen memço 13.10.2005, 18:17 Köprüden Geçti Gelin Köprüden Geçti Gelin Saç Bağın Düştü Gelin... Diloy Loy Halden Bilmez Diloy Loy, Söz Anlamaz Ne Fayda. Eğil Bir Yol Öpeyim, Gençliğim Geçti Gelin... Diloy Loy Diloy Diloy Diloy Diloy Loy, Halden Bilmez Diloy Loy, Söz Anlamaz Ne Fayda. Köprüden Geçemiyom, Az Doldur İçemiyom... Diloy Loy Halden Bilmez Diloy Loy, Söz Anlamaz Ne Fayda. Sen Benden Geçtin Ama Ben Senden Geçemiyom... Diloy Loy Diloy Diloy Diloy Diloy Loy, Halden Bilmez Diloy Loy, Söz Anlamaz Ne Fayda. memço 13.10.2005, 18:20 Karlı Kayın Ormanı Karlı Kayın Ormanında Yürüyorum Geceleyin Efkârlıyım Efkârlıyım Elini Ver Nerde Elin Memleket Mi Yıldızlar Mı Gençliğim Mi Daha Uzak Kayınların Arasında Bir Pencere Sarı Sıcak Ben Oradan Geçerken Biri Amca Dese Gir içeri Girip Yerden Selamlasam Hane içindekileri Yedi Tepeli Şehrimde Bıraktım Gonca Gülümü Ne Ölümden Korkmak Ayıp Ne De Düşünmek Ölümü Söz: Nazım Hikmet Müzik: Zülfü Livaneli memço 13.10.2005, 18:22 Leylim Ley Döndüm Daldan Düşen Kuru Yaprağa Leylim Ley Seher Yeli Dağıt Beni Sar Beni Leylim Ley Götür Tozlarımı Burdan Uzağa Leyli Ley Yârin Çıplak Ayağına Sür Beni Leylim Ley Leylim Leyyyy Leylim Ley Ayin şavkı Vurur Sazım Üstüne Leylim Ley Söz Söyleyen Yoktur Sözüm Üstüne Leylim Ley Gel Ey Hilal Kaşlım Dizim Üstüne Leylim Ley Ay Bir Yandan Sen Bir Yandan Sar Beni Leylim Ley Leylim Leyyyy Leylim Ley Yedi Yıldır Uğramadım Yurduma Leylim Ley Dert Ortağı Aramadım Derdime Leylim Ley Geleceksin Bir Gün Düşüp Ardıma Leylim Ley Kula Değil Yüreğine Sor Beni Leylim Ley Leylim Leyyyy Leylim Ley Z. Livaneli memço 13.10.2005, 18:24 Vardım Kırklar Kapısına Vardım Kırklar Kapısına Baktım Cennet Yapısına Tapmışam Hak Kapısına Allah Ey Vallah Ey Vallah Evvel Allah Ahir Allah Dönemem Estağfurullah Bendeyim Allah Eyvallah İmanım Amentü Billâh Eridi Dağların Taşı Akıttım Gözümden Yaşı Ali'dir İmamlar Başı Allah Eyvallah Eyvallah Pir Elinden İçtim Dolu Öğrendim Erkânı Yolu Emniyette Mümin Kulu Allah Ey Vallah Ey Vallah Davut Sulâr Canlar Canı Mevlana Mahmud Hayranı Pirimdir Veysel Karani Allah Eyvallah Eyvallah Davut Suları Ezo 14.10.2005, 22:23 Deli Gönül Daha Senden Gayri Âşık Mı Yoktur Nedir Bu Telaşın Vay Deli Gönül Hele Düşün Devr-İ Adem’ Den Beri Neler Gelmiş Geçmiş, Say Deli Gönül Şu Fani Dünyada Umudunu Yüz İnanmazsan Var Kitaba Yüz Be Yüz Evin Mezaristan, Malın Bir Top Bez Daha Duymadınsa Duy Deli Gönül Günde Bir Yol Duman Çöker Serime Elim Ermez Gidem Kisbü Karıma Kendi Bildiğine Doğrudur Deme Var İki Kamile Sor Deli Gönül Gördüm İki Kişi Mezar Eşiyor Gam Gasavet Gelmiş, Boydan Aşıyor Çok Yaşayan Yüze Kadar Yaşıyor Gel De Bu Dünyayı Yor Deli Gönül Mevla’m Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül Kaynak: Nesimi Çimen/Mehmet Özbek Bu dami bir türkü.... bilmedigimiz nekadar turkuler varmis ben burdayazilanlarin bir cogunu duymadim:((( bu arada tsk memço.... memço 15.10.2005, 00:46 Bu dami bir türkü.... bilmedigimiz nekadar turkuler varmis ben burdayazilanlarin bir cogunu duymadim:((( bu arada tsk memço.... Eda bu türküyü Belkıs Akkale’den dinlemeni tavsiye ediyorum. Ceyhun 16.10.2005, 21:31 Leyli Leyli (Bir Acı Rüzgar) Bir acı rüzgar esince Sallanmadık dal mı kalır (Leyli de leyli) Dost dostunu arzularsa Aşılmadık yol mu kalır (Leyli de leyli) Minnet eylersem o yare Olur mu derdime çare (Leyli de leyli) Hiç kimsem yok yaram sara Sarılmadık dert mi kalır (Leyli de leyli) İsmail'em der bu demden Gönlüm ayrılır mı senden (Leyli de leyli) Bulursa sevdiği yari Sevilmedik yar mı kalır (Leyli de leyli) İsmail Özden Ezo 22.10.2005, 21:22 Eda bu türküyü Belkıs Akkale’den dinlemeni tavsiye ediyorum. Ben belkis akkaleden bulamadim mustafa özarslandan ve diger bir kaç turkuculerden buldum ama bu deli gönül farkli....Belkis akkale nin bu herhalde cok eski bir zamanda söyledigi bir turku,,, Bir Zeynep 01.11.2005, 17:36 GEL GÜZEL (Sah Ismail Hatayi) Gel Güzel yola gidelim Adi güzel Ali'm ile Aclar doyar susuz kanar Leblerinin bali ile Icilmez dolu icilmez Pir ile yardan gecilmez Ikisi bir dir secilmez Has bahcanin gülü ile Erenler lokmasi nur dur Lokmaya elini sundur Sah Hatayim dogru yoldur Ali'm kendi yolu ile Erki 03.11.2005, 01:57 Iste gidiyorum cesmi siyahim Iste gidiyorum cesmi siyahim önümüze daglar siralansada sermayem derdimdir servetim ahim karardikca bahtim karalansada haydi (e) dolasalim yüce daglarda dost beni birakti ahile zarda ötmek istiyorum viran baglarda ayagima cennet kiralansada bagladin canimi (haydar) zülfüm teline sen beni biraktin elin diline güldün mahsuninin berbat haline mervanim elinde parelensede[/I] asik mahsuni serif benim en sevdigim türküdür :)) Bir Zeynep 05.11.2005, 17:13 BEN BENI (Asik Mahsuni Serif) Seyyah oldum pazar pazar dolastim Bir tüccara satamadim ben beni Koyun oldum kuzum ile melestim Bir tücarra katamadim ben beni Dost ben beni, ben beni, ben beni Ben beni kendimi Canimi özümü dost Dostlar beni bir kazana kodular Kirk yil yandim daha cigdir dediler Ölcegimi gram gram yediler Bir kantarda tartamadim ben beni Dost ben beni, ben beni, ben beni Ben beni kendimi Canimi özümü dost Deli gönlüm akti gitti engine Cok boyandim cok cicekler rengine Bir Mahzuni demis oldum kendime Olmaz olsun atamadim ben beni Dost ben beni, ben beni, ben beni Ben beni kendimi Canimi özümü dost Bir Zeynep 07.11.2005, 22:36 ERENLER SAH TAN GELIRLER (Nesimi) Erenler Sah'tan gelirler Ali derler Pirimize 12 Imam erleriyiz Münkür ermez sirimiza Ates yanip kazan cosar Dalga gelir boydan asar Sulemiz aleme düser Bakin bizim nurumuza Nesimi der bak ta pisir Özüne muhabbet düsür Bin bezirgen metan tasir Günden güne Sarimiza Hudey Hudey Sarimiza Hudey Hudey Sarimiza Hudey Hudey Sarimiza Dost Bir Zeynep 08.11.2005, 21:56 Pirim Ali (Zeynel & Kenan Kardesler) Derin derin yara var yüregimde Söyleyemem kilit vurmus dilime Pir Sultanlar gibi ölüm ipine Baglasalar dönemem ben özümden, dost Güzel dost, Ali'm dost Assalarda dönemem ben özümden, dost Güzel dost, Pirim dost Gözüm Hakim olur bir gün ilime Canlar hesap soracaktir kötüye Cagresiz kalsamda bicak kemiye Dayansada dönemem ben özümden, dost Güzel dost, Ali'm dost Kesselerde dönemem ben özümden, dost Güzel dost, Pirim dost Yillar gecti ayrilmisam yurdumdan Esimi dostumu koydum ardindan Hak bildigim Pirim Ali yolundan Yaksalarda dönemem ben özümden, dost Kesselerde dönemem ben özümden, dost Assalarda dönemem ben özümden, dost Güzel dost, Ali'm dost, Pirim dost Lamekan 23.11.2005, 12:44 Söz Yazarı: Ali Murtaza Topal Dede Besteci: Ali Murtaza Topal Dede Sen böyle değildin güzelim ezel Ömrümün bağına düşürdün gazel İbrişimden yumuşak bildiğim güzel Meğer polatımış bükülmez imiş VİRANİ'nin dideleri yaşımış Aşk deryası cümle derde başımış Ben toprak sanırdım meğer taşımış Eyvah tasa tohum ekilmez imiş Allah, Allah Allah, Allah Allah... Şu alemi irşad eden Bu bir sevdadır sevdiğim Aşkınla perişan eden Bu bir dalgadır sevdiğim Coşar deli gönül coşar Aşkın kürresinde pişer Muhabbet peşine düşer Gönül kardadır sevdiğim Aramaynan Hak bulunmaz Bakmaynan göze görünmez Çıkıp meydanda salınmaz Aslın nurdadır sevdiğim Aramaynan kimler bula Meğer ki Şah'ım rastgele Tutmaynan gelir mi ele Yerin zordadır sevdiğim Eğİl selvi boylum eğil Sevilirsen sağa sevil Hakk'ı sevmek kolay değil Çetin bir haldır sevdiğim Ya sev Aslı Kerem gibi Ali Fatma Ana'm gibi Garip aşık Senem gibi Ne hoş bir haldır sevdiğim Severim kaşı karayı Etmem hile dubarayı İstemem yüzü karayı Beni aldatır sevdiğim Ne de güzel şahanın var Senin ya Ali ya Ali Kuduretten gelir hunun Senin ya Ali ya Ali Kamber kulun Düldül atın Kula benzemez heybetin Mucizatın kerametin Belli ya Ali ya Ali Yettiğin yer Kerbela'dır Dört yanın Hayber kaledir Yolun yollardan a'ladır Senin ya Ali ya Ali Doksan günlük yolda geldin Farzlığı borçtan kurtardın Aşarken geri dönderdin Günü ya Ali ya Ali HATAYİ'm dünya ferman Sen eyle dertlere derman Senin sefana can kurban Senin ya Ali ya Ali Şimdi duasını vereceğiz. Semah bittikten sonra, sağ tarafta gözcü asasıyla durur, semah çekenler gözcünün sonuna dizilirler, duası verilir. "Geldiğiniz yerde, durduğunuz darda, çağırdığınız pirden şefat göresiniz. Cenab-ı Hak Hünkar Hacı Bektaş Veli ikrannızda berkarar eyleye. Hünkar Hacı Bektaş Veli Sultan bu darda, bu İkrarda, bu pirde ayırmıya Lamekan 23.11.2005, 12:51 Vücudname : Düvaz-ı İmam Söz Yazarı: Ali Murtaza Topal Dede Besteci: Ali Murtaza Topal Dede Muhammet Alİ'nin aslın sorarsan, dost, dost, dost, Ali dost Taç Muhammet ismi baş ile geldi Eğer Hakk'ı öz kalbinde ararsan Hatice Fatima kaş ile geldi, hu, hu, hu, hu, hu Gözde bir nokta var Ali hilesin, dost, dost, dost Fehm et ki Hakk'ı kendinde bulasın Cavidan ilminden haber alasın Hasan'la Hüseyin huş ile geldi, hu, hu, hu Kirpiktir Zeynel'dir secdeyi kılan Bakırıdır burnundan kokuyu alan Cafer'dir yüzünde balkıyıp duran Yedi hat üstünde beş ile geldi Bıyıktır sakaldır Kazım-ı Rıza Dudağı Taki'den dersini düze Ağzı suyunu Naki'den süze Hasan el Askeri dişile geldi Dilinde söyleyen Mehdi'dir meğer Mümin müslüm onun vafsını eyler Sıdkına çağıranların kalbine doğar Ah eder didesi yaş ile geldi Münkür münafıklar bu sırra ermez Aldanır karaya fehmine varmaz Hakikattan arar Adem de bilmez Dolar bir mescide boş ile geldi FEDAYİ çağırır Settar el Gafur Adem'e Hak bilmeyen mutlaka kafir Adem değil midir hatem-ül mühür Bu sevda serime cuş ile geldi rockçı turna 23.11.2005, 13:34 dostum madem ki ali murtaza topal dede den yazdın; al bir tane benden... kırklar semahı dem dem dem dem dem dem dem dem merdan ya ali merdan ya ali sensin her dertlere derman ya ali sensin hastlara şifa ya ali sensin müminlere deman ya ali muhammed ali'nin kıldığı dava yok meydanı değil var meydanıdır muhammet kırklara eyledi niyaz ar meydanı değil er meydanıdır hüdey hüdeyhüdey,er meydanıdır kırklar sözün bir araya koydular erenler ölüsün susuz yudular dedi gördün mü görmedik dediler ört elin eteğine sır meydanıdır hüdey hüdey hüdey. sır meydanıdır vardığın yerlerde ara bulasın gezdiğin yerlerde makbul olasın sakla pirin sırrını settar olasın çek cevri kendine kar meydanıdır hüdey hüdey hüdey, kar meydanıdır dem dem dem dem dem dem merdan ya ali sensin her dertlere derman ya ali dost... ne diyeyim şu erkanda kalanda yuh çekerler bu meydanda yalana üç yüz altmış altı yaka bilene kör meydanı değil gör meydanıdır hüdey hüdey hüdey gör meydanıdır sultan can HATAYİ'm gerçek er isen ali'yi sevene sadık yar isen hakk'ın maksuduna erem der isen urganı boynunda dur meydanıdır hakikat cemine vasıl olanlar tevvela sırrına beli dediler hakk'ı eynel yakın bunda görenler ehl-i beyte nur-u celi dediler hüdey hüdey hüdey, celi dediler cümle evliyanın oldu serveri yedinde gösterip nur-u ahtarı horasan pirleri rum erenleri hünkar hacı bektaş veli dediler mürşidin pendini can ile duyup muhammed ali'nin damenin tutup yedullahi fevka eydihim deyip el ele el hakk'ın eli dediler hüdey hüdey hüdey, eli dediler ikrar verdim ilme dönmem ebedi kalbimde uyandı nur_u ahmedi öz canımda buldum ayı semayı gördüğüm didara ali dediler settar örten(allah ın bir ismi) tevvela sırrına beli dediler ehlibeyt i sevmeye evet dediler eyn el yakin bir şeyi kendi gözü ile görüp bilmek nur-u celi parlak ışık nur-i ahteri yıldızın ışığı pend öğüt,nasihat damen tutmak etek tutmak ''yedullahi fevka eyhidim'' tanrı ve insanlar arasındaki yemin sözleri sema gökyüzü nur-u ahmed hz. muhammed in ışığı Bir Zeynep 26.11.2005, 18:04 UNUTMADIM KI (Nursani) Bince yil yasliyim yarasi bende Unuttu mu sandin andin? Unutmadim ki Simdi öc almanin sirasi bende Unuttu mu sandin sandin? Unutmadim ki Unutmadim ki Onca aydin yakip ozan astiniz Canimiza kiymak oldu, oldu kastiniz Hüseyini Kerbela da kestiniz Unuttu mu sandin sandin? Unutmadim ki Unutmadim ki Gelecek endise bakarim cünkü Bin dört yüz senedir cektim, cektim bu yükü Maras, Corum, Sivas: sanmayin dünkü Unuttu mu sandin sandin? Unutmadim ki UNUTMADIM KI Degerli canlar, gelmisleri gecmisleri unutmamak lazim. "Öc almanin sirasi bende" diyor, ALLAH alsin öcümüzü, Allah o yezidlerin canini yaksin. BIZ DEGIL canlar. Yoksa bizde yezidlik yapmis oluruz, birakin onlar kötü olsun, biz degil. UNUTMAYALIM ama onlar gibide olmayalim canlar. Tüm sunniler yezid degil, yezidlik edenler yezid, yezidlere lanet olsun tüm sunnilere degil. Hepsi ayni degil. Bir Zeynep 05.12.2005, 22:54 Tevhid (önüme bir cigir geldi) Önüme bir cigir geldi Bir ucu var Sar icinde Abdallar dükkanin acmis ne istersen var icinde Gir dükkana pazar eyle Her sirindir hezar eyle Aya güne nazar eyle Ay Muhammed Nur icinde Ay Ali dir gün Muhammed Ali Ali Ali Ali, Ali Ali Medet Ay Ali dir gün Muhammed Okunan 80 bin ayet Baliklar deryaya da hasret Carha döner göl icinde Göl icinde carha döner Susuzlukten bagri yanar Alemler seyrana da iner Seyir var seyir icinde Kudurretten verdi bali Bahanesi oldu ari Simdi dinle Ahuzar-i Allah Allah Allah Allah Ari inler bal icinde Pir Sultanim ey gaziler Ali Ali Ali Ali, Ali Ali Medet Pir Sultan im ey gaziler Yürekte yarasi silar Tarihte Pirim arzular Bülbül öter gül icinde Bülbül öter gül icinde dost... memço 06.12.2005, 13:51 Dinledim simdi memco can cok güzel gercekten, tekrar sagol. Yüregine saglik. Sizinde download edip dinlemenizi tavsiye ederim canlar. Rica ederim, her zaman. Ben de kesinlikle dinlenmesini öneriyorum. Bu arada uzun zamandır türkü sözü yazamıyordum, kaldığımız yerden devam edelim: Dostun Bahçesine Dostun Bahçesine Bir Hoyrat Girmiş Korudur Da Benli Dilber Korudur Gülünü Dererken Dalını Kırmış Kurudur Da Benli Dilber Kurudur Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede Bu Meydanda Serilir Postumuz Çok Şükür Mevlaya Gördük Dostumuz Bir Gün Kara Toprak Örter Üstümüz Çürüdür De Benli Dilber Çürüdür Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede Pir Sultan Abdal’ Im Başımdan Başlar İyisini Korda Kemini Taşlar Bin Çiçekten Bir Kovana Bal İşler Arıdır Da Benli Dilber Arıdır Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede Pir Sultan Abdal Yöre : Reşadiye Kaynak : Fikriye Meşhur-Arif Meşhur memço 06.12.2005, 13:54 Isırgan Otu Yaylalara veda ettik veda dağlara Yatağı yorganı alıp düştük yollara Külü çemeni değiştik kör betonlara Köyü düşündükçe anam içim yanıyor Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor Gülü çemeni değiştik kör betonlara Köyü düşündükçe anam içim yanıyor Yanıyor da ciger aney yürek kanıyor Burda dost bildiğin anam ısırgan otu Elini tuttun mu bil ki elin yanıyor Şeref ekmek bulamazken şerefsiz budu Götürdükçe ciger aney içim yanıyor Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor Şeref ekmek bulamazken şerefsiz butu Götürdükçe ciger aney içim yanıyor Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor Hasan dayımınan damda harman savurmak Gülsüm güller Asuman'a suda rastlamak Bahraç'ta tutan yoğurda parmağı banmak Aklıma düştükçe anam içim yanıyor Yanıyor da ciger aney yürek kanıyor Bahraç'ta tutan yoğurda parmağı banmak Aklıma düştükçe anam içim yanıyor Yanıyor da ciger aney yürek kanıyor Burda dost bildiğin anam ısırgan otu Elini tuttun mu bil ki elin yanıyor Şeref ekmek bulamazken şerefsiz budu Götürdükçe ciger aney içim yanıyor Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor Şeref ekmek bulamazken şerefsiz butu Götürdükçe ciger aney içim yanıyor Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor Burda dost bildiğin anam ısırgan otu Elini tuttun mu bil ki elin yanıyor Şeref ekmek bulamazken şerefsiz budu Götürdükçe ciger aney içim yanıyor Yanıyor da güzel anam yürek kanıyor Kıvırcık Ali Bir Zeynep 12.12.2005, 22:57 BENI BENI (Engin ile Sezgin Aydin) Ala gözlü Pirim gitti gelmedi Erenler Ceminde sor beni beni Sinemde caglayan kizil kan gibi Ali gibi lokman sar beni beni Zalimlar toplanip karar eyledi 12 Asiret kilic belendi Uyurken yuralim biz bu yigidi Gözle onu Mevlam al beni beni Muhammed Resul sen Pirimdir Ali Saginda Hasani solda Hüseyini Semah tutup cemde bulduk biz demi Ücler besler ile say beni beni Engini eyledi bu sevda deli Vurdukca mizirabi teller inledi Ne fark eder söyle alevi sünni Enel Hakk dedikce vur beni beni Bir Zeynep 12.12.2005, 23:06 EHLIBEY-T (Asik Ali Nursani) EHLIBEYIT soyumuzdur Biz ALI den ayrilmayiz Bade keser yolumuzdur Biz ALI den ayrilmayiz Biz HÜNKAR dan ayrilmayiz Can verdiler, can almazlar Candir, cana kiyamazlar HÜSEYIN e döker yasi Pir yolundan cayamazlar Böyle tanirim neslimi Inkar edemem aslimi Anmam mevranin ismini Biz ALI den ayrilmayiz Biz HÜNKAR dan ayrilmayiz Can verdiler, can almazlar.... Nursaniyem bagli özüm EDEP ERKAN yolu bizim HAK askina caglar sazim Biz ALI den ayrilmayiz Biz HÜNKAR dan ayrilmayiz Can verdiler, can almazlar... kadir_y10 16.12.2005, 20:12 Azeri TÜRKÜSÜ Senin eşkin meni düşürdü dile Neçe aşık olur bülbüller güle Hasret çektim gönül verdim Seni sevdim men Böyle bir gözele , eşkimi tezele Şiire gazele Gönül verdim men Şiire gazele Eyer menden ayrı gezip dolaşır Menim bu eşkime igane kalsın Alışaram hem yanaram Ot tutaram men [/B] Bir Zeynep 17.12.2005, 15:04 Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar Bu öykü Malkara köylerinden alınmış olup belli bir kişinin dilinden yazıya geçirilmiş değildir. Çevrede herkes tarafından bilinen bir öyküdür. Söylentiye göre, çok eskiden köyün birinde Zeynep isimli çok güzel bir kız vardır. On altıya yeni bastığında Zeynep'i köylerindeki bir düğünde aşırı (yabancı) köylerden gelen Ali isimli bir genç görür. Ali Zeynep'i çok beğenir ve köyüne döndüğünde kızın babasına hemen görücü gönderir. Zeynep'i Ali'ye verirler. Kısa bir zaman sonra düğünleri olur. Ali, Zeynep'i alıp aşırı köyüne götürür. Zeynep'in gelin gittiği köy ile kendi köyü arası üç gün üç gece çeker. Bu kadar uzak olduğundan dolayı Zeynep, anasını babasını ve kardeşlerini tam yedi yıl göremez. Bu özlem Zeynep'in yüreğinde her gün biraz daha büyüyerek dayanılmaz bir hal alır. Köyün büyük bir tepesinde bulunan evinin bahçesine çıkarak kendi köyüne doğru dönüp için için kendi yaktığı türküyü mırıldanır ve gözleri uzaklarda sıla özlemini gidermeye çalışırmış. Oysa kocası, Zeynep'in bu özlemine pek aldırış etmez. Kaldı ki eski sevgisi de pek kalmadığından kendini fazlaca horlamaya, eziyet etmeye başlar. Sonunda bu özlem ve kocasının horlaması Zeynep'i yataklara düşürür. Gün geçtikçe hastalığı artan Zeynep'in düzelmesi için, köyden gelip gidenler de anasının babasının çağrılmasını salık verirler. Başka çare kalmadığını anlayan Zeynep'in kocası da anasına babasına haber vermeye gider. Altı gün altı gecelik bir yolculuktan sonra bir akşamüstü Zeynep'in anası babası köye gelirler, Zeynep'i yatakta bulurlar. Perişan bir halde Zeynep hala türküsünü mırıldanmaktadır. Aynı türküyü anasına babasına da söylemeye başlar. Çevresindeki bütün köy kadınları duygulanıp gözyaşı dökerler. Annesi fenalıklar geçirir ve bayılır. Zeynep hasretini giderir, giderir ama artık çok geç kalınmıştır. Bir daha onmaz, sonu ölümle biter. Herkes Zeynep için gözyaşı döker. İşte o gün bu gündür bu türkü ayrılığın türküsü olarak söylenip durur. Türkü’nün Orijinal Sözleri: Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Aşrı Aşrı Memlekete Kız Vermesinler Annesinin Bir Tanesini Hor Görmesinler, Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim. Annemin Yelkeni Olsa Açsa Da Gelse, Babamın Bir Atı Olsa Binse De Gelse, Kardeşlerim Yolları Bilse De Gelse. Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim. Yöre: Edirne VAY ZEYNO VAY!!!!!!!! ; ))))))))))) izmirksk 17.12.2005, 15:41 memço nun anlattığı çok etkileyici idi(yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar) Bir Zeynep 17.12.2005, 17:44 memço nun anlattığı çok etkileyici idi(yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar) hee ya hele hele de kizin adi Zeynep oldugu icin. Annem bana bi kere anlatmisti ama Zeynep adini atti sandim meger dogruymus. memço 17.12.2005, 20:57 hee ya hele hele de kizin adi Zeynep oldugu icin. Annem bana bi kere anlatmisti ama Zeynep adini atti sandim meger dogruymus. Hatta bu türkünün dizi filmi bile yapılmıştı, bir tv kanalında (yanılmıyorsam kanal7 olması lazım) da yayınlanmıştı. gulizar 18.12.2005, 20:35 Saha dogru giden Kervan Saha Dogru giden kervan Cok aglattin güldür beni Düsmüsem elden ayaktan Tut elimden kaldir beni Tut elimden ferman eyle Gel bu derde derman eyle Götür yare kurban eyle Öldür derse öldür beni Ariidim baldan ayrildim Ne sirin dilden ayrildim Bülbüldüm gülden ayrildim Gülistana kondur beni Tut elimden düsmeyelim Dogru yoldan sasmayalim Derdim coktur desmeyelim Böyle yare bildir beni. Hidir ersoya ait imis, cok sevdigim bir ezgiyi sizinle paylasmak istedim... bu ezgi erincan/tercan yöresininmis. Bir Zeynep 19.12.2005, 02:17 Hatta bu türkünün dizi filmi bile yapılmıştı, bir tv kanalında (yanılmıyorsam kanal7 olması lazım) da yayınlanmıştı. hm öylemi?? HAla yayinlaniyo mu peki? Haber verde bi bakam ; )))))))) kadir_y10 30.12.2005, 15:09 Seher Vakti Kalkan Kervan Seher vakti kalkan kervan Iniler de zârilanir Bir güzele düsen gönül Çiçeklenir korulanir Bahçemizde güller biter Dalinda bülbüller öter Engel gelir bir kal katar Olan isler gerilenir Bülbül geldi kondu dala Bülbülden yok hata güle Engel bir tas atar göle Yüzen ördek yaralanir Pîr Sultan Abdal göçelim Pîr elinden bâd´içelim Inkâr olandan kaçalim Inkâr birgün paralanir kadir_y10 30.12.2005, 15:11 İnsan Olmaya Geldim ikilik kinini içimden atıp özde ben bir insen olmaya geldim taht kuralı ariflerin gönlüne sözde ben bir insan olmaya geldim meğerse aşk imiş canın mayası ona mihrabımış kaşın arası Hakk´ın işlediği kudret boyası yüzde ben bir insan olmaya geldim bütün mürşidlerin tarif ettiği sadıkların menziline yettiği enmiyanın evliyanın gittiği izde ben bir insan olmaya geldim bende bir zamanlar baktım bakıldım nice yıllar bir kemende takıldım o aşkı mecazla yandım yakıldım közde ben bir insan olmaya geldim süregeldim aşk meyini içerek her bir akı karasından seçerek varlık dağlarını delip geçerek düzde ben bir insan olmaya geldim gör ki nimri dede şimdi neyleyi gerçek aşkı her gönüle söyleyi her tür sefaya veda eyleyi sazda ben bir insan olmaya geldim Oli 30.12.2005, 16:52 Sarı Tamburam Öt benim sarı tamburam senin aslın ağaçtandır ağaç dersem gönüllenme kırmızı gül ağaçtandır sordum sarı çiğdeme benzin neden sararmış ne sorarsın hey derviş hak korkusunu çekerim. Şiir: Pir Sultan Abdal Müzik: Cemil Koçgün (Aşk-ı Pervaz-2004) Shaman 07.01.2006, 19:09 Oğul Gömdüm Oğul Seni Toprağa Gömdüm Kanlı Gözyaşımla Pınara Döndüm Tabutun Üstünde Dirildim Öldüm Seni Vuran Eller Kırılsın Oğul Doymadım Sesine Fidan Boyuna Kalın İp Taktılar İnce Boynuna Gül Gibi Düştün Toprağın Koynuna Seni Asan Eller Kırılsın Oğul Giden Oğul Hiç Gelir Mi Yerine Ah Evladım Yaram İndi Derine Hele Bakın Zalımın Eserine Seni Yakan Eller Kırılsın Oğul Mustafa Atıcı Bu Eserin Bulunduğu Albümler: Denizlerin Dalgasıyım - Selda Bağcan* Türküler Sevdamız - Erdal Erzincan, Tolga Sağ, İsmail Özden Leyla 08.01.2006, 02:39 Selam Olsun Yunus Emre-Lütfü Gültekin Biz Dünyadan Gider Olduk Kalanlara Selam Olsun Bizim İçin Hayır Dua Kılanlara Selam Olsun Ecel Büke Belimizi Söyletmeye Dilimizi Hasta İken Halimizi Soranlara Selam Olsun Eceli Gelenler Gider Hepsi Dönmez Yola Gider Bizim Halimizden Haber Soranlara Selam Olsun Derviş Yunus Söyler Sözü Yaş Doldurur İki Gözü Bilmeyen Ne Bilsin Bizi Bilenlere Selam Olsun Leyla 08.01.2006, 02:41 Sen Bir Ceylan Olsan Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu Sen Bir Ceylan Olsan Ben De Bir Avcı Avlasam Çöllerde Saz İle Seni Bulunmaz Dermanı Yoktur İlacı Vursam Yaralasam Söz İle Seni Kurulma Sevdiğim Güzelim Deyin Bağlanma Karayı Alları Geyin Ben Bir Çoban Olsam Sen De Bir Koyun Seslesem Elime Tuz İle Seni Koyun Olsan Otlatırdım Yaylada Tellerini Yoldurmazdım Hoyrada Balık Olsan Takla Dönsen Deryada Düşürsem Toruma Bez İle Seni Veysel Der İsmini Koymam Dilimden Ayrı Düştüm Vatanımdan İlimden Kuş Olsan Da Kurtulmazdın Elimden Eğer Görsem İdi Göz İle Seni glyldrm 15.01.2006, 16:46 Yarim senden ayrılalı Hayli zaman oldu gel gel Bak gözümden akan yaşa Ab-u revan oldu gel gel Böyle m'olur küsüp gitmek Seni seveni terketmek Haram oldu yemek içmek İşim figan oldu gel gel Kul Aşık evvel varmaya Halinden haber sormaya Yetiş namazım kılmaya Ömrüm boran oldu gel gel Aşık Daimi (bir de oğuz aksaç yorumuyla olursa :))) gulizar 15.01.2006, 21:19 Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır. Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra. Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. asik Daimi GÖNÜL DAĞI Gönül Dağı yağmur yağmur boran olunca Akar can özümde sel gizli gizli Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar dil gizli gizli Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçanın gülü derilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle yol gizli gizli Seher vakti garip garip bülbül öterken Kirpiklerin oku cana batarken Cümle alem uykusunda uyurken Kimseler görmeden gel gizli gizli NEREDESİN SEN Şu garip halimden bilen işveli nazlı Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Datlı dillim güler yüzlüm ey ceylan gözlüm Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Ben ağlarsam ağlayıp gülersem gülen Bütün dertlerim anlayıp gönlümü bilen Sanki kalbimi bilerek yüzüme gülen Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Sinemde gizli yaramı kimse bilmiyo Hiç bir tabip bu yarama melhem olmuyo Boynu bükük bir Garibim yüzüm gülmüyo Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen nesat ertas CANANIM Bana yücelerden seyreden dilber Siyah kirpiklerin ok mu cananım İnsaf et yüzünü yüzüme dönder Istırabın sonu yok mu cananım Gönül sevdi benim günahım nedir Yandım ateşine bunca senedir Mecnun'un derdinden derdim fenadır Bu derdin dermanı yok mu cananım Bu dünya misaldir çatısız hana Ebedi kalmadı şah'a sultan'a Deryanın içinde bir damla bana Bu da Mahzuni 'ye çok mu cananım. DERMANIM MI VAR Ben de şu dünyanın nesini sevem Ovada savrulan harmanım mı var Çıkıp seyran edem hangi yaylayı He deyip kalkacak dermanım mı var Anlamaz da garip gönlüm anlamaz Mazlum öldürünce yiğit şanlanmaz Ağardı saçlarım sözüm dinlenmez Benim padişahtan fermanım mı var Pare pare etti hakim yaramı Şaşırdım dünyamı ak mı kara mı Der Mahzuni neyim alır harami Benim soyulacak kervanım mı var Mahzuni Serif noyan 16.01.2006, 12:29 Bilgilerinizi Bizimle Paylaşstiginizz Için Cok Tesekkür Ederizz Leyla 24.02.2006, 19:23 Hudey Sen bir gümüş çövmen olsan Çekip indirmeye gelsen Ben bir avuç darı olsam Yere saçılsam sen ne dersin Sen bir avuç darı olsan Yere saçılmaya gelsen Ben bi güzel keklik olsam Birbir toplasam ne dersin ? Hudey hudey canlar hudey Hudey hudey dostlar hudey Sen bir güzel keklik olsan Bir bir toplamaya gelsen Ben bir yanru şahan olsam Kapsam kaldırsam ne dersin ? Sen bir sulu sepken olsan Kanadım kırmaya gelsen Ben bir deli poyraz olsam Tepsem dağıtsam ne dersin ? Hudey hudey canlar hudey Hudey hudey dostlar hudey Sen bir deli poyraz olsan Tepip dağıtmaya gelsen Ben bir ulu hasta olsam Yoluna yatsam ne dersin Sen bir ulu hasta olsan Yoluna yatmaya gelsen Ben bir Azrail olsam Canın alsam sen ne dersin ? Hudey hudey canlar hudey Hudey hudey dostlar hudey Sen bir Azrail olsan Canımı almaya gelsen Ben bir cennetlik kul olsam Cennete girsem ne dersin ? Sen bir cennetlik kul olsan Cennete girmeye gelsen Pir Sultan Abdal ‘ım bulsam Bilece girsek ne dersin ? Hudey hudey canlar hudey Hudey hudey dostlar hudey altobelli 24.02.2006, 22:48 buda benden kardeşlerim favorilerimdendir!!!!!!!! hele bide ilkay akkaya söylerse............... Hazreti Şahın avazı Turna derler bir kuştadır Asası Nil deryasında Hırkası bir derviştedir Haydar Haydar şahım Haydar Haydar Haydar pirim Haydar Nil deryası Umman oldu Sarardı gül benzim soldu Bakışı aslanda kaldı Döğüşü hala koçtadır Nerde Pir Sultan'ım nerde Özümüz asılı darda Yemen'den öte bir yerde Daha Düldül savaştadır altobelli 24.02.2006, 22:53 haa bak bide bunu dinlerken bayağı duygulanırım tabeke ilkay söylicek............ nesini söyleyim canım efendim gayri düzen tutmaz telimiz bizim arzuhal eylesem deftere sığmaz omuzdan kesilmiş kolumuz bizim sefil ireçberin yüzü soğuktur yıl perhiz tutmuş içi koğuktur ineği davarı iki tavuktur bundan gayrı yoktur malımız bizim reçberin sanatı bir arpa tahıl havasın bulmazsa bitmiyor pahıl tecelli olmazsa neylesin akıl dördü bir okkalık dolumuz bizim benim bu gidişe aklım ermiyor fukara halini kimse sormuyor padişah sikkesi selâm vermiyor kefensiz kalacak ölümüz bizim evlâtda babanın sözün tutmuyor açım diye çift sürmeye gitmiyor uşaklar çoğaldı ekmek yetmiyor başımıza belâ dölümüz bizim zenginin sözüne belî diyorlar fukara söylese deli diyorlar zemane şeyhine veli diyorlar gittikçe çoğalır delimiz bizim sekiz ay kışımız dört ay yazımız açlığından telef oldu bazımız kasım demeden buz tutuyor özümüz mayısta çözülür gölümüz bizim tahsildar da çıkmış köyleri gezer elinde kamçısı fakiri ezer yorganı döşeği mezatta gezer hasırdan serilir çulumuz bizim zenginin yediği baklava börek kahvaltıya eder keteli çörek fukaraya sordum size ne gerek düğülcek çorbamız balımız bizim Serdari halimiz böyle n'olacak kısa çöp uzundan hakkın alacak mamurlar yıkılıp viran olacak akibet dağılır ilimiz bizim cello1907 25.02.2006, 13:44 ACEM KIZI Çırpınıp da Şanova'ya çıkınca Eğlen Şanova'da kal acem kızı Uğrun uğrun kaş altından bakınca Can telef ediyon bil acem kızı Seni saran oğlan neylesin malı Yumdukça gözünden döker mercanı Burnu fındık ağzı kahve fincanı Şeker mi şerbet mi bal acem kızı cello1907 25.02.2006, 13:46 ŞU SAZIMA BİR DÜZEN VER Şu Sazıma Bir Düzen Ver Teller De Muradın Alsın Gel Beni Bir Tenhada Gör Diller De Muradın Alsın Gel Gidelim Bizim Ele Düşmeyelim Dilden Dile Diken Sarmış Gonca Güle Güller De Muradın Alsın Al'izzetim Görüşelim Bugün Bayram Barışalım Aç Kolların Sarışalım Kollar Da Muradın Alsın cello1907 25.02.2006, 13:48 DEĞME FELEK Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var Değme Felek Değme Telime Benim Gül Yüzlü Cananı Elden Aldırdın Ecel Oku Değdi Gülüme Benim Değeme Felek Değme Gülüme Benim Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı Hilebaz Dostunan Açtık Arayı Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim Değme Felek Değme Telime Benim Özlemiyem Başım Dumanlı Dağlar Gözlerim Yaşlıda İçim Kan Ağlar Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim cello1907 25.02.2006, 13:51 DERMAN SENDEDİR Vakti Seherde, Açılır Perde Düştüğün Yerde, Derman Sendedir Düşmüşüm Kaldır, Mihnetim Oldur Ağlarım Güldür, Derman Sendedir Belliydi Çare, Kaldım Avare Yürek Pür Yare, Derman Sendedir Nefsiz Zalimi Gözle Halimi Sundum Elimi Uzat Elini Derman Sendedir cello1907 25.02.2006, 13:53 NE AĞLARSIN BENİM ZÜLFÜ SİYAHIM Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır. Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra. Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. cello1907 25.02.2006, 13:55 HAYDAR HAYDAR Ondörtbin Yıl Gezdim Pervanelikte, Sıdkı İsmin Duydum Divanelikte. İçtim Şerabını Mestanelikte, Kırkların Ceminde Dara Düş Oldum. Kırkların Ceminde Haydar,Haydar Haydar Haydar, Haydar Haydar Haydar Haydar, Haydar,Dara Düş Oldum. Yürü Hü Naciye Özünü Kattım, Adem Sıfatından Çok Geldim Gittim. Bülbül Oldum Firdevs Bağında Öttüm. Bir Zaman Gül İçin Zara Düş Oldum. Bir Zaman Gül İçin, Haydar Haydar Haydar Haydar, Haydar Haydar Haydar Haydar, Haydar,Zara Düş Oldum. cello1907 25.02.2006, 13:57 MADEM Kİ BEN BİR İNSANIM Kainatın aynasıyım mademki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım mademki ben bir insanım İnsan hakta hak insanda ne ararsan var insanda Çok marifet var insanda Mademki ben bir insanım Bunca temenni dilekler Vız gelir çarkı felekler Bana eğilsin melekler Mademki ben bir insanım Daimiyim harap benim Ayaklara turap benim Aşk ehline şarap benim Mademki ben bir insanım cello1907 25.02.2006, 14:04 OĞUL Gömdüm Oğul Seni Toprağa Gömdüm Kanlı Gözyaşımla Pınara Döndüm Tabutun Üstünde Dirildim Öldüm Seni Vuran Eller Kırılsın Oğul Doymadım Sesine Fidan Boyuna Kalın İp Taktılar İnce Boynuna Gül Gibi Düştün Toprağın Koynuna Seni Asan Eller Kırılsın Oğul Giden Oğul Hiç Gelir Mi Yerine Ah Evladım Yaram İndi Derine Heke Bakın Zalımın Eserine Seni Yakan Eller Kırılsın Oğul cello1907 25.02.2006, 14:05 EZEL BAHAR OLMAYINCA Ezel bahar olmayınca Kırmızı gül bitmezimiş Kırmızı gül bitmeyince Sefil bülbül ötmezimiş Dost bülbüller gelir ötmeye Güle sarılıp yatmaya Bağıban gülü satmaya Gül kadrini bilmezimiş Gel ey bağban satma gülü Haramdır parası pulu Ağlatma sefil bülbülü Gözyaşını silmez imiş Yılda bir gün ziyan olur Dost yoluna talan olur Bazı insan hayvan olur Hayvan adem olmazimiş Şahatayım ölmeyince Tenim turap olmayınca Dost dosttan ayrılmayınca Dost kadrini bilmezimiş cello1907 25.02.2006, 14:07 Bende bu kadar gerisini inşallah daha sonra sunacam.Aslında bende 1500 e yakın repertuar var.Bunları upload edicem.Boş bir zamanında upload etmeyi düşünüyorum ecem_m 06.03.2006, 19:45 Ey sevdiğim bir gün bana Yar demedin Yar demedin Gece gündüz tenhalarda Ağlayanım var demedin,ağlayanım var demedin,var demedin yar. Seni sevmek suç mu bana Ağlıyorum yana yana Bir merhem verip yarama sür demedin, Sür demedin,sür demedin,sür demedin,sür demedin yar. Bir gün bana gül demedin Göz yaşını sil demedin Bir ömür koştum peşinden Gel demedin,gel demedin,gel demedin,gel demedin,gel demedin yar. astokomlu 06.03.2006, 22:30 AYRILIK HASRETİ KAR ETTİ CANA SEHER YELİ SEVDİĞİMDEN BİR HABER SELAMIN TEBLİĞİN KUT-Bİ CİHANA SEHER YELİ SULTANIMDAN BİR HABER BÜLBÜL GİBİ BAĞLANMIŞIM KARELER AYRILIK DERDİNE NEDİR ÇARELER MERHEM KABUL ETMEZ DİLDE YARELER SEHER YELİ SEVDİĞİMDEN BİR HABER SITKIYAM KALMIŞAM ISSIZ ÇÖLLERDE BÖYLE DERT BULUNMAZ GAYRI KULLARDA ANASIZ BABASIZ GURBET ELLERDE SEHER YELİ SULTANIMDAN BİR HABER .................................................. ................................... DÜŞKÜNLÜĞÜM YOKTU SANA, ALDIN AKLIMI BAŞIMDAN… KİM VARSA BENİ KINAYAN; GÖRSE SENİ UTANMAZ MI? mfa 10.03.2006, 17:06 Bu Yıl Bu Dağların Karı Erimez Eser Bâd-i Sabâ Yel Bozuk Bozuk Türkmen Kalkıp Yaylasına Yürümez Yıkılmış Aşiret İl Bozuk Bozuk Kızılırmak Gibi Çağladım Aktım El Vurdum Göğsümün Bendini Yıktım Gül Yüzlü Cerenin Bağına Çıktım Girdim Bahçesine Gül Bozuk Bozuk Elim Tutmaz Güllerini Dermeye Dilim Tutmaz Hasta Hâlin Sormaya Dört Cevabin Mânasını Vermeye Sazım Düzen Tutmaz Tel Bozuk Bozuk Pir Sultan'ım Yaratıldım Kul Diye Zalim Paşa Elinden Mi Öl Diye Dostum Beni Ismarlamış Gel Diye Gideceğim Amma Yol Bozuk Bozuk mfa 10.03.2006, 17:07 Bülbülüm Altın Kafeste Öter Aheste Aheste Ötme Bülbül Yarim Hasta Ah Neyleyım Su Gönlüme Hasret Kaldım Sevdiğime Ben Sana Dayanamam Yarim Ben Sana Aldanamam Ben Sana Dayanamam Yarim Ben Sana Katlanamam Bülbüllerı Har Ağlatır Asıkları Yar Ağlatır Ben Felege Neylemişim Benı Her Bahar Ağlatır Ben Sana Dayanamam Yarim Ben Sana Aldanamam Ben Sana Dayanamam Yarim Ben Sana Katlanamam mfa 10.03.2006, 17:08 Derdimi dökersem derin dereye Doldurur dereyi düz olur gider Irakipler geldi girdi araya Korkarım yar benden yoz olur gider Ilgıt ılgıt yeller eser seherde Yar beni düşürdü onulmaz derde Yar ile buluşsak bir tenha yerde Duyar düşmanlarım söz olur gider Pervane ateşten sakınmaz canı Uğruna koymuşum başı bedeni Doldur tüfengini hedef al beni Yaram doksan dokuz yüz olur gider Veysel der çıkayım bir yüce dağa Ağaçlar bezenmiş yeşil yaprağa Bir gün olur tenim düşer toprağa Karışır toprağa toz olur gider SİVAS-ASIK VEYSEL sava 10.03.2006, 19:31 iki şiirde harika ASIK VEYSELİN Kİ ise herzaman ki gibi çok özel dugular bu kadar harika anlatılır sava 10.03.2006, 19:35 Seni Arıyorum Şimdi bir an dönerek gerilere, hani Bir zamanlar beni ölesiye yaşatan Ellerimi bırakıp sevecen ellerini Çevremi sımsıcak bir sevgiyle kuşatan Seni arıyorum Bir deniz hıçkırıyor ta içimde, dinle Giderek yalçın kayalar, kumlar eriyor Şimdi başbaşayım bir kıyıda kendimle Ve bende var ettiğin o ben can veriyor Seni arıyorum Gülerdin bir zamanlar güneş batmazdı Baştanbaşa bir gül bahçesiydi ortalık Renkler ya mavi, ya penbe, ya beyazdı Oysa şimdi ne yana baksam karanlık Seni arıyorum Varsın ama yoksun. yanımdasın, değilsin Gözlerim boşuna deliyor geceleri Tek seni bir kez daha görebilmek için Daldırıp ellerimi benden içeri Seni arıyorum Ellerim içimde bir kan gölüne batıyor Bağırıyorum kimseler duymuyor sesimi Dişlerim hırsla dudaklarımı kanatıyor Ve senden uzakta verirken son nefesimi Seni arıyorum Bu son aldanışım, son yıkılışım olacak Gelsen de boş artık gelmesen de, ben yokum Yine de son bir ümit kırıntısıyla, bak O herşeyi yitirdiğim anda bulduğum Ümit Yaşar Oğuzcan sava 10.03.2006, 19:35 Ümit Yaşar Oğuzcan Beni Anlayamazsın Aramızda dağlar var Aramızda uçurumlar Yaklaşma yanılırsın Ben öldüğümü bilirim Sen yaşadığını sanırsın Kendini bilmeden daha Beni tanıyamazsın... Günlerim ateşe gebe Gecelerim sancılı Varamadık sabaha Ben bir yumak düğüm düğüm Sen karmakarışık bir kördüğüm Kendini çözmeden daha Beni anlayamazsın... Ahmet Selçuk İlkan ecem_m 12.03.2006, 16:34 Ağlar Gezerim Askın Derdine Düşeli Mecnunum Dağlar Gezerim Katram Kaynayıp Coşalı Sel Oldum, Çağlar Gezerim Pîr Eşiğin Bildim Kabe Hatası Var İse Tövbe Derd İle Erdim Eyyüb'e Yarimi Bağlar Gezerim Kimi Beydir, Kimi Geda |